DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Goloka:

A PILLANAT ÖRÖKKÉVALÓSÁGA

Elfogyasztott növények:
   T-2h : 10gramm zöldtea, sencha
   T-05min: további 5 gramm sencha
   T=0: 0,3gramm Cannabis sativa + 0,3gramm Leonotis leonorus virágzatból készült dohánykeverék, bongból
   T+30min: 5gramm Thai-Kratom +limonádé
   T+40min: 2-3gramm fehér tea

Most T+2,5óra van... :)

Aki rendszeres teafogyasztó, és a másik két növényt is szokta használni, annak bizonyára érdekes élményt fog okozni az együttes fogyasztásuk. Az általa létrehozott tudatállapotot ritkán szoktam használni, mert annyira intenzív, ugyanakkor mégis könnyen járható, és értelmezhető. Mindezidáig kétszer választottam ezt a kb. egy éve tartó pszichedelikus szerhasználatom során. Az élmény zenehallgatással kezdődik, leginkább ambient-stílusú, vagy kifejezetten természeti/népzenei aláfestéssel. A zavaró tényezőket, pl külső zaj, fények, stb… lehetőleg 100%-os hatásfokkal kiküszöbölöm. Na nem ragozom, szóval minden, ami egy igazán mély meditációhoz szükséges.

A meditációt az első óra leteltével kezdtem el, csöndben, a sötét szobában. Az élményt nem próbálom meg leírni, mert annyira bonyolult, szubjektív, és kimerítő, hogy inkább magát a létrejött tudatállapotot jellemezném.

Először is: a kratom + tea + cannabis „édeshármas” szinergikusan hat, azaz mindegyik erősíti a másik hatását. Emiatt pl. egyáltalán nem javaslom, hogy valaki ennél több kratomot fogyasszon a folyamatos zöldteázás közepette, és mondanom sem kell, a fű hatása is intenzívebb lesz, leginkább a fizikális érzékelés terén. A gondolati hatás sajátos, és különbözik attól, mintha a három növény hatását képzeletben összeadogatnánk.

Mivel rendszeres, nagy mennyiségű teafogyasztó vagyok, rám a zöldtea önmagában nem hat élénkítőleg észrevehető mértékben, hatása inkább a tanulás, ill. egyéb koncentrációt igénylő dolgok során jelentkezik kifejezetten. A kratom hatására azonban rendkívüli mértékben kiélesíti a tudatot, úgy értem, semmiféle „mentális szemét” nem marad, hacsak nem akarod. A gondolataid fókuszálásának tökéletes képessége elképzelhetetlen önrelevációs készséget eredményez egy meditáció során. A pillanat végtelenül letisztulttá válik, és ez többek közt annak is köszönhető, hogy én ilyenkor nem érzem a cannabis őrjítően sodró, csapongó gondolatáradat-lavináját. Marad a tökéletesen egyszerű letisztultság, ami véleményem szerint rendkívül kedvező meditációs gyakorlatokhoz. Amikor a kratom először elkezdi kifejteni a hatását, mintha egy nagyon lágy, kellemesen simogató melegségérzés-hullámon haladnék keresztül, mely lassan alábbhagy, majd jön a következő, de ez már sokkal intenzívebb. Érzem, hogy a tudatom nagyon eltávolodik. A fizikai testérzet teljesen kizárható, eltüntethető az érzékelésből, mintha valami disszociatív érzéstelenítőt vettél volna be. Jó, de ez nagyrészt a saját meditációs képességeid hatása is lehet. Akárhogy is: nagyon könnyű ilyen állapotba jutni. Tulajdonképpen már nem is jut eszedbe, hogy egyáltalán mit csinálsz, hol vagy, és mire gondolsz. Olyan szinten kitisztít és lesimít minden élt a tudatodban, ami páratlan érzést eredményez. A stimuláns hatás leginkább a teáéra hasonlít, csak nagyon felerősítve, a testi hatás a kratomból jön, a mentális pedig leginkább mindháromból, kb. harmad-harmad arányban…

De így nem írható le teljesen, mert van még benne valami pluszérzés is. Ezt leginkább a koncentrációs képesség páratlanul mélyen átélt jellegének mondanám. A kratom kis/közepes mennyiségben sokkal kellemesebb élményt nyújt, mint nagy dózisban, amikor már erőteljes szedatív hatása van. Felelősségteljesen, mértékletesen használva pont jó, mint „egy kis fűszer az élethez”:) De aki például nirvána-szerű érzéseket vár a kratomtól, az rossz helyen keresgél. A nagyobb dózisú fogyasztás, pl. ugyanebben a kombinációban eljátszva annyira elsöprő erejű mentális szedációt okoz, hogy nem igen esik jól gondolkodni sem. Elképesztően jól érzed magad, végtelenül kellemes elégedettség-érzés járja át a tested/lelked és nem jutna eszedbe negatív dolgokon járatni a fejed. De közben a testi hatás elvonja a figyelmet arról, hogy igazán messzire ívelő mentális stimulációt érjek el vele.

A hatás során van egy csúcs, amikor teljesen elvész az időérzék, és ezt mind a két alkalommal így éreztem. Ez olyan, mintha leállna az idő. A cannabis persze önmagában is belassít, de ez kratommal szinte megtízszereződik, még akkor is, ha nem szedatív dózisról van szó. Kicsit olyan állapot, mintha folyamatosan az ébrenlét/álomvilág határán lebegnél. Ha nem akarom, nem nagyon emelkedik tudati szintre semmi, csak az, amire akaratlagosan ráfókuszálok. Így „kiüresítő” meditációhoz is tökéletes.

Bárhogy is nézzük, a kratom csodálatos növény, és remekül fűszerezi a többi, általában „gyakrabban használt” kategóriába tartozó pszichedelikum/élvezeti szer hatását, ide tartozhat a cannabis, a tea, a kávé, a mate. Általános közérzet-javító hatást észleltem, növekvő koncentrációs képességet, fogyasztás után jó pár napig, és magabiztosnak, kommunikatívabbnak, aktívabbnak éreztem magam. A zene iránti igényt nagyon megnöveli:)

Ez a három növény így együtt mindenképp megér egy misét…

Peace: Goloka

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showText.php?id=189

© Copyright 2009, Daath.