DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Phoenix Tears:

KANNABISZ KONTRA MÉHNYAKRÁK = 3:2

2012. október 29.: P3 (Papanicolaou-féle besorolás 3) – orvosi vélemény: Baj van, de a protokoll szerint most menjen haza, és 3 hónap múlva kontroll (ez a leletem nincs meg, csak a P3 infó maradt meg belőle.)

2012. november eleje: Saját kérésemre HPV vírusdiagnosztika, eredmény: két rosszindulatú törzs (ez a lelet sincs meg). Akkori terápiám: sok kannabisz, de csak joint formájában, napi 5-10 ezer mg C-vitamin, kurkuma tabletta, akkoriban alapból laktovegetáriánius táplálkozás, meg még biztos ez-az hozzájárult gyógyulásomhoz, de a lényeg, hogy:

2013. áprilisi 8.: P2, vagyis kvázi-normál állapot – orvosi vélemény: kontroll klinikai megítélés szerint, vagy 3-6 hónap múlva, vagy 1 év múlva. Mindhárom javaslat egyazon leleten ... elég trehányság, de épp leszarhatom :)

Aztán 3 évig nem gondoltam a dologgal, amikor is 2015 decemberében úgy éreztem, hogy valami baj van, mert mintha fizikailag is tapintható lett volna valami kinövés... És akkor elmentem 2016. január 13-án orvoshoz, aki azt mondta, ránézésre nincs itt semmi baj, minden rendben. Két hétre megnyugodtam, de aztán mégis jött a rossz hír: P4, előrákos állapot, kifejezett fokú intraepiteliális lézió, cervikális intraepiteliális neoplázia 3 (CIN3) (mirigyben is), enyhe atrófia – orvosi javaslat: konizációs műtét (vagyis a méhnyakból kivágnának egy kúpalakú részt). Válaszom: nincs műtét! Helyette megint sok kannabisz (jobb híján egyelőre joint formájában), napi 5-10 ezer mg C-vitamin, kurkuma tabletta... majd végre végül az a fajta kannabiszkivonat, amit a sokféle szempontot figyelembe véve meg tudtam oldani:

2016. március 28-án 90 g kannabiszt először 45 percig 115 celsius fokon sima sütőben dekarboxileztem (a THC aktiválásához), ezután hagytam kihűlni, majd izopropil-akoholt öntöttem rá addig, hogy elfedje, és 5-10 percig nyomkodtam-tunkoltam, majd leszűrtem, és ezután újra felöntöttem annyi izopropil-akohollal, hogy elfedje, majd újra nyomkodtam-tunkoltam-szűrtem. A 2 adag szűrletet ezután összeöntöttem, majd rizsfőzőben elpárologtattam az izopropil-alkoholt (forráspontja 82,6 celsius fok). Ez az úgynevezett „Rick Simpson Oil”, vagyis Rick Simpson-féle olaj, rövídítve RSO, részletes leírása angolul itt található: http://phoenixtears.ca/. Az izopropil-alkohol elpárologtatása után az edény alján maradó sűrű trutyiból esténként kb. a borsnyitól a max. borsónyiig terjedő mennyiségeket nyeltem le (néha a lenyelést könnyítendő, kevés olívaolajjal). Az első adag olaj kb. 3-4 hét alatt elfogyott, ami kb. napi 3-4 gramm kannabisznak felel meg. Rick Simpson kb. 450 grammot javasol 3 hónapra, ami kb. napi 5 grammnak felel meg. Ez érzékelhetően nem kevés, még nekem sem, aki eddig kb. napi 1 grammot fogyasztottam jointban...

Aztán május elején valamikor újra gyártottam RSO-t, akkor 40 grammból, ami kb. 2 hétre volt elég. Közben kerestem új orvost és május 5-én újra elmentem méhnyakrák-szűrésre. Ennek az eredménye kb. ugyanaz volt mint januárban (Papanicolaou-besorolás nem szerepelt rajta, mert az nem kötelező), bár inkább CIN2 mint CIN3. Megint aláírtam, hogy nem kérem a műtétet, helyette 6 hét múlva megint visszajövök vizsgálatra. Mivel ez az orvos – ellentétben az előzővel – azt mondta, hogy nem kell mindig 3 hónapot várni két szűrés között (csak azért mert annyi idő, amíg a hám alsó sejtrétege a felszínre jut). És azt is elmondtam neki, hogy műtét helyett a kannabiszban reménykedem, és szerintem nem alaptalanul. Tele van a leghivatalosabb orvosi szakirodalom (is) a rákellenes hatásaival (is). A kannabiszban lévő legalább 113 hatóanyag az idegrendszeri sejteken kívül elsősorban az immunrendszeri sejtekre hat – vagyis ilyen sejteken van receptora –, de ezen kívül különféle belső elválasztású mirigyek sejtjeire, zsírsejtekre, izomsejtekre, májsejtekre, emésztőrendszeri sejtekre stb. is. Ami talán valamennyire érthetővé teszi, hogy miért ennyire komplexek a hatásaik. A kannabiszban eddig azonosított legalább 113 kannabinoid közül tudtommal csak egyetlenegy a pszichoaktív, de az is csak akkor lesz az, ha hőkezeli az ember. És vannak olyan betegségek, ami a hőkezelt THC pszichoaktív hatásai nélkül is csodaszerű gyógyulásokat hozhat pl. Dravet-szindróma esetében (egyfajta epilepszia, ld. https://en.wikipedia.org/wiki/Charlotte%27s_web_(cannabis)). De ami kevés irodalmat-bármit a neten találtam a témáról, abból arra következtettem, hogy a rák esetében kellhet az aktív THC is... Aki azt reméli, hogy a betegségén az olyan kannabisz is segíthet, aminek a THC-tartalma az ipari kenderének megfelelően alacsony, és így nem pszichoaktív, az próbálkozhat pl. az Ausztriában kapható CBD-olajjal (németül: CBD Öl), de talán inkább az állítólag Lengyelországból is megrendelhető Charlotte’s Web olajjal, aminek csak a THC-tartalma nagyon alacsony, de minden más hatóanyag mennyisége talán magasabb, mint a CDB-olajakban).

Visszatérve a saját esetemre, amiért itt most mindenfélét irkálok, június elején megint csináltam 100 grammból RSO-t, és továbbra is esténként, kb. hasonló adagban ettem meg. Aztán június 16-án (pontosan 6 héttel az előző szűrés után) újra elmentem kontrollra... És két hét múlva azt mondta az orvos telefonon, hogy tényleg javult a leletem, és nem kell műteni most, és mondjam el részletesebben is a dolgot. Úgyhogy 2 hét múlva elmentem hozzá, és elmondtam neki, hogy mire keressen rá a neten, meg ami eszembe jutott még a dologról, meg amiket még kérdezett... Június elején amúgy azt is ajánlotta valaki, hogy E-vitamint, és homoktövis készítményeket is szedjek, úgyhogy azóta azt is tolom. Meg az újabb 90 grammból készült RSO olajamat is, amit július 17-én csináltam. És kontrollra legközelebb augusztus végén megyek.

Az augusztusból szeptember lett, de visszanézve nem gond, mert: A 2016. szept. 16-án levett mintámra válaszként egy némi rossz jelet mutató, és itt-ott elemi adatok és elemi következtetések tekintetében talán rendesen ki nem töltött leletet kaptam. De annyi világos volt az orvos szerint is, hogy műteni, azt változatlanul nem kell :)

Aztán most a legújabb, 2017. február 2-án levett mintám lelete is negatív. És semmilyen rossz tünetet nem ikszeltek be. És egy további (új) biomarker vizsgálatért is fizettem, hogy elvégezzék a mintámból. És az orvos telefonban azt mondta, hogy az is negatív. Én a leletből egyelőre nem pontosan látom-értem, hogy ezt is megvizsgálták, de felteszem, ezt jelenti a „CINtec PLUS”. És utánakérdeztem még egyszer, hogy vajon tényleg semmi, de semmi rossz tünetet nem találtak? És azt a választ kaptam, hogy az ország egyik legjobb szakértőjénél landolt a leletem, aki személyesen ismeri is a kórtörténetemet, úgyhogy ne aggódjak.

Nem is aggódom ;)

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showText.php?id=254

© Copyright 2017, Daath.