DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Innocent:

OLYAN VIGYÁZÓD LEGYEN, AKIBEN MEGBÍZOL!

Az élmény éve: 2000.
Adag: 3 nagy slukk ötszörös Salvia divinorum kivonat.
Testsúly: 101 kg.

Egyik este a barátnőmnél bepróbáltam 3-4 jó nagy slukk Salvia divinórumot, és azon nyomban egy furcsa helyiségben találtam magam, ami tele volt olyan emberekkel, akiket nem kedveltem. A barátnőm is ott volt velem. Neki kellett volna vigyázni rám, de ez az idióta bevitt engem valami buliba, az alsó szintre, rögtön miután elszívtam az adagomat.

Egy szó, mint száz, nagyon rosszul éreztem magam. Valami idegen düh furcsa érzetének eszméletlen hullámai árasztottak el, és egy idő után egyszerűen nem tudtam magamban tartani! Volt ott egy alak, akinek az arca úgy hullámzott, mint vízfelszín a szélben, és megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy jobban teszi, ha megadja a pénzt, amivel tartozik nekem, különben szituáció lesz. Láthatóan nem értette, hogy mit mondok, és a barátnőm (a rossz vigyázó) azt mondta, hogy csak összevissza zagyvaságot beszélek. Mindenesetre a fickó a hangnememet azért levette, és körülbelül elküldött anyámba. De én ezt már nem hallottam, mert ahogy dühösebb lett, az arca fodrozódása egyre erőteljesebbé vált, és a hullámzásnak olyan hangja volt, mint valami mélyen rezgő hangszer hangja, mint a cselló, vagy az oboa. Ezt én ellenséges viselkedésnek értelmeztem. Közben az emberek gyülekezni kezdtek körülöttem. Olyan volt, mintha hullámzó arcú entitások vagy istenségek egy csoportja figyelne. Kicsinek éreztem magam, és olyan érzés volt, mintha a testem anyaga fizikailag egyre kisebbé válna. Az idő torzulása rémisztő volt!

Ez úgy egy percig tarthatott, de többnek tűnt. A barátnőmhöz fordultam, és megpróbáltam megkérni, hogy vigyen ki innen, de egy szót sem értett abból, amit mondtam. Úgy tűnt, hogy ő nem tartozik az entitások közé, akik még mindig engem bámultak, és piszkálgattak, hogy észrevegyem őket. Megfordultam, és a zene egyre hangosabb lett. A helyiségben egyre világosabb lett, ahogy nőtt a hangerő, és nem tudtam mit tenni vele vagy ellene. Rettenetesen megrémültem. Megfordultam, hogy elérjem a barátnőmet, remélve, hogy megért, és visszavisz az emeletre, de NEM VOLT SEHOL! Aztán meglöktek. Elestem, és egy asztal alá kerültem, aminek a lábai olyanok voltak, mint egy állat. Azt hittem, hogy valahol máshol vagyok, valami dzsungelben. Ki akartam jutni az elefántlábak alól. Felálltam, és konstatáltam, hogy egy asztal.

Megláttam egy hatalmas tortát az asztalon. Egy nagy kés volt mellette, ami hívogatóan csillogott, hogy véget vessek ennek a zaklató zűrzavarnak. Ránéztem a lények tömegére. Csak ketten, vagy hárman voltak, a többiek elmentek. Valószínűleg elegük volt a buli romjaiból, amire én egyébként sem voltam meghívva. Az ellenséges lény gyorsan közeledett hozzám, és az arca a hullámzásból vad fortyogásba ment át. Hátrálni kezdtem, és ahogy az asztalra tenyereltem, valami volt a kezemben. Egy pillanat, és megint a földön voltam, és az összes lény visszatért, az arcuk lángolt. Nedvességet éreztem. Megpróbáltam szólni hozzájuk, hogy vigyenek haza, de nem történt semmi. Felálltam, és két lény a falhoz szorított. Már nem engem bámultak, hanem egy halmot a földön. A zene abbamaradt, és a szoba elsötétült. Sok lény távozott. Megjelent két kék lény, lefogtak, és zagyvaságokat beszéltek. Többször is nemet bólintottam. Úgy tűnt, hogy értik. Én nem értettem.

Éreztem, hogy kezdek kijózanodni. Hirtelen jöttem le. A zavarodottságból egy mély betépettség-szerű állapotba kerültem, miközben egy lépcsőn vezettek lefelé. Ahogy kinyílt a bejárati ajtó, kék és vörös villogást láttam, és kezdtem megint összezavarodni, de aztán úgy éreztem, rájöttem, hogy mi a helyzet; nyilván kihívták a zsarukat, és most letartóztatnak rendbontásért, vagy valami ilyesmi.

Csak a rendőrségen derült ki számomra, hogy majdnem megöltem valakit. Úgy tűnt, hogy a rendőrök többé-kevésbé levették, hogy nem voltam vele tisztába, vagy nem is voltam tudatában, hogy mit teszek. Elmondták, hogy átkutatták a helyet, de nem találtak illegális anyagot, és megkérdezték, hogy hogyan sikerült ilyen állapotba kerülnöm. Azt mondtam, hogy egy sört ittam, és nem ismerem az illetőt, aki a kezembe adta, és hogy aztán perceken belül elvesztettem minden valóságérzékemet. A gondolatra, hogy ilyen szörnyűség történt sírni kezdtem, és kezdtem azt kívánni, hogy bárcsak a barátnőmet lett volna az, akit leszúrtam. Hívtam egy ügyvédet, és végig kitartottam a történetem mellett. Innentől szerencsére minden rendben ment. A családom segített fedezni a károkat és a kórházi számlákat, bár az áldozat beismerte, hogy tartozott nekem pénzzel, és nem vette figyelembe, vagy nem vette észre, hogy akaratom ellenére bekábítószereztek. Minden rendbe jött, és a pénzügyi dolog pedig kissé átformálódott: én tartoztam neki!

Okosan válaszd meg a vigyázódat, és ha megcsalod a barátnődet, gondoskodj róla, hogy ne tudja meg, és NE kérdd meg, hogy figyeljen rád pszichedelikus időszakaid során. De mindenek előtt, ne jöjj össze valakivel, aki ha gáz van, gonoszabb lesz, mint te magad!

Fordította:
Siphersh

A mű eredeti címe:
USE A SITTER YOU TRUST

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showText.php?id=32

© Copyright 2001, 2001 Erowid.