DAATH

Az aranyszabály az, hogy nincsenek aranyszabályok.

Albert Einstein

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Legfrissebb hozzászólások (133 - 152)
 (Témakör: legalize)

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 18. 21:28
 
 
Cauldfield:
Hehe, de hát sajnos érthetö a félreolvasásos asszociáció, hiszen a régebbi hasonló tüntetéseken még voltak kenderkötél akasztófahurkot lóbáló, a drogosokra halálbüntetést követelö "miépesnagyik"...
 

 
 
>>> legalize <<<
Cauldfield2013. április 18. 15:56
 
 
először kenderbüntetésnek olvastam... :P
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 18. 13:33
 
 
A kendertüntetés pontosabb helyszíne: Deák Ferenc tér - Városháza Park (a 47/49-es villamosok végállomásánál, a Károly körútnak a Madách térrel átellenes oldalán).
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 12. 21:35
 
 
Budapest Marijuana March
2013. április 20. szombat
találkozó: Deák tér 15:00h
https://www.facebook.com/events/148010822040017/
 

 
 
>>> legalize <<<
costa2013. április 10. 12:04
 
 
Én azt hittem spájzolja el a füstöt a nehezebb napokra.
 

 
 
>>> legalize <<<
Sevil2013. április 10. 11:43
 
 
Igen, eleve az egész képi illusztráció azt sugallja, hogy bár a lakosság többsége elfogadja, ez még mindig a raszták és a feketék hóbortja, akik füstös klubokban légzik magukba furcsa szerkezetekből a tömény kábszert. Eléggé más hangulatú lett volna, ha kitérnek a gyógyászati használat még nagyobb támogatottságára és mondjuk a kannabisz gyógyszertárak mindennapjaival illusztrálják a hírt.
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 9. 21:34
 
 
Ööö, de mi az a stílusosan "420"-ra állított berendezés, aminek a kilógó müanyag csövét fogja a feka csávó 22:20-nál? Vaporizer lenne (miután éppen beleszívott egy spangliba)?!
 

 
 
>>> legalize <<<
Sevil2013. április 9. 13:20
 
 
Ma reggel az RTL Klub Híradóban is beszámoltak róla fél percben:http://www.rtlklub.hu/most/39321_hirado_reggel_nyugdijszamla_-_varga_mihaly_szerin
t_nullarol_

21:52-től
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 5. 17:50
 
 
Tipp a Drogriporternek is:
Az USA-ban most elöször kerültek többségbe a marihuána legalizációját támogatók. A népesség 77%-a támogatja a kannabisz orvosi célú használatát.

http://www.people-press.org/2013/04/04/majority-now-supports-legalizing-marijuana/
 

 
 
>>> legalize <<<
inigom2013. március 5. 00:21
 
 
http://www.huffingtonpost.com/2013/03/04/norway-heroin-decriminalize-smoking_n_280
5784.html
 

 
 
>>> legalize <<<
uncensored2012. augusztus 21. 21:22
 
 
Köszönöm!
 

 
 
>>> legalize <<<
Rex2012. augusztus 21. 19:48
 
 
En meg ajanlom valamelyik del-amerikai allam, asszem uruguay hivatalos indoklasat pontosan a temaban. Ok legalizaltak most eppen erre is hivatkozva. Ez azert is jò, mert tobb tanulmany szintezise. (remelem ennyi eleg a kereseshez, ma elbillent a merleg nalam a szepseg fele, tehat igencsak buta napom van. Nem mintha okos tudnek lenni, max intuitiv neha.)
 

 
 
>>> legalize <<<
cellux2012. augusztus 21. 19:30
 
 
Talán ez jó lesz:

http://www.globalcommissionondrugs.org/wp-content/themes/gcdp_v1/pdf/Global_Commis
sion_Report_English.pdf
 

 
 
>>> legalize <<<
uncensored2012. augusztus 21. 15:07
 
 
Valaki tudna linkelni olyan angol nyelvű tanulmányt, mely azt feszegeti, hogy milyen (alacsony) a prevenciós értéke annak, hogy bizonyos szereket illegálissá tesznek?
 

 
 
>>> legalize <<<
nanodesu2011. december 28. 23:32
 
 
Ha tudsz angolul mindig indulj ki a wikiből!
http://en.wikipedia.org/wiki/Annual_cannabis_use_by_country
Magyarul pedig a kék pont:
http://www.kekpont.hu/kutatasok/
 

 
 
>>> legalize <<<
Zef2011. december 28. 23:14
 
 
Sziasztok!
Van valakinek aktuális infója arról, hogy hazánkban kb mennyien használnak füvet? Kellene egy link vagy valami ahl erről írnak egy kicsit bővebben. Előre is köszi!
 

 
 
>>> legalize <<<
acid rain2011. július 4. 19:27
 
 
Tök értelmetlen, és tulajdonképpen ellentétben áll a legalizációs törekvések egyik fő mozgatórugójával, az önrendelkezés elvével. Ha megnézed, sosem azokhoz a tevékenységekhez kell jogosítvány, amivel magadat veszélyezteted, hanem amivel másokat. A drogozást pontosan ugyanúgy kéne kezelni, mint minden más emberi tevékenységet: ha nem zavarsz másokat, csináld nyugodtan, illetve lehet játszani a különböző jövedéki adókkal, ha az aktuális népegészségügyi politika bele akar szólni, hogy miből mennyit fogyasszunk. Felvilágosítani természetesen kéne.
 

 
 
>>> legalize <<<
katonafull2011. július 3. 20:40
 
 
áhhá, akkor bocs az off-ért :) nem néztem szét eléggé, nem gondoltam, hogy a legalize-n kívül van más is ,ami erről szól.
:)
a fenébe, most úgy néz ki, mintha onnan loptam volna az ötletet, pedig hogy örültem neki... :D:D
 

 
 
>>> legalize <<<
fL3x2011. július 3. 19:34
 
 
Ez időröl-időre felmerülő kérdés daathon,van is neki egy topikja :
http://daath.hu/showTopic.php?id=489&page=all
;)
 

 
 
>>> legalize <<<
katonafull2011. július 3. 18:52
 
 
Üdv!

Lehet, hogy nem én vagyok az 1. akinek eszébe jut, ha megismétlek valakit , bocs...sok ez a majd 3000 hozzászólás, és még nem értem végig.

Szóval arra gondoltam, hogy ugye sokan azért ellenzik a drogokat, mert azok károsak...
Ahogy bármi, amit ész nélkül, meggondolatlanul használnak.

Az autóvezetés is elég sok halálos áldozatot szed, legalábbis mikor beszállunk, megnöveljük az elhalálozási esélyünket :)
Csakhogy arra le kell tenni egy jogosítványt bizonyítván, hogy értjük, és tudjuk az egész rendszert, képesek vagyunk a kezünkben tartani az irányítást, érettek vagyunk hozzá.
Az oktatást megkaptuk, ha nem élünk a tudással, az a mi bajunk.
Így már ha meghalunk, legálisan tesszük, legálisan ölhetünk meg másokat is egy balesetben, ha hibázunk, mert hát fel vagyunk rá jogosítva.

Szerintem a droghasználatot is jogosítványhoz kellene kötni.
Lehetne nyitni egy iskolát, ahová egy pszichológiai, egészségügyi , fizikai elővizsgálat után, ha megfelelsz, beiratkozol, ott megfelelő szintű előadásokat tartanának mindenféle drogról, hatásaikról, hatóanyagaikról, mellékhatásokról, egészségügyi vonzatairól, előnyeiről, hátrányairól, felhasználás módjáról, előkészületekről, családra való hatásairól, anyagi vonzatairól, történelméről, kultúrájáról, pszichológiai hatásairól, előállításáról...stb. mindenről az árny és fényoldalról is tekintve.

Aztán a végén szigorú vizsgán kellene részt venni, amit, ha sikeresen teljesítesz, kapsz egy droghasználói jogosítványt, ami felruház azzal a hatalommal, hogy vásárolj magadnak olyan drogokat, amikre a jogosítvány szól...ez változó lehetne a pszichikai, egészségügyi állapot függvényében.

Majd rendszeresen, éves szűrésen kellene részt venni, ahol újra leellenőriznék a pszichikai, egészségügyi állapotodat ami ha nagyon rossz változást mutatna, automatikusan azzal járna, hogy korlátoznának a használatban. Elvennék a jogsid :)

És ennyi. Aki meg hülye, az haljon meg nyugodtan, azzal úgyse lehet mit kezdeni, mint ahogy a vakmerő autóvezetőkkel sem.

Ez persze nem arról szólna, hogy mindenki szabadon tolhatná a heroint a kapualjban, hanem csak azt biztosítaná, hogy ne vegyék el azoktól a droghasználat jogát, akik érettek hozzá.
Mondjuk ez már bevételt is jelentene az államnak, és valószínűleg megint ott lenne az a dolog, hogy ahogy sokan a simsont is jogsi nélkül vezetik vidéken, mert nincs pénzük jogsira, de szeretnek simsonozni :))) úgy a drogokat is sokan jogsi nélkül használnák, mert nem lenne pénzük rá.

De mégis ott lenne az a lehetőség, hogy a kellő komolysággal hozzáálló emberek legálisan használhatnák a drogokat, és ahogy a kamaszok elkezdik gyűjtögetni B-s jogsira nyári munkából a pénzüket, így ezt is megtehetnék.
Lenne egy szúk kis folyosó odaátra. :)
Persze ehhez nagy társadalmi szemszögváltásra lenne szükség.

vélemény?
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 2779)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!