DAATH

Semmilyen hatalom, legyen akár egyházi, akár világi, nem tűrheti el annak megértését, hogy mindannyian Isten vagyunk álruhában, és hogy legbelső, legkülső, legvégső Énünk halhatatlan. Ezért kellett Jézussal is végezniük.

Alan W. Watts

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Kategória:

Egyéb természetes enteogének


Szerkesztő:

SiphershKapcsolódó írások

Kapcsolódó témakör

Nyomtatható változat


Felkerülés ideje:

2002. június 10.


Utolsó módosítás:

2003. június 11.Érdeklődés:

189400 letöltés


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Online teszt az iskolai drogmegelőzésről (magyar)
Felmérés: DMT entity encounter study (angol)
Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


LSA tartalmú növények

Megjelenés

A hajnalka (Ipomoea violacea) bizonyos változatainak magja egy lizergsav-amid (LSA) nevű természetes triptamint tartalmaz, ami vegyileg nagyon hasonló az LSD-hez. A legelterjedtebb pszichoaktív változatok a „Heavenly Blue”, a „Pearly Gates”, és a „Flying Saucers„. A hajnalkamaghoz bármely kertészeti boltban, vagy vetőmagboltban hozzájuthatunk.

A magok kb. 0,1 százalékban tartalmaznak ergotmetrint, kanoklavint, lizergolt, és egyéb ergot alkaloidákat.

Fogyasztás

A magokat megeszik egészben, vagy az aktív alkaloidák kivonatát fogyasztják. Már 25-50 db mag elfogyasztása után is tapasztalhatóak bizonyos hatások, de a legtöbb használó a kívánt hatás eléréséhez 100-400 db mag elfogyasztását tartja szükségesnek.

Fontos!

Soha ne fogyasszuk MAO gátló hatása alatt! MAO gátló hatásúak az alábbi receptre kapható antidepresszánsok: Nardil (phenelzine), Parnate (tranylcypromine), Marplan (isocarboxazid), Eldepryl (l-deprenyl), Aurorix/Manerix (moclobemide). Az ayahuasca szintén tartalmaz MAO gátlókat (harmint és harmalint). A hajnalkamag (LSA) és egy MAO gátló veszélyes keveréket alkothat; ha nem vagy benne biztos, hogy a gyógyszer, amit szedsz nem MAO gátló-e, kérdezd meg az orvosodat!

Terhesség alatt ne fogyassz hajnalka magot! Az LSA vegyileg rokon vegyület az LSD-vel, ami pedig méhösszehúzó hatású, és növelheti a vetélés veszélyét.

Érzelmileg vagy pszichésen zavaros időszakokban nagyon alaposan gondold meg, hogy a hajnalkát, vagy más pszichedelikus szert használj-e, mert még komolyabb problémákat hozhatnak elő.

Azoknak, akiknek a családjában skizofrénia vagy korai megjelenésű mentális zavarok fordultak elő, különösen ajánlott az óvatosság a pszichedelikus szerekkel, mert felszínre hozhatják a lappangó pszichés és mentális zavarokat.

Hatások

Hatása 4-8 óra hosszan tart, a normális utóhatások 4 óra alatt elmúlnak. Az első hatások megjelenésének ideje függ a korábban elfogyasztott ételektől. Viszonylag üres gyomorra fogyasztva az első hatások kb. egy óra elmúltával jelennek meg, de a csúcshatás eléréséig több óra is eltelhet.

Hatása alatt ne vezess autót!

Az LSD-hez hasonlóan, az LSA is pszichedelikus hatású vegyület, és erős mentális hatásai vannak, melyek azonban nem azonosak az LSD hatásaival.

Kultúra

A spanyol krónikások a XVI. században számoltak be az aztékok által „tlitlitzin”-nek nevezett növény jövőbe látó és rituális használatáról. Fogyasztása tovább folytatódott Mexikó déli területein, de a tlitlitzin azonosságát a hajnalkával csak 1900 környékén ismerték fel.

Magyarországon az LSA nem tartozik a kábítószernek minősülő anyagok közé, így a hajnalka minden szempontból legális növény.

Amennyiben a leírást vagy annak egyes részeit szeretnéd valamilyen formában felhasználni, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a enteogen(kukac)daath.hu címen.

Ezen írás szerkesztője arra kéri a kedves olvasót, hogy ha valamilyen észrevétele van az itt leírtakkal kapcsolatban, ha valamit kiegészítene vagy helyesbítene, írjon egy e-mail-t a siphersh(kukac)daath.hu címre. Köszönöm.

Az anyagleírás az Erowid ismertetői alapján készült.

© Copyright 2002, 2003 Daath.


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.