DAATH

A tervező nem akkor tudja, hogy tökéleteset alkotott, ha már nincs mit hozzátenni, hanem ha nincs mit elvenni.

Antoine de Saint-Exupéry

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Kategória:

Beszámolók / Daath


Kiadó:

Daath


Kiadás éve:

2003 / 2003



Beküldő:

Én+te+ö=gén


Szerkesztő:

Minstrel



Nyomtatható változat

Kapcsolódó témakör:

Új szintetikus drogok (designer / dizájner drogok, RC, legal highs)


Felkerülés ideje:

2003. július 2.


Utolsó módosítás:

2012. június 4.



Érdeklődés:

23162 letöltés
60 szavazat


Súlyozott pontszám:

4.12 pont


Szavazatok aránya:

47% kiváló
30% jó
17% átlagos
0% rossz
7% borzasztó



Értékelés:

kiváló

átlagos
rossz
borzasztó




Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Én+te+ö=gén:

A leghosszabb nap

Az élmény éve: 2003.
Az adag: 3 mg 5-MeO-AMT.

Messzeföldön járván, jóbaráttal találkozván, egymást régóta nem látván, a kölcsönös arcszőrzetnövekedésen való csodálkozást kitöltő első félperc után valahogy furcsamód a tudatmódosítókra terelődött a téma. Aztán azokkal is folytatódott. Végül cimbim – akinek szinte meghálálhatatlan érdemei közé tartozik többek között az Ozric Tentacles létezésének tudatosítása számomra – mintegy intézményileg nemrég hivatalosított tudatkutatói minősítésem elismerése végett átnyújtott 3 ml térfogatnyi alkohos oldatban 6 mg tömegű 5-MeO-AMT nevezetű kutatási vegyszert.

Az 5-MeO-AMT (5-metoxi-alfametiltriptamin) vagy más néven a,O-DMS (alfa,O-dimetilszerotonin) egy viszonylag ismeretlen triptaminszármazék. Bár Shulgin apó ír róla a TiHKAL-ban, de a Lycaeumos, Erowidos beszámolók és egyéb infók mennyisége alapján nem túl elterjedt. Annak ellenére sem, hogy a 5-MeO-AMT teljesen legális, mivel triptaminsága ellenére sem szerepel a tiltólistán (és a listázottaknak sem sztereoizomerje). Így tehát a sárgaborsóhoz és a gyeptéglához hasonlóan megrendelhető a neten.

Az első dolog a setting biztosítása volt. Ezt nagyon jól sikerült megszervezni: egy másik barátom 100+ négyzetméteres lakása, szép környéken, több napra a kizárólagos rendelkezésemre bocsátva, géppel, nettel, CDkkel, hifivel; tehát szószerinti kulcs-a-kézbe-megoldással. A set is pozitív volt: kellemes magánéleti és karrierbeli örömök sora a közelmúltban, plusz jó egészség, sok alvás, megfelelő táplálkozás, sok szellemi energia.

Mivel korábban sokszor nyíltan megdorgáltam a mindenféle mérgező gyomot minimális információval de maximális buzgósággal arcukba toló tiniket, ezért természetesen professzionális hozzáállásom teljes tudatában kezdtem el az információbeszerzést a kutatási vegyszeremről. Az összes neten fellelhető leírás elolvasása után még személyesen is rákérdeztem a dologra és főleg az adagolásra bizonyos fórumokon, és végülis felkészülődtem a kísérletre. A legtöbbet a latban mégiscsak a cimbim saját tapasztalatai nyomtak, mint a vegyszer pont eme eresztésbe belekóstolt alanyé. Ezért is határoztam el, hogy a 2.5-4.5 mg-os küszöbdózist fogom becélozni, az átlagosan használt 5 mg-os adag helyett. A 6 mg-ot tehát kétfelé osztottam.

A kísérleti vegyszerek nagyon nem játékok. A 5-MeO-AMT kapcsán számoltak be kómáról és egy halálesetről is. Sajnos ezekről nem lehetett bővebb infót találni. Az ilyesmi lehet szermegtévesztés (egyes csaló laborok más, olcsóbb cuccot adnak el 5-MeO-AMT-ként); szereltévesztés (5-MeO-AMT-t néhányan AMT-ként [ami teljesen más!] tízszeres adagolással használtak); túladagolás (a milligramm pontosságú mérlegek ritkák, szemmértékre milligrammokat pontosan kimérni lehetetlen. Megoldás a folyadékban oldás, mivel a 5-MeO-AMT alkoholban oldódik, [vízben nem], mert űrmértéket könnyebb pontosabban mérni); rossz használati módszer (pld. egy orálisan normális adag szippantva, orrsprayben vagy intravénásan halálos lehet), stb., ki tudja (a megboldogulton kívül talán senki).

A 5-MeO-AMT utaztatási ideje a leírások szerint figyelemreméltóan 12-18 óra, mely terjedelemmel elnyeri a leghosszabb trip címét. Ezért a kezdést kora délelőttre időzítettem, az alvási ritmusomat belekalkulálva. A tervezett T-20:00-tól teljes böjtöt kezdtem, mert valamelyik fórum gyenge MAOI-nak tippelte a vegyszeremet, és még ha ez nem is volt bizonyított, de semmi felesleges és kikerülhető kockázatot nem akartam vállalni.

A trip napján T-4:00-kor keltem és csak vizet ittam. Bár az útibeszámolók hányásról, hasmenésről írtak, de a bétatesztelő cimbim szerint ez csak „pillangók a gyomorban” szintű (bár egy vegetáriánusnak az ilyesmi nem sokat mond...). T-0:30-kor felírtam a csuklómra fekete tussal, hogy „3 mg 5-MeO-AMT, oral”, plusz a dátumot és a T időpontját, mivel bíztam benne hogy egy esetleges toxikológus azért csak odanéz, amikor a pulzusomat tapogatja, és utána már tudni fogja, mire keressen rá a Google-val. Szóval komolyan vettem a kísérletet. Sőt, halál komolyan.

A 1.5 ml vagyis 3 mg 5-MeO-AMT egy pohár vízzel való felhajtása után nagyrészt heverészve maradtam. T+0:45 és T+1:15 között tényleg éreztem, hogy jobb is minél stabilabban maradni a ténylegesen átélt pillangók miatt. Az első tripeffekt már ekkor egy kis vizuális vibrálás volt a látómező szélén. Behunyt szemmel kissé felfelé nézve a szemgolyórángás az átlagosnál erősebb volt. T+2:30-ig fekve maradtam és nagyrészt chilloutot hallgattam. Az egyik lemezen persze volt egy Total Toxic Overdose című szám, amit szerencsére elég humorosan és para nélkül tudtam felfogni az aktuális helyzet ellenére. Kellemesen relaxált és könnyű voltam, de ezt részben a böjtnek hatásának tudtam be. Felkeltem és kicsit mozogtam a zenére, mert élveztem a könnyűséget.

A trip igazi elindulását T+3:00 körülinek mondták, ez kb. így is volt. Ekkor és T+4:00 között foglalkoztam a vizuális résszel, amihez remek lehetőséget adott egy elsötétíthető szoba a lakásban. Érdekes volt, ahogy csukott és nyitott szemmel is sötét volt, de ennek ellenére vizuálok csak zárt szemnél jöttek (normál adagnál nyitott szemnél is nagyon jöttek, mondta volt a cimbi). A 5-MeO-AMT-nek jó grafikus kártyája volt (most nem fogom leleplezni, hogy mi mindennel tudnám összehasonlítani), a grafika leírására talán a „természeti formákra digitálisan rádolgozott fraktáltextúrák pszichedelikusan szivárványos színelosztásban” jellemzés a legmegközelítőbb.

T+4:00-kor, vagyis 24 óra böjt után elkezdtem lassan szilárdan táplálkozni, főtt rizs vegamix ételízesítővel megszórva. A MAOI diétát nemcsak a trip előtt, hanem alatt is be akartam tartani, ezért letöltöttem az elkerülendő tápanyagok listáját és pontosan tanulmányoztam. Ropi, keksz, gyümölcslé, alma, friss joghurt, tej, fagyi belefért, ezeket szép lassan eszegettem.

T+5:00-kor kimentem sétálni. Nem okozott gondot, egyáltalán nem voltam szétesve, sem fizikailag sem szellemileg. Egy gyönyörű parkosított hegyen lévő virágoskertbe mentem levegőzni és olvasgatni. A figyelemfókuszálás azért nem volt a szokásos szinten, valahogy kicsit kimaradtak a részletek, de nem a memóriából, hanem csak az észlelésből, de nem zavaróan, nem befelé fordulósan, és nem részletekbe belezuhanósan, hanem érdeklődően és energikusan. Az olvasás nem ment teljes gőzzel, kicsit olvastam is, de inkább csak lapozgattam és elgondolkozgattam kicsit a témákon, nem túl mélyen.

Habár kifejezetten empátia szállt meg a többi sétáló ember iránt, de semmilyen kommunikációs kényszert vagy kapcsolatfelvevési vágyat nem éreztem irántuk. Tehát pld. amikor egy kissrác elment mellettem, akkor vidáman néztem, hogy jé, nekem is ilyen hajam volt annak idején, mintha csak én lennék. De amikor a kissrác a padom mögött lévő bokrok közé ment vizelni, akkor már nem empátiáztam belé ennyire, mert azért én nyilvános helyen ilyet mégsem csináltam volna anno. Szóval a hamis érzelmeskedő önátverés sem volt jellemző a vegyszeremre, nagyon korrekten viselkedett.

A virágok között sétálni is nagyon kellemes volt, nem eksztatikus esztétikai csúcsélmény, hanem egy érdeklődéssel és szépség iránti figyelemmel teli nyugodt állapot, ami nagyon jól fenntartható volt. Utána elsétáltam a boltba, semmi nehézség nem volt a bevásárlásban. Mire hazasétáltam a kajával, eléggé elfáradtam, és bejött egy kis para, mert a pulzusom kb. 80-90 lehetett, de kevesebbnek szerettem volna (a nyugalmi pulzusom 50 alatt szokott lenni). Gondolkoztam, hátha véletlen valami tiramintartalmút ettem, és hát ezt nem lehet kizárni, mert a legtöbb kaja tele van nyomva mindenféle adalékkal, amiről nem lehet helyben tudni, mi micsoda.

T+12:00-ra beesteledett, de nem voltam fáradt, ezért próbáltam kifárasztani a szememet egy grafikailag nagyon primitív és nagyon ismétlődős PC-játékkal egy óra hosszat. T+13:00-kor lefeküdtem, ekkor még csukott szemmel elő tudtam koncentrálni egy pár halvány vizuálfoszlányt. Gondolatok normál gyorsaságúak voltak, semmi túlpörgés vagy lefagyás, a testem pedig elég fáradt. De. Ezek ellenére még 4 órát forgolódtam az ágyban, és csak T+17:00-kor aludtam el. Ami még mindig nem oldotta meg a helyzetet. Kb. másfél óra alvás után megint felébredtem több órára, utána mégegyszer másfél óra után megint több órára, harmadszorra már csak kb. egy órát sikerült aludni. Szóval kb. T+24:00-kor kialvatlanul, kiéhezetten (a MAOI miatt csak könnyen táplálkozva) és továbbra is elég gyors pulzussal rájöttem, hogy hoppá, ez most nem annyira jó. Szóval a következő nap teljesen ráment a regenerálódásra.

Tulajdonképpen ez lehetett az, amit a neten nagy „body load”-nak mondtak az ilyesmit átéltek: összességében azért eléggé megterheli a szervezetet a 5-MeO-AMT. De azért elégedett vagyok az új ismerettséggel, még ha küszöbadag is, mert látok benne lehetőséget a további kutatásaimhoz. Cimbi szerint nagyobb adagolásnál kifejezetten erősen jönnek elő a vizuális aspektusai a többi tulajdonságaihoz képest. Ha majd a biztonságosságáról több bizonyított információ lesz, akkor a tudományos alapú hallucinációkutatáshoz mint legális kutatási vegyszert érdemes lesz figyelembe venni. Addig viszont mindenkit, aki nálam lazábban áll hozzá ehhez a vegyszerhez, lebeszélek mindenféle önkísérletről és rekreációs 5-MeO-AMT-használatról. Egy viszonylag ismeretlen vegyszerrel nem érdemes szórakozni. Saját hülyeség miatti túladagolás, szerotoninszindróma, kóma vagy halál; egyik sem túl jó trip.

© Copyright 2003, 2003 Daath.


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!