DAATH

Ha fát ültettél, türelemre van szükség. Nem húzhatod ki naponta a földből, hogy megnézd, mennyit nőtt a gyökere.

Alexander Oakwood

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Filozófia


Létrehozó:

tetrahíd


Létrehozás ideje:

2004. december 19.


Utolsó hozzászólás:

2008. július 28.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

7746 letöltés
135 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Hétköznapok

tetrahíd, 2004. december 19.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
135. fojti2008. július 28. 01:53
 
 
Te jo ég miket irkáltam.,hiába nics szülöi felügyelet...inkább alszom...power off.gén:azért kösz az eszmecserét.
 

 
134. Én+te+ö=gén2008. július 28. 00:15
 
 
fojti:
(GHB-topicból át ide):

Van remény :) Ahogy telik-múlik az idö, egyre több nézöpontot fogsz megismerni + sok különbözöféle örömforrást + rájössz hogy mi érdekel + jobban látod saját magad + jó embereket találsz akik felé könnyebb megnyílni + több lesz a hosszútávú terved -+ idöperspektívában látod a dolgokat -> javul az önismereted és önkontrollod, stb. Dzsóbácsi, Dzsinanéni meg a laszti néha meglepöen jó tippeket tudnak bevillantani, csak kicsit gondolkozni kell utólag rajtuk, hogy mi is volt a mondanivalójuk a számodra, ismételgetés helyett.
 

 
133. fojti2008. július 27. 23:22
 
 
Amugy tök jo h ide kiirhatom az elvont gondolataim&érzéseim mert vannak félek tölük mert intenzivek és nem uralhatók.persze jo értelemben v mi.örülök mostanában az embereknek csak nem érzik.ez amugy tök hülyeség amit ideirok de jol esik
 

 
132. Nanocica2008. július 27. 17:33
 
 
Ez tetszett =)
Amúgy csak akkor írok ilyen álatságokat, ha mélyponton vagyok (elvonás + rossz idő + szar kedv..stb)
 

 
131. Tündekirálynő2008. július 27. 01:31
 
 
kínos ügy a (munka)függés
vegyél inkább böncsérfücskét.
ha kicsinek látod a világot
gondolj el egy csomó kalácsot.
böncsérfücskéddel forgasd el
s te ne haladj a tengellyel.
ne félj semmit, ez nem átok
csak vértszívnék néha, de nem ártok.
tedd az magaddal, mit mással tennél
hozzád önmagad lassan megtér.


 

 
130. Nanocica2008. július 27. 00:10
 
 
Hétköznap..munka..bár hétvégén is....
Megszületik az elhatározás, hogy leállok, vagyis inkább csökkentem az adagom...aztán jön a sóvárgás és összetöri a határozottságot...
Hétköznapok...harc az élettel vagy az életért...
 

 
129. fojti2008. július 25. 15:01
 
 
Halk zene,süt a nap és esik is ,milyen jó neki,nekem,neked.
 

 
128. deeptrip2008. június 5. 13:59
 
 
"Szerintem ez a friss szemmel szemlélés megmarad a hétköznapokban is, ha áldozunk rá időt, hogy úgy szemlélődjünk, mint a szakrális szerek hatása alatt. Azaz nem csak úgy futólag, hanem belemélyedve. Nem?"

Szerintem de és én spec ezt már meditációnak hívom. Szal nem csak azt amikor ülsz a szobában csukott szemmel.
 

 
127. Eretnek2008. június 5. 05:09
 
 
Starchild: az van, hogy én ezt a technikát egyáltalán nem ismertem, és pont tegnap megláttam egy topikban, és gondoltam jól kipróbálom lefekvés előtt. Ebből az lett, hogy belekezdés nélkül aludtam, de majd legközelebb:)

Orion: nagyon örülök, hogy bejött ez a növényes dolog neked:) Nekem LSD alatt mindig az az érzésem volt, hogy valójában így, pusztán szemlélődve kéne élni. Ez valójában nagyon idegen érzés, ahogy Huxley is írja: hogyan lehetne ebben az állapotban, mikor átérzünk minden létezőt (ráadásul majdnem egyszerre), hozzánk közel álló embereket ugyanolyan fontosnak tartani, mint "normál" tudatállapotban".
Szerintem sehogy. Valahogy a dolgok információk, egy falevél mintázata például (ahogy tényleg információt tartalmaz). Az emberek nagyobb mennyiségű információk, mint például az említett falevél, de ez nem teszi különlegesebbé, csak azért mert mennyiségileg nagyobb:)
Jó múltkor megtaláltuk egy valamilyen juhar fa egy eszközét, egy kis golyót, rajta szabályos hálóval, amikből ez a repítőszőrös termés szállingózik mindenfelé. Arra gondoltunk, hogy ez milyen egy fejlet technológia, és ha nem tudnánk mit is találtunk, akár azt is hihetnénk hogy valami idegen civilizáció egy ismeretlen funkciójú, fejlett eszköze:)
Szerintem ez a friss szemmel szemlélés megmarad a hétköznapokban is, ha áldozunk rá időt, hogy úgy szemlélődjünk, mint a szakrális szerek hatása alatt. Azaz nem csak úgy futólag, hanem belemélyedve. Nem?
 

 
126. Orion2008. június 4. 23:49
 
 
Starchild: Az alkoholos példádra én magam vagyok az élőcáfolat. Bár jópár liternek le kellett folnia a torkomon a kamasz éveimben, de számomra kétségetlen, hogy az alkolhol is tudd hosszútávon pozitiv hatást kifejteni, pont ebben az ismerkedős kérdésben. Persze jóval felszínesebb és triviálisabb formában.

Azt hiszem elég nehezen tudok olyan szert mondani, aminek elfogyasztása után nem változok meg. Azzal, hogy megkérdeztem, hogy a trippeésből hogyan lehet a legtöbb dolgot lementeni magunkba, illetve azt tudatosan "belülről jövősen" alkalmazni, azzal nem azt mondtam, hogy egy szer csak annyit és addig ér vmit, ameddig bevagyok állva, bevagyok trippelve tőle.

Eretnek: A falun is hidd el megvan a visszaszürkülés,csak ott nem a metrós hónaljakat tudom megjelölni indokként. :)

Amúgy úgy tűnik, csak ki kellett irnom magamból ezt a dolgot. Pont egy növény nézegetésével kezdet visszajönni ez a fajta hangulat amit hiányoltam. a nagy egészből lementem a DNS spirálig; fantasztikus volt.

Ma meg meglátogatott a bélyeg szelleme, de lehet inkább szellemisége... Majd a bélyeges topickba beírom. Bár nem tudom, amilyen gondolatfolyásom volt azt ugyse tudom visszaadni.

deeptripp: Persze tök jól megférnek a pszichedelikus szerek és a meditáció, de nekem valahogy akkor is másról szól a kettő. Márha kicsit konkrétabban és közelebbről nézem a helyzetet.

 

 
125. Starchild2008. június 4. 22:00
 
 
Eretnek: a holotróp légzésről mi a véleményed?
 

 
124. Eretnek2008. június 4. 18:36
 
 
Dehát azt nem is mondta senki (vagy én), hogy a pszihedelikus drogok önmagukban megoldanak valamit.
Rávilágítanak valamire, felfednek, felébresztenek dolgokat, amik addig is benned voltak. Az alkohol szerintem időlegesen ELNYOM bizonyos gátlásokat, de a pszihedelikumoknál ez azért tudjuk, hogy másként működik.

Ha a szemlélődés egyfajta meditáció, bennem tartosította az élményt az LSD:)
Egyetértek hogy remekül megférnek egymás mellett.

A pszichedelikus élmény szerintem lényegesen több mint prezentáció, arról hogy hogy mennek a dolgok oldott állapotban. Számomra legalábbis teljesen másról szól.
Én úgy gondolom, hogy a Természet (akár mint egy entitás) elszórt bizonyos anyagokat az élő fajok között, amikkel betekinthetést nyerhetünk az Ő titkaiba. Ezek félig publikus titkok, megtapasztalhatjuk, de nyilvánvalóan nem nagyon tudjuk megosztani másokkal.
Kicsit materialistább felfogásban úgy lehet fordítani, hogy pl a varázsgomba felhasznál minket a terjedésében, egy evolúciós eszközzel, ami egy vegyület. Az embereknek bejön, ezért terjesztik a fajtáját, fennmaradást és szaporodást garantálunk nekik, óvjuk gondozzuk őket és tízezreket költünk rájuk stb:) Akár a gabonafélék esetében. Őket is széjjelterjesztettük a világon, hatalmas erdőségeket irtottunk ki miattuk.
A természetben elég kifizetődő dolog tetszeni valamiért az emberi fajnak:)

Szóval szerintem akik meditálnak azok a saját belső világukból törnek egy cél felé, akik meg sámáni szerekkel élnek, azok a külső Természeten keresztül haladnak az úton. Nem tudom mi értelme az egyiket lejjebb helyezni mint a másikat.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!