DAATH

Sose hagyjuk, hogy erkölcsi érzékünk megakadályozzon abban, hogy helyesen cselekedjünk.

Isaac Asimov

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

Romulus


Létrehozás ideje:

2008. január 9.


Utolsó hozzászólás:

2010. december 28.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

7960 letöltés
111 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Élet egy kommunában

Romulus, 2008. január 9.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
111. hlm2010. december 28. 11:11
 
 
Én még csak kommunális hulladékról hallottam!
 

 
110. retek2010. október 21. 11:55
 
 
Amennyire tudom, nlwarez élt kommunában :)
Egyébként szerintem mind abban élünk, csak nem vesszük észre.
 

 
109. spirit2010. október 20. 00:08
 
 
Van itt valaki aki kommunában él?
Csak kíváncsiságból, mert biztosan tudna érdekes dolgokat mesélni arról, ami "innen" látszódik, és arról ami "ott" van.
Szerintem egy csomó új és izgalmas dolog szóba kerülhet!
 

 
108. deeptrip2010. szeptember 20. 17:15
 
 
Hát lehet ilyen borúsan látni, meg lehet mondogatni, hogy esélytelen, de úgy tényleg nincs értelme érveket hozni bármi mellett... :D
 

 
107. sonek2010. szeptember 20. 17:00
 
 
szerintem a százból egy inkább egy erősen optimista, mondhatni naív arány... ne feledjük, a helyzet sokkal rosszabb, mint elsőre látszik.

az, hogy x-száz ember betépve egy mezőn goát hallgat, számomra nem igazán jelent közösségi élményt, tekintve, hogy mindenféle molekulabitorlókkal és agykémiaváltoztatókkal élnek, végeredményben nem derül ki, hogy ők azok, vagy csak a drog beszél belőlük.

lényegében felesleges érvelni vagy elveket sorakoztatni egyik vagy másik társadalomszemlélet felett. a lényeg mindig az, hogy az ember önmagában mennyire tudja kezelni a problémáját, lett légyen az akármilyen apokaliptikus színezetű is. ha elfogadja a pusztítást, mert belátja, hogy rombolni kell, hogy építeni lehessen, talán közelebb került ahhoz a bizonyos békéhez. csakhát a módszerekkel képtelenség megbékélni.
 

 
106. deeptrip2010. szeptember 20. 15:35
 
 
100ból 1? Ez igen szar arány, főleg ha nem csak magyar mintán nézzük. Nekem a legnagyobb közösségi élményeim goa partikon voltak, ott biztos vagyok benne, hogy hamarabb összejönnének a megfelelő arcok. De a 100ból 1 az akkor is pesszimista! Az lenne jó, ha az a kisebbség tagjai, akiknek már nem csak a saját érdekük számít megtalálnák egymást.

Mérgeznek minket tudatosan? Persze van sok összeesküvés elmélet, de nem kell tudatosan mérgezni, megy az akkor is ha mindenki önző és csak a saját előrébb jutása a cél meg, hogy kiélje a vágyait, valamint a tanulatlan rétegek idiotizmusára épülő profitképzés. Nem kell mérgezni, elég csak az ha idióták a vezetőink és az emberek egyszerűen nem látják, hogy lehetne ezt sokkal emberibben és értelmesebben is csinálni.

Ettől függetlenül a reklámokban folyton betegségeket látni és a hozzájuk tartozó megoldást (tabi) valószínűleg tényleg nincs jó hatással az emberekre (folyton a betegségekre emlékeztetik őket).

Mindent összevetve én nem látom ilyen borúsan a helyzetet, szerintem vannak jó arcok a városokban is és kis szerencsével, akarattal és odafigyeléssel meg lehet őket találni. Az meg nyilván nem mindegy, hogy hol keresel.
 

 
105. cellux2010. szeptember 20. 13:24
 
 
sonek: szerintem igen.

a kezdeti tisztátalanság eleve magában hordozta a végkifejletet. ezért nincs értelme bűnösök után kutatni, összeesküvés elméleteket gyártani. egyfajta kollektív felelősségről van szó (eredendő bűn?), ami a determináltság ellenére azért marad mégis felelősség, mert az egyetemes testbe bele van építve önmaga transzcendálásának lehetősége is.

trükkös módon van ez összerakva: az eredendő bűn a végső garancia a test feltámadására. ha csak a bűnt kaptuk volna, nihilisták és cinikusak lennénk. de megkaptuk a transzcendencia kulcsait is, ha használjuk őket, beindíthatjuk velük az alkímiai transzformációt. a bűnt más módon nem tudjuk kiiktatni, ha már minden mást végigpróbáltunk, és semmi sem jött be, egyetlen lehetséges mozgási irányunk marad: befelé.

számomra a világtól való elvonulás bármilyen változata helyett sokkal vonzóbb alternatíva az, hogy segítsük begyújtani az áldozati máglyát. részemről ez ennek a site-nak a legfontosabb rendeltetése, hogy segítsen ennek a folyamatnak a katalizálásában, csakúgy, mint a MAPS, az Erowid, az ayahuasca, a DMT (+Nexus), Feldmár, Stanislav Grof, Frecska Ede, a marihuána legalizációs küzdelem, stb.

a sok dzsuva, amit összehordtunk, a tisztítótűzben átalakulhat azzá, aminek az Úr eredetileg szánta. phoenix-effect, egy jó kis kollektív kereszthalál, death-rebirth experience, erősen pszichedelikus beütésekkel. party at the end of time, ahol az új hajnalt az Astral Projection Liquid Sun-ja köszönti... így néz ki saját személyes evangéliumom annak legelszálltabb változatában. :)

Mindez csak metafora persze, de annyira, annyira tele van vele a szívem.

Van kiút.
 

 
104. sonek2010. szeptember 20. 11:24
 
 
ez a törvényszerűen újratermelik az apokalipszist valami elképesztően jó gondolat. rákondícionálva a betegségre: mérgezettség. amit már évek óta vallok, hogy az embert szándékosan mérgezik(önmagát is), minden spirituális (ha tetszik tradicionális) beállítottságot módszeresen ölnek ki belőle, s ez nem csak szellemi szinten működik, hanem szándékosan előidézett betegségekkel operálnak.

tehát akkor most arról beszélhetünk, hogy az ember determinált a saját pusztulását előidézően, tudva/tudatlanul serkenti és hatványozza saját involúcióját és mérgezettségét. szamszára vagy amit akartok. nem erről van szó már x ezer éve?
 

 
103. cellux2010. szeptember 20. 10:52
 
 
Nekem az a benyomásom, hogy 100 emberből kb. 1 mondhatja el magáról azt, hogy "belülről fakadóan túllépett valahogy önmagán". A többiek viszont semmi mást nem tudnak csinálni egy tisztaságra törekvő közösségben, mint szart kavarni - ki direktebb, ki finomabb módon. Hiába akarnának a felszínen mást, a mélyrétegekben annyira rá vannak kondicionálva a betegségre, hogy törvényszerűen újratermelik az apokalipszist, akármilyen előnyös körülmények közé kerüljenek is.

Ezért nem szeretnék én pl. tiszta emberek közé menni. Rosszul érezném magam a vírus miatt, amit magamban hordozok. Inkább maradok a szemétdombon, amíg ki nem küzdöm valahogy én is.

Egy dolgot el tudok képzelni: ha van olyan ember a tiszták között, aki átlátja annyira a bűnt, hogy segíteni tud a megtisztulásban. De ez meg nagyon könnyen elmegy a szektásodás felé, amit nem biztos, hogy meg tud állítani az illető (ehhez már tényleg buddhának kell lenni).
 

 
102. jean-sol-partre2010. szeptember 20. 00:41
 
 
Bocs, nem törekedtem túlságosan az érthetőségre.

A nem tudjátok miről beszéltek arra vonatkozott, hogy te is ("és tényleg nem nagyon működne(működik) manapság egy tökéletes kommuna") és előtted Cellux is temették a közösségi együttélést (bár persze nem tudom számodra mi a tökéletes kommuna).

Utána a zagyvaság pedig csak annyit akar jelenteni, hogy a saját tapasztalatom szerint van, aki belülről fakadóan túllépett valahogy önmagán (ebben nincs semmi nagy erőfeszítés, morális fölény, fennköltség, felsőbbrendűség, jobb-ság vagy akármi, egyszerűen csak így alakul), és nem is akar másképp élni, mint másokkal megosztva életét. Akit én ismerek ilyet az elfogadja ennek a nehézségeit is, a másik "hülyeségét" is, és mindezzel együtt ezt tartja igazán élhetőnek. Szívesen látja az új érdeklődőket is és tisztában van vele, hogy egy "újonnan érkező" milyen messziről kell, hogy megérkezzen. Igazi, mélyről jövő türelem, szeretet, alázat jellemzi ezt a világlátást és szerintem ez tud összetartani közösségeket. Ez nem megvilágosodottság, és nem is kell mindenkinek ilyennek lennie egy csoportban.
Aki viszont nem ezekről az alapokról indul az egy kommunában, vagy közösségben sem fogja jól érezni magát: az agresszió, az elnyomás, a sértődés mind árulkodó jelek.

Az előző felvetésemet "csak azokon múlik..." pedig nagyjából te is megerősítetted.

Ne haragudjatok, nem akarok bántani senkit, de nem hagyhattam szó nélkül ezt a sok ingerült hozzászólást. Én megértem a csalódottságodat, a frusztrációdat is Nlwarez (nekem is sok próbálkozás végződött hamvába holtan, vagy elkorcsosulva), de hidd el ma is sok próbálkozás van még (holnap pl. Kismaroson találkozunk egy csapattal), vannak páran, akik nem csak elmélkednek róla és (talán) nem mindenki "műanyagember" közülük.

Gondolom azért te is örülsz neki, hogy volt egy ilyen jó időszak az életedben: ha van kedved, egyszer gyere el közénk és mesélj az élményeidről!
 

 
101. nlwarez2010. szeptember 19. 02:46
 
 
"mostanra átalakult álkommunába amit agymosott gringok irányítanak, és pénzcentrikus"
ez csak azokon múlik akik elkezdték/irányítják.
Mik az igazi motivációk?
Van valódi kommunikáció a tagok között?

az igaz motiváció a működő prmakulturára épülő kommuna volt ami működött is sok sok évig, de miután nem volt meg a megfelelő létszám ezért az ember feladta és eladta a helyet. most lehet menni önkéntes munkára vagy "vendégnek" pénzért.
ami maradt az igaz kummuna eszméjéből azt az önkéntesek tartják fenn, és van (remélem) közöttük "igazi kommunikáció". (mint irtam régen olyan szinten megvolt a harmonia és a kommunikáció az ott élők között hogy pl. komolyabb barátságok születtek 1 hét alatt mint itt 1 év alatt)
azzal nem értek egyet hogy "azt semm tudjátok miről beszéltek" de amiket utána zagyválsz az nem értem, tehát a helyes az lenne: "azt sem tudjátok miről beszélek" :)
 

 
100. jean-sol-partre2010. szeptember 17. 18:28
 
 
"kb 4 éve még működött magyarországon is egy permakultúrárá épülő működö kommuna, konzultáltam velük, tapasztalatot cseréltünk, stb. valószínüleg még létezika hel ma is."
-sajnos már nem (illetve nem úgy)

"mostanra átalakult álkommunába amit agymosott gringok irányítanak, és pénzcentrikus"
ez csak azokon múlik akik elkezdték/irányítják.
Mik az igazi motivációk?
Van valódi kommunikáció a tagok között?

Azt sem tudjátok miről beszéltek,


vagy megértette és feladta valaki az elkülönültségét vagy nem. Ha nem, akkor nincs miről beszélni

de igazából annak sem aki megértette és feladta: számára már világos mindez.


 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!