DAATH

Ha felismered tudatlanságod, óriási lépést tettél a tudás felé.

Benjamin Disraeli

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Lapozható lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Zoli


Létrehozás ideje:

2008. szeptember 25.


Utolsó hozzászólás:

2011. december 17.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

15247 letöltés
99 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Abszint - a zöld tündér

Zoli, 2008. szeptember 25.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
99. Assamoa2011. december 17. 18:43
 
 
Köszi Phoney! ^^ (:
 

 
98. Phoney2011. december 17. 17:38
 
 
A 35-ös hsz. arányai jók, és a kisüsti lepárlás sem akadály, de a részletekkel kapcsolatban inkább egy szeszfőző fórumot ajánlanék, ott gyakran esik szó abszintról:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9206163
 

 
97. Assamoa2011. december 14. 20:54
 
 
Szerintetek Gomoa által leírt recpettel (30. hozzászólás körül) és egy házi, nagyon alap "lepárlóval" milyen végeredményt érhetek el? :)

Aki már párolt le abszint extraktumot az írna egy kicsit a tapasztalatairól? :)
 

 
96. Phoney2011. október 4. 06:36
 
 
Fekete ürömmel próbáltad már színezni? Literenként 2–5 teáskanál 12 (melegített üvegben) vagy 24 órán át (hidegen), és a gyönyörű szín mellett az ízzel is csodát tesz. Persze igazából római ürömmel kellene, de hasonló. És persze nem keserű.

Ja, és aki még nem ismeri, ez nyár óra létezik: http://abszint.com
 

 
95. wormwood2011. szeptember 9. 21:02
 
 
És végül elkészült az első adag idei zöld tündér - Fantázianév:Abyss - gyorsan csináltam is egy képet mert nagy valószínűséggel nem éli túl a holnapi bográcsozós összejövetelt. :P Akárhogyan is lesz, béke kortyaira. :D
http://kepfeltoltes.hu/view/110909/Abyss_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
94. Phoney2011. április 29. 04:25
 
 
Szia! Prágában máig is a ’90-es években elterjesztett hamisítványok (és azok utódai) jellemzőek, amik különösebben nem hasonlítanak az abszintra. Mivel összesen abban hasonlítanak rá, hogy ürömkivonatot tartalmaznak, tényleg előfordulhat ezeknél is, hogy gyanúsan sokat bírsz belőlük:)

Csehországban úgy tudom, a mai napig is csak egyetlen főzde létezik, ami valódi abszintot készít, de meglepődnék, ha a prágai átlagkocsmában ezeket szolgálnák fel.
 

 
93. CandyFlip2011. február 10. 11:15
 
 
Sziasztok!

Én Prágában teszteltem az Absinthe-ot. Gondoltam klassz lenne haluzni valami furát. Hát nem haluztam.
Végigolvastam itt a fórumot és igazat kell adjak, hogy sokkal inkább valahogy jobban bírtam az ivászatot (végül olyan 13-at ittam) és hajnal hatkor keveredtünk vissza a hotelbe. ;-)
A másnap inkább masszív alkoholos másnaposságnak és alváshiánynak hatott simán. Bár lehet, hogy ez csak elfedte a többit. :-) Mindenesetre kutyaharapást sörivel! Két sör után nagyságrendekkel jobban voltam. :-)

A nagy hanyattfless legyen veletek!

CFP
 

 
92. Phoney2011. január 17. 13:07
 
 
:) nem vesztettél sokat, mert a szeszbe áztatott abszintrecept irtózatosan durva és keserű (semmihez nem tudnám hasonlítani), és így lepárlás nélkül valóban nem is túl biztonságos rendszeresen inni belőle.
 

 
91. hlm2011. január 17. 09:02
 
 
Köszi!

Egy-két tippet én is olvastam a neten, tudod igazándiból régebben azért vettem hogy abszintot csináljak belőle, mert akkor még érdekelt, csak közben elment tőle a kedvem, mármint rájöttem hogy sajnálom rá a pénzt, (drága a szesz) meg megmondom neked őszintén bizony azóta egy kicsit meg is ijedtem tőle.
Nem attól hogy meghalok annyi adagtól, hanem hogy rossz hatással lesz az idegrendszeremre.
 

 
90. Phoney2011. január 17. 00:49
 
 
Hátööö, én pl rájöttem, hogy abból lehet házilag Campari-t csinálni (pedig az drága), csak még kicsit az elején tart a recept:) Jó még vermutba, bár oda nagyon kevés kell belőle. Más értelmes hasznát nem találtam, illetve más növényekkel együtt szeszbe áztatva bevált tartós "antidepresszánsként". Legalábbis úgy tűnt:D
 

 
89. hlm2011. január 16. 23:50
 
 
Köszi Phoney!

Így világos, értelek. logikusak az érveléseid, már csak azt kell eldöntenem hogy mit csinálok a megmaradt ürömmel!
 

 
88. Phoney2011. január 16. 22:49
 
 
Nem is úgy értettem én, hogy nem veszélyes, hanem ez az eltúlzott rettegés teafőzéskor (pl. hogy halálos lehet, ha rosszul készíted el) onnan maradt meg:)

A 200 fokban igazad van, ahogy a múltkor is leírtam, akkor már kigőzöl a tujon (és a fellandrén is, bár az gyengébb is, kevesebb is). A legtöbb gyógynövénynél szerintem fennáll a veszély, hogy ismeretlen alkaloidokat is tartalmaz, szóval annyira nem érzem, hogy az ürömnél különösen félni kellene tőle:)

A másik érv, hogy az ürömolajat és a tiszta tujont is elég sokat tesztelték már állatokon, és ha egyéb erős méreg is volna az ürömben, akkor szerintem feltűnt volna ez a különbség (pl. a halálos adagokban).

Nade a lényeg az, hogy ekkora mennyiséget megsütni, vagy egészben megenni szerintem nem érdemes (lehet ártalmas, főleg rendszeresen, a májat és az idegrendszert egyaránt kikezdheti, talán a vesét is), teaként pedig bizonyos dózisban és ideig biztonságos.
 

 
87. hlm2011. január 16. 21:20
 
 
Hellio!
Érdekes dolgokat írsz,tehát te azt mondod hogy az üröm ilyen mértékű fogyasztása nem lehet mérgező.

"Az ürömről szóló gyakori ellentmondások mind az abszint betiltásának a hagyatékai."

Ezzel azért nem feltétlen értek egyet, mivel úgy gondolom és olvastam is erről hogy még rengeteg alkaloid van az ürömben, ezért lehet veszélyes.
Tehát attól mert betiltották az abszintet, még lehet káros az üröm, mint növény, az abszinttől függetlenül.
Különben azért emeltem ki a 200 celsius fokos sütést, mert attól tartok,
hogy így már kioldódhattak olyan vegyületek is, amiket lehet hogy nem is ismernek még, ki tudja mit hoz ki az emberből. Lehet hogy ez hülyeség, csak az a baj hogy amit megittam teát, illetve megettem halat, nem volt olyan sok különbség adagolásban, csak a kivonási hőmérséklet változott. Érted mire célzok?
Kb. ugyanannyi üröm teától és kb. ugyanannyi sült halas cucctól teljesen más "utazás" jött rám, pedig csak a hatóanyag kivonási módja változott.
 

 
86. Phoney2011. január 16. 03:29
 
 
Nem voltam egész pontos, a 10 percből összesen pár percet forralom, inkább melegen tartom..igazából nem is tudom minek.

A normális elkészítés az (mint minden gyógyfűnél), hogy forrásban lévő vízzel öntöd le és 10 percig ázni hagyod. Ami így nem jön ki a leveles-virágos hajtásokból, az főzéssel sem igazán. Szóval egyrészt nem érdemes problémát csinálni belőle, másrészt 10 percig főzni nincs is nagyon értelme:)

Inkább a tea íze miatt rossz sokat inni belőle...hatása így szerintem nem sok van, nem tudom végül kipróbáltad-e fél teáskanálnyitól nagyobb adagban. Én is érzek általában izgatottságot, de ez nem szokott növekedni 2 csésze után sem. Az ürömről szóló gyakori ellentmondások mind az abszint betiltásának a hagyatékai. Kb. mindenért felelőssé tették amiért az alkoholizmus volt a hibás, és ezt csak a közelmúltban sikerült helyretenni, ezért sokan ma is "nagyon gonosz" növényként ismerik...

200 fokon a tujon is felforr, szóval valószínűleg kijutott az ürömből, bár ha jól értettem egyébként is megetted a halat ürmöstül:)

Erős (70-80% fölötti) alkoholban kiáztatva van olyan hatása, hogy egy ideig nagyon erősen fékezi a részegséget, és a józanodás ideje is furcsa kicsit. (Alvás esetén előfordulnak furcsa álmok, ébrenlétnél furcsa hangulat.)
 

 
85. hlm2011. január 15. 23:10
 
 
Szia!
Én is így látom, csak a forralás körüli mizériá-
val van gondom, mert olvastam olyan angol, de magyar weboldalt is ahol, azt írják hogy semmiképpen sem forraljuk.
DE te és valamelyik weboldal is azt vallja, hogy akár 10 percig is lehet forralni, valahol meg csak azt hogy forró vízzel öntsük le, mert mérgező lehet.
Mindenesetre én amit éreztem a halas betépéstől az nem volt kellemes, pedig csak egy evőkanálnyi adag volt, mint fűszer, bár az is igaz hogy a sütés az 200 celsius körüli hőmérsékleten történt és ki tudja hogy így milyen "vegyületek" oldódnak ki az ürömből.
Az alkoholos kivonatot direkt nem kevertem bele az egészbe, mert az más tészta, állítólag úgy kevésbé mérgező úgy. (Másként hat)
Az is lehet hogy az én idegrendszerem nem bírja, nem értem te hogy tudsz annyit meginni egy nap alatt?

Az erowidon írnak egyébként a szívásos fogyasztásról is fűvel keverve.

Kösz a pár infót
 

 
84. Phoney2011. január 15. 17:01
 
 
Szia!

Ha egy fél teáskanálnyival készült tea "megpörget", az még inkább az izgatottság miatt lehet. Velem is ez volt, mégis csak fehér üröm, júúúúj méreg, stb. Az ajánlott adagja 3x1 evőkanálból főzött tea 3 héten át. Ez jó pl. idegekre, gyomorra, vagy bélféreg ellen.

Én minden mellékhatás nélkül elfogyasztok egy evőkanalas teát, vagy kettőt, és adtam már másnak is. Tíz percig szoktam forralni. A tujon nem túlzottan ázik ki teaként, ahogy pl. az ánizsolaj sem, akármeddig is főzöd az ánizst. Nagyjából annyi tujon kerül bele, ami a szétfőzött növénnyel belekerül, mert vízben nem oldódik.

Az ürmöt magát elfogyasztva más a helyzet. Ha feltesszük, hogy 5 egész gramm felfér az evőkanálra, annak a tujontartalma 50 mg. Elképzelhetőnek tartom, hogy alkohol nélkül ennyi már egyeseknél meghajtja az idegrendszert. (Az alkohollal részben egymás ellen dolgoznak, olyankor a halálos adag kétszerese sem öl meg.) Persze tudni kell, hogy a halálos és a rángást okozó adaghoz képest ez nem sok, az 2000 mg fölött van valahol.)

Az ürömolaj 23% egyéb anyagot is tartalmaz, de legjobb tudásom szerint egyik sem veszi fel a versenyt a tujonnal.

Tényleg nem nevezhető igazán drognak, csak idegstimuláns. Ez a drogosdi csak az abszint betiltása után terjedt el, afféle "újságíróműveltségként". Egyesek elszívják, bár szerintem afféle "hülyegyerekek drogja", mert érzel Valamit, de ahogy mondod, abban a valamiben nem sok jó van.
 

 
83. hlm2011. január 15. 01:24
 
 

Itt kezdődtek a gondok a hal evése után olyasmi érzés keletkezett mint a teánál, csak nem múlt el. Sőt kb 20 perc múlva kettős látásom lett. Olyan elmosódva láttam a tárgyakat. (Mondom magamnak ez mi, erre nem számítottam)
Kimentem az utcára, de addigra teljesen úgy éreztem mint aki cannabist evett azzal a különbséggel hogy ez rossz érzés volt.
Én még így két anyagot nem tudtam ennyire EGY KALAP alá venni
Na de megjegyzendő. Amíg a thc-s buli "poén", ez inkább egy mérgezésre hasonlított számomra, pedig már nem vert a szívem csak ingerült voltam. Az egyik ajtón fehér csillagok voltak felragasztva, de olyan volt mintha forogna ez kellemetlen volt, mert mondjuk amíg egy bármilyen utazásnak van eleje közepe és vége, szisztémája, tematikája ennek nem volt. Értelmetlenséggé fajult. Hazamentem ott egy kicsit még súlyosbodott, de utána stagnált és 3 óra múlva elmúlt.
Mi volt a hatóanyag? CSak Thujon?

és mosta az jön amiért ezt nem tudtam magamban tartani, mert minden oldal össze-vissza ír az ürömről.
Ez nem pszichedelikum hanem méreg
SEnki ne próbálja ki.
Ne haragudjatok nem teszek be linket mert elfáradtam, de higgyétek el hogy teljes a káosz ez ügyben, angol és magyar oldalbon egyaránt.

-Valahol azt írják lehet forralni 10 perecig.

-Az ellentéte hogy nehogy forralt vizet öntsünk az anyagra mert halálos is lehet (warning)

-más herbállal keverékben babáknak is ajánlják.

-Volt olyan (angol ember ) aki kisérletezett magán és azt mondta hogy csak nagy dózissal hasznos, mert akkor jön ki az igazi "élmény"

Megint más kérdés az abszint, mert az alkohol más alkaloidokat von ki az anyagból, ezért nem kevertem bele, hiszen ezt árulják is,. ez külön téma.

Szívni nem próbáltam azt nem tudom milyen, lehet hogy másként hat, de ezek után nem hiszem hogy kipróbálom.

Kb.10% kellemes és 90% kellemetlen élmény volt.
 

 
82. hlm2011. január 15. 00:33
 
 
kÖSZÖNÖM

Ezt mindenképp leszeretném tisztázni.
Amiről szó van az a
"artemisa absinthium,",, vagyis fehér üröm.
Azért írom ide mert mégiscsak az abszint alapanyaga

Rendeltem egy helyről. Mindegy
Már megvolt úgy 1 éve mondom ha már kiadtam a pénzt érte (amit meg is bántam ) , akkor legalább egyszer hagy próbáljam ki. Picit féltem tőle.
Abszintot nem akartam, készíteni, alkoholba áztatni, stb mert az még plusz pénz, ezért először teát főztem. Már egy kis fél teáskanálnyi is hatásos volt. Csodálkoztam is mert hogy ennyi adag tea a szívem és az idegrendszerem is így feltuningolja, azt nem gondoltam volna, de kg 15 perc múlva lenyugodtam ezért úgy gondoltam hogy rendben, nincs ezzel baj, hiszen ezzel jár.

A második eset a durva és tanulságos. Mivel olvastam hogy fűszerként is használják ezért tettem egy evőkanálnyit egy kilo halra és vajban megsütöttem. Az íze nagyon keserű volt így is, azért megettem a negyedét, mégis kibírtam gondoltam ez ezzel jár, meg már más herbálnál hozzászoktam a hasonló ízhez,
érdekes, egyébként tényleg erős étvágyat okoz.
folyt köv.
 

 
81. Phoney2010. október 14. 14:53
 
 
Tegnap volt szerencsém a Vom Fass mindkét abszintjából vásárolni.

Az Emanualle (55% alk., ~1200 Ft/dl) egyszerű, de aránylag kellemes ízzel bír. A komolyabb abszintoknak nem ér a nyomába (kivéve az árát), de bátran kipóbálhatja mindenki, aki igazi abszintra kíváncsi.

A "72%" változat (~1800 Ft/dl) íze sokkal markánsabb, az erős szőlőillat miatt gyanítom, borpárlatból készül. Ez kicsit elnyomja az abszintízt, de mivel az Emanuelle-hez hasonlóan nem mondanám túl összetettnek vagy kiegyensúlyozottnak, ez nem nagy probléma.

Ár/érték arányban inkább az elsőt ajánlanám. Rendszeres fogyasztásra még mindig érdemesebb a korábban említett, komolyabb márkákat rendelni külföldről.
 

 
80. Phoney2010. szeptember 22. 15:51
 
 
Vom Fass-boltban járt már valaki? (Győr/Budapest)
http://www.vomfass.eu/Hungary.498+M52087573ab0.0.html

Árulnak elvileg kétféle abszintot (Emanuelle 55%, meg valami 72%-os), csak a honlapon nem írnak árat... az Emanuelle-ről a feeverte-n azt olvastam, nem a legjobb, de azért iható, és tényleg abszint.
 

 
79. wormwood2010. szeptember 4. 00:09
 
 
Dobtam egy eléggé terjedelmes emailt, csak szólok ha esetleg nem menne át akkor jelezd és újra elküldöm. A további dolgokat elég alaposan kifejtettem a mailben. :)

Üdv
 

 
78. Phoney2010. szeptember 3. 16:18
 
 
Köszönöm, már vagy 3 hónapja pofozgatom (pont tegnap délután fogadtak el egy nagyobb frissítést, nem tudom melyiket láttad:)

Terveztem én is házi párlást, mivel a 10e Ft/ fél liter hosszútávon kicsit kényelmetlen (:D), kerestelek is e-mailben, mert 1-2 dolgoban nem vagyok biztos.

Nagyjából milyen lepárlót használsz? (És milyen csövet? Mert tesztnek összedobtam amit ingyen sikerült kávéfőzőből, és készült egy kevés olyan párlat, ami tökéletes vastag louche-hatást adott, de íze gyakorlatilag nem volt...hacsak nem a cső íze:)

A növényekkel csinálsz valamit áztatás előtt? (pl magokat összetöröd/darálod-e, füvekből szárított vagy friss? Honnan vannak, saját/bolti?)

Benne hagyod a növényeket a főzéshez?

Mennyire karakteres a kész abszint íze? Illetve kóstoltál már "hivatalos" párolt abszintot, azzal össze tudod hasonlítani?

Az abszint legalizációját nagyon könnyű futamnak érzem más termékekhez képest...bebizonyították, hogy a gyakorlatban az egyetlen toxikus vagy pszichoaktív eleme az alkohol, a betiltás indokai tévesek, és így akárki akármit gondolt, "muszáj" volt legalizálni. És még így is sok időbe telt...
 

 
77. wormwood2010. szeptember 2. 16:17
 
 
Üdv újra!
Grat a cikkhez Phoney, igazán szakszerű és tartalmas lett, végre a megfelelő információk a megfelelő helyre kerültek. Anno ezeket a dolgokat 5-10 különböző oldalról kellett összekeresgélnem. Nagy segítség lessz a további érdeklődőknek!
Amúgy azért is írok, mert kb mostanában gördült el egy újabb akadáy a házi abszintészítés rögös útjáról, mivel nagyjából mostanában telik le, ha jól tudom a 45 nap ami ahoz szükséges, hogy a törvénymódosítás - miszerint mindenki főzhet otthon pálinkát sajátrészre mindenféle bejelentés meg bírságolás nélkül, - életbelépjen. Szóval asszem 50 literig mindenki kotyvaszthat jóféle pálinkákat és ha marad szesz, hát ugyan ki szólna bele, hogy abból ne éppen abszint legyen. Persze a lepárlók nem olcsók de 'homemade' is összedobhatóak.
Mindenesetre legalább már nyíltan fel lehet vállalni bárhol hogyha valaki hobbiból a saját zöld tündérét palackozza otthon. Én mindenesetre eléggé fellelkesültem a dolgon és bár mindenféle előre nem látható esemény miatt halasztódott a főzés, hamarosan nekiállok. Végülis nem gond, legalább belecsúsztam a legalitásba. :P

Még 1 személyes gondolat a végére; remélem ennek a nagy legalizációs kedvnek 1 szép napon egyéb termények is "áldozatul esnek" ;)

Na béke.
 

 
76. Phoney2010. július 30. 10:31
 
 
http://hu.wikipedia.org/wiki/Abszint - elkészült az első hiteles magyar cikk az abszintról:) (Mármint egy ideje fent van, de most lett "végleges". Nem akarok dicsekedni [na jó, akarok:], de nagyrészt én szerkesztettem:) Érdemes elolvasni, a köztudatban keringő abszint-képnek szinte a teljes ellentéte.
 

 
75. Phoney2010. július 30. 03:50
 
 
Hemplarnak van igaza, ezért 8300-at kérni NAGYON durva átvágás. (3-4000 Ft-ot ér max, azt is a szesz miatt.)

Egyébként ánizsíze van, semmi más (bár ánizst sem látott:D). Meg persze érezni rajta az ocsmány alkoholízt (ez egy igazi abszintnál nagy gáz lenne).

Már csak érdekességképp mondom, hogy ürömtartalma 0, legalábbis 10 éve még annyit mértek a Trul-ban:)
 

 
74. hemplar2010. július 29. 00:15
 
 
ittam 1-2 itthon kapható fajtát, ehhez még nem volt szerencsém, de ez is megtalálható a hipermarketek polcain is.
Sztem egyikben sincs semmi extra, csak hogy abszint izű sima tömény alkohol.
 

 
73. Renegade2010. július 28. 22:23
 
 
http:// http://www.italnet.hu/webshop_elem/alkoholos/abszint/red_absinthe_tunel/

én most egy ilyennel szemezek, volt már hozzá szerencséje valakinek?
 

 
72. Phoney2010. július 26. 00:11
 
 
Megnéztem, mit mondanak róla a Komoly Emberek:) Valódi párolt abszint, a minőséggel sincs igazán baj, ízre viszont nem épp klasszikus, nem túlzottan hasonlít a hagyományos svájci-francia típusra. Emellett agyon van színezve, tehát utóáztatáskor elég nyers ízeket vesz fel.

Ha jól látom kb 6000 Ft-ba kerül, ennyit szerintem megér. Gondolom van egy minium szállítási költség, ezért én pl 1-2 haverral összeálltam, hogy kitöltsük az alapdobozt:) 4 üveg fért bele és így volt asszem' 4000 Ft Németországból, ők DHL-lel hozatták házhoz.

Egyébként nemrég találtam ezt az oldalt, azt hiszem átállok erre. Az árak jobbak az alandiánál, és ők csak igazi abszintokkal foglalkoznak: http://www.absinthe.de/
 

 
71. costa2010. július 25. 21:31
 
 
igazad van.
http://www.zufanek.cz/absinthe.html
ezt néztem ki. 500 kc
http://absinth-shop.net/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=16&products_id=53
mézes vátozat 850...

olcsó pancsoltat már ittam. kiváncs vagyok erre a drágább változatra.

 

 
70. Phoney2010. július 25. 20:32
 
 
hm... nem mondom, hogy ezek túl vannak árazva, de kezdésnek nem venném meg:) Olyasmi, mint hogy nem érdemes 20 ezer ft-os whiskey-t venni első alkalommal, előbb érdemes ismerkedni az itallal. Az abszintnak összetett íze van.

Legutóbb az alandia.de-ről rendeltem, ott 30-35 euro körül van a két múltkor említett márka...egy kicsit olcsóbbak, mivel spanyol és német abszintról van szó, de általában ugyanolyan jónak tarják, mint a francia és svájci fajtákat. (Persze kicsit eltérnek stílusban, főleg a spanyol.)

Mondjuk az alandián figyelni kell, ők minden taknyot árulnak a valódiak mellett:)
 

 
69. costa2010. július 25. 16:46
 
 
rTyler: rendeltél már innen?
 

 
68. rTyler2010. július 23. 14:39
 
 
http:// http://www.feeverte.net/guide/
 

 
67. Phoney2010. július 21. 14:21
 
 
Nem nagyon érdemes ezeket a bolti taknyokat megvenni...általában a leggagyibb finomszeszt összekeverik festékkel és aromával, kap egy kis ürömolajat (amitől max keserű lesz, másra nem jó). A fekete abszint is így készül, csak valami karamelles megoldástól édes lesz és fekete. 50-60 fok felett pedig bármilyen szesz kigyullad (főleg ha langyos), erre ne építs:D

A csehek különben a legnagyobb gagyiabszint-gyárosok, bár náluk is nyílt 1-2 rendes főzde, de azok a boltokba nem nagyon kerülnek. A boltokba a hamisítvány kerül, amit 800 Ft-ból előállítanak, aztán elkérik érte a 6+ ezret, mert el lehet adni annyiért:)

A múltkor rendeltünk már rendes párolt abszintokat (Eichelberger, Obsello), hát ahány ismerősöm megkóstolta, utána nem értette, a gagyit hogyvan volt képes eddig meginni...még azoknak is ízlett, akik nem szeretik az alkoholt.
 

 
66. CHI-A.D2010. július 19. 21:01
 
 
Tescoba vettünk pár üveg zöld absinthe-ot hát mit mondjak a gagyibbnál is gagyibb volt kb. 3 óra alatt megittam egy üveggel mondjuk az ára is olyan volt 3500körül. Bátyám hozott csehországból feketét az már jó volt. Szórakozó helyeken is van általában, de ott is elég ritka ami jó. Amelyik begyullad az már iható.
 

 
65. Phoney2010. április 24. 19:42
 
 
Új fejlemény...a kálmos nem illegális, ma vettem az egyik nagyobb herbatárban. (Általában egy igen apró üzletükbe járok, ott nem tartottak.) Nincs rajta figyelmeztetés a túladagolásra (a fehérürmön úgy emlékszem, volt, hogy rángást/görcsöt okozhat).
 

 
64. Phoney2010. március 31. 15:24
 
 
Az ósanban van Rodniks 85% Absinthe, ebbe áztatok:) Valami 5-6e forint, szóval gyakorlatilag a legolcsóbb "szupertömény", ráadásul a "gagyiabszint"-mezőnyben is a legjobbnak tartom. Igenhalványan megvan benne az ürömíz, és egyes források szerint egy kevés tujonnal is bír, de végülis lényegtelen. Az erős ánizsíze miatt viszont vigyázni kell az ánizs-édeskömény adaggal, 1-1 teáskanál szerintem elég.

Annyi biztos, hogy 85 fokon elég 4-10 nap az ürömnek (a recept szerint 4 napnál már megvan a tujon nagy része, különösebb keserűség nélkül, 10 nap alatt meg kiázik az összes, a keserűanyaggal együtt), aztán 4 nap az összes többi hozzávalónak (és általában 85 fokos szeszt írnak a régi, üzemi receptek is.)

Megkóstoltam tegnapelőtt ezt az új adagot, és...le vagyok nyűgözve. Most már egész tisztán érzem, hogy a 70-es ázatnak ehhez képest alig van hatása. (Igaz, hogy azt is a 85-ös recept alapján áztattam, 6 és 4 napig -- üröm és a többi külön -- ami 70 fokhoz kevés...talán egy hónappal már tényleg jó.)

Mentát több recept is ajánl, majd kipróbálom, ha eluntam a hárdkor dzsuvaízt:D Érdekel majd, mit művelt a kálmos! Az angyalgyökér is kábít állítólag (a nyelvem pl bicsereg tőle:D).
 

 
63. wormwood2010. március 30. 17:19
 
 
Nah az szuper, de 85°-ot azt hogyan éred el ha nem párlod le és a patikai az 70° ?
Asszem köv. nekifutásra természetes színezéket használok majd, de azért egy pár csepp kéket teszek majd bele csak hogy durvább színe legyen. :D Vagy nemtom.. szerezni kellene friss izsópot akkor, meg citromfüvet. Találtam azóta a herbáriában izsópot csak épp szárított. Az alapszeszbe jó lessz de a végére csak friss kéne. Majd lehet nézek magokat, és ültetek. A fehérüröm is saját.
Jah és a legjobb! Lehet hogy kéz alatt tudok szerezni kálmost is bele! :D Az asszem azért lett illegál herbáriában mert eufórikus állapotot idéz elő túladagolva. Szóval nem fogom belőle kispórolni. XD Régen amúgy friss mentalevelekkel színeztem a végén. Érdekes ízt ad neki, citromfűvel nagyon szép kerek hatása van de akinek nem jön be a menta alapíze - nem ezek a csípős mentolos adalékanyagok hanem az eredeti növény - annak nem tetszene.
Még amit el tudok képzelni bele, az vmi eukaliptuszos dolog. Az menne nagyon az ánizshoz. Na jó kotyvasztást, majd ha nekiállok a 2. főzésnek írok hogy mi lett. :)
 

 
62. Phoney2010. március 28. 20:03
 
 
Izsópot elvileg herbatárban lehet kapni (úgy tudom minden megyében van pár boltjuk), bár tényleg nem mindig van nekik...a szín mellett elvileg az ízt is "egyenlíti" (igaz, aki lepárolja...:)
Kálmost én sem láttam még, pedig a hatás miatt állítólag nem lényegtelen.

Ma szűrtem le a 2. üveget az éven (nem iszok ennyit, csak szeretem, ha kész van előre:D), és most megint gyönyörű a színe, semmi "moslék" (mondták is, hogy gyengébb szesz->barnább ázat). Azt hiszem a magam részéről a 85 fokra fogok rászokni:)
 

 
61. wormwood2010. március 25. 21:25
 
 
Igen tudom hogy a sötét üveg védi, de szeretek a színében gyönyörködni. :D Amúgy izsópot nem találtam gyógynövényesnél pedíg akartam venni azt is meg kálmost is. :S Az utólagos ürömhozzáadástól valóban nagyon kemény íze lett, de mivel nyers volt és nem szárítmány, érdekes aromával jött le a keserű íz.
Sztem ebbe a mostaniba is áztatok majd 1 keveset, csak a teljesebb ízért. Amúgy 70%-os alkohollal csináltam. De a végeredmény 65%-os lett
 

 
60. Phoney2010. március 25. 01:00
 
 
Halut csak totál alkoholistáknál jegyeztek fel, ezek vsz. hamisítványt ittak, ami akkoriban mérgező volt (réz-szulfát a zöld színért, antimon-triklorid a tejesedés miatt...)

Na a festék eszembe sem jutott...:) A barnulás miatt árulják az igazi abszintot mindig sötét üvegben, nekem az egyik egy pastis-os (az abszint "kistestvére", inkább ánizslikőr, és elég édes is) üveg, a másik egy szigetelő szalaggal csavart brandys:D Ha megint természetes színezésre állnál, az izsóp és a citromfű volt ehhez divatban (az újabb adag ürömtől eléggé megkeseredett a kész párlat, nem?) Egyébként milyen szeszt (és hány %-osat) használsz?
 

 
59. wormwood2010. március 25. 00:06
 
 
Nem tapasztaltam még hallucinációt tőle... sztem nem sok alapja van, a hatóanyagok helyett inkább a gyakori mérgezéseknek lehet betudni ezt a mítoszt sztem. Bár volna ötletem hogy lehetne feltuningolni egy kis zöldfűszerrel. :D 1X meg is csinálom majd.
Amúgy nem a gép hibája, tényleg kékes :) Higítva megjelenik a jólismert opálosodás is elég keményen a magas ánizsolaj mennyiségtől, és égszínkék lessz. Üröm az 1 literhez volt 100g XD
Szóval keményen televágtam vele és vagy 1 hónapot ázott... természetesen le lett desztillálva utána mert akkor ilyen érdekes sötétbarna-dzsuva színű és állagú moslék volt csak. :D
A színét ételfestékkel csináltam. pár forint a boltban. Régebben friss ürömmel szineztem zöldre, de a fénytől idővel bebarnult. :(
 

 
58. Sámánisti2010. március 24. 17:20
 
 
Én ebben a témában nem vagyok járatos, bár olvastam a beszámolókat.....egy hülye kérdés, tényleg hallucinogén a magas hatóanyagtartalmú ( nem csak az alkoholra gondolok :-) ) abszint?
 

 
57. Phoney2010. március 24. 13:43
 
 
Jóég, és ennek milyen színű volt a szesze eredetileg?:D Vagy csak a fényképező teszi ilyen "kékessé"?

Eszméletlen amit a színekkel művel, a 85%-os neonzöldből gyönyörű sűrű-sötét-smaragdzöldet csinál... a 70%-os "halványpirosból" viszont erős pirosat (nem tettem ki fénynek).

Ez a "csodálatosan finom" komoly? Mennyi üröm van benne? Vagy lepároltad?
 

 
56. wormwood2010. március 24. 01:12
 
 
Bakker végre elkészültem az idei első abszintommal!!! :D
Gyömnyörű lett és csodálatosan finom agysejtpusztító kis tündér :D
http://kepfeltoltes.hu/view/100324/2010.1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/100324/2010.2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kezdésnek lett 1 liter 65°-os :D Hát nem csodaszép?
 

 
55. Phoney2010. március 21. 12:15
 
 
http:// http://www.youtube.com/watch?v=MGvCILkVh3g - A cseh módszer, és miért kerüljük... :DD (tudom, nem kéne hagyni a gyulladást, de vicces:)

Más: most már áztattam 85, 70 és 40 fokos szeszbe is, ugyanazt a receptet. 85-nél gyönyörű louche és erőteljes hatás, 70-nél mindkettő gyengül, 40-nél már louche sincs, pedig az kétszer annyit ázott. Hátha egy hónap múlva mégis kiad valamit.
 

 
54. krattogó2010. március 18. 14:46
 
 
Tegnap este 22 körül, a Paprika tv-n érdekes kis abszint-iszogatós rész volt. :-)
 

 
53. Mindwarp2010. március 5. 14:09
 
 
Kedves Gomoa. Abszintkanállal tudok segíteni Neked! Lásd: keres-kínál rovat. Érdeklődj p.ü. ben!
 

 
52. Phoney2010. február 11. 13:34
 
 
Igen, 30 mg-ig szabad boltban árulni a kész abszintot (remélem nem értettelek megint félre). Otthon meg bármilyet csinálhatsz - legális anyagokkal bárki szabadon túladagolhatja magát:)

Szerintem kereslet híján nem hozzák be... a minőségi whisky, brandy még csak-csak elfogy a polcról, nade egy 10-15e Ft-os Absinthe? Amiről még a "műveltebb" ember is annyit tud, hogy "valami mérgező, ami be van tiltva", és vagy emitt nem venné meg, vagy mert "mi kerül ezen a hamisítványon ennyibe"? Rossz üzlet szerintem feltenni a polcra, nagyon rossz reklámja van. Egyesek még a feketeürömtől is félnek, pedig ártatlan "teanövény" kb, még csak nem is keserű:D
 

 
51. Gomoa2010. február 11. 08:35
 
 
elnézést rosszul fejeztem ki magam. Tehát nem illegális, hanem hogy engedélyezett-e? A thujon korlátozásra gondolok. Csak azért kérdem , mert nem nagyon látok komoly abszintokat hazánkban.
 

 
50. Phoney2010. február 1. 18:17
 
 
Úgy tudom, Magyarországon soha nem is volt tiltott:) (Legalábbis a Monarchia nem tiltotta be akkoriban.) Az EU a '90-es években legalizálta megint, szóval itt és most biztosan legális. Van egy korlát a tujon-tartalmon (30mg/l), de egyesek szerint az eredetiben sem volt több...nem tudom.

Más: most láttam, valaki írta tavalyelőtt, hogy atropin (hallucinogén) volt régen az abszintban..ez valami cseh húzás? Áztatás előtt elég sok helyen utánanéztem, de a 19.sz-i abszintoknál sehol nem volt szó ilyenről.
 

 
49. Gomoa2010. január 30. 02:27
 
 
Legális itthon az igazi abszint? komolyan mondod?
 

 
48. Phoney2010. január 28. 12:21
 
 
Mivel az országban annyi kultúrája sincs az abszintnak, hogy igazit találj boltban (hiába legális), a kelléleket is neten keresném a helyedben (google - abszintkanál).

Elvétve adnak "gagyiabszint" mellé hypermarketben, pl Absente mellett egészen szépet láttam a múltkor. (Maga az ital valójában pastis, és nem is ér 6-7 ezret, de azért finom.)
A kanalat magában is 3e körül láttam neten, szóval azért meggondolandó:)
 

 
47. Gomoa2010. január 27. 13:06
 
 
Valaki nem tudja véletlenül, hogy abszint kellékeket, mint pl: original abszint kanalat hol lehet kapni?
 

 
46. wormwood2010. január 22. 01:18
 
 
Valahol a fiókomban A5-ös lapokon ha minden igaz XD
2 novella meg jópár elmélkedés a dimenziókról, az élet értelmérő, szerelemről meg hasonlókról XD Megvolt gépen is de a papír tovább bírta mint a windows :P reinstallnál elveszett a digitális formája :P
 

 
45. dagga2010. január 21. 10:20
 
 
wormwood: novella? olvasható valahol?
 

 
44. Phoney2010. január 20. 21:49
 
 
Na most már nekem is sikerült véletlen iszonyatosan berúgni tőle:)

Valamelyik délelőtt 10 perc alatt lezavartam 3 adagot (hagyjuk miért:D), ez alkoholban mérve 6 feles vodkát jelent.

Ezután minden rendben volt kb 1,5 órán keresztül, ugyanúgy magamnál voltam, ahogy az ezelőttieknél. Aztán egyszer csak múlni kezdett az absinthe-hatás (írták is valahol, hogy az egészből az alkohol hat a legtovább), és 10 perc múlva annyira merevrészeg lettem, amennyire 6fél vodka/10 perctől alapból lennék...5 perccel később bealudtam az első ágyon ami elém került.
 

 
43. wormwood2010. január 20. 19:36
 
 
Abszintot én is készítek minden évben. ^^
Sztem nagyon jó hobbi. :)
Hatását tekintve sztem semmi alapja annak hogy halucinogén lenne, max ha mérgezésig iszod magad vele. :P
Életem leges legcsúnyább berugásai köthetők hozzá, de - bár lehet csak placebo - sztem mértékkel fogyasztva valamit dob a kreativitáson. Én anno novellák írásakor "hívtam segítségül" a sajátomat és sztem több alkalommal is hasznomra volt.
A keserű íz meg nem olyan szörnyű, főleg ha vki utánanéz az eredeti francia fogyasztási rituálénak. A cseh cukorégetős az.. :P bah.. Mindent összefoglalva, nincs mégegy alkoholos ital aminek ilyen viharos a története és ennyire misztikus/legendás lenne. ^^ Bele lehet szeretni.
 

 
42. Gomoa2010. január 19. 09:25
 
 
nem iszok belőle sohasem sokat. keveset de gyakran... ;)

Napközben ebéd előtt vagy csak ha úgy érzem, iszok 1-2 cetet belőle. az alkoholt meg sem érzem, kissé kedélyállapot javító és persze étvágyhozó ;) .
Napi 1-1 kis hörpintés és kellemesebben telik a nap tőle. Sokat nem is iszok belőle mert az alkohol elnyom minden mást meg mert túl kevés az a pár liter ami van, hogy elpazaroljam berúgásra! Azért néha a cimborákat szoktam ijesztgetni az ízével ha ivászat van... :P
 

 
40. bufo2010. január 19. 02:16
 
 
tenyleg jol hangzik! :D
 

 
39. deeptrip2010. január 19. 01:42
 
 
És milyen a hatása? Még sosem abszintoztam...
 

 
38. Gomoa2010. január 19. 00:46
 
 
erős házi pálnikát használok

1. az adott mennyiséget 1 liter pálinkához teszem és 2-3 hónapig állni hagyom. Általában törkölypálinkát használok, 2 hónap után már nem érezni rajte egyáltalán a pálinka ízét!

2.Leszűröm és felmelegítem kissé az alkoholos kivonatot. ettől a lépéstől elveszíti az erős nyers illatát. mézzel izlés szerinti mennyiséggel édesítem majd bepalackozom. Sötét/ szürke téli napokon felhasználom.. :)

nagyon keserű lesz de én valahogy megszerettem az izét
 

 
37. hejhó :)2010. január 18. 22:57
 
 
Gomoa: Mennyi és milyen tisztaságú alkoholt használsz ehhez a recepthez?
Mennyi ideig áztatod?
Desztillálni gondolom nem szoktad.
Ha még is, mennyit szoktál belőle lepárolni?
 

 
36. deeptrip2010. január 18. 18:31
 
 
Ez elég ütős kis mixnek tűnik. :D
 

 
35. Gomoa2010. január 18. 18:03
 
 
én már több éve csinálom a saját absinthomat.

Minden évben csiszolok kicsit az alaprecepten és idén már nem is annyira ihataltlan... :)

Absinth alaprecept:

* 30 g Fehér üröm levél (Artemisia absinthium)
* 8,5 g Izsóp levél (Hyssopiis officinalis)
* 1,8 g Kálmos gyökér (Acorus calamus)
* 6,0 g Citromfű levél (Melissa officiticilis)
* 30 g Ánizs mag (Pimpinella anisum)
* 25 g Édeskömény mag(Foeniculum vulgare)
* 10 g Csillagánizs termés (Illicium verum)
* 3,2 g Koriander mag (Coriandrum sativum)
 

 
34. Phoney2010. január 14. 22:54
 
 
sziasztok!

én egész véletlenül ittam alkohol+thujon (vörösbor+ürmösvodka) variációt is (nem volt türelmem kivárni a szűk két hetet, míg kiázik az első házim), aztán 10 nap múlva bedobtam párat a kész absinthe-ból is (8 féle növénnyel).

Szerintem érezhetően más, persze tévedhetek..de tapasztalt abszintosok szerint is ésszel vannak összeválogatva a dudvák, a jobb receptekben, és esküsznek rá, hogy mindre szükség van. Igaz az ánizs+édeskömény elég sokat fog a keserűségen is, mintha egyenesen csökkentené.

A thujon és a haluzás kapcsolatára meg annyira nincs bizonyíték máig sem, hogy az orvosok sem értik, hogyan készültek ilyen feljegyzések. Mivel csak alkoholistáknál figyeltek meg ilyet, gyanítják, hogy a "gagyiabszint" volt az oka...a hamisítványokban két különböző vegyszerrel (!!) érték el a zöld színt és a "louche"-t (víztől tejesedés), mivel mindkettő komoly méreg, talán leginkább ezektől lehetett hallucinálni.

Egyes "otthonáztatósok" szerint csak 50% szeszfok alatt nem érdemes áztatni. Az ajánlott 75%, az eredeti üzemi receptekben 85% volt. Szerencsére 1-2 hypermarketben van rodniks85%absinthe, ami ráadásul félig "igazi" is, csak alig látott dudvát, tehát nagyon jó alapanyag ha tiszta szeszt nem találsz (nem is drágább, mint a többi szupertömény).

Nekem leginkább annyiban volt különös a hatás, hogy megittam belőle annyit, amennyire alkoholban "hitelesítve" vagyok (nagyjából berúgtam), és végig állt az a "józan részegség", amit az abszintosok úgy szeretnek. Határozottan érzed a tajtrészegséget, de egyébként józan vagy (tiszta beszéd, nincs pohárborogatás, tántorgás), még a családod szerint is. Persze az "összeesős" alkoholadag biztosan ebből is ledönt:D
 

 
33. sleepwalker2009. augusztus 14. 21:06
 
 
Ha valaki Hollókőn jár, érdemes szétnézni a vár melletti dombon. Rengeteg fehér üröm van arra felé. A virágának egész kellemes az illata, ezért én is begyűjtöttem egy keveset:)
 

 
32. Zoli2009. augusztus 8. 18:32
 
 
A tobbi noveny azaz gyogynoveny inkabb csak az iz miatt van benne. Ami igazabol oli az idegeidet, ezert nagy mennyisegben halucinaciot is okozhat az a Tujon, ami a feher urombenn lelheto fel:) A 70% abszintba aztatott feher urom...hat....nem biztos, hogy eleg neki az a 70%, de ez nem biztos ezert nem is mondok erre semmit. Talan igen, talan nem, de egy probat meg er, max ihatatlanna teszi a keserusege miatt. Itt peldaul nalunk (Erdely) egy akarmilyen simma vegyesuzletbenn lehet kapni 96% szeszt.
 

 
31. saamaan2009. augusztus 7. 13:37
 
 
Lusta vagyok guglizni, szóval csak pár kérdés:
Honnan lehet 96%-os alkoholt szerezni, ami nem denaturált?
A fehér ürmön kívüli növényeknek van valami köze a hatáshoz, vagy csak az íz miatt vannak benne?
Ha veszek mondjuk bolti abszintot és áztatok bele fehér ürmöt, az működik?
köszi mindenkinek, aki válaszol
 

 
30. Zoli2009. augusztus 6. 20:01
 
 
Minek abszint kit mikor sajat magad is osszeallithatod? Mi mar egyszer osszehoztuk :) Igaz iszonyat keseru lett a feher uromnek koszonhetoenn de nah...azert csak elfogyott :D Ha kicsereled fekete uromre a feheret akkor nem lessz olyan keseru, viszont a tujonrol is letehetsz :)
 

 
29. ydl2009. június 16. 22:20
 
 
Érdekesen hangzik, főleg a varázsnövényes alkoholok.
 

 
28. foxey2009. június 16. 14:22
 
 
Talaltam eredeti abszintot arulo boltot.. Berlinben:)

Van ezen kivül mandragora palinka,Salvia palinka(?) es mindenfele varazsnövenyes alkohol(?) .

Nemsokara tesztelem.
 

 
27. butterfly2009. június 16. 12:16
 
 
a legtöbb partim úgy kezdődik h 2 cent abszint + 2 cent jéger + sok jég és ezt gyorsan felrántani...
olyan ize van mint a dianáscukorban lévő kis folyadéknak, csak kicsit vadabb, a hatása meg mégvadabb :D
 

 
26. Darkh2009. június 11. 01:19
 
 
az absinthe kit-ről mi a véleményetek?
v.ki találkozott már hasonlóval?
http://www.mindfuel.co.nz/images/Products/absinthekit.jpg
 

 
25. skizzi2009. június 7. 21:56
 
 
"egy-két pohárkával csak a hangulat kedvéért" :DD váá
 

 
24. Don_Juan2009. június 7. 21:51
 
 
Ez sztem a legteljesebb recept, mindenféle kiegészítő infókkal. http://absinthe.msjekyll.com/recipe.html

Don_Juan
 

 
23. Deeply Disturbed2009. június 7. 17:12
 
 
Francia Van Gogh-os abszinthoz volt valakinek szerencséje?
 

 
22. metametta2009. június 6. 13:05
 
 
életem egyik legbadabb tripje volt szerdán a cannabis-os svájci abszint. jujj.
 

 
21. lordjag2008. október 22. 22:32
 
 
egy ismerősőm hozott szpirituszt, 95%os:) azt próbáld ki:) nekem bejött
 

 
20. cup_of_tea2008. október 9. 23:58
 
 
Erebos: Jah egész közel hozzá :)
 

 
19. Erebos2008. október 9. 12:57
 
 
tea, fogadjunk azt haluztad, hogy a wc-n vagy ;)
 

 
18. cup_of_tea2008. október 8. 21:56
 
 
Hm..Abszinttal én is próbálkoztam....ehhez nincs gyomrom, de van még két deci. Lehet csak az emlékek miatt nincs gyomrom hozzá. Reggeltől délutánig abszintozás, tunel blackkel, hazatérés részegen, zuhanyzás közben hányni, majd szobámba a kukába is. De jó oldala is volt mer ánizs illat volt minden hol:D
 

 
17. deeptrip2008. október 8. 03:04
 
 
Gondolom házikészítésű abszint volt. De Zoli azért ez NAGYON DURVA. :DDDDDDDDDD bocs de tényleg :D
 

 
16. Erebos2008. október 8. 01:47
 
 
és mitől haluztál? ugyanis évtizedek óta nincs az abszintban atropin, és minden hallucinogen anyagot kivontak belőle.
 

 
15. Zoli2008. szeptember 29. 16:58
 
 
Na mar szepen meg van zoldulve az "abszint"-om. Meg aztatom 1 hetet, aztan meg1 het az uolso rend novenyekkel es elmeletileg keszenn is van:D Aztan majd meg hagyom allni egy honapot es majd egy szep teli napon egy jo sizes utann bekortyolgatjuk a haverokkal :)
 

 
14. deeptrip2008. szeptember 27. 20:59
 
 
Zoli télleg, mert hát:

0.5L 96%os alkohol amit kerekítsünk 100%ra
ha beleöntenél 0.5L vizet akkor kapnál 1L 50%osat.
0.2őt beleöntve kb 70re jön ki.
 

 
13. Zoli2008. szeptember 27. 19:59
 
 
Valaki meg tudna mondani hogy fel liter 96%-os etanolhoz mennyi viz kell hogy kb 70%-os legyen? Fontos lenne, elore is koszi. (kaptam egy oldalt ami alapjann atszamitottam az ertekeket es nagyjabol ugy jott ki, hogy fel liter szeszhez ami 96%-os kellene kb 2 deci viz hogy 70% os legyen. Ez szerintetek telleg igy van?)
 

 
12. Zoli2008. szeptember 26. 19:39
 
 
Egyebkent nem csak a halurol van szo. Hanem maga a rituale, megadod neki a tiszteletet, leultok haverokkal egy ejjel az asztal melle es megisztok egy-ket poharkaval csak a hangulat kedveert. Igaz, hogy meg eddig csupann 1x ittam de az elegge durva volt...a szoba kozepebenn csaltam meg a baratnomet a szeme lattara, mert azt hittem hogy kint vagyok az udvaronn es ott ugy sem lathat meg....:|
 

 
11. Zoli2008. szeptember 26. 19:08
 
 
Teletabi: es a szo amit te keresel marmint nem is csak szo, az mar egessz mondat, espedig: "mennyire szeretnem, ha el tudnek olvasni es ertelmezni vegre egy szoveget"...... megkoszones volt az elso szo....
 

 
10. teletabi2008. szeptember 26. 16:09
 
 
1xű fainul leírta....Zolikám...Zolikám...a szó amit keresel az a "köszönöm" !

Hmm... egyszer kéne abszintozni :)
 

 
9. Zoli2008. szeptember 26. 13:58
 
 
na meg van minden alapanyagom, mi mindenre jo egy milefolium uzlet :D
 

 
8. Zoli2008. szeptember 26. 08:39
 
 
Koszi de jobban esett volna ha nem nagykepuskodsz...tudom hogy aki keres talal, kerestem is, talaltam is de gondoltam valaki probalkozott mar absinthe keszitessel es van egy konkret receptje, nem 100 liter absinthe-hoz. Na mind1, ha nem akadt meg ilyen akkor megcsinalom majd magamtol. (meg csak annyi, hogy nem fekete urom volt a regi abszintokbann hanem feher! Ez tartalmazza a tujont, a feketebenn nem talalhato, vagy ha netann megis igen kicsi mennyisegbenn. Szoval aki ojat irt, hogy: jujj ittam fekete uromos eredeti abszintot mar itt el bukott. Max jol fejbevagta az alkoholtartalma a nedunek)
 

 
7. Zoli2008. szeptember 26. 08:33
 
 
Meglessz, mar csak szeszt kene vegye, de iszonyat draga :|
 

 
6. tester2008. szeptember 26. 02:05
 
 
Lehet, hogy elég hamar ejtve lenne, nem valami felkapott téma szegény.
Lehet hogy te is hamar túllépsz rajta, annyira nem lehet nagy szám.
Legalábbis azt olvastam róla, hogy tényleg okoz hallucinációt de csak huzamosabb időn keresztül fogyasztva.

A kender alkoholban áztatásra itt offolva reagálva működik a dolog, az hogy hánysz e tőle nincs megírva a nagykönyvben, nemhiszem hogy jellemző de előfordulhat.
(akkor is ha nincs a piában kender)

neve is van, úgy hívják hogy green dragon


Azért ha sikerül kipróbálni az absinthot visszajelezhetnél hogy milyen lett:)
 

 
5. 1xű2008. szeptember 25. 22:10
 
 
az absztintot, a mait feketürömből főzik, mert az íze ugyan az de a tujon tartalma kb zéró.

aki keres az talál. a GOOGLE a barátod
hány receptet adjak??

I. Abszint

A maceráláshoz[áztatás] szükségeltetik: 20 g szárított fehér üröm, 10 g szárított borsmenta, 150 g ánizsmag, 100 g koriandermag, 75 g összetört keserűmandula, 75 g –sassafrasfa forgács, 7.8 liter 80 %-os háztartási szesz, 800 g cukor, 1 liter víz
Minden alapanyagot nyolc napon keresztül macerálunk, lezárt, alkohollal megtöltött edényben. Ezután a folyadékot leöntjük és átszűrjük, a szüredéket összekeverjük sziruppal, azaz az előzőleg vízben feláztatott cukorral. Így nagyjából 8 liter abszintet nyerünk, amelyet pár napig félretéve pihentetünk, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.

II.Francia recept: végy 3000 g fehér ürmöt, 3000 g édesköménymagot, 4500 g ánizsmagot, 800 g koriandert, 400 g angelikagyökeret. Ezeket egyenletesen igen apróra (de nem porrá!) darabolva maceráld (=áztasd) 2 napig 80 liter 96%-os szesz és 70 liter víz keverékében, majd desztillálj le belőle 100 litert.

III.Svájci recept: végy 2500 g ürömfüvet, 3000 g ánizsmagot, 3000 g csillagánizst, 2500 g édesköményt, 750 g melisszát, 400 g izsópot, 250 g angelikagyökeret, 250 g kálmosgyökeret, maceráld ugyancsak 2 napig 80 liter tiszta szeszben és 70 liter vízben, s desztillálj le belőle 100 litert.
A szeszfok 70-75%, vízzel kell higítani.

IV http://www.erowid.org/chemicals/absinthe/absinthe_recipe1.shtml

gondololom a II és IIIrecept lefokozható tizedére, századára.
 

 
4. meryi2008. szeptember 25. 19:08
 
 
az igazi abs. fekete uromot tartalmazott. az volt az igazi dementizallo csemege :D
 

 
3. Zoli2008. szeptember 25. 16:45
 
 
na cannabisos absinthe lefujva. Allitolag hanysz mint az allat...
 

 
2. Zoli2008. szeptember 25. 16:21
 
 
Sziasztok. Arra lennek kivancsi, hogy van valakinek tapasztalata az abszint keszitessel kapcsolatbann? Megkaptam az osszetevoket, amika kovetkezok:
Fehér üröm (Artemisia absinthium)
Izsóp (Hyssopus officinalis)
Kálmos (Acorus Calamis)
Citrom fű (Melissa officinalis)
Ánizs (Pimpinella Anisum)
Édeskömény (Foeniculum vulgare)
Csillag ánizs (Illicium verum)
Koriander (Coriandrum sativum L.)
Menta,
Angyalgyoker
Nos ezeknek nagy reszet mar be is szereztem, a tobbi meg majd holnap vasarolom meg. Nos amit meg nem tudok az a dozis, pl feherurombol mennyi kene, hogy igazi abszintot keszithessek. Az altalam vasarolt novenyek 50-100 g-s kiszerelesbenn voltak. Vajon 7.5 deci abszinhoz eleg 50g feher urom? No meg lenne egy masik kerdesem is. Ha a cannabist alkoholbann aztadod lessz az alkoholnak valami extra hatasa? Mert erdemes volna akkor igazi cannabisos abszintot csinalni es nem csak ojan lecsot amit az uzletekbenn lehet vasarolni. Elore is koszi a valaszotokat.
 

 
1. Zoli2008. szeptember 25. 15:40
 
 
Helo, azt szeretnem megkerdezni, hogy hogyann lehet uj temakort nyitani? Vagy nem engedejezett egy normal usernek? Regebben az volt. szeretnek egy absinthe temat nyitani, elore is koszi!
 

Keresés e témakörben:


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!