DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Siphersh:

KENDER ÉS KENDERSZÁRMAZÉKOK

Megjelenés

A kannabisz (kender) egy a trópusi és a mérsékelt égövön egyaránt elterjedt leveles növény. Bizonyos fajtái leveleit és bimbózatát pszichoaktív hatásai miatt fogyasztják. Legfőbb hatóanyaga a delta-9-tetrahidrokannabinol (THC). Alacsonyabb THC tartalmú fajtáit elsősorban a textil- és papíripar hasznosítja.

A bimbók gyantás kivonatát hasisnak nevezzük, melynek további finomításával nyerhető fekete, ragacsos folyadék a hasis-olaj. A prosztó levél vagy bimbózat, az a marihuána.

Fogyasztás

Legelterjedtebb fogyasztása során a kannabiszt elégetik, és füstjét a tüdőbe szívják. Különböző ételeket is készítenek belőle, amiket aztán jól megesznek.

Elsősorban kikapcsolódás végett és orvosi célokra használják.

Fontos!

Hatása alatt ne vezess autót!

Hatások

Emelkedett hangulat; felfokozott érzéki fogékonyság; kreatív és bölcseleti mélységekben kavargó gondolatok; zavarodottság; memóriazavarok; koncentrálási nehézségek; megfelelő mértékben elvétett dózis, lelkiállapot vagy körülmények esetén szorongás, valamint félelem- és pánikrohamok előfordulhatnak.

Függőséget okozhat. Ez azt jelenti, hogy a rendszeres fogyasztók között vannak, akik számára nehéznek bizonyul a leszokás. Őnáluk akkor olyan is van, hogy megvonási tünetek (1-6 hétig): nyugtalanság, az élvezetek csökkenése, fejfájás, rossz közérzet, alvási nehézségek, és betépési vágy.

Az arra hajlamos fogyasztóknál felszínre hozhatja a lappangó neurotikus és pszichotikus tüneteket.

Kultúra

Magyarországon a THC kábítószernek minősülő anyag. Így tehát a kannabisz-származékok birtoklását, fogyasztását, átadását és előállítását a törvény bünteti.

Amennyiben a leírást vagy annak egyes részeit szeretnéd valamilyen formában felhasználni, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a enteogen(kukac)daath.hu címen.

Ezen írás szerkesztője arra kéri a kedves olvasót, hogy ha valamilyen észrevétele van az itt leírtakkal kapcsolatban, ha valamit kiegészítene vagy helyesbítene, írjon egy e-mail-t a siphersh(kukac)daath.hu címre. Köszönöm.

Az anyagleírás az Erowid ismertetői alapján készült.

Utolsó módosítás:
2003. június 11.

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showSubstance.php?id=5

© Copyright 2002, 2003 Daath.