DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Myr:

PRÓBAREPÜLÉS A MÉHEKKEL

Az élmény éve: 2014
Szer: 20 mg (tipikus mennyiség) 2C-B (hidrobromid só alakban, HBr)
Testsúly: 70 kg

Intro

Egy júniusi szabadtéri buliban próbáltam elõször az MDMA-t, különösen azóta érdekelnek a pszichoaktív anyagok. Eddig a pontig rendszeres cannabis és esetenkénti alkohol fogyasztására korlátozódott a tapasztalatom. Több, mint 200, a legkülönbözõbb anyagokról szóló trip riport olvasása után úgy éreztem, Shulgin mester 2C-B nevû pszichedelikus fenetilaminja tökéletes intro lesz a hallucinogének világába, mivel nem terheli meg túlzottan sem az elmét, sem a testet alacsony-közepes dózis esetén, de már produkál vizuálokat.

Setting

Egy nyugodt, nyári éjjel összejöttünk egy jóbarátommal az otthonos, komfortos garzonlakásában, aminek erkélye is van rálátással egy borostyánnal félig takart tûzfalra, ami tisztán is jól néz ki. Ment le a nap, tiszta volt az égbolt.

Set

Alapvetõen nyugodt természetû vagyok, az egyetlen horrorfilm, ami kicsit megemeli a pulzusszámom, az az Alien :D Elméleti tudásommal felvértezve magabiztosan néztem az elsõ tapasztalat elébe. Az, hogy volt egy tapasztaltabb sitterem is, teljesen lelazította az idegeimet.

A tapasztalat

T (19.00) Szájon át 20 mg (tipikus mennyiség) 2C-B bevéve. Az LSD-rõl nézünk egy dokumentumfilmet, hogy elüssük az idõt.

T+0.40 Már reagál a testem, hogy bevettem valamit, de nem behatárolható az érzés.

T+0.55 A tapintás-érzet felerõsödött, kicsit izzad a tenyerem, egyfajta izgatottsághoz hasonló belsõ feszültség növekszik, elsõsorban a mellkasomban érzem. Érkezik az eufória is. Meleg idõ van, de reszketek picit, érzem, ahogy a bõrömrõl párolog az izzadtság. Ez már egyértelmûen a come-up jele.

T+1.05 Erõsödik az eufória, a testem rendben van, a feszültség elmúlt, vizuálok még nincsenek. Befejeztük a filmet, rengeteg energia van bennem, csinálni akarok valamit. Mindent :D Persze aztán csak vigyorgok, mint a tejbetök a rám törõ eufóriahullámtól. Beszédes vagyok, de nem könnyû komplex mondatokat formálni. A zene nem szól olyan jól, mint MDMA-n, de ezért szerintem a kis hangfalat lehet okolni.

T+1.20 Már majdnem olyan érzés, mint az eki, viszont kevésbé irányított, nem erõlteti rám boldogság érzetét. Az elmém tiszta, semmi sem foglalkoztat különösebben. Úgy érzem, szívesen lennék partyban, táncolnék, de elõször is kíváncsi vagyok, elõ tudom-e bûvölni életem elsõ vizuáljait, ha koncentrálok. Rápillantok a borostyánlepte falra kint. Lélegzik. Ez király. Kimegyek az erkélyre, hogy rágyújtsak és jobban szemügyre vegyem a jelenséget. Hullámzik a fal kicsit. Dohányozni nem annyira jó érzés az érzékek - így a szaglás - élesedése miatt. Büdösnek hat a cigi. A füst úgy száll felfelé, mintha valami plasztikus 2D réteg lenne a valóságon.

T+1.25 G is kijött, dumálunk arról, hogy ki mit kap. Neki nincsenek hallucinációi, de legalább az eufóriát érzi. Vele beszélgetve semmiféle torzulás, csavarodás nem volt érzékelhetõ, de ha távolabb néztem, vissza a falra, újból "be tudtam kapcsolni". Azon agyalok, hogy lesz-e még intenzívebb ez a dolog, mert kezdem unni az effektet és újra érzem a mellkasi feszültséget, egy kipattanni akaró, gömb formájú érzés. Nem idegesség, teljesen nyugodt vagyok.

T+2.00 Kint már sötét van, felhõk formálódnak, a város fénye szépen megvilágítja õket. A csillagok, mint ezernyi csillagszóró sziporkáznak az égen. Egyre több a felhõ, ami kitakarja õket egy idõ után, kénytelen vagyok azokkal tovább játszani :) Lélegeznek, hullámoznak, ha mozgatom a tekintetem, átalakulnak kicsit. Pár perc után elfárad a szemem, a mellkasi feszültség folyamatos társam lett (G nem érzi, õ tökéletesen elvan), ami zavaró, mert semmi érdekes vizuál, vagy gondolatmenet nincs, hogy elterelje a figyelmem.

T+2.40 Bemegyünk, belemerülök néhány nyomtatott Alex Grey festménybe, sokkal térbelibb, érdekesebb mint tisztán. Hiába, erre találták ki. Lefekszem a kanapéra, hogy élvezzem kicsit a sokat emlegetett csukott szemes vizuálokat, de bánatomra semmit sem láttam néhány perc után sem, így csalódottan visszamegyek az erkélyre még egy cigivel. Továbbra is csak a hullámzás megy. Folytattuk G-vel a beszélgetést, ami kellemesen folyt, jól éreztük magunkat. Empatikus érzések nem voltak, bár nekem MDMA-n sem annyira jellemzõ.

T+3.00 Különös, úgy érzem, jövök le. Múlnak a vizuálok és az eufória is.

T+3.30 Még kevesebb eufória, viszont G még érzi és sikeresen elmerül a csukott szemes vizuálokban. A mázlista. Én csak fekszem a kanapén, zenét hallgatunk. Még mindig tudnék táncolni, azért a stimuláns az stimuláns. Legközelebb ki kell próbálnom a 2C-B lehetõségeit egy partyban is.

T+4.00 Úgy érzem bázisvonalon vagyok már, semmi hullámzás, ha koncentrálok sem. A mellkasi feszültség enyhébb, de még jelen van. Talán már aludni is tudnék, mentálisan fáradt vagyok. G még mindig trippel csukott szemmel. Jelzem neki, hogy én hazamegyek, mert fáj már a fejem is.

T+4.30 Otthon benyomtam pár szem gyümölcsöt és egy pohár vizet, gond nélkül elaludtam.

Másnap

Reggel 7 körül keltem, fáradtabban, mint szoktam, fejfájás még megvan. Egy jó kávé és 200 mg Ibuprofen ezt helyrerakta. Dél körül energizáltabbnak érzem magam, nem volt szükség a szokásos második kávéra.

Konklúzió

Nem volt annyira érdekes, mint vártam, talán a 20mg kevés lehetett. Semmi igazán látványos vizuál, semmi introspekció, viszont van, aki ezt a szintet már 5 mg-tól megkapja. Legközelebb 25-tel próbálkozom, az anekdoták szerint vékony a határvonal a szintek között.

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showText.php?id=227

© Copyright 2014, 2014 Daath.