DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Pauliegirl:

MARADANDÓ BÉNULÁS?

Az élmény éve: 2001.
A drog: Gomba, szájon át fogyasztva.
Testsúly: 48 kg.

Nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen tripben lesz részem! Nem ez volt az első élményem; az ezt megelőző 2 évben négyszer gombáztam, de egyik sem volt igazi „trip” élmény. Csak valami melegség érzés volt, és olyan viccesen éreztem magam. De ez alkalommal más volt. Tudtam, hogy nekem általában nagyobb adag kell, úgyhogy a normális dózisnál sokkal többet ettem meg. Arra az igazi trip érzésre vágytam, meg a képekre, amiket annyira élveznek az emberek.

Azzal kezdődött, hogy erős fáradtság-érzés vett rajtam erőt, és elálmosodtam. Aztán megjelentek a képek, de nagyon kellemetlenek voltak, és megpróbáltam eltüntetni őket. Amikor a barátom kezdett képeket látni, nagyon furcsának tűnt az arca, meg ahogy reagált, és ettől eléggé megrémültem. Nem igazán éreztem úgy, hogy látni szeretném azt, amit ő látott.

Úgy harminc perccel vagy egy órával később nagyon gyengének és kábának kezdtem érezni magam. Megpróbáltam felülni a fekvésből, de a testem egyáltalán nem engedelmeskedett. Nem tudtam felállni, és rosszul éreztem magam, akármennyire is küzdöttem ellene. Hányni kezdtem. Újra és újra hánytam, és reméltem, hogy kitisztul belőlem az anyag. Akkor még egyáltalán nem sejtettem, hogy valaha is rendbe fogok jönni. Teljesen lebénultam. Amikor megpróbáltam megmozdulni, elment a kép, és egy pár másodpercre elvesztettem az eszméletemet. Bevittek a korházba, és mintha ötszáz kiló nyomott volna a tolókocsiba... 10 percet vártam sírva a sürgősségi osztályon, míg végre megvizsgáltak. Olyan volt, mintha nagy dózisú érzéstelenítő hatása alatt álltam volna, de a vicces az volt, hogy végig teljesen magamnál voltam. Vagy inkább azt kéne mondani: az volt a rémisztő, hogy végig teljesen magamnál voltam. Megnézték a véremet, hogy lássák, pontosan mi áramlik az ereimben, és megvizsgálták a szívemet. Nem volt erős a pulzusom. Miután kaptam valami méreg-semlegesítő szert, lassan kezdett a testem visszatérni. Hat órával később az orvos elmondta, hogy az idegek és az izmok károsodtak, de nem maradandóan, csak amíg a méreg ki nem ürül a szervezetemből. Az élmény legjellemzőbb mozzanata: „meg voltam győződve, hogy maradandóan lebénultam.”

Fordította:
Siphersh

A mű eredeti címe:
PARALYZED FOR LIFE?

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showText.php?id=31

© Copyright 2001, 2001 Erowid.