DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Tree:

TIZENÉVES TÖLGYFA VOLTAM!

Az élmény éve: 1999.
Az adag: 2 pipányi Salvia divinorum.

Korábbi próbálkozásaim a Salviával teljesen sikertelenek voltak, úgyhogy elhatároztam, hogy most addig szívom, amíg el nem kezdek érezni valamit. Leültem a szobámban házi készítésű vízipipámmal. A feje igazából egy dohány-pipa, szóval valamivel több fér bele, mint egy „pipányi”. Úgy emlékszem, két tölteten voltam túl, mikor érezni kezdtem valamit. Körbenéztem a szobában, hogy nem változott-e meg valami. Semmi szokatlant nem láttam, de ahogy balra néztem, a fejem mozdulatlanná vált, és az egész testem megmerevedett. Kissé megijedtem, hogy nem tudok mozogni, de gyorsan emlékeztettem magam, hogy ez csak az anyag hatása, és hogy jobban teszem, ha engedem, hadd menjen.

Becsuktam a szemem, és nem küzdöttem ellene. Ekkor rájöttem, hogy a testem feszültsége abból adódik, hogy éppen átváltozom egy fává (egy tölgyfává)! A fakéreg beborította a nyakamat, és a karjaim ágakká változtak. Növekedésem feszültségeiből adódó csikorgó hangot hallottam. Észrevettem, hogy egy erdőben állok, egy kis patak mellett. Ősz lehetett, mert lehullott levelek borították a talajt. Nem kimondottan „láttam” ezt az erdőt, sokkal inkább a képzeletem részének tűnt, ami az élmény végéig megmaradt. De mindeközben tisztában voltam vele, hogy ez a kép egy drog hatására van jelen.

Az az időszak, mikor fa voltam, megtanított élni. Ennél jobban nehéz lenne elmagyarázni, de egy igazán misztikus élmény volt. Volt részem hasonló tanításban LSD-vel is, de a Salvia sokkal lágyabb és természetibb. Nem tudom pontosan, meddig voltam fa. Csak pár percnek tűnt, de tudom, hogy tovább is tarthatott volna. Nagyon jó érzéssel tekintettem vissza rá, és szeretném újra kipróbálni.

Fordította:
Siphersh

A mű eredeti címe:
I WAS A TEENAGE OAK TREE!

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showText.php?id=34

© Copyright 2001, 2001 Erowid.