DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Wiser:

EGY ELSZARÓDOTT ÉJSZAKA...

Az élmény éve: 2001.
Adag: 4g gomba gyomorba.
Testsúly: 79 kg.

Én meg egy haverom úgy döntöttünk, hogy miután kétszer már próbáltuk a gombát, de nem volt semmi (biztos hamisítvány volt...), adunk neki még egy esélyt. Gyakorlatilag nulla felkészülés és semmi ötlettel, hogy mi fog történni, úgy magában legyűrtük az egészet. Mindenki azt mondja, hogy nagyon rossz íze van, de én annyira rá voltam izgulva a tripre, hogy az ízét észre sem vettem.

Rögtön ezután úgy döntöttem, hogy kicsit megpihenek a haverom egyik lakótársának a szobájában, amíg a haverom lezuhanyozik. Kábé tizenöt perccel a fogyasztás után már kezdtem érezni a hatást. Olyasmi volt, mint amire számítottam. Az SSX snowboarding reklámja jött a tévében, és kezdet minden olyan igazán lazán kinézni. Átmentem egy másik szobába, ahol ott ült néhány haver, Dave Matthews-t hallgattak, teljesen sötét volt, csak egy pár UV-lámpa világított. Abszolút tökéletes volt a buli!

Volt ott egy tükör, és ahogy bámultam a tükörbe, rájöttem, hogy az valójában egy másik dimenzió, amit soha nem lehetek képes elérni, és ahelyett, hogy azon kezdtem volna el töprengeni, hogy hogyan lehetnék része ennek a világnak, inkább arrábbmentem. Aztán rájöttem, hogy a haverom még mindig zuhanyozik, úgyhogy megnéztem, hogy mi van vele. Bekiabáltam neki, de semmi válasz. A zuhanyzó fala elég alacsony volt, úgyhogy bekukucskáltam fölötte, mire rámnézett, és elkezdte mutogatni, hogy milyen arcokat lát a márványban a falon. Mondtam neki, hogy siessen, és fedezzük fel együtt ezt az új világot.

Miután kijött a zuhany alól, még vagy 45 percet töltöttünk a koleszban, csak úgy nézelődtünk és eljátszadoztunk mindenfélével, amit a szobában találtunk. Ekkor már mindketten egy teljesen fizikai világban jártunk, és nem törődtünk semmivel. Aztán elkövettük azt a hibát, hogy elkezdtük a tervezett programot, ami abból állt, hogy elmegyünk egy UV buliba, amiről előző nap hallottunk. Szóval elindultunk 12 másik emberrel, akik nem tripeztek, és csak három arc volt közülük úgy igazán haver. Akkor kezdtek a dolgok teljesen szétesni, mikor abba az utcába értünk, ahol a buli volt. Ekkora két haver már teljesen meggyőzött, hogy az utcán én állok legközelebb Istenhez, én meg ettől a gondolattól teljesen el voltam szállva.

Közben a haverommal, akivel tripeztem, teljesen eltávolodtunk egymástól; nem nagyon beszéltünk egymással. Akkor csúszott meg igazán a dolog, mikor valaki elkiáltotta magát, hogy személyit néznek a bejáratnál. Ez ilyen élet-halál-kérdésnek tűnt a számomra. Attól féltem, hogy lebukok. Hogy megnézik a személyimet, és észreveszik, hogy milyen óriási a pupillám. Szóval addig morogtam és nyöszörögtem, míg valakit sikerült rávennem, hogy visszavigyen a kollégiumba. A haverom is el akart jönni. El kellett válnunk a visszaúton, mert teljesen beparáztunk egymástól, mert nem értettük, hogy mit mond a másik, és elég komoly hangulatingadozásaink voltak.

Visszaértem a kollégiumba, és kezdtem megnyugodni, mire néhány síkagy ott úgy döntött, hogy tudják, mit kell csinálni, ha valaki bad tripen van. Nem nagyon emlékszem a beszélgetésre, de úgy tűnt, hogy a két alak, aki a szobában volt velem, valami hatalmas istenség tanítványa volt. Majdnem biztos voltam benne, hogy a keresztény isten volt az istenük. Az egyikőjük elment, hogy megkeresse a haveromat, akinek a létezéséről nekem már nem volt semmi tudomásom. Nagyon nehezemre esett felfogni azt a tényt, hogy bár nincs ugyanabban az épületben, mint én, mégis látni fogom még.

Na, kezdek hosszadalmas lenni, úgyhogy tempósabban folytatom: Bejött még egy srác, akivel igazából jó barátok voltunk, de én akkor ezt éppen nem tudtam. Azzal a tanítvánnyal elkezdtek vitatkozni valamin, amiről később kiderült, hogy csak a kereszténységről vitáztak. Számomra viszont két különböző vallási szekta tagjai voltak, akiket az isteneik küldtek, hogy megtérítsenek a szektájukba, de nem tudtam, hogy mi volt vele a céljuk. Egyszer csak jön rohanva a másik „tanítvány”, és mondja nekem, hogy a haverom (a betripezett) éppen hány, és engem keres. Felsiettünk az emeletre, és ott ült a szobájában. Ezután mindenki elkezdett vitatkozni, hogy ilyenkor mit kell csinálni. A haverom teljesen ki volt borulva, hogy meg fog halni, meg hasonló finomságok, én meg azon voltam, hogy szépen kivárom a trip végét, ami egyébként már egyáltalán nem volt olyan nagy buli.

Ahogy kezdtem lenyugodni, olyan volt, mintha a saját halálomba süllyednék, és a trip végeztével megszűnök létezni, de ki akartam várni a dolgot, történjék bármi. Ezen irányú reményeim akkor foszlottak szét, amikor szóltak, hogy a haverom meg akar ölni. Nagyon furcsa dolgokat mondtunk egymásnak aznap este, ami elmenne mondjuk egy gyilkolós filmben, de a lényeg az, hogy csak egyre félelmetesebb volt.

Mikor VÉGRE lejöttünk a tripről, megint beszélgetni kezdtünk, és felidéztük az élményeket. Jó két órán át voltunk külön, és ez alatt mindkettőnknek volt egy csomó furcsa látomása. A gomba jó dolog, de megtanultam, hogy ne gombázzak be, hogy aztán megint nekiinduljak a nagyvilágnak, amíg nem vagyok benne biztos, hogy felkészültem rá.

Fordította:
Siphersh

A mű eredeti címe:
NIGHT GONE BAD

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showText.php?id=38

© Copyright 2001, 2001 Erowid.