DAATH2 - http://www.daath.hu/
A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Siphersh:

HÁZIPATIKA

Unalomból való szösszenet

  – Szóval, ez itt a te híres házipatikád?
  – Igen. Nézz körül nyugodtan!
  – Ez itt például... „Medicina Entheogenicum”... ez mire jó?
  – Rá van írva a hátuljára. Olvasd csak el!
  – Hol? Ja, aha... „szokatlan érzéki benyomások, a normálistól eltérő gondolkodásmód, szélsőséges érzelmi állapotok, téveszmék, hallucinációk”... Te, várjál, ezek a mellékhatások, vagy... vagy pedig hogy ezeknek a tüneteknek az enyhítésére szolgál a szer?
  – Egyik sem. Ezek a kívánatos hatások. Ezek a szer fogyasztásának a céljai.
  – Na... Ne ugrassál... hogy... mittudomén „Jó napot, doktor úr, kérem adjon valamit, amitől hallucinálok egy kicsit”, vagy hogyan?
  – Igen. Valahogy így.
  – És ez... ez miért jó valakinek, hogy hallucinál? Úgy értem, ez valami különleges terápia, túl egyhangú az élete, és fel kell dobni valahogy a hangulatot, vagy miről szól ez a dolog?
  – Nem csodálom, hogy nem érted. Te egy rothadó kultúra gyermeke vagy. Valójában... valójában te magad vagy a rothadó kultúra. Tízmillió évvel ezelőtt, a kolumbiai dzsungelben, ha ott lettél volna, akkor tudnád, hogy miről szól, érted? Azért nem érted, mert itt nem szó van valamiről, hanem sokkal több, érted?
  – Ne haragudj... khm... ott elakadtam hogy mi van a rothadó micsodával? Elmondanád onnan még egyszer?
  – Hm... szavak! Most azt gondolod, hogy egy üvegcsét tartasz a kezedben, amiben valami por van, de valójában a por tart téged az üvegcséjében, érted? Tudtad te, hogy az emberi agyban több mint hárommillió elágazása van minden sejtnek? És minden ilyen sejtből legalább mégegyszer ennyi van mindegyik agyféltekében?
  – Te... eheh... izé... nem is tudom... én nem igazán értek ehhez...
  – Azért nem érted, mert csak a felszínét látod, és a lényeg, az a felszín alatt van, érted? Abban az üvegcsében benne van az egész univerzum.
  – Ja. Asszem’ értem. És ez? Ez valami sebtapasz?
  – Igen. Le kell róla húzni a fóliát, várjál, megmutatom...
  – Ühüm...

Az írást az alábbi címen találod:
http://www.daath.hu/showText.php?id=76

© Copyright 2002, 2002 Daath.