DAATH

Csak bízz magadban, és tudni fogod, hogyan élj!

Johann Wolfgang Goethe

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


MeDMaN hozzászólásai (11 - 30)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. január 31. 21:30
 
 
Born Slippy máskor szerintem ne csinálj ilyen hülyeséget, hogy 3 hónapig vársz. Az én ismerőseimnek mikor még kezdők voltak gyönyörű gombái nöttek félig benőtt hántolt kölesen (max 1 hónapot vártak, akkor már látszott, hogy nagyon nem akarja tovább szőni). A casingelt félig benőtt rizsről meg ne is beszéljek.
De ha felhagytál a "sötét életeddel" és "CSAK" a cigit hagytad, én nem tartalak vissza.

Üdv Mindenkinek!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. január 28. 19:48
 
 
pshy!
Ha jól emlékszem az én ismerőseim majdnem ilyen keveréket csináltak. (abban még volt vermikulit). Tökéletes volt a szövés. Igazából ilyen keverékre tettek szövetet a termőtestből és az is megfogta. Szóval a keverékkel szerintem nem lesz gond. Hőfok tekintetében pedig Skinnerd kolléga már leírta amit tudni kell.

Üdv.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. január 27. 22:39
 
 
Üdv Mindenkinek!

Sárkány oltott mész nem nyert, mert elviszi lúgosba a közeget és nem semlegesít, valahol azt is olvastam, hogy megölheti az egészet. Az én ismerőseim összetört csőrkoptatóval próbálkoztak (ha a madaraknak nem árt a gombának sem árthat és abban van olyan anyag ami a ph stabilizáláshoz kell). Figyelj, hogy egyenletesen osszd el a porrá tört anyagot, hogy ne nagyon álljon össze.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 21. 01:00
 
 
Azt írják a 12 óra áztatás elég.
Az ismerősök tapasztalata szerint is OK a dolog. Bár a nyáron volt olyan tapasztalat, hogy az áztatott kuktázott kölesbe bevette magát valami baci és ott nem akarta befonni a myc.

Szerintem alapban csak az áztatott cuccot tedd az üvegbe, 1-2 üvegbe meg tegyél az aljára egy ici-picit vizet (de tényleg csak nagyon nagyon keveset, csak a gőz miatt)

Aztán írd meg a tapasztalatot. Arra tényleg figyelj, hogy csak nagyon keveset az aljára mert, ha ott marad az gáz, és 12 óra után már jól megszívják magukat a magok.

Ja a múltkor nem írtam, hogy áztatás után javasolnak egy 5-10 perces főzést (nem forró vízben csak melegben) éppen csak annyira, hogy egy pár mag héjja kipattanjon. (állítólag akkor veszik fel a legtöbb vizet). Ismerősök így csinálták az biztos.

Az alján kis vízre tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog összejönni neked, vagy az ismerőseidnek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 19. 21:35
 
 
I.
Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de..
1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig)
2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.

Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)

II.
Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 23. 19:34
 
 
Nem tudom trem, hogy miért választottál ilyen méretű dobozt a termesztéshez. 2000 Ft-ért akkora dobozt kapsz mint egy ház a tetejébe átlátszót.
Ha a másik oldalról nézem egy alu tálca kb. 5 cm az 5 cm-es termést meg leszüreteled. Ha ez nem ok neked akkor marad a nagyobb doboz.
Amúgy először szője be a sütit a cyca, majd ha elkezdi akkor ráérsz gondolkodni a dobozon

na csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 17. 23:59
 
 
Az ismerősök tapasztalata szerint lehet még a magas hőmérséklettől is. Akkor tapasztaltak ilyet. Szerintem a myc nem tudja hogy kint van vagy bent és tovább akar nőni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 2. 21:27
 
 
Nalátod ZsD! No para oszt minden megy magától :) Mondjuk azért folyamatos 30 fokban már annyira nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 31. 22:44
 
 
Köszi! Igazából ismerősöknél nem azzal van a gond, hogy meghal a myc, hanem nem akarnak myc-el átszőtt vermikulit+köles+kókuszrostot enni cycamyca helyett (szeretik az olasz konyhát).

ZsD Szerintem a hőfok lehet a hunyó. Az ismerősök igazából folyamatosan szokták locsolni a casinget még ha egy két kalap is bánja. Mondjuk arra törekedni kell hogy a kalapokat ne érje víz mert, ha sokáig rajta marad (vagy így is mondhatom, ha vizes lesz) megtelepszenek rajta a bacik és elkezd rohadni (először a teteje aztán végig a szár). mondjuk azért nem mindig végzetes. Erős jószágok ezek a cycamycák. Ha már összeszáradt azzal már nem nagyon tudsz igazán mit tenni, akarom mondani, hiába locsolod izomból nem fog visszanőni. Én mindenképpen adnék neki vizet rendesen (mondjuk a teteje tocsogjon egy kicsit) úgy is elpárolog ilyen melegben. (ebbe benne van az is hogy a csökevények elrohadnak). De igazából nem lehet okosnak lenni. Meg nem tudom, hogy a csökevényekből lesz-e még valami. Én szurkolok neked. Mondom ismerősök azt tartják szem előtt (ennél hűvösebb időben), hogy a casing ne essen össze, ezért rendesen locsolják. Szerintem meg kell találni az egyensúlyt a locsolós időszak és a nemlocsolós időszak között. Nem hiába van az az alámerítős tec. Jó izomlocsolás után, ha jók a körülmények (többek között hőfok 25 körül) akkor nekiindulnak cycamycák és tutin nőnek. És a földed sem szikkad össze.
Bakker amúgy az első casingről még egy flush sem jött le és már szikkad össze. Ez nekem egyet mutat hőfok, vagy ha az jó ohne légmozgás. Oda se neki majd legközelebb. Szerintem amúgy is ebben az időben nagyon bika intézkedéseket kell tenni, hogy haladjon az ügy (pl. hűtőtáskafedéllel autómatizált cycalégkondi :) )

Na minden jót kispajtások, várjuk a 25 fokot :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 30. 23:08
 
 
High!

Próbálkozott már valaki hőmérséklet csökkentéshez elektromos hűtőtáska fedelével?
Ismerősöknél cycamycáknak nagyon melege van.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 30. 08:54
 
 
Ismerősök tapasztalata szerint, ha nincs pára (mondjuk kirakod a szobába a terráriumból), azt eredményezi, hogy a kikelő cicamyca egyszerűen elszárad és nem fejlődik ki. A casing tetejéről nem is beszélve. Olyan sok tapasztalata nincs az ismerősöknek sem, mivel nem állatkínzók :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 17:27
 
 
Mondom DON'T PARA! Tudod majd, hogy mikor nem olyan amilyennek lenni kell. Fonalak miatt ne aggódj! Én még vártam volna a terráriumba tétellel, mert azért így még sok a felület a fertőzésre, de majd kialakul. Amúgy mire ez a nagy sietség? Han még nem kapta meg a jegyet a csillagközi utazásra ezért sietsz ennyire a kitétellel?
Szóval biztos tudni fogod mikor nem olyan amilyennek kell lenni. Az én ismerőseim egyszer kevertek kölest kókuszt meg vermit és maradt egy kicsi. Eltették, hogy hátha még lehet használni majd. Kb. egy hét múlva vették elő és akkor láttak először pókhálópenészt, meg csírázó kölest. A fertőzéssel azért vigyázz, mert a NAGY Mushroom cultivator könyvben azt írják, hogy a zöldpenész mérgező aflatoxint termel és ez állítólag beépül a gombába.

Képek amúgy jók csak lehetnének élesebbek is :)

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 13:44
 
 
lacicybin! Szerintem az a lényeg ne parázzd agyon magad. Hagyd, hogy tegye a dolgát a természet.
Jut eszembe, Han hogy áll a mézvizes témával. Az én ismerőseimnél teljesen úgy néz ki a dolog, mint a linkelt cikkben. Az alján össze van állva a myc. a teteje meg tiszta. Az ismerősök már oltottak is vele, most várják mi lesz az eredmény. Annyi kérdésem van még, hogy Han szokott-e használni kesztyűs dobozt (glove box) az oltásnál és egyéb hasonló tevékenységeknél. Az ismerősök tapasztalata szerint ez JELENTŐSEN csökkenti a fertőzés veszélyét.
Azért ezeket még nem az üvegből kivéve tetted ki a terráriumba, ugye? Annak még azért korai szerintem. Ha a hőfok miatt tetted őket ki akkor, fullosan tekerd be őket alufóliával mert nagyon kicsi fényre is beindul a termőtestképződés.

Na minden jót és don't para!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 18. 21:21
 
 
Egyrészt igazat adok neked Sámán, de az ismerősök tapasztalata szerint a vastag tönk a sűrű myc-el és a közvetlen közelben lévő tápanyag nélküli casingszerű közeggel van összefüggésben, innentől kezdve, szerintem a duplafenekű süti(szelet) a megoldás (alul vermi v. casing és felül is ugyanez, oldalt meg szabadon).
Majd legközelebb szólok az ismerősöknek, hogy próbálják ki.

Cambo
A képen látható sütin még egy flush sem volt? ha nem én biztos várnék az 1. szüretig. Aztán esetleg jöhet a kutyakaja

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 18. 17:32
 
 
High!

Cambo írásával kapcsolatban, a következő a kérdésem. Az ismerősök tapasztalata is az hogy a süti alja közelében nőnek a legnagyobb legpotensebb cyca-mycák. Csinált-e már valaki ismerőse olyat, hogy egy tuti benőtt sütit felvágott steril késsel kb. 2-3 cm-es szeletekre és ezt tette ki egy nedves vermis, vagy fóliás felületre a terráriumba?

Véleményem szerint ebből nem lesz olyan rengeteg flush, de ami lesz belőle az:
1. tuti potens lesz. kis kék beütéssel :)
2. tuti alap spóralenyomathoz (így az utánpótlás biztosított)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 21:32
 
 
Sámán! Király, hogy 6 éve "találkozol olyan emberekkel" akik tenyésztenek cicusokat. Minden tiszteletem a tied, de...
Tisztázzuk már le a folyamatokat casing-ig bezárólag
Most itt az én "ismerőseim" verzióját írom le
1. spóra
2. bele fecsibe, vagy mézvíz verzió (az ismerősök ezt a fázist még nem hagyták ki, de írjatok ha van valami tutibb)
3. fecsi bele alapba (süti vagy magok) (az isemrősök még ezt sem hagyták ki. Tény és való próbálkoztak már olyannal hogy kókusz+vermi+köles, de a vélemény szerint kell valami amit kompletten besző a cyca-myca)
4. a beszőtt alap alá és fölé casing (Az általad is említett kókusz+vermi verzió tényleg kóser) (Az is igaz, hogy az ismerősök is általában megvárják, hogy egy kicsit átszője a casinget a cyca, de aztán raknak még rá egy vékony újabb casing réteget.)

Véleményem szerint lacicybin Han nevű ismerőse a 2. pontnál jár ezért a casing mint "takarás" véleményem szerint még nem "jáccik".

A kérdésem viszont még mindig fennáll, miszerint (és mostmár akkor konkrétan tőled kérdezem) a te "ismerőseid" a spórákat közvetlen a beszövendő alapra teszik és király módon beindul a szövés?

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 17:39
 
 
Én Han helyében, egy sütin csak kipróbálnám mi lesz belőle. Az én ismerősöm sok mézet tett bele ezért nem akar elindulni.
Egy javaslatom van még mézvíz témához. Az ismerősöm úgy szokta csinálni, hogy a fóliát teszi alulra és arra tekeri rá a tetőt. (ugyan ez kuktázásnál is) Ilyenkor a tető és a fólia közötti rész is sterilizálódik. Oltásnál átszúrod a fóliát és gyorsan, (mézvíznél erősen is) rátekered a tetőt. Annyi levegő marad az üvegben, hogy mézvíznél elinduljon a dolog, kuktás verziónál meg meg lehet lazítani, és nem tátong ott egy lyuk, vagy nem csak lazán van letakarva fóliával.
Szóval lacicybin én szólnék Hannak, hogy próbálja ki. Ha veszett fejsze akkor vagy nem indul meg a myc. vagy az is elfertőződik. Ha meg szép fehér oltás után akkor OK.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 6. 18:02
 
 
lacicybin!
Ha már úszik benne valami fehér akkor már szerintem próbálkozhat Han, ugyanis olvastam egy olyan tek-et amiben myc. darabokat törött üveggel jól összerázva már lehet oltani. A linkelt tek azt írja, hogy a mézes cuccnál egyértelműen lehet látni hogy a méz megvilágosodik és az ottani képen láthatóan összesűrűsödik a myc. Sajnos az én ismerősöm szerintem túl sok mézet tett az üvegbe, így neki nem akar nagyon megindulni, de azért így is fog vele oltani.
A másik javaslatom ha már így az újdonságoknál járunk (nem saját ötlet, de az ismerős már próbálja és működni látszik). Sütőzacsiba tett madáreleség (főként köles) nagyobb mennyiségben. A srácnak aki ezt a tek-et írta a sroomery-n azzal abból volt elege, hogy a sütispoharakba csak kevés cuccot lehet tenni. Hát a sütőzacsiba lehet rendesen az biztos. Arra vigyázzatok, hogy a kölest előtte mindenképp áztassátok ki, mert az egy óra kukta csak símán nem vágja gallyra a bacikat az tutti.
Ha érdekel benneteket majd folytatjuk.
Csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 4. 20:53
 
 
Hali! Áruljátok már el a spórákat közvetlenül a sütialapra teszitek? Semmi fecsi semmi egyéb kunszt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 29. 08:35
 
 
Azért nem teljesen ugyan az a liquid culture és a spóra oldat. A LC az már kifejlett myceliumot tartalmaz folyadék közegben. A spóra oldat meg spórákat vízben.
A fő kérdés számomra az, hogy a ti ismerősötök eredményesen csinál olyat, hogy rászórja a vermire a spórát és beindul a szövés?
Én úgy vagyok vele, hogy minél kisebb valami annál sérülékenyebb. Nem véletlenül találták ki a spórafecskendőt sem. De ha a ti ismerősötök nem tököl ilyen spórakeltetési, meg spórahidratálási módszerekkel, minden elismerésem, és sok sikert hozzá.
Ha sokszor nem indul be a szövés a közvetlen spórázásnál azért érdemes szerintem megfontolni, vagy a mézvíz, vagy a spórafecskendő készítés módszerét.

Na minden jót!
 

Korábbi 10 (összesen: 45)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!