DAATH

Nincs öregebb annál, mint akiben kihunyt a lelkesedés lángja.

Henry David Thoreau

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Gyakorlat


Létrehozó:

Én+te+ö=gén


Létrehozás ideje:

2004. július 22.


Utolsó hozzászólás:

2017. szeptember 3.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

13117 letöltés
63 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Lebegőfürdő / izolációs tartály

Én+te+ö=gén, 2004. július 22.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
63. Én+te+ö=gén2017. szeptember 3. 19:01
 
 
Telkiben is van lebegőfürdő, "float spa" néven:
https://globall.hu/hu/wellness/extra-wellness-kezelesek
 

 
62. GM82016. december 29. 14:15
 
 
FYI: http://hidegkamra.hu/szolgaltatasaink/lebegesterapia-ingermegvonasos-terapia
 

 
61. spirit2013. március 12. 11:26
 
 
Szóba került itt a világosodás gyorsítása.
Ez egy érdekes kérdés, inkább amolyan költői, valós, és egyetlen érvényes válasz híján...
Vajon szerek/növények valóban erre visznek?
Többféle megközelítésről hallottam és próbáltam magam is, és pl van aki az elme, az érzékek játszadozásának tartja azokat az élményeket amiket drogok váltanak ki. Elmeszemétnek.
Aztán vannak akik nagyon is építőnek, akár szentnek (lásd vallások).
Vajon mitől válik valami az egyikké vagy másikká?
Nagyon érdekes nemrég olvastam Terrence McKenna könyvében, hogy még ő is abban a tévedésben volt hogy az ayahuascának a végcélja a víziók, a lényege a dmt, az ayahuasca lián pedig úgy mellesleg arra jó, hogy a dmt-t feldolgozhatóvá tegye a test számára. Hát, Terrence ide vagy oda, az egyik legbutább dolog amit a témáról olvastam. Vannak törzsek, ahol nincs is vízió keltő növény a főzetükbe. Sőt, nekem is volt szerencsém ilyesmihez, igaz, sokat utaztam érte. És működik, maradéktalanul !

Szóval egy nagyon érdekes kérdés hogy az ember amit megtapasztal azt minek értékeli, milyen jelentőséget tulajdonít neki.
 

 
60. inigom2013. március 11. 17:51
 
 
dclxvi-nek: ez így minden keresett dologra igaznak tűnik. pl ha végre megtalálom a tökéletes szert, utána már nem fogom értelmét látni keresni :) de azért hasznos belátáshoz vezet ez, mert ezek szerint vannak olyan általános ismeretek is valamiről, amit ha tudunk róla az sem segít abban, hogy megtaláljuk, felismerjük őt. valami specifikusabb, valami rá jellemzőbb kell már eleve, már mindig is.

tudunk bármi specifikusat, valami igazán rá jellemzőt megvilágosodásról? :)


psychedelic999-nek: 42-nél jársz.

asszem értem mire gondolsz. ha a 100 as skáládat vesszük, akkor tegyük föl a 100 (vagy az 1? hmmm :) a tanulási folyamat vége, a megvilágosodás. és ha nem is tudjuk, hogy tudható-e vajh, ha valaki a végére ért - , mert esetleg akkor is maradhat benne egy kétely, hogy lehet van még tovább -, akkor is ettől még akár azt tudhatná, érezhetné, ha emelkedik ezen a skálán. és ha már nagyon régen nem emelkedik, akkor az a gyanú ébredhet benne, hogy nincs is tovább, ez már az. jajh, megvilágosodtam! lehet az átlag kereskedő polgár így érez. nem emlékszik, hogy valaha emelkedett volna. akkor tán nincs is emelkedés tovább. csak ez van: a kettő értékért kettő értéket kapok :)

egyébként az is egy lehetőség, hogy a tanulási folyamat skálája végtelen. és a megvilágosodás e végtelen sor végig járását jelentené. ekkor bármelyik pontot is kérdezed, hogy "tovább is van?" azt felelné: igen(amennyiben nem hazudós). de bármelyik pontot kérdeznéd, hogy jártál e ott szintén azt a választ kellene, hogy adja, hogy igen. és bizonyos értelemben, ekkor már nem vagy rajta a skálán, bár mindenhol ott vagy.

amúgy lehet azon kellene elmélkedni, hogy ha nem tudhatod soha se azt, hogy elérted e, se azt, hogy ha emelkedsz, akkor ez mit is jelent az egész folyamatra nézve. ekkor teljesen földhözragadt értelmet nyerne az, hogy az út a lényeg. mert nem is lenne azonosítható a haladás.
 

 
59. psychedelic9992013. március 11. 15:04
 
 
Inigom a megközelítésed nagyon tetszik.., valóban talán soha nem lehetünk benne biztosak hogy most beérkeztünk-e vagy sem. De én ezt egyszerűen úgy tudnám elképzelni hogy van egy út ami végén célba érhetsz ezért talán bizonyos segédeszközökkel előrefuthatnák legalább egy kicsit ezen az úton pont azért is hogy legyen valami fogalmam hogy egyáltalán jó felé haladok-e..
Aztán másként ezt szerintem valahogy meg lehet mérni, mert mint a tanító mesterek is nagyjából tudják hogy a tanítvány milyen messzire jutott, így azt is el tudnám képzelni hogy pl. egy trippen egy "magasabb,, szinten lévő mester valamilyen módszerekkel fel tudná mérni a pillanatnyi tudatállapot "mélységét,,
Végeredményben engem ez az egész egy kicsit idegesít, mert szeretném tudni hogy pontosan hol járok egy 100 as skálán :)
 

 
58. dclxvi2013. március 11. 08:28
 
 
azt tudjuk róla, hogy ha már elérted, többé nem látod szükségét keresni ;)
 

 
57. inigom2013. március 10. 23:32
 
 
szerintem vagy az van, hogy nem tudhatod, hogy ez már az e. úgy értem soha. bármi is van. vagy pedig ez valahogy része a tapasztalatnak, magának az élmények. egy olyan mondat, ami valahogy magában hordozza önmaga igazságának garanciáit. (a kérdés szerintem hasonló ahhoz, hogy honnan tudod, hogy Isten szól hozzád, ha hallasz egy hangot a fejedben :)

amúgy ez úgy általában is egy érdekes kérdés, hogy meglehet e találni valamit, amiről semmit nem tudunk. tegyük fel ott van előttünk valami és el akarjuk dönteni, hogy az e, amit keresünk. hogyan állunk neki, hogyha amit keresünk teljesen ismeretlen. úgy tűnik muszáj valamit már eleve tudni arról, amit keresünk, hogy megtalálhassunk.

szóval tudunk bármit is a megvilágosodásról? :)
 

 
56. spirit2013. március 10. 23:00
 
 
A gyorsabb bejutás jó kérdés, a lényeg szerintem mégis az "ott maradás", és ezt tudtommal semmivel nem lehet előidézni, növényekkel, szerekkel, stb....
 

 
55. psychedelic9992013. március 10. 22:27
 
 
Na jó akkor talán megpróbálom más szemszögből megközelíteni, bár lehet inkább a megvilágosodás topicba illene.. :)

Szóval az utóbbi időben elég sokat gondolkodtam és talán az egyik régebbi LSD-s tapasztalatom alapján úgy gondolom hogy pl. az LSD-vel "rövid,, időre elérhető egy egyféle tökéletes belső egyensúly, vagy szerintem nem túlzás ezt az állapotot megvilágosodásnak nevezni. Tehát az elméletem szerint más módszerekkel is célba lehet érni, bár így nem lesz maradandó a hatás. De ha ez így lenne akkor talán aki már elég jól tud meditálni azt egy ilyen tartály is ugrásszerű haladáshoz juttathatja.
A nagy kérdés az lenne hogy vajon hogyan lehetne megállapítani azt hogy ez az előállt állapot már maga a megvilágosodás lenne vagy csak valami hasonló élmény?
 

 
54. psychedelic9992013. március 2. 19:19
 
 
Tehát ha jól értelmezem ez az élmény a tartályban hasonlíthat egyfajta meditációhoz is.
De vajon így gyorsabban előrébb juthatunk-e a különféle meditációs szintekben is?
Esetleg hallottatok már olyanról hogy valakik meditációs céllal használnak rendszeresen ilyen tartályt, és elértek valamit (pl. megvilágosodás)??
 

 
53. Én+te+ö=gén2013. február 26. 18:44
 
 
hanaura:
Hmm, valóban nincs sok lebegöfürdö/csendfürdö szolgáltatás Mo.-n...

A neten sok elavult infó van, pl. az érdi NapÉjHázban (Születés-ház) már megszünt, és a Mandala Jógastúdió / Advaita Jógaközpont sem szolgáltat már ilyet.

Ami lehet még :
- Helia Hotel, Budapest
- BVSC sportpálya, Budapest
- Spirit Hotel Thermal Spa, Sárvár
plusz a már említett ÉdenSpa, Györ
 

 
52. Hortensia Stella2013. február 26. 11:19
 
 
buddhapestis táján nem tudok, viszont nemrégiben - szokás szerint - barterban dolgoztam és egy fordításért cserébe kaptam ide egy utalványt: http://www.edenspa.hu/
teljesen jó volt és győr nincs messze, a helyi elektronikai áruházban ráadásul csudálatos, usb-s, szinesen villózó - a hozzám hasonlóakat akár órákra rabul ejtő - ventillátrt lehet kapi öccá foritnért.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!