DAATH

Szabadságot követelni annyi, mint hatalmat követelni.

John Dewey

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Filozófia


Létrehozó:

GreyWolf


Létrehozás ideje:

2003. március 11.


Utolsó hozzászólás:

2011. május 23.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

9230 letöltés
73 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Világnézeti áttörés és a tudatmódosítók

GreyWolf, 2003. március 11.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
73. cellux2011. május 23. 11:38
 
 
HUMΔN REVOLUTION http://www.youtube.com/watch?v=7T79J0C17U0
 

 
72. tezcatlipoca2011. február 1. 11:08
 
 
Titti, 67-re: a fekete lyuk esetében nincs információvesztés, bármilyen meglepő is, ugyanis a fekete lyukak sugároznak. Hawking volt az, aki ezt elméleti úton bebizonyította. Arról van szó, hogy egyszerűen ők sem sérthetik meg a termodinamika főtételeit, különös tekintettel a másodikra, ami végül is azt mondja ki, hogy az entrópia zárt, magára hagyott rendszerben soha nem csökkenhet. Gondoljunk bele! Ha beledobsz egy doboz gázt (aminek elég nagy az entrópiája) a fekete lyuk eseményhorizontján túlra, akkor ezzel csökkentenéd a világegyetem azon részének entrópiáját, ami legalábbis megfigyelhető. A megoldás: maga a Hawking-sugárzás, ami a fekete lyuk saját sugárzása. Érdekes, hogy pont abszolút fekete testként sugároznak, tökéletesen a Planck-függvény szerint. Tehát a modern asztrofizika szerint az anyag-és energiaforgalom szempontjából úgy tűnik, nincs "elvesző" információ, sem elvesző entrópia, még a fekete lyukak esetében sem. Ez azért megnyugtató, nem?:)
 

 
71. Én+te+ö=gén2011. január 31. 22:31
 
 
Nyolckörös agymodell by szufik, Leary, R.A.Wilson & Alli:

The Neuropharmacology of an Eight-Circuit Brain
by Antero Alli http://dreamflesh.com/essays/neuropharm/
 

 
70. cellux2010. november 4. 10:52
 
 
2012 and Human Destiny: End of the World or Consciousness Revolution? http://www.stanislavgrof.com/pdf/2012.pdf
 

 
69. cellux2010. október 25. 11:12
 
 
Daniel Pinchbeck beszélget Stanislav Groffal:
http://www.realitysandwich.com/video/stan_grof

Szerintem ezt az embert 50 év múlva (ha még leszünk) kb. azon a szinten fogják emlegetni, ahol ma Freudot vagy Jungot. Sőt.
 

 
68. Siphersh2006. szeptember 28. 02:58
 
 
Nem veszik el, csak ott marad a múltban? :) Ez jó.

Hogy a végpont egyben a kezdőpont is, az lehet. Sőt, az is lehet, hogy ez a két pont megegyezik az összes többi közbülső időpillanattal is, de nem a temporális síkon, hanem az örökkévalóságban. Azt mondod, hogy ismétlődik, de nem ugyanonnan, hát, ha időben előlről kezdődik, akkor ezek az ismétlődések nem egymás után jönnek, hanem egymásra rétegződnek ebben a valóságban, és ez a végtelenszeres ismételtség adja ki ezt a világot.
 

 
67. Titti2006. szeptember 28. 02:26
 
 
és ha ugyanoda akar visszajutni ahonnan elindult, akkor már 2 a kezdeti és a végpontja is, és akkor minden ismétlődik de még se ugyanonnan a megtett út energiája és informácói miatt
hallottam arról a vitáról az információmegmaradásról ha valami bekerül a feketelyukba akkor elveszik e az információ , szerintem ott marad a múltban , nem veszik el
 

 
66. Siphersh2006. szeptember 28. 02:15
 
 
Ja, értem. Lehet. De lehet, hogy a jang az energia, mert az energia a teremtés elve, a jin pedig az információ, mert az információ maga az anyag. De ha az időnek tényleg van végpontja, az már önmagában nagyon sokat elmond arról, hogy hova akar eljutni a kettő. Mert csak olyan célja lehet, ami nem változik. Ha változna, akkor nem lehetne az idő végpontja. Ha viszont nem változik, akkor nem lehet benne a jang természete. Tehát már nem is kettő. Hanem egy.
 

 
65. Titti2006. szeptember 28. 01:55
 
 
mondjuk a jin az energia a jang pedig az információ ( szellem) az idő ezek alakulása, változása átváltoznak egyik a másikká és fordítva ilyenkor meghalnak majd újjá születnek. a jin megvalósít a jang alkot . Isten is kettő befogadó és teremtő (ezeket olvastam) de ketten alkotnek egy egészet. Biztos az egész világ 2-ben működik. az időnek is van kezdeti és végpontja , ahonnan ahová el akar jutni , valami ideje.Az idő inkább talán az energia és az információ házassága .
 

 
64. Siphersh2006. szeptember 28. 01:31
 
 
A változás szerintem nem energia. A változtatás, az okság elve az energia. Amit az információról írsz, érdekes. Tőlem lehet az információ és az energia gyermeke az anyag, de lehet, hogy az információ alapvetőbb, mint az energia, és az energia az idő és az információ gyermeke. De valami kell még hozzá. Valami még mindenhez kell. Mindig hézagosak az ilyen absztakciók, szerintem. Ami az információ-többletet illeti: van olyan, hogy információmegmaradás? Mert ha nincs, akkor bármi megtörténhet.
 

 
63. Siphersh2006. szeptember 28. 01:23
 
 
Nem tudom. Hogy legyen? Nekem úgy tűnik, hogy minden elmúlik. A 'kettő' születés és halál. Dolgok létrejönnek a kettőből, és dolgok elmúlnak. Ez a lényege. Az egy-ben lehet, hogy nincs is ilyesmi. Vagyis a mi szemszögünkből nézve úgy tűnik, nincsen. Szerintem a kettő is el fog múlni. De lehet, hogy nem. Csak egyre újabb formát ölt. Az energiamegmaradást törvénye hasznos lehet a mérnököknek meg a fizikusoknak, de mindig lehetnek olyan helyek, ahonnan jöhet, és ahova mehet energia, de mi oda soha nem megyünk, és soha nem látunk. Olyan, mintha nem is lenne energiamegmaradás. Pontosabban így akkor már végül is nem tudhatjuk, hogy összességében véve van-e energiamegmaradás egyáltalán. Egy biztos: az ember elmúlik.
 

 
62. Titti2006. szeptember 28. 01:22
 
 
Bocsánat hogy megint írok . 2:1 + Siphersh - a hibáim.
A változás is energia ? mindig minden változik, az idő és az energia a gyermeke az információ?ami hátramarad , és az energia és az információ gyermeke az anyag ? Minden meghal de újjá is születik, átalakul, talán valamivel több lesz , információval.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!