DAATH

Az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik.

Lao-ce

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2015. március 31.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

30846 letöltés
394 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Kérdőív: Pszichedelikumok, zarándoklat, spiritualitás, vallásosság, életcélok (magyar)
Kérdőív: Evészavarok és szerhasználat közötti kapcsolat (magyar)
Kérdőív: Találkoztál-e hallucinogének hatására Istennel / Felsőbb Erővel? (angol)


Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
394. BlueDragon2015. március 31. 17:37
 
 
A rendőrség kábítoszer birtoklás és fogyasztás után nyomozott. Ugye én elismertem, hogy az enyémek voltak a dolgok, nyilván fogyasztással is gyanúsítottak. De mivel a vizeletmintám negatív lett, ezért bizonyiték hiján ejtették a vádat. Megpróbálok majd részletesebben írni, mivel nincs nálam a felmentési határozat.
 

 
393. Én+te+ö=gén2015. március 31. 17:24
 
 
BlueDragon:
OK! :) Tudsz mondani részleteket, hogy pl. mivel voltál gyanúsítva? Olyasmire emlékszem, hogy 1.5 g füvet és egyéb legális növényi dolgokat találtak a közös koleszszobátokban, és hogy tanúként adtál vizeletet (amit nem lett volna muszáj).
 

 
392. BlueDragon2015. március 31. 16:35
 
 
Tudjátok volt az a rendőrségi ügyem. Képzeljétek az ügyészség felmentett.
 

 
391. mara2015. február 10. 17:51
 
 
Gén
:)
valami hasonló szituról fantáziáltam magam is ,hogy hogyan is zajlana le ez az egész huzavona

kösz a választ
 

 
390. Én+te+ö=gén2015. február 10. 13:43
 
 
mara:
A Btk. csak a hamisított és/vagy nem engedélyezett gyógyszerhatóanyagok megszerzését, tartását és kereskedelmét szankcionálja, de ott is csak a homályos, meghatározatlan "indokolatlan mennyiség" esetében. A gyógyszerekkel való visszaélés (használat) nem ütközik törvénybe - hacsak nem "listás", kábítószertartalmú gyógyszerröl van szó. A selegiline maga nem kábítószertartalmú, de mindkét L-izomeres bomlásterméke már igen. Ha nincs recepted, akkor valóban gond lehet, hiszen a drogkontrollban addig gonosz egy molekula, amíg nem "hivatalosan" kapod. Írasd fel receptre, ha lehet, mert csakis az legitimizálhatja a szervezetedben lévö kábítószert! Ha tényleg neadj'isten az általad vázolt szitu lenne - tehát hogy a nyál- vagy pisiteszted amfetaminra reagál - az macerás folyamat lenne:
- Ön pikót vagy speedet fogyasztott!
- Nem, nem fogyasztottam, csak metabolizáltam. Nézzék meg, hogy csak L-izomereim vannak, D-izomereim nincsenek.
[sok idö múlva]
- Megtaláltuk. Ön tehát L-izomerü amfetaminféle kábítószereket fogyasztott!
- Nem, nem fogyasztottam, csak metabolizáltam. Selegilinet fogyasztottam, keressék meg az L-dezmetilselegiline metabolitot is a mintámban!
[sok idö múlva]
- Megtaláltuk. Ön tehát L-izomerü amfetaminféle kábítószereket állított elö!
- Nem, nem állítottam elö, mert az "elöállítás" nem vonatkozik a szervezetben történö bioszintézisre. De ha igen, akkor feljelentek minden magyarországi lakost és minden magyar állampolgárt GHB-elöállításért!
[sok idö múlva]
- Ön tehát olyan szert fogyasztott, ami kábítószerré változtatható, vagyis: kábítószer-prekurzort birtokolt!
- Nem, a selegiline nincs rajta a prekurzor-listán.
[...]
[sok idö múlva]
- OK.

Szóval egyszerübb a receptszerzés. Pláne, hogy a HírTV kedvenc nyári fesztiváljának beléptetésekor most már rutinból pisiltetnek, ha találnak nálad valamit (vagy ha külföldi vagy és nem ismered a jogaidat).
 

 
389. mara2015. február 10. 12:17
 
 
ah so...az egyetlen szépséghiba a történetben az az,hogy nincs vény :)
ilyenkor mi van? öngyógyítás céljából nem zabálhatok vényköteles gyógyszert ha meg tudom szerezni?ez büntetendő?mi ennek vajon a jogi meghatározása? visszaélés vényköteles gyógyszerrel? (ami nem kábítószer) van ilyen?
 

 
388. Én+te+ö=gén2015. február 10. 00:13
 
 
Vagyis: a jobbkezes kesztyü illegális, a balkezes pedig legális, és ha nálad csak balkezes van, akkor OK, de ha mindkettö van, akkor igazolnod kell, hogy az állami kesztyüboltból vásároltad.
 

 
387. Én+te+ö=gén2015. február 10. 00:09
 
 
mara:
Ez nem probléma, mert a selegiline L-metamfetaminra és L-amfetaminra bomlik le. Az utcai "pikóban"/"kristály meth"-ben viszont az L-metamfetamin mellett D-metamfetamin is van, az utcai "speed"-ben pedig az L-amfetamin mellett D-amfetamin is van (ezek úgynevezett "racém" mixek, tehát mindkét optikai izomer van bennük). A selegiline metabolizmusa nem hozhat a szervezetedbe D-izomereket, tehát ha a gyorsteszt amfetaminfélét jelez, akkor is tudod igazolni a nevedre szóló vénnyel, hogy te pont olyan gyógyszert szedsz, ami (L-izomerü) amfetaminfélére bomlik le. Ha nagyon akarják vizsgálni, akkor utánanéznek, hogy tényleg nincsenek-e a szervezetedben D-izomerek is (de aligha akarnak ennyit foglalkozni a témával, a recept bemutatása minden bizonnyal elég).
 

 
386. BlueDragon2015. február 9. 17:58
 
 
Amikor engem elvittek mintavételre jegyzőkönyvbe vették, hogy szedek-e gyógyszert.
 

 
385. mara2015. február 9. 17:03
 
 
Gén

Adott a helyzet miszerint selegiline-t használok napi rendszerességgel az tulajdonképpen lényegtelen is lenne,hogy miért.Namost mint köztudott ennek a hatóanyagnak a bomlásterméke a metamfetamin (és azthiszem a "sima" amfetemin is).Emelett semmi más kábítószert NEM használok.A kérdés: mi van olyankor ha pl random összeszednek a kékek ott pl gyanús vagyok stb és megpisiltetnek,ahol (nyilván) kimutatják a metabolitokat?mondhatom azt ,hogy ez "csak"ettől a gyógyszertől van?ilyenkor mi van?
 

 
384. Én+te+ö=gén2015. február 7. 01:32
 
 
BlueDragon:
A nyomozónak nem kötelessége tájékoztatni téged a jogaidról (az az ügyvéded dolga), úgyhogy nem kell mindent elhinned neki :)

A Btk. két esetben teszi lehetövé az elterelést, ha alapból az elterelés feltételei teljesülnek (tehát nem volt 2 éven belül sem drogos ítélet, sem korábbi elterelés): az egyik a fogyasztás, a másik a csekély mennyiségü kábítószer termesztése/elöállítása/megszerzése/tartása saját használatra. Vagyis akkor is elküldhetnek elterelésre, ha találtak nálad, és akkor is, ha kimutatták a fogyasztást (és akkor is, ha mindkettö egyszerre).
 

 
383. BlueDragon2015. február 6. 00:23
 
 
Az lenne a kérdésem, hogy szerintettek, ha csak tartottam és nem sikerül bebizonyítani, hogy fogyasztottam is, akkor is elküldenek elterelésre? Mert a nyomozó azt mondta, hogy szerinte nem. De én a trövényben azt láttom, hogy mindenféle képpen.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK
 

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon (iWiW, Facebook, stb.).