DAATH

Ha fát ültettél, türelemre van szükség. Nem húzhatod ki naponta a földből, hogy megnézd, mennyit nőtt a gyökere.

Alexander Oakwood

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2016. február 7.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

34741 letöltés
464 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Szavazás (SozialMarie-díj): DÁT2 Psy Help ártalomcsökkentő csapat
Kérdőív: Marihuána-fogyasztás megítélése (magyar)
Kérdőív/teszt: Pszichedelikumhasználók halállal kapcsolatos attitűdje (magyar)
Felmérés: Biofű/herbál fogyasztási szokások (magyar)
Felmérés: Stimuláns hatású dizájner drogok (magyar)
Felmérés: A halál fogalma pszichedelikus élmény során/után (angol)
Felmérés: Global Drug Survey 2016 (magyarul is)
Felmérés: Pszichedelikumok, kokain, alkohol (angol)Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
464. Én+te+ö=gén2016. február 7. 22:35
 
 
PsyDuckMonkey:
Van csavar.
A szárított gomba pszilocin- és pszilocibin-koncentrációit nem feltétlenül mérik be, hanem korábbi tapasztalati adatok alapján becsülik meg, pl.:
"0,02-0,7 % pszilocin"
"0,02-2 % pszilocibin"
Igen, az utóbbi 2 nagyságrendnyi váltakozással.

A gomba termesztése nem előkészület, hanem termesztés :) mivel már az élő, friss gombában is jelen vannak a hatóanyagok. De mint mondtam, ez jogilag homályos, hiszen ilyenkor nem a hatóanyagok kinyerése általi kábítószer-előállítása a tevékenység célja.

Növényegyedek száma - csekély mennyiség felső határaként - csak a kannabisznál van megadva (5 tő), a két másik kábítószernövénynél (ópiummák, kokacserje) nincs ilyen.

Jó kérdés, hogy az előkészület is elterelhető-e. Logikus lenne, ha igen, hiszen az valóban értelmetlen lenne, ha a nem-megvalósult termesztés (vagyis előkészület) 3 évig terjedő szabadságvesztéssel járna, a megvalósult termesztés pedig elterelhető lenne. Ez persze paradox helyzet, hogy csekély mennyiség esetén tehát érdemes bevallani a termesztési bűncselekmény elkövetését (ami elterelhető), mintsem csak az előkészületet (ami nem elterelhető).
 

 
463. PsyDuckMonkey2016. február 7. 13:22
 
 
Ha már szóbakerült a gomba, ez egy másik fórumon is többször felmerült és senki nem tudja...

Szóval egyfelől ha az embert diszkóban elkapnak egy csomag szárított gombával, akkor gondolom az "pszilocin/pszilocibin" kábítószer birtoklásnak minősül, és laborvizsgálat alapján a hatóanyag mennyiségből számolódik a csekély/alapeseti/jelentős mennyiség. Ezt jól sejtem, vagy van valami csavar?

Másfelől, ha valaki gomba termesztéssel bukik (csak élő gomba van), akkor az minek számít? Előkészület, vagy birtoklás? A kendernél van olyan hogy öt egyedig számít az élő növény csekély mennyiségnek, a gombánál az élő gombának is a hatóanyagtartalma az ami meghatározza hogy mi van? (Előkészület esetén van elterelés amúgy?)
 

 
462. Én+te+ö=gén2016. február 6. 23:17
 
 
Az ópiummák, a kokacserje, és a kannabisz a három kábítószernek minősülő növény. Egyéb, kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazó növények ELVILEG nem esnek törvényi szabályozás alá Mo.-n. GYAKORLATILAG mégis megbasznak a gombáért (pszilocibin/pszilocin), és lefoglalják a khat-szállítmányt is (katinon). De a peyote/San Pedro (meszkalin) kaktuszokra soha nem szálltak rá. A látnokzsályáról (szalvinorin A) nem lehet tudni pontosan, hogy mi a pontos törvényi státusza. Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ / Kábítószerügyi Főosztály, valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet egymásra mutogatós pingpongot játszanak, amikor valaki (konkrétan: én) hivatalos állásfoglalást akart kérni tavaly ezügyben.
 

 
461. ppnqdd2016. február 6. 21:09
 
 
Ha jól emlékszem, a mák, a koka és a kat áll valami szabályozás alatt. Van pár c-listás hatóanyag (nem tudom átvették-e már a főlistára), ilyenek, hogy ibogain, salvanorin-a, az aya hatóanyaga stb. Lehetséges, hogy az eredeti növénnyel is rá lehet húzni az előkészületet. Necces. A kivonatok még neccesebbek.
Ja, a gomba 4-po-dmt-je is kábszerlistás asszem. Gén jobban fogja tudni ezt.
 

 
460. PsyDuckMonkey2016. február 6. 19:27
 
 
Nekem egy olyan kérdésem van, hogy az élő Salvia Divinorum növény is "új pszichoaktív szernek" minősül, vagy arra nem vonatkozik a szabályozás?

(Ill. a magyar törvények hogy kezelik az élő növényeket? A kendernél tudtommal specifikusan meg van nevezve az élő növény mint szabályozott anyag. Van valamilyen átfogó szabály a tiltott szereket tartalmazó növényekre, vagy csak specifikusan nevesítenek fajokat?)
 

 
459. Én+te+ö=gén2016. február 4. 00:19
 
 
Jozsi992:
Szívesen! De mindenképp gyere majd vissza mesélni a fejleményekről, mert mi is csak a korábban mesélt esetek alapján tudunk valószínűsíthető gyakorlati tanácsokat adni! :)

ppnqdd:
Értelmesen feltett kérdések érdekes problémákról - ezekre tényleg öröm válaszolni! :)
 

 
458. Jozsi9922016. február 3. 21:16
 
 
Köszönöm a gyors választ!
 

 
457. ppnqdd2016. február 2. 16:17
 
 
Gén, miért érzem azt, hogy mostanában tök jól működik a fórum? Teljesen értelmes kérdések jönnek, azonnal próbálunk segíteni mindenkinek és ez tök jó :D.
 

 
456. Én+te+ö=gén2016. február 2. 00:00
 
 
Jozsi992:
Ez nem tűnik bonyolult esetnek, mert elvileg minden a futószalagon mehet: végezd el sikeresen az elterelést 6 hónapon belül, kérd ki a papírt, mutasd be, és akkor megvan a jogalap az ellened folyó eljárás megszüntetésére (vagyis nem lesz jogalap a vádemelésre). A többieket, akik nem elterelhetőek, már nélküled, egyben fogják tárgyalni (első-, másod-, stb. -rendű vádlottként). Annyi még lehetséges, hogy téged esetleg tanúként beidéznek az ő tárgyalásukra - bár ha már tettek beismerő vallomást, akkor nem fogsz kelleni tanúnak.

Mivel csak csekély mennyiség és megszerzés-tartás-fogyasztás a gyanú, ezért bármiféle bonyodalom esetén a TASZ is nyújt neked ingyenes jogsegélyt - tehát hozzájuk is fordulhatsz (csak nem lesznek ilyen gyorsak mint én, há há!) :)
 

 
454. Jozsi9922016. február 1. 21:08
 
 
Egy komoly problémám akadt. 2 hónapja megfogtak csekély mennyiségű marihuana birtoklással (kb 0,5g). Elvileg mehetek elterelésre, a rendőrség adott ki igazolást, de van egy kis gond, akitől vettem azzal együtt fogtak el. Nála sokkal nagyobb mennyiséget találtak. (alapeseti 70 gramm pakkokban kimérve rendőrségi iratok alapján) Így az ügyem nem szétválasztható. Engem btk. 178/6 fogyasztás + megszerzés + tartással gyanúsítanak. Akitől vettem azt többrendbeli btk. 176/1 kereskedelem. Mindketten beismerő vallomást tettünk, nem sok értelme lett volna tagadni mert tettenértek. Kaptam levelet nyomozás hosszabbításról. Mire számíthatok? Bíróság, ítélet stb, vagy az elterelés, (folyamatban van) után kidobnak az ügyből? Lesz-e vádemelés, kaphatok-e tiszta erkölcsit, legrosszabb esetben felfüggesztett/letöltendő? Mi lesz az ügynek a menete?
 

 
453. magvacska2016. január 13. 11:51
 
 
Köszönöm gén!
Amúgy gondolkodtam rajta még picit.
Végülis az elterelés elején hiaba is csinálnának tesztet, hiszen azért vagy ott mert fogyasztottal.
Thc meg akar két három hónapig is kimutatható Elvileg.
Szóval halottnak a csók szindróma.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK
 

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon (iWiW, Facebook, stb.).