DAATH

Jobb gyertyát gyújtani, mint átkozni a sötétséget.

Kínai közmondás

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2017. április 6.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

43051 letöltés
553 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Psychedelics Survey (Imperial College London) (angol)


Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
553. Jumbó géza2017. április 6. 13:34
 
 
Ha jó gyerek a vádlott,és van rá lehetőséged mond el keek perec a bírónak,hogy ő nem hazonszerzésből tartott magánál szert,mert kurvára nincs rászorulva.
Ha spanod akkor próbáld valahogy menteni szegényt :(
Lehet ,hogy pár őszinte válaz sokat segít,meg a bíró is ezeken elgondolkozik szerintem szerintem majd az ítélethozatal előtt :)
Lehet,hogy hülyeségeket írtm ,de én valahogy így csinálnám .
 

 
552. Jumbó géza2017. április 6. 08:32
 
 
Ppnqdd nek full igaza van.
És biztos forgatni fognak a biroságon,de szerintem minél kevesebbet beszélsz annál jobb :) próbáld úgy terelni a dolgot,hogy az kedvező legyen a srácra nézve és ne hazudj ,olyat aminek nincs semmi igazságalapja
Annyi,hogy a vallomásod fogják nézni elsősorba,de szerintem tudja mindenki,hogy a nyomozók sok esetbe szinte kizsarolják a terhelőt...
 

 
551. ppnqdd2017. április 6. 05:30
 
 
Ha van egy leírt vallomásod, akkor ne nagyon módosítgasd. Ha nem egyértelmű, akkor lehet olyan irányba szövegelni, hogy haverok vagytok, tudtad, hogy neki szokott lenni, néha átmész, eltoltok együtt valamit, azt az árat megadod neki, mert neki sem ingyen van. Ez talán kicsit javít a kereskedői megítélésen. Ha bírod, meg nem akarsz neki rosszat, nem kell előadni, hogy tudod, hogy a fél városnak ő adja el, sőt még nemzetközi szinten is postáz :D.

De nem tűnsz hülyének a mondataid alapján, szal gondolom ezt nem kell magyarázni. Viszont nagyon gondold át, mit mondtál eddig, mert a gyansított hazudozhat, viszont a tanúnak az igazat kell mondania.
 

 
550. Jumbó géza2017. április 5. 14:33
 
 
Amit a rendőrségen mondtál azt a vallomást fogják nézni.
Hozzá tehetsz,elvehetsz,de azt is mondhatod,hogy nem kívánsz vallomást tenni.
Majd a bíró felolvassa azt amit anno a jardon lejegyzőkönyvesztek..
 

 
549. Jozsi9922017. április 4. 22:05
 
 
A helyzet a következő. Kaptam egy idézést, hogy tanúként kívánnak meghallgatni forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer kereskedelem miatt x.y. és társai ellen indult büntetőeljárásban (btk. 176/1). Az idézést bíróság küldte, x.y-tól vettem a füvet. A büntetőeljárást ellenem már megszüntették nyomozati szakban, az ügyész sem élt fellebbezéssel, így a végzés jogerős. A kérdéseim a következők lennének: Mire számíthatok a bíróságon, mi lesz ennek a menete? Például: ki kérdez ki, lesz-e szembesítés, nagyjából mennyi idő, stb. Kell-e tanúként vallomást tennem, mivel ezzel magamat vádolnám, itt viszont felmerül a kérdés, hogy azzal vádolnám magam, amiért már elterelés miatt megszüntették az eljárást. Hogyan fog az ügyész, a bíró, a védő, esetleg a vádlott viselkedni? Illetve kicsit aggódom a vádlott miatt is, mert sajnálnám ha letöltendőt kapna. A vádlottról: 19 éves volt amikor a cselekményt elkövette, rendezett családi körülmények között él, jó tanuló volt, amennyire ismerem ezt az esetet leszámítva egy jó szándékú emberke, egy közös ismerős mondta, hogy nem érdemelte meg ezt az eljárást. Az anyag amit nála találtak becslésem szerint (az ügy számomra is postázott iratai alapján) a csekély és az alapeseti határán volt. Egy hónapot ült előzetesben. Mi a bírói gyakorlat ilyen esetben? Ugye 2 évtől 8 évig terjed a büntetés. Ilyenkor a bíró kiszabhat enyhébb büntetést is? Pl. pénzbüntetés, közérdekű munka, kisebb felfüggesztett stb, vagy legjobb esetben is a kötelező minimumot ki kell szabnia. Illetve ha igen mennyi a valószínűsége a felfüggesztettnek (max 2 év függeszthető fel min 1, max 5 évre)? Nem szeretném ha az én vallomásom miatt (is) ítélnék letöltendőre. A választ előre is köszönöm, tapasztalt válaszolók válaszát is várom.
 

 
548. ppnqdd2017. március 22. 20:34
 
 
Szia, nem akarok barátságtalan lenni, de nem fog menni. Én kb. 7 éve követem nyomon nagyjából, hogy milyen anyagok jönnek ki, aztán miket tiltanak be, de egy idő után én is elvesztettem a fonalat. Gén viszonylag naprakész, de olyat még ő se mer bevállalni, hogy valamire azt mondja, hogy legális.
Egyébként, ha nagyon érdekelne a téma, akkor már megtaláltad volna a millió segédletet pl. a C listás topicban.

Rövid összefoglalás, ami érthető nagy szerves kémia tudás nélkül is. Jó pár éve elmúltak azok az idők, amikor még lehetett nyíltan importálgatni cuccokat, főleg nagyobb mennyiségekben. A 2010-es évek elején fél MO RC-t forgalmazott, mert lehetetlen volt megbukni vele a törvényi szabályozások miatt. Ha kínából A helyett B-t küldtek, mert felcserélték, ahogy szokták, akkor is max annyi lehetett a probléma, hogy az egyik fos helyett a másikat kaptad, de mindkettő legális volt.

Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán, bejött a generikus szabályozás, folyamatosan sorolják át az új szereket kábítószerré, folyamatosan felülvizsgálják a bejvő dolgokat és már dobják is rá valamelyik listára. Ma sokkal kisebb az esély egyáltalán találni valamit, ami legális, de ha még találsz is ilyet, óriási a hibázási lehetőség. Ha most A helyett B jön, az simán jelenthet egy óriási pénzbírságot, 3-10 év börtönt.

Kis mennyiségek a nagy számok törvénye miatt valószínűleg most is átcsúsznak itt-ott. De ebben az esetben is számolni kell azzal, hogy ha véletlen megbuksz, akkor jön a kellemetlen rész: házkutatás, drogtesztek, jó esetben elterelésre járogatás, rossz esetben lefolytatják ellened az eljárást, stb.
 

 
547. Bananachstrfld2017. február 26. 21:40
 
 
Sziasztok, tagként új vagyok itt, látogatóként jó pár éve nézegetem az oldalt:)
Az én megítélésem szerint a kommentem nem fog az irányelvekbe ütközni. Ha mégis, elnézést, és törölje az illetékes legyen szíves:)
Szóval, sokszor látom, hogy néhányan kérdezgetik, hogy ' xy, meg zx, és társai legálisak-e, szerepelnek e valamely listán?', és láttam, hogy némelyik kérdésre választ is kap a kérdező. Az én kérdésem egy fokkal mélyebbre merészkedik, szeretnék segítséget kapni benne, hogy ezeket a kérdéseket magamnak is meg tudjam válaszolni. Anno az iskolában ugye az volt a menő, hogy nem figyelünk kémia órán, de körülbelül egy éve elkezdtem autodidakta módon az ilyen szerekről szóló törvény, és a 'gugli' segítségével tanulgatni, és haladtam is valamennyire, kezdtem is érteni néhány dolgot, és ami a legszebb az egészben, hogy a kémia is elkezdett érdekelni, de a sok munka miatt abbamaradt sajnos:/ szóval ha tudnátok ajánlani bármilyen oldalt, könyvet, vagy akármit, ami ahhoz kell, hogy, jobban haladjak a 'tanulással' azt megköszönném:) Akár privátban is, ha nem éppen publikus a kérésem. Köszönöm!
Ui: Ha valaki nem értené esetleg, nem azt akarom elérni, hogy egy összegképlet töredéke bevillanik a monitorra rávagjam, hogy melyik év hányadik napján vették fel a listára:D Csupán hogy egy vegyületről 5-10-20 perc internet bújás után el tudjam dönteni, hogy legális-e or not.:)
 

 
546. Jumbó géza2017. február 20. 15:24
 
 
Hmmmmm .ilyesmiket sosem szabad a saját gépedről intézni.
Le kell paktálni egy csövessel,és használni az ő adatait .sőt még venni is ő vegye át..
Aztán majd találkoztok
Jóllakatod,bebaszatod.segítessz te is rajta.
 

 
545. kert-ész2017. február 14. 18:42
 
 
Ajanlott kuldemenyeket kell csak atvenni, a tobbit bedobjak. Ajanlott kuldemenynel pedig, ha cegnevet adtal meg, akkor mondhatod a postasnak, hogy te vagy a ceg tulaj/alkalmazott/megbizott, ha pedig kitalalt szemelynevet adtal meg, akkor mondhatod, hogy barat/lakotars/rokon vagy, es azert te veszed at, mert a cimzett nem tartozkodik jelenleg a helyszinen/varosban/orszagban. Amennyiben a kuldemenyedet nem a postas/csomagkuldo szolgalat alkalmazottja hozza, ugy valoszinuleg, vamosok/rendorok probaljak majd a csomagot kikezbesiteni, ebben az esetben egyertelmuen tagadni kell mindent, hogy barmi kozod lenne a feladohoz/cimzetthez/csomaghoz, vagy barmilyen ismerettel rendelkezel annak tartalmarol.

Apro betu: ha a helyszinen fuszag van, vagy egyeb nyomok kabszer fogyasztasra/birtoklasra adnak utalast, akkor termeszetesen a fent emlitett joembereknek lesz meg par kerdese, ezert alap, hogy nem rendelunk olyan cimre, ahol mar eleve terhelo bizonyitek van, ha nincs mas megoldas, akkor a terhelo bizonyitekokat erdemes, a sikeres kezbesitesig egy masik cimen tarolni.
 

 
544. John002017. február 12. 23:20
 
 
Hogy veszd át ha nem a te nevedre jön?
 

 
543. kert-ész2017. február 12. 20:03
 
 
Az a legegyszerubb, ha nem is a te nevedre megy a csomag, hanem egy kitalalt szemely/ceg nevet adsz meg cimzettnek. Ha nincsenek fizetest igazolo dokumentumok es kovetkezetesen tagadsz, akkor mar a kezdeti szakaszban elverzik a nyomozas.
 

 
542. magvacska2017. február 11. 12:39
 
 
De igen. Ilyen egyszerű. Az ügyvédem mondta, hogy volt már olyan esete mint az enyém. Azzal a különbséggel, hogy az ember aki rendelte a cuccot, bitcoinnal fizetett. És persze tagadott mindent. Felmentették. Ennyi. Nem lehetett bebizonyítani, hogy ő rendelte.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK
 

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon (iWiW, Facebook, stb.).