DAATH

Az erkölcs a közösség előítéleteinek összege.

Anatole France

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2018. június 9.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

49627 letöltés
606 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Online teszt az iskolai drogmegelőzésről (magyar)
Felmérés: DMT entity encounter study (angol)
Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
606. ppnqdd2018. június 9. 20:45
 
 
http://drogriporter.blog.hu/2018/06/04/juliustol_a_bunugyi_koltseget_az_eltereltekkel_fizetik_meg#more14022054
 

 
605. morcosmihaly2018. május 27. 16:19
 
 
Kösz a javaslatokat, kiderült, hogy egy kimondhatatlan nevű bacim van amire egy speckó antibiotikum kell. Végre nem köhögök, 3,5 hónap után. Mit csináljak a közben megérkezett negyex kilo ma huanggal? dobjam ki?
 

 
604. ppnqdd2018. április 27. 05:54
 
 
Az ajánlott leveleket talán vissza lehet így követni, ha nagyon akarják, de mit számít, ha azok se a te nevedre érkeztek, hanem az ismerősöd nevére?
Akkor szívtad meg, ha te rendelted mondjuk és összekötnek az eseménnyel egy vallomás alapján, mert akkor mennek hozzád is érdeklődni meg házkutatni.
 

 
603. trog252018. április 26. 15:32
 
 
Köszönöm a választ Én+te+ö=gén !

Közben eszembe jutott még egy kérdés, abból nem lehet probléma ha sok más országból való csomag is felbukkanhatott azon a címen ebay, amazon leginkább Kínából néha néha EU ból is köztük Hollandia ebből lehet probléma? Vagy az ilyeneket ha sima levélként érkeznek érkeznek sehol nem tárolják el központi adatbázisban és csak a postás tud róla ha megjegyzi?
Bocsánat ha túl sokat kérdezek főleg olyanokat amiket talán a postán kéne :)
Elvileg ha csak nem a postás volt nem lehet baj, viszont ha ő volt és megerősíti a külföldi küldeményeket attól félek vádemelés lehet a vége vagy ismerősöm vagy mindkettőjük ellen hiszen mindent kizáróan nem bizonyítható hogy ki rendelhetett levelet.
 

 
602. ppnqdd2018. április 24. 13:30
 
 
Gén szokta írni a növényes kérdésekre, hogy csak az a pár közismert dolog van nevesítetten tiltva: többek között kannabisz, koka, kat meg mittomén, de az ilyen egzotikusak tuti nem. Valszeg nincs velük gond, amíg nem tudják rádbizonyítani, hogy kábítószert akarsz előállítani belőlük. De a Bala továbbra is efedrint, ami ilyen ne csináld rendszeresen téma.
 

 
601. morcosmihaly2018. április 24. 11:22
 
 
Köszönöm az ötleteket, bejelentkeztem magánban egy jóhírű dokihoz, jövő hétre kaptam is időpontot, állítólag morcos stílusa van de mindig kideríti mi a nyüg, olyan magyar dr. House...Egy amatőr kérdésem lenne még: említettétek a bala gyökeret gondoltam utánanézek neten, meg is találtam hogy mi ez a növény, de a törvényi hátteréről (rendelhetek-e TÖRVÉNYESEN neten, fogyaszthatom TÖRVÉNYESEN, termesztheti a nagyim a kertben stb...) Van erre valamilyen hivatalos oldal, ahol ilyen kérdéseknek utána lehet járni vagy passz. Ha nincs akkor mi az oka? Sokkal jobb valakit lecsukni mint előre megmondani neki hogy nem barátom amit csinálsz az törvénybe ütközik... nem érteni....
 

 
600. Én+te+ö=gén2018. április 23. 15:33
 
 
trog25:
A tapasztalatok szerint az ilyen postai ügyek nagyon el szoktak húzódni. Akár több hónap, vagy több mint egy év is lehet, amire kijönnek a gyanúsított-címzett lakására házkutatni és pisitesztelni. Ha nagyon biztos a dolgában az illető, akkor felveheti a kapcsolatot a hatóságokkal és kérhet időpontot bemenni tisztázni magát (de egy pisitesztet és házkutit ilyenkor is lenyomathatnak vele/nála, hiszen gyanúsított és nem tanú). Ha nem tesz beismerő vallomást, nem vall rá senki, nincsenek fizetéssel kapcsolatos nyomok, nincs a telóján/gépén semmi, akkor megszüntetik a nyomozást.
 

 
599. Én+te+ö=gén2018. április 23. 15:24
 
 
morcosmihaly:
Látatlanban nem diagosztizálunk, úgyhogy tényleg menj el szakemberhez... Mert a háziorvos esélyesen csak tüneti kezelésű köhögéscsillapítót fog felírni (ezek általában szintetikus opioidok, amik az agyban bénítják a köhögési ingert - de nem derül ki, hogy mi és hol irritál). Lehet, hogy az ok egy korábbi téli megfázás szövődménye, pl. hörghurut vagy mellhártyagyulladás, amiket érdemes kivizsgáltatni.
 

 
598. trog252018. április 22. 14:11
 
 
Sziasztok!

A történet a következő:

Elfogtak egy ismerősöm nevére szóló levelet Hollandiából alapeseti mennyiségű kábítószert találtak benne ez volt január végén. Nyomozás indult ez ügyben ami a lefoglalásról szóló határozatban derült ki. Nem rég április elején jött egy végzés a visszatartott levél a visszatartás megszűnéséről mert átadták az illetékes hatóságoknak, az előbb említett határozatban még ismeretlen tettes ellen birtoklás előkészületével indult nyomozás a végzésben már birtoklás megalapozott gyanújára történik hivatkozás, akihez ment a levél még életében nem csinált semmi törvénytelent, a megalapozott gyanúból már azt lehet feltételezni (?) hogy valamit komolyabbat akarnak rávarrni holott nem is tudott róla és az hogy bármi köze lenne hozzá gyakorlatilag nem bizonyítható mivel nincs rá kézzel fogható bizonyíték a levélen kívül beleértve semmi gyanús pénzmozgás szála hiányában illetve internet sincs az illetőnél a legokosabb eszköz egy telefon.
Ezidáig még nem történt kihallgatás sem semmi egyéb intézkedés, szerintetek mire lehet számítani a fent írtak ismeretében?
 

 
597. ppnqdd2018. április 21. 21:17
 
 
Persze, de csak addig lesz jó a vérnyomásod, amíg el nem kezdesz rendszeresen efedrint szedni, mert az egy szimpatikus idegrendszeri stimuláns. Az a baj, hogy a magánorvos a lehető legtöbbet fogja akarni leszedni rólad, de ha hozzáértő, akkor hasznos lehet.

Ez amúgy tökre egy olyan dolog, amit lehet érezni. Lefele csorog valami és irritálja, vagy sebesnek, bizonytalannak érzed a nyálkahártyád, fél kilo takony termelődik és tüsszögsz össze-vissza, viszket, gombóc érzésed van...stb?

Ezek alapján már el tudsz indulni a megfelelő irányban és fel tudod mérni azt is, hogy az orvos mennyire beszél fasságot, annyira hogy végigcsinálod az átala javasolt kezelést, vagy inkább azonnal keresel egy másikat.

Az tuti, hogy ha valami jól diagnosztizálható dolog van, azt látni fogja egy balfaszabb fül-orr-gégész is. Ha nem, és elkezdenek agyalni ilyen ezoterikus okokon hogy nemtommilyen áttétes műanyagallergia, akkor lehet inkább a beleszarós változat lesz célravezető.
Meglátod, mérlegelj.
 

 
596. morcosmihaly2018. április 21. 20:52
 
 
Nem akarom szétoffolni a topicot,de kamilla tömény teaként megvolt, vérnyomás tökéletes, stb. Elmegyek magánban valami fül orr gégészhez mert ha a tb-ben bízok (nem bízok) akkor nyugdíjas leszek mire kivizsgálnak.
 

 
595. ppnqdd2018. április 21. 14:13
 
 
Ne csináld, ez ilyen verébre ágyúval eset. A legjobb lenne rájönni, mitől köhögsz és azt kezelni specifikusan. Pl. lehet olyan, hogy a nyálkahártya egy fertőzés miatt tartósan megsérült és sok ideig tart regenerálódnia, emiatt állandóan irritált állapotban van. Egy jó fül-orr-gégész meg tudja állapítani. Az antibiotikumot pedig mindig fenntartásokkal kezeld mert baszottul nagy problémákat tud okozni. Ha kell, akkor kell, szó se róla, de krónikus száraz köhögésre pl., amikor nincs 40 fokos lázad és nem folyik keresztbe taknyod, nyálad gennyed, nem tudom.
Tartós házi kezelésre én a kamillát tartom legjobbnak, az egy gyógyszerkönyves elég fasza, hatékony gyógynövény. Betolhatsz akármekkora mennyiség efedrint, ha a kiváltó okot nem szünteted meg. Az efedrin pedig nem véletlen receptes/tiltott. Ha van nagyobb gond, mint a köhögésed, akkor biztos lehetsz benne, hogy a tartós magas vérnyomás az.

Ha szorongás, idegesség, pszichés dolgok miatt köhögsz, akkor a dxm-es köhögéscsillapítók lehetnek jók, esetleg egy kis kratom. De ott is inkább a pszichés kiváltó okot kellene kezelni.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.