DAATH

Politikusi tapasztalatom azt mondatja velem, hogy a kritikát a tudatlanság soha semmi módon nem rettenti el.

Harold Macmillan

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2015. április 25.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

31556 letöltés
412 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Kísérlet (online): Hallucinogének kognitív hatásai (magyar) [jelszó: "gén"]
Kérdőív: Pszichedelikumok, zarándoklat, spiritualitás, vallásosság, életcélok (magyar)
Kérdőív: Evészavarok és szerhasználat közötti kapcsolat (magyar)
Kérdőív: Találkoztál-e hallucinogének hatására Istennel / Felsőbb Erővel? (angol)


Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
412. legalize.weed2015. április 25. 13:42
 
 
A BTK szerint tévedni emberi dolog:

A tévedés

20. § (1) Nem büntethető az elkövető olyan tény miatt, amelyről az elkövetéskor nem tudott.
(2) Nem büntethető, aki a büntetendő cselekményt abban a téves feltevésben követi el, hogy az a társadalomra nem veszélyes, és erre a feltevésre alapos oka van.
(3) Nem zárja ki a büntethetőséget a tévedés, ha azt gondatlanság okozza, és e törvény a gondatlan elkövetést is büntetni rendeli.

Vajon mit jelent a masodik bekezdesben az “alapos ok”? Mi van akkor, ha valaki egymasnak ellentmondo informaciok alajan arra a kovetkeztetesre jut, hogy a drogfogyasztasa nem veszelyes a tarsadalomra? Nem buntetheto, mert tevedett?
 

 
411. br41nd34d2015. április 23. 12:27
 
 
Gén: köszi, megkeresem őket!
BlueDragon: akkor nekem szerencsém volt, mindenki normálisan bánt velem, talán a 2 járőrkopó kivételével, de szerintem ők is leginkább csak játszották a szerepüket, volt egy olyan érzésem.
 

 
410. BlueDragon2015. április 22. 22:52
 
 
És a héten jogerősen is felmentettek.
 

 
409. BlueDragon2015. április 22. 22:46
 
 
Na igen a rabosítást elfelejtettük mondani, én is átestem rajta. Lehet már mondtam, de nekem az egész eljárásban az volt a legrosszabb, mivel aki csinálta nekem ott ordibált velem, ha nem tartom normálisan az ujjaimat, akkor eltöri őket.
 

 
408. Én+te+ö=gén2015. április 22. 17:30
 
 
br41nd34d:
Küldtem mélt a regisztrált címedre, csekk csekk!
 

 
407. br41nd34d2015. április 22. 12:15
 
 
Na, megvolt a kihallgatás, természetesen az elterelést választottam. Ami kicsit meglepett, hogy vettek ujjlenyomatot, és készítettek rólam fényképet is. Az elterelésről szóló papírt viszont szűkös határidőn belül el kell nekik juttatnom (mármint arról, hogy elkezdem).
Esetleg valakinek itt van valamiféle tapasztalata a budapesti szervezetekkel kapcsolatban? Melyik "jobb", melyiket érdemes választani? Mindenhol van szúrópróbaszerű vizeletvizsgálat?
Köszi!
 

 
406. br41nd34d2015. április 16. 22:41
 
 
Én+te+ö=gén
Köszönöm újra a részletes válaszodat, és persze a többiekét is!
Korábban nem volt semmi dolgom a rendőrséggel.
Annyit tudok, hogy elvileg megjött a szakértői vélemény, gondolom emiatt hívtak most be.
 

 
405. Én+te+ö=gén2015. április 16. 20:08
 
 
br41nd34d:

Nem kell ügyvéd, ha csak egy pakk fü volt nálad!

Ez egy "sima" csekély mennyiségü kábítószer birtoklási eset. Nehogy pénzt adj ki feleslegesen ügyvédre, ingyen is megúszhatod az egészet!

Ha az elözö 2 évben nem voltál korábbi drogos ügyben elítélve (kereskedelem vagy birtoklás miatt), akkor igénybe veheted az (ingyenes!) elterelést.

Az elterelés abból áll, hogy be kell járnod 6 hónapon át havonta egyszer egy civil szervezethez "felvilágosító" beszélgetésre.

Az elterelést akár azonnal is elkezdheted: a drogügyben gyanúsításról kapott rendörségi papíroddal bemasírozhatsz valamelyik elterelöhelyre. Az elterelést végzö szervezetek friss (2015.januári) listáját itt találod: http://drogriporter.hu/eltereles

A töled lefoglalt cucc pontos hatóanyagmennyiségét és a leadott vizeletmintát legkésöbb 60 nap elteltével vizsgálják be - erröl majd értesíteni fognak, és kapsz egy másik papírt a gyanúsításról. Ha tényleg csak csekély mennyiség birtoklásával és esetleg fogyasztásával gyanúsítanak, akkor értesítened kell a rendörséget arról, hogy az elterést választod. Ekkor 6 hónapra halasztják a vádemelést. Azalatt sikeresen el tudod végezni az elterelést és miután kaptál egy papírt a sikeres elvégzésröl, azt visszaviszed a rendörségre, és leáll az ügyed.

Mivel nem lesz vádemelés-tárgyalás-ítélet, ezért priuszod sem lesz, DE nyilván fogják tartani még 2 évig, hogy voltál elterelésen. Ez látszik a rendörségi nyilvántartásban, ha például igazoltatnak az utcán és lekérik az adataidat a központból, úgyhogy 2 évig ne tarts magadnál semmi necceset, mert esélyesebben kipakoltatnak! 2 éven belül ne "rosszalkodj", mert csak 2-évente egyszer lehet elterelésre menni; ha neadj'isten még egyszer buknál 2 éven belül, akkor már tárgyalásra kerülne a dolog, nincs második elterelés.

A vizeletminta adását valóban megtagadhattad volna, de akkor vérmintát vesznek töled - azzal akkor jársz jobban, ha nem pont az elmúlt néhány napban szívtál, hanem korábban. De a vizeletminta is sokszor negatív szokott lenni, ha nem szívtál masszívan és/vagy folyamatosan.

Korábbi drogfogyasztást valóban nem vagy köteles beismerni (ezt gondolom nem tetted), és ha neveket és helyeket se mondtál, akkor rutinból megy a gépezet, és gyk. leszarnak :) Több ezer ilyen "sima" eset van évente, nem nagy ügy.

A TASZ jogsegélyszolgálata ingyen és névtelenül is ad további felvilágosítást, de gyk. ugyanezeket mondják el, amit most én itt elmondtam.
 

 
404. br41nd34d2015. április 16. 18:49
 
 
Nem tudom, hogy ügyvédet tudok-e fogadni, egyrészt nem tudok hogyan / honnan, másrészt elég közeli az időpont.
 

 
403. br41nd34d2015. április 16. 18:40
 
 
Gyanúsítottként, mivel 2-3 hónapja egy igazoltatás során találtak nálam egy pakk füvet. Ugye utána fogda, majd reggel házkutatás, itthon nem volt semmi.
Kihallgatás nem volt, max amikor bevittek, kérdezgettek ezt-azt, de semmi érdemlegeset nem mondtam. Vizeletvizsgálat volt ott helyben, de azt amúgy is megtagadhatom, ha jól tudom.
 

 
402. BlueDragon2015. április 14. 22:23
 
 
Bizony ügyvéd kell, ő jobban letudja állítani a rendőröket, ha nagyon piszkálnak
Minek idézek be, tanúnak vagy gyanúsítottnak?
Volt már valami kihallgatás?
Fogyasztást egyáltalán nem szabad elismerni, és azt sem, hogy tudatában voltál, hogy kábítoszer volt nálad.
Vizeletvizsgálatra számíthatsz.
 

 
401. legalize.weed2015. április 14. 19:17
 
 
Vigyel magaddal ugyvedet! Mondd meg nekik, hogy olvastad az interneten, hogy a kender segit legyozni a depressziodat/hatfajasodat/asztmadat es gondoltad kiprobalod Te is, vajon igazak -e a pletykak. Semmikepp nem ismerj el hosszabb tavu fogyasztast, vagy barmilyen egyeb illegalis tevekenyeseget (eladas, kozos fogyasztas barattal)! Minden, amit mondasz, nem csak felhasznalhato az ellened, vagy a csaladtagjaid ellen folytatott eljarasban, hanem eloszeretettel fel is hasznaljak, raadasul kisarkitva, a tenyeket elferditve.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK
 

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon (iWiW, Facebook, stb.).