DAATH

Irigységünk mindig tovább tart, mint azok boldogsága, akikre irigyek vagyunk.

Hérakleitosz

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2017. március 22.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

42325 letöltés
548 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Psychedelics Survey (Imperial College London) (angol)


Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
548. ppnqdd2017. március 22. 20:34
 
 
Szia, nem akarok barátságtalan lenni, de nem fog menni. Én kb. 7 éve követem nyomon nagyjából, hogy milyen anyagok jönnek ki, aztán miket tiltanak be, de egy idő után én is elvesztettem a fonalat. Gén viszonylag naprakész, de olyat még ő se mer bevállalni, hogy valamire azt mondja, hogy legális.
Egyébként, ha nagyon érdekelne a téma, akkor már megtaláltad volna a millió segédletet pl. a C listás topicban.

Rövid összefoglalás, ami érthető nagy szerves kémia tudás nélkül is. Jó pár éve elmúltak azok az idők, amikor még lehetett nyíltan importálgatni cuccokat, főleg nagyobb mennyiségekben. A 2010-es évek elején fél MO RC-t forgalmazott, mert lehetetlen volt megbukni vele a törvényi szabályozások miatt. Ha kínából A helyett B-t küldtek, mert felcserélték, ahogy szokták, akkor is max annyi lehetett a probléma, hogy az egyik fos helyett a másikat kaptad, de mindkettő legális volt.

Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán, bejött a generikus szabályozás, folyamatosan sorolják át az új szereket kábítószerré, folyamatosan felülvizsgálják a bejvő dolgokat és már dobják is rá valamelyik listára. Ma sokkal kisebb az esély egyáltalán találni valamit, ami legális, de ha még találsz is ilyet, óriási a hibázási lehetőség. Ha most A helyett B jön, az simán jelenthet egy óriási pénzbírságot, 3-10 év börtönt.

Kis mennyiségek a nagy számok törvénye miatt valószínűleg most is átcsúsznak itt-ott. De ebben az esetben is számolni kell azzal, hogy ha véletlen megbuksz, akkor jön a kellemetlen rész: házkutatás, drogtesztek, jó esetben elterelésre járogatás, rossz esetben lefolytatják ellened az eljárást, stb.
 

 
547. Bananachstrfld2017. február 26. 21:40
 
 
Sziasztok, tagként új vagyok itt, látogatóként jó pár éve nézegetem az oldalt:)
Az én megítélésem szerint a kommentem nem fog az irányelvekbe ütközni. Ha mégis, elnézést, és törölje az illetékes legyen szíves:)
Szóval, sokszor látom, hogy néhányan kérdezgetik, hogy ' xy, meg zx, és társai legálisak-e, szerepelnek e valamely listán?', és láttam, hogy némelyik kérdésre választ is kap a kérdező. Az én kérdésem egy fokkal mélyebbre merészkedik, szeretnék segítséget kapni benne, hogy ezeket a kérdéseket magamnak is meg tudjam válaszolni. Anno az iskolában ugye az volt a menő, hogy nem figyelünk kémia órán, de körülbelül egy éve elkezdtem autodidakta módon az ilyen szerekről szóló törvény, és a 'gugli' segítségével tanulgatni, és haladtam is valamennyire, kezdtem is érteni néhány dolgot, és ami a legszebb az egészben, hogy a kémia is elkezdett érdekelni, de a sok munka miatt abbamaradt sajnos:/ szóval ha tudnátok ajánlani bármilyen oldalt, könyvet, vagy akármit, ami ahhoz kell, hogy, jobban haladjak a 'tanulással' azt megköszönném:) Akár privátban is, ha nem éppen publikus a kérésem. Köszönöm!
Ui: Ha valaki nem értené esetleg, nem azt akarom elérni, hogy egy összegképlet töredéke bevillanik a monitorra rávagjam, hogy melyik év hányadik napján vették fel a listára:D Csupán hogy egy vegyületről 5-10-20 perc internet bújás után el tudjam dönteni, hogy legális-e or not.:)
 

 
546. Jumbó géza2017. február 20. 15:24
 
 
Hmmmmm .ilyesmiket sosem szabad a saját gépedről intézni.
Le kell paktálni egy csövessel,és használni az ő adatait .sőt még venni is ő vegye át..
Aztán majd találkoztok
Jóllakatod,bebaszatod.segítessz te is rajta.
 

 
545. kert-ész2017. február 14. 18:42
 
 
Ajanlott kuldemenyeket kell csak atvenni, a tobbit bedobjak. Ajanlott kuldemenynel pedig, ha cegnevet adtal meg, akkor mondhatod a postasnak, hogy te vagy a ceg tulaj/alkalmazott/megbizott, ha pedig kitalalt szemelynevet adtal meg, akkor mondhatod, hogy barat/lakotars/rokon vagy, es azert te veszed at, mert a cimzett nem tartozkodik jelenleg a helyszinen/varosban/orszagban. Amennyiben a kuldemenyedet nem a postas/csomagkuldo szolgalat alkalmazottja hozza, ugy valoszinuleg, vamosok/rendorok probaljak majd a csomagot kikezbesiteni, ebben az esetben egyertelmuen tagadni kell mindent, hogy barmi kozod lenne a feladohoz/cimzetthez/csomaghoz, vagy barmilyen ismerettel rendelkezel annak tartalmarol.

Apro betu: ha a helyszinen fuszag van, vagy egyeb nyomok kabszer fogyasztasra/birtoklasra adnak utalast, akkor termeszetesen a fent emlitett joembereknek lesz meg par kerdese, ezert alap, hogy nem rendelunk olyan cimre, ahol mar eleve terhelo bizonyitek van, ha nincs mas megoldas, akkor a terhelo bizonyitekokat erdemes, a sikeres kezbesitesig egy masik cimen tarolni.
 

 
544. John002017. február 12. 23:20
 
 
Hogy veszd át ha nem a te nevedre jön?
 

 
543. kert-ész2017. február 12. 20:03
 
 
Az a legegyszerubb, ha nem is a te nevedre megy a csomag, hanem egy kitalalt szemely/ceg nevet adsz meg cimzettnek. Ha nincsenek fizetest igazolo dokumentumok es kovetkezetesen tagadsz, akkor mar a kezdeti szakaszban elverzik a nyomozas.
 

 
542. magvacska2017. február 11. 12:39
 
 
De igen. Ilyen egyszerű. Az ügyvédem mondta, hogy volt már olyan esete mint az enyém. Azzal a különbséggel, hogy az ember aki rendelte a cuccot, bitcoinnal fizetett. És persze tagadott mindent. Felmentették. Ennyi. Nem lehetett bebizonyítani, hogy ő rendelte.
 

 
541. Mirok2017. február 11. 05:10
 
 
"Lehet mondani, hogy te nem rendeltél."

Mondani bármit lehet!
De azért ez nem ennyire egyszerű dolog sajnos..
Amint kivették a nevedre/címedre szóló küldeményt,mondhatsz bármit,nagyon nagy a valószínűsége hogy Te intézted!
De mivel,nem 100%os a dolog hogy a Te kezed van benne,szépen meglátogatnak és egy jó kis házkutatás keretében szétnéznek körülötted.
Ezzel párhuzamban gondolom egy még kellemesebb kihallgatásban is részesülsz,persze vizeletteszt társaságában..

Aztán ha ez mind Negatív! -azaz nem találnak semmit/nincs a vizeletedben semmi,akkor TALÁN : "Lehet mondani,hogy te nem rendeltél."

 

 
540. magvacska2017. február 11. 03:30
 
 
Ja megvalami. Némi pozitívum talán a dologban, hogy nem előállítottak, hanem beideztek. Értem jöttek aztán vittek. Házkutatás meg minden.
 

 
539. magvacska2017. február 11. 03:26
 
 
Legalbazis:
Engem 3 maggal fogtak meg. Pisi teszt pozitiv volt, fogyasztottam is. Teljes beismerő vallomást tettem, buta fejjel banki utalással fizettem.
Fogyasztás elterelessel kilőve, a vád ellenem kábítószer készítésének elősegítése. 1-5 év szabivesztes. Ügyvéd azzal védekezett hogy se felszerelés se szakmai tudás. Szóval teljesen hülye vagyok cannabis termeszteshez. Ügyész azzal érvelt, hogy ő ezt leszarja, hiszen azt kell büntetni, hogy ez nekem megfordult a kis buksimban. Bíró fiatal srác, kedves, rendes. Én mint vádlott könnybe lábadt szemekkel mindent megbántam. Végeredmény. Pénzbírság. 140 ezer jó magyar forint. Plusz egyéb költségek 190 ezer.
A tanulság amit levontam. Neten nem rendelünk. Ha mégis előre borítékban postázzuk a pénzt. Nincs nyoma. Lehet mondani, hogy te nem rendeltél. Rendőröknek nem teszünk beismerő vallomást, még az egyértelműt is tagadni kell. Hadd nyomozzanak. Ha akarnak. Az egész procedúrában a lényeg az, hogy csak azt verhetik az emberre ami kétséget kizárólag bizonyítható. Nem neked kell bizonyítani hogy te semmit nem csináltál. Nekik kell bebizonyítani hogy igenis csináltál.
Az ítélet amúgy nagyban függ a bírótol is. Egy ügyvéddel vagy a taszosokkal azért beszélj. Ők jól fel tudják vázolni mire számíts.
 

 
538. LegÁkos2017. február 9. 23:08
 
 
Jocc:

idezet Gentol:

""Amivel NEM keresheted emailben (mert nem fog válaszolni):
"Figyu tucc papírt/ekit/gombát/kápit/spórát/meszkát/kábót stb.?"
Nem segítek semmiféle beszerzésben.
(ugyanez barátságos, terjengős és/vagy udvarias stílusban)
dettó
"Hőő gecc mejik kanabionid legális ithol???"
Nézd meg, melyik anyagok biztosan NEM legálisak.
"A 6-ef-fubicsimipinaka nyolcadik izomere legálisnak számít?"
dettó
(ugyanez valamilyen backstoryval: csakis keveset és saját célra rendelnél, csakis legálisat akarsz beszerezni, törvénytisztelő vagy, nem szeretnél bajba kerülni, a barátodnak/keresztlányodnak/hóbaglyodnak kell stb.)""

De mint mondtam szerintem b-listan szereplo kabitoszerek, amiket kerdeztel.

LegÁkos
 

 
537. Jocc2017. február 3. 10:59
 
 
ppnqdd: Éppen ezért nem írtam neki, mert láttam a szabályzatot :D

LegÁkos: Én egyedül itt látom a listáról szóló témakört, de ha tévedek igazíts útba.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK
 

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon (iWiW, Facebook, stb.).