DAATH

Az élet érdekes, ha követünk el hibákat.

Georges Carpentier

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2016. november 30.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

40053 letöltés
531 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Global Drug Survey 2017 (magyar)


Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
531. Legalbazis2016. november 30. 13:45
 
 
Elvileg a sztori a telefon kártya miatt kezdődött... És onnan indult az egész.... De aztán majd kiderül pénteken a sztori másik fele és majd írom mi a pálya.... De nagyon koszonom a segitseged neked is :)!
 

 
530. blablabla12016. november 29. 20:06
 
 
A lehallgatás csak blöff volt, amúgy elég homályos a sztori. Lehet rád vallott a srác, lehallgatni meg csak úgy valakit nem szoktak. Lehet most a terrorpista veszély miatt szabadabban garázdálkodhatnak a rendőrök is ilyen téren, akkor meg lehet. Amúgy meg kellett lennie előzménynek, mert csak alapos gyanúval hallgathatnak le konkrét személyt/személyeket. Na mindegy, egy telefonbeszélgetés még nem bizonyíték. Tárgyi bizonyítékot kell szerezniük, hogy megtörténjen a vádemelés. Telefonba bárki mondhat ezt azt magánbeszélgetések alkalmával nincs súlya. A terhelő vallomásnak sincs súlya, ha továbbra sem lesz bizonyíték. Nekem ez a véleményem.
 

 
529. Legalbazis2016. november 29. 16:15
 
 
Nagyon koszonom szepen a segítséged! Halas vagyok !:)
 

 
528. PsyDuckMonkey2016. november 29. 13:37
 
 
@Legalbazis, teljesen naív tippként, tüntess el minden drogos cuccot otthonról, és állj le mindenről (hogy full tiszta legyél ha adott esetben házkutatás vagy vizeletvizsgálat kerülhetne képbe), és keress egy jó ügyvédet. Lehet hogy a TASZ jogsegély szolgálatát érdemes felkeresned, hátha segítenek.

Szerintem ha nincs bizonyíték akkor nincs bizonyíték - a telefonon akár viccelődhettetek is.
 

 
527. Jumbó géza2016. november 28. 21:12
 
 
Treacer van egy ismerősöm akit szaros 30 g kipakkolt herbállal fogtak meg,4,5 vásárló terhelőt tett rá.a herbál amit árult nem volt legal,átsorolták kábszerré.1 éve előzetbe van és 5 től 20 as a büntetési tétele.
 

 
526. Legalbazis2016. november 27. 09:02
 
 
Ja és az ismerosomet is beidézték tanúként jovőhétre
 

 
525. Legalbazis2016. november 27. 08:27
 
 
Hali kezdem az elejéről és amit tudok... Egy ismerősnek a testvérének volt egy simkartyaja amin kerestek a rendőrök azt a bizonyos ismerősnek a testvérét... Valami tartozás miatt bujkál a testvére azt hiszem... Azt a sim kártyát megkapta az ismerősöm baratnoje.. egy nap felhívták az ismerősöm barátnőjét hogy egy bizonyos srácot keresnek aki épp az volt akié a sim kártya. Egy napon küldtek az ismerősöm barátnőjének egy tanúként idezett behívót. Behívtak és ott az derült ki hogy lehallgatták azt a sim kártyát és hogy én amit beszéltem az ismerosommel mikor felhivott... Sajnos elég nagy a pofaja a gyereknek és olyanokról beszélt hogy így be akar szívni hozzák neki vaamit... Szerintem az is benne van hogy mennyit és ez nem egyszeri alkalom volt hogy ilyeneket pofazott a telefonba...na most a barátnője azt vallotta hogy ő nem tudja hogy csinálta e de 2-3napokra eltűnt és buliból kicsit furán érkezett haza valamikor... Az én nevemet tudjak... Állítólag megvan minden hangfelvétel és tagadni nem tudom....ha azt a sim kártyát lehallgatták akkor az én telefonszamomat is hallgatják? Az én nevemen semmilyen telefonszám nincsen. Az ügy elképzelhető hogy ha én felhívom rejtett számon azt a sim kártyát amit hallgattak onnantól én is levagyok hallgatva? Milyen történetet kell elmeseljek nekik? Megúszható ez az egész szerintetek? Ja és annyi hogy ha vizelet teszt lesz akkor utoljára én pénteken elszivtam pár szál spanglit...
 

 
524. trancer2016. november 23. 16:21
 
 
Igen beidéztek tanúnak kb 15-20 embert és beetették őket hogy énmár úgyis mindent elmondtam ők tudnak mindent hiába tagadják ,meg hogy ha nem mondanak semmit jönnek mellém előzetbe,ezt egy részük be is ette és terhelőt tettek.Kikérték a szolgáltatótól a hiváslistámat fél évig visszamenőleg.Van ügyvédem de nem tud semmi biztosat mondani csak,hogy van rá esély hogy megúszhatom felfüggesztettel mivel a jelenlegi felállás szerint én vagyok a ranglétra legalján(nem tudom talán 5-öd rendű vádlott),de ha kapok letöltendőt akkor is 2-3 év között számoljak mert nem egy tetemes mennyiséggel vádolnak.Annyit tudott intézni egyenlőre,hogy kikerüljek házi őrizetbe,szerinte a nyomozás jelen szakaszában ez nagyon nagy eredmény.Konkrétan arra vagyok kíváncsi,hogy volt-e már itt valakinek hasonló ügye és milyen ítéletet kapott, hogy tudjak viszonyítani..Az kimaradt, hogy volt 1-2 ember akit gyanusítottként hallgattak ki,mivel feltehetően ők is dealerek ,kaptak egy kirendelt ügyvédet ,aki azt tanácsolta nekik, hogy ismerjenek be mindent-.-ők ezt meg is tették(nálam is bepróbálkoztak "de nem most jöttem le a falfédőről") ,gondolom ez miatt szabadlábon védekezhetnek,nem kerültek előzetbe,és ők is tettek rám terhelőt,konkrét mennyiséget nem mondtak csak ,hogy tudnak róla hogy én is szórok.-.-
 

 
523. PsyDuckMonkey2016. november 23. 15:09
 
 
@trancer, szerintem neked csak egy drogügyekben tapasztalt ügyvéd tudna leginkább értelmes választ adni... ilyenre amúgy is nagy szükséged van szerintem...

Ne haragudj hogy fogalmam sincs arról hogy ilyen esetben mire számíthatsz, de szerintem jelentős "ártalomcsökkentési" potenciál lenne abban, ha kicsit többet írnál arról, hogy hogyan találtak arcokat akik rád vallottak mint "vevők"?

Házkutatást rendeltek el minden fiatalnál aki benne volt a telefonkönyvedben? Vagy vizeletvizsgálatot? Mert ugye senki nem kötelezhető arra hogy tanúként saját magára nézve terhelő vallomást tegyen, szóval ha engem beidéznének tanúnak hogy vettem-e a díleremtől füvet, biztosan megtagadnám a vallomást, és minden jogom meg is lenne hozzá hogy megtagadjam...
 

 
522. trancer2016. november 21. 22:50
 
 
Hello!

Segítenétek nekem mire számíthatok?
Még májusban egyik emberem jött haza beszerzőkörútról és "véletlenszerű közúti ellenörzés során" találtak nála 1027 g marihuánát.Bevitték a kapitányságra, ott részletes beismerő vallomást tett.Terhelő vallomást tett hogy nekem körülbelül 4-5 hónapon keresztűl értékesített heti-kétheti rendszerességgel 5-10 grammot melynek egy részét tovább értékesítettem hogy fedezzem a saját fogyasztásomat és hogy én gombát, lsd-t speedet, extasyt is árulok a tudomása szerint de erre nincs semmilyen bizonyíték csak a két bélyeg de én azt vallottam hogy saját fogyasztásra vettem,semelyik tanu nem állítja hogy adtam volna el nekik a cannabison kívül mást is.Valamilyen úton ,pontosan nem tudom(gondolom telefon stb.)előszedték pár fogyasztómat és ők is terhelő vallomást tettek rám.Nálam a házkutatás során találtak 9.2 g marihuánát és két lsd-t tartalmazó bélyeget.Mindkettő tiszta hatóanyag tartalmára egy átlag értéket állapítottak meg,hogy az egész évben lefoglaltak milyen erősek voltak.A kettő összesen a csekély mennyiség felső határának 8,33-60,7 %-a.A tanúk vallomásai alapján még összeszedtek körülbelül 80 g cannabist amit eladtam.Találtak nálam még 170000 ft-ot amire vannak tanúim illetve számlákkal tuom igazolni hogy honnan van.Azzal is vádolnak hogy feltehetően minimum 200 g ra tartottam igényt abbol az 1027 g ból amit a gyereknél találtak de erre nincs semmi bizonyítékuk nem tudom honnan veszik ráadásul a vallomásomban is szerepel hogy a lefoglalt pénzen kívül nem volt pénzem annyiért pedig nem adnak 200 g cannabist.Összesen 5 hónapot voltam előzetbe valamint október 2-től január 2-ig szól a háziőrizetem.Szerintetek megúszhatom felfüggesztettel?2-8 as az ügyem.Voltak már kisseb drogos ügyeim összesen 2 eddig ,az eggyikben fogyasztással vádoltak 6 hónap elterelést kaptam a másikban nem tudtak rám bizonyítani semmit ,a vizeletteszt csodával határos módon nem jelzett semmit:)

Köszönöm a válaszokat!
 

 
521. Én+te+ö=gén2016. november 15. 11:30
 
 
Legalbazis:
Igen, minden olyasmit lehet csinálni, amivel az illető sem a tartózkodási országa jogszabályait, sem az állampolgársági országa jogszabályait nem sérti meg.
 

 
520. Legalbazis2016. november 13. 13:16
 
 
Igen hasonlót olvastam de náluk találtak hazkutatas során új pszihoaktiv anyagot. Akkor igazabol nem magyar állampolgarnak kell lenni és külföldön lakni hogy ezt lehetővé lehessen tenni
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK
 

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon (iWiW, Facebook, stb.).