DAATH

Irigységünk mindig tovább tart, mint azok boldogsága, akikre irigyek vagyunk.

Hérakleitosz

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2017. augusztus 8.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

45245 letöltés
564 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Nők, pszichoaktív szerek és szex zenei fesztiválokon (magyar)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)
Felmérés: Psychedelics Survey (Imperial College London) (angol)


Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
564. wuzup2017. augusztus 8. 17:11
 
 
Tettek fel egy kérdést.válaszoltam..aztán már láttam,hogy 2 nyomozó már a kocsiba ülve húzza fel a gumikesztyűt.kiszáltak 4en abból a két gumikesztyűs rendesen le motozott.tél volt.
Ha lett volna nálam valami szerintem megtalálták volna.ömlött rólam a víz,vicsorogtam :) :) de nem vágták.
Volt olyan is,hogy nem motoztak az utcán,hanem egyből bevittek a kapitányságra és csupaszon kellett ott álni a nyomozók előtt,minden ruhadarabot hosszasan kutatták.cigisdobozt,cigit,gyufásdobozt,zoknit,cipőt mindent,de akkor sem volt nálam semmi..
Ha kissebb dolgok vannak nálad,alsógatya,pulóver ujjába tedd,vagy csak tarcsd a markodba.
 

 
563. magvacska2017. augusztus 6. 20:17
 
 
Griffin:
Ebben nincs tapasztalatom, mármint személyes, de láttam, hogy zoknit is levetettek valakivel. Szóval én azt mondom nagy eséllyel megnézhetik azt is.
 

 
562. Griffin12017. július 29. 18:56
 
 
Ruházatátvizsgálásnál a pénztárcám zsebeit is megnézhetik?
 

 
561. MrRobot112017. június 22. 10:59
 
 
Hello!

Nagyon köszi az infókat!
 

 
560. magvacska2017. június 18. 22:51
 
 
Mr robot.
Ha esetleg beköpnek, hogy fogyasztasz, ami várhatóan történni fog az a következő. Megkeres a rendőrség. Először lakcimen, ha ott nem találnak, akkor iskola, munkahely. Őrizetbe vesznek, majd házkutatást tartanak. Ha nem találnak a bejelentett lakcimeden, és mondjuk suliba vagy melóhelyen állítanak elő, akkor jelezheted, hogy albérletben laksz, elviszed oda őket házkutatást játszani. Gondolom esetleg szeretned ha az otthoniak nem tudnának erről. Házkutatás rendőr függő. Van amelyik körbe néz ténylegesen, igen a kocsit is kipakoljak ha ugy van, nekem pl le se szarták az egészet, mondták adjam oda amim van, nem volt semmim, szóval csak papírokat toltogettunk. Majd bevittek az őrsre. Pisi teszt. Ha pozitiv akkor kell egy orvos, meg még egyet pisilni. Felveszik a jegyzőkönyvet. Fontos tudnod, hogy nem vagy köteles vallomást tenni. Sőt, semmit sem vagy köteles mondani. Igazából a rendszer ugy működik, hogy nekik kell bizonyítani mindent. Persze ha nem teszel beismerő vallomást. Ha fogyasztottal és pozitiv a teszt, az is csak annyit bizonyít, hogy valamikor az elmúlt időszakban valamennyit fogyasztottal. Fontos dolog. Nem szabad megmondani mit és mennyit. Ugyanis a mennyiségek osszeadodnak. Tehát ha azt vallod hogy öt éve minden nap három cigit tolsz el, osszeadjak és azzal a menyiseggel gyanúsítanak. De természetesen te csak előző hétvégén szaladtál bele egy cigibe. Se előtte se utana sose fogyasztottal semmit. Nem vagy köteles megmondani azt sem, hogy honnan van. Hallgathatsz is róla , de akár azt is mondhatod, hogy találtad. Kamuneveket mé személyeket nem javaslok. Mást bűncselekmény elkovetesevel vádolni súlyos dolog. Szóval, ha csak fogyasztottal, és mással nem is gyanúsítanak, akkor ügyvéd sem kell. Természetesen ha nem vagy nyugodt, fogadhatsz egyet, de marha drága. Tudom még ajánlani a tasz-os ügyvédeket. Ingyenesen telefonon nagyon szívesen adnak tanácsokat. Ha csak fogyasztással vádolnak, a rendőrnek kötelessége értesíteni az elterelés lehetőségéről. Ha nem teszi, te is kérheted. Megvannak a feltételei a reszvetelnek. de a mondandodbol az jött le, hogy neked még nem volt ilyen ügyes, szal biztos mehetsz. Ez egy fél éven at tarto csoportos foglalkozás, amin ha igazoltan részt veszel, ejtik ellened a vádakat, és megszüntetik az eljárást. Még bíróságra sem kell menni. Remélem tudtam válaszolni a benned felmerülő kérdésekre. Sok sikert!
 

 
559. MrRobot112017. június 14. 07:24
 
 
Én úgy tudom azért nem olyan könnyen adnak ki messenger logokat a fb-nál, illetve azt olvastam van egy olyan funkciójuk, hogy ha lekérik az adataid és nem valami sorozatgyilkossági ügyben akkor kapsz egy notifyt az oldalon, hogy "lehet hogy valaki megfigyeli a fiókod". Ezzel rendezik gondolom azt a jogi helyzetet, hogy nem adhatnák ki az adataid.

Inkább szerintem az a probléma amit ppnqdd is ír, hogy nincs zár a telefonon, (vagy feloldatják) és ott vannak az üzenetek stb.. Érdemes önmegsemmisítős üzenetekkel kommunikáló alkalmazásokban beszélni, amik ráadásul a szerveren sem tárolnak adatot, nincs mit lekérni.. ;)
 

 
558. ppnqdd2017. június 6. 20:51
 
 
Ne agyald túl, nem egy esetben elfordult, hogy sikerült úgy elkapniuk valakit, hogy még a telefonját se tudta lezárni, aztán csak simán elolvasták. Legalább 5 ilyet hallottam. Azt nem tudom sajna, hogy mennyire gyakori, de szerintem simán kiadják hatósági kérésre.
 

 
557. Kil812017. június 6. 19:12
 
 
ppnqdd: A megszerzett chat naplók alatt facebook üzeneteket érted? Úgy tudom, a facebook ritkán adja ki a felhasználók adatait a hatóságoknak, bár indokolt esetekben előfordulhat. Vajon egy piti kábszis ügy elég indok nekik?
 

 
556. MrRobot112017. május 31. 10:48
 
 
Kösz a választ ppnqdd!
Nincs vele semmilyen kommunikációm, nem ismerősöm semmi online felületen, nincs levelezésünk egyedül a szava van csak amit puszta haragból ellene fordíthat.

Még az érdekelne, hogy mivel albérletben lakok ahova nem vagyok bejelentve így jól sejtem, hogy először a bejelentett lakcímemen kopogtatnak (bár tudja a srácc a címem talán.. ha még emlékszik..)? Illetve ami még felmerült bennem, hogy pl ha van kocsim át szokták nézni? Bár logikusnak tűnik, hogy igen, de köteles vagyok bevallani, hogy ott áll a háztól 3 sarokra?

Egyébként ilyenkor ha találnak valamit minden esetben elrendelik az előállítást, és esetleg előzetest vagy beismerő vallomással el lehet érni h ne nagyon tartsák benn az embert csak majd tárgyaláson jelenjek meg?
Gondolom ilyenkor jönne jól egy jó ügyvéd aki nélkül nem nagyon dumál az ember, és a rend éber őrei is másképp kezelik ha van kit oda hívni.
 

 
555. ppnqdd2017. május 31. 00:48
 
 
MrRobot11, sajnos nem tudlak megnyugtatni, a rendőrök már gyanú esetén is tudnak házkutatási parancsot szerezni. A gyanú alapulhat egy tanúvallomáson, egy telefonon, megszerzett chat naplókon, bármin. Jobb, ha felkészülsz a legrosszabbra és akkor nem ér meglepetés. Szerintem a legjobb, amit tehetsz, hogy megszakítasz vele minden kapcsolatot, a közösségi oldalakról eltűnsz, vagy eltűnsz csak neki(letiltod) úgy kisebb az esélye, hogy idővel szóba kerülsz.
 

 
554. MrRobot112017. május 30. 21:59
 
 
Hello!

Tudtok esetleg ügyvédet ajánlani aki jártas kábítószer ügyekben?

Jelenleg nincs semmiféle ügyem, viszont van valaki aki nem kifejezetten szívlel és neki lehet kilátásban birtoklási ügye amikor is tartok tőle, hogy elkezd csicseregni puszta rosszindulatból. Én is csak alkalmi user vagyok szóval nem olyan súlyos a dolog, de szeretnék erre felkészülni.

Egyáltalán mi a tapasztatlatotok, esélyes, hogy valaki akit alapvetően nem ezért vesznek elő, de közben lebukik birtoklással/fogyasztással és beköp másokat akik szintén csak fogyasztók, foglalkozik ezzel a rendőrség? Ha igen akkor kaphatnak egyből házkutatási engedélyt erre?

Kössz a segítséget, szerencsére nem vagyok jártas a jogi oldalban csak felületesen egyelőre! :)
 

 
553. Jumbó géza2017. április 6. 13:34
 
 
Ha jó gyerek a vádlott,és van rá lehetőséged mond el keek perec a bírónak,hogy ő nem hazonszerzésből tartott magánál szert,mert kurvára nincs rászorulva.
Ha spanod akkor próbáld valahogy menteni szegényt :(
Lehet ,hogy pár őszinte válaz sokat segít,meg a bíró is ezeken elgondolkozik szerintem szerintem majd az ítélethozatal előtt :)
Lehet,hogy hülyeségeket írtm ,de én valahogy így csinálnám .
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK
 

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon (iWiW, Facebook, stb.).