DAATH

Ha meg akarod mérni, milyen mély a folyó, ne használd mindkét lábad.

Kínai közmondás

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

dagi


Létrehozás ideje:

2002. május 16.


Utolsó hozzászólás:

2014. március 31.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

28923 letöltés
363 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]

Törvények...

dagi, 2002. május 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
XVII.fejezet: Az egészséget veszélyeztető bűncselekmények


Mi változik az új büntető törvénykönyvben (2013.július 1.-től)?

Büntetési tételek (infografika)

A csekély mennyiségü kábítószer meghatározása.

Drogjogi ügyekben a TASZ ingyenes jogsegélyszolgálatához is fordulhatsz.
Telefonos jogsegély a hét minden napján: (06-1) 209-0046. Félfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is): kedd 14.30-17.00 között.
Online jogsegély: tasz(kukac)tasz.hu

 
363. Én+te+ö=gén2014. március 31. 11:33
 
 
Petike02:
Szakdolgozatot 1 hónap alatt? No comment.

ifjúszent:
Az önkéntes alanyok jutalmazása csak finanszírozott kísérleteknél/kutatásoknál lehetséges, úgyhogy gyakorlatilag szinte mindig ingyenes. Mühelymunkás és szakdolgozó hallgatóktól nem lehet elvárni, hogy saját zsebböl fizessenek. Persze, eleve illik pl. egy nyilvános helyre elhívott interjúalany kávéját/teáját/sörét stb. fizetni. De volt már itt a Daathon korábban toborzás olyan szociológiai kvalitatív kutatáshoz, amit minisztérium finanszírozott, és kb. 1000-1500 Ft-os melegételutalványt kaptak viszonzásul az interjúalanyok.
 

 
362. ifjúszent2014. március 31. 10:07
 
 
Petike, sztem érdemes vmivel ellenjavadalmazni azt hogy 1-2 órát szeretnél más emberek idejéből, egy olyan dolog miatt, ami csak neked fontos, es ebben a felallasban csak
te profitálsz belole. Ez 1 konstruktiv javaslat.
 

 
361. Petike022014. március 31. 08:53
 
 
Üdv mindenkinek!

Juhász Péter vagyok a Károli Gáspár Egyetem pszichológia szakos, végzős hallgatója. Azért fordulok Hozzátok, mert a szakdolgozatomban a pszichedelikus szerhasználat szociálpszichológiai vonatkozásaival foglalkozom.
Olyan emberekre lenne szükségem, akik vállalnának egy interjúbeszélgetést ebben a témában, elsősorban valahol Budapesten. Ez a szerfogyasztással kapcsolatos társas jelenségekről szólna. A hossza változó lehet, de 1-2 óránál többet biztosan nem venne igénybe.
Aki segítene, az e-mail-címem petike02@hotmail.com.
A leadási határidőm április 30, szóval kissé szűkös az időkeret.

Köszönöm szépen
Juhász Péter
 

 
360. psychedelic9992014. március 30. 15:31
 
 
Nagyon szépen köszönöm GÉN ezt a mindenre részletesen kitérő választ! Sokat segített! :)
 

 
359. Én+te+ö=gén2014. március 30. 13:29
 
 
Az elözö tehát az 1. kérdésre volt a válasz :)

2. C-listás biofüböl több száz volt/van a piacon, vagyis gyakorlatilag lehetelen mindegyiket (illetve a metabolitjaikat) kimutatni. Ezek THC-ra nem jeleznek be, és nem tárolódnak zsírszövetben, úgyhogy talán "néhány nap" kategória a kimutatás. De szerintem még cut-off határok sincsenek rájuk meghatározva.

3. C-listás szer ("új pszichoaktív anyag") fogyasztása szabálysértési bírsággal sújtható, ennek maximális összege 150 ezer forint.

4. A THC metabolitja a zsírszövetben tárolódik és onnan ürül ki, kimutatása az elfogyasztott összmennyiségtöl (adag * gyakoriság) függ: egyszeri használat kb. 1 hét, rendszeres használat esetén akár 6 hét is lehet (vizeletböl). Vérböl csak néhány napig mutatható ki. E tekintetben mindegy, hogy milyen kenderböl származott (ruderalis vadkenderböl több kell ugyanannyi THC elöállításához, "rendes" indicából/sativából kevesebb).

5. Tök mindegy, hogy vadkenderböl vagy simából vitted be a THC-t, mert az mindenképpen fogyasztás (és automatikusan birtoklás is). A vadkender feldolgozása (=THC kinyerése) pedig pont hogy elöállítás. Ha pedig nem te állítottad elö, akkor meg pont hogy megszerzés.

6. Közölniük kell veled, hogy tanúként vagy gyanúsítottként vittek-e be. Tanúként nem vagy köteles mintát adni. Gyanúsítottként köteles vagy mintát adni; vizeletminta-adásra nem kötelezhetnek (mert a hólyagkatéterezés orvosi beavatkozásnak számítana, és azt nem szabad a beleegyezésed nélkül végezni rajtad), de helyette vérvételre kötelezhetnek.

"Vérből rövidebb ideig mutatható ki(max 24 óra) a drogfogyasztás mint vizeletből(kb 1 hónapig), vizeletadásra pedig nem vagy kötelezhető, véradásra -gyanúsítottként- viszont igen, de ezzel nyílván jobban járhatsz, bár állítólag nem kellemes, ha hátra bilincselt kézen szúrják és csapolják meg a vénát. " (Forrás: egykalapalatt.info)
 

 
358. Én+te+ö=gén2014. március 30. 12:55
 
 
psychedelic999:
Igen, vannak ilyenek: a JWH-018, JWH-081, JWH-073, JWH-122 és JWH-210 egyenes a kábítószerlistára kerültek 2012.január 1-én, mert akkor még nem volt C-lista (az csak 2012.április 3-tól lett). Ezek a szintetikus kannabinoidok voltak az elsö "Spice" termékek hatóanyagai, de a betiltással gyk. eltüntek a piacról. Szerintem zéró az esély arra, hogy ilyenekbe még bele lehessen futni mostanában.
 

 
357. weeed2014. március 30. 11:12
 
 
üdv!

egy kis segítséget szeretnék kérni ausztriai törvényügyekben. tegyük fel hogy van egy osztrák webshop ahol adnak el gombaspórás fecskendöt ( nem csiperkéset! :D ). kérdésem az lenne hogy ha valaki ezt megrendeli egy osztrák címre, akkor van bármi esélye annak hogy a csomag helyett a rendörségtöl kap levelet hogy "itt és ekkor jelenjen meg"? szóval hogy állnak az osztrák törvények gombaspórás fecskendö terén? ( ez már ugye elö van készítve felhasználásra úgyhogy elég egyértelmü hogy az illetö ezzel csinálni szeretne majd valamit )

remélem akad valaki aki képben van ilyen téren, köszönöm szépen elöre is a választ!
 

 
356. psychedelic9992014. március 30. 09:39
 
 
Az 1. kérdésnél arra gondoltam hogy ami már azért nem C-listás, mert már kábítószernek minősül.
 

 
355. psychedelic9992014. március 30. 07:48
 
 
Az alábbi kérdések érdekelnének akár külön külön is, de nagyon örülnék ha tudnátok ebben segíteni!


1. Van-e olyan biofű (szintetikus cannabionid) ami már nem C listás?

2. Ha C-listás bio füvet szívtam, azt mennyi ideig tudják vérből ill. vizeletből kimutatni?

3. Ha kimutatnak C-listás bio füvet a szervezetemből akkor azért milyen büntetést kaphatok?

4. Ha a réten szedett (nem termesztett) vadkenderből készítményeket (pl. hasis) csinálok, akkor azt mennyi ideig tudják vérből ill. vizeletből kimutatni?

5. Ha kimutatnak THC-t a szerveztemből, de azt vadkenderből vittem a szervezetembe akkor az mennyivel enyhébb kategóriába tartozik (pl. nem áll fenn beszerzés, előállítás)?

6. Ha bevisznek és nem vállalom a vizeletadást, abból adódhat-e valamilyen külön problémám?
 

 
354. ppnqdd2014. február 9. 14:56
 
 
Ha mégis szeretnél valami mély varázslatos faktorral rendelkező választ, a tapasztalataim alapján, mindenféle ajánlás nélkül, !sőt!, én olyasvalamit választanék (persze csak ha rámjönne valamilyen pillanatnyi elmezavar), ami nem közvetlenül a szív frekvenciáját és az artériák vérnyomását cseszegeti hanem mondjuk inkább a szervezet hőszabályozására hat. Mindezt úgy éri el, hogy lelövi az izzadást és elhiteti a testeddel, hogy fázol...
 

 
353. ppnqdd2014. február 9. 14:44
 
 
Milyen fejlődésre gondolsz? Az efedrin, főleg hosszútávon, iszonyatosan terheli a szívet és a keringést. Tökéletes szívmegnagyobbodás, agyvérzés, érelmeszesedés eléréséhez.

Hacsak nem top kategóriás testépítő vagy, aki képes minden fizikai mellékhatást figyelmen kívül hagyni elmebeteg, elvont célok elérése érdekében, nincs ok, amiért efedrint használj.

Mi a célod? Vízhajtás, szálkásodás? Ott van az 5000 fajta jobbnál jobb növényi alapanyagú táplálék kiegészítő kombináció, amiknek a használatával tökéletes eredményeket tudsz elérni bármiféle rizikó nélkül.

Tömegnövelés? Arra az efedrin elég nagy valószínűséggel nem jó, mivel megpörgeti az anyagcserét, megemeli a vérnyomást, a testhőmérsékletet. Az izomzat pont hogy erősen hidratált, pozitív kalória: fehérje, szénhidrát, zsír "egyensúly" esetén fejlődik. Erre is ezernyi biztonságos kiegészítő és rengeteg tudás áll a rendelkezésre főleg az étrendek terén.

Mágikus faktor? Hát ebben az esetben is érdekes választás az efedrin, mert hogy ugye a központi idegrendszerre minimális hatást gyakorol. Rekreációs potenciálja kb. egyenlő a nullával.
 

 
352. Kirkland2014. február 9. 13:53
 
 
ppnqdd:

Nézd, bizonyára igazad van, de az elért eredmények szempontjából számomra az efedrinnek eddig nem volt párja. Soha nem fejlődtem annyit olyan rövid idő alatt. Mit ajánlanál helyette?
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help
 

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon (iWiW, Facebook, stb.).