DAATH

Minden ugyanaz másképp.

Ismeretlen

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Filozófia


Létrehozó:

Biga Cubensis


Létrehozás ideje:

2004. január 12.


Utolsó hozzászólás:

2019. szeptember 4.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

29893 letöltés
818 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Castaneda, Don Juan, nagualizmus

Biga Cubensis, 2004. január 12.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
818. sildart2019. szeptember 4. 23:16
 
 
Másodjára olvasva jobban kezdem érteni, mikor közel került carlos a szövetségeshez pont ugyanúgy írta le mint az egyik papíros élményemet írtam le olyan érzésem volt mintha valaminek a jelenlétét érezném és megmagyarazhatatlanul nagy rettegés öntött el persze nem adtam át magam a felelemnek, egy magaslesen voltunk a haverommal és ráadásul még valami állat motoszkált a magasles körül és egy ponton mondtam a haveromnak hogy menjunk le ami által megszakitottam ezt a kepzelgest mármint ha a könyv szerint csinálok mindent akkor fenn maradok a magaslesen és kihuzom addig ezt az érzést míg találkoztam volna ezzel a szövetségessel tehát elerek egy teljes halucinaciohoz azáltal hogy teljes mértékben elhiszem hogy van ott valami
 

 
817. spirit2013. március 12. 11:20
 
 
Azt nem tudom kamu-e. Gyanítom, hogy valós alapjai vannak, és azt is hogy Castaneda értett ennek a kiszínezéséhez.
Ami viszont biztos: rengetegen vannak a világon akik gyakorolják a dolgait, tensegrity-t, és társait, és működik.
 

 
816. inigom2013. január 7. 19:05
 
 
off
azért Baudrillard sem az a hard science :) Intellektuális imposztorok című könyvben ő az egyik példa akin elverik a port. persze kérdés, hogy joggal e.
 

 
815. uncensored2013. január 7. 17:52
 
 
Szerintetek Castaneda munkássága hoax?
Több helyen, pl. Baudrillard szimulákrum-tanulmányában magától értetődően kamuként utalnak rá.
 

 
814. neutroncsillag2011. december 2. 09:19
 
 
Gondolom mert úgy jobban hangzik, eladhatóbb a dolog.
 

 
813. jean-sol-partre2011. december 1. 21:51
 
 
tensengrity = az indián sámánok mágikus gyakorlatai ?

mi az, hogy "indián"?

mi az hogy "indián sámán"? nagyon sok amerikai bennszülött törzs van, és a sámánjaik, orvosságos embereik nem feltétlen ugyanazokat a világnézeti / gyakorlati vonalakat képviselik

mi az hogy "mágikus gyakorlatai"? az amerikai természeti népek rituáléi, közösségi spirituális szertartásai soha nem tartalmaztak olyan jóga - tai chi, egyéb harcművészeti gyakorlatokhoz hasonló formációkat, mint amit Carlos Castaneda a "Tensengrity" tm. néven szabadalmaztatott.
Ettől még lehet ebben hinni, meg ilyen wörkshopokra is menni, de miért kell ezt valami autentikus ősi dolognak beállítani?
 

 
812. neutroncsillag2011. november 30. 23:03
 
 
Beszélgetés a tensegrity-ről, az indián sámánok mágikus gyakorlatairól a Püski házaspárral.
A csillagos ég üzenete című sorozat 2007.04.20-i adása.

/az utolsó videó a lap alján/
http://www.asztrozofia.hu/index.php/valogatott-musoraink

 

 
811. neutroncsillag2011. október 12. 14:42
 
 
ui: időm nagy részét a torony lábánál filózással töltöm, néha felmásztam már pár lépcsőfokot és az ablakon kinézve azt hittem látom az egészet, gurultam már le a lépcsőn is, a csapóajtón is kihullottam már párszor, szoktam nyivákolni is, és most éppen bölcsességeket szarok hahahaha

Csak a toronyba, oda nem másztam még fel teljesen :)
 

 
810. neutroncsillag2011. október 12. 14:30
 
 
Persze hogy nem zárja ki egymást a kettő, ezek csak módszerek :)

Ezt a szökellős dolgot mint hipotézist elfogadom, de nem teljesen tudok együtt hullámozni vele. Úgy vélem megosztottságot eredményez az emberben és egy ilyen belső harc a "jó és rossz elme" között csak erősítené az illuzórikus ént. Maguk a módszerek melyekkel harcoltak a szökellők ellen jók, az univerzális receptet követik, de az elmélet hosszú tévútra vihet (főleg hogy nincs mindenkinek otthon a sufniban egy Juan Matus).
Bármi is a helyzet, az én számomra ez az adu ász: minél jobban jelen lenni az életben, a jelenben, éber tudatossággal, nevetve az egészen, magunkat is beleértve ... kerülve a spekulációkat a megismerhetetlenről. Szép csendben növekedni. Olyan ez mintha egy nagy toronyba másznánk fel, hogy megnézzük a kilátást. Van aki a torony lábánál letelepszik és hosszú töprengésbe kezd mit lehet látni odafentről, van aki megtesz néhány lépcsőfokot, kikukucskál az ablakon, s a látvány egy részéről úgy beszél, mintha látta volna az egészet, és van aki szépen felmászik a tetejére és lenéz. Viszont ez nem közönséges torony, oda csak teljes csendben lehet feljutni, minden gondolat, minden meggyőződés csak hátráltat a mászásban. Bele lehet unni, le is lehet gurulni a lépcsőn, a csapóajtón is kilehet hullani, lehet keseregni, nyivákolni, mély bölcsességeket szarni, de az nem visz fel a lépcsőkön. Csak a varázslat, ami a szellemből árad, és a csend a belépő az ő birodalmába :)
Megosztott elmével ezt nem tartom lehetségesnek. Elfogadással, jóindulattal, megértéssel, ugyanakkor állhatatossággal már el lehet indulni.
 

 
809. badtRIP2011. október 12. 00:48
 
 
Neutroncsillag: "Az egyik módszer, ha azt mondják, időtlen idők óta itt vagy már, folyton visszatérsz a születés és halál világába. (Buddha)
A másik módszer, ha azt mondják, nincs több időd, most kell lépned, mert csak ez az életed van. (Jézus)"

A két kijelentés nem feltétlenül zárja ki egymást. Az élőlény valóban időtlen idők óta itt van az anyagi világban és váltogatja az anyagi testeket, amelyekkel azonosítja magát. Ez a tudat evolúcója. Az aki elérte az emberi létformát, előző életeiben már volt minden. De csak most értheti meg, hogy ő nem ez a test. Sok milliárd lélek van most rovar vagy növény testben, akik előbb utóbb emberek lesznek. Az emberi létformát meg elpazarolják arra, hogy az anyagi test állatias ösztöneit elégítsék ki, és mivel a szökdelők elméje természetes dolognak veszi az ölést, ezáltal jegyet vesz egy olyan helyre, ahol a szenvedés miatt a tudata teljesen befedődik és újra kezdheti mint egy amőba. Ahhoz, hogy fel tudjuk adni ezt a hamis egót, ami az anyagi testet önmagának hiszi az elmét teljesen az uralmunk alatt kell tartanunk. Csak ugye ez ennek a ragadozó elmének nem tetszik.
 

 
808. Tlalocatecuhtli2011. október 2. 20:47
 
 
Esőisten siratja Mexikót
 

 
807. Funkbwoy2011. augusztus 26. 19:50
 
 
a következő bekezdés is kemény
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!