DAATH

A betegség után lesz édes az egészség, a baj után a jó, az éhség után a jóllakottság, az erőfeszítés után a pihenés.

Hérakleitosz

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

fenyő


Létrehozás ideje:

2006. február 1.


Utolsó hozzászólás:

2020. január 21.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

71267 letöltés
1134 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Ayahuasca

fenyő, 2006. február 1.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

DMT témájú alapinformációk az Anyagismertetőkben,
egyéb beszélgetés a DMT-topicban,
a MAO-gátlókról pedig a saját témakörükben találhatók.

 
1134. ppnqdd2020. január 21. 15:53
 
 
Szia, salvia topicban oldalak óta ilyesmin meditálunk kicsit racionális stílusban.
Továbbá javaslom ezt a verset, ha szereted a művészetet: https://www.magyarulbabelben.net/works/en/Eliot,_T._S./The_Hollow_Men/hu/11267-Az_%C3%BCresek?interfaceLang=en
 

 
1133. Yeti19972020. január 18. 20:18
 
 
Sziasztok!
Két éve kerülgettem, nagyon alázatosan, érezve, hogy majd egyszer megint jön a hívás. A szekrényben lapult a két adagnyi téma.
Életem tanítása volt, és csak azt akarom kérdezni tőletek, hogy volt-e bárkinek is hasonló élménye. Mivel az elején felfelé indultam, és megkaptam a nagy tanítást a teremtésről (mindenki egy Isten, ide teremtjük magunkat, hogy játsszunk, csak elfelejtjük, hogy játék, és elhisszük a "szabályokat"(láttátok a 9 című filmet?)), nagyon nagy jampinak hittem magam. És ott kapcsolt be az elme, aki azt érezte, hogy hozzá adhat még bármit az élet folyamához. Szóval ezzel az akarással, amit már annyira ismertem, elkezdtem futni a köröket, a trip 5 maradék órájában, és minden egyes gondolatkörön átfutottam, amit már az elme megszokott, hogy működik, és pillanatnyi elégedettséget okoz. És mindegyik ilyen kör után maradt egy hatalmas sivár üresség, és az a mondat, hogy "Nincs Feloldódás". Szóval ezt ismételgettem sokat, szinte az őrületig megutálva a világot, amikor elfogytak a körök, és nem maradt más, csak elfogadni, hogy "én" nem tehetek semmit. És akkor kezdtem el kis részletekben érezni a békét és az igazi Életet, ami nem azonos semmivel, aminek korábban magamat hittem. Szóval a trip itt kb el is múlt, és én megmaradtam, és másnap nem voltam hajlandó elfogadni semmi gondolatot. Sőt, amikor előjött a félelem, hogy esetleg visszacsúszok a régi körökbe, azt a gondolatot is képes voltam szemlélni mintegy kívülről. Szóval ez két hete volt, és most már szinte teljesen különvált a kettő, az elmét ki-be kapcsolom (a vilag néha még mint egy reflexet előhozza, de már nem kötődöm hozzá, max az elme néha kétségbe esik, hogy most "kegyvesztett" lett, de aztán szépen meg lesz figyelve megint, és elcsendesedik), és hihetetlen mélységű békéket élek meg, szinte akármeddig tudnék meditációban ülni, és sokkal több energiám van mint valaha. Olyan kicsit, mint amiről Eckhart Tolle beszél, csak még tanulnom kell azért, és még több időt csöndben eltölteni. Van valakinek hasonló tapasztalata? Az elején néha beugrott egy gondolatként, hogy megőrültem, de ijedtségre már nem volt idő, mert az is szétolvadt a tudat belső terében :D Kérlek jelezzetek, nagyon érdekel, hogy mi folyik itt, és hogy vajon van-e köztetek olyan, aki ugyanígy permanensen rájött a "nagy csalásra" a tudatban :D
 

 
1132. estimese2019. november 14. 11:54
 
 
ppnqdd, már utána vagyok. Állítólag hogy úgy több kell, mert ugye a receptorok. Ahol voltam, a taita vagy négy dologgal dolgozott (yage, yopo, rape, sananga). Komoly volt, mert már nem szorongom, a zöld se hiányzik, se energiaital... ténylleg működik. Szidom is az inkvizíciót, hogy mitől fosszák meg az embereket...
 

 
1131. ppnqdd2019. november 13. 01:26
 
 
estimese, pontosat nem tudok, de angolul tuti utána lehetne olvasni, az viszont biztos, hogy az aya főzetben lévő MAO gátló hatása alatt én semmi mást nem tolnék, mert olyankor elég kiszolgáltatott az agyi/idegrendszeri "immunrendszer". Valószínűleg órákkal vagy napokkal előtte fogyasztva nem okoz olyan nagy valamit, mint közben. Amúgy MAO gátló mellett gond lehet még egy csomó étellel is, pl. a sajttal, aminek magas a tiramin tartalma.
Lehet jön valaki majd és lehurrog, hogy ez a növényi MAO gátlókra nem vonatkozik ennyire szigorúan, részemről viszont ez a legbővebb infó, amit le tudok írni.
 

 
1130. estimese2019. november 3. 18:10
 
 
Üdv, valaki tud valamit a zöld és az aya kapcsolatáról? Mármint a szertartás előtt a zöldet teljesen mellőzni kell? Na meg mi van, ha nem mellőzi az ember? Elvannak egymás mellet, vagy még rátesz, vagy elvesz?
 

 
1129. s1c0r4x2019. június 20. 08:30
 
 
Cikk Aya témában https://www.facebook.com/photo.php?fbid=476453936497827&set=a.191264601683430&type=3&theater
 

 
1128. TrippSurfer2019. május 9. 10:32
 
 
Erről az a véleményem túl van tolva a cikk. Megint egy idiota nézőpontbol van fejtegetve a haláleset. Akkor nézzünk meg egy vény nélkül kapható fájdalomcsillapito leírást. Kockázatnál ott a 10.000 ből 1 haláleset. Stb. Vagy térjünk vissza a kedvenc népdrogra az alkoholra. Naponta isszák halálba magukat az emberek , halnak meg alkoholmérgezésben. Erről nincs szenzácio cikk. Természetesen mert az a hatalom biznisze az ayahuasca nem. Alkohol az isten , hallucinogének a Sátán. Millio dolgot tudnék sorolni amiből 1000x több haláleset van és közönnyel vannak iránta. Lehet sok dolog amiert meghalt alergias reakcio is stb.... Ismerősöm egy sima véradáson halt meg. Másnap nem kelt fel. Kiderült rejtett szivbetegsége volt és a vérveszteségtől megállt.
 

 
1127. s1c0r4x2019. május 9. 09:32
 
 
Olyan hírek mentek később, hogy nem Ayahuasca volt, hanem Iboga szertartás. Ezt az infot egy ismerősnél olvastam, aki közelebbről volt érintett az ügyben. Annyit hallottam még, hogy a második napon történ a baj. Egyebet nem tudok.

A pszichedelikumokhoz bárhogy köthető halálesetek döntő többségét idegen anyagok, gyógyszerek, esetleg pluszban rászedett pszichedelikumok okozzák. A maradék rész sajnos hogy egyszerűen az ember nem érzi, mennyire is fáradt valójában. Itt is a második napon történt a baj. Aludni kell, pihenni kell.
 

 
1126. pedromagi2019. május 8. 13:45
 
 
https://nltimes.nl/2019/04/25/police-intervene-healing-ceremony-death-report

Történt egy ilyen dolog nem régen.. Meghalt egy Magyar férfi Hollandiában Ayahuasca ceremóniát követően, nagyon kevés az info, valaki tud valamit?
A "teamre" lecsapott a Holland rendőrség.
 

 
1125. pedromagi2018. június 14. 09:24
 
 
dani869:
Úgy tudtam hogy a benzodiazepineket veszélyes mao-gátlókkal kombinálni de nem találtam még pontos forrást ez ügyben, megkérdezzük majd Gént mi a szakmai állásfoglalás ebben, az biztos hogy én lebeszéltem mindenkit eddig arról hogy ha ilyeneket szed akkor Ayával kísérletezzen bárhol is a világban.
Egyébként pár éve megkeresett egy úriember pont ilyen feltételekkel, ő úgy vállalta be Hollandiában a ceremóniát hogy előtte 1 hétig letette valahogy a rivotrillt,, de egyik élménye sem volt túl rózsás, és sajnos a leszokásban sem segített neki (gyakorlatilag semmi értelme nem volt az egésznek), végül a Mulungu volt ami meghozta neki a sikert, fokozatosan letudta tenni vele a rivotrillt, de ez nem derül ki a kérdésedből hogy meg is szeretnél-e szabadulni ettől a gyógyszertől vagy csak szeretnél egy "aya-trippet".
A "rendes" Ayahuasca-ceremónia nagyon kevés dolgot tolerál, nem véletlenül zajlk előtte hagyományosan több hetes célzott diéta és még így se biztos hogy meg lesz az áttörés elsőre-másodikra.
 

 
1124. s1c0r4x2018. június 13. 09:55
 
 
Rivotrillal, és más clonazepam hatóanyagú szerekkel összeveszik. AKár keményen is. Hasonló depresszióhoz köthető gyógyszerek közül max a fluoxetin tartalmú szereket tudom elképzelni. Ezekkel mind megélésem is volt még évekkel ezelőtt, aztán az Ayahuasca meggyógyított, 10 éve nem szedem egyiket sem. Több szertartásom volt. Lehet vannak persze újabb gyógyszerek, nem naprakész a tudásom. Rivotrillal konkrétan két Ayahuasca élményem volt. A világ széttöredezik, hullámzó hatásmechanizmus, szinte 10 perces intervallumokban repít a mennybe és a pokolba. Azt érzed sosincs vége, elfáradsz. Próbálod megnyugtatni magad hogy ez csak egy trip, erre azt érzed, hogy kezd leállni a légzésed. Nem játék. Ezt a rettenetes helyzetet nem az Ayahuasca idézi elő. Amikor valaki Ayahuascát iszik, olyan, mint mikor egy gyógyítót hív be. Egy nagyon erős gyógyítót. Az emberek 99%-a meg van róla győződve, hogy erősebb, mint az Aya, én is meg voltam. :) Ez a Medicine a kezdeti vicceskedős vizuálok után rá fog térni arra a részre, hogy komolyan vedd. Egy erősebb élmény alatt két dolgot szokott közölni. Az első, hogy ő az erősebb. Addig fogsz vele közdeni, míg meg nem érted, ezt Ha ez két nap, akkor kettő. A másik dolog, amit közöl, hogy gyógyítani jött.Jószándékkal jött. Rivotril és testvérei úgy működnek, hogy ő jönne gyógyítani, aminek szerves része, ha nem az egész gyógyítási mechanizmus alavető pillére egyfajta felébredés, felébresztés. Miért iszom, eszem, szedek gyógyszereket, szar az életem, szar a kapcsolatom, stb. Az okot keresi meg, nem elaltat, inkább jelenlétbe rak. Rámutat kőkeményen sokszor és késsel keretezi be lelkedben az okot. LEszarja az érveidet. Nem érdekli, ki vagy, hogy milyen meséket gyártottál erre arra a dologra, amiért nem vagy boldog. Ezért ilyen az életed. Szavai annyira erősek sokakban, hogy még hetekkel később is visszangzik a lélekben.

A gyógyszer, legyen az ópiát, vagy más pedig inkább elaltat, megnyugtat. Képzelj el egy ajtót, amin az alapvető fájdalmad, az alapvető sérülésed történt anno. Az Ayahuasca érezhetően ugyanezen az ajtón jön be. Az ópiátok, vagy konkrétan a clonazepan tartalmú szerek az ajtót szűkítik. Mintha nyomná Aya alatt olyankor bentről valaki az ajtót kifelé, az Aya meg jönne be. ÉS akkor elérkezik egy pont, amikor a két anyag, saját képzetemben a két szellemi hatalmasság összeveszik. Az egyik altatni akar, jó ez így., hányd ki a gecibe, szabadulj meg tőle, de hiába hánysz A másik ordít, hogy kelj fel, ébredj fel. Ez egy rohadt helyzet tud lenni. :)

Mit tudsz tenni? Leépíteném szélsőségesen a gyógyszert arra az időre. Már előtte egy héttel letenném, vagy ha ez nem megy, drasztikusan csökkenteném. Opcionális lehet ahogy fentebb írtam, a fluoxetin tartalmú szerek alkalmazása. Erről mindenképp érdemes orvossal konzultálni előtte, mert a MAO gátlás és a szerotonin módosító anyagok használata egyszerre papíron szintén csúnyaságokat képes létrehozni. Tehát ez a része sem játék, de tapasztalatom szerint sokkal könnyebb volt anno.
 

 
1123. s1c0r4x2018. június 13. 09:51
 
 

Ahogy itt a Daathon rengeteg tripleírás tartalmazza, javaslom még a szertartás előtt a mindenféle peres dolgok, haragosokkal, sárga csekkekkel, elintézetlen dolgokkal kapcsolatos aktív foglalkozást, rendrakást kint és bent. Amennyire a lehetőségek engedik, tedd rendbe a dolgaidat előtte. Ha a táplálkozásra is picit odafigyelsz, az mint felvételin a nyelvvizsga, exra pont tud lenni. Fontos még a sámán, vagy sitter személye. Ha nem értesz a főzéshez, érdemes körültekintően eljárni itt is, és beszámolókat olvasni.

Sok ember sokféle véleményét hallgasd meg, az enyém se mérvadó. Légy tájékozott. A magam részéről azt gondolom, hogy az Ayahuasca egy lehetőség. Az emberek, akik életét megváltoztatta, visszatekintve tényleg egy gyógyulási folyamaton mentek át, és kézzel fogható eredményeket, de kőkemény harcokat is fel tudtak mutatni. Magad döntöd el, hogy mennyi potenciált raksz bele. Hogy "egynek jó" élményként kelsz fel másnap, vagy hogy elkezdesz felébredni. Üdv. O
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (2 írás)

Droidpeople: Út a valódi Énem megismeréséhez (2013)

Mia: Beginnings (2023)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!