DAATH

Gyakori, hogy az emberek azzal próbálják védelmezni az előítéleteiket, hogy ösztönöknek nevezik őket.

Rudyard Kipling

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Leonore


Létrehozás ideje:

2007. október 2.


Utolsó hozzászólás:

2020. június 7.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

77165 letöltés
1467 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Kratom (Mitragyna speciosa)

Leonore, 2007. október 2.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Kratom alapinformációk a kratominfo.50webs.com oldalon.

 
1467. Drengo2020. június 7. 13:34
 
 
Reflektálnék a blogodra.
1, a kratom igen is drog, igaz nem abban a jogi értelemben, hogy kábítószer, de pszichoaktív, ezért drognak számít. (ahogy a kávé, tea, cigaretta, csokoládé stb.)
2, Van függőségi potenciálja, ezt már be is bizonyították, tehát ez az annyira szoksz rá amennyire akarsz ez baromság.

Plusz kicsit vissza is olvastam a fórumot és sokan még valamilyen álomvilágban élnek a kratom kapcsán, mint ha ez egy mágikus növény lenne aminek nincs negatív hatása. Nem, ez egy pszicoaktív növény, hatásokkal, mellékhatásokkal, elvonási tünetekkel ami ha 1 hétig használod tényleg semmi, de ha évekig akkor elég komoly tud lenni. Lóf@sznak nevezni az elvonási tüneteket teljesen felelőtlenség(van aki így jellemezte). Kicsit itt is azt a feelinget éreztem mint ami a reddit kratomon van, hogy ha bárki rosszat mer írni, akkor lehurrogják rögtön, pedig néhányan tényleg megírták az igazságot, csak ugye az fáj, ha éppen rá vagy szokva. És ezt onnan tudom, hogy én is ilyen voltam ...

Plusz nem értem ezt a ne írjunk róla rosszat (ami egyébként hasznos is lenne annak aki nem tudja mi ez), mert betiltják :( Biztos jönnek ide ellenőrizni a fejesek és ha bármi rosszat írsz akkor már rakják is a listára ... lol

Vigyázzatok egymásra és magatokra
 

 
1466. Drengo2020. június 7. 00:53
 
 
Sziasztok! Nem tudjátok mi lett a Magyar G-s kratomokkal ? 2017 vége fele eltűntek a potens kratomok. Azóta próbáltam venni egyet de már nem az a minőség :/ Nem rosszak most sem, de aki tudja milyen volt régen az észre veszi.
 

 
1465. ppnqdd2020. május 11. 12:44
 
 
Írás az átlagemberek és a média számára a kratommal kapcsolatos hülyeségek felderítésére. https://hodocskablogja.blog.hu/2020/05/11/felreertesek_a_kratom_nevu_novennyel_kapcsolatban
 

 
1464. Deadness2020. május 7. 14:02
 
 
Haha :) Végülis értem mire gondolsz :)
 

 
1463. ppnqdd2020. május 1. 00:29
 
 
Resurgam, helyes. Remélem mások is így tesznek :D
 

 
1462. TrippSurfer2020. április 25. 18:59
 
 
Narancslével egész iható . Nem rossz vele.
 

 
1461. Resurgam2020. április 6. 14:33
 
 
Minimális kratomfogyasztás után most ott tartok, hogy ha csak a kratom ízére gondolok, már hányingerem van és öklendezem. A maradékot ki is kellem dobni képtelen vagyok elfogyasztani belőle akár csak egy minimálisat is.Kár. Mert a hatása nagyon kellemes és barátságos. Viszlát kratom !
 

 
1460. Resurgam2020. március 19. 11:18
 
 
Sziasztok !

Mostanában, úgy az utóbbi két évben nem fogyasztottam kratomot.
A nehéz időkre való tekintettel gondoltam rendelek egy kicsit.
Most fogyasztottam egy kevés Green Maenget és mondhatom, hogy nagyon kellemes, nagyon nyugtató hatása van. A hátfájásom is elmúlt tőle, van neki fájdalomcsillapító hatása is.
 

 
1459. ppnqdd2020. március 14. 17:21
 
 
Deadness, megdumáljuk majd, ha lement ez az őrület. Amúgy szerintem nem a vírus a különleges, vírusból nagyon sok van körülöttünk, hanem a körülmények, amik segítik a terjedését. Én legfőbb körülménynek a légszennyezést érzem. Kína - egyértelmű, Irán - elég rossz, Észak-Olaszország - Európa egyik legszennyezettebb része, Spanyolország északi, észak-keleti része.
A vírusokkal ugye az immunrendszerünk tart egyensúlyt, aminek nagyon fontos része a légút, hiszen azon keresztül vagyunk legközvetlenebb kapcsolatban a külvilággal. Ha folyamatosan szmogködben élünk, akkor ez a védelem sérülést szenved.
Ezen kívül ezer dolog van: az étkezés, a vitamin bevitel, a természetes hatóanyagok elhanyagolása, stb., amik gyengítik az immunrendszert. Nem csoda hát, ha találni rengeteg olyan növényi hatóanyagot, amik képesek javítani a fertőzés lefolyását vagy csökkenteni a megbetegedés lehetőségét. Ezek szerintem igazából nem gyógyítanak, nem csodaszerek, hanem pont azt mutatják, hogy mindig hiányunk van belőlük, vagyis a bevitelükkel a hiánytüneteket enyhítjük.
Logikusan a legtöbbet az orvostudomány nem fogja elismerni, hiszen nem közvetlen gyógyításra képesek, hanem a szélesen vett rendszerek javítására.
Szóval nem gondolnám, hogy a kratom pont csodaszer lenne, inkább arra világítanak rá az ilyen találatok, hogy az alap életmódunkkal, az alap gondolkodásunkkal vannak problémák.
 

 
1458. ppnqdd2020. március 13. 12:27
 
 
Ha nem szeretnéd rövid távon tiltólistán látni, akkor inkább hagyd ezeket a dolgokat. Főleg most.
 

 
1457. Deadness2020. március 12. 15:32
 
 
Kedves fórumtársak!

Találtam egy indonéz cikket, miszerint a kratomban megtalálható a klorokin nevű vegyület, amit a malária vírus ellen sikerrel használnak. Most vannak olyan jelek, amik szerint jó lehet a koronavírus kezelésére is.

Lehet hallottatok is róla, hogy a klorokin tartalmú gyógyszereket ezért mindenhol felvásárolták.. és azt is tudjuk, hogy vírusos felsőlégúti nyavajákat a kratom segít legyűrni, úgyhogy lehet, hogy ez az oka.

Néhány héttel ezelőtt a feleségemmel együtt betegek lettünk, én 3 nap alatt letudtam, neki pedig tüdőgyulladása lett. Én kratomozok, ő nem.

Nem szeretném, ha kifogynának a kratom készletek, de érdemes lehet ezen elgondolkodni! :)
https://pontianakpost.co.id/kratom-dan-tumbuhan-tropis-lain-miliki-senyawa-tangkal-corona/
https://yournews.com/2020/03/11/1497763/kratom-contains-powerful-anti-coronavirus-compounds/
 

 
1456. ppnqdd2020. március 7. 13:11
 
 
Olvastam pár tök jó leírást a kratom fajtákról. Igazából ha megfelelően keres az ember 4-5 külföldi oldalon is megtalálható ez az infó, sokszor képekkel is.

A lényeg, hogy ezen leírások szerint kratom fajták nem léteznek úgy, ahogy gondoljuk, hogy létezniük kell. Vannak ugyan zöld erezetű és piros erezetű levelek, de ezeket nem válogatják, hanem egyszerűen egybe szedik általában. Levél-levél, nem lényeg.
A zöld, a piros és a fehér fajták, ugyanúgy ahogy a zöld teánál (egyébként akinek van egy kis érzéke hozzá, sejthető volt) a szárítási és feldolgozási folyamatok során alakulnak ki. Termelőtől és forgalmazótól függ, hogy melyik milyen eljárással készül.

A piros általában jobban fermentált, a zöld az kevésbé vagy egyáltalán, a fehérbe meg mondjuk több levéleret meg szárat kevernek.

Igazából nem a fajták számítanak, hanem a feldolgozási folyamat minősége és milyensége. Persze ettől még hatásra meg ízre különböznek a színek.
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (1 írás)

Goloka: A pillanat örökkévalósága (2009)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!