DAATH

A bátorság jórészt abból fakad, hogy az ember már korábban is csinálta a dolgot.

Ralph Waldo Emerson

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Cauldfield


Létrehozás ideje:

2003. április 23.


Utolsó hozzászólás:

2018. március 13.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

22852 letöltés
399 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Cigarettációzis

Cauldfield, 2003. április 23.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Kapcsolódó ártalomcsökkentő szórólap: nikotin.

 
399. Griffin12018. március 13. 22:43
 
 
Sziasztok!
Miért van, hogy egy bizonyos nikotin mennyiség után fáradt leszek?
Illetve milyen káros hatásai vannak az elektromos cigarettának?
 

 
398. fluid2017. december 4. 10:29
 
 
Az előttem szólónak teljesen igaza van
 

 
397. PsyDuckMonkey2017. november 29. 17:59
 
 
AZ önmagában tanulmányozásra érett téma lehet, hogy egy olyan fórumon, ahol a legkülönfélébb drogok használata a legkevésbé sincs tabusítva vagy démonizálva, a dohány miért van ennyire negatív konnotációban tárgyalva.

Persze, értem én, ez a Babilon drogja, ami legális, "pedig sokkal károsabb mint a..." és hasonlók.

Holott az amerikai kontinens egyik legszentebb növényéről beszélünk! Hasonló kategóriájú szakramentumról van szó, mint az ayahuasca inda!

Persze a "cigi" az úgy dohány, ahogy a százforintos szójás parízer hús, ez nyilvánvaló... és a modern nyugati dohányzás"kultúra" sem emlékeztet túl szakrális dolgokra... de akkoris.

Nagyon sokáig épp a körülötte lévő kultúra tartott távol a dohánytól, pedig fantasztikus növény tud lenni. Előnyös hatása van a férfi egészségre, lazít, erőt ad, nagyobb dózisban pedig igazi meditatív tudatállapotokba kalauzol el.
 

 
396. blablabla12016. július 22. 10:58
 
 
Nekem már sikerült leszokni :-)
Körülbelül minden héten :-) de már csak megszokásból térek vissza rá :-) nem tudok rászokni szerencsére, ha nincs nem hiányzik :-)
 

 
395. Én+te+ö=gén2015. március 16. 19:59
 
 
mbulgakov02:
Pszichedelikum-kutatóként naponta követem a szakirodalmat, és ez egy fontos kísérlet/kutatás volt! A részleteket a teljes terjedelmü szakcikkböl néztem ki; ha érdekel a téma és jó az angolod, akkor szívesen átküldöm neked a teljes cikket emailben (írj rám!).

Amúgy az elsöszerzöt (Johnson) személyesen is ismerem, vele és a másodszerzövel (Garcia-Romeu) tudományos szochálókon kölcsönösen követjük egymás munkásságát. Söt, Matt Johnson a legújabb cikkében hivatkozott az én egyik korábbi (pszichonautás) cikkemre is, ami nagy megtiszteltetés volt a számomra! :)
 

 
394. mbulgakov022015. március 16. 17:24
 
 
kösz gén! ezeket egyébként honnan tudod?
 

 
393. Én+te+ö=gén2015. március 15. 15:14
 
 
mbulgakov02:
A pszilocibin nem "magától" müxik, mint a hashajtó, hanem egy nagyon részletesen kidolgozott, többféle technikájú addiktológiai-pszichoterápiás leszoktató üléssorozatot támogat meg.

Például az említett kísérletben az alanyok az elsö héten négyszer kaptak másfél órás felkészítéseket, ami technikailag egy kognitív-behaviorális terápia (CBT) volt. Ezek során az alanyok és a terapeuták együtt:
- kitüzték a leszokás napját (a gombatrip napjára)
- átbeszélték az alany gyerekkori múltját
- az alanyok elkötelezödtek, hogy a NURD program szerint minden alkalommal amikor rágyújtanak, felolvasnak maguknak egy szöveget arról, hogy a cigi nem élvezet stb.
- dohányzási naplót kezdtek vezetni
- átbeszélték a párkapcsolati múltat
- mérlegelték a leszokás elönyeit
- motivációs nyilatkozatot állítottak össze ("miért akarok leszokni")
- az alanyok a WEST-D program szerint minden rágyújtásnál visszavezették, hogy mi váltotta ki a konkrét rágyújtási ingert
- átbeszélték a dohányzás egészségügyi és pénzügyi hatásait
- átnézték a dohányzási naplót
- átbeszélték a korábbi leszokási kísérleteket, a súlygyarapodást, a megvonási tüneteket a gyógyulás részeként, a filozófiai és spirituális világnézeteket, a leszokás utáni szükségleteket, és a pszilocibin-kezelés részleteit.

Ezután volt csak az egyszeri 8-órás pszilocibin-terápiás ülés, amit késöbb egy élményintegrációs ülés, majd egy absztinenciát támogató ülés követett, ahol pl. áttekintették az alkalmazott CBT-technikákat.
 

 
392. mbulgakov022015. március 15. 10:38
 
 
énteögén:
Köszi :), de ezekről hallottam én is. Rosszul fogalmaztam meg a kérdést: ami engem érdekel, hogy hogy lehet a gombát segítségül venni a leszokáshoz. Az hogy tripezek egyet nyilván kevés, kell valami technikának lennie. Ezzel kapcsolatban tud-e valaki segíteni? Van-e valakinek tapasztalata?
 

 
391. Én+te+ö=gén2015. március 13. 01:48
 
 
mbulgakov02:
Igen, jelenleg nagyon komoly és színvonalas kísérleti kutatások folynak a pszilocibin használatáról a dohányfüggöség kezelésére! Az egyik legfrissebb, tavalyi cikkröl pont nemrég írtam referátumot (=lefordítottam az absztraktját):

Pszilocibin a dohányfüggőség kezelésére

Johnson és munkatársai a varázsgombában található pszilocibin alkalmazását kutatták a dohányzás abbahagyásának elősegítésére. A kísérletbe beválogatott 15 középkorú alany átlagosan 31 éve dohányzott, naponta átlagosan 19 szál cigarettát elszívva. A pszilocibin-kezelés után 6 hónappal a 15 alany közül 12 már nem dohányzott az előző héten. Ez a 80%-os eredmény jócskán meghaladja a hagyományos terápiák 35%-nál kisebb hatásfokát. Bár a kísérlet nem használt kontrollcsoportot, az eredmények alapján a pszilocibin ígéretesnek tűnik a dohányzás-szüneteltetés terápiás módszereként.

Johnson, M. W., Garcia-Romeu, A., Cosimano, M. P., & Griffiths, R. R. (2014). Pilot study of the 5-HT2AR agonist psilocybin in the treatment of tobacco addiction. Journal of Psychopharmacology, 28(11), 983-992.
http://dx.doi.org/10.1177/0269881114548296
 

 
390. mbulgakov022015. március 11. 14:06
 
 
Azt el fejeltettem mondani, hogy jelenleg Allan Carr leszokós könyvét olvasom, de még nem rugaszkodtam neki. Eddig tetszik, és ami meglepő, hogy általában nem szeretem az ilyenfajta szájbarágós írásokat (vagy inkább "amerikás behaverkodós hangnemű") de ezt valamiért még nem hajítottam el :) (ez egy ajánlás volt)
 

 
389. mbulgakov022015. március 11. 14:02
 
 
Neten találkoztam párszor azzal, hogy kísérleteznek "varázsgombás cigileszokó kúrával" vagy valami hasonló. Valakinek van valami használható írásanyaga ezzel kapcsolatban? Ha muszáj angollal is boldogulok (de akkor érje meg! :D )
Remélem jó topicot céloztam meg.
 

 
388. Fruiti2014. december 25. 22:05
 
 
Én teljesen őrült módjára fogyasztom a cigit. Nem vagyok teljesen rászokva, és mindig rendszertelenül használom nem napi szinten. De amikor igen, akkor nagyon sok szálat elszívok egyszerre mellé kávé, vagy tea általában (vagy alkohol de azt csak társaságban iszom)..... és annyira jótérzek közben vagy csak ellazulok, van mikor felpörgök és szakadok a röhögéstől filmnézés vagy hasonló közben nikotinos cigivel, vagy nemtom. Ez mennyire hétköznapi?
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!