DAATH

Az előítélet olyan tutaj, amelybe a hajótörött elme kapaszkodik, hogy segítségével partot érjen.

Ben Hecht

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Kultúra


Létrehozó:

bombadiltoma


Létrehozás ideje:

2003. május 27.


Utolsó hozzászólás:

2013. szeptember 9.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

12544 letöltés
136 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Mátrixkettő

bombadiltoma, 2003. május 27.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
136. farkas2013. szeptember 9. 20:58
 
 
Akár élhetünk egy burokban a gép képet vetit és érzéseket gerjeszt nem kell minden atomot irányítani .Vagy akár lehet több olyan dimenzió amit soha átlagos állapotban nem észlelsz ezért mindent ki próbálok ami hat az agyamra aki tud segíteni az írjon.Addig bemásolok egy történetet

Volt egyszer egy teknős, aki egy tóban élt, egy csapat hallal együtt. Egy napon a teknős sétálni ment a szárazföldre. Egy pár hétig távol volt a tótól. Amikor visszatért, találkozott néhány hallal. A halak így szóltak:
– Teknős úr, jó napot! Hogy van? Hetek óta nem láttuk. Hol járt?
A teknős így válaszolt:
– Fenn voltam a földön, a szárazföldön töltöttem az időt.
A halak egy kicsit törték a fejüket, aztán azt kérdezték:
– Fenn a szárazföldön? Miről beszél? Mi az a szárazföld? Nedves?
A teknős így válaszolt:
– Nem, nem az.
– Hűvös és frissítő?
– Nem, nem az.
– Hullámzik és fodrozódik?
– Nem, se nem hullámzik, se nem fodrozódik.
– Lehet benne úszni?
– Nem, nem lehet.
Ekkor a halak ezt mondták:
– Nem nedves, nem hűvös, nem hullámzik, nem lehet úszni benne. Akkor ez a szárazföld egyáltalán nem lehet létező, csak egy képzeletbeli dolog, semmi valóságos.
A teknős így válaszolt:
– Hát, akkor legyen így! – ezzel otthagyta a halakat és újra elment sétálni a szárazföldre.
 

 
135. Vash2012. január 12. 18:29
 
 
Elmondom szívesen. :)

Olyan rendszerben élünk, ami elnyomja az emberek valódi énjét és képességeit. Kimossák az agyunkat kiskorunktól kezdve, rengeteg dolgot hazugsággal magyaráznak, és ránk erőltetik. Ráadásul úgy, hogy még azt is elhisszük, hogy nekünk ettől tényleg jobb lesz. Ezért tud fennmaradni a rendszer, mert akik elhiszik, azok védik. Egy Föld méretű önfenntartó rendszert hoztak létre, ami az átlagembernek biztos, hogy nem jó. Nincs igazi életük. Azt se tudják, hogy ők maguk kik. Van aki elfogadja, és él "boldogan", és van aki érzi, hogy itt bizony valami nagyon nagy szar van.
Nálam így jött a felismerés.

Nem volt semmi hobbim, nem csináltam szinte semmit, amitől igazán jól érezhettem volna magam. Csak a tanulás volt a biztos, mert azt mindenki csinálja, meg kötelező. Na meg kell a pénz. Lehetőleg minél több. Úgyhogy menni kell egyetemre is. Amivel nem lenne semmi baj, ha tényleg azt tanulnánk, ami érdekel minket. De nálam nem ez volt. Mivel én sem tudtam, hogy mi érdekel, ezért nem is tudtam olyat választani. Az egyetem elvette egy csomó időmet, és annyira nem szerettem tanulni, hogy olyan dolgokba menekültem, amiket tényleg szeretek. Az elején még bűntudatom volt, hogy nem tanulok, de ez szerencsére elmúlt. Még pont időben, mert majdnem végeztem. :)
Fokozatosan elkezdtem keresni azokat a tevékenységeket, amiket szerettem, de nem tudtam teljesen átadni magam, mert még nem adtam fel a tanulást, és az mindig visszahúzott. Tegnap viszont belémhasított valami, és tisztán éreztem, hogy mennyire abszurd világban élünk. Most már el fogom tudni dönteni egyedül is, hogy mi igaz az "összeesküvéselméletekből". És a legfontosabb, hogy szabad életet fogok élni, a rendszerbe csak akkor mászok vissza, ha muszáj.
 

 
134. ideaweed2012. január 12. 16:36
 
 
Elmondanád mire jöttél rá? Vagy inkább nem? :)
 

 
133. Vash2012. január 12. 05:35
 
 
Iszonyatosan nagy hazugsághálóban élünk.
 

 
132. Vash2012. január 12. 05:13
 
 
Most sikerült felfognom, hogy mi a mátrix.
Úristen, ezt hogy nem vettem észre eddig?
És már látom, kurva sokan nem veszik észre.
Nagyon durva, hogy mi van itt.
 

 
131. Dimension2009. március 10. 23:00
 
 
"utánanéztem egy tudós szerint 7*10^22 csillag van. egy csillagban pedig átlagosan 10^57 atom. ezt összeszorozva 7*10^79 db atom van. csak 79 nulla, ez röhelyesen kevés, egy papírra le lehet írni :) "
Egy ilyen számú atommal számolni, és másodpercenként 24 szer eredményt generálni azért nem egy ovodai matekpélda. :)

Amúgy a kérdésedre két válasz is van: igen és nem. A személy ugyanabban a mátrixban van csupán le van korlátozva egy almárixban. Ő egy programban él, ami a mátrixban fut. Hogy is jellemezzem... erre jó példa a szimulált oprendszer. Ezt azért találták ki hogy az időkorlátos programok ne az "eredeti oprendszerbe" regisztrálják be magukat, hanem ebbe a szimulált környezetbe, hogy aztán a lejártukkor az porendszer megszüntetésével és egy másik szimulált oprendszer létrehozásával ujra használhatók legyenek. Egy erősebb gép (esetleg szuperszámítógép :D) már több ilyen egymásba ágyazott oprendszert is képes kezelni. Ezek az oprendszerek csak a fölötte álló oprendszerrel tud kommunikálni, a magasabb szinteken lévő oprendszerekről még csak nem is tud. Valahogy így működhet a mátrix almátrix kapcsolat is. Tehát önerőből az ember csak lépésről lépésre tud kijutni ezekből az "szimulált almátrixokból" de más a helyzet, ha valaki kívülről kapcsolja le az egyik magasabban lévő mátrixot. Ekkor az alany aki a legalacsonyabban van rögtön abba a szimulált környezetbe kerül, ahol a lekapcsoló személy is van, mivel az általa lekapcsolt almátrixban lévő almátrix szimulációkat is deaktiválja.

amúgy rosszul fogalmaztam az előbb:

"Én nem vagyok híve ennek " ez nem teljesen igaz, ikább egy lehetséges verziónak tarom, amivel érdemes foglalkozni. :)
 

 
130. chucknorris1002009. március 10. 14:57
 
 
utánanéztem egy tudós szerint 7*10^22 csillag van. egy csillagban pedig átlagosan 10^57 atom. ezt összeszorozva 7*10^79 db atom van. csak 79 nulla, ez röhelyesen kevés, egy papírra le lehet írni :)
 

 
129. chucknorris1002009. március 10. 14:37
 
 
miután leírtam, jöttem rá csak hogyírhattam volna bármilyen számot, az sose lesz végtelen :DD te azt a kérdést feszegetted, hogy végtelen lehet-e az almátrixok száma vagy nem. de mondjuk ha csak 10 szint van már abból is elég macerájos lehet kiszabadulni. ez megint felvet egy kérdést: hogymodjam, tehát vajon hogy lehet hatékonyabban felébredni az összesből? úgy, hogy egyesével felfele, vagy pedig a ha legfentről nézzük, akkor a legelső alrednszerbe amibe beleesett a tudat, egyből abból felébredni, és akkor automatikusan a többi alrendszer is elillan azonnal. ekkor nem kell egyesével mindegyikből felébredni. ennek mikéntje megint egy kérdés... :)
'Ha valaki olyasmit mond, ami meghladja a halgatóság inteligenciáját, egyszerűen hülyeségnek nézik.'
ja, illetve ez is csak egy bizonyíték a mátrix létezésére, ha úgy vesszük :D, morpheus is megmondta, ha valaki túlságosan belefeledkezett a mátrixba, akkor foggal körömmel védeni fogja a rendszert, tehát mindenki potenciális ügynök
 

 
128. Dimension2009. március 9. 22:40
 
 
chucknorris100:
Az elgondolásod jó lenne, és hirtelen nagy számnak hangzik a
10 a milliárdodikon peta RAM, de nem számoltál egypár dologgal:
Egy atomnak sok tulajdonsága van: van atomszáma, van elektronszáma protonszáma,(illetve még egy pár szubatomiku tlajdonsága, amiről nem tudunk) , van az elektronnak súlya, protonnak súlya , neutronnak súlya van ezeknek töltése, mérete, szine,gravitációja, stb... Nos ezeket tárolni kell. tegyük fel hogy mondjuk egy atom elfoglal 1 KB-ot (ami nevetségesen kevés, de a példa kedvéért) nos utánna ezt szorozzuk meg az atomok általános mértékegységének az egységszámával, a mol-al, ami általánosan 6x10a 23-ikon (azaz 6 és utánna 23 nulla) KB, vagyis 5,859 375 x 10 a 20-on MB . és ez még csak anyi anyag, mi a tenyeredben elfér. a föld tömege: 5,97 *10 a 24-en kg (kb 5978 trillió tonna) a kg és a mol között nehéz váltó számot keresni jelen esetben, mert többféle anyagról van szó most legyen a példa kedvéért 6 mol 1 kg föld (a vasnál ez a szám 8.9). Akkor ha megszorozzuk a számokat ( 6 x (5,859 375 x 10 a 20-on) x (5,97 *10 a 24) MB) (ha erre jár egy matematikus, kérem számolja már ki, ha van rá idele) egy elég hatalmas számot kapunk. ez még mindig kicsinek tűnik a 10 a milliárdodikon-hoz, de ez még csak a föld volt. és akkor még ott van a hold, a többi bolygó a napunk. és ekkor még csak anyi memóriát használtunk el, ami a betöétésükhöz kell, és még nem számoltunk semmit velük. ami megint ezeknek a számoknak a töbszörösét foglalja el. És ezknek az datoknak az eredményét egy mp alatt minimum- 24-szer kell eljuttatni 6 millárd ember agyába.Tehát kell is az a nagyméretű ram,amiről írtál, hiszen egyre több a "fehassználó" és ezeket ki kell is szolgálni és ha egy pillnatra is megakadás van, akkor az feltűmő, hiszen abban az egy mp-ben is észlelünk, mivel nem a gép részei vagyunk csupán csatlakoztunk hozzá.

Lehet hogy amit mi most erős valóságnak érzékelünk semmi ahhoz képest amit tényleg érezhetnénk. kitudja hány érzékszervünk van valójában, amit nem használunk mert nincs róla tudomásunk, mivel nincs a gépre kapcsolva. ha játszol a gépen akkor is csak 2 érzékszervedet használod: a látást, és a hallást. Többre nincs szükséged (talán néha még kevesebb is elég) hogy "életben tudj mardni" abban a játékban.


Amúgy nem vagyok híve ennek, csak érdekel a téma.




"hehe, mikor legutóbb ezeket elkezdtem fejtegetni havernak, megkaptam a barátnőjétől, hogy többet ne tépjek :D:D
azért jó látni, h nem vagyok egyedül :)"

'Ha valaki olyasmit mond, ami meghladja a halgatóság inteligenciáját, egyszerűen hülyeségnek nézik.'
 

 
127. Airborn2009. március 6. 13:46
 
 
hehe, mikor legutóbb ezeket elkezdtem fejtegetni havernak, megkaptam a barátnőjétől, hogy többet ne tépjek :D:D
azért jó látni, h nem vagyok egyedül :)
 

 
126. chucknorris1002009. március 6. 10:06
 
 
dimension: ez igen
jól leírtad, én ennyire nem gondoltam bele, csak találgatok. :))
de mi van akkor, ha a mátrix gépe, amibe vagyunk, mongyuk 10 a milliárdodikon peta RAM-mal rendelkezik, és el se tudjuk képzelni, hogy mennyi az erőforrása. már csak azért sem, mert a gondolkozás is csak egy eszköz ebben a világban úgy mint az érzékszervek, tehát szó szerint gondolni sem tudunk rá, hogy mi van fentebb. nem akarok itt idézgetni, de ez pont idevág. Buddha bá aki állítólag kiszabadult, szerintem nem véletlenül mondott ilyeneket:
A tűzbeszéd, mahávagga I.21
[...]Ha egy okos, nemes tanítvány ezt belátja, akkor elfordul a szemtől, elfordul a jelenségektől, elfordul a látástól, elfordul a látványoktól, elfordul a látványok okozta érzésektől, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak.
Elfordul a fültől is, elfordul a hangoktól, elfordul a hallástól[...]
Elfordul az orrtól is, elfordul a szagoktól, elfordul a szaglástól[...]
Elfordul a nyelvtől is, elfordul az ízektől, elfordul az ízleléstől[...]
Elfordul a testtől is, elfordul a tárgyaktól, elfordul az érintéstől[...]
Elfordul az értelemtől is, elfordul az igazságoktól, elfordul a gondolkozástól, elfordul a gondolatoktól[...]
de persze lehet, hogy nem így van. de ha mégis,akkor lehet hogy az is lehetséges, hogy kívülről bármikor bármit megváltoztassanak, pl kitörölnek a múltból megtörtént dolgokat vagy beleírnak valamit, bármit mer mér ne.
 

 
125. Dimension2009. március 6. 06:49
 
 
chucknorris100:

Elméletem szerint ennek a számnak két lehetséges vége van: vagy a mátrix teljesítménye szabja le a lehetséges almátrixok számát, vagy pedig a mátrixba csatlakozottak száma.

Mátrix teljesítmény alapján:
Hogyha ez a világ úgymond egy mátrix, akkor van teljesítménye is. Az meg véges. ez a feltételezés a mátrix a mátrixban olyan mintha egy gépre raknánk fel egy emulátort. kétféle emulátortipus van: ami lefoglal magának egy bizonyos erőforrást és abból gazdálkodik, vagy a másik, ami dinamikusan használja a memóriát, poceszort, mindent. az előbbi igaz akkor elég hamar vége van mert egy pár almátrix után nem tudnak a mátrixban lévő emberek olyan gépet építeni ami létre tudna hozni egy másik virtuális világot abból az egyszerű okból kifolyólag mert nincs elég erőforrása. Abban amátrixban nem tudnak a gépek egy bizonyos sebesség fölé menni. a másik féle emulátor esetében is ugyanaz a helyzet, de itt nagyságrendekkel nagyobb lehet ez a szám.

mátrixba csatlakozottak száma alapján:
Na most tegyük fel hogy van egy alap mátrix a való világan amiben vannak 10.000-ren.(a többiek nem kívánnak becsatlakozni) Ezek egy idő után megfeledkeznek a külvilágról és elkezdenek kisérletezni. Feltalálják megint a mátrixot. Ebe becsatlakoznak páran, és megfeletkeznek a külvilágról (persze it is lesz ellenszegülő). mondjuk legyenek ötezren. ezek az emberek megint megfeletkeznek a külső világról és elkezdenek kisérletezetni, és ktalálják a mátrixot megint. és ebbe is becsatlakoznak páran mondjuk 500- an, és így otvább, és így tovább.
á.

tehát végelen biztos nem lehet. vagy a teljesítmény vagy az igény hiánya korlátozza ezt a számot.

ha ez tényleg a mátrix, akkor azért van az hogy a leggyorsabb dolog a fény(illetve az áram - eektronok ármlása),és annál gyorsabb dolog nincsen. Ez szab határt mindennek, a számítógépek sebességének, a járművünk gyorsaságának, stb.
ez a mi mátrixunk órajele. az univerzumunkban található anyag menyisége pedig a létrehozható tárgyak menyiségének szab határt. Ez pedig a mátrix adattárólója, wincsesztere. illetve az élettér, ami pedig a mátrix ramja. az atomi fizika többi része pedig maga a mátrix gépi nyelve. erre épül az öszetettebb fizika, a kémia ,amit leginkább az operációs rendszerhez tudnék hasonlítani. ebben vannak még esetleg alkalazások, mint pl: vírusok, baktériumok, növények, állatok.


ui.: és mit ad isten, pont a mátrix főzenéjét halgattam éppen, miközben írogattam ebbe a topic-ra.(közben jött a zene, nem direkt ugortam erre a számra) :)
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!