DAATH

Nincs az az erő, amely a tömeget hallgatásra kényszeríthetné, míg ki nem ordította mindazt, ami a lelkében felgyülemlett, s magától el nem hallgat.

Mihail Afanaszjevics Bulgakov

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


scp hozzászólásai (1 - 30)
 (Témakör: daath gyarapodások)

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2008. augusztus 29. 19:17
 
 
Nos, az én fórummal kapcsolatos kívánságaim speciel eddig nem nagyon lettek figyelembe véve, hanem általában le lettem ugatva. Ebbõl gondolom, hogy ez a fórum nem nekem készült.

Azért ha már kegyeskedtél válaszolni a szûkös erõforrásaid és egyéb teendõid mellett, akkor adnál választ az 1166-ban feltett két kérdésemre is?
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2008. augusztus 27. 16:00
 
 
Tehát akkor offoljak tovább a "Honnan ismerni meg a San Pedrot?" témába? Vagy, ha úgy gondolod hogy "csak egy San Pedro-s topic legyen és kész", akkor miért nem nevezed át a téma címét mondjuk "San Pedro"-ra, vagy valami találóbbra, hogy ne legyen offtopic az összes olyan hozzászólás, ami nem a San Pedro felismerésével kapcsolatos?

(Most is itt van előttem az oldalon nagy piros betűkkel, hogy NE küldjek el olyan hozzászólást ami nem tartozik az adott témakörbe.)
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2008. augusztus 27. 15:40
 
 
"San Pedro témakör viszont már van egy, úgyhogy nem nyitottam újat. Az új témakör nyitóhozzászólása a régi témakörbe került."

A San Pedro témakör témája: hogyan lehet felismerni a San Pedrot. A kérdésem nem ezzel kapcsolatos, így ebben a témakörben offtopic. Ezért akartam létrehozni egy másik, célirányosan termesztéssel kapcsolatos témát, úgy, ahogy az Ever Green is direkt erre van kitalálva, és így nem offolok egy meglévő témába. De mire ez a hozzászólás egyáltalán megjelent valahol, addigra már régen választ kaptam a kérdéseimre, szóval eleve értelme nem volt feltenni a kérdést... (én naív)

Számomra ez is azt igazolja, hogy ez a fórum egy sajátos világ, a maga hülye (=nem a felhasználókat szolgáló, illogikus, felhasználók szempontjából értelmetlen) szabályaival. De mivel gondolom a fórumot nem a felhasználóknak, hanem saját magatoknak hoztátok létre, így ez eleve senkit nem érdekel. Szóval erről ennyit.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2008. augusztus 6. 01:49
 
 
Kösz.

OFF:
1) Ha rákattintok a "Legrégebbiek"-re a "Honnan ismerni meg a San Pedrot" témában, akkor nem a legrégebbiek jelennek meg, hanem továbbra is a legújabbak látszanak.

2) A "Tipp kaktuszhoz" témában a legrégebbi hozzászólás sorszáma nálam mínusz 2. Ez normál??
http://daath.hu/showTopic.php?id=114&page=7
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2008. augusztus 3. 16:25
 
 
Hogy lehet új témát nyitni?
Thanx.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. december 14. 17:55
 
 
Nem tudom mennyi idő van beállítva hogy két hozzászólás között el kell telnie, de még mindig zavaróan túl rövid olyankor, ha két rövid hozzászólást írok egymás után. Ilyenkor - jobb híján - másik néven postolok.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. december 10. 15:58
 
 
Nekem pont tetszik, hogy nem kell bejelentkezni, így kényelmesebb használni, mint más fórumokat!
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. december 9. 21:29
 
 
Támogatom a saját hozzászólás törlése/módosítása funkciót, már korábban is javasoltam.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. december 7. 14:39
 
 
Támogatom az ártérképet. Bár hozzá kéne tenni azt is, hogy milyen minőségű és mennyiségű az anyag, úgy teljes a kép. Pl. fű 2000 HUF, de ezért legtöbb helyen csak kb. 0.8g-t kapsz (tehát a tényleges ár 2500/g). Igazán érdekes úgy lenne, ha ténylegesen egy térképen lenne ábrázolva mindez, mint ahogy a geometria atlaszokban; zöld szín az olcsó, sárga szín a drágább, és piros, ahol a legdrágább :)

Mondjuk gyakorlati haszna az egésznek sztem nincs túl sok, úgysem utazna vki az ország másik felébe azért, mert "ott ócsóbb a cucc" :P
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 28. 22:46
 
 
Miért ne lenne értelme? Sok fórumon van ilyen opció, és szerintem igen kényelmes. Gondolj bele, tegyük fel, 4 fórumra irogatsz (nem egy lapon 4 témába, hanem 4 külön weblapra, esetleg azon belül több témába), akkor mind a 4 fórumra külön-külön fel kell menned hogy megnézd, jött-e válasz valamire. Viszont ha e-mail értesítőt kapsz, akkor csak benézel a postaládádba, rákattintasz a linkre és máris abban a témában vagy, ahova jött válasz. Gyors, praktikus.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 28. 22:25
 
 
Tiltakozom. Daath-ot megnézni legalább fél perc. Email érkezéséről meg automatikusan felugrik egy ablak, tehát ezt nem kell külön néznem, nem telik időbe.

Természetesen úgy lenne értelme, hogy minden topikra beállítható hogy kérek-e értesítést vagy sem.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 28. 19:49
 
 
Egy kérdés: terveztek olyan funkciót, amivel figyelni lehetne, hogy mikor érkezik hozzászólás egy témába? Sok fórumon van ilyen funkció, és szerintem elég kényelmes, mivel így nem kell mindig "szkennelni" a fórumot, hogy jött-e válasz, hanem emilben érkezne értesítő.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 28. 18:43
 
 
Jók az új fejlesztések! (témán belül keresés, navigátor alul, felhasználó eddigi hozzászólásai stb.)

Csak így tovább!
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 11. 02:21
 
 
Jobban átgondolva, lehet, hogy jobb lenne, ha inkább írnék egy tripbeszámolót, és ahhoz mellékelném a képeket. Ettől függetlenül egy galéria is jó ötlet lehet.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 11. 01:43
 
 
A Hallucinációink témában felmerült, hogy a jó kézügyességgel megáldottak rajzolják le a vizuális élményeiket, és legyen egy galéria ezek számára. Amennyiben ezt jó ötletnek tartjátok, akkor találtam két scannelt képet, amit egy ilyen élmény után rajzoltam. Annyira nem egy nagy művészi alkotás, de mindenképpen érdekesek.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 9. 18:00
 
 
Illetve, felmerült már a "saját hozzászólás szerkesztés" funkció bevezetésének gondolata?

(Bár nem kizárt hogy erre mindjárt megkapom, hogy inkább gondolkozzak előre :)
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 9. 10:55
 
 
gén: gondoltam :) mivel az áthelyezés viszonylag ritka, és még ritkább a legutolsó hozzászólás áthelyezése, ez a probléma nem túl gyakori.

másik: terveztek vmikor "saját hozzászólás törlése" funkciót bevezetni? néhány esetben hasznos lehet.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 8. 20:54
 
 
Áthelyezéskor még van egy olyan bug is, hogy a legutolsó hozzászólás szerzője ott marad, még akkor is, ha az utolsó hozzászólás utána át lett helyezve. Például: Új köntös-nél (scp), (P 00:33) szerepel, holott Dungle, 2006. december 9. 17:00 az utolsó hozzászólás, a másik azóta át lett helyezve.

P.S. Ne feledjük: néhány bug esetleg feature :)
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 8. 12:06
 
 
"Emiatt késleltetett regisztráció kerül bevezetésre"

Ez azt jelenti, hogy regisztráció előtt valaki átnézi a regisztrációkat? Nem fog ez további bosszadalmakat okozni a felhasználók azon 99%-ának, akik semmi rosszat nem csinálnak ezen a fórumon?

Másik hátrányaként azok a felhasználók, akik azért csináltak több hasonló felhasználónevet (pl. én), hogy a szigorú hozzászóláskorlátozás ellenére írni tudjanak, arra fognak kényszerülni ennek következtében, hogy több, különböző néven fognak postolni, aminek szerintem nincs értelme. (Bár szerintem a napi hozzászólás-korlátozásnak és az időkorlátnak se.)
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 2. 19:27
 
 
Dehogy, én tudom követni őket. A rendszer zavarodott bele... lásd előző hozzászólásom.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 2. 19:22
 
 
Te hülye vagy :D Ezt komolyan gondolod? Inkább csináljatok egy "hozzászólás törlése" funkciót a saját hozzászólásokra, és akkor ki tudom javítani az esetleges hibákat.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 2. 18:02
 
 
"Persze ez valahol most úgy hangozhat neked, hogy én azt mondom húzzál máshova irogatni és fogd vissza magadat itt, szóval a te esetedben én nem tudom mi lenne a jó."

Megoldottam úgy, hogy csináltam több felhasználónevet. Ha mást ez nem zavar, akkor nekem jó így.

"Ezt nem értem, főleg mert te jöttél azzal, hogy ilyen vagy és nem tehetsz róla."

Ezzel azt a nézetet próbáltam sarkítva megmutatni, amely szerint "arról, hogy szeretsz írni, csak Te tehetsz, nem a gének, nem a józsi, nem a neveltetés, stb." Ugyanezzel a logikával élve "arról, hogy zavar hogy más sokat ír, csak Te tehetsz, nem a gének, nem a józsi, nem az scp, stb."

(Persze ezt direkt fogalmaztam így sarkítva, valójában nyilván lehetek én is az oka annak ha valakit zavar amit írok. Vagy lehet még más oka is, nézőpontbeli különbség, eltérő vélemény, társadalmi eltérés, más stílushasználat, más neveltetés, mittomén, millió oka lehet.)

(U.I. Még alig fórumoztam ma, és máris ez az utolsó megengedett mai hozzászólásom ÚGY, hogy az egyik hozzászólást egy másik nickemről küldtem. Röhej.)

 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 2. 17:41
 
 
Nálam nagyjából azt jelenti.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 2. 17:00
 
 
metametta: Az, hogy a salviás hozzászólásom véletlen más topikba került, pontosan ennek a (szerintem) idióta korlátozásnak az eredménye: mivel nem tudtam elküldeni a hozzászólást, elmentettem a fórumra mutató linket és a hozzászólást, hogy másnap elküldhessem. Később, amikor már ismét tudtam küldeni, be copy/paste-eztem a böngészőbe a fórum címét, majd katt az "Új hozzászólás"-ra és elküldtem. Csak ekkor vettem észre, hogy a cím valami ok folytán rosszul került a böngészőbe, vagy valamiért nem ugyanarra az oldalra vitt; fogalmam sincs miért. Mivel ezen a fórumon nincs olyan opció, amivel törölni tudom a hozzászólásomat, így utólag nem tudtam mit tenni. Bocsánat, sajnálom. Természetesen én vagyok a hibás, miért nem figyeltem, DE hangsúlyozom: mindez soha nem történt volna meg, ha nem lett volna ez a tiltás hogy csak adott számú hozzászólást írhatok egy nap, mert akkor teljesen kimarad a copy/paste-es hibalehetőség.

"atommegafekaultrabrutál önhittséged valószínűleg nem engedi meg neked, hogy visszaolvasd ezt a topikot például. rögtön kiderülne, hogy minek mi az oka"

És attól még miért nem lehet egy értelmes választ adni a kérdésre? Miért kell helyette lekezelőnek lenni, meg leoltani? Nincs mindenkinek ideje 828 hozzászólást végigolvasni, vagy neked igen? Egyébként attól még ha végigolvastam volna és megtudtam volna mi a limit, az igényem és a korlát miatti bosszúságom nem változott volna, ugyanúgy kértem volna a megváltoztatását.

De egyébként próbáltam pozitívan megközelíteni a dolgot, felajánlottam hogy szívesen moderálok egy fórumot ha az a gond hogy nincs idejük a moderátoroknak, csak ne így legyen az egész. Voltam és vagyok moderátor más fórumokon és levlistákon is. Megpróbáltam, de nem fogadták el a konstruktív javaslatom.

deeptrip: "Most őszintén, ha faszán és összeszedetten reagálgatsz azokra, akik neked mondtak valamit akkor is kevés a napi limit? Ezt most csak azért kérdezem, mert más még nem panaszkodott erre."

Igen, szerintem kevés. Szinte minden alkalommal összeszedetten reagáltam, nézd meg például az Ever Green téma 3542-es hozzászólását, ahol egy hozzászólásban 4 ember összesen 12 kérdésére reagáltam összeszedetten, 1 oldalas hozzászólásban. Nézd meg, komolyan. Több témához is hozzászóltam, és voltak köztük pörgős fórumok (és pont azt szeretem, ha pörög egy fórum), így hamar betelt a napi limit. Utána meg csak bosszankodtam, szerintem érthető módon (de ez ahogy látom, senkit nem érdekel itt, mert empátiakészség hiányában nem tudnak együttérezni a problémával).

"Mindenről a csúnya gének meg apú, anyú és esetleg a józsi tehet. Te ugyanakkor jól érzed magad így és nem is akarsz változtatni. A fórum is jól érzi magát így!"

Igen, szerintem kevés. Szinte minden alkalommal összeszedetten reagáltam, nézd meg például az Ever Green téma 3542-es hozzászólását, ahol egy hozzászólásban 4 ember összesen 12 kérdésére reagáltam összeszedetten, 1 oldalas hozzászólásban. Nézd meg, komolyan. Több témához is hozzászóltam, és voltak köztük pörgős fórumok (és pont azt szeretem, ha pörög egy fórum), így hamar betelt a napi limit. Utána meg csak bosszankodtam, szerintem érthető módon (de ez ahogy látom, senkit nem érdekel itt, mert empátiakészség hiányában nem tudnak együttérezni a problémával).

A másik dolog: mivel próbáltam összeszedetten reagálni, ez a hosszászólásom túl hosszú lett (több, mint 4096 karaketer), ezért szét kell szednem két részre. Emiatt
- ismét eggyel csökken a napi hozzászólásaim száma
- ha nem hoztam volna létre mégegy felhasználónevet, akkor most kb. 5 percet kéne várnom hogy el tudjam küldeni a teljes üzenetet.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 2. 03:23
 
 
meta: Nem célom önmagam népszerűsítése ezen a fórumon (erre valóban vannak más helyek). Csupán az lenne az igényem, hogy nyugodtan küldhessek témába vágó hozzászólást akármelyik témába, akármikor, mint minden más, normális fórumon, ennyi. Fórumozóként ez úgy gondolom, alapvető, normális emberi igény.

Mindegy, valaki kitalálta hogy így legyen, ám legyen, már megoldottam máshogy. Ha azt mondaná, "nagyon leterhelt a szerver és ezért akarjuk korlátozni a hozzászólások számát" - elfogadom. Ha azt mondaná, "nincs időnk minden hozzászólást moderálni, ezért így próbáljuk korlátozni a hozzászólásokat" - elfogadom.

De ehelyett jön ez a kioktató, lekezelő válasz: "te tehetsz róla hogy zavar téged, te bajod, te kis újonc, minket nem érdekel, mit képzelsz, majd szépen megszokod, és talán gondolkozol, meg amúgy is ne írj annyit mert nem biztos hogy kiváncsiak vagyunk rád" - hát erre mit vársz, mi lesz a reakcióm? Éljen a felhasználóközpontú közösségépítés. Ez után minimum egy bocsánatkérést várnék.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 2. 01:03
 
 
Csak annyit még hadd tegyek hozzá... Minstrelt csetrõl, Celluxot pedig személyesen is ismertem már azelõtt, hogy a Daath létrejött. Éppen egy könyvet fordítok magyara a salviáról, amellyel az eredeti tervem az volt, hogy felajánlom a Daath könyvtára számára a magyar pszichedelikus közösség érdekében. Azonban ezután a kioktató fogadtatás után - "ááá, kiscsávó, felejtsd el hogy te itten majd irogatsz!" - szerintem inkább publikálom máshol. Ti akarjátok, akkor nem írok ide annyit.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 2. 00:18
 
 
Kérdésem: "a Daathon eltöltött idö"-t miben méritek? Hozzászólások számában? Mert ha igen, akkor újabb indok hogy minél több hozzászólást írjak, azért, hogy egyre "öregebb" legyek, és ezáltal egyre többet írhassak. Mostantól minden nap az összes hozzászólásomat ki fogom használni ez érdekében. Mik az "öregedési" szintek hozzászólások számában mérve?

"Ja, valaki más tehet róla, hogy böbeszédü vagy?"

Az, hogy a génjeimmel ezt az aktivitási szintet kaptam, nem tudom befolyásolni, átkódolni, "ezt dobta a gép". Tehet még róla talán pár ember, akik a nevelés során ilyen személyiséget alakítottak ki bennem. Ezt nem is tudnám, és nem is akarnám egy fórum kedvéért megváltoztatni. Egyébként pedig köszönöm, jól érzem magam így, ez az igényem.

"Érdemes elgondolkozni azon is, hogy te bírnád-e mások hozzászólásait olyan mennyiségben és gyakorisággal végigolvasni, mint amilyen mennyiségben és gyakorisággal mások olvassák a te hozzászólásaidat?"

Természetesen. Sõt, pont hiányolom hogy nincs több hozzászólás, így kevés az olvasnivaló és unalmas hogy mindig visszanézek a fórumokra de alig van új hozzászólás. Ha fórumozok, akkor fórumozok, a fórum erre való, nem? Nem arra hogy egy nap írjak 3 hozzászólást és közben meditáljak naphosszat.... (mi ez, valami buddhista fórum?)

Ha megnézed az eddigi hozzászólásaimat, láthatod, hogy értelmes dolgokat írok, nem hülyeségeket.

"Amúgy meg jól jöhet még az életben, ha megtanulsz teret adni másoknak is.
Vedd úgy, hogy ez érted van: fejleszti a személyiségedet :)"

Azzal hogy írok hozzászólásokat, nem veszek el senki mástól teret, attól még õk is ugyanúgy írhatnak. Vagy talán az is meg van szabva, hogy egy fórumban összesen maximum hány hozzászólás lehet? Ezek után az se lepne meg, amilyen idiótán van ez a rendszer kitalálva. Szóval kösz a kioktatást, apu.

Pillanatnyilag nem tudok mást tenni, mint elõre összeírni a hozzászólásaimat meg a fórumokat, ahova küldeni akarom õket, és következõ nap postolni. Hogy ennek a korlátozásnak mi értelme van, nem látom. Másnap úgyis postolni fogom az összes hozzászólást, tehát ezzel nem korlátoztok semmiben.

Egyébként meg ha akarnám, létrehozhatnék 23 másik felhasználónevet, és azokról ugyanúgy irogathatnék. Hmm, úgy döntöttem, ezt fogom tenni. Lesz scp1, scp2, scp3, scp4.... Ha erre kényszerítetek, hát erre kényszerítetetek, szerintem semmi értelme 23 nicknevet bevezetni, de ha nem kínáltok más megoldást, akkor ezt fogom csinálni, nem tudok jobbat, ti akartátok. Nektek se jó, nekem se, dehát ha nincs más akkor ez lesz. Errõl ennyit.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 1. 21:27
 
 
Ez az x hozzászólás/nap funkció is iszonyat idegesítő, most mit csináljak ha bőbeszédű vagyok? Benézegettem pár fórumba, irogattam egy-két helyre, és erre kiírja hogy ma már csak egy hozzászólásom lehet. Tehát ma ez az utolsó hozzászólásom. Ez a korlátozás is kib....tt idegesítő, mert így ma már nem fogok tudni többet fórumozni, hiába szeretnék több témába is írni még. F.sz kivan ezekkel a hülye korlátozásokkal, már bocsánat. Más fórumokon sokkal jobban megoldották a floodolás és spammelés kezelését; legyenek a fórumok moderálva, ha valaki spammel vagy floodol akkor azt egyszerűen töröljék ki. Ha kell, leszek moderátor egy fórumban, csak ne ezt a módszert, ez így szörnyen élvezhetetlen...

U.I. Már megint megkaptam ezt a "két hozzászólás közt bizonyos időnek kell eltelnie"-t is. Pár napja kezdtem csak itt fórumozni, de minél több időt vagyok itt, annál idegesítőbbé válnak ezek a korlátozások. Nem tehetek róla hogy bőbeszédű vagyok, sok témába szeretek írni. Itt az a mentalitás hogy akkor vagy le vagyok szarva és szenvedjek emiatt, vagy ha nem tetszik menjek máshova? Ezen gondolkozzatok el. Köszi.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 1. 20:25
 
 
U.I.: Bármennyi is ez az idő, nem lehetne nagymértékben lecsökkenteni (mondjuk fél percre), vagy kikapcsolni ezt a funkciót? Megesett hogy valami kimaradt a hozzászólásból, gyorsan írnék egy kiegészítést erre leolt a fórum h nem írhatok. Félpercenként próbálom küldeni az üzenetet újra, de úgy 5 perc eltelte után a 15. alkalommal már a f...om kivan az egésszel, és melegebb éghajlatra kívánom a fórum kitalálóját.... Szóval ezt nem lehetne megváltoztatni? Ha valamit közölni akarok a fórumon, akkor nem azzal akarom tölteni a napomat hogy várok arra hogy végre elküldhessem az üzenetem, hanem ha megírtam, elküldöm és megyek a dolgomra. Azt hiszem, természetes ez a viselkedés és a felháborodás, nem? K...a idegesítő, f...om kivan ettől. Na bocs a dühöngésért.
 

 
 
>>> daath gyarapodások <<<
scp2007. november 1. 20:15
 
 
Postoláskor olyan üzit kapok h "két hozzászólás között több időnek kell eltelnie". Ez mennyi idő pontosan?
 

Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!