DAATH

Az emberek két csoportra oszthatók: tisztességesekre és tisztességtelenekre; és a tisztességesek végzik a felosztást.

Leonard Cohen

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tom003 hozzászólásai (1 - 10)

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Tom0032015. május 9. 22:44
 
 
Üdv mindenkinek!

Süti gyártásra adom a fejem, valahogy mindig is jobban esett, viszont most először csinálom saját magam. Külföldi oldalakon olvasgatok elkészítési módokat, egész tiszta a dolog, nincs is baj, de... Nem tudom mennyire lesz potens. A neten példában 120 gramm vaj és 7 gramm fű szerepel aránynak. Egy ilyen főzésből hány adag jön ki? (tudom, függ az elkészítéstől és az adott cannabis potenciáljától, de egyszerűen még közelítő számok sincsenek. Nem mindegy, hogy 10-20 vagy 4-6. Persze, tudom, próbálgassam amíg nem lesz hatásos, viszont a lassú felszívódás miatt tudnom kell egy körülbelüli mennyiséget is, különben egész nap nyalogathatom a kanalat :D )

Bónusz kérdés, csak megerősítésként: A már kész vajat nem kell feltétlenül belesütnöm sütibe, meg tudom azt magába is enni, nem? (mondjuk egy jó kis fagyis shake-kel, nyammi) Elvileg igen, de jobb rákérdezni
Köszi mindenkinek!
 

 
 
>>> "A" pszichedelikus zenék <<<
Tom0032014. október 5. 09:19
 
 
Venetian Snares új albuma, My love is a bulldozer:

https://www.youtube.com/watch?v=yUXRilk-JNA
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Tom0032014. október 5. 08:35
 
 
++THC++: Ezzel csak az a baj, hogy hiába minden jó szándék és tájékoztatás, ha valaki hülye, az saját kútfőből lesz az és sajnos társul mellé a "nekem ne mondják meg mit csináljak" mentalitás is. Úgy érzem ez az egész prevenció kérdés rossz irányból van megközelítve, legalábbis témán kívül álló, mivel elsődlegesen az oktatásban kéne fejlődni úgy általánosan, hogy nőjön az alap intelligencia és műveltség. Persze, tudom, ez is képességalapú megoldás, vannak akik szerényebb képességekkel rendelkeznek, viszont a tömegszellem rájuk is hatna, egymás kondicionálása kitűnően működik mindenkinél! Addig nem is foglalkoznék a pszichoaktív szerek széleskörben elérhetővé tételével, míg a lakosság 1/4-e funkcionális analfabéta.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Tom0032014. október 2. 21:39
 
 
De Gén anno direkt írtam egy nagy összefoglalót a témában, fogyasztás, tippek trükkök, tanácsok és figyelmeztetés voltak a fő pontok és az se került még ki :P (ha gondolod kikeresem és átdobom facen)

Am új G betűs élményeket osztanék meg, mivel az előző egy kicsit lehúzónak hatott, a fairplay érdekében megemlíteném a következő élményemet is:
Új márkájú kratomot fedeztem fel magamnak, mivel most eléggé le van értékelve, gondoltam egy próbát megér. Red Dragon a neve, a csomagolás is elég baró, úgyhogy vettem egy csomaggal. A hatása kimondottan kellemes, mint a régi bali, legalábbis nekem arra hajaz (meg a borneo red vein, de az mintha egy kicsit tovább tartana, bár ez még csak első próba, nem általánosítanék) Hál istennek ez egy normálisan összedarált, por állagú fajta, így akinek gondot okoz az emésztés és az émelygés, annak is tudom ajánlani. Adagolás terén is a Borneóira hajaz. (4-5g elég nekem) Érdekesség, hogy ízre/illatra pörkölt hatást kelt, ami elsőnek furcsa volt, de gondot nem okozott.

Kellemes, zsibbadós, eufórikus, lazulós. Ha gondoljátok, erről is készülhet kép.
 

 
 
>>> Évtucatnyi pszichedélia: a "vének" <<<
Tom0032014. szeptember 26. 18:09
 
 
Vagyok és meg is fogom csinálni, a fele kész, de rohadt sok a melóm, 2 hét és project zárás, plusz megint költözök meg ilyenek... Na majd holnap nekiülök egy jó tea mellett ^^
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Tom0032014. szeptember 26. 17:25
 
 
http://cink.hu/az-ember-aki-a-mentok-helyett-a-dilert-hivta-1639488190/+szilylaszl
o


Na ez megér egy misét
 

 
 
>>> Halálról <<<
Tom0032014. szeptember 6. 23:03
 
 
Mostanában 2 elmélet foglalkoztat, nem tudom mennyire vehetem őket komolyan, de leírom, hátha valakinek már eszébe ötlött a dolog:

Az első ismerős lehet, nem is új keletű, de néha annyira sikerül átéreznem, hogy valósággal beleborzongok. Ez azon a felvetésen alapszik, hogy lepereg az életünk a halálunk előtt, így egyfajta számvetésként újra átéljük azokat a dolgokat, amik jelentettek valamit az életben. Mi van akkor, ha a jelenlegi valóság, mármint amit érzékelünk belőle, csak egy halál előtti mozi? És mi lesz ha a végére érünk? Újrakezdődik, egyfajta végtelen ciklust generálva (mint programozásban, amikor a függvény végén minden esetben meghívódik önmaga - csúnya programozói hiba, vagy spirituális purgatórium? ) Ezt egy kicsit továbbontva minden újabb életciklus egy kicsit más, ahogy a visszajátszások közben a szellemünk és tudatunk fejlődik (hasonlóan a buddhizmushoz, ahol minden élet egy újabb szellemi szintre visz, és amiben a célunk mind egy kicsit többet tanulni és fejlődni, míg végül visszajutunk az eredetünkhöz, ahonnan a szellemünk elindult) Mi van akkor, ha a déjá vu az egy ilyen előző ciklusunk egy adott pontjára való emlékezés, egy pillanat, amikor előzőleg másképp döntöttünk? Ezen a vonalon elindulva azért egész messzire juthatunk ebben a gondolatsorban.

A másik, ami így belegondolva, szintén létező, de kevésbé ismert elmélet, hogy minden pillanatban az alternatív világok végtelenje közül csak egy él számunkra, amiben épp vagyunk. Ezt kicsit továbbpörgetve, egyfajta pozitivizmussal megtöltve: Mi van akkor, ha mindig a helyes világot éljük meg? Ha amit mi megtapasztalunk, az számunkra a legoptimálisabb a végtelen számú univerzum közül? Lehetséges, hogy azért élünk és úgy a mai napig, mert a rosszabb vagy esetleg fatális kimenetelű alternatívák mindig megsemmisülnek és csak az optimális valóság marad meg a számunkra? Én speciel úgy érzem, hogy bármennyire is rossz néha az élet, vagy történnek rossz dolgok, végül mindenből tanulok és egyensúlyba billen át az egész. Minden olyan, amilyennek lenni kell! Ha most még nem is látom az értelmét, általában a jövőben bekövetkezik mindennek a visszaigazolása. Jó ebben hinni néha :)
 

 
 
>>> Évtucatnyi pszichedélia: a "vének" <<<
Tom0032014. szeptember 6. 22:47
 
 
Huhh, na ezt a topicot kerestem. :D

A héten volt időm kicsit összegezni a gondolataimat. Most, hogy lassan vége a közel 7 éve kezdődött "karrieremnek" (mekkora szám, ijesztő) szeretnék majd ide egyfajta számvetést írni. Csak az a fránya szabadidő, az amivel nem bővelkedek. Na ha nem is jön össze holnap, de a nem túl távoli jövőben végre megírom a régóta halogatott mementómat, ami remélem egy megfelelő összegzése és zárása lesz egy korszaknak. (ami nem azt jelenti, hogy örök életre felhagyok mindennemű tudat-tágítással és -módosítással, de ahogy már egy ideje magamban is érzem, nem vonz ez a dolog többé, mint aktív szereplő, így érdeklődés hiányában más felé fogom fordítani ezentúl a figyelmemet)

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy mindazon dolgok ellenére, amik történtek és majd még történnek, (meg a feltehetőleg nem túl pozitív hangnem ellenére is, ami félek sajátja lesz az írásomnak) én nem bánom ezt az időszakot, sokat tanultam mind magamról, mind az emberekről. Lesz itt szó nagy meglátásokról, felismerésekről, életszemlélet váltásról és arról is, hogy ez az egész végül miért is nem fontos. Beszélek tönkrement életekről, számszerűsítem a kicsúszásokat, a függőségeket körülöttem és bizony szó lesz egy közelmúltban bekövetkezett sajnálatos öngyilkosságról is. Remélem nem tűnik majd túlzottan megmondósnak az egész, de hiszem, hogy páran, akik majd elolvassák, tanulnak belőle, vagy legalábbis bővül egy kicsit az erről a világról alkotott képük. (és most annyi minden lepergett előttem, egy egész könyvet meg lehetne vele tölteni, de jó is volna, ha értenék az íráshoz :D )
Nos egyelőre ennyi, remélhetőleg minél előbb ráveszem magam a dologra.
 

 
 
>>> Új szintetikus drogok (designer / dizájner drogok, RC, legal highs) <<<
Tom0032014. szeptember 6. 22:25
 
 
Hmm, érdekes mi folyik mostanában ezen a piacon. A más témában annyira elcsépelt és lejáratott "Bezzeg régen... " kezdetű mondóka itt valahogy nem tűnik periodikus ismétlésnek.
Nem jó ez a szabályozás, nagyon nem jó, ennél még egy esetleges legalizáció (vagy diszkriminalizáció) is jobb volna. Mostanában szerencsére csak szóbeszédekből ismerem ezt a világot, de azok is, amik eljutnak hozzám hébe hóba karikatúrába illőek és az oly sokszor démonizált drog-világképet adják vissza.

Kíváncsiságból kérdezem: A mai napig fellelhető a tizenéves korosztály szerhasználata vagy szépen visszatértünk a mindig is problémás rétegnek számított mélyszegénységi - soha kitörni nem képes állapotban tengődő szerencsétlen függőkhöz a szerek kapcsán? (csak most értelemszerűen RCket és nem herkát tolnak) Annyit tudok, hogy a herbál a mai napig dívik a fiatalság között, de mintha kikoptak volna a régi mefis emberkék. (Vagy csak sikeresen megszakadt velük a kapcsolatom, ez is opció)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Tom0032014. augusztus 31. 16:43
 
 
Korábban volt már róla infó, de inkább megismétlem: Vigyázat a kivonatokkal, mert előszeretettel hamisítják! Efedrin (vagy koffein) + Tramadol kombót szoktak erre a célra használni, pár éve néhány északi országban volt belőle probléma, volt aki meg is halt tőle!

A másik: A kivonat esetén mindig kérdéses mi is az amit kivonnak ilyenkor. Minden természetes pszichotróp növény számos más, a fő alkaloida hatását befolyásoló egyéb molekulákat is tartalmazhat!
A kratom ~40 db fő alkaloidát tartalmaz, köztük : mitragynine, mitraphylline, 7-hydroxymitragynine amik a legnagyobb mennyiségben találhatóak meg. Ezeknek az aránya befolyásolja a végső hatást. Ha valaki kivonatot készít, semmi se garantálja, hogy ezek a hatóanyagok olyan mennyiségben és arányban lesznek benne, mint az eredeti levélben!
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 844)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!