DAATH

Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart.

Lucius Annaeus Seneca

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (113 - 212)
 (Témakör: a fűről hosszú távon)

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. június 21. 20:42
 
 
subfish:
Valoszinu, hogy a tudatalattid erosebben mukodik ilyenkor, de lehet, hogy nem a masok negativ rezgeseit, hanem a sajat hianyossagaidat latod. Pozitiv kornyezetben, konnyebb kulonvalasztani a kettot. Attol mondjuk nem felnek, hogy mas is palyazik a csajomra, szerintem az lenne a baj, ha nem kellene senkinek! ;)

maeste:
Mit ereztel, mi volt ami zavart?

Én+te+ö=gén:
Tisztan tekerek, 1 grammos cigiket, 4-6 ember, vagy ugyanennyi alkalom jon ki belole. Tolerans vagyok, a THC-vel, meg a bevandorlokkal is. :)
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Én+te+ö=gén2015. június 21. 15:57
 
 
Segítenétek mennyiségi adagolási határainak számolgatásában, lécci?

Három kérdés (százados mérleggel rendelkezök elönyben):
1. SWIM mennyi nettó "igazi" füvet teker bele egy spangliba (gramm)?
2. Mennyi a spangli bruttó össztömege, dohánnyal együtt (gramm)?
3. Az a méretü spangli hány emberre és/vagy alkalomra elég?

Köszi a válaszokat elöre is!
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Én+te+ö=gén2015. június 21. 15:48
 
 
subfish:
Az egyik értelmezés szerint ilyenkor jobban ráhangolódsz a tudatalattidra és ezáltal jobban veszed más emberek negatív rezgéseit stb.
A másik értelmezés szerint ilyenkor kreatívan kitalált, fiktív parákat gyártasz szinte mindennel kapcsolatban (pláne, ami fontos neked).

A probléma tehát az, hogy vajon hogyan tudod igazolni az igazadat, vagyis kiszürni az alaptalan parákat a valós ráérzésektöl?

Erre elvileg müködhet az a módszertan, ha egészen pontosan feljegyzed az ÖSSZES beugró paragondolatot mint elörejelzést, utána mindegyik elörejelzéshez hozzárendelsz egy általad gondolt idökorlátot, amin belül a megérzésed szerint nagy eséllyel teljesednie kell. Az idökorlát leteltével pedig megvizsgálod, hogy beteljesedett-e a jóslat vagy sem. Az eredményekböl elöbb-utóbb látni fogod, hogy mennyire megbízható az elörejelzö rendszered. Persze, egyes dolgokat nagy valószínüséggel meg lehet jósolni elöre, de pl. "az az ember figyel engem, biztos rendör, mindjárt idejön hozzám" esetben ha idökorlátot rendelsz hozzá, akkor _azon_belül_ muszáj lesz a dolognak egyértelmüen vagy megtörténnie vagy sem. Homályosan és meghatározatlanul viszont nem müxik a dolog, pl. "mindenki, aki rám fog nézni az utcán ma, az megfigyel, és biztosan rendör" - ez az állítás nem falszifikálható.

A homályos elörejelzések ("valaki biztos hajt a csajomra") konkretizálhatóak pl. "az a csávó 2 percen belül össze fog mosolyogni a csajommal a buliban" típusú elörejelzésekre. Ha nem teljesül be, vagy ha csak 10 percenként teljesül be, akkor utána le lehet tesztelni, hogy külön a csávó és külön a csajod ugyanennyi idöegység alatt hány egyéb emberrel mosolyog össze ugyanabban a buliban, stb.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
espeke2015. június 21. 00:01
 
 
subfish ment neked mail, ha még nemtudod :)
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. június 20. 01:24
 
 
Bizonyos közegekben fordul elő. Lehet tudat alatt érzem ki pályázik a nőmre és az paráztat?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
maeste2015. június 19. 19:30
 
 
Na 4 hónap után ujra salátáztam.Részegen megkívántam és nemvolt semmi gond.
Aztán kb 3 nap után ujra salátáztam.És ahogy megérkezett a hatás,kényelmetlen volt az egész.Pihentettem a dolgot,próbálkoztam és ugyan olyan kényelmeten az egész mint amilyen volt.Szóval ennyivolt a salátás időszakom.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. június 19. 16:53
 
 
Ezek a rossz gondolatok, meddig tartanak? Elso 10-15 perc, a trip ideje alatt vegig, vagy elofordul, hogy meg a trip utan is?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. június 17. 11:39
 
 
Áh. Minden. Például mikor csajommal voltam azon kattogott az agyam, hogy vajon megcsalt-e már. Teljesen logikátlan gondolatok születtek az agyamban. Kis mennyiségtől teljesen kellemes ~20-30 mg.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. június 16. 22:26
 
 
NORDKOVSKY:
Dohanyzol amugy, vagy csak a fu mellett? A kornyezetemben azt tapasztalom, hogy a megvonasi tunetek erosebbek annal, aki dohannyal szivja, de nem torvenyszeru. Tisztan a hatas erosebb, ez biztos.

subfish:
Milyen cellal fogyasztottal, milyen parakat tapasztaltal? Kicsit bovebb leiras hasznos lenne, kulonos tekintettel a set/setting-re. A hatas a mennyisegen kivul, fajtafuggo is, bizonyos sativaknal letezik az un. “no ceiling” effekt, ami okozhat kellemetlen vagy nem vart tuneteket, amennyiben a celod kizarolag a lazulas.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. június 16. 09:06
 
 
1,5 hónap kihagyás után újra hozzányúltam eme szent növényhez. Annyit mondhatok, hogy 0,1-től ugyanúgy paranoid lettem, de kb 0.03-tól euforikus állapotba kerülök. Érdekes...
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. június 12. 19:28
 
 
Köszönöm a válaszokat!

Legalize.weed:

Majdnem tisztán szoktam szívni minden esetben. A cigi 2/3-a fű szokott lenni.
Így teltebb a hatása. Egyszer volt éltemben, hogy kicsit több dohányt tettem hozzá, amikor még kísérleteztem. Az nekem nem esik jól. Sok dohánnyal nálam elmarad az a lüktető érzés. Inkább tisztább legyen, max ha kaparna, kisebb slukkokat szívok.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Én+te+ö=gén2015. június 11. 22:25
 
 
NORDKOVSKY:
Igen, gyülemlik, mert a THC a zsírszövetbe tárolódik el. Vagyis amikor szívsz és hízol, akkor gyk. magadra raktározod. A "tisztító"kúra részeként ajánlott a rendszeres testmozgás általi fogyás is, hiszen ekkor szabadulsz meg a raktáraidtól. Az 1 hónap vélhetöleg valamiféle "átlagos", nem mindennapos, de nem is egyszeri fogyasztóra vonatkozhat. Eddig 90 napos maximumot láttam fü kimutathatóságra vonatkozóan, vagyis annyi idö alatt magától is kimosódik a zsírszövetböl (testmozgás/fogyás nélkül).
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. június 11. 13:54
 
 
En is ugy tudom, hogy nagyjabol egy honap, mire kiurul. Tisztan szivtad, vagy dohannyal?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
pedromagi2015. június 11. 12:03
 
 
Szerintem egy hónap alatt biztosan kitisztul, ha csinálsz tisztító kúrákat, méregtelenítés akkor kicsit hamarabb... Érdemes elkezdeni futni, sokat segít...
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. június 11. 11:26
 
 
Üdv!
A neten hiába kerestem, nem találtam választ a kérdésemre.
Eleve valahol azt írják, hogy 1 hét, mire kitisztul a szervezetből, máshol meg, hogy 28 nap... érdekes.
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek 8 évnyi mindennapos füvezés, mennyi idő alatt megy ki? Napi használatnál folyamatosan gyűlemlik, és egyre tovább tart, amíg kiürül? Ha igen, milyen mértékben? Vagy hogy van ez?
Esténként 2-3 cigit szívtam. Volt egyszer kétszer pár hetes, egyszer pár hónapos időszak, amikor reggel is szívtam, de akkor csak 2x pár slukkot, meg néha délután is egy kisebb cigit. De 80 %-ban csak az esti néhány bagó volt a jellemző a 8 év alatt. Amikor leálltam, 3 hét kellet, hogy ne legyek már annyira idegroncs, de igazán 4 hét után éreztem, hogy már egész tiszta vagyok. Gyorsabban forgott az agyam, közel sem voltam annyira feledékeny.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. június 4. 18:08
 
 
Hasznos holmik:

http://www.cannabis-med.org/index.php?lng=en
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. május 10. 15:47
 
 
Tom003:
A dozis attol fugg, hogy milyen minosegu a kender. Altalaban az elszivottnal 5x tobb kell sutibe, tehat minosegi portekabol kb. fel gramm/fo. Csinalj egy cigit sutes elott az alapanyagbol, abbol jol meg tudod saccolni a hatasos adagot. Az elszivva hatasos adag otszorose lesz gyomrobol felszivodva hatasos. A kesz vajat barmibe felhasznalhatod, de magaban elfogyasztva is mukodik.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. május 10. 15:36
 
 
Naspolya:
A hatast nagyban befolyasolja a kornyezeted illetve az emberek, akikkel korulveszed magad. Az emelkedett erzest es a harmoniat leginkabb termeszteben tapasztalhatod meg a szer tisztan torteno elfogyasztasa mellett, csaladi vagy barati tarsasagban. Fontos a minoseg is termeszetesen, a rossz korulmenyek kozott nevelkedett, egeszsegtelen novenyekbol keszulo drog okozhat kellemetlen tuneteket, pl. enyhe fejfajast. Fajtankent is valtozo a hatas, fontos az egyes kannabinoidok reszaranya, ezert erdemes lehet tobb forrassal is probalkozni.

Azt mar csak remelni merem, hogy tenyleg kannabiszt fogyasztottal es nem valami vegyszerezett "biofuvet"...
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
PostMan2015. május 10. 01:20
 
 
a hét gramm minimum 10-15 adag. óvatosan kajálásnál.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Tom0032015. május 9. 22:44
 
 
Üdv mindenkinek!

Süti gyártásra adom a fejem, valahogy mindig is jobban esett, viszont most először csinálom saját magam. Külföldi oldalakon olvasgatok elkészítési módokat, egész tiszta a dolog, nincs is baj, de... Nem tudom mennyire lesz potens. A neten példában 120 gramm vaj és 7 gramm fű szerepel aránynak. Egy ilyen főzésből hány adag jön ki? (tudom, függ az elkészítéstől és az adott cannabis potenciáljától, de egyszerűen még közelítő számok sincsenek. Nem mindegy, hogy 10-20 vagy 4-6. Persze, tudom, próbálgassam amíg nem lesz hatásos, viszont a lassú felszívódás miatt tudnom kell egy körülbelüli mennyiséget is, különben egész nap nyalogathatom a kanalat :D )

Bónusz kérdés, csak megerősítésként: A már kész vajat nem kell feltétlenül belesütnöm sütibe, meg tudom azt magába is enni, nem? (mondjuk egy jó kis fagyis shake-kel, nyammi) Elvileg igen, de jobb rákérdezni
Köszi mindenkinek!
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Naspolya2015. május 9. 17:21
 
 
Üdv!
Eddig csak 2-3-szor szívtam, de eddig nem igazán jött be. Érdemes még próbálkoznom a jövőben?
1-2 kisebb slukk még jól esik, ha többet szívok, akkor már előjönnek a problémák.
A látás zavar messze a legjobban. Nem tudok egy helyre hosszú ideig fókuszálni, illetve úgy vibrál folyamatosan a kép, mintha egy 30 Hertzes neonfény villódzna a fejem felett, és ez elég idegesítő, nagyon zavarja az agyamat.
Csak a legelején érzek valami kis "fröccsözgetős" pozitív hatást. Aztán kicsit jobban a földhöz nyom; beszélni csak akkor merek, ha úgy érzem hogy biztosan el tudom mondani amit akarok, és nem esik szét a beszédem. Ez a másik idegesítő dolog. A gondolataim és a hangulatom kb. "tiszták" maradnak, azt a betépett, emelkedett hangulatot eddig én nem igazán éreztem.
Esetleg még annyi, hogy közben sokkal jobban érzem magam a szabad levegőn, mint zárt helyen.
Legutoljára sikerült egy rosszul létet produkálnom, bár a cigi is elég rossz volt, meg volt a fű mellett más ártalom is, úgyhogy ezt nem kizárólag maga a fű számlájára írom.

Egyébként nem hiszek abban, hogy a fű túl sok dolgot hozzáadna az életemhez, csak gondoltam érdemes próbálkozni, sose tudhatja az ember, mit hagy ki.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. április 14. 18:59
 
 
Köszönöm a hozzászólásokat. :)
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. április 14. 18:10
 
 
Utolsó mondatot megmosolyogtam. :D Hát az nem lenne túl "hangulatos". TOR networkon néztem pár Silkroad utódoldalt, talán ott majd találok, termeszteni nem akarok.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. április 14. 16:38
 
 
Minosegi brokkolihoz csak akkor fogsz hozzajutni, ha megtermeszted magadnak. Ha nem tetszik az intenziv hatas, ami szivas utan jelentkezik, de megis szeretned elvezni a kender gyogyhatasait, akkor javaslom, hogy probald ki az etelkent valo elfogyasztast. Ez egy kicsit koltsegesebb lehet, de megis sokan preferaljak medical kozegben.

Ha valami oknal fogva megis az elszivas mellett dontesz, akkor is van tobb lehetoseged a THC hatas csokkentesere. Klasszikus Indica fajtak, Afghani, Kush, Northern Lights, (a skunk-haze pont nem ide tartozik) vagy ugyanezeknek a fajtaknak a CBD-vel dusitott orvosi verzioja. Aztan extrem esetben barkacsolhatsz fasza kis hazi hibrideket is, ipari vagy vadon novo novenyek pollenje segitsegevel. Ezek nem CBD kontraszelektaltak, tehat szinten nagyobb mennyisegben tartalmazzak a hatoanyagot.

Van meg az analis vegbelkup is, ugy a THC felszivodasanak az eselye 0%. A hatasrol nem sok infom van, elvileg fajdalomcsillapit, meg gondolom sikosit is, de nincs vele szemelyes tapasztalatom.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. április 14. 11:25
 
 
Sajnos minőségihez sem tudok jutni, van egy ismerősöm akinek van egy márkásabb fajtája de Ő se tudja pontosan milyen...
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. április 14. 11:18
 
 
Igen, pont ezért nem szívok, mert valami rémületes gondolatvilágba repít. Épp ezért akartam próbálkozni egy erős indicával, mondjuk egy skunk hazezel. CBD tartalom azért jó, mert az antipszichotikum és nem kezdesz elé hülyeségeken agyalni.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
PostMan2015. április 14. 10:36
 
 
Mit értesz cbd hatáson? Herkásfüvet keresel?:)) milyen hatásra vágysz, miért?
Nem tudsz jó mokihoz hozzájutni, de válogathatsz a fajták között?
Magkereskedős oldalakon szokott lenni leírás is a hatásról, azokra ránézhetsz talán.
Lehet, hogy a bevitel módját próbálhatnád variálni.
Ha mindenképp kombózni akarsz, akkor kratommal lehet érdemes próbálkozni, ott is számít, hogy milyen fajta kratom. Vagy a kombinációk, vagy a kratom, vagy ebben a topikban van beszámoló fű+kratom+tea és fű+kratom+pia kombókról utóbbinál valami xanaxos tompulás volt a cél ha jól emlékszem.
És ugye a jó öreg set setting... Én mostanában vagy letompulok vagy ráhúzom magam hirtelen szögű gondolatspirálokra fajtától függően, szóval hanyagolom is a dolgot egy ideje.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. április 14. 00:14
 
 
Sziasztok. Nem tudjátok, hogy mivel lehet növelni a CBD hatást? Mivel nem tudok minőségi brokkolihoz hozzájutni, ezt találtam opcionálisnak, hogy valamivel felerősíteni a CBD hatását... Vagy tudtok olyan fajtát, amiben jobban dominál? A magas THC tartalmúak Nekem már annyira nem jönnek be.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Noran2015. április 6. 21:54
 
 
Köszönöm a gyors válaszokat, akkor úgy vettem le érdemes beruházni egyre
Microcos, nézegettem vaponicot is, annyi különbséget vettem észre hogy ez cső formájú meg 6szor olyan drága, vagy tud még valamit ami elkerülte a figyelmemet és megéri a felárat?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
gardenofeden12002015. április 6. 18:04
 
 
Mégegy tipp: ne használj földgáz vagy PB gáz égőt mert túl forró. használj gyertyát vagy ami a kedvencem: borszeszégő.Mégegy tipp: Ha saját magad készíted villanykörtéből: kurvára vigyázz a szilánkokra mert bele lehet dögleni ha lekapsz tüdőre egy szilánkot, nem tulzok.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Én+te+ö=gén2015. április 6. 17:56
 
 
Noran:
Bár van tapasztalatom pont ezzel a villanykörte-vapóval, de csak "freebase-pipaként" (vagyis nem növényi törmelékkel, hanem tiszta hatóanyag-párologtatással), ezért csak pár gyakorlati - azaz: saját káromon tanult :D - tippet tudok adni: Légy óvatos, hová teszed le az üveget a hevítés utáni forró állapotában, nehogy 1) megégess vele valamit vagy valakit, 2) hideg felülettel vagy vízzel találkozva elpattanjon!
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Microcos2015. április 6. 16:49
 
 
Szia!
Az elektromosaknál(pl. Vulcan) rosszabbak, de a jointnál egészségesebbek.
Plussz némelyikkel pl. DMT-t is tudsz vapózni, ha élsz ilyesmivel.
Ennél a villanykörteszerűnél viszont jobb a Vapobong és a Vaponic.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Noran2015. április 6. 16:07
 
 
Sziasztok!

Ezekről a gyújtóval melegíthető vaporizerekről mi a véleményetek, megéri venni?
Próbálta már valaki?
Állítólag jobb a hatásfok mivel nem ég el a hatóanyag, meg jóval egészségesebb is mint a hagyományos módszerek, de azért jó lenne pár személyes vélemény, nem akarok pénzt kidobni az ablakon.
G betűs shopban egy ilyet néztem ki:

http://gomoa.net/images/hed1151_2.jpg
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Atman2015. április 6. 08:17
 
 
Először nem értettem, hogy lehet joghurtban aktív, mert hát ugye rottyannia kell egyet, a rottyantott joghurt meg milyen már?
De aztán egyből találtam egy igen egyszerű metódust:
http://www.thestonerscookbook.com/recipe/hash-yogurt
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Atman2015. április 5. 22:29
 
 
Hhehe hát ez elég jól hanzik :D Egyszer tuti elmegyek oda.
Ezt a joghurtos mókát meg szerintem nemsokára kipróbálom.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Én+te+ö=gén2015. április 5. 21:36
 
 
Atman:
Ó, nosztalgia! Indiában a "bhang lassi" a nyerö!
Joghurtos ital zöld színárnyalatban...
Az alap gyümölcsös lassi átszámolva 120 Ft, bhang lassi 160 Ft.
Gondolná az ember, hogy azért a 40 Ft árkülönbségért nem kap rendes betépést...
...aztán hohóóó.... ;) !
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Atman2015. április 5. 19:01
 
 
Hmm, ezek így bíztatóan hangzanak :)
Akkor pl. működhet az is, ha egy bögre tejbe belemorzsolom (1/4 g jófélét pl.) felmelegítem megfelelő hőmérsékletre, megvárom míg kicsit kihűl, és legurítom? Mondjuk ha nincs időm épp főzőcskézni.
A dobozos tej elég zsíros ehhez?
Ha jól tudom a füves tejes teát hívják bang-nak Indiában :)
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. április 2. 22:46
 
 
Igen a fozocske az necces, mert szaggal jar. Amugy az a tapsztalatom, hogy nem is kell feltetlenul megfozni a viragokat, nekem ugy is szokott mukodni, hogy ha szetmorzsolva a kajara szorom. Ket feletetelnek kell teljesulnie, az egyik az optimalis homerseklet a masik a megfelelo zsirtartalom. Ez a gyakrolatban annyit jelent, hogy a mar tuzrol levett, de meg meleg etelre szorom ra a fuszert (0,5-1 g), ami legalabb egy evokanal/adag, jo minosegu zsiradekot tartalmaz. Kicsit elkeverem a dolgokat, picit kihul, aztan mehet befele. En is ugy gondolom, hogy etelkent fogyasztva azert kell a nagyobb mennyiseg, de nem mindig igaz a 10x-es, neha tobb neha kevesebb, a buga minosegetol fugg.

Hasisnal meg egyszerubb a dolog, az mar alatalban atesik valamilyen kezelesen, tehat a hatoanyagok egy resze altalaban aktiv, igy siman magaban is megehetjuk. Azert persze nem art vmi zsiradek melle, de nem kell nagyon tul kombinalni, olajos magok/gyumolcsok, tejtermekek, nekem mindegyikkel sikerult normalis hatast elerni. Fel gramm haska ket reszletben (reggel-este) oralisan elfogyasztva gyakorlatilag ugyanazt a hatast adja (vagy jobbat), mintha a nap folyaman az ember 5 reszletben elszivott volna azonos mennyiseget. A hasisnak relative semleges szaga van, kis helyet foglal, es ha csak reggel meg este eszed, akkor nem is kell igazabol magaddal vinni, sehova.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
PostMan2015. április 2. 17:38
 
 
Én hasist szoktam olvasztani vajba, nem kell felforralni meg semi, csak, hogy elolvadjon a csoki. Palacsintatésztába simán bekevered a zöldet az is jó. Van ezerféle recept. Van mikrós sütis is, annyi, megnézed hogyan kell mikrós sütit csinálni, és beleteszed a mokkot is. Az adagolásnál még mindig nem értettem meg, hogym iért mondja mindenki azt, hogy nagy adagok kellenek. Nem kellenek. Nagyon erős hatása van megkajálva könnyű túllőni, 0.3 nál nem kell több szerintem.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Atman2015. április 2. 15:30
 
 
Ja és lehet kis tételekből is valahogy vmit? Pár g-ből esetleg, csak alkamilag? vagy azt nem érdemes?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Atman2015. április 2. 15:20
 
 
Igen ez végülis teljesen igaz így átgondolva. Én először kb. egy hónapja kóstoltam fűszeres sütit, igaz nem ettem sokat, tényleg csak kóstoló volt, de volt hatása, és más volt. Igazából sokkal kellemesebb. Ebben is visszatükröződik az, hogy milyen életet is élünk a mindennapokban. Még ebben is ott van a gyorsaság, a leegyszerűsítés, csak, hogy jó hamar beüssön, aztán zombulhassunk... gyakorlatilag ennek a csodálatos gyógynövénynek a folyamatos "megerőszakolása" ... És a testünkké is...
Ha újra fogyasztani fogok, márpedig fogok nem is olyan sokára szerintem, csak kell egy kis szünet, akkor meg kéne tényleg ezzel próbálkozni.

Hogyan lehet a legkönnyebben orálisan fogyaszthatóvá tenni, úgy, hogy ne keltsek nagy feltűnést ? Mármint a szomszédok, családtagok miatt... Panelban lakok sajnos és eddig mindenki azt mondta, hogy írtózatos "szaggal" jár a főzőcskézés.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. április 1. 17:10
 
 
Szerintem keves szo esik rola, pedig fontos lenne kiemelni, hogy a kender terapias hasznalatanal oralisan vagyis belsoleg alakalmazva a gyogyhatas sokkal jelentosebb. A trendek is azt mutatjak, hogy azokban az orszagokban, ahol az orvosi celu fogyasztas megengedett, a szajon at torten alkalmazas novekvo nepszerusegnek orvend. A tortenelmi emlekek alapjan is kijelenthetjuk, hogy az emberi faj fejlodeseben a kender taplalek es egyeb nyersanyag formajaban torteno hasznositasa sokkal nagyobb jelentoseggel birt, az elvezeti fustolesnel. A szivassal elentetben ugyanis a kender hatoanyagai etelkent fogyasztva fokozatosan es lassan kezdenek munkaba, mig a fustoles soran az elso 10 percben jelentos hatast tapasztalunk, ami eleg hamar, nagyjabol maximum 2-3 ora utan meg is szunik. A szajon at elfogyasztott kender hatasa orakig vagy napokig is megmarad, az idotartam termeszetesen az elfogyasztott mennyisegtol fugg.

Ha valaki rendszeresen igenyli a kenderszarmazekok fogyasztasat, az jobb ha elgondolkozik olyan megoldasokon, amik a fustolesnel kevesbe terhelik a szervezetet. Teny, hogy a kender dohannyal keverese a cigarettakent valo fogyasztasa az egyik legnepszerubb es legkarosabb fogyasztasi mod. Mivel a nikotin a kender hatoanyagainal sokkal erosebb fuggoseget valt ki, ezert a megvonas tunetei is jelentosebbek lesznek azoknal a fogyasztoknal, akik a kendert kizarolag mas legalis vagy illegalis drogokkal keverve fogyasztjak. Ilyen esetekben szerintem eleg feluletes dolog a kendert megnevezni az elvonasi tunetek legfobb okozojakent, legalabb olyan fontos lenne beszelni a kovetkezetesen parhuzamosan fogyasztott egyeb drogokrol, amik sokkal addiktivabbak lehetnek.

Szerintem a leszokasban, szunetelesben is nagy szerepe van a kender taplalek formajaban valo alkalmazasanak, ugyanis ebben az esetben a hatoanyagok a fogyaszto szervezetebol nem viszonylag hirtelen urulnek ki, hanem lassabban, elnyujtva, igy az ujabb adag bevitelenek szuksegessege is sokkal plasztikusabban jelentkezik. A fustoles fontossaga is atertekelodik ebben az esetben, hiszen fizikai-kemiai allpotunk huzamos ideig nem indokolja az ujabb adag bevitelet.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Atman2015. április 1. 09:53
 
 
Ezek a kutatások...
Hogyha arra kíváncsiak, hogy mi lesz az ember agyával ha füves cigiket szív, akkor a kísérleti alanyokkal miért nem füves cigiket szívatnak el olyan minőségű ganjával mint az átlag utcai? Mert nekem a cikkből az jön le hogy csak THC-t kaptak valamilyen formában, még azt is el tudom képzelni h injekcióval...
Most oké, h elvileg kiszámítják. h ugyan az a mennyiség legyen, de még akkor sem ugyan az lesz mert a fűben van még CBD, CBG, THCV, meg egy csomó ilyesmi amik mind számítanak a hatás szempontjából...
És emellett a világon rengetek olyan kutatási eredményt publikálnak, amiből kiderül, hogy megfelelően alkalmazva a kannabinoidok megvédik az idegsejteket mindenféle káros hatástól, sőt még segíti is az agyat újak termelésében!
De a lényeg egyébként a minőség és mértékletesség szerintem. Ha valaki csinálja, érezze, hogy mit mikor hogy mennyit. Ezt a saját bőrömön kellett megtanulnom.

 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Atman2015. március 31. 17:33
 
 
Hali!

Új vagyok itt, bár már sokat olvastam itt mindenfélét, sok az okosság.
Én lassan 11 éve szívok, ez alatt ha jól emlékszem egyszer volt egy durván fél éves időszak amikor csak egyszer-kétszer fordult elő, de az már régen volt. Az elmúlt kb. 4 évben egyre többet és az utólsó 1-2-ben volt a legtöbb a fogyasztásom. Volt olyan hónap h 20 g is elment, volt h kevesebb, de lényeg h jóval több mint amennyit igazából igényeltem volna...
Most 1 hét és 3. napja semmit. Én is azt tapasztalom amit nagyon sokan írtak: ingerlékenység, szorongás, koncentrációs nehézségek, alvászavar, emésztési zavarok, stb... Persze nem mondom h alapból nincsenek gondjaim, egyébként is hajlamos vagyok ezekre de most sokkal durvábban előjött. Részben szmókolással kezeltem ezeket mostanáig. Lehet, ha semmi problémám nem lenne az életben, most a leállás miatt se lenne semmi.
Viszont ami nekem most segít, és ha vkinek ugyanilyen gondja lenne ajánlom h tegyen egy próbát: sok értékes gyógynövényünk van még, amiket nem szabadna elfelejteni, ilyen pl. az orbáncfű, depresszióra, de jó a citromfű is és még egyéb herbáliák, kinek mi jön be de nekem most az orbáncfű nagyon adja + egy keveréket használok még amiben 10 fajta gyógynövény van köztük komló, macskagyökér, galagonya... Mindkettőből napi 1-2 max 3 bögre. Nekem most ezek nagyon sokat segítenek tényleg csak ajánlani tudom, akár csak egészségmegőrzés céljából is.

Písz!
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
legalize.weed2015. március 30. 15:18
 
 
PostMan:

Neked csak 4 gramm lenne, de ne felejtsuk el, hogy egy atlagos utcai porteka ennel joval kevesebb THC-t tartalmaz. Szerintem ezek utan johetne egy olyan kiserlet is, amelyik megvizsgalja, hogy a fuvet hasznalok hany szazaleka sziv el napi kozel 10 gramm cuccost. Aztan utana lehetne okoskodni, hogy mi tortenik annak az agyaban, aki zoldet ennyit tol.

De megismetelhetnek ivovizzel is a kiserletet. Itassunk meg emberekkel napi 30-40 liter vizet egy heten keresztul, majd vizsgaljuk meg az agyukban bekovetkezett valtozasokat. Vajon milyen kovetkezteteseket tudunk majd levonni egy ilyen kiserletbol, a kemenyen vizivo kisemberek szamara?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
PostMan2015. március 26. 19:30
 
 
jaa, hogy ez ugyan az az egeres kísérlet, felületes vagyok, bocsi.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
PostMan2015. március 26. 18:13
 
 
"nebaszz"
http://www.ng.hu/Tudomany/2015/03/24/A-fuves-cigi-hetekre-elhangolja-az-agyat

Nekem ez az egész nem mond így túlsokat, mi az, hogy nem tudnak kommunikálni most az idegsejtjeim? Mire vonatkozik az a 100ng/ml? Am a 10mg/kg nem durva egy kicsit? Mármint az 800mg mondjuk nálam, ha 20%os füvet szívok akkor az, 4 gramm :/ azért az durca.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Assamoa2015. március 25. 22:08
 
 
"áh, ez olyan, mint a sajt, csak jobb lesz, csapassad!" - Ezen besírtam! :D
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
PostMan2015. március 25. 21:40
 
 
áh, ez olyan, mint a sajt, csak jobb lesz, csapassad!
viccet félretéve ha nem zöld penész szerintem mehet... de hogypenészhetett meg, milyen hanyag vagy, már ne is haragudj... nálam megpihenni sincs ideje ;)
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
speedy gonzales2015. március 25. 15:03
 
 
ha nem nagy mennyiség szerintem egy pár cigi nem probléma, de hetekig penészes zellert fogyasztani nem egészséges!
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
martyrdom2015. március 23. 21:17
 
 
nedves matéria nagyon becsomagolva kicsit megpenészedett, elkezdett 'pókhálósodni', ami képződött rajta, le lett szedve, ki lett szárítva, használható még így?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
PostMan2015. március 19. 06:49
 
 
Próbáld variálni a set-settinget, gondolkodj el, miért is szívsz, mit akarsz ettől az egésztől. Menj ki erdőbe, tengerpartra vagy valami ilyen helyre egyedül és próbáld úgy nekem az mindig jót szokott adni. Vagy ha egyedül szoktál szívni próbáld ki élettársaddal, másokkal. Vagy hagyd az egészet a francba :))
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. március 18. 20:46
 
 
Hozzátenném, hogy 24 éves vagyok és 20 évesen szívtam először. Azóta kipróbáltam még ezt azt az erős hallucinogének kivételével. Most van egy komoly kapcsolatom, össze is költöztem a lánnyal, de a fű borzalmas élmény, az életem jobb mederben foplyik mint eddig igazából, szóval nem értem...
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. március 17. 23:31
 
 
Sziasztok. Mitől van az, hogy nem tudom élvezni a füvet? Olyan hülye gondolataim vannak tőle, hogy eszméletlen... (havi max egyszeri alkalom)? józan állapotban nem vagyok paranoid, de teljesen szétcsúsztat... talán még kevesebbel kéne, vagy egyáltalán nem próbálkozni?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
maeste2015. március 15. 17:08
 
 
Köszönöm szépen a tanácsot!
Amúgy lehet hogy megvolt fűszerezve a saláta
pedig nemis volt felvágva na de az lényegtelen
ja és elfelejtettem írni hogy
akkor nyáron utolsó két hétbe 3x volt ugyan az a saláta nekem
és a tragédia az utolsó maradék megevése után történt
érsekes dolgok ezek.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Én+te+ö=gén2015. március 15. 15:42
 
 
maeste:
Lehet, hogy az a nem jó féle saláta nem is igazi saláta volt? Mostanában szokott lenni ilyen, hogy káposztalevélre szórnak salátaízü port, és salátaként árulják. Ez gyorsabban megfekszi a gyomrot, ami kellemetlen lehet. A második, harmadik stb. alkalomnál a gyomrod talán csak visszaemlékezett a rossz ízre, és "tiltakozott" még a rendes saláta ellen is. Ittasan azért jobb, mert akkor alapból vidámabb vagy, és a tested jobban bírja az ízeket, nem emlékszik olyan jól a korábbi kellemetlenségekre. Ha csak néhanapján eszel salátát, akkor lehet, hogy ha a néhány következö alkalommal még (kicsit) ittasan salátázol, akkor végül hosszabb távon sikerülhet visszaállítani az étvágyadat. Tehát mondjuk 4 sör+saláta, köv. alkalommal (hetek múlva?) 3 sör+saláta, aztán majd legközelebb már csak 2 sör+saláta, stb. Vagyis egyre józanabb irányba haladva fogyasztod, és a végén talán visszaáll, hogy az újabb, kellemes alkalmak felülírják a korábbi kellemetlen alkalmakat. Barátságos, lazulós környezet is ajánlott hozzá persze.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
gardenofeden12002015. március 15. 15:35
 
 
Lehet hogy valami pszichológiai ok, ilyen traumaszerűség. A Sopranos-ban Tony Soprano mindig elájul ha sztéket eszik, mert gyerekkorában egy hentesboltban az apja levágta egy pali ujjait, és amikor hazamentek az onnan való húst ették, plussz elkezdtek a szülei szexuális jellegűen táncolni, és ekkor elájult. Később erről megfeledkezett és felnőtt korában újra elkezdett elájulgatni, főként akkor ha ilyen sülthúst látott.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
maeste2015. március 14. 19:15
 
 
Üdv emberek
multév nyarán történt egy furcsa dolog
elkezdtem enni a salátát mint máskor de
a második harapásnál elkezdtem rosszul érezni magam
belső hullámok mentek végig a testemen mintha nemis salátát ettem volna
a furcsa dolog az hogy nemis volt jó féle a saláta
na egy 20 perc után megnyugidtam és ezután pár hónapig nemis ettem salátát
aztán nemrég elkezdtem volna ujra salátát enni mert ugye mindég is szerettem
de ahogy lenyelem az első falatot és kezd megtelni a pocakom akkor egyből nyugtalan vagyok és nemjól érzem magam
néha ittasan harapok a salátából vagy hármat és nincs gond
azt szeretném kérdezni tőletek hogy
szerintetek mi lehet ez az egész?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Microcos2015. március 2. 07:49
 
 
Ha a kannabiszolaj alatt BHO-t, vagy valami hasonlót értesz, akkor jóval erősebb a fűnél.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
MoneyKing0002015. február 28. 15:06
 
 
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, ha nincs tiszta cannabisom, de van erős cannabisolajam, és azt dohányba itatom, akkor hasonló hatást érek el mintha simán füveznék? Vagy valamivel eltérőbb?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
dclxvi2015. február 26. 15:22
 
 
Ne is offoljunk: országok, emberek, kultúrák...
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
sonek2015. február 26. 02:16
 
 
bocs az offért,

de konkrétan csövezni is el lehet tengődni? nemazt akarom mondani hogynem akarok dolgozni, cskahát angolonkívülnem beszélem az icelandiket... te milyen tapasztalatokat szereztél ?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
dclxvi2015. február 25. 12:49
 
 
Most 90 km/h a szél, -5 fok van, szakad a hó, az ablakon kinézve csak fehérség van. májusig ne gyere, akkor viszont nagyon élvezni fogod, el sem akarsz majd menni ;)
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
sonek2015. február 25. 11:32
 
 
nincsenek pszichotikus hullámaim... az említett eset volt az egyetlen, háromhét zártosztály. az a baj hogy olyan befordult lettem,hogy képtelen vgyok nyitni. mi van veled ember?hát hét hónapja semmi. most az a tervem hogy kimegyek tavasszal izlandra csövezni...:D
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. február 24. 19:34
 
 
Plusz hanyagold a nikotint, koffeint, amikor pszichotikus hullám van, ront a helyzeten. Sportolj, olvass, csajozz.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. február 24. 19:18
 
 
Másik dolog az ingerszegénység. Egyrészt nincsenek külső ingerek, amik változtatnának valamit a becsavarodott gondolataimon, ami eléggé el tud fajulni, ezért kell kimozdulni, ismerkedni, tevékenynek lenni. Olykor valami nyugtató nem árt, ha pszichotikus hullám tör rád.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. február 24. 19:14
 
 
Én köszönöm, hogy megosztottad a történeted. Az én esetemben a paranoia kiváltója az volt, hogy imádom a barátnőmet és betegesen féltékeny vagyok/voltam. Szilveszterkor lett egy akut pszichózisom, mint ahogy azt lentebb írtam, fake extasy miatt. Aztán fejben próbáltam rendezni a dolgokat, hogy csak magamra számíthatok, barátnőm sem a tulajdonom, akkor marad velem, ha jól érzi magát, szóval sok múlik rajtam.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
sonek2015. február 23. 16:25
 
 
sub, köszi ahozzászólásod. szeretnék kérdezni valamit...

"elfogadtam, hogy senkire sem támaszkodhatsz, senkitől sem függhetsz teljesen"

ezt kifejtenéd számomra (és a hasonszőrűeknek) hogy hogy tetted, miféle mentális változtatásokat vittél végbe? engemez nagyon érdekelne.

előre is nagyonköszönöm.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. február 18. 14:44
 
 
Nodovszki: minden érzésben van loss of magic. Szex, csók, utazás, narkotikumok, stb. Bármit túlzásba viszel, elveszti a varázsát. Te is beleestél abba a hibába, hogy kurva magasra tetted a mércét, mint én az első szerelmem után. Amit akkor éreztem, azt kerestem mindenkiben és nyilván nem lesz ugyanaz soha, ezt kell belátni és elfogadni (már ha ezt el lehet fogadni). Egy elég mohó szerv van a koponyacsontozatunk oltalma alatt. Ugyanakkor gondolkodni is tud, szóval hajrá.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. február 18. 14:40
 
 
A filozófiát pedig mindig csak egy bizonyos réteg fogja megérteni, de igaz, hogy az is inkább korosztályhoz kötött. Én a Candide-ot kétszer olvastam el, egyszer 16 évesen, egyszer pedig 22. Lényeges különbség volt értelmezés terén.

Visszatérve a marihuánára, Szendi Gábor is megírta, hogy ha valaki olyan elmeállapotban van, vagy hajlamos a pszichózisra, egy jointtól is bekattanhat. Szóval jobb lesz óvatosan bánni ezekkel a szerekkel.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
subfish2015. február 18. 14:35
 
 
Nem jó dolog a pszichózis, de úgy gondolom jó lesz, ha személyes tapasztalataimat megosztom ezzel kapcsolatban. Volt egy "kemény" időszakom nekem is, ezalatt nem azt értem, hogy napi szinten téptem, vagy akármilyen szert magamba tömtem. Sokkal inkább az ingerszegény környezet és az agyalás juttatott olyan szintekre, amiket én inkább nem akarnék bejárni. Erre még rájött egy MDMA trip, aminek a lejövőjén egy elég izmos jointot szívtam el, plusz a környezet nem volt a legmegfelelőbb, ami után jött egy pszichotikus állapot. (erős paranoia, halk hangok, üldözési mánia) Ezt követően volt egy szilveszteri melléfogás laszti terén, amitől újra előjött a paranoia. Namármost ezt követően hullámokban újra rám törtek ezek az "állapotok". Betudhatnám annak is, hogy az ingerszegény környezet és az, hogy elzárkóztam a világ elől. Valószínű elég sokat nyomott a latba. Aztán kimozdultam, találkoztam barátokkal, végigbuliztam egy estét (minimális alkohollal) egy kedves haverlánnyal. Elkezdtem futni és azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amikkel paranoiám jöttek elő, újra átgondoltam, elfogadtam, hogy senkire sem támaszkodhatsz, senkitől sem függhetsz teljesen és azt sem várhatod el, hogy egy lány hűséges legyen hozzád, az magától jön, ha elégedett azzal, amit nyújtasz és nem egy erkölcstelen ribanc, ha meg az, jobb, ha időben kiderül. Szóval ennyi, ilyen akut pszichózisban jobb kerülni az erősen pszichoaktív szereket.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
gardenofeden12002015. február 17. 20:35
 
 
Akkor ti most olyanok vagytok mint Horger Antal úr nem ? Egy háborúban mi mást lehet dicsőíteni mint a szervezett emberölést ? Vagy akkor titkolják el a 18 éven aluliaktól hogy létezik olyan hogy háború ?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Én+te+ö=gén2015. február 17. 14:41
 
 
gardenofeden1200:
"És mégis mi a probléma az Egri csillagokkal?"

Pl. az, hogy a szervezett emberölést dicsöíti...?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
ohana2015. február 17. 09:22
 
 
NORDKOVSKY ami az összeesküvéseket illeti:
https://www.youtube.com/watch?v=QCQ1lAmtFrk

Elcsépelt, de világ olyan, amilyenné tesszük. Én igyekszem nem a fűtől függővé tenni. Az csak egy szer, ami élményeket tud adni, de a túl sok élménybe bele lehet fásulni, értelmetlené teszi az egészet. Talán itt tartasz most. Nem mondom, hogy keresd az egész értelmét, mert felesleges, és csak belebolondulsz. Engedd el inkább, had menjen. Az egész értelme meg majd kikerekedik, amikor majd nem is számítasz rá, meg lehet, hogy már nem is számít...
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
gardenofeden12002015. február 16. 19:17
 
 
NORDKOVSKY

Nem sok egy kicsit egy ötödikes gyermeknek a görög filozófia ? És mégis mi a probléma az Egri csillagokkal ? Kiváló mű.

Amúgy a fejtiszítás az éticsigámnál is rendszeres szükséglet, időnként teljesen elborul az agya és fogalma sincs ki kivel merre, nem tud egyáltalán produktívan gondolkodni. Nem olyan rég jött rá hogy a látnokzsálya igen nagy potenciállal bír ebben a tekintetben. (Jó, miről beszélek, a látnokzsálya minden más tekintetben is igen nagy potenciállal bír :D ) Teljesen megtisztítja az agyát a kesze-kusza szálaktól, a passzív-agresszív viselkedéstől, a beteges, destruktív fantáziáktól. Nem tudom hogy ez a szer kifejezett jellemzője, vagy a puszta intenzív lenyűgözősége ébreszti fel benne a valóság és a jelen iránti érdeklődést, áldozatvállalási hajlandóságot, úgymond gatyábarázza az egész.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
PostMan2015. február 16. 19:17
 
 
Nord, Próbáld ki a meditációt sok embernek segít. Vagy olvass Hamvas Bélát, Feldmárt stb nekem az segíteni szokott, hogy úgy érezzem valamvel fel vagyok töltve, nem csak az üresség kavarog. Valami kell a mindennapokra amibe tényleg beletudod adni magad, és fejlődsz tőle.

Más, Valami furcsa változás áll be lassan az életemben, biztos van köztetek aki tapasztalt ilyet. Szerintem tudatosabban tudom figyelni a tudatállapotomat, vagy nem is tudom igazából mi ez, de például, ha lenyomok egy zöld teát akkor érzem a különbséget a józansághoz képest. És fűtől is mást kapok, mint eddig. Ilyen nevetséges menyiségektől is nagyon erőteljes élményeket, holott toleranciám kéne legyen dögivel. (sajnos) Például multkór 0,2 őt szívtunk el ketten, elgyalogoltunk ismerősöm lakására. Ahogy útközben beszélgettünk éreztem, hogy belettem állítva, mint a gerely. :) Mikor felértünk leültem a kanapéra, pont időben, ugyanis becsuktam a szemem és utána 3 órán keresztül nem voltam képes beszélni, se megmozdulni. Alig voltak gondolatok a fejemben és iszonyatos sebeséggel száguldoztam, drifteltem, csavarodtam jobbra balra. Kicsit elesdés fíling volt sőt inkább a hbwr nél éreztem ezt t+2-3 óra körül, ez a száguldás szellemileg de ugyanakkor fizikailag is érezhető volt (hbwr nél inkább csak testileg éreztem ezt). Azóta nem szívtam. Remélem folytatódnak ezek a tendenciák, hogy egész pontosan érzem a tudatomat és az sem hátrány, hogy ha ilyen érzékeny leszek a fűre.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 16. 18:38
 
 
Az a baj, hogy én már hiszek a gonosz háttérhatalomban.
Az összeesküvés elméletek némelyikében. Csak közben azokat is zsidók gyártják. Szóval, ha nem tiltanák a drogokat, nem lennének szennyezettek, és nem halnál bele. Nekik az a céljük, hogy tönkre tegyenek, testileg szellemileg, hogy aztán pénzért meggyógyíthassanak, de azért maradj kezelhető, aki nem gondolkodik. Minden téren mérgeznek. Egy kéz alatt van minden. A marlboro is egy trágya dohány lett már az évek alatt, pedig azelőtt nagyon finom volt. Furcsa, hogy igazi dohányt miért nem kapsz már sehol még drágán se, csak trágyát, ami fel van vegyszerezve. Meg az üdítők is tele vannak mérgekkel.
Az iskolában is már birkát nevelnek belőled. Az egri csillagokat olvasd fiam az a fontos, persze, nem a görög filozófia.
Meg a hittan óra :) aza fontos
Bocs a sok hülyeségért, csak már túlpörögtem, mert egy hónapja nem téptem, de majd lassan ismét rendbe rakom magam.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 16. 18:24
 
 
Ha elölről kezdhetnék mindent, ugyanígy tennék mindent.
Mármint a szerekkel kapcsolatban.
Egyébként még annyit megjegyeznék, ha már felhoztam a morfium témát, hogy szerintem, ha nem ilyen b.zi társadalomban élnénk, és mindenkinek felírnák egyszer az orvosok csak úgy, hogy kipróbálhassák, aki akarja, akkor aki kíváncsi rá, az nem kényszerülne arra, hogy szennyezett heroint vegyen, mivel nem árul senki morfium tablettát.
Szóval a fiatalokat akkor nem hiszem, hogy izgatná a heroin, mert épp elég kemény a morfium is, tapasztalatom szerint. Szóval mivel megtapasztalhattam a morfiumot, már tudom, hogy nem merném kipróbálni a heroint, mert arra biztos rákattanék. A morfium meg olyan, hogy jó volt, de kösz nekem nem kell.
De ki van ez találva persze. Már eki sincsen, hanem gyilkolnak helyette a designer mérgekkel. Meg egyék a gyereke a mekdonáldsz mérgeket, azok persze megfelelnek az egészégügyi előírásoknak.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 16. 18:11
 
 
Egyébként szerencse, hogy a feleségem is szív velem néha.
Az tuti, hogy ha egy nő se füvezne a világon, akkor inkább egyedül halnék meg, de füvem legyen.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 16. 18:03
 
 
Szóval az életem rendben van minden szinten, és nem is feszülök már rá a fűre, csak egyszerűen arra voltam kíváncsi, hogy más is, aki leállt, ennyi idő után is ugyanolyan rakás roncs maradt e, mint én.
Mármint úgy értve, hogy agyilag jobban képben vagyok, de a lelkem az a spangliban maradt, és nem szivárog vissza belém, csak amikor havonta egyszer füvezek egyet. Szóval enélkül már nem termelődik a boldogsághormon annyira az agyamban ezek szerint.
Lehet 3 év múlva rendbe jönnék, ha nem szívnék havonta se, de annyit nem ér. Havonta egyszer kell a jó öreg züllés.
De mindegy, nem akarok ebből ekkora ügyet csinálni.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 16. 17:52
 
 
:) Nézd Ohana

Én már rég felpattantam. Kb. 20 évesen. Mint említettem, azért álltam le a fűvel, hogy hátha jobb lesz a memóriám, meg jobban pörög az agyam, mert már kezdtem nagyon szétesni (lenullázódni) agyilag.
Szerencsére így is lett, és nem rúgtak ki a melóhelyről.
Nekem nem ezzel van a gondom, hanem hogy hangulatilag ugyanaz a kattógós lehangolt idegroncs vagyok, hiába álltam le, sőt így még rosszabb. És ez már szerintem így is marad örökre, de nem baj, majd ha megszedtem magam lóvéval szépen visszaállok az esténkénti füvezgetésre, azt jó lesz. Vagy heti egyszer kétszer.
Tehát öhm...igen szóval...tehát ő...meg hogy mivel hogy tehát...
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
ohana2015. február 16. 16:45
 
 
A legkisebb fiam ( 10 hónapos) van hogy hatalmasat zakózik járás közben, leül, ordít, aztán feláll és továbbmegy. Van amikor kicsit tovább üvölt, ezt nevezik hisztinek.
Meg azt amit ti itt ketten leműveltek.
Gyerünk, pattanjatok már föl, aztán tovább!

Peace.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 15. 21:02
 
 
Szóval egyszerűen maga a hatása, az érzés, amit ad az alkohol, az nekem jobb, mint a kokain. A fű is ilyen szempontból jobb, mint a morfium. Valamint a fű jobb, mint az alkohol:)
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 15. 20:53
 
 
Erős mi?:) A régi fű fless jobb, mint a morfium. Ez gondolom némi magyarázatot igényel. Persze a morfium hatása alatt úgy éreztem, hogy az a legjobb a világon, de józan ésszel utólag belegondolva, inkább füvezek. Nem csak azért, mert az lassabban öl, meg nincs akkora elvonási tünete, hanem mert a fű érzés eleve valahogy természetesebb.
Eleinte a fű is erős eufóriát adott, ami valahol "hasonlít" a morfihoz csak kicsiben, és közben még azért itt van az ember, meg beindul a fantázia.
A morfiumtól nekem egyáltalán nem indult be a képzeletem.
Szóval lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de nekem igazán csak a fű jön be, mármint amit régen adott. Meg nekem pl. az alkohol jobban bejön, mint a kokain. Persze a kokó hatása alatt úgy éreztem, hogy az a legkirályabb, mégis nekem mindig is az alkohol volt az igazi partidrog.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 15. 20:30
 
 
:) elég lehangolóan hangzik, ahogy visszaolvastam a hozzászólásomat.
Háát igen. Én már csak akkor lennék boldog, ha nappal kokainoznék, este meg morfium. Csak hát minek?! Az se az igazi. Számomra a legjobb drogélmény az volt, amit eleinte a fű adott. Az szerintem jobb, mint a morfium, mert annyira nem tompít el, meg az érdekes gondolatok stb...
Hát ezt sajnos már sosem kapom vissza. Talán hasis olajjal átitatott füvet kéne szívni.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 15. 20:15
 
 
Sonek
Én ezért nem filozofálgatok, mert kezdtem beleőrülni.
Elég bölcsesség számomra annyi, hogy az élet élvezete a lényeg, nem az értelmezése. A tapasztalatok, képletek, meg maguktól kialakulnak, ha figyel az ember, nem kell gyártani őket. Nem kell tudni semmit ahhoz, hogy boldog legyen az ember, csak találni dolgokat, amikbe bele tud feledkezni, amiket élvez. Meg valakit, akivel élvezheti. Végül is, nincs az élethelyzetekre előre legyártott örök érvényű megoldás. Úgyis tudod, mit kell tenned, ha odaérsz.
Minden helyzet egyedi, és az adott pillanatban kell kitalálni, hogy mi újság van. Meg hogy hogy kell élni, hogy boldog legyél...hát talán józan ésszel. De nem akarok okoskodni, meg nem, mintha az írottakat rád vonatkoztatnám. Nehéz lehet neked, de egyszerűen csak ne agyalj annyit, minek?! Én is ilyen voltam, csak nem ennyire. Meg mondom, kevés gomba segít valamennyit egy időre. Valahogy jó irányba visz. Én szerintem egy roncs maradok már egész életemre. Szét füveztem meg ittam az agyamat a 20as éveimben, és hiába hagytam abba már több, mint egy éve, boldogtalan vagyok, és egyszerűen folyton rossz a közérzetem meg hiányérzetem van. Csak akkor múlik el, és érzek elégedettséget, amikor havonta egyszer füvezek. Majd öregkoromra visszaszokok rá, de még nem jött el az ideje. Még éber akarok lenni, nem úgy, mint az elmúlt 10 évben. Szóval nem sóvárgás ez már, csak egyszerűen nincs bennem életérzés már, és érzem, hogy sosem fogok már élni fű nélkül. Semmi értelme, hogy leálltam, csak legalább jobban fog az agyam másnap, ha előző este nem téptem, szóval ez nekem most fontos még sokáig. Lehet hetente kéne tépnem, nem csak havonta:) Az a durva, hogy ezt a fű tette velem. Hiába mondják, hogy ez nem heroin, mert fogod, eldobod, max egy-két hétig ideges leszel... ja, csak ha 10 évig toltad napi szinten, akkor még ha nem is oly mértékben, de egy élettelen sz@r maradsz egész életedre. Ha meg újra szívsz, akkor meg egy tompa sz@r, választhatsz. Én mindezek ellenére még mindig védem a füvet, mert mindig ez volt az egyetlen menedékem, ami rendbe rakott, miután szét.asztam magam egyes szerekkel. A probán bután gáz paráimból is a fű mentette meg a lelkemet. Mintha a pokolból mentett volna ki. A koffein mérgezés indukálta pánikrohamaiból is ez mentett ki. Volt, hogy egy évvel az eset után is még egy normál adag kávé visszahozta, bár nem olyan erősen, de újra rám jött kicsit a roham gyakran. Szóval ez egy tökéletes orvosság, de ha rákapsz, kiöli belőled az életet. Jól mondta Csernus, hogy "kinek mennyi a megrohadási ideje". 8 év, 15 év füvezés, és már közel sem fogod tudni úgy élvezni az életet, mint azelőtt. Még szerencse, hogy valamennyire tudom.
(Ezek a gáz, meg koffein parák még régen voltak, amikor még csak néhány éve füveztem. Szóval nem ezek tettek tönkre, utána még sokáig volt bennem életérzés, de észrevétlen napról napra kihalt, még a füvezős évek alatt, amikor egyébként már régóta nem is piáltam.)
Most is hiába szívok be, nem ad akkora élményt, mint az első 5 évben, hiába csak havonta tolom. Már csak az alap bódító hatása van, meg azért minimál eufória, bizsergés. Ennél már talán a pia is jobb érzés, csak valahogy mindig ott van bennem a remény, hogy visszajön egy kicsi a régi flessből, meg a "kaput" még kicsit mindig megnyitja, csak már alig jön át valami azon a kapun.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
sonek2015. február 15. 14:54
 
 
vegetálok..

bocsi a kései válaszért de nemigazán tudtam úgy összeszedni a gondolataim, hogy ne tűnjek teljesen hibbantnak - habár tulajdonképpen meghibbantam..

a tévképzeteket egyfajta forgatókönyvnek éltem meg, ahol én, mint egyik főszereplő hozzájárul a világ békéjéhez/titkok leleplezéséhez, ezeket nem részletezném inkább, öncélú fikció. lényegében egy ezoterikus összeesküvéselméletet ollóztam össze, annak minden irracionalitásával és komplett idiotizmusával. kb másfél-2 hónap leforgása alatt jutottam el az érdeklődéstől a teljes szerepátélésig. volt ott minden,telepátia, paranoia (követnek az ügynökök), hihetetlen remények(védelmeznek az ügynökök), meggyőződések a megyőződhetetlenről (az élet célja stb). a ravaszt a totális alternatív dimenzióugrásomhoz ez a cucc húzta meg http://www.lawofone.info/ ... +még annyi hogy hallucinációim nem voltak egyetlen kivétellel, amikor két rabbit láttam a szobámban, ahogy dícsérik egy általam festett képet az élet fájáról.. de ez akkor már teljesen sztoriban volt

ami pedig a füvezést illeti, talán majd rápöppentek ha ismét lesz életem, bár mit kezdjen szerencsétlen univerzum azzal az istenbarmával, akinek a kezébe nyomta a szép élet kulcsait, de a delikvens eldobta őket, hogy ő majd kovácsol magának még szebbet ,úgy, hogy fingja nincs a kovácsoláshoz? fél év leforgása alatt elvesztettem mindent, egzisztenciát, a kedvesem, a baráti köröm 9/10ét.. lelkesedést. bocsánat, ez nem volt kérdés. mindenesetre legalább megtudtam milyen megőrülni (nagyon érdekelt ez a kérdés csáth naplója óta); izgalmas, aztán, amikor rájössz, hogy a dolgokat csak te képzeled úgy, na az nem egy happy end. azóta sem álltam fel. néha imádkozom. de akkor is inkább csak bocsánatot kérek és megköszönöm mindazt a jót amit eddig kaptam. mást nem kérek, nem érdemlek.

 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 13. 20:41
 
 
Élsz még Sonek?:)!
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 12. 13:16
 
 
Ja meg egy örök mentsvár, hogy egy minimál adag gomba vagy lsd
biztos, hogy segít újra rendbe rakni magadat. Még ha valami miatt
rossz is lenne az utazás, kevés adag nem gáz, és utána mindenképp
újjászületettnek fogod érezni magad. Újra szép lesz a természet, és az élet. Új fejezet kezdődik, tiszta lappal. Egy hétig, amíg újra vissza nem züllesz:) de viccet félretéve ez egy hatásos módszer.
Legalább is én így éltem meg. Leválaszt a múlt kényszereiről.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 12. 13:05
 
 
Sonek

Azért bármennyire rajta voltál, lehet olyat, hogy megvárod az estét a füvezgetéssel, és abból azért nem lesz gond szerintem.
Nekem is volt, hogy hetekig úgy éreztem, megkattanok, ha reggel nem pöffenthettem legalább pár slukkot, de aztán visszaálltam a csak esti használatra. Az első egy két nap volt csak remegős, de annyira nem vészes, utána meg már örültem, hogy megint a régi vagyok.
Szóval nem muszáj megtagadnod magadtól örökre.
Én simán visszaálltam a néhány heti rendszerességre 8-10 év kemény füvezés után. Néha olyankor pár napig hiányzik, de iszok egy keveset lefekvés előtt, és másnap már megint nem izgat a fű, meg a pia se.
Azért az is időszakos nálam, hogy pár napig egy feles lefekvés előtt, aztán egy két hétig megint nem. Lényeg, hogy zabálj eleget mindig, az megnyugtat.
Bár nem kértél tanácsot, csak gondoltam, jó ha tudod, lehet így is, ha VALÓBAN! így akarod. Én sem hittem, de tényleg fejben dőlnek el a dolgok, csak mindig ott munkálkodik az emberben a lehúzó energia is, amivel minden nap meg kell harcolni. Mármint az első sikerek után már nem is kell harcolni, mert te irányítasz már.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
myr2015. február 9. 09:50
 
 
@sonek: én is kíváncsi volnék rá és esetleg segíthet másoknak is, akik hasonló helyzetben vannak, de nem ismerték fel eddig! Köszi!
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
Én+te+ö=gén2015. február 8. 23:21
 
 
sonek:
Hú, ez azért húzós :I De köszi, mert jó gondolatébresztö.
Ha nem necces beszélned róla, akkor tömören leírnád, hogy nagyjából milyen témakörben mozogtak és miröl szóltak ezek a tévképzetek, elméletek és világmagyarázatok? De ne tekeredj bele, csak röviden, max. 7 sor, OK?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
sonek2015. február 8. 02:18
 
 
nos, én 7 hónapja vagyok teljesen tiszta.. bár az én mesém kevésbé szól a szabad akarat miatti felfüggesztésről, mintsem a körülmények általi kötelezvényről...

nagyjából 6-7évig füveztem rendszeresen, leghosszabb szünet nagyjából 10 napos lehetett. 2014től már nagyjából egész álló nap be voltam tépve, még munkában is téptem, ha éjszakás voltam. aztán már nem csak éjszaka. ehhez még hozzájárult a kemény kv-addikció, napi 4-6 kv teljesen átlagos volt. aztán valahol március-április körül megváltozott a helyzet. elkezdtem olyan tévképzeteket gyártani magam köré, olyan elméleteket és világmagyarázatokban hinni, amiket a mai nap sem tudok megmagyarázni, de ha mondanom kellene valamit, talán azt mondanám, hogy szerettem volna őszintén elhinni, hogy ebben a világban több van, mintsem azt bölcsemünk gondolni merné... aztán napról napra egyre keményebb elméletek születtek, mígnem egy napon már be sem jártam dolgozni, hanem egész nap csak téptem és minden hülyeségen agyaltam..

mindenem megvolt és én mindent feláldoztam a tévképzeteim oltárán. pszichiátriára kerültem, szétcsapattak nyugtatókkal meg antipszichotikumokkal. miután kikerültem hetekig iszonyatos volt mégcsak kapizsgálni is, hogy saját döntsémből ugrottam az óceánba egy biztonságos és kényelmes hajóról.. közben integettem, hogy kapjátok be, én megfejtettem az élet értelmét. néha nevetek magamon, de többnyire sírok. a barátnőm is csak pár hónapig bírta, mert képtelen volt nézni a vergődésem és hogy ezzel a hozzáállással csak vámpírkodok rajta. azóta se sikerült kikecmeregnem ebből az állapotból, az akaraterőmet elvitte a repülő-spagettiszörny... nagyon sajnálom a történteket, és végtelenül szégyellem magam.

hogy milyen fű nélkül? arra emlékszem hogy milyen király érzés hazaérni egy hosszú nap után, tekerni egy dzsagont és kiülni az erkélyre és érezni, hogy biztonságban van az ember, van holnap... varázslatos. nos igen, a varázs elveszett, minden bizonnyal örökre. néha imádkozom, de legtöbbször csak okolom és szidom magam. szeretnék eltűnni a semmibe. se jó-se rossz, se szag se szín.

bocs, tudom, hogy egy nagy katyvasz amit ideszerencsétlenkedtem most. csak szerettem volna leírni... nem tudom hogy miért.

bizonyos embereknél van egyfajta egotuning jellege a spanglinak. nos én csak annyit fűznék hozzá, hogy soha ne felejtsen el hálásnak lenni és elégedettnek az ember, biztosan talál olyan morzsákat, fényíveket, amik erre okot adnak. és legyen mértékletes. nekem nem jött össze, össze is tört minden körülöttem. egy rossz paródiája lettem régi önmagamnak. remélem nem haragszik senki, hogy iderondítottam. elnézést.. jólesett leírni. béke
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 5. 13:56
 
 
Akkor adok a szavadra:) kösz!
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
ohana2015. február 5. 07:39
 
 
Jó tíz évet átlagban heti olyan 5X. volt hogy kevesebbet, volt hogy többet.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 4. 19:25
 
 
És amúgy te hány évig füveztél, és milyen rendszerességgel?
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
ohana2015. február 4. 07:14
 
 
Jó másfél éve nem füvezek. Egyáltalán nem mondanám szürkébbnek az életemet. Színesebbnek se, egyszerűen csak más. Nem olyan zajos talán, letisztultabb, és valahogy egyértelműbbek - ha nem is könnyebbek - a dolgok. A jó család persze mindenképpen sokat segít.
Egy év után bepróbálkoztam a spanglival, és éppen utána öntött el kicsit a depi. Nem azért mert annyira jó volt, nem is volt rossz, egyszerűen csak elkapott a "nnna ezt meg minek?" érzés. Jelenleg azt gondolom, hogy inkább csak problémát csinál a gondolataimban, hosszútávon.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. február 1. 11:41
 
 
Szóval nincs itt senki, aki már évek óta egyáltalán nem füvezik?
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ennyi idő után is szürkébbnek érzi az életet, mint mielőtt rászokott volna?
Vagy rendbe jött minden? Ha igen, mennyi idő alatt?
Főleg olyan füvezőkre gondolok, akik 8-10 évet voltak napi szintű fogyasztók, mint én.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
NORDKOVSKY2015. január 28. 14:19
 
 
Kávét ittam eleget mindig. Napi minimum 2, de 3 az alap, meg néha 4.
Ha szívok, persze elmúlik, meg jó érzés, de valahogy nem olyan már az se, mint régen. Gondolom régen azért esett olyan jól, mert meg voltam feszülve estére, hogy végre szívhassak már, aztán jött a feloldozás.
De mindegy, azért persze jól esik mindig, meg olyankor elmúlik az üresség érzése valóban. Szerintem ez már így is marad. Nem véletlen mondják, hogy aki egyszer függő lesz, az az is marad lelkileg, max elnyomja magában. De én már szerintem max öregkoromban állok vissza rá, ha nagy fájdalmaim lesznek. Viszont ettől a havi egy, két alkalomtól nem tudok megválni. Lehet, egyáltalán nem kéne szívnom fél, egy évig, nem tudom, de az sose fog menni szerintem.
Mindegy, jól érzem azért magam, jó életem van, csak kíváncsi voltam, hogy van e olyan, aki teljesen leállt már pár éve, és annak ellenére még mindig ugyanezt érzi e.
 

 
 
>>> a fűről hosszú távon <<<
myr2015. január 28. 11:33
 
 
Már csak azt nem írtad le, hogy amikor szívsz, elmúlik-e az üresség érzete?

Az agyzsibbadásos dologra pedig javaslok egy vérnyomásmérést, majd valószínűleg szükség szerinti kávét :)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 2625)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!