DAATH

Általában csak azokat a dolgokat látjuk meg, amelyeket keresünk. Annyira, hogy néha ott is látjuk őket, ahol nincsenek.

Eric Hoffer

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (113 - 162)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. május 6. 13:15
 
 
http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=Szilikon_port

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maguder2015. május 6. 10:43
 
 
Egy szilikon portal ellátott befőttes üveget lehet kuktazni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
brainiac2015. május 6. 10:11
 
 
Tehát a szerek+ mao gátló kombónál a veszély a túl erős hatás? Mármint nem agyi hatású gyógyszerek leírása is int az ilyen kombótól, a mao gátló ugye egy májenzimet gátol tehát más méreg (pl frontin xanax és társaik) bejuttatása az alapvetően túladagolás szerű állapotra mennyire oké? Én eddig se gombát se mao gátlót se ilyen vészfék szereket nem ettem, lap okozta rázósabb esetekben mindig arra törekedtem hogy valami módon stabilizálható helyzetbe kerülni és kivárni a végét(eddig bevált).
Eddig azt hittem hogy a mao+bármi nemes egyszerűséggel a toxikus hatások felerősödése miatt para, kérdéses persze hogy adott szernél van e ilyen és mennyi után.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. május 6. 06:10
 
 
Akkor marad az, hogy gyenge a gombám. :-) 140 kg voltam egy éve, és most 117 kg. Volt már olyan "teszt", hogy haver evett abból, amiből én 8g (száraz), neki 1,5 már elég volt. Terence lehet Azurescens-re gondolt, amikor ezt mondta? Nem mondom, hogy a 8-10g kevés, meg valszeg ami gombákat csinálunk, gyengébbek is, de shroomery fórumon, meg más helyeken is, nem ritka, hogy olyan emberek írnak, akik szintén hasonló mennyiséget kénytelenek fogyasztani, hogy erősek legyenek. :-) Mint ahogy a másik topicban írta most legutóbb valaki, hogy szó szerint kifekszik a gomba hatásától, és kérdezi, hogy mit tudna tenni. Vannak érdekességek. :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2015. május 6. 00:45
 
 
grisa:
Terence McKennával szemben :) aki szerint már az 5 gramm is "heroic dose". A MAO-gátlás mégiscsak kb. kettes szorzó, vagyis 7x2=14 grammból már egy többgyerekes nagycsalád is jól ellenne :D

A jelentösen nagy testtömeg (elárulod, mennyi?) persze valamennyire magyarázhatja a toleranciát, hiszen akkor pl. elvileg lebontóenzimböl is jóval több lehet a belekben (még ha az agyad ugyanakkora is). A gombád erösségét viszont bárki átlagos testalkatún le tudod teszteltetni, aki más forrásokból átlagos mennyiségeket (kb. 2 gramm) szokott enni alapból.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. május 5. 23:38
 
 
Kivel szemben kellene erősnek tűnnöm? :-) Sajnos valamilyen oknál fogva a toleranciám nem túl szerencsés a gombánál. Egy kellemes trip-hez 7-8g (szárított) cubensis szükséges nálam. A gombáim gyengék vagy nem, azt nem tudom. Sajnos a kromatográf, hplc ilyen olyan vizsgálatokra alkalmas laboratóriumom csak karácsonyra kapom meg. :-) A leírt esetnél túllőttem a célon azt írtam is, azt megelőző héten hasonló mennyiséget ettem, csak MAOI nélkül az kellemes, ha behatárolni kellene, akkor olyan Lev. 2-3. Régebben azt gondoltam, hogy a jelentős túlsúlyomnak köszönhető a tolerancia, azóta fogytam kb. 20 kilót, de nem tapasztaltam jelentős javulást. Másrészről ismerős elmondása alapján találkozott olyannal, akinél ugyanez a helyzet, viszont ő vékony testalkat. Utána olvasgattam, és leginkább abba futottam bele, hogy az alacsony szerotonin szint miatt van ez, azért is próbálkozom a MAOI-val. Viszont kicsit ellentmondásokba ütköző dolgok vannak, mert az alacsony szerotonin szint mellé párosítják a depressziót, idegességet, meg olyan tüneteket amiket nem érzek magaménak, szóval nem tudom. :-/
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2015. május 5. 23:01
 
 
grisa:
Ennyire gyenge lenne a gombád, hogy 7 gramm kell belöle? :O
Vagy te akarsz ennyire erösnek tünni? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. május 5. 22:07
 
 
Köszönöm a korrekciót. Szárítva.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2015. május 5. 21:10
 
 
grisa:
3 gramm + 4 gramm = 7 gramm, de az ugye nyers (vagy félig-meddig kiszárított) gombát jelent?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. május 5. 19:34
 
 
MAO gátló fogyasztása gombával csak akkor veszélyes, ha az illető nem veszi a fáradtságot, hogy előtte kellően utánaolvasson, dózisolás, restrikció (tiramin), hatásmechanizmus stb. Ennek ellenére 2 hete belefutottam abba, hogy túlzásba vittem a dolgot, mivel úgy gondoltam, hogy kellően bebiztosítottam magam (ismerős "telefonügyeletben" aki tudja hol vagyok, mit, mennyit fogyasztok, papírra ráírom, hogy mit,mennyit mikor, harmadrészt pár szem frontin is mindig van nálam), és bátor lettem. Na meg régebbi MAOI-s próbálkozásoknál óvatosságból ált. felére csökkentettem a gomba mennyiségét, és nem jutottam olyan magaslatokig, mint szerettem volna. A lényeg, hogy 2 hete, 300mg moclobemide, 3g panaeolus, és 4g cube volt a mennyiség. Eleinte a megszokott intenzítással meg is indult a dolog, aztán kb. 3 óra múlva úgy megcsapott, mint még sosem, a kezdeti pánik után, nagy nehezen kicsomagoltam a végeláthatatlanul hosszú, és kezemben tekergő celofánból a frontint (azóta kis dobozba tettem :-) ), és kis idő múlva már oké volt minden. Csak azt akartam ebből kihozni, hogy ha nem olvastam volna régebben utána, és nem tudtam volna, hogy a benzok ilyen esetben segítenek, akkor lehet kicsit másképp alaklul minden.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
brainiac2015. május 5. 10:25
 
 
MAO gátlót szedni gombához? Emlékeim szerint az összes szer leirásánál az szerepel hogy azzal NEM jó ötlet kombózni mert veszélyes. Ez akkor most hogy is van? Tudom hogy nem mindent kell követni a leirásokból hogy mivel lehet keverni illetve a napi ajánlott dózis is rugalmasan értelmezhető egyes készítményeknél de erről nem sokat tudok. Ha meg gomba termesztés gyakorlat akkor azok akik otthon gombát (nem hallucinogén hanem sima konyhai célút) termelnek kilós mennyiségben hogy oldják meg a bepenészedés/egyéb fertőzések problémáját?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. május 5. 08:51
 
 
Nekem egyszer volt. Gyors, rizomorfikus kolonizálás, pókhálóst kapott el, de lenyomta. Hatásra, pc az pc nincsenek csodák, működik ahogy kell... könnyü dolgod lesz vele, sok szerencsét.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maguder2015. május 4. 21:05
 
 
Cubensis B+,
ezzel találkoztam az interneten, valaki tud erről valamit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2015. április 30. 20:34
 
 
Noran:
Inkább szárítsd ki meleg légáramlattal, a PC ventillátor teljesen jó ilyesmire (lógasd ott valami gézzel). A hütés nem oldja meg a nedvességproblémát - ha nem légmentesen és nedvszívóval (pl. szilika gél) tetted el, akkor ráadásul még pluszban begyüjti a hütöszekrényböl a vízpárát. Nagyon remélem, hogy a "hütö" nem mélyhütöt jelent nálad! Csak mert ha nedvesen fagyaszottad le, akkor a kiolvasztásnál esélyesen szét fog esni (mivel a jég tönkrevágja a sejtfalakat)! Remélem, sikerül megoldani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Noran2015. április 29. 22:35
 
 
Biztonság kedvéért beraktam hűtőbe
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 29. 21:26
 
 
Maguder!

Egyen PC-ből többet, vagy használjon MAO gátlót.Noran!

Ha nem lett elég száraz, szárítsa tovább!

Amúgy meg:
"[...] A szárítás első fázisa nyílt levegőn történik [...] Pár napos száradás után a gombák jelentősebb víztartalma már eltávozott, de ha törés tesztnél a szövetek még hajlanak, tehát a szár nem pattan el hanem, elhajlik akkor a száradás nem elegendő. A gombák így is elállhatnak kb fél évig.
[...] második fázis, amikor vagy egy ventilátor, vagy egy kis meleg felszálló levegő segítségével nedvességtartalmukat tovább csökkentjük [...] A második fázist végezhetjük páramentesítő anyaggal, például szilika gél segítségével. "

- egykalapalatt/Gomba termesztés alapjai
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. április 29. 21:24
 
 
nekem volt ilyenem, és 3hét alatt kb megzöldűlt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Noran2015. április 29. 20:18
 
 
Sziasztok!

Azzal a szárított gombával mit lehet kezdeni ami nincs eléggé kiszárítva?
Hajlik, nem lehet eltörni onnan látom
Esetleg pár hétig így is eltartható?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maguder2015. április 29. 15:25
 
 
Üdvözletem minden kertésznek! Következő a helyzet. Van egy ismerősöm, aki PC-t elég könnyen termesztett és elégszer meg is kostolta. Most szeretne valami más fajtát, ami esetlegesen hatóanyag téren dúsabb mint PC, de azért azt is szem előtt szeretné tartani, hogy hasonlóan könnyen lehessen vele dolgozni mint a PC-vel. Esetleg tudnátok ajánlani neki valamit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 13. 05:13
 
 
Párszor már lett csinálva pink buffalo, ebből a lenyomatból, és máshogy néz ki, máshogy viselkedik. Köszi a tippet, megnézem majd. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 13. 00:07
 
 
Mert miért zárod ki a buffalot kategórikusan?

Amúgy a kalapok jellege szerintem leginkább a PC Mexicanra / Mexican Dutch Kingre hasonlítanak szerintem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 12. 19:04
 
 
Rutin az nincs, bénázás van ezerrel, és ha annak ellenére ilyen gombák nőnek, az csak mázli nálam. :-) Leginkább abból lesz valami amiből már nem gondolnám, és minden mindegy alapon ösztönből csinálom. Amire meg rágörcsölök abból lófütty se... Valószínű, hogy cube, csak kérdés miféle, mert nem pink buffalo az tuti. :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 12. 13:56
 
 
Akkor neked vagy nagy mázlid van ezekkel, vagy a flegma rutin jön itt ki... :D

Képről annyit, hogy ideológialig nem vagyok elég képzett, de elégvastag a szára... valószínű valami cube, nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 11. 21:48
 
 
Sajnos arról nem csináltam képet, csak a késöbbi állapotról, mikor kiszedtem a kis dobozból, szerte-szarta hullott, és kevertem egy kis rízslisztes vermit vízzel (malternak), és rekonstruáltam a darabokat, összetapasztottam, majd kivülről is jól beborítottam, hogy hidratálódjon vissza valamennyire, a projekt működött is valamennyire, bár jobb lett volna ha pár nappal elöbb rácsekkolok, és nem szárad ki ennyire. Olyan is volt, hogy a frissen kevert süti alap-ba, beledugtam az apró gombacsokrot ami leesett, és nőtt tovább.

http://s21.postimg.org/6kwiv4pef/IMAG0120.jpg
http://s13.postimg.org/gor835dtz/IMAG0126.jpg

Nekem ez is hihetetlen kategória volt, múltkor maradt egy trágyás süti, amire nem maradt oltóanyag, és beoltottam elméletileg "pink buffalo"-val. Multispóra örömei, hogy akármit oltasz vele, valami biztos lesz. :-) Nagy nehezen, haloványan beszőtte valami, nem tetszett, de nem dobtam ki, hanem a sátor aljába bedobtam fóliástúl, 1 hét múlva megtaláltam, és feltettem a többi közé. rengeteg pin, fogalmam sincs mi nőtt rajta, de a lényeg, hogy volt rajta olyan gomba ami fejjel lefelé nőtt.

http://s4.postimg.org/d603g0k6l/IMAG0082.jpg
http://s24.postimg.org/41p8k3cit/IMAG0091.jpg

Ha van tipp, hogy mik lehetnek ezek, azt szivesen veszem. :-) Talán ez a kép a legjellemzőbb.

http://s4.postimg.org/wfayb98h9/IMAG0107.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 11. 20:46
 
 
Igaz, a PC-nél nem kell sokat agyalni az átszövetés után... ha már lepinnelt kb. lehetetlen elrontani... :) De persze előtte oda kell figyelni rendesen.

Érdekes ez a radiátoros story, szinte a hihetetlen kategória. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 11. 17:05
 
 
Köszi szépen! Nincs miért elnézést kérni, mindig tanul az ember. :-)
Ez a Panaeolus sok mindenben rácáfolt az elméletre. A legelső penészes sütit kuka helyett, bevittem melóhelyre, telibespricceltem (hypo híjján) domestosos vízzel, összemorzsoltam, rádobtam a radiátorra, időnként spricceltem, majd 1 hét múlva mikor már a radiátor nem fűtött, behajítottam a gép mögé, újabb egy hét, és eszembejutott, hogy kidobom, mikor látom, hogy rengeteg 2-3cm-es gombacsokor nőt rajta, és csontszáraz a szubsztrát. Mindez szemben azokkal a sok helyen olvasható írásokkal, hogy 100% pára kell neki, és nagyon érzékeny, nehogy spriccelje az ember, ha pinesedik, és ha egyszer leesik a pára, vagy nem legyezed óránként 4x, akkor kuka, meg hasonlók. Tény, hogy jobban kell rá figyelni, de míg nálam a cube-nál az inkubálás elötti teendők a macerásak, ennél fordítva van, akkor kezdődik a babusgatás, mikor termőre fordítaná az ember. Legalábbis rövid pályafutásomból ez jött le eddig, de az is lehet, hogy másik strain-nél nem lett volna semmi belőle. A hőmérséklet dolog viszont sokat számított. Az első doboznál egy süti hez keverve lett ugyanannyi trágya, és 21-23 fokon volt a sátorba. 2 szüret hozott, kb 50g (frissen), míg a második doboznál, ami nem kapott plusz trágyát, viszont 26-28 fokra emelve a hőt, első szüretnél 40g (frissen). A pára, meg légcsere elég randomba megy, egyenlőre küzdök vele.
A zsírpapíros (wax paper) dolog is hasznos a pinesedésre. Először gyenge angolommal azthittem csiszolópapír a magyar megfelelője, de google okosabb. :-) Elnézést a hosszú írásért, hátha valakinek lesz hasznos infó benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 11. 15:43
 
 
Opsz, akkor elnézést! Pedig meg mertem volna esküdni a leírtak alapján... :D

Nagyon szép a doboz (tartalma), gyönyörködni lehet benne! :) Gratz!

Én már nem hiszek ezekben a túlgondolt konstrunkciókban, sütinek egy műanyag tárolódoboz is elég amit beszórsz perlittel és legyezgeted... minek bonyolítani az életünket?! :D
Mondjuk a hőmérséklet kérdés kicsit árnyaltabb, de azért 20-23 fokot nem lehetetlen "csúcstechnika" nélkül biztosítani még télen se... :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 10. 18:07
 
 
Assamoa: Köszi, hogy ránéztél. Nekem is ilyesmi tippem volt azóta kiderült, hogy hál' Istennek nem az. Ilyenek lettek belőle.

http://s7.postimg.org/mxacj134b/IMAG0188.jpg

Néztem múltkor ezt a Reptibatort, 45 ezerért biztos nem vennék, de sztem egész olcsón összelehetne hozni hasonlót. doboz, fűtőszál, alulról párásítva. jó lehet ez a konstrukció sütiknek vajon?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 10. 13:17
 
 
Nem hiszem el hogy csak ennyi év után jöttem rá a tökéletes, mobilis, kompakt házi inkubátorra.

Hűtőtáska + (termosztátos) akváriummelegítő.
Persze most újra feltaláltam a TIT (tube in tube)-ot, de sokkal kevésbé macerás. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 10. 13:09
 
 
Úgyhiszem ez a jó öreg cobweb (pókhálós penészgomba).

Bővebben:
http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=K%C3%A1rtev%C5%91k_%28gomba%29

vagy

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/18642418
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. március 21. 20:35
 
 
Sziasztok!

Közben eldőlt a 2 süti sorsa, az 1ik kuka lett, mert egyértelmű zöld penész, a másik meg olyan volt, mint ahogy moricz jellemezte, hogy azthinné az ember, hogy penész. halovány, fátyolos fonál. Mivel nem volt még e félém, ezért megpróbáltam ráoltani tisztán trágyára (lótrágya pellet ledarálva, 1 napig hypos-mészkőporos vízben ázva, átmosva, és víz kipréselve, majd fazékban klávozva) kb. 1/1-es ratio. doboz oldalán/alján itt-ott halvány foltok, viszont a teteje full fehér, és sztem penész. Szag alapján enyhén dohos pince szag, semmi jellegzetes. Szerintetek? Előre is köszi minden segítséget!

http://s27.postimg.org/ob46ltj83/IMAG0048.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. március 18. 21:58
 
 
moricz:

Köszi szépen az infókat.

Ugyanazzal a spórával oltottam 2 trágyás, rizslisztes sütit, amik beszövődtek nagyrészt. A terv az lenne, hogy összetörve trágyás szalmát oltanék vele, viszont azt olvastam, hogy a pan. sütit nem szerencsés szétzúzni a törékeny micélium miatt, mert esélyes, hogy nem regenerálódik. Megér egy próbát, vagy csak simán rakjam ki szerintetek? :-/
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. március 15. 18:59
 
 
Szeretettel várom! :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ppnqdd2015. március 14. 02:53
 
 
Assamoa ur, irok majd mailt, figyelgesse, van par erdekes, uj meselnivalom kicsit mas temaban :D.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. március 10. 17:57
 
 
Én megpróbálnám still-air-boxként használni a szeszelés után.
Technikailag a párolgó alkohol miatt enyhe túlnyomás jön létre a dobozban, így levegő nem fog a kesztyűk mellett beáramolni.

Ha azért akartad kiszellőztetni, mert utána nyílt lángot használnál benne, akkor tárgytalan.


Ha van rá lehetőséged, érdemes egyszer modellezni egy glovebox használatot sterilesség tekintetében (pont ugyanúgy mintha élesben használnád).
Így lenne képed róla hogy mennyire sterilen működik a rendszered/gyakorlatod.

Kb. abból állna hogy pont annyi időre nyítisz ki egy agaros lemezt, mint amennyi ideig "fertőződhet" az oltó/oltandó felületed a dobozban.
Inkubálod a lemezeket... visszaszámolhatsz a fertőzési rátára, adott körülmények között.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vuk.2015. március 10. 16:57
 
 
Szerintetek mennyire biztonságos mind ember mind spóra szempontjából a gloveboxba denaturált szeszt önteni majd kiszellőztetni és kitörölni? Nem igényel további sterilizálást a légmozgás miatt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. március 10. 10:59
 
 
grisa:

Szia, jól néz ki, tesztoltás következhet.

Nem volt vele dolgom, de sokat hallottam és láttam róla, ha 22-28 fok között tartod olyan gyors, hogy azt hinnéd penész :)

Nem lesz rizomorph, hanem inkább olyan vattásfehér, mint a laskák.

Thom:
Jó lesz a sz.m. trágya is, a kókuszrosthozt kevered miután már szétesett de általában akkor pasztőrözni kell, mondjuk sütőben.

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 28. 18:16
 
 
Az LC 4%-os barna nádcukor/maláta kivonat por, fele/fele. A víz sima üveges mentes ásványvíz. Viszont eddig nem dekantáltam az összekevert tápoldatot sterilizálás előtt, és így kicsit zavarosabb a maláta miatt. Ma vettem kávéfilter papírt, mostantól átszűröm miután összekeverem. A másik amit csak utólag olvastam, hogy érdemes ilyen mágneses keverővel folyamatosan kevergettetni a panaeolus LC-t, nálam ez kimaradt, csak kézzel lögyböltem naponta 1x.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. február 28. 10:41
 
 
Laikus kérdés.
Az lc más összetétellel készült, mint egyébként?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 27. 20:14
 
 
Bocsánat a link nem sikerült.

http://s9.postimg.org/os3hymnzj/DSC_1324.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 27. 20:10
 
 
Sziasztok!

Most írok először, eddig csak olvasgattam időnként a fórumot. Feltöltöttem egy LC képet, elméletileg Pan. Jamaican spórával lett megszórva, de ez az első próbálkozás ezzel a fajtával, és kicsit máshogy néz ki az LC, mint egy cube-nál. Ha valaki tudna ezen kép alapján mondani valamit azt megköszönöm. moricz Neked ha minden igaz volt dolgod ezzel a fajtával. Köszi előre is.

[url=http://postimg.org/image/cdgpyawh7/][img]http://s9.postimg.org/cdgpyawh7/DSC_1324.jpg[/img][/url]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2015. február 24. 20:04
 
 
Köszönöm!

Jó hozzá a szarvasmaha trágya is?
A kókuszrostot gondolom, a már leforrázottat értsem, ne a tömörített változatot?

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. február 22. 17:02
 
 
Beleokoskodom Thom:

Csináld így:

50% lótrágya - régi száraz
30% kókuszrost
15% vermikulit
2,5% modelgipsz
2,5% bécsifehér - festékbolt


Ezt keverd össze alaposan
Nedvességbeállítás - földnedvesre azaz erős szorításra csak 1-2 csepp jön ki.
Majd 1,5 óra pasztőr 55-60 fok között.

Aztán magokat vagy sütiket bele 1:2 arányban (1 arány mag 2 arány keverék)

Tubba

Várj

Szüretelj

Küldj printet FSRE-nek

Béke!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2015. február 19. 21:39
 
 
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata kókuszföldel? Tényleg csak 3 flush, ami nem is olyan potens? Esetleg fel lehetne az tuningolni kis trágyával. Sajna nem tudok szalmát szerezni, pedig az az igazi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. december 10. 15:01
 
 
Jaja a fura szag baktérium, a legtöbb gomba korlátozott számban legyűri, mert antibiotikumokat termelnek. Laskagomba meg is eszi őket.

Tampanensis sklerócium képző, legjobb módszer búzamag gyenge Kávés vízben forralva, 24h várakozás, majd kukta és oltás, majd amikor beszőtte, halvány fényes helyre téve képzi a köveket. 4-6 hónapig szokták hagyni növekedni, majd tiszta helyen kibontják az üvegeket, kiszedik a köveket az már fogyasztható. CVG-be vagy lótrágyás aljzatba csírázzák a magokat, majd monotub módszerrel keltetik. Amikor lejött a második-harmadik hullám termőtest szétbontják az aljzatot és kiszedik az új köveket. A maradékot még földel keverik és fűmaggal bevetik és fűrdőszobába teszik és ott még lehet valami.

Jó kis fajta 2x-3x potensség. Bár lett volna hozzá szerencsém.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. december 10. 00:37
 
 
ha valaki esetleg hasonló okokból túrná szét a netet, mint én (fura szaga van a sütinek) annak üzenem, hogy én 3 hullámot is leszedtem róla és ráadásul dunkolás után mindig előjött a szag, de 2-3 nap alatt eltűnt. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Amkrevenger2014. december 9. 20:36
 
 
Tampanensis, pf tech-el jó ötlet moricz ? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. október 17. 21:22
 
 
b+ a kis hősöm :D reggel óta rohamosan javul, a szag is tovább enyhült talán egy kissé.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 17. 21:00
 
 
Én voltam :D

sok tiszta friss levegőt neki... akkor legyőzi a bacikat...

Milyen fajta?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. október 17. 13:44
 
 
Ha esetleg valaki imádkozott értem, szólnék, hogy úgy néz ki a süti kezd talpra állni :) Észrevehetően kevésbé szaglik, és ki is fehéredett a süti. Én mindenesetre reménykedem és büszke vagyok a kis bébimre :3
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!