DAATH

Minden igazán bölcs gondolatot sokezerszer gondoltak már; de hogy ezeket valóban magunkévá tegyük, őszintén újra át kell gondolnunk őket, míg személyes tapasztalatunkban gyökeret nem eresztenek.

Johann Wolfgang Goethe

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (143 - 162)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. március 21. 20:35
 
 
Sziasztok!

Közben eldőlt a 2 süti sorsa, az 1ik kuka lett, mert egyértelmű zöld penész, a másik meg olyan volt, mint ahogy moricz jellemezte, hogy azthinné az ember, hogy penész. halovány, fátyolos fonál. Mivel nem volt még e félém, ezért megpróbáltam ráoltani tisztán trágyára (lótrágya pellet ledarálva, 1 napig hypos-mészkőporos vízben ázva, átmosva, és víz kipréselve, majd fazékban klávozva) kb. 1/1-es ratio. doboz oldalán/alján itt-ott halvány foltok, viszont a teteje full fehér, és sztem penész. Szag alapján enyhén dohos pince szag, semmi jellegzetes. Szerintetek? Előre is köszi minden segítséget!

http://s27.postimg.org/ob46ltj83/IMAG0048.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. március 18. 21:58
 
 
moricz:

Köszi szépen az infókat.

Ugyanazzal a spórával oltottam 2 trágyás, rizslisztes sütit, amik beszövődtek nagyrészt. A terv az lenne, hogy összetörve trágyás szalmát oltanék vele, viszont azt olvastam, hogy a pan. sütit nem szerencsés szétzúzni a törékeny micélium miatt, mert esélyes, hogy nem regenerálódik. Megér egy próbát, vagy csak simán rakjam ki szerintetek? :-/
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. március 15. 18:59
 
 
Szeretettel várom! :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ppnqdd2015. március 14. 02:53
 
 
Assamoa ur, irok majd mailt, figyelgesse, van par erdekes, uj meselnivalom kicsit mas temaban :D.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. március 10. 17:57
 
 
Én megpróbálnám still-air-boxként használni a szeszelés után.
Technikailag a párolgó alkohol miatt enyhe túlnyomás jön létre a dobozban, így levegő nem fog a kesztyűk mellett beáramolni.

Ha azért akartad kiszellőztetni, mert utána nyílt lángot használnál benne, akkor tárgytalan.


Ha van rá lehetőséged, érdemes egyszer modellezni egy glovebox használatot sterilesség tekintetében (pont ugyanúgy mintha élesben használnád).
Így lenne képed róla hogy mennyire sterilen működik a rendszered/gyakorlatod.

Kb. abból állna hogy pont annyi időre nyítisz ki egy agaros lemezt, mint amennyi ideig "fertőződhet" az oltó/oltandó felületed a dobozban.
Inkubálod a lemezeket... visszaszámolhatsz a fertőzési rátára, adott körülmények között.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vuk.2015. március 10. 16:57
 
 
Szerintetek mennyire biztonságos mind ember mind spóra szempontjából a gloveboxba denaturált szeszt önteni majd kiszellőztetni és kitörölni? Nem igényel további sterilizálást a légmozgás miatt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. március 10. 10:59
 
 
grisa:

Szia, jól néz ki, tesztoltás következhet.

Nem volt vele dolgom, de sokat hallottam és láttam róla, ha 22-28 fok között tartod olyan gyors, hogy azt hinnéd penész :)

Nem lesz rizomorph, hanem inkább olyan vattásfehér, mint a laskák.

Thom:
Jó lesz a sz.m. trágya is, a kókuszrosthozt kevered miután már szétesett de általában akkor pasztőrözni kell, mondjuk sütőben.

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 28. 18:16
 
 
Az LC 4%-os barna nádcukor/maláta kivonat por, fele/fele. A víz sima üveges mentes ásványvíz. Viszont eddig nem dekantáltam az összekevert tápoldatot sterilizálás előtt, és így kicsit zavarosabb a maláta miatt. Ma vettem kávéfilter papírt, mostantól átszűröm miután összekeverem. A másik amit csak utólag olvastam, hogy érdemes ilyen mágneses keverővel folyamatosan kevergettetni a panaeolus LC-t, nálam ez kimaradt, csak kézzel lögyböltem naponta 1x.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. február 28. 10:41
 
 
Laikus kérdés.
Az lc más összetétellel készült, mint egyébként?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 27. 20:14
 
 
Bocsánat a link nem sikerült.

http://s9.postimg.org/os3hymnzj/DSC_1324.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 27. 20:10
 
 
Sziasztok!

Most írok először, eddig csak olvasgattam időnként a fórumot. Feltöltöttem egy LC képet, elméletileg Pan. Jamaican spórával lett megszórva, de ez az első próbálkozás ezzel a fajtával, és kicsit máshogy néz ki az LC, mint egy cube-nál. Ha valaki tudna ezen kép alapján mondani valamit azt megköszönöm. moricz Neked ha minden igaz volt dolgod ezzel a fajtával. Köszi előre is.

[url=http://postimg.org/image/cdgpyawh7/][img]http://s9.postimg.org/cdgpyawh7/DSC_1324.jpg[/img][/url]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2015. február 24. 20:04
 
 
Köszönöm!

Jó hozzá a szarvasmaha trágya is?
A kókuszrostot gondolom, a már leforrázottat értsem, ne a tömörített változatot?

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. február 22. 17:02
 
 
Beleokoskodom Thom:

Csináld így:

50% lótrágya - régi száraz
30% kókuszrost
15% vermikulit
2,5% modelgipsz
2,5% bécsifehér - festékbolt


Ezt keverd össze alaposan
Nedvességbeállítás - földnedvesre azaz erős szorításra csak 1-2 csepp jön ki.
Majd 1,5 óra pasztőr 55-60 fok között.

Aztán magokat vagy sütiket bele 1:2 arányban (1 arány mag 2 arány keverék)

Tubba

Várj

Szüretelj

Küldj printet FSRE-nek

Béke!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2015. február 19. 21:39
 
 
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata kókuszföldel? Tényleg csak 3 flush, ami nem is olyan potens? Esetleg fel lehetne az tuningolni kis trágyával. Sajna nem tudok szalmát szerezni, pedig az az igazi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. december 10. 15:01
 
 
Jaja a fura szag baktérium, a legtöbb gomba korlátozott számban legyűri, mert antibiotikumokat termelnek. Laskagomba meg is eszi őket.

Tampanensis sklerócium képző, legjobb módszer búzamag gyenge Kávés vízben forralva, 24h várakozás, majd kukta és oltás, majd amikor beszőtte, halvány fényes helyre téve képzi a köveket. 4-6 hónapig szokták hagyni növekedni, majd tiszta helyen kibontják az üvegeket, kiszedik a köveket az már fogyasztható. CVG-be vagy lótrágyás aljzatba csírázzák a magokat, majd monotub módszerrel keltetik. Amikor lejött a második-harmadik hullám termőtest szétbontják az aljzatot és kiszedik az új köveket. A maradékot még földel keverik és fűmaggal bevetik és fűrdőszobába teszik és ott még lehet valami.

Jó kis fajta 2x-3x potensség. Bár lett volna hozzá szerencsém.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. december 10. 00:37
 
 
ha valaki esetleg hasonló okokból túrná szét a netet, mint én (fura szaga van a sütinek) annak üzenem, hogy én 3 hullámot is leszedtem róla és ráadásul dunkolás után mindig előjött a szag, de 2-3 nap alatt eltűnt. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Amkrevenger2014. december 9. 20:36
 
 
Tampanensis, pf tech-el jó ötlet moricz ? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. október 17. 21:22
 
 
b+ a kis hősöm :D reggel óta rohamosan javul, a szag is tovább enyhült talán egy kissé.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 17. 21:00
 
 
Én voltam :D

sok tiszta friss levegőt neki... akkor legyőzi a bacikat...

Milyen fajta?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. október 17. 13:44
 
 
Ha esetleg valaki imádkozott értem, szólnék, hogy úgy néz ki a süti kezd talpra állni :) Észrevehetően kevésbé szaglik, és ki is fehéredett a süti. Én mindenesetre reménykedem és büszke vagyok a kis bébimre :3
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!