DAATH

Minden lépésünk egyben küzdelem az igazságért, amiért mindenünket fell kell áldoznunk; szívünket, szeretetünket, életbe vetett bizalmunkat, mindent, amihez csak ragaszkodik a szívünk.

Friedrich Wilhelm Nietzsche

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


MeDMaN hozzászólásai (21 - 40)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 30. 08:54
 
 
Ismerősök tapasztalata szerint, ha nincs pára (mondjuk kirakod a szobába a terráriumból), azt eredményezi, hogy a kikelő cicamyca egyszerűen elszárad és nem fejlődik ki. A casing tetejéről nem is beszélve. Olyan sok tapasztalata nincs az ismerősöknek sem, mivel nem állatkínzók :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 17:27
 
 
Mondom DON'T PARA! Tudod majd, hogy mikor nem olyan amilyennek lenni kell. Fonalak miatt ne aggódj! Én még vártam volna a terráriumba tétellel, mert azért így még sok a felület a fertőzésre, de majd kialakul. Amúgy mire ez a nagy sietség? Han még nem kapta meg a jegyet a csillagközi utazásra ezért sietsz ennyire a kitétellel?
Szóval biztos tudni fogod mikor nem olyan amilyennek kell lenni. Az én ismerőseim egyszer kevertek kölest kókuszt meg vermit és maradt egy kicsi. Eltették, hogy hátha még lehet használni majd. Kb. egy hét múlva vették elő és akkor láttak először pókhálópenészt, meg csírázó kölest. A fertőzéssel azért vigyázz, mert a NAGY Mushroom cultivator könyvben azt írják, hogy a zöldpenész mérgező aflatoxint termel és ez állítólag beépül a gombába.

Képek amúgy jók csak lehetnének élesebbek is :)

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 13:44
 
 
lacicybin! Szerintem az a lényeg ne parázzd agyon magad. Hagyd, hogy tegye a dolgát a természet.
Jut eszembe, Han hogy áll a mézvizes témával. Az én ismerőseimnél teljesen úgy néz ki a dolog, mint a linkelt cikkben. Az alján össze van állva a myc. a teteje meg tiszta. Az ismerősök már oltottak is vele, most várják mi lesz az eredmény. Annyi kérdésem van még, hogy Han szokott-e használni kesztyűs dobozt (glove box) az oltásnál és egyéb hasonló tevékenységeknél. Az ismerősök tapasztalata szerint ez JELENTŐSEN csökkenti a fertőzés veszélyét.
Azért ezeket még nem az üvegből kivéve tetted ki a terráriumba, ugye? Annak még azért korai szerintem. Ha a hőfok miatt tetted őket ki akkor, fullosan tekerd be őket alufóliával mert nagyon kicsi fényre is beindul a termőtestképződés.

Na minden jót és don't para!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 18. 21:21
 
 
Egyrészt igazat adok neked Sámán, de az ismerősök tapasztalata szerint a vastag tönk a sűrű myc-el és a közvetlen közelben lévő tápanyag nélküli casingszerű közeggel van összefüggésben, innentől kezdve, szerintem a duplafenekű süti(szelet) a megoldás (alul vermi v. casing és felül is ugyanez, oldalt meg szabadon).
Majd legközelebb szólok az ismerősöknek, hogy próbálják ki.

Cambo
A képen látható sütin még egy flush sem volt? ha nem én biztos várnék az 1. szüretig. Aztán esetleg jöhet a kutyakaja

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 18. 17:32
 
 
High!

Cambo írásával kapcsolatban, a következő a kérdésem. Az ismerősök tapasztalata is az hogy a süti alja közelében nőnek a legnagyobb legpotensebb cyca-mycák. Csinált-e már valaki ismerőse olyat, hogy egy tuti benőtt sütit felvágott steril késsel kb. 2-3 cm-es szeletekre és ezt tette ki egy nedves vermis, vagy fóliás felületre a terráriumba?

Véleményem szerint ebből nem lesz olyan rengeteg flush, de ami lesz belőle az:
1. tuti potens lesz. kis kék beütéssel :)
2. tuti alap spóralenyomathoz (így az utánpótlás biztosított)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 21:32
 
 
Sámán! Király, hogy 6 éve "találkozol olyan emberekkel" akik tenyésztenek cicusokat. Minden tiszteletem a tied, de...
Tisztázzuk már le a folyamatokat casing-ig bezárólag
Most itt az én "ismerőseim" verzióját írom le
1. spóra
2. bele fecsibe, vagy mézvíz verzió (az ismerősök ezt a fázist még nem hagyták ki, de írjatok ha van valami tutibb)
3. fecsi bele alapba (süti vagy magok) (az isemrősök még ezt sem hagyták ki. Tény és való próbálkoztak már olyannal hogy kókusz+vermi+köles, de a vélemény szerint kell valami amit kompletten besző a cyca-myca)
4. a beszőtt alap alá és fölé casing (Az általad is említett kókusz+vermi verzió tényleg kóser) (Az is igaz, hogy az ismerősök is általában megvárják, hogy egy kicsit átszője a casinget a cyca, de aztán raknak még rá egy vékony újabb casing réteget.)

Véleményem szerint lacicybin Han nevű ismerőse a 2. pontnál jár ezért a casing mint "takarás" véleményem szerint még nem "jáccik".

A kérdésem viszont még mindig fennáll, miszerint (és mostmár akkor konkrétan tőled kérdezem) a te "ismerőseid" a spórákat közvetlen a beszövendő alapra teszik és király módon beindul a szövés?

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 17:39
 
 
Én Han helyében, egy sütin csak kipróbálnám mi lesz belőle. Az én ismerősöm sok mézet tett bele ezért nem akar elindulni.
Egy javaslatom van még mézvíz témához. Az ismerősöm úgy szokta csinálni, hogy a fóliát teszi alulra és arra tekeri rá a tetőt. (ugyan ez kuktázásnál is) Ilyenkor a tető és a fólia közötti rész is sterilizálódik. Oltásnál átszúrod a fóliát és gyorsan, (mézvíznél erősen is) rátekered a tetőt. Annyi levegő marad az üvegben, hogy mézvíznél elinduljon a dolog, kuktás verziónál meg meg lehet lazítani, és nem tátong ott egy lyuk, vagy nem csak lazán van letakarva fóliával.
Szóval lacicybin én szólnék Hannak, hogy próbálja ki. Ha veszett fejsze akkor vagy nem indul meg a myc. vagy az is elfertőződik. Ha meg szép fehér oltás után akkor OK.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 6. 18:02
 
 
lacicybin!
Ha már úszik benne valami fehér akkor már szerintem próbálkozhat Han, ugyanis olvastam egy olyan tek-et amiben myc. darabokat törött üveggel jól összerázva már lehet oltani. A linkelt tek azt írja, hogy a mézes cuccnál egyértelműen lehet látni hogy a méz megvilágosodik és az ottani képen láthatóan összesűrűsödik a myc. Sajnos az én ismerősöm szerintem túl sok mézet tett az üvegbe, így neki nem akar nagyon megindulni, de azért így is fog vele oltani.
A másik javaslatom ha már így az újdonságoknál járunk (nem saját ötlet, de az ismerős már próbálja és működni látszik). Sütőzacsiba tett madáreleség (főként köles) nagyobb mennyiségben. A srácnak aki ezt a tek-et írta a sroomery-n azzal abból volt elege, hogy a sütispoharakba csak kevés cuccot lehet tenni. Hát a sütőzacsiba lehet rendesen az biztos. Arra vigyázzatok, hogy a kölest előtte mindenképp áztassátok ki, mert az egy óra kukta csak símán nem vágja gallyra a bacikat az tutti.
Ha érdekel benneteket majd folytatjuk.
Csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 4. 20:53
 
 
Hali! Áruljátok már el a spórákat közvetlenül a sütialapra teszitek? Semmi fecsi semmi egyéb kunszt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 29. 08:35
 
 
Azért nem teljesen ugyan az a liquid culture és a spóra oldat. A LC az már kifejlett myceliumot tartalmaz folyadék közegben. A spóra oldat meg spórákat vízben.
A fő kérdés számomra az, hogy a ti ismerősötök eredményesen csinál olyat, hogy rászórja a vermire a spórát és beindul a szövés?
Én úgy vagyok vele, hogy minél kisebb valami annál sérülékenyebb. Nem véletlenül találták ki a spórafecskendőt sem. De ha a ti ismerősötök nem tököl ilyen spórakeltetési, meg spórahidratálási módszerekkel, minden elismerésem, és sok sikert hozzá.
Ha sokszor nem indul be a szövés a közvetlen spórázásnál azért érdemes szerintem megfontolni, vagy a mézvíz, vagy a spórafecskendő készítés módszerét.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 29. 02:26
 
 
Nem kell, csak lehet. És mint írtam az a bizonyos "ismerős" is csak most próbálja. Nagynehezen előbányászta a linket ami alapján csinálja.

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/5238137/page/0/fpart/1/v
c/1


Továbbra is azt mondom:
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 28. 18:57
 
 
ynul! A spórákat közvetlenül a vermire tetted? Nem tudom, de most találkoztam a Csillagok megháborodása első részének egyik szereplőjével és mondta, hogy épp most próbálkozik a mézes vizes verzióval (fertőtlenített víz+méz beoltava fecsivel vagy spórával). Azt mondta még nem nagyon látszik semmi, de egy régi GTeacheres szobahőmérsékleten tartott fecsivel próbálkozott. Majd kialakul. Lényeg a lényeg, hogy annyival nem több meló a mézesvizes cucc, és nem kell feleslegesen fertőtleníteni a sütis üvegeket. Elég csak akkor, ha a vízben megindult a myc.
Szerintem hőmérséklet pont inkubátornak megfelelő a mostani viszonyok között.

Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 23. 16:14
 
 
Igazából DV unokahuga szerint az a lényeg, hogy vagy élő myc. vagy fejlődésnek indult spóra legyen a folyamatban. Onnantól kezdve ha jók a körülmények nő a gomba. DV unokahuga már úgy is látott gombát, hogy a benőtt sütit kivette az üvegből és mivel látta, hogy még maradt egy kis mycelium az üvegben így azt is betette a terráriumba (mármint az üveget). A myc. szépen életre kelt. Na hogy ne legyen talaj nélkül szerencsétlen myc. rakott az üvegbe fertőtlenített vermit had szövögesse (természetesen az üveg tetejét feltette), aztán betette inku-ba. Jó ideig otthagyta. Myc. szövögette is meg nem is. Egy idő után úgy gondolta, hogy ezt az egész hóbelevancot beleönti egy alutálcába és kiteszi a terráriumba. Ma találkoztam vele és azt mondta, hogy látott két termőtestet fejlődésnek indulni. Szóval ha jók a körülmények és van egy kis kezdemény nem sok minden menthet meg benneteket a cicatartástól.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 23. 07:28
 
 
Nem biztos, hogy a leérett süti a legjobb. Bár Darth Vader unokahuga még nem próbálta. Viszont a termőtest belsejéből vett darabbal már próbálkozott, és ha nem is szőtte be teljesen azért jelentős volt a szövési mennyiség. Be is tette utána casingbe. Ezt úgy csinálta, hogy cucc amit be akarsz szövetni bele üvegbe, rá alufólia, rá befőttes üveg teteje. Amikor a termőtest darabot teszed bele (üveg fertőtlenítés, sterilizálás után) az alufóliát csak éppen annyira vágod fel steril késsel, hogy a termőtestdarab (szár BELSEJE) beférjen, majd rá gyorsan a befőttes tetejét. Kicsit lassabban indul meg.

Sok Sikert! Az ERŐ legyen veled :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 12. 22:42
 
 
Kedves Unokák!

Tapasztaltátok már, hogy nagymama szövésben leállt sütijeivel csodát tud művelni egy áthelyezés? Nagyi akarom mondani Darth Vader unokahuga már másodszor csinált olyat, hogy casinghez készítette elő a terepet. Félig benőtt sütit szegény ember flow hoodjánál (sütőajtó) áthelyezte a legnagyobb óvintézkedések mellett egy gyárból frissen kijött "kvázi steril" uzsis zacsiba. A süti egy részét felhasználta casinghez (sütidarabok egy kicsit összetörve direkt), a másik rész meg marad a zacsiban (természetesen kicsit megtörve), egy enyhe csavarás a szájára és irány az inkubátor. A benövetlen részt úgy elkezdi szőni a cica, hogy öröm nézni. DV unokahuga már el is tett rosszabb időkre alap grain gyanánt egy szép fehér köleses zacsit. Növésben leállt sütiknél szóljatok a nagyinak, hogy próbálja meg menteni ami menthető. Eszméletlen.

Na minden jót unokák!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 7. 22:54
 
 
Kedves Unokák!

ph puffereléshez, ph emeléshez a külföldi anyagok meszet írnak (a pontosság kedvéért mészkő örleményt "lime"), ami ugyebár nem azonos az oltott meg az égetett mésszel. Írják még a tört tojáshéjat is.
A csőrkoptatót valaki (akarom mondani valaki nagymamája), próbálta már? Mert az ahogy néztem (nagyrészt) mészkőörlemény (talán sajtolt mészkőpor). Meg tud-e valaki erősíteni? Király lenne, mert mindenütt azt írják, hogy a ph elég fontos meg a termés is jobb tőle, az én nagymamám meg nem akar tökölni összetört tojáshéjjal (kivárni míg összegyűlik, kifőzni, levakarni a maradék fehérjét...).

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 30. 23:05
 
 
Kedves Unokák!
Valakinek a nagymamája már elgondolkodott-e azon, hogy a sütiindító folyadékkultúrát, tartósítószert nem tartalmazó gyümölcslével próbálja meg elkészíteni. Sterilitás fixen biztosított, mivel ha tartósítószert nem tartalmaz akkor csak pasztörizálással sterilizálhatták. Az ötlet onnan jutott eszembe, hogy jópár napos gyümölcslét akartam inni és hirtelen a pohárban termett egy-két penészgomba. Annyire azért nem különböznek a kiscicáktól :) Lehet, hogy olyan lenne mint az agar kultúra. Csak a tetején jelenne meg a fonál. Jaaa azt ne is mondjam, hogy televannak cukorral. Lehet, hogy egy próbát megérne. Kérdezzétek meg a nagymamát és írjátok le mi a véleménye róla.
Lehet, hogy a citromsav (amivel a savanyúságot szabályozzák) még borsot tör a nagymama orra alá. De, mint tudjuk a puding próbája .....

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 25. 17:41
 
 
Arock!
A vermi jó vizes volt aztán ki lett főzve (kukta). Ami benne maradt víz annyi. Olyan rettentően azért nem. Arock, én a jelenlegi tapasztalatommal már azt mondanám a nagymamának hogy tegye be a cuccot casingbe, amíg nem kapja el a penész a be nem nőtt részt. Nagymama betet félig benőtt sütiket casinbe és teljesen beszövődött a casing. Nem biztos, hogy érdemes tökölni csak sütivel. Nagymama szerint a casing a tutti. Ezt bizonyítja a vermi mellett növő "gyümölcs". Amúgy kb. 25 fok és szerintem olyan 90-92 pára. Szólj Bob bácsinak, hogy intézkedjen.

Csá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 24. 18:40
 
 
arock
Nagymama egy kb félig beszőt sütit rakott ki a terráriumba. Tudod olyan hántolt kölesből készült süteményt. Ha jól emlékszem kb. 1,5 hete. Azóta a süti alja begombásodott :) (a mami vermikulitra tette ki), de sajnos a teteje egy kicsit, ahol nem volt beszőve bezöldült. Mami megpróbálta a zöld részt kivágni kisebb-nagyobb sikerrel, de mostmár nem foglalkozik azzal a résszel, főleg, hogy az alja teljesen kóser, és a süti már szinte teljesen fehér. Szóval a válasz a kérdésedre: kb. 1,5 hét (szintén ECU)

Na minden jót unokák ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 21. 00:30
 
 
Mushworld!
Dobj egy mailt, hogy melyik környéken tudnád átvenni. Ezt követően tudunk a dologról beszélni. Ha az autópálya mellett laksz Pest és Szeged között akkor a forgalmazó is el tudja vinni hozzád szerintem (mármint megáll az autópályán). Bár ebben az esetben 100 liter a min.

Na csá!
 

Korábbi 5 (összesen: 45)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!