DAATH

Két elmélet közül mindig a mulatságosabbat válaszd!

Ismeretlen

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (213 - 312)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2014. július 2. 10:28
 
 
...inkább légbefújó.

Az az eszköz egy ún. lamináris box, ami HEPA szűrőn keresztül fúja át a levegőt úgy, hogy a levegő áramlása ne legyen turbulens (ez nagyon-nagyon fontos).

Ennek következtében a kifújt levegő nagyon tiszta, gyakorlatilag steril, és mivel nem turbulens, nem kever-kavar kórokozókat ösze a környező levegőből.

Az ózongenerátor nem javasolt, mert ha annyi ózonod van, hogy mindent kinyírjon, akkor az ugye mindent kinyír, beleértve a tüdődet is (de legalábbis kellemetlen lesz.

UV C lámpákkal szoktak még kísérletezni emberek, de nagyon-nagyon-nagyon nem éri meg, mert iszonyat súlyos szemkárosodást képes okozni percek alatt egy ilyen.

Egy sima kihipózott still air box tyvek mandzsettával (vagy akár anélkül) csodákra képes, olcsó, egyszerű. ;)

Na meg tisztaság, tisztaság, tisztaság. Elpakolni, feltörölni, elmosogatni, penészteleíteni, levinni a szemetet mindig időben, csukni az ablakokat, megfürödni, tisztapóló, tisztanadrág, betadinos szappan, peace.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2014. július 1. 13:02
 
 
És szerinted működne ózongenerátorral? Persze megfelelő védőfelszereléssel. Vagy megölné a spórát vagy a miciéliumot is?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. június 27. 13:02
 
 
Ha arra a függőleges rácsos valamire gondolsz, akkor az nem ózongenerátor :D hanem egy légelszívó.

Működésének alapja, hogy a munkafelület és az elszívó között nem lehet blokkoló tárgy, és így a folyamatos légáramlat nem engedi hogy idegen kórokozó szaporítóanyag belekerüljön az akármibe... :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2014. június 25. 12:06
 
 
A let's grow mushrooms-os videóban, ami előtt az izolálást csinálja az egy ózongenerátor?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 30. 08:08
 
 
Ez a cordyceps nagyon felkeltette az érdeklődésemet... :)) Meséltek már róla de elsiklott a fülem mellett... most célba talált :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 29. 06:38
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=Mjv8Zj1ABAc

4 perctől, ha megy az angol :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 28. 18:19
 
 
A gombák és a hangyák közti kapcsolat igen érdekes formákat ölt, érdemes beírni a keresőbe hogy "agyirányító gomba" vagy "hangya gomba". Én nem lennék meglepve azon hogy a cubensis is képes megdolgozni a kiskatonákat... :DDD Viccelődtök itt sci-fi horror storykkal meg fantazmagóriákkal aztán kihívjuk a gombaszellemek haragját... :DD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 28. 11:25
 
 
Tedd ki a kertbe, rájuk ragad a myc és széthordják :) Aztán csak egy jó esős augusztus kell :D

Nálam a déli tőkére jöttek a legyek és a muslincák, szúnogok, mint az atom, már vagy 100 lógos légycsapda van kinn.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2014. május 27. 18:38
 
 
Addig eszik a gombát a "drogos állatok", amíg megnö az agyuk és 50000 év múlva ök fogják uralni a bolygót, és a hangya-McKenna majd jól megírja, hogy egy idegen faj hozta el nekik a gombát évezredekkel korábban :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. május 27. 14:21
 
 
És mi van ha a gombatelep adott le vészjelzést és a hangyák mentőakciót indítottak a gomba kimenekítésére?! :O
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 27. 14:12
 
 
Naná, tönkre is tették... :) Hangyafalut akartak létrehozni és már kezdték feltölteni mindennel amit összeszedegettek... :DD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2014. május 27. 11:39
 
 
Lehet olyanok mint azok a levélvágó hangyák, akik gombát termesztenek. Hátha táplálni fogják a gombáid, csak aztán vigyázz ne ők arassák le a termést :))

Egyébként biztos, hogy sok fertőző dolgot visznek be magukon a hangyák..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 27. 09:45
 
 
Amikor kis hangyák befoglalják a sütit a szellőzőnyílásokon bemászva, az egy nagyon vicces dolog... :D Nem tudom volt e már valakinek... 1 nap alatt a kis gecik 2 poharat is elfoglaltak :DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 24. 07:11
 
 
"bio-gomba" LOL :DD
Mindenesetre ha majd itt azerbajdzsánban hozzájutok bio-termékekhez meglesem mi a különbség :))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 23. 18:57
 
 
Szerintem azert mert ami bio, az nem tartalmazhat pl tartositoszert. Neked mindegy (hat vagy nem) de a gomba nem no tole.

Ha van a boltban bio* akkor azt veszem. Ha nincs, akkor a normalt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 23. 14:42
 
 
:D :D

Jaja mindegy nekik (gombák, fogyasztók)

Lehet placebó, de reagen a legjobb kubitrippem biobarnarizses magtakarásból volt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. május 23. 12:30
 
 
"Csak" annyi, hogy nem biogombád lesz... (Nem EU szabvány!)

Te most komolyan nem biogombát termeltél idáig? Remélem erről a fogyasztók is tájékoztatva voltak rendesen!

Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem!? Botrány!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 23. 06:32
 
 
Egyébként ezeknek a bio cuccoknak mi az értelme, végeredményben számít valamit? bio-barnarizs, bio-nádcukor... stb. :D Nekem mindig lemarad a bio de no problem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 22. 09:07
 
 
580-as az a szabvány üveg nálam (az a mézes, alul felül kockás) :) Elég nagy és 14 db befér a kuktámba.

Ha azt a löttyöt beszövi szépen, akkor az kb 100 pohárra is elegendő, bár én már csak ehetőkkel foglalkozom.

A GT az nagyon jó. Extra erős lesz ha takart magon csinálod ;)

Az LC meg állhat is, leginkább a hülés miatt érdemes, meg esetleg feloldódik a karamelles cukor. Nekem is a barnanádcuki vált be. Egyébként nem kell aggódni, ha kicsit darabos lesz, akkor is beszövi. Inkább a fertőzés a para, sajna nagyon jó oldat másnak is :)

A PF-hez meg még annyit, hogy inkább szárazabbra csináld, úgyis áztatod. Vagyis ha elkeverted az anyagot még víz nélkül, akkor lassan adj vizet hozzá. Akkor jó ha olyan mint a gyerekkori homokozás közbeni nedves homok :) Ha beleteszel egy kanálnyit a pohárba, akkor az alján nem lehet masszás, ha az akkor keverj hozzá még száraz keveréket.

Sok sikert!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 21. 15:50
 
 
Köszönöm a válaszod. Miért épp 580ml-est mondasz?

Még nem használom fel a vésztartalékot de lehet sor kerül rá. A cicus aranyos tanár, remélem sokmindenre megtanít. ;)

Kuktában csináltam pár LC-nek valót barna nádcukorral, ez ugye barnára színezi a vizet is, remélem nem karamellizálódott meg. Mindenhol írják, hogy hagyni kell állni egy estét. Nem értem mi változik ez idő alatt (a kihülésen kívül) de akkor most pihennek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 21. 08:31
 
 
Szia, ha van kedved és nem para ha elromlik és van still air box, vagy kesztyűsdoboz, akkor:

Csinálj egy 580 ml-es beföttesből LC-s üveget (FBS szilikon+légzőnyílás a kupakon)
Sterilizáld kuktában vagy főzd 2 szer
a dobozban nyisd ki a tetejét és "fertőzd meg a kis cicaszőrökkel
majd zárd vissza

működött már, de ez csak amolyan végszükség

a helyedben megvárnám, amíg lesz egy két-öt friss nyomatod, mert ez eláll akár 7 évig is, és így ez lesz a vésztartalék.

ps.: milyen márkájúak a macskák ? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 20. 19:25
 
 
Sziasztok!

Van egy printem, amiről lekapirgáltam amit tudtam de szerintem van rajta még használható cicaszőr. Arra gondoltam, hogy kinyitok egy nagyobb fecsit és beleteszem a printet és szívok hozzá ioncserélt vizet (forraltat, kihültet) és eztán ezt egy LC cukros oldathoz fecskendezem az úgy nem biztos hogy rossz lesz.

Vagy már eredetileg a facskendőbe is cukros oldatot szippantsak? Vagy az lc-be dobjam a printet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 12. 13:28
 
 
Az lesz, igazándiból nincs olyan részlete a műveletnek amibe ne lehetne belekötni.
Következő próbálkozás reméljük több sikerrel jár.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. május 12. 13:00
 
 
Hátja ez érdekes, mintha szétfőtt volna. Ha az arányok tuti stimmelnek, akk én még annyit próbálnék meg h egy kuktában sterilizálnám.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 9. 23:56
 
 
Hat ez ugy nez ki, nem jott ossze... Feheres de nem ugy ahogy a kepeken: http://imgur.com/KO5u2yv

:(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 9. 19:35
 
 
Koszonom szepen mindannyiotok segitseget. Orakon belul korvonalazodni fog, hogy mit alkottam az elso kiserlettel. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 8. 12:13
 
 
Sziasztok, Persze én is bele pofátlankodok „kicsit” :)

Darth Véder szerint:

Ha nincs kukta akkor is működik de kétszer főzném 24 óra elteltével (biztos ami biztos)

- Használj (bio)barnarizst, daráld le, és azt keverd 2:1 arányban 2 vermi 1 liszt, szárazon, majd nedvesíts igény szerint :)
Bármi mással csinálta , gyengébb lett a macska (próbálva mindenféle barna és fehér liszt, korpa)

- pohártartalom: keverék -1cm, a megmarad rész száraz vermi :)
főzéskor persze nedves lesz és elvileg utánna is az marad, hiszen a vermi szívja a vizet, de ez bentről jön kifelé. Amikor hűl visszaszívná, ezért hagy a kuktában/forró lábasban lehetőleg fedővel. De működött már simán csak úgy hogy főzés vége után forrón kivéve tiszta ronggyal letakartuk. Sőt még annyi sem volt.

- zárhatod befőttesgumival az alsó réteget, és púposodni is fog, majd vissza is húzódik, persze még be is süpped hiszen valamennyi vizet kinyomott magából. Főzés előtt tegyél rá csak simítva még egy réteget, ez lesz a "fedő" ezt még gumizni sem kell. Csubakka azért szokott rá erre, mert utálta vakarni a ragacsot a pohárról :)

- Oltás tiszta helyen, kesztyűs dobozban, kartondobozban hipós spricceléssel. Na most sikerült már úgy is hogy mezei konyha és csak ala natur. A felső, rögzítetlen réteget leveszi az alsót törli alkesszal/hipóval, majd forrósított tűt gyorsan átszúrja, nyom, forgat szúr nyom forgat szúr, nyom forgat szúr nyom, felső vissza. Középre nem szokott, úgyis összeér a fonálzat.

- FONTOS, hogyha már van legalább 4-5 centis fonás, vedd le a felső fóliát, mert akkor már kellhet a levegő neki. esetleg gumizz rá egy tiszta papírlapot. Az oltólukakon majd elég gázcsere zajlik.

Üdv
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. május 7. 22:18
 
 
Jaja ragaszd körbe szigszalaggal úgy, hogy sehol se legyen rés. Nem tudom konyharuhát szoktál e a poharak alá rakni, bár ha eddig nem sült meg akkor gondolom igen. Így már biztos jó lesz !
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 7. 17:56
 
 
Az alufoliat ragasszam a poharhoz? Milyen ragasztoval? Vegig korbe?
Es aztan a kulonbozo foliaretegeket is egymashoz?

Koszi megegyszer! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. május 7. 16:16
 
 
Az alu azt a célt szolgálja, hogy a forrásban lévő víz -mikor felcsap a pohár tetejére- ne áztassa el a sütit. A süti saját nedvességtartalma kicsapódhat az üveg falára (kondenzáció miatt) de a száraz vermit semmi esetre se tudná eláztatni. Szerintem a befőttes gumi a ludas, ragasztóval 100% hogy nem megy be a víz! ;)

Ja és egykalapalatt-ra ne alapozz, sajnos nagyon sok outdated infó van ott, én is megjártam párszor. Ha biztos forrás kell akkor shroomery.org! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 7. 12:35
 
 
Igen. Csak nem barna. De rizsliszt.
A puposodas szerintem a parolgo viz miatt van, ezt nem is talaltam furcsanak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. május 7. 12:02
 
 
Érdekes hogy felpúposodik...
Mi a szubsztrát a mixben? Recept szerint, rizsliszt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 7. 11:42
 
 
Koszonom szepen a valaszod!
Az a para, ami felnyomja az alufoliat szuksegszeruen atmegy a szaraz retegen ezaltal benedvesiti azt nem?
Meg ahogy lehul, az a szaraz vermikulitra csapodik le nem?

Vagy kellene lyuk az alufoliara, hogy tavozhasson a nedvesseg a "fozeskor"?
Hogy erted azt hogy oda van ragasztva? Az egykalapalatton levo leirasban nincs szo ragasztasrol, en befottesgumival erositettem oda a foliakat.

Koszi a valaszt!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. május 6. 23:30
 
 
Az, hogy az alu felpúposodik sztem nem gáz, úgyis odavan ragasztva. Viszont az, hogy száraz vermi nedvesedik elég érdekes. Nekem kuktában (ahol azért durvább körülmények vannak mint egy edényben forraláskor) sose nedvesedett át. Szerintem vhol beszivárog a víz. Ezt a lépést egyébként nem érdemes skippelni, mert ez véd a fertőzésektől.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 6. 12:49
 
 
Sziasztok!

PF tekkel próbálkozom de alufóliás pohárral, nem befőttesüveggel. Az a problémám, hogy ahogy forralom, a pohában lévő víz is elkezd párologni és felpúpozza az alufóliát valamint a száraz vermikulit is nedvessé válik.

Hogy tudnám ezt kivédeni?

(Mennyi az esélye, hogy száraz vermikulit nélkül eredményes lesz a termesztés?)

Köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2014. április 30. 07:20
 
 
Az égős megoldás azért sem jó, mert megemeli a CO2 szintet, és talán a hőmérsékletet is annyira, ami már nem lenne a jó a gombáknak.

A perlit tényleg működik :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
szuzi6662014. április 27. 11:06
 
 
Köszönöm!! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. április 25. 06:46
 
 
Szuzi: nedves perlit elég jól megoldja a párát...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
szuzi6662014. április 23. 22:33
 
 
Sziasztok!
Terráriumba csak elektromos párologtató jó? A sima, gyertyával működő nem megfelelő? Esetleg egy vizestál elhelyezése? :D
Ha hülyeséget írtam, javítsatok. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hknot2014. április 10. 08:39
 
 
Hopszi, tényleg benéztem a topicot :D
Köszi a hozzászólást moricz ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. április 8. 18:07
 
 
Én időhiány miatt egyszer 1 hónappal kuktázás után oltottam 6 poharat, mindegyik jó lett. (nem volt se víz hozzáadása, se újbóli sterilizálás)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vuk.2014. április 8. 14:11
 
 
Be nem oltott de már sterilizált egy hetes sütiket lehet még használni? víz hozzáadása+ újboli sterillizálás?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. április 2. 16:53
 
 
Felesleges, legalábbis én skippeltem. Inkább fedd le még egy réteg kávéfilterrel v. ahhoz hasonló anyaggal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vuk.2014. április 2. 16:27
 
 
polifillel tömködné egy ismerős az oltási lyukakat, érdemes vajon neki előtte alkoholba/hipóba áztatnia a polifilt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. március 10. 17:43
 
 
Igen, működik, csak ritkán nézem! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hknot2014. március 9. 19:47
 
 
Assamoa, műxik még az e-mailcímed?:) proZac vagyok, csak elfelejtettem az előző accomat -_-
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
weeed2014. március 6. 23:59
 
 
hahó, fecskendö sötét kb 21 fokos helyen tárolva meddig áll el úgy hogy használható legyen ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. március 5. 11:40
 
 
Jaja zacskónál minimum két óra :D de jobb a 2,5h, dúsított fűrészpor+fadarabkáknál 2 órával is gyakran fertőződött belülről.
Mellesleg nem szabad 24 °C felé menni, mert befülled. A sütiknél nincs akkora felület odabenn, azok azért nem füllednek.
Mértem ha kint 22 van a zsák körül, akkor a belseje gyakran 27-28 is az oltás utáni 3. napon.

Apropó hogy oltasz be egy zacsit? Hogy van előkészítve és kuktázva.
Ha leírnád a procedúrát megköszönném. :)

Üdv
M
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. március 5. 02:20
 
 
Az olyan módszer ahol mindig ugyanaz lesz a fertőzés, általában nem a sterilizálás/pasztőrözés után fertőződik meg, hanem előtte a kiindulási szubsztrátban már eleve benne van.

Ergó a sterilizálás/pasztőrözés nem megfelelő módszerrel történik.
Lehet hogy a autoklávos módszernél a hőátadás nem megfelelő és/vagy nem elég hosszú idejű.

Próbálkozhatnál kisebb tömegű zacskókkal vagy hosszabb sterilizálási idővel. Esetleg szakaszos sterilizálás? (endospóra?)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2014. március 4. 19:09
 
 
Vajon mi lehet az oka annak, hogy ugyanolyan összetételű táptalaj, ami sütiben jól működik, autokláv zacskóban rendre berohad? Baktériumos fertőzés jeleit mutatja: irgalmatlan bűz és nyálkás folyadék jelenik meg 2-3 nap után.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. február 6. 22:19
 
 
Hmm, az utolsó gondolat jó ötlet! :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. február 6. 09:54
 
 
Jaja, relatíve vastag, jó szellős takaróréteg napi több kis permet, úgy hogy meg se mozduljanak a takaróréteg kis szemcséi sem. Jó messziről, mintha a pára csapódott volna rá. Ha jól csinálod nem éri el a szubsztrátot a víz, csak a takaróréteget nedvesíti. A gomba leszívja a vizet onnan magának.
Csiperkéknél' bevált, hogyha csak a magokat takarom, hogy a magok alá tiszta, alignedves vermikulitréteg kerüljön, ezzel felfogva az esetleges több vizet, így nem baktériumosodott el.

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. január 31. 08:31
 
 
Ön nyert :D sárgásbarna és kemény, ha félbevágod, belül fehér - akkor szklerócia.

TT képzéshez kell egy takarás és rendszeres vizezés. A kucsmagombákhoz hasonlóan a szkleróciumból nő majd a gomba ami a takarás alatt van. Ha megfelelő vizet kap, meg légcserét (jóval több mint a kubiknál) akkor elindul a TT képzés. Jó lassú lesz. Türelem.

Ha nem érdekel csinálj oltóanyagot LC-ben sokat, aztán kb 100 üvegben termelhetsz fűmagon szkleróciumot.

De természetesen ez csak srúméris infó.

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/9460552
Innen indulhatsz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. január 21. 09:53
 
 
Szia, csak az itteni címem él. (névre katt, bejelentkezés)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2014. január 20. 15:58
 
 
Moricz, él a gmailes címed, amit egy korábbi hozzászólásodban adtál meg? Ha igen, nézd meg :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. január 20. 08:55
 
 
Szia, remélem maradt egy kis mycelium, ha igen próbáld ki ezt.

https://azurescenssociety.wordpress.com/2008/12/15/mch-generator-tek/

"Azt mondják" az Azunál nagyon beválik.

Először csak 1:1 arányban aztán mikor már van 5 liter spawn akkor lehet 1:4 -ben is, szobahőmérséklet és 2-3 hét alatt végez.

"Hallottam" olyat, hogy kartonlapra dobott magdarab, rászórtak bükkfaaprítékot, beszőtt egy egész ételhordónyit, aztán duplázás, duplázás, végül 1:4 ben lett 2 db 15 lityós veder.

Ilyen környezetben még a penészt is felzabálják.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2014. január 19. 12:15
 
 
Azaz már idén :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2014. január 19. 12:12
 
 
P. cubensis- z-strain

Sajnos a serbica oltás sikertelen lett. Egyik elkezdett nőni marha lassan a cubensisekhez képest, de izolálás után az is elfertőződött.. Remélem lesz még lehetőség próbálkozni vele jövőre :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. január 18. 13:29
 
 
Mycelium:

Az szép, melyik faj(ta).

PS. Serbica - lett valami? :)

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2014. január 17. 12:10
 
 
Magára hagyott PDA táptalajon ez várt . Nem semmi kis krapekok :D

http://kepfeltoltes.hu/view/140117/P1150007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2014. január 11. 11:40
 
 
Kiegészítések:
-Szúrás előtt a szilikon portot alkohollal fertőtlenítsd.
-Ha lehet, fedővel lefedve forrald az üvegeket.
-Az oltás és a vákuum megszüntetése felcserélhető... sőt úgy jóval egyszerűbb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2014. január 11. 11:25
 
 
Látom LC a téma... leírom megboldogult dédnagyapám receptjét, neki szinte mindig sikerült:

1, Végy néhány befőttes üveget, melyek jó állapotú kupakkal rendelkeznek. A kupakra készíts szilikon portot.
2, Tedd őket üresen a kuktába (a kupakokat is, külön), és önts rájuk megfelelő mennyiségű ENYHÉN domestosos (vagy valami hasonló) vizet.
3, 15-20 percig kuktázd (értelemszerűen a sípolastól kezdve).
4, Ha kezelhető hőmérsékletűre hűlt, öblitsd el (sima csapvízzel). Lehet, hogy kissé opálos lesz az üveg, ez nem gond.
5, Töltsd meg az üvegeket megfelelő mennyiségű vízzel.
6, Mikrohullámú sütőben forrald kb 5 percig. Ha nagyon nem akar felforrni, lehet, hogy túlhevült. Ez veszélyes lehet, mert ha ilyenkor megmozdítod, egy pillanat alatt felforr és gejzírként tör ki az üvegből. Erre vigyázz, mert ez valós veszély.
7, Keverd bele, amit szeretnél.
8, Csavard rá a kupakot. Teljesen.
9, Tedd őket egy-másfél órára forrásban lévő vízbe.
10, Ha TELJESEN kihűlt, oltsd be. Vigyazz: erős vákuum van az üvegekben, könnyedén beszippanthat mindent a fecsiből.
11, Fogj egy fecsit (nem fontos, hogy bontatlan legyen, ha kiürült, az is megteszi, amivel épp oltottál, de semmiképp se régi, állott legyen). Húzd ki belőle azt a részt amivel kinyomod/felszívod a cuccot, és legalabb félig tömd meg vattával. Sterilizáld a tűt lángban.
12, Szúrd a fecsit a szilikon portba. A vattán keresztül levegő áramlik be, ami elengedhetetlen a micélium növekedéséhez. Az ideális az, ha az üvegben egy picivel kisebb marad a nyomás, mint kint, így a kupak továbbra is légmentesen zár, viszont lesz bent elég levegő a micélium számára.

A tapasztalatok szerint ez a módszer kb 80-90 százalékban sikeres.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2014. január 11. 09:20
 
 
Szerintem nem, legfeljebb bizonyonyos erkölcsi-jogi problémák akadhatnak vele. No nem mintha nem torrenteznék, "Miaz hogy! Nagyon is!" :)

De ha valami különösen hasznos, azért szeretek(!) fizetni.

Roger Rabbit sokat tett a varázsgombás meg minden más gombás otthontermesztésért, osztja az észt a Shroomery-n, meg minden.

A videó letölthető a legális forrásból is $8.99-ért (most kb. 1964 huf):

http://www.mushroomvideos.com/
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2014. január 9. 14:49
 
 
Fent van piratebayon a Let's Grow Mushrooms 2 dvd-je!

http://thepiratebay.se/torrent/3887143/Let_s_Grow_Mushrooms_

Habár nemtoom, hogy ez ütközik-e valamilyen fórumszabályba.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. december 29. 13:40
 
 
Egyik sem. Egy bizonyos ponton az útjaink elváltak egymástól.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ppnqdd2013. december 29. 12:24
 
 
Nem kedvez nekik a tel es nincs futes arrafele, vagy csak idohiany?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. december 29. 11:07
 
 
Hibernálva... :( :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ppnqdd2013. december 29. 06:53
 
 
Még nem. Addig is, ne offoljunk, mesélj, hogy vannak a kis teremtmények? :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. december 28. 17:39
 
 
Sup? (Nem kaptam mail-t ha esetleg...)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ppnqdd2013. december 28. 13:52
 
 
Assamoa!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2013. december 27. 23:05
 
 
Igen, a barna búvárok :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. december 24. 23:33
 
 
mycelium!

Furcsa állag alatt azt érted, hogy ilyen barna úszkáló búvárok lepik el a folyadékot?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2013. december 17. 19:09
 
 
Autoklávot bírja, akkor gondolom a kuktát is. Dextróznak furcsa állaga lett klávozás után, de ettől függetlenül jónak bizonyult.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. december 10. 09:26
 
 
És ezt a kombót akkor már lehet kuktázni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2013. december 9. 18:22
 
 
Thom, 2 dl vízhez 4g maláta kivonat + 4g dextróz a jó arány (4 %-os oldat). Ezen minden beindul gyorsan :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. december 9. 15:44
 
 
Sima befőttes üveg, tetején kb 1 mm X 1mm lyuk, hogy a tű beférjen. Leragasztva arctörlős vattával. Oltás előtt egy egy csepp alkesz a vattára, lyukon elhúzom, majd oltom.
A lángolt tű hegyét rakd csak bele, úgy hogy az alkesz vatta felette legyen annyira nyitva, hogy épp elférj.
Visszaragasztod, majd kicsit meglögybölöd :)
Inkubátor, vagy 24 C° felett.

Ha bolyhos fehér = Micélium, még nemtudni milyen :D
Ha gyorsan nő és nyúlik = penészfajták
Ha úszik és fekete a teteje = penészfajták
Ha opálosodik = baktérium - olthatsz vele de én nem tenném :D
Kristály tiszta de semmi sem indul - rossz oltóanyag.

A havernak van már egy két hónapos LC, amibe nem indult meg semmi de még mindig gyönyörű, szép tiszta.


Üdv

ps.: az első LC sosem sikerül :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. december 9. 14:43
 
 
Nekem a mézes LC-ből egy se jött össze sajna, a dextrózos azért jobb mert teljesen átlátszó marad a lötty (jó ez se garancia semmire). A szellőző nyílást én elhagytam és nem történt semmi, szóval én kihagynám az is csak egy plusz hibaforrás.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. december 9. 10:20
 
 
Azzal már 1X próbálkoztam, akkor nem jött be, de lehet,hogy én rontottam el valamit, mert nekem csak sima nádcukor volt, nem bionádcukor.
Most olvastam még olyat, hogy maláta+dexes, vagy csak malátakivonat, de ezzel nem tudom az arányokat. Shroom-on valami 1.5tea/1.5tea-t írtak, de hogy ez mi azt nemtoom.

Nézegettem még ilyen BIO KUKORICA MALÁTA SZIRUP-ot. Ezzel valakinek tapasztalata van?

Az meg nem egészen tiszta, hogy az lc-s üvegre kell-e szellőző. Úgy csináltam, hogy 1 szilikonport, és még pluszba 1 levegőcsövet ragasztottam bele, amit kitömtem vatelinnel.


béke.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. december 8. 19:22
 
 
Thom: Mézes LC Kuktázva?...

Állítólag nem, sajna nem próbálta semmi ismi csak főzve ott nem nyert.
Amit ajánlanak és bevált, az Nádcukor (Biobolt) és 4% desztív. Kavarás után kávéfilteren szűrve és kukta 1 órára

Kubi: 3-4 nap a bolyhosodás.
Egy ehetőnél több (kb 5-7 nap)
Ráadásul gyönyörű sárga, ha meg már kifakul mehet a hűtőbe, mert elfogyott a kaja.
Legalábbis náluk:

De érdekelne, ha esetleg főzöl (csinálj ilyet, olyat), oszd meg a tapasztalatokat :)

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. december 7. 19:20
 
 
Hi!

Mézes lc-t lehet kuktázni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2013. november 27. 21:48
 
 
[Thom: átraktam a kérdésedet a "THC/Drog Kimutatás" témakörbe ide:
http://daath.hu/showTopic.php?id=220
Nem kell a "legaktívabb" témakörbe írnod off-topic témát - nyugodtan írd oda, ahová illik, mert a fórum föoldala automatikusan felrakja a legfrissebb hozzászólás témakörét a kategória-lista legtetejére, vagyis jó helyen fog látszani.]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. november 21. 17:25
 
 
Köles az jó cucc, nagy fajlagos felület így egy két felrázogatással millió oltási pont lesz és szereti a gomba is...
Arra kell vigyázni hogy könnyen pattogatottköles lesz belőle a kuktában, ha túlfőzi az ember.
Mondjuk ha madáreleségként veszi az ember, nem fúl olcsó, 1000Ft/kg asszem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. november 21. 13:45
 
 
Sziasztok

Először is király az a MT. :D

Ha klónozni szeretnél, pl. Ubul haverom így gyártja:

1. szedd le azt a gombát amit szeretnél. javasolja a nem túl nagyot, hosszú szárral és szép kalappal, klaszter tagjaként, gyorsan kékül, erősen kékül stb... A kalap annyira nem fontos. (Ubul rajong az apróbbakért, az olyan er(d)ősebb.
2. vágd le a kalapot, mosd meg folyó vízben, a langyos jobb.
3. készíts 1 deci 3%-os H2O2- oldatot egy tiszta, széles bögrében, vagy a botmixer üvegében.
4. csinálj tiszta munkaasztalt (hipóspricc, 10 perc, törlés)
5. hámozd meg a gombát mint a banánt a külső leeső részeket edd meg a kalappal!
6. dobd bele a H2O2-be
7. turmixolj, majd várd meg amíg a hab leülepszik
8. szívd fel frissen bontott fecsibe.
9. várj egy napot, tartsd 20 fok felett állítva a fecsit, hogy a képződő oxigén elillanhasson.
10. Másnap mindenképp olts vele valamit, ő LC-t szokott és 4 búzát.

A többi már ugyanaz.

De agarozhatsz is, nekem nem igazán szektorosodott az ilyen klón.

Matias Romero:

http://www.hostfile.nl/fpimages/mgyidtfh6w/16348/MR_CLA.JPG.html

Klónozott kúltúra (ezek vak klónok, vagyis csak gyors mycélium miatt lett agarral leválasztva)

Ideális gomba (Ubul szemének):
http://www.hostfile.nl/fpimages/mdab7t225m/16349/TOClone.jpg.html

Érdekes ez a pin kérdés nagyon, még kísérletezem vele picit. A klónoknál jobb az egyszerre pinelési arány.
Mondjuk a haveromnál mindig 20-23 °C van és ilyen lesz (fent)

Üdv


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. november 21. 11:08
 
 
Köszönöm! Egyébként klónozásról én is hallottam szép történeteket :D Pl. tag a legszebb, legnagyobb gombát klónozta, és az eredmény egy gyenge pinset pár darab gombával, de azok monster méretűek voltak. :D Elvileg csokorba nőtt primordia a legalkalmasabb, de hogy ezt utána még szénné izolálják, míg kapnak 4-5 szektormentes szinte már monokultúrát, majd ezeket külön-külön termőre fordítják és csak így lehet kideríteni, hogy melyiket érdemes megtartani... ehhez azért kellenek kapacitások no meg elég magas contam faktor... de hát ez a szép az egészben, ahogy az ember lassan halad előre a tervezett úton :D Haverod dolgozott már kölessel? Azt olvastam h azzal a legegyszerűbb dolgozni ha spawnt akar csinálni az ember. Shroomeryn mindenki WBSel meg gabonával küldi de gondolom ott az könnyebben hozzáférhető. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. november 20. 19:35
 
 
Maniec!

Az a pinset egész jó, annál csak clonnal lesz jobb sztem...
A monotube meg tök faszán néz ki, 10/10!

Haverom egyszer klónozott egy 3. flush-os termőtestet (bitang nagy volt és kb. az egyetlen kifejlett) és az volt a durva hogy klónból (->Lc -> grainspawn ->) csinált monobutbeon az 1.&2. flush tök gyér volt és a 3.-ra jött le a nagy bumm!
Szóval viccesen működik ez a clone dolog, bár lehet csak fatális véletlen volt... :D

Amúgy jól hangzanak a tervek, hajrá!
Egyszer majd talán haverom is fog agarozni, biztos jó buli! :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. november 20. 16:53
 
 
Amúgy a potencia nem a szubsztrát összetételétől függ, inkább fajtától. Cubensisből is van 20+ fajta, de hatásra megegyeznek, talán a Penis Envy az egyetlen ami erősebb a többinél.

Itt van egy jó kis összehasonlító táblázat: http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_info4.shtml
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2013. november 20. 16:46
 
 
Jó kis teszt, köszönjük! :)
---
Én most próbálok elszakadni a PF TEK-től és átváltani monotubra, egyelőre úgy néz ki működik a dolog. :) A vicc, hogy 1:7es spawn-bulk aránnyal csináltam és szétreszelt pf sütiket használtam oltóanyagnak... 3hét alatt termőre fordult, a pinset nem egységes, még most is felbukkan 1-1 újabb primordia. Szellőztetés,permetezés skippelve van, 2-2 alsó lyuk extrém sok vatelinnel van kitömve, felső 2 lyuk pedig szinte semmi, így elég FAE jön be, viszont mivel alul nem megy ki olyan könnyen, az RH is stabil. A keringetés egy doboz felé irányított PC ventire van bízva. Gyakorlatilag oltástól számítva már csak szüretkor kell kinyitnom. :)

Így állunk most:
http://www.hostfile.nl/images/z3lg1iu18v/16308/asd.jpg

Remélem lassan magam mögött tudom hagyni a multikultúrát és tudok klónozni egy szép kis clustert, amit majd tovább izolálok agaron, majd azzal pár 'master-kölest' oltani, onnan G2G és a többi jön magától. :D

Akit érdekelnek a fent említett módszerek:

#1 http://www.shroomery.org/10858/How-to-do-Coir
#2 http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/17332777#17332777
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2013. november 20. 13:15
 
 
Egy mérés nem mérés! ;)

Amúgy érdekesen hangzik a kísérlet!
Egyik haverom is foglalkozott ilyesmivel, csak Ő alkoholos kivonatból akarta műszeresen (közeli infra) hatóanyag mennyiséget mérni. Sajnos nem lett belőle szakszerű méréssor, így értelmezhető adat sem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. november 20. 10:58
 
 
Kísérleti eredmény:

Nos egy barátom barátja (Walker, felhőoszlatás :) csinálta meg az alábbi kísérletet:

Vizsgálat célja a potencia változása termesztési eljárás vonatkozásában.

Fajta: Ps Cubensis, Matias Romero, "A" klón (ugyanaz a szövetdarab egy gombából, ugyanazzal az LC-vel oltva)

3 féle eljárás:
- PF süti 3,5 dl-es pohár(1 rész barna rizsliszt, bolti, 2 rész vermikulit + csapvíz)
- Casing tálcás (biorozs + vermikulit casing)
- Casing tálcás (sima búza + vermikulit casing)

Kontroll csoport:
- Casing tálcás (búza + vermikulit multispórás oltás, Matias Romero)

Szüret után 5-10 nap szárítás majd fogyasztás, figyelve hogy mindig két hetente vasárnap legyen fogyasztva a tolerancia és a pontos mérés miatt.

Fogyasztási mennyiség 1.1 gram, mindig szárítva és szétrágva.

Szet, Szetting: Nappali természet és mindig jó közérzet/lelkiállapot

Eredmény:

PF sütisek:
Halvány bizsergés, minimális időtorzulás, nincs vizuális hatás, maximum egy kis színesedés, hangok normálisak.

Búzás Casing:
Erősebb időtorzulás, hamarabb bejött (15-20 perc) erős bizsergés, minimális gyomorémelygés. A vizuális részben erősebb színkiemelődés, kék árnyalat, fényaurák. A csúcs közelében minimális hullámzás a perifériában. Hangok normálisak.

Biorozsos Casing:
Nagyon erős idő torzulás (1.1 g hoz képest :), Rendkívül gyors felfutás (15 perc) erős beindulás, szintén leveszi az embert a lábáról. Kifejezetten erős színesedés, jobban "bemásznak a hullámok a perifériából. Erősebb gyomorémelygés. Hangokban minimális Delay effektus érzékelhető a csúcs környékén.

A kontroll csoport megegyezett a Búzás+Casinges erősséggel.

Összegezve "ár"/ teljesítményviszonylatban érdemes a búza+casing verziót választani és 2-3g-t enni, egy igazi trippért.

Természetesen itt két fő vett részt a kísérletben, ami így nem szolgálhat reprezentatív mintaként, de ők már csak búzásat csinálnak :) És mint jól tudjuk minden trip kicsit más, ezek az ő véleményeik.

Üdv

HMMO Research Center 2013
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rex2013. november 13. 16:43
 
 
igen, köszi, ez a nagydózisú aszkorbinsavas már rég eljutott, méga kemó előtt be is tolattam magamnak orvos ismivel 6x nagydózis iv
plusz ettem keserűmandulát is - b17 vitamin - most gombázgatok, meg örülök.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2013. november 12. 21:54
 
 
Rex!

Még régebben olvastam, hogy kutatásokat folytatnak pár országban rák ellen nagy dózisú aszkorbinsavval. Ha jól emlékszem igen sok 2000mg-i aszkorbinsavat adnak be intravénásan vagy orálisan pácienseknek, és kimutatták, hogy lassítja az osztódást.

Sajnos csak átfutottam a cikket, de szerintem elmentettem, ha mást nem melóban megvan a cikk, majd szétnézek.
Most nagyhirtelen csak ezt találtam:
http://kodpiszkalo.blog.hu/2013/08/23/gyogyits_rakot_7_perc_alatt

Meg még ajánlom figyelmedbe a Bükki füvesember beszámolóit, "tanulmányait", tud mondani érdekes dolgokat az öreg, rákkal kapcsolatban is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rex2013. november 12. 19:59
 
 
megosztom még a további gombatalálataimat, a cordiceps, a shiitake és a ganoderma mellett,
immunerősítésre mindenkinek javallt, reméljük ilyen problémával, mint amit legyártottam magamnak - amúgy nem bánom, végre egész normális kezdek lenni, tök jó, hogy rákos vagyok és meg kell ezt oldani :D -nem kell senkinek majd sem rajtam kívül...

hericium erinaceus
polyporus umbellatus
coprinus comatus
agaricus blazeii murillo
ionotus obliquus
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rex2013. november 12. 19:50
 
 
jelentem sikerült - segítséggel persze - kivonatolni a ganodermát.
új dimenzió nyílt a keserű kategóriájában...

tehát biztos jól fog működni! :D

ja és nagyon köszi a bíztatást. jólesik nagyon!!!

(főleg, hogy volt olyan, aki -itt daathos körökből - amikor megtudta, hogy mi a bajom rögvest kb eltemetett, mondván, hogy "nagyobbat nem tehettem volna, mint, hogy őt tanítottam" stb...
i jut say: omfg. ilyenkor derül, ki, hogy a nagy egórombolás azért egyeseknek igazán megnöveli az egóját...)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rex2013. november 11. 09:12
 
 
jaja megy ezerrel mindegyik gombusz,
cordiceopszet meghagyoma műtét utánra...
(híztam 8 kilót a kemótól és megerősödött a hajam.
lehet, hogy tényleg alien vagyok? :D )

nameg elkezdtem kunfuzni és báguázni juli mesternél, ki hímnenű persze :D

ez nem ontopic, de valakinek van tapasztalata az elemi olajjal?

http://herbs.mxf.yuku.com/topic/3607792/Elemi-oil-virtually-unknown-legal-psychede
lic-essential-o#.UoCQzPmkp-d
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. november 8. 11:02
 
 
Igazából mindet :D

Shi-Take hegyek, Téli fülőke (másra is jó) Laskák, bármi ami gomba.
illetve sok sok citrom is segít a "tudósok" szerint.

Van egy új Stamets film a neten több mint egy órás
Érdemes ezt is megnézni, legalább jobb kedvet csinál ha nem ad új ötletet.

http://www.youtube.com/watch?v=za-vIdak3bI

"ha tiszteled a természetet az megajándékoz téged"

Kitartás, hajrá immunrendszer, hajrá Rex!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2013. november 7. 13:35
 
 
Cordyceps sinensis
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rex2013. november 7. 12:34
 
 
köszi, kúl cucc az is.
igazából tipikus "lelki eredetű" - nem mintha a lélek leválna a tesről i mean - rákom van.
tehát ilyan kis lassú, döcögős.
2-3%os sejtosztódással.
nem azon parázok, hanem azon, hogy
habár rendes nerd-ként hiába adtak nekem 3 ismi orvost is, nyilván megkerestem, hogy ki az én rákomnak a szakembetre, írtam neki szívhez szóló levelet,
hogy
"jajj, bocsi, kurvára idegesítő beteg vagyok, nincs ismim hozzád, de látom ám a netben, hogy te vagy az aki kell nekem" - nem így nyilván -
másnap fopgadott is
ám kaptam egy kemót közben, (fec, 70mg és kikaptam a branülből, amikor úgy gondoltam, hogy kösz elég, kb 85% ment le a narancssárgából,. ami úgy néz ki, mint a kevert a kocsmákban...)
mit én tudtam, hogy nem kell, mer nyilván addigra már szemmozgatóizomlázam lett a sok olvasástól az ügyben,
de átestem egy súlyos onkopszichotikus epizódon
és elfogadtam...
így nézett ki:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1385598_10201430976230102_1
664930962_n.jpg


https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1375915_10201430945309329_1
94948239_n.jpg


(mert sok medikális vajat zabálok)
namost a kemó nem is kellett volna,
viszont ráparáztam,
habár úgy tekintem, mint a politoxikomán folyamom egy nem túl élvezetes állomását.
(bár sok mellékhatása eddig nem vol, kicsit kevesebb a hajam, meg állandóan zabálok, de az nem baj, mert nyilván raw vegán lettem..)
több kemó nem kell,
de ugyebár lesz műtét kb 2 hét múlva, addigra felnyomatnám magam immunilag faszányosra
ganoderma is erre kell.

utána amúgy a lodamin-t próbálom
(szintén gomba, csak mostanűban nanotekkel kombinálják...)

immunerősíáésre még melyik gombuszmombuszt javalljátok, milyen módon?

(ja meg itt egy másik ontopicos cuc, isten gombakertje volt a föld :D
http://blogs.smithsonianmag.com/smartnews/2013/07/long-before-trees-overtook-the-l
and-earth-was-covered-by-giant-mushrooms/
)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. november 6. 09:57
 
 
Szia, kitartás és jobbulást.

Ha még jófajta gomba érdekel, akkor itt a lepketapló (trametes tricolor), szárítva porrítva teában rendszeresen.

https://www.google.hu/search?q=trametes+tricolor&client=firefox-a&hs=7U0&rls=org.m
ozilla:hu:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YAR6UvbpMeGe4gT224HgCA&ved=0CAcQ_A
UoAQ&biw=1440&bih=774


Némi szakirodalom :)

http://www.youtube.com/watch?v=Mjv8Zj1ABAc

Stamets az anyját mutatja be bizonyítékként. Erdőkben most nagyon nő és érdemes lehet szedni, szinte téveszthetetlen, vagy ami hasonló semmi para nem lesz. Én is iszogatom :)

Mégegyszer jobbulást és ha bármi változás van írj légyszi szerintem sokakat érdekel a történeted.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rex2013. november 6. 06:31
 
 
hallu,
nem pont gombatermesztés, hanem most az van, hogy most meg éppen rákos vagyok, meg manifesztálódott mán biológiai léjereken is az önsorsrontó, önnembecsülésem
és viszont azért hozom magam szépen rendbe mindenféle szinteken és módokon.

az egyik a biológiai, ehhez ganodermát használok többek közt, egy gombatermesztő tezsvírtől kaptam is rengheteget ebbőla pecsétviasz gombából, amit joghurtban elkeverve fogyasztgatok - miután ledaráltam,
ám vlahogy úgy érzem, hogy kivonatolni lenne jobb,
mert az hozná a "full effekt"-et.
(a neten és bioboltokban kapható kivonatokban valamiért nem bízom.)

itt van habár egy leírás, hogy hogy kell, de én nem merném megpróbálni...
http://www.isasf.net/fileadmin/files/Docs/Barcelona/ISASF%202008/PDF/Posters/Natur
al%20Products/P_NP_12.pdf


nincs köztetek valaki, akinek, ha adok ilyen ganoderma lucidumot, akkor szakavatott kézzel hozzányúl?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. október 8. 13:17
 
 
Sziasztok, van valaki aki sikeresen termesztett farontókat ?
P.Cyan
P.Azur
P.bármi :D

Köszönettel:
Móricz
HMMO
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!