DAATH

Csupán a könnyáztatta szem képes tisztán látni.

Louis L. Mann

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (223 - 242)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 27. 14:12
 
 
Naná, tönkre is tették... :) Hangyafalut akartak létrehozni és már kezdték feltölteni mindennel amit összeszedegettek... :DD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mycelium2014. május 27. 11:39
 
 
Lehet olyanok mint azok a levélvágó hangyák, akik gombát termesztenek. Hátha táplálni fogják a gombáid, csak aztán vigyázz ne ők arassák le a termést :))

Egyébként biztos, hogy sok fertőző dolgot visznek be magukon a hangyák..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 27. 09:45
 
 
Amikor kis hangyák befoglalják a sütit a szellőzőnyílásokon bemászva, az egy nagyon vicces dolog... :D Nem tudom volt e már valakinek... 1 nap alatt a kis gecik 2 poharat is elfoglaltak :DDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 24. 07:11
 
 
"bio-gomba" LOL :DD
Mindenesetre ha majd itt azerbajdzsánban hozzájutok bio-termékekhez meglesem mi a különbség :))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 23. 18:57
 
 
Szerintem azert mert ami bio, az nem tartalmazhat pl tartositoszert. Neked mindegy (hat vagy nem) de a gomba nem no tole.

Ha van a boltban bio* akkor azt veszem. Ha nincs, akkor a normalt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 23. 14:42
 
 
:D :D

Jaja mindegy nekik (gombák, fogyasztók)

Lehet placebó, de reagen a legjobb kubitrippem biobarnarizses magtakarásból volt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. május 23. 12:30
 
 
"Csak" annyi, hogy nem biogombád lesz... (Nem EU szabvány!)

Te most komolyan nem biogombát termeltél idáig? Remélem erről a fogyasztók is tájékoztatva voltak rendesen!

Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem!? Botrány!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
greenman2014. május 23. 06:32
 
 
Egyébként ezeknek a bio cuccoknak mi az értelme, végeredményben számít valamit? bio-barnarizs, bio-nádcukor... stb. :D Nekem mindig lemarad a bio de no problem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 22. 09:07
 
 
580-as az a szabvány üveg nálam (az a mézes, alul felül kockás) :) Elég nagy és 14 db befér a kuktámba.

Ha azt a löttyöt beszövi szépen, akkor az kb 100 pohárra is elegendő, bár én már csak ehetőkkel foglalkozom.

A GT az nagyon jó. Extra erős lesz ha takart magon csinálod ;)

Az LC meg állhat is, leginkább a hülés miatt érdemes, meg esetleg feloldódik a karamelles cukor. Nekem is a barnanádcuki vált be. Egyébként nem kell aggódni, ha kicsit darabos lesz, akkor is beszövi. Inkább a fertőzés a para, sajna nagyon jó oldat másnak is :)

A PF-hez meg még annyit, hogy inkább szárazabbra csináld, úgyis áztatod. Vagyis ha elkeverted az anyagot még víz nélkül, akkor lassan adj vizet hozzá. Akkor jó ha olyan mint a gyerekkori homokozás közbeni nedves homok :) Ha beleteszel egy kanálnyit a pohárba, akkor az alján nem lehet masszás, ha az akkor keverj hozzá még száraz keveréket.

Sok sikert!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 21. 15:50
 
 
Köszönöm a válaszod. Miért épp 580ml-est mondasz?

Még nem használom fel a vésztartalékot de lehet sor kerül rá. A cicus aranyos tanár, remélem sokmindenre megtanít. ;)

Kuktában csináltam pár LC-nek valót barna nádcukorral, ez ugye barnára színezi a vizet is, remélem nem karamellizálódott meg. Mindenhol írják, hogy hagyni kell állni egy estét. Nem értem mi változik ez idő alatt (a kihülésen kívül) de akkor most pihennek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 21. 08:31
 
 
Szia, ha van kedved és nem para ha elromlik és van still air box, vagy kesztyűsdoboz, akkor:

Csinálj egy 580 ml-es beföttesből LC-s üveget (FBS szilikon+légzőnyílás a kupakon)
Sterilizáld kuktában vagy főzd 2 szer
a dobozban nyisd ki a tetejét és "fertőzd meg a kis cicaszőrökkel
majd zárd vissza

működött már, de ez csak amolyan végszükség

a helyedben megvárnám, amíg lesz egy két-öt friss nyomatod, mert ez eláll akár 7 évig is, és így ez lesz a vésztartalék.

ps.: milyen márkájúak a macskák ? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 20. 19:25
 
 
Sziasztok!

Van egy printem, amiről lekapirgáltam amit tudtam de szerintem van rajta még használható cicaszőr. Arra gondoltam, hogy kinyitok egy nagyobb fecsit és beleteszem a printet és szívok hozzá ioncserélt vizet (forraltat, kihültet) és eztán ezt egy LC cukros oldathoz fecskendezem az úgy nem biztos hogy rossz lesz.

Vagy már eredetileg a facskendőbe is cukros oldatot szippantsak? Vagy az lc-be dobjam a printet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 12. 13:28
 
 
Az lesz, igazándiból nincs olyan részlete a műveletnek amibe ne lehetne belekötni.
Következő próbálkozás reméljük több sikerrel jár.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. május 12. 13:00
 
 
Hátja ez érdekes, mintha szétfőtt volna. Ha az arányok tuti stimmelnek, akk én még annyit próbálnék meg h egy kuktában sterilizálnám.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 9. 23:56
 
 
Hat ez ugy nez ki, nem jott ossze... Feheres de nem ugy ahogy a kepeken: http://imgur.com/KO5u2yv

:(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 9. 19:35
 
 
Koszonom szepen mindannyiotok segitseget. Orakon belul korvonalazodni fog, hogy mit alkottam az elso kiserlettel. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 8. 12:13
 
 
Sziasztok, Persze én is bele pofátlankodok „kicsit” :)

Darth Véder szerint:

Ha nincs kukta akkor is működik de kétszer főzném 24 óra elteltével (biztos ami biztos)

- Használj (bio)barnarizst, daráld le, és azt keverd 2:1 arányban 2 vermi 1 liszt, szárazon, majd nedvesíts igény szerint :)
Bármi mással csinálta , gyengébb lett a macska (próbálva mindenféle barna és fehér liszt, korpa)

- pohártartalom: keverék -1cm, a megmarad rész száraz vermi :)
főzéskor persze nedves lesz és elvileg utánna is az marad, hiszen a vermi szívja a vizet, de ez bentről jön kifelé. Amikor hűl visszaszívná, ezért hagy a kuktában/forró lábasban lehetőleg fedővel. De működött már simán csak úgy hogy főzés vége után forrón kivéve tiszta ronggyal letakartuk. Sőt még annyi sem volt.

- zárhatod befőttesgumival az alsó réteget, és púposodni is fog, majd vissza is húzódik, persze még be is süpped hiszen valamennyi vizet kinyomott magából. Főzés előtt tegyél rá csak simítva még egy réteget, ez lesz a "fedő" ezt még gumizni sem kell. Csubakka azért szokott rá erre, mert utálta vakarni a ragacsot a pohárról :)

- Oltás tiszta helyen, kesztyűs dobozban, kartondobozban hipós spricceléssel. Na most sikerült már úgy is hogy mezei konyha és csak ala natur. A felső, rögzítetlen réteget leveszi az alsót törli alkesszal/hipóval, majd forrósított tűt gyorsan átszúrja, nyom, forgat szúr nyom forgat szúr, nyom forgat szúr nyom, felső vissza. Középre nem szokott, úgyis összeér a fonálzat.

- FONTOS, hogyha már van legalább 4-5 centis fonás, vedd le a felső fóliát, mert akkor már kellhet a levegő neki. esetleg gumizz rá egy tiszta papírlapot. Az oltólukakon majd elég gázcsere zajlik.

Üdv
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. május 7. 22:18
 
 
Jaja ragaszd körbe szigszalaggal úgy, hogy sehol se legyen rés. Nem tudom konyharuhát szoktál e a poharak alá rakni, bár ha eddig nem sült meg akkor gondolom igen. Így már biztos jó lesz !
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2014. május 7. 17:56
 
 
Az alufoliat ragasszam a poharhoz? Milyen ragasztoval? Vegig korbe?
Es aztan a kulonbozo foliaretegeket is egymashoz?

Koszi megegyszer! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maniec2014. május 7. 16:16
 
 
Az alu azt a célt szolgálja, hogy a forrásban lévő víz -mikor felcsap a pohár tetejére- ne áztassa el a sütit. A süti saját nedvességtartalma kicsapódhat az üveg falára (kondenzáció miatt) de a száraz vermit semmi esetre se tudná eláztatni. Szerintem a befőttes gumi a ludas, ragasztóval 100% hogy nem megy be a víz! ;)

Ja és egykalapalatt-ra ne alapozz, sajnos nagyon sok outdated infó van ott, én is megjártam párszor. Ha biztos forrás kell akkor shroomery.org! :)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!