 | 
Legfrissebb hozzászólások (2623 - 2642) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | volna egy félig-meddig filozófiai kérdésem.
szóval, ha egyszer anno kaptam egy spórát, és annak a gyümölcseiből vettem újabb lenyomatot, és így tovább több generáción keresztül (a történelem gombafonalai),
akkor vajon az én mostani spóráim lehetnek-e szarabbak az eredetieknél a viszonylag állandó házi mikroklíma miatt.
mert én úgy nézem, hogy egyre lassabbak, betegesebbek, kevesebbet hoznak. van ilyen? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Köszönöm a segítséget..akkor ha fúrok lyukat nem kell szellőztetni..hát ez okos gondolat..macska\kucsa ugysincs itthon,szóval nem hiszem ,hogy a kész sütik már fertőződnének könnyen,azok már ellenállóak általában én ugy tudom..a casing lényege tehát az h feltöröd a sütit és vermit - szendvicsbe teszed (2vermit réteg közé a feltört süti)...a sütit akkor töröm fel ugye mikor a milicium kialakult és átszőtte a táptalajt a gomba..?? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Többet hoz a casing. A casingnek a lényege hogy nedvességet és táplálékot biztosítson. Ha fertőzésed van azt idővel észre fogod venni. A leggyakrabb fertőzés a pókhálós penész ami 1-2 nap alatt tönkre teszi a casinget. Szürke vékony szállú vatta kinézetű. A másik leggyakrabb casing fertőzés a zöld penész. Tudni fogod mikor van fertőzésed hidd el. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | azt olvastam, hogy a casinges módszer több termést hoz, mint a sütis igaz ez? és casingnél hogy látom, ha fertőzés van? (a föld alatt van) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ez egyértelmű h a vermi! A kókuszt csak azért használják mert tápértéke is van!
Muldkor láttam 1 anyagot már nem tom mi a neve a lényeg az hogy egy kiló abból a cuccból 250liter vizet képes megtartani:D Az azért nem semmi 1G elég lenne belőle a sütibe:D |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | vermikulit VS kókuszföld
melyik tart meg több vizet, melyik párásít jobban?
majom: a vermi/kókuszrost/virágföldet is sterilizálnod kell használat előtt, bár gondolom erre magadtol is rájöttél. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hali!
Majom: Nagyon egyszerű a megoldás fursz a doboz aljára pár lyukat és máris nem kell foglalkoznod a szellőztetéssel! Casing:Annak az a lényege hogy a sütidet apró (kb: 20ft nagyságúra) töröd fogsz 1 dobozt az aljára nedves vermikulitot vagy földet vagy kókuszrostot teszel aztán a széttört sütit rá azután megint 1 nedves vermi/virágföld/kókuszrostot ez a casing! Sok sikert a további munkálatokhoz:D Peace... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hola: az egy komplett felszerelés, elvileg minden benne van, ami kell hozzá, csak össze kell rakni, ahogy a leírásában van és kész |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ez a film cseszett jó:D Kajak kedvet kapok hozzá ahogy itt nézem és nem is tűnik annyira nehéznek..azért a kérdéseim még nyitottak... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | TELE VAGYOK KÉRDÉSEKKEL!!!! Mi van akkor pl ,ha nem vagyok itthon és nem tudom szellőztetni a terrálriumot???? Hány napot bir ki szellőztetés nélkül? Mert ugy tom h lehetőleg légmentesen kell lezárni... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Levegősterilizálásra jó az olyan spré amit a doki a seggemre fúj injekció előtt? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Itt miből készül a táptalaj? Mintha kutyakaja lenne ..:D |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | :D Köszönöm a linket!!! Bár a forditással lesznek gondjaim..pedig angolos vagyok 8( ...és azt nem tudod véletlenül ,hogy mi az h casing? Ez az öntözés dolog ami kérdéses nekem,mert az oltást azt tudom, h pohárba sterilen vermit+buzaliszt utána sötét helyen..tehát a beoltás az ok, inkább a későbbi nevelés a gondos( Perlit+hidrogénperoxid?,vagy viz?azt locsolni a falára vagy permetezni?hogy kell szellőztetni?milyen időközönként kell locsolni? stb) |
| |  |  |  |



 |  |  | | | |  |  |  | | csá majom!!! ha má nem segit neked senki akkor majd én. szed le a"mushroom growing made easy" kis filmet abból megtudsz mindent ami az alaphoz kell. |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Én ugy tudtam,hogy a poharakat ki kell főzni....meg utána akkor is mikor már benne van a táptalaj (vermit+búzaliszt)...akkor mi is az a casing? :D kezdő vagyok szal bocs ha értetlenkedek...és akkor elég ha a süti alá alufóliából vágok ki egy kerek részt h ne a perlitre tegyem? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Egyébként köszi h segitesz..:) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Amikor kialakult a micélium hálozat akkor már nem igényel nagy sterilitást. Sokkal ellenállóbb lesz a fertőzésekkel szemben. Beoltásnál elég ha körbe fújod a levegőt alkohollal a tű végét pedig égeted. |
| |  |  |  |

|