 | 
Legfrissebb hozzászólások (27851 - 27860)
 |  |  | | | |  |  |  | | Az jó lenne.
Nekem eddig mindíg összeállt és tömör lett a sok törmelék meg por miatt és csak akkor sikerült valamennyire ha átszitáltam az almot és csak a nagyobb szemcsék kerültek a sütibe.
Az egység az térfogat vagy tömeg? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | tester: korábban már írtam róla néhány sort, de akkor még1x :)
Képeim sajnos nincsenek, majd legközelebb dokumentálom a dolgokat és ha gondolod, egykalapalatt-ra is írok egy kisebb tutorialt a közjó érdekében.
...én úgy szoktam csinálni, hogy először ledarálom a barnarizst (ez lesz az egységnyi mennyiség). Utána hozzáadok 2 egység macskaalmot. Jól elkeverem, és öntök rá egy bő egység vizet. Ekkor jól hallgatóan sercegni kezd. Megint jól elkeverem és várok egy kicsit, mert egy kis időbe telik, mire beszívja a vizet a macskaalom (5-10 perc elég). Ekkorra alábbhagy a sercegés is. Ez után kiderül, hogy sok/kevés/elég volt-e a víz. Ha "tocsog" a vízben a cucc, akkor sok a víz és hozzáadok még egy kis macskaalmot. Először mindig úgy szoktam keverni, hogy egy kicsit több legyen a víz, mint amit a macskaalom be bír szívni. Ilyenkor adok hozzá még egy _kevés_ száraz almot, újból elkeverem, és várok egy picit... és már kész is van. Akkor jó, ha szépen összeáll és nem csepeg. A keverést kanállal célszerű, mert ha kézzel gyúrja az ember, tömör gombócok lesznek a dologból, amit a micélium nem szeret. Ha mégis találunk nagyobb összeállt darabokat a keverékben, azt tenyér közt szét lehet morzsolni. Az üvegbe kanállal szoktam adagolni, és ha szükség van rá, közben _kicsit_ lenyomkodom. Akkor jó, ha nincsenek benne nagyobb üregek, de szemmel láthatóan jó levegős.
Ha már itt tartunk, még egy apróság, ami nekem nagyon szépen bevált: újabban edénynek tescos poharakat használok. 400 ft 4 darab (3 decis), jó vastag falú, felfelé tágul, simán bírja a kuktázást. Néhány réteg alufóliával + szigszalaggal szoktam befedni. LC-vel oltok, tehát nem szoktam spórolni az oltóanyaggal. Így megvan az a jó tulajdonsága, hogy a lefolyik az aljáig a cucc és a pohár teljes magasságában kezdi beszőni a micélium. Így hamarabb és biztosabban végez.
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Persze, hogy szereti! :)
De csak az ásványi alapút. Én zöld zsákos bioluxot használok (zeolit). Párásítani is bevált... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | mental_disorder: a macskaalmos sütiről igazán írhatnál részletesebben, mert biztos hogy sok embert érdekel. Képek is jók lennének, én se nagyon láttam még és nekem nem sikerült rendesen pedig próbálkoztam vele. |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | meg ugye minden egyensúlytalanság az elemek egyensúlytalansága
először a törekvés hogy egyensúly legyen, aztán ez a földből űrbe "gyökerezés", amit már egy alapvető transzcendens élménnyel magyaráz, meg a Dzogchen és a szivárvány-test :-) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | ezt konkretan termokozegnek vettem, parasitani majd enis macskaalmot fogok hasznalni...vagy azt is szereti a mici? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Szerintem a cigarettázás egyfajta tömeghipnózis. Nem éri meg a hatóanyag okozta élmény azt, amilyen függőséget tud okozni.. Amikor gyárban dolgoztam és azt a kevés szünetet amit kaptunk a műszak alatt, a dohányosok inkább evés helyett cigizésre használták hát azt nehezen tudtam megérteni. Tudom hogy sokan leakarnak róla szokni, de nem tudnak, ezért minden drognál rosszabbnak tartom. A többitől legalább jól érzed magad, de ettől ha nincs akkor csak az elvonási tünet jelentkezik ha meg hozzájutsz nem is élvezed, csak szívod |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | kolorize: szerintem normális, nekem is ilyen volt. Bár azóta csak macskaalmot használok: olcsóbb, hozzáférhetőbb, tökéletesen működik. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Az normalis, hogy a frissen vett csomag vermikulitomnak a reszecskeit egyszeruen ujjal osszebirom preselni es megvaltozik az alakjuk? Csak mert elmeletileg ez egy asvanyi anyag ugye es ilyen puha asvannyal en meg nem talalkoztam de lehet csak hulye vagyok |
| |  |  |  |

|