DAATH

Az ember igazi titkai titkosabbak előtte, mint mások előtt.

Paul Valéry

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (13 - 112)
 (Témakör: Aktuális drogtémák)

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2018. március 11. 12:00
 
 
Jaja, de 2012 január 1-től tiltólista, ha jól emlékszem, szóval nem hiszem. Persze voltak/vannak analogjai, amik legalább annyira rosszak.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
megauto2018. március 11. 11:08
 
 
Amúgy az az érdekes, hogy a legtöbb szereplő, tök értelmesnek tünik, mégis gyengék lelkileg, hogy abba hagyják ezt a szart. Kiváncsi vagyok mi lehet azóta velük. Ez az mdpv amit elvileg nyomnak, ez a dizájner drogok leg elején jött be valamikor a mefedron után nem?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2018. március 11. 02:29
 
 
A fordításban többször MP-t mondanak, de a felirat MDPV. Szerintem ez rossz. Szarul néznek ki a belövés után, de nem gondolnám, hogy *PV-t tolnak, inkább valami közelebbi mefedron származékra tippelek, pentedronra mondjuk. Biztos vagyok benne, hogy a PV-ktől sokkal kevésbé tudnának kommunikálni, bár ki tudja, hogyan vágták meg.
Gén, mit tudsz erről?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2018. március 11. 00:01
 
 
Nem tudtok a csávóról valamit?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2018. március 10. 12:19
 
 
Dizájneren 2016
http://film.indavideo.hu/video/f_diz

Elérhető a teljes film indavideo-n.

Geri súlyos kábítószerfüggő, dizájnerdrogokat használ intravénásan. Két flash között aktív társadalmi életet él Budapest utcáin, egy olyan szubkultúrában, amelybe a „normális”emberek nem láthatnak bele. Egy fűtetlen foglaltházban télen annyira megbetegedett, hogy kómába esett, és amputálni kellett a tüdeje egy részét. Amint felgyógyult, újra drogozni kezdett, pedig tudja, ha így folytatja, nemsoká meghal. Innen követjük Geri életét, a drogokkal, a leszokással való mindennapi küzdelmét. Vajos sikerül életben maradnia?
Stáblista:
Horváth Balázs - rendező, operatőr
Botors Tamás - operatőr
Kristóf Márton - zene
Porteleki Áron - zene
Szabó Bálint - zene
Pusztay András - producer
Pap Levente - vágó
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2017. november 14. 22:07
 
 
Esouh:
A "nyers" kannabisz evése kifejezetten pazarlás az alacsony hatásfok miatt. Egyrészt mert a benne lévő inaktív THC-savból a hevítés hatására lesz pszichoaktív THC (a szervezetben ez a reakció csak korlátozottan megy végbe), másrészt pedig mert a THC zsírban oldódik. Nem hiába találták ki a melegített vajban kevergetést...
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Esouh2017. november 12. 00:27
 
 
Rendes fűből mennyivel kell többet/kevesebbet elfogyasztani ahhoz hogy olyan hatást érjek el mint 0.3-0.4g fű elszívása után?

A kérdés nem a süti miatt , hanem mert kíváncsi vagyok magában, minden nélkül mennyit kellhet, mert nem akarok túl sokat, de keveset sem, mert az meg "pazarlás" kb.

Illetve ha magában enném, akkor okozhat-e hányást, hasmenést, vagy minden gond nélkül átmegy?

És így éhgyomorra mennyi idő múlva kezdene el hatása lenni, és meddig tartana kb?
Valamivel gyorsabb a sütis módszernél gondolom :)

Előre is köszi a választ :)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2017. július 31. 21:39
 
 
Pszichedelikus témájú előadások a Samsara fesztiválon (Siófok, 2017. augusztus 8-13.)!

Nemzetközi előadók:
- Dr. Friederike Meckel Fisher (MDMA-terápia)
- Jeremy Narby (ayahuasca)
- Manuel Villaescusa (ayahuasca)
- Leopardo Yawabané (ayahuasca)

Hazai előadók (időrendi sorrendben):
- Móró Levente, csüt. 14h, Recent Developments in Psychedelic Research
- Brys Zoltán, csüt. 15h, The Pioneer Psychedelic of the West: Mescalin
- Hajdu Zsanett, csüt. 16h, Medicine Plants of the Bolivian Tribes
- Frecska Ede, szo. 10:30h, The Therapeutic Use of Ayahuasca
- Menkó Gábor, vas. 10:30, Traditional and Therapeutic Use of Psilocybin
- Bokor Petra, vas. 14h, Bridging Ritual and Therapy


https://fb.com/events/1283765871654033

http://samsarafestival.eu/?page_id=5
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2017. június 2. 22:43
 
 
Sárosi Péter és Takács István Gábor (Jogriporter Alapítvány) kapták az idén a legrangosabb nemzetközi ártalomcsökkentő díjat!

http://drogriporter.hu/hri2017

http://magyarnarancs.hu/lelek/minket-az-ember-erdekel-nem-a-drog-104528
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2017. május 4. 21:11
 
 
Szerintem arról a cuccról azóta se tudja senki, hogy valóban létezett-e, vagy valami élénk fantáziával rendelkező forgalmazó agyszüleménye volt.

Volt jó pár olyan eset is, hogy valami szert piacra dobtak egy fantázianév alatt, mondjuk NRG, de az összetételt eltitkolták, vagy kitaláltak valami bullshitet rá, aztán teliírták az összes fórumot kedvező experience reportokkal. A végén persze kiderült, hogy miről van szó és felfüggesztették a topicocat, vagy kicsit moderáltak.

Én azt mondom, hogy a megfelelő szabályozásokkal jobb lett volna meghagyni az ismert, kevésbé veszélyes szereket, mert már a 2009 utáni első majd második betiltási hullám után is egyre kezdtünk elmenni egzotikus irányba (MDPV), azóta meg a jóisten se tudja, mi van, követhetetlen.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
megauto2017. május 4. 20:57
 
 
Ja meg még egy :D Volt egy 4-fc nevü szer, amit kokain replikának reklámoztak. Az ára is drágább volt, mint a többi RC-nek. Én szinte semmit nem éreztem töle. Akkoriban írkáltak olyat fórumokon, többek között itt is, hogy nem mindenkinek adja be.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2017. május 3. 22:03
 
 
A bk változat az általában könnyen megkülönböztethető az amf vagy metamf alapvegyületűektől. Sokkal gyorsabbak és lökésszerűbbek és általában ezeknél a legjobb az eufória/body load arány.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
sleepwalker2017. május 3. 17:40
 
 
ppngdd:
Mernék fogadni, hogy vannak még itt "bujkáló" arcok a régebbi fórumozók közül is, csak kicsit passzívabbak mostanában :). Egyébként a két tipp közül a furcsa nevűre gondoltam én is, de azzal nincs saját tapasztalat és sajnos a másikkal sem, pedig mind2-ről jókat hallottam. Akkoriban elég óvatosan álltam az RC-khez, gondolom a sok rémhír miatt is, meg a mefi betiltása után kicsit kaotikusnak is tűnt a helyzet. Nyilván az sem volt tartható már, hogy kb a sarki éjjel-nappaliban is mefit árultak. Na nem mintha az, ami utána jött sokkal jobban festett volna, sőt. Lehet nem lett volna rossz ötlet, ha szép csendben kifelejtenek valamit a C listáról, mondjuk akár a metilont, vagy készül egy olyan lista is, amiknek csak a forgalmazását tiltják. Bár utóbbit nyíltan nem valószínű, hogy bármelyik politikus fel merné vállalni.
JWH-ból 1-2-be viszont sikerült belefutni, először a 018, aztán a következő az nemtom melyik volt már, ami elterjedt az ilyen bolti keverékekben, az a 122? Azok nekem bejöttek, akkoriban Z-vel nem voltunk túl jóban, ezek viszont egész kezelhetőek és kellemesek is voltak. Ahhoz képest, hogy mennyire elterjedtek anno, nem nagyon hallottam róla, hogy bárki rosszul lett volna tőlük (ha leszámítjuk a "kicsit túlszaladt" helyzeteket).
Mirok:
Én írtam korábban az MDMA-s témában. Úgy értettem a hasonlót, hogy nem nagyon lehet látatlanban megkülönböztetni, csak a hatások alapján. Azért egy MDAI vagy bk- azért jóval lájtosabb szerintem. MDA és társai már más téma, de azokat meg nem sorolnám az RC-k közé. Ha előző kettőt kapnám MDMA-ként azért kicsit megsértődnék, utóbbiért már annyira nem. Egyébként ha az MDA-t vesszük alapul, akkor annak az MDMA az RC-je? :D
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2017. május 1. 20:22
 
 
Persze, egyértelműen a mefedron volt a stimuláns RC-k királya. Nagyon rég volt, hogy utoljára a kezembe került, akkor még nem elemezgettem annyira a mellékhatásokat, de egy vérnyomás mérésre emlékszem peak alatt: 165/100, 120-as pulzussal. Adott azért a keringésnek rendesen, de a rövid hatóideje miatt szerintem közelebb állt a szervezet természetes öröm-jutalmazás érzetéhez, mint egy hosszabb hatású amfetamin vagy metamfetamin származék.
Sok kép van fent azonban a mai napig maradandó szürkülésekről, kékülésekről, ami azért nem olyan bizalomgerjesztő. Metilonról ilyet nem igen hallottam.
Egyszer beszéltem egy mentős ismerősömmel ezekről, vágta a témát és azt mondta, hogy a katinonok sokkal gyakrabban okoznak aritmiát meg furcsa anomáliákat, szal orvosi-mentési szempontból ezerszer inkább egy amfetamin, mint az újak. De ezt a nézetét lehet torzították az MDPV túladagolások.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Mirok2017. május 1. 16:27
 
 
Valahol lentebb olvastam,hogy lehet találni az összes cuccra hajazó RC-t,kivéve az Mdma-t.
Annyit reagálnék erre a gondolatmenetre,hogy szerintem az sem kivétel.
Anno az Mdai és az MDA nevű kollegák eléggé hasonlítottak rá,sőt szerintem a Methylone (βk-MDMA) is
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
megauto2017. május 1. 16:08
 
 
Most, hogy felhoztátok, tényleg volt a mefedron is :D Erröl el is felejtkeztem. Az nekem is nagyon bejött, nekem úgy adta intenzíven ha lenyeltem. Egyedül a másnapja szolt nálam ellene, mert nekem több napi depressziót, és néha-néha elviselhetetlen fejfájást is okozott.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Jorck2017. május 1. 13:52
 
 
Szerintem viszont a mefedron volt a legjobb! Az lenne a dobogó tetején. Jó igaz mikor elmúlott a varázslat ott is kemény használat esetén kialakult a vákum; hiányérzet; sóvárgás. De nagyon kevés is jól beadta belőle, lehetett redosolni, és olyanokat adott be mint a legjobbak. Tényleg volt egy kis ópiumszerű karakter is benne. Kis könnyedség, mellette pörgéssel, remegő képhatások. Mondjuk én special komolyabb szernek tartom mai napig mint az igazi bogyót.

De a metilon meg nagy dózisok után már nem adta be azt a nagy varázslatot, csak az elő löket mutatta meg a lényeget(persze gondolom ez a fogyasztás módján is múlott). Nekem nazálisan nem adta, orálisan meg ilyen majdnem 1 + kellett az igazi varázslathoz. Meg persze ha valami mást is tolt mellé az ember, úgy megmutatta sok más oldalát is. Lehet nem volt olyan káros mint a többi, de talán ebből kellett a legnagyobb dózis.

Aztán a 3. helyezett az a régi e3energy por volt aminek egy része (1/3) mdpv volt, a többi most nem jut eszembe de valami rokon vegyültek voltak. Nekem az konkrétan a legtisztább speedes, kokainos hatást adta 8-12 órába; totálba. Azelőtt ilyet, ilyen tisztán soha nem éreztem. Így utólag csakis a meth kristállyal tenném egy lapra. Abból is nagyon nevetséges adagok kellettek, olyan erős volt hogy 1 kiütött volna egy busznyi embert.

De megemlíteném én is még az egyik bio füvet (smoke xxx) volt akkoriban a neve, állítólag jwh-081 volt benne. Nagy az is egy jómadár volt, elvarázsolt rendesen. Előtte ilyeneket még nem hogy fűtől, de talán csak az ilonkától lehetett érezni. Viszont nekem még ez a szer nem okozott akkora függőséget. Nem volt nála ez a kényszeres 20p-enkéni szívogatás sem. Emlékszem ki szoktam menni a közeli kis erdőbe, és egész délutánra fél g vittem ami tökéletesen elég volt. Egész nap nyugodt flesses állapotot adott. Ez a mai bióknál 3-4 lenne, kattogásokkal, halálfélelemmel.

Tehát összességében levonhatóak a következtetések is.

Az adagolás már ennél a 3 szernél is lényegesen különböző. A mezei ember mikor elindult, és pont hozzászokott az egyikhez lehet valami mást kapott legközelebb, és egy gyengéd mozdulattal túl is adagolta, vagy épp semmi extrát nem érzett.
Tehát eléggé kiszámíthatatlan így a dolog.


ppnqdd

"Egy szert nem lehet rosszabbnak mondani amiatt, mert túl olcsó és túl sok áll belőle rendelkezésre és nem tud önmérsékletet parancsolni emiatt az ember.,,


Erre felhoznám példának a penta kristályt. Ennél a szernél különösen elő jön ez a része, még alkalmi nagyon kis dózisoknál is. Mert bumm bead valamit, és még véget sem ér a hatás, de már kezd megzuhanni a használó. Valami hatalmas késztetés érez hogy kijöjjön ebből az állapotból, és ha van még a cuccból akkor szerintem 10 emberből 8 biztos hogy redosolni fog.
Ráadásul utána nem is tisztul teljesen ki az embert. Ha pedig ész nélkül elkezdik tolni akkor ilyen zombi szerű lények alakulnak ki.

Vagyis én úgy mondanám ez a szer egyik hatása hogy eteti magát! Persze lehet vannak akik nem függők, és megálljt tudnak parancsolni, de ez szerintem csak egy nagyon vékony rétegre jellemző.

A természetes szerek esetében ilyenekkel nem kell számolni. Az egyik kedven szerem pl. a szerecsendió. De ha megeszem egy hétig nagyon rá sem akarok gondolni az ízére. Meg hiába is tolnám be egy darabig a tolerancia miatt. Tehát a természet megoldotta hogy minimum csak jó pár hetente érdemes használni.


A természet beépített nagyon sok ilyen dologba egy gátat, vagy határt amit nem nagyon lehet vagy érdemes átlépni.
Ezzel szemben az ember által előállított tiszta cuccoknál nincs ilyen korlát. Ez szerintem nagyon fontos, és ezt a tényezőt is figyelembe kell venni!
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2017. május 1. 00:39
 
 
Kezd felpezsegni a fórum értelmes irányban, lehet többször kéne ilyen témákat feldobnom. Ti hol rejtőztetek eddig? :D
Szerintem is a metilon volt amúgy a legjobb RC. A JWH-król nem tudok nyilatkozni sajna, nem próbáltam őket, sose vonzott annyira az a szercsoport, de tökéletesen megértem, ha valaki talált köztük jót, mindig érdekes ilyeneket olvasni az erős sztereotípiák közepette.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
megauto2017. április 30. 05:11
 
 
ppnqdd:
Herbálos dolgot jól látod, amire egy konkrét példát is tudok mondani. A JWH-122, ami tudtommal már kábszer listás, nagyon kiszámítható, biztonságos anyag volt. Legalábbis az én véleményem szerint. 4-5 hónapos depresszióbol rántott ki konkrétan engem ez a szer. Mindenki hitetlenkedve hallgatta ezt a sztorit de ez így volt, hogy egyetlen egy cigaretta kidobott a depiböl. Pedig elötte aztán mindenféle praktikával próbálkoztam mindhiába. Valahogy úgy írnám le, hogy egy olyan oldalrol fordította velem szembe azt a bizonyos problémámat ami a depi okozója volt, ami senkinek és semminek nem sikerült elötte. Hülyén hangzik, de szinte tálcán kínálta a megoldást. Ez eset elött nagyon negatívan szemléltem a világot, ezért nagyon sokszor voltam depis, rosszkedvü. A JWH mondhatni megtanított pozítívan szemlélni a dolgokat, világot. Ez már egy jó 7 éve volt. Azóta egyszer voltam nagyon depis, egy szerelmi csalódás miatt, de pár hét alatt azon is tultettem magam. Szóval jó irányba fordított engem, szinte eltörölte a negatív gondolataimat, ami a mai napig tart. Ha rá gondolok a 7 évvel ezelötti énemre, 90%-ban rosszkedvüen éltem minden napjaimat. Ugyhogy ez a szer nekem egy csodaszer volt. Csak sajnos a c lista után nem találkoztam már vele. Volt még utána egy próbálkozásom az AM sorozat egyik tagjával, nem emlékszem pontosan melyik volt az már. Az nekem már túl intenzív, kezelhetetlen volt, úgyhogy ott abba is hagytam a herbálos karrieremet. Rá jó pár évnyire hívtak be egy herbálra, amiböl talán ha 5-6 slukkot szívtam. Ez olyan szintű én-vesztést, valóságérzet elvesztést okozott, amilyen rossz érzést még életembe nem éltem átt. Akkor ilyedtem meg igazán, amikor felülröl láttam magam. Szerencsére amilyen hirtelen elkezdödött a műsora, olyan hirtelen is lett vége kb 20 perc után. Akkor megfogadtam, hogy még ha fizetnének se szívnám ezeket a mostani herbálokat. Utána áttbeszéltük ezt pár haverommal, akik ugyan ezt áttélték, hogy ha mi, akik már azért pár dolgon tul vagyunk, és nem tudtuk kezelni, akkor mit csinálhat egy olyan tizenpár éves gyerekkel aki belefut egy ilyenbe. Valahogy nem lennék a helyükbe :D Itt a környékünkön tudtommal nem nagyon megy ez a herbál dolog már. Még egy 2 éve kb azért lehetett herbálos arcokkal itt-ott összefutni, de mindegyikröl elmondható, hogy a szegényebb, lecsuszott arcok voltak.
Összegezve az egészet szerintem a JWH-122 egy nagyon korrekt kis szer volt, csak szerintem már nagyon minimális az esélye annak, hogy valaha is találkozni fogok vele. Valakinek volt estleg tapasztalata ezzel a szerrel?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2017. április 30. 02:57
 
 
Jó írás. A 444-en általában azt próbálják bizonyítani, hogy a klasszikus szerek mennyivel jobbak, de ez is csak egy összemosás. Az olvasottak alapján még az is meg merném kockáztatni, hogy az oly annyira gyűlölt herbál hatóanyagokból a 6-7 évvel ezelőttiek még egész jók/biztonságosak lehettek. Mára azért romlott el ennyire a helyzet, mert semmi más nem számít már, csak hogy megkerüljék a szabályozást és kb. üssön. Hogy hogy üt, az nem számít.

Van tippem arra, amit kérdezel, de csak kódolva írom le. Kettő is. Mindkettő alfa metil fenil etilamin származék. Az első egy f betűvel kezdődő 4-halogén. Nagyon hosszú hatású, lájtosan stimulálónak mondják, erős szociális világszeretettel, de sosem annyira mély.

A második a kati utáni következő generációba tartozik, amit még kb nyomon lehetett követni. Furcsa egy szer, angolul. 6-valami. Nem voltam oda érte a beta ketonok után.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
sleepwalker2017. április 29. 16:10
 
 
ppngdd:

Mert az MDMA tényleg olyan, mint egy vitamin :). Viszont ebben a témában kicsit kilóg a sorból abból a szempontból, hogy eléggé egyediek a hatásai. SP-hez, gombához, de még elesdéhez is találsz megszólalásig hasonló RC-t, de Emmához -eddigi tapasztalataim alapján- nem igazán. Még régen haver mesélt egy RC-s bogyóról, ami azt mondta nagyon hasonlított, sőt állítása szerint még talán kicsit intenzívebb és hosszabb is volt, de azóta sem hallottam ilyenről. Nagyon kíváncsi lennék mi lehetett benne. Egyébként nem kérdés, hogy van kevésbé veszélyes. Ha hasonlót keresel, akkor , pl a metilon ilyen lehet, legalábbis nekem kevésbé tűnt fizikailag megterhelőnek. Az MDMA-t viszont könnyen félre lehet ismerni, ha nem veszed számításba, hogy különböző set setting mellett teljesen más arcát tudja mutatni. Ilyen szempontból pl a metilon egy "kényelmes" alternatíva, mert az kb bármilyen helyzetben hozza a "megnyertem az 5-ös lottó fílinget" :).
Visszatérve az eredeti témára, az én véleményem az, hogy vannak előnyei az RC-knek is. Az pl bejött, hogy az 1p-lsdből tudtam, hogy tényleg az aminek árulják és 100 mikró van benne, ráadásul neten meg lehetett venni különösebb para nélkül. És ott vannak a nagyon érdekes, teljesen egyedi karakterrel rendelkező RC-k, lásd pl egyes triptaminok (miprocin), vagy épp a 2c-k is, amikre nem lenne igazságos azt mondani, hogy az ördög művei :). Szerintem az a gond, hogy a legtöbben 444 és társai cikkeiből tájékozódnak és összemossák az összes RC-t, mint úgy általában a "drogokat" is szokták.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2017. április 27. 20:16
 
 
Jó, de ez tök szubjektív. Egy szert nem lehet rosszabbnak mondani amiatt, mert túl olcsó és túl sok áll belőle rendelkezésre és nem tud önmérsékletet parancsolni emiatt az ember.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
DEA2017. április 27. 19:32
 
 
Hát nem tudom.. Nekem túl potensnek bizonyultak. Nagyon nehéz kiszámolni belőlük a megfelelő dózist.
Volt egy időszak, amikor felénk szinte egyáltalán nem lehetett kapni rendes gyorsot. Na azóta hagytam fel szinte minden tudatmódosítóval, mert kezdtem bekattani, pedig nem is űztem napi szinten. (Ez 2-3 éve volt, azóta csak ácsingózok egy jó kis beszélgetős felnire, vagy egy jó kis trippre. De most meg már nem visz rá a lélek. :)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
megauto2017. április 26. 21:12
 
 
Én szerintem nagyon sok olyan speed replika van, ami van olyan jó mint az eredeti. De ez csak az én véleményem. Persze volt nagyon rossz is, föleg ha az utó, vagy mellékhatásait nézzük.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2017. április 25. 23:37
 
 
Sziasztok, indítanék egy intellektuális, filozofikus vitát.
Én már kratomon kívül nem igazán pszichoaktivizálok, de szeretek elemezgetni dolgokat, visszaemlékezni, elmerengeni és érdekel a véleményetek.

Vajon tényleg jobbak a klasszikus szerek, mint az RC-k?

Szinte bárhol, ahol elolvasol egy beszámolót, vagy belepillantasz fórum hozzászólásokba, azt láthatod, hogy az emberek a klasszikus szereket veszik viszonyítási alapnak. Ez érthető is, hiszen ezeket ismerik a legtöbben, már beleivódott az agyunkba minden velük kapcsolatos tudás. Azonban mindenki egyetért általában abban is, hogy az újak csak analógok, alternatívák, utánzatok, de vajon tényleg így van?

Én úgy látom, hogy az MDMA-t lengi be a legnagyobb spirituális köd. A Szeretet Drogja, az alfa és az omega, a szent és sérthetetlen. Az igazi vallásos narkósok (:D) arra is bármikor megesküdnének, hogy lgalább annyira egészséges, mint valami vitamin.

Vajon tényleg nem csak egy moralizáló összemosás a dizájner drogok utálata a médiahiszti, a néhány feltűnő haláleset, az alacsony dózisok és az iszonyatos szertisztaság miatt?
Mik ezek az új szerek? Tényleg mindegyik a sátán szülötte, vagy vannak netán jobbak is? Kiderülhet valamilyről pl., hogy kevésbé veszélyes az MDMA-nál?
Persze véletlen sem a reklám, kizárólag a tudomány kedvéért.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
magvacska2016. december 13. 12:27
 
 
Akit érdekel.

https://surveys.globaldrugsurvey.com/s3/GDS2017HUN
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Jumbó géza2016. december 9. 09:03
 
 
3 ba max 3,5 ment itt a spury/gramm
A kristályt mindig drágább volt.az igazán "jó" kriss.
Hogy most mi a helyzet azt nem tudom.amugy meg spury párti voltam akkor is.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Jumbó géza2016. december 9. 08:50
 
 
Nem tudom gén .. hála istennek már jó ideje nem krissezek .
De rendes minőség + mennyiség 5 rugóba került,,miskolc,barcika vonzáskörzetében.
5 rongy a király,mitől ,tudtál enni,aludni,és nem voltál másnap szarul.
Persze volt kevesebbért is 0,5 grr..
Na meg ez is ,olyan bika volt ,hogy egy 3,4 cm utcáska szinte azonnal megütött
És aztán szinte nem is érezted a viszonylag jó spurit.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. december 8. 23:43
 
 
Jumbó géza:
Nem sok 5 rugó ezekért a kristályokért?
Pláne, a nem-katinon típusúakért?
Ugyanannyiért kb. ötször-tízszer kevesebb adag jön ki belőlük, mint az amfetaminból. Az egyetlen előnyük - ha éppen C-listásak - hogy 10 g alatt nem baxnak meg érte (ami az amfetaminnál csupán 0.5 gramm). De ezek között is sok a kábítószerré átsorolt. Meg amúgy sem hinném, hogy a legalitás nagyon érdekelné a végfogyasztót, az ár viszont már érdekelhetné. Vagy ennyire száraz lenne a speed-piac manapság?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Jumbó géza2016. december 8. 21:52
 
 
Ppnqdd : te biztos milliomos vagy és meg tudod venni a 20,30 rongyos koxot
Meg 20,30 grr weedet veszel zsebből :)
Nekünk 2 kezi proliknak jó a ezres kamucigi , meg az 5 rugós kriss :)
Nagyon fanyar vagy már bocs :)
Nem nem nem rosszul fogalmaztam :) sznob a styl- od :)
Cuccoltál te valaha ?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. november 15. 10:14
 
 
Kicsit Blikkes hír, de most olvasom, hogy Stanislav Grof újranősült:

http://www.stanislavgrof.com/wedding-announcement/
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 30. 09:05
 
 
Jó hát akinek velem van baja most közölje azt többet nem postolok
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
vacsad2016. október 30. 08:00
 
 
Elég komoly itt a lejtő mostanában...
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 30. 06:34
 
 
ppnqdd
Ezzel rám céloztál?
Am testerel mivan ?
Hol az egy kalappaltt?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. október 30. 01:14
 
 
Gén, nincs kedved véletlen egy nagytakarításhoz, vagy ezentúl ilyenre tervezzük a fórumot?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 29. 20:25
 
 
.Én+te+ö=gén 2002 óta nem érezted azt egyszer sem hogy kurvára elég? lassan lelőnek 1 cigiért ..... Nekem gecire tele van a faszom ha papírt veszek hulladék ilyen 50-75 mikor sok vannak de nem is ez a lényeg .... De lehet csak én vagyok balfék de kicsit vicces hogy 2-3 lap kéne ahhoz hogy a régi jubis Hoffmannt kapjam és akkor se biztos hogy azt viteti le amit kéne regén fikáztuk a shivásat hogy milyen fos meg a bohcos na én még annak is örülnék most.... Közben elönt minket a legál szar vagy már az se .... Jenci hagyd a faszomba egy vamzzer geci...
Nem tudom mióta hajtod a biciklit de ha régóta nem érdemelted meg ezt a tanuló pénzt sőt senki nem érdemli meg szerintem a legál tenger előtt vágta a témát.
De mit lehet csinálni ???? Ez van. Egymást dobálják fel az emberek nincs már zsivány becsület csicskásság van meg 1 más fel dobálása .. Érdekes én tudtam kussolni kaptam és érte gyorsan egy 3 ast ... De ez ma már nem így van.Borsodi múltkor volt fent nálunk a cégnél egy srác meg két csaj sajnos nem nyertek felvételét.Gecire sajnáltam öket felhívtam 1 srácot aki munka közvetítő engem is ö tolt be egy jó helyre pedig még 2 évig nincs erkölcsim de nem tudom a vég kifejletet SŐT 2018 ba nem is szavazhatok még ! micsoda tragédia :D
Remélem össze jött nekik meséltek mivan borsod ban ... Az utolsó pénzükből
jöttek fel egy munka hej reményben ... Tiszta vicc Ha meg csendben sírok a sarokban az sincs néha kivel megosszam ha húgom nincs itthon .
Üdvözlet mindeneknek magyar országról....
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 29. 19:59
 
 
Nem de kb lehetne lassan ez a magyar himnusz
https:// http://www.youtube.com/watch?v=LAlYlqedW18
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
PostMan2016. október 28. 12:13
 
 
6627, saját szöveg? :)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 27. 18:06
 
 
Aki érti érti aki nem nem ...
""" """""
??????? ?????????
!!!!!!!! !!!!!!!
A szerelmek a régi srácok !
Akik már félelembe élnek !
A régi arcok mind eltűntek !
Vagy Ülnek !
ÉS fuss el vége ez a vége ?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 27. 18:01
 
 
"Maradok kirúgva, leharcolva"
Marad a vendég, marad a kocsma
"Maradnak sósak a könnyek, s a röghegyek"
"Legaljában a meredek emberek"

"Maradok félve és megalkudva"
"Maradok tisztelettel, lehajolva"
"Itt ragadt életek - aki csak mehetett"
"Lefarcolt már, ugrott a fél telek"

Maradok tollpihe a szélviharban
"Maradok suttogás az őrült zajban"
"Marad a templom és marad a puszta"
"Marad a csaló, megint megúszta"

"""""""""""Ki keres zsályát a mátrai réteken"""""""""""""""
""""""""""Kinek az álma múlik a közérdeken""""""""""""""""
""""""""""Sáros a kéz, ami a sorsot húzza"""""""""""""
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aki nem látja, legalább haluzza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

????????????Mind eladtuk már??????????????
??????????????Mi elmozdítható,????????????????
És most jön, ami nem
!!!!!!!!!!!!!!!!!!Koncolható!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Így megy ez az én kis falumban.


!!!!!!Maradok áldozat, maradok szélhámos!!!!!!!!!!!!
Maradni kell, mert mondta a plébános
???????Maradni érdemes, marad még pár rokon???????
!!!!Maradunk faragott jelek a sírokon!!!!

"Maradok maradék. A lemaradóra"
"Csak legyintő polgár, kifekszem a tóra."
!!!!!!!!Maradok úr és maradok szolga!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!Marad a közöny, hogy nem az ő dolga.!!!!!!!!!!!

 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 27. 17:54
 
 
Erre tudot mit válaszolok máshol meg enni sincs mit és 2018 ban már mi sem fogunk .....
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. október 27. 17:45
 
 
A "kurva pénz" témájában:

A DEA-nek 18000 informátor (magyarul: besúgó, beköpő, vamzer) dolgozik, kb. 9000 pénzt is kap érte, összesen 237 millió dollár közpénzt akasztottak eddig le azért, hogy másokat feladjanak kábszerügyekben:

https://theintercept.com/2016/09/30/deas-army-of-18000-informants-pocketed-237-mil
lion-over-five-years/
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 27. 17:24
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=LAlYlqedW18
SÁROS A KÉZ A SORSOD HÚZZA ....
DE medigg ?
Marad a csaló megint megúszta....
DE medigg ?
Mind eladtuk már ami elmozdiható ?
Most majd mi jövünk
Töröld gén ha akkord
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 27. 17:18
 
 
Vicc az egész komolyan mondom ..... Mikkor fog már végre kiborulni a bili ???? mert én ezt már egyre nehezebben viselem akár hova nézzek eltorzult elmék átbaszás koropció élvakítót emberek.MINDIG CSAK AZ A KURVA PÉNZ !! A DELA AMIÉRT FELFELÉ NYALSZ ÉS LEFELÉ TAPOSOL. Egyéni uralmak alkotmány helyet tákolmány szólásszabadság HOL????? Ha meg köpsz akkor leülsz
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 27. 17:13
 
 
Nézzd mama harcos 4.5 fél évet kapott akkor ISTEN ŐRIZ HOGY VALAHA MEGTÖRTJÉN VELED GÉN!!!!!!!!!!!!!!!! DE TE VAJON MEG A MINI MENNYIT KAPNÁL???????a blogért
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. október 27. 17:04
 
 
Bár szerintem a cikk keveri a "pszichoaktív", "pszichedelikus" és "hallucinogén" szakkifejezéseket, de azért esélyes, hogy Oroszországban nem nagyon lehetne Daathot üzemeltetni:

http://www.rapsinews.com/legislation_news/20161010/276937837.html
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
adafart25222016. október 27. 16:54
 
 
Elolvastam köszönöm
R.I.P
Kár érte remélem oda került ahova megérdemli !!
Heghát ugye tiltsuk még mindent nehogy öntudatra ébredjünk még korai.
Akkor nem lehet irányítani a birka népet
De eljön az idő pont az olyan csodáltra méltó emberek miatt hanem mint ö is volt ...
A kérdés az hogy vajon mi megéljük e?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. október 27. 16:10
 
 
Elhunyt Dr. Ungerleider, híres egykori kannabisz-kutató.
Ő már ki merte mondani a 70-es évek elején az USA-ban egy hivatalos jelentésben, hogy nem kellene kriminalizálni a füvet és használóit.
Állítólag tőle ered a "bad trip" kifejezés is (LSD-re értve).

http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-thomas-ungerleider-20161011-snap-story.ht
ml
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. október 9. 11:40
 
 
Elmebaj, hogy ennyire csak a pénz számít. Elő sem szabadna állítani ilyen kis dózisban is aktív szereket, nem hogy elmebetegek kezébe adni.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Dewey Cox2016. október 8. 05:33
 
 
Egy elefántot is kiüt a Kínából beszerezhető szuperdrog
http://index.hu/tudomany/2016/10/07/elefantot_is_kiut_a_kinabol_beszerezheto_karfe
ntanil/
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. október 2. 01:15
 
 
Sziasztok! Nincs véletlen valakinek egy jó korszakfestő története a 2010 előtti RC használatról, minőségről, beszerzésről? Kicsit ilyen "bezzeg amikor még" stílusúakra gondolok. Persze, most is könnyen beszerehető mindenféle szinti olyan árakon, amire régen gondolni se mertünk, de milyen gané cuccok. Én pszichoaktivizálás helyett már csak nosztalgiázom, az emlék úgyis megszépíti a valós történéseket.

Egy példa: amikor még kínában legális volt a mefedron és a nyugati forgalmazók brutális minőséget toltak belőle.
https://erowid.org/chemicals/4_methylmethcathinone/images/archive/4-methylmethcath
inone_powder__i2007e2101_disp.jpg


Nem érzitek még néha azt a semmihez sem fogható vegyszer szagot? :D
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
cli_hlt2016. augusztus 31. 13:11
 
 
Ez nagyszerű találat! :D Azt hittem a kokainos fogfájáscsillapítótól boldogan (ÉS GYORSAN) játszó gyerekek után nem látok bizarrabb képet. :)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. augusztus 28. 20:56
 
 
Micsoda ékes bizonyítéka egy szebb, férfiasabb korszaknak, amikor még volt stílusa a gyógyszeriparnak is.

https://pbs.twimg.com/media/A2rTP5jCQAEN_3p.jpg
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. július 23. 11:32
 
 
Jaja, pont akartam is írni, hogy az oda való.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. július 23. 11:30
 
 
Gíroszos szálat átraktam a Psychostimuláns témakörbe:
http://www.daath.hu/showTopic.php?id=76
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. július 23. 09:39
 
 
Áh a daath sámán az más. Ők uraltak mindig is egy-két alternatív topicot, rendszeresen szívatjuk őket, de akkor is hozzátartoznak és színesítik a fórum közösségét. A szándékosan egymás után 25 értelmetlen hozzászólást író, mindent telihányó, viselkedi nem tudó, beszólogató hülyegyerek meg megint más.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
PostMan2016. július 23. 09:17
 
 
ppnpq most moderáld az embereket, itt a lehetőség, internetes szocmunka. Kellemetlen amikor arconcsap a diószegi, de a fórum életében mindig voltak ilyen ívek. Úgyis az lesz, hogy egy idő után kikopik a nagyja és csak egy - két ember tokosodik be ide. Egyébként amikor a sámánok harcolnak a fórumon azt gázságban nem lehet felülmulni semmilyen alpári kommenttel. (a fórumon?? a sámánok? az interneteeen? Haaarclonak? nooormális?)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. július 22. 20:57
 
 
Gén azt írta, hogy csak az értelmes embereket hozza át, hát nem tűnik túl sikeresnek a művelet. Nem fogok pattogni, max nem írok majd, aztán kész, nem én csináltam a fórumot, még csak adminja se vagyok, de szerintem jó kis közösség volt az utóbbi időben.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
John002016. július 22. 20:22
 
 
ppnqdd: Egyetértek, kár ezért az oldalért, azt a bizonyos személyt meg nem értem miért nem lehet kitiltani innen, szerintem nem véletlenül van a teszt a regisztrációnál...
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. július 22. 20:11
 
 
Mire gondolsz, neutroncsillag?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
neutroncsillag2016. július 22. 19:54
 
 
Figyeld meg az érzést
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. július 22. 17:56
 
 
Gén, hosszú hónapokon keresztül küldözgettem a hülyéket az anyjukba és kezdett is látszódni az eredménye szépen. Kevesen írtak, de akik írtak, azok értelmesek voltak. Most kezd úgy kinézni a fórum, mint amit telibefostak, kicsit neheztelek emiatt.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
CandyFlip2016. július 20. 19:10
 
 
Amikor csak annyit bírsz mondani, hogy "Fffffff"! ;-)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
facombkivammá2016. július 15. 20:37
 
 
Mit jelent az, hogy füffögős? :D
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
CandyFlip2016. július 13. 23:50
 
 
Aloha!
Reportoltam egy aranysárga, felezős, rolex logós bogyót. Aki tud róla valamit az jelezze. Egész jó.
Ugye mindenki ismeri a Ministy of Sound - Cannabis Café mixét? Ha nem, akkor gyorsan szedd le! Nem új, de ronggyá hallgatjuk és megunhatatlan zözivel akár full on akár afteron. ;-)
A nagy hanyattfless legyen veletek! ;-)
CandyFlip ;-)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. július 6. 16:21
 
 
Látom sikerült felélénkülni! Amúgy Gén, régebben olvastam egy trip beszámolódat, asszem 5-meo-amt-s volt. Hogy sikerült megtalálnod a legnagyobb fost? :D Jó persze gondolom találkoztál másokkal is és az is érthető, hogy miért nem megy nagyon a témázgatás erről, de egyszer személyesen mesélhetnél!
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. július 6. 01:15
 
 
Hah! Azóta is fetrengek ezen a rég elfelejtett versen! :D
A hosszú "ő" betű hiánya le is leplezte a költőt (én, te, "ö", ...)

"erdös, zacher, csernus, pettkó"
- Erdős Eszter továbbra is nyomatja a rehabot, de már rávezetődött, hogy nem kellene a Daathot betiltani :)
- Zacher továbbra is nyomatja a fasságait számokban és vegyületnevekben, éppen milyen színű szél fúj.
- Csernus sose volt nagy drogszakmabeli, nem is hallottam felőle évek óta (nincs TV-m).
- Pettkó volt MDF-es képviselő (ha ez még mond valamit), eltűnt a politikai színtértől, ő volt kb. az egyetlen, aki legalább eljött vitázni drogtémában.

Costa, köszi a szép szavakat és hogy részt vettél a közösségi életben! :)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
costa2016. július 5. 22:56
 
 
Öröm volt olvasni és nagyon sokat lehetett tanulni az akkor userektől. Nekem a Daath nagyban befolyásolta az életem, ki merem jelenteni. Ha már erről írok, akkor itt szeretném megköszönni ennek a közösségnek, h olyan emberré formált amilyen vagyok.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. július 4. 23:51
 
 
Sziasztok! Tudom, hogy mindig én írok, de Ozric-et hallgatva kissé elkapott a nosztalgia és megnézegettem az egyes témaköröknél a legrégebbi hozzászólásokat. Nagyon durva, hogy vannak 2003-ból, vagy még korábbról is. Elgondolkoztam, hogy milyen szerek mehettek akkoriban, milyen lehetett a fórum közössége, stbstb. Amúgy a Pszichonauták is egy nagyon jó visszatekintés a pszichedelikumok magyarországi aranykorára. Nincs kedve valami régebbi arcnak mesélni erről? Egy olyan korszakról, amikor megfogant és megvalósításra került pl. a Daath oldal ötlete. Amikor még nem jött el 2010, amikor a mefedron teljesen átalakította a mainstream kábítószer piacot, furakodott be a közvéleménybe az új pszichoaktív szerek fogalma és jöttek ki a generikus szabályozások.

Kimentettem az elkerülhetetlen fordulatról egy sokat mondó versikét:

Hadd tudja meg ország-világ,
kékfény, fókusz, tények, napló,
ámuljon el blikk és bors is,
erdös, zacher, csernus, pettkó:
emcépépés lett az eki,
hülye aki mégis veszi!
de a zsuzsi az a mefi
most már mindenki ezt eszi!

Lehet csak túlidealizálok? :D
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 29. 18:43
 
 
Jó összefoglaló
https://youtu.be/XB6MnLIhxeY
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 17. 17:12
 
 
https://www.globaldrugsurvey.com/dosing-for-pleasure-and-why-less-is-often-more/
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 17. 13:35
 
 
Gyönyörű a tudomány! És szerinted, Gén, a linkelt értékek (nem az arányok) mit mutathatnak? Nekem valami maradásnak tűnik, mert az 5ht a metnél a legmagasabb, ami logikus is, ha nem a kilökődés van odaírva.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. június 17. 12:02
 
 
Szépen összetett kísérlet ez. A radioaktív MPP+ a dopamin és noradrenalin transzporterek felméréséhez kellett, radioaktív szerotonin pedig a szerotonin transzportekhez. Ha jól értem, akkor először ezt a két radioligandumos anyagot célozták be specifikusan a háromféle neurotranszmitterhez egyéb antagonisták segítségével Ezután ezeket belekeverték bele külön-külön egy laborban a pépesített, hűtött patkányagy-turmixba, hozzáadva a drogokat, majd lemérték a radioligandumok sugárzási szintjeit. Utána adtak élő patkányoknak különféle katinonokat pár hétig, miközben mikrodialízissel mérték a vérben a dopamint és szerotonint. Aztán szegényekből szintén agypép lett, amiben szintén lemérték a háromféle neurotranszmitter szintjeit, hogy rájöjjenek a különböző katinonok különböző transzporterekre különböző mértékben gyakorolt hatásaira.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 16. 15:28
 
 
Gén kéne ide, ő szokta értékelni az efféle tudományos értékezéseket, megmondaná a frankót.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
facombkivammá2016. június 16. 14:48
 
 
Ejj-ejj, bocsánat, én csak a táblázatot néztem, mea culpa és hamu a fejemre! :D
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 16. 14:21
 
 
Briefly, in vitro release assays were conducted using [3H]MPP+ as the radiolabeled substrate for norepinephrine transporters (NET) and dopamine transporters (DAT), while using [3H]5-HT as the radiolabeled substrate for 5-HT transporters (SERT). Whole brain minus cerebellum (for NET and SERT assays) or striatum (for DAT assays) was homogenized in ice-cold 10% sucrose containing 1 μM reserpine. For the NET release assays, 100 nM GBR12935 and citalopram were added to the sucrose solution to block [3H]MPP+ uptake into DA and 5-HT terminals.

Elég komoly, jó lenne érteni hozzá :D.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
facombkivammá2016. június 16. 14:01
 
 
Hű, köszi!
Nem is tudtam, hogy ezek a szerek összefüggésben állnak az MPP-vel.
Ez kicsit azért félelmetes...
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 16. 12:17
 
 
Egyiket sem annyira egyszerű. Nézzétek, itt vannak az affinitások: http://www.nature.com/npp/journal/v37/n5/fig_tab/npp2011304t1.html
Elvileg ezek azt mutatják, hogy mennyi maradt a szer után, nem azt, hogy mennyi lökődött ki, de nem vagyok benne 100%. Az arányok viszont egyértelműek.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Assamoa2016. június 16. 10:42
 
 
(Ha praktikussági szempont miatt a gyógyszereket kizárjuk az egyenletből, egy megemelkedett testhőt könnyebb kezelni mint egy felgyorsult szívfrekit.)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
facombkivammá2016. június 16. 01:02
 
 
6584.
Huh, ez egy igen jó kérdés. Találtál rá valamilyen cikket?
Én ha abból indulnék ki, hogy testileg-lelkileg teljesen egészséges emberről van szó, akkor szerintem függ a dózistól és a használat gyakoriságától. Ha "moderate" dózisokat használ az illető, akkor szerintem a katinon és származékai rizikósabbak a szív-és érrendszeri problémák miatt (mint hogy írtad is, az MDMA kevésbé hat erre a rendszerre). Viszont nyár közepén, valahol a sivatagban, dél körül, egy goa partin az MDMA használata veszélyesebbnek tűnik.
Visszatalálós kérdés: egy megsült agyat vagy egy felrobbant szívet könnyebb "megjavítani"?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 15. 23:48
 
 
Jaja, ezek jók! Újabb találós kérdés: szerintetek melyik kevésbé károsabb: az MDMA és közeli analógjainak a testhőemelése, vagy a katinonok szívfrekvenciát pörgető hatása? Azt olvastam amúgy, hogy az MDMA az alacsony NA affinitása miatt kevésbé hat közvetlen a szívre és az érrendszerre.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
facombkivammá2016. június 15. 21:55
 
 
6581.
Jó szerek jellemzőihez még:
- Gyors metabolizmus (jó a kimutatás miatt is, és nem akkumulálódik redozírozás esetén); magas vízoldhatóság.
- Jellegzetes színreakció pl. Marquis-szal vagy Ehrlich-hel (vagy bármi egyébbel).
- Könnyen kimondható, jól megjegyezhető név (ma már szinte lehetetlen) :D
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
rTyler2016. június 14. 08:04
 
 
>http://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/2637/TDAT16001ENN.pdf
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 14. 02:29
 
 
Lehet, hogy volt már ez a kérdés, de szerintem tök érdekes fejtegetni. Várom a véleményeket!

Melyek azok a tényezők, amik egy szinti stimulánst jó rekreációs szerré tesznek és melyek, amik pont az ellenkezőjét okozzák?

Jó rekreációs szerek jellemzői:

-Legalább 100mg körüli küszöbdózis és ezzel arányos dózislépték.
-Rövid hatóidő: max 1-1,5-2 órás peak
-Gyors onset, amivel együtt azonnal jelentkezik az eufórikus főhatás
-Az eufória lecsengésével együtt az alap stimuláció és a fizikai mellékhatások is gyorsan megszűnnek.
-Jól redózolható. Ez kérdéses, a pszichés függés és a felesleges önetetés miatt.
-Gyenge adrenerg hatás (közvetlen szívre, érrendszerre) és erős centrális hatás, aminek max mellékhatása a pulzus és vérnyomás emelkedés.
-Túladagolástűrés
-Hullámszerű lefolyás
-Kombináció tűrés

Rossz rekreációs szerek:
-Alacsony, brutális küszöbdózis és lépték(mikrogrammos, 1-10 mg-os)
-Hosszú hatóidő (8-16 óra)
-Erős fizikai mellékhatások
-Erős adrenerg hatások, magas vérnyomás, magas pulzus
-Gyenge, becsapós eufórikus hatás, ami az elején gyorsan lecseng, viszont ezzel társuló hosszú stimuláns hatás / mellékhatás
-Redózra a kellemes hatások nem arányos mértékben nőnek a fizikai mellékhatásokkal
-Neurotoxicitás
-Lassú, "lappangós" onset
-Kontrollálhatatlan testhő
-MAOI hatás
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. június 10. 23:42
 
 
Majd csak lekapcsolják. Nem lennék meglepve, ha Angliában a 90-es évekéhez hasonló MDMA bum következne :). Figyeljünk.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
PostMan2016. június 9. 17:21
 
 
Egyébként az hogy van, hogy az erowidos cikk szerint amit linkeltem, már egy hete bezárták a bazárt, közben a legnagyobb uk rc oldalak még mindig működnek? Vagy félreértettem valamit?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. május 29. 01:19
 
 
Reméljük, ez a szabályozás nem válik részévé a Drogmentes Magyarország képzelgésnek.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
PostMan2016. május 28. 12:14
 
 
Megtörtént, amitől féltünk? Sejtéseink ellenére... és a lehetetlen... és kivitelezhetetlen... és miért pont ott, ahol 1p-lsd volt a boltban?

http://motherboard.vice.com/read/the-uk-has-banned-drugs-that-dont-even-exist-yet-
psychoactive-substances-act


Tilos bármi, ami hat az agyadra, birtoklás nem számít. Akkor mondjuk egy szem, vagy bőr átültetés az már illegális? Erősen módosítja a tudatodat, hogyha látsz, vagy tapintasz.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. május 27. 07:29
 
 
Mármint a bétaketon + HCL kristálykákat? Leszoktam én már az ilyesmiről, de attól még tudom, mi az ami érdekes lehet. Volt egy idő, amikor annyit bogarásztam a PIHKAL-t, hogy az intuitív érzékemmel az újonnan kijövő anyagokról nagyjából megmondtam a lehetséges hatást, még akkor is, ha a szerkezet konkrétan nem volt benne, aztán az EXP reportok igazolták az elképzeléseimet. Na jó, ez persze a klasszikus alapvegyületeknél működik, a mai összevisszaságban már lehetetlen. Pl. az alfa etil fenetilaminokról fogalmam sincs, bár lehet, hogy még mindig nem olyan rosszak, mint az aminorex meg az ilyenek, amikről eddig nem sokat hallottunk.

Hopp, mégis csak itt egy: https://www.erowid.org/library/books_online/pihkal/pihkal094.shtml
Áh, Shulginék már mindent megcsináltak :D. Jó persze nem katinon, de most az a beta keto különbség mit számít.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Assamoa2016. május 26. 20:24
 
 
Vén kecske is megnyalNÁ a só(kristályt)... ;)
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. május 26. 19:21
 
 
pentedron, 3-MMC, etilon, mefedron, butilon, metilon

:D
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Assamoa2016. május 26. 14:53
 
 
Mire érted hogy érdekes?
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. május 22. 16:30
 
 
Jó infó. Van azért pár érdekes közte :D.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Assamoa2016. május 18. 12:52
 
 
Magyarországi Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet, Szerves Kémiai Analitikai Szakértői Osztály egyik munkatársa által tartott előadáson, felvetítette hogy tavaly (2015) az utcán herbál, illetve kristály címszó alatt lefoglalt "mintákban" milyen hatóanyagot azonosítottak.

„Kristály”:
pentedron, alfa-PHP, alfa-PVP, 4-CMC, 3-CMC, alfa-PEP, TH-PVP, 3-MMC, etilon, 4F-alfa-POP, alfa-PVT, bk-MDDMA, 5-BPDI, MDPV, 4-BMC, 4-MeO-alfa-POP, 5-DBFPV, MPHP, 4F-alfa-PEP, alfa-POP, 4-MEC, mefedron, 4-methoxy-PV9, para-metil-N-etil-norpentedron, 4-F-alfa-PVP, 4-Cl-PPP, 4-MeO-alfa-PVP, dipentilon, 4-metil-bufedron, bufedron, butilon, metilon

„Herbál”:
ADB-FUBINACA, MDMB-CHMICA, AB-CHMINACA, 5F-AMB, ADB-PINACA, 5F-MDMB-PINACA, AMB-FUBINACA, MDMB-FUBINACA, ADB-CHMINACA, MDMB-FUBICA, AB-PINACA, PB-22, AB-FUBINACA, 5F-AMBICA, 5F-APP-PINACA, AKB-48F, PB-22F, MAM-2201, 5-FUR-144, 5F-ADB-PINACA, FUB-PB-22, 5F-AB-PINACA, NM-2201, FUB-AKB48, AKB-48, BB-22, JWH-122, 5F-MN-18, UR-144, AM-2201, APICA, ADB-CHMICA, APP-FUBINACA

(Elnézést kérek, forrást ez esetben nem jelölök meg...)

Következő vásárlás során mindenkinek jó Szerencsekerekezést kívánok!
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
ppnqdd2016. május 9. 16:00
 
 
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3580676/University-students-given-access-c
heap-drug-testing-kits-check-illegal-substances-taking-dangerous-not.html
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
martyrdom2016. május 1. 22:56
 
 
http://index.hu/kulfold/2016/05/01/durva_veget_ert_az_utcai_vita_felrobbant_a_kezi
granat/


milyen érdekes hogy a címben nem esik szó az alkoholról, vagy a részeg állapotról, nem úgy, mint mikor droghoz köthető a cselekmény
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Gondoskertész2016. április 22. 10:24
 
 
Valóban ha tényleg nem árulja az illető, nem bukhat le, leszámítva ha esetleg haveroknak elmondja és kicsacsogják össze vissza, aztán eljut valaki olyan fülébe is aki nem dijazza vagy éppen rosszakarjója az illetőnek
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Assamoa2016. április 20. 14:59
 
 
Amúgy meg komolyan, hogy bukik le egy "nonprofit" gombatermesztő?

Nincs kiugró energiafelhasználás ami szemet szúrhatna, nincs penetráns szaga, nincs gyanús alapanyag/prekurzor, nem kell hozzá semmi extra infrastruktúra vagy hatalmas terület.
(Egy esetben lehet bukta, ha maga az oltóanyag rendelésnél fülelnek le. Alábbi esetben azért világosan látszik hogy nem 2 napja jöttek meg a spórák.)

Terjesztés elkerülésével mégis hogyan jutnak el hozzád a yardok!?
Ezért mondom hogy aki bukik, az 99% hogy suskáért csinálta.

 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Assamoa2016. április 20. 14:45
 
 
Abban igazad van hogy tárgyaláson ily módon nem érvelhetnek, ténylegesen bizonyítani kell... szép is lenne ilyen alapon elítélni.

Viszont azt különösebben nem kell "vizsgálni" hogy saját felhasználásra termesztette-e, világosan látszik hogy nem.

Első körben én ezen a polkorrekt zsarudumán akadtam fel.
 

 
 
>>> Aktuális drogtémák <<<
Én+te+ö=gén2016. április 20. 00:52
 
 
Assamoa:
"Teljesen indokolatlan lenne saját felhasználásra egy ekkora termesztő miliő. Világos hogy terjesztette."

A magyar Btk.-ban nincsen olyan szabály - ami külföldön létezik - hogy bizonyos mennyiségi határ feletti szer birtoklását automatikusan terjesztésnek veszik ("intent to distribute"). A terjesztést tehát rá kell bizonyítani a gyanúsítottra, tanúvallomásokkal, esetleg a "könyvelés" megtalálásával papíralapú vagy elektronikus hordozón, vagy a saját beismerő vallomás által. Amíg ez nincs meg, addig a törvény számára nem lehet "világos" a dolog - mert az nem lenne jogszerű.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 6341)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!