DAATH

Másokat ismerni tudás; magunkat ismerni valódi bölcsesség. Másokon uralkodni hatalom; magunkon uralkodni valódi erő.

Lao-ce

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


moricz hozzászólásai (1 - 99)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2016. október 4. 14:28
 
 
Sziasztok, hazai gombászok, láttatok már valami hidegkedvelő aktív gombákat?

Allenii pinnel már találkoztam tó melletti erdőben.

Cyan, Azur, Subaeruginosa, esetleg Serbica ?

Anyone ?

Béke V

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. október 19. 13:45
 
 
espeke: veszprém és Ps. Serbica var. Bohemica-t nézz vagy legelők és Semilanceata.

DE

Kérdésem valószínüleg félreérthető volt. :D

Tehát, van olyan gombász aki látott idén már olyat, mintha előre gyártott ágyásból bujna elő valamelyik az alábbiakból? :D

Ps. Ovoideocystidia - bár ő inkább tavaszitekercs :D
Ps. Alenii
Ps. Azurescens
Ps. Cyanescens
Ps. Subaeruginosa
Ps. Serbica var. Bohemica - Ha látott ilyet kérem feltétlen szóljon.
G. luteofolius és társai

Sajnos a barátom lelőhelyei messze nem állnak olyan szépen, mint ahogy kellene.

Illetve hasznos infó:

Végre van engedéllyel rendelkező Cseh gombász aki hatóanyagtartalom vizsgálatot csinálhat:


Kívánalmak:
- alacsony hőfokú szárítás
- nembaj ha kb 1-2 gramm, hogy a gomba több részéből is lehessen mintát vételezni
- kiváló címkézés, faj, variáció, termés ideje stb... lesz DNS teszt is a pontos meghatározás miatt.

- Mindenre kíváncsiak:

cubensis, mexicana, zapotecorum, pelliculosa, medullosa, subaeruginosa, azurescens, Gymnopilus, Pluteus, Pholiotina, a fent említett Inocybe is játszhat ;)

Ide lehet küldeni:

Jan Borovicka
Institute of Geology, v.v.i.
Academy of Sciences of the Czech Republic
Rozvojová 269,
CZ-16500 Prague 6,
Czech Republic

Szóval küldjetek, küldjetek

Béke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. október 13. 20:37
 
 
Üdv Öregrókák :D

Idén talált már valaki bármilyen fanyűvőt odakinn?

Ha igen, melyik?

Béke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. augusztus 25. 11:17
 
 
Panaeolus Cyanescens (Jamaicai variáció, multi spóra oldat):

Egy barátom tapasztalatai alapján, ahogy lent is írták kb 2-3 centis trágyás szubsztrátba keverve a magok, vagy törve a sütik. És a fél centis Casing. A Hőmérséklet ideális esetben 24 és 28 között, nembaj ha este lemegy 20 ra, attól szálkásabbak nagyobbak lesznek.
A kulcs a SOKKAL több friss levegő. Mondjuk egy doboz aminek az alján vattával kitömött lyukak vannak felül egy kicsit nagyobb lyuk szintén vattával, de lazán tömve. A lyuk irányába egy kis PC ventilátor 0-24-be küldi a levegőt. napi 2 szer nagyon gyenge spriccelés, mert ha megáll a víz a kalapon az rögtön rohad, inkább kicsit szárazabb legyen.
Valószínűleg túlélte a teleped, de adj neki sok levegőt a pinekért.

Béke Y

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. július 2. 15:32
 
 
Maguder:

Az ahogy elképzelem, tényleg nem lesz sok belőle...

Takarni illik minimum. Vagyis földnedves vermikulit a tetejére, jóóó sok friss, párás levegőt neki, és napi két nedvesítés, de csak csínján. Az erjedés az baktérium ugye, de olyan helyen jelennek meg ahol vízcseppek vannak. Ja és 28 fok fölött imádnak élni ezek a bacik.

Ergó:

20 fok, nedves, párás friss levegő rendszeresen, és takarás. Talán abból lehet valami 1-2 nap múlva.
Lycaeumon van jó leírás erre a fajta termesztésre. A haverock régen így csinálták.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. június 30. 12:55
 
 
Hi

Nem lehetetlen, de nagy mennyiségű spóra kell, ennél egy fokkal jobb megoldás a mycélium szuszpenzió. Vagyis Sooook-sok LC gyártása és vizipisztolyba töltése. Vannak rá próbálkozások, ha megy az angol túrd át a shroomery-t.

Fajok lehetnek Allenii, Cyanescens, Ovoid és Serbica var Bohemica Ezek megélnek itt évekig, közben szórják a spórát is.

Fenyvesekkel nem érdemes próbálkozni, a többi erdő jó ötlet.

Játsz el és számolj be, találkozunk 1-2 év múlva :)

Másik megoldás, hogy sok üvegben csinálsz faapríték és fűrészpor alapú csírát, majd mikor sétálni mész egy két optimális helyen eldobálsz egy-egy gumót, majd ősszel csekkolod.

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. június 27. 00:32
 
 
Erjedés az baktérium, tedd ideális környezetbe és a gomba legyőzheti. Legyen 20 fok körül. Sok friss levegő.

A gombák egészségesek lesznek, ha lesznek.

Kölesről akarod növeszteni? Mármint befőttesüveg és köles benne?

Béke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. március 10. 10:59
 
 
grisa:

Szia, jól néz ki, tesztoltás következhet.

Nem volt vele dolgom, de sokat hallottam és láttam róla, ha 22-28 fok között tartod olyan gyors, hogy azt hinnéd penész :)

Nem lesz rizomorph, hanem inkább olyan vattásfehér, mint a laskák.

Thom:
Jó lesz a sz.m. trágya is, a kókuszrosthozt kevered miután már szétesett de általában akkor pasztőrözni kell, mondjuk sütőben.

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. február 22. 17:02
 
 
Beleokoskodom Thom:

Csináld így:

50% lótrágya - régi száraz
30% kókuszrost
15% vermikulit
2,5% modelgipsz
2,5% bécsifehér - festékbolt


Ezt keverd össze alaposan
Nedvességbeállítás - földnedvesre azaz erős szorításra csak 1-2 csepp jön ki.
Majd 1,5 óra pasztőr 55-60 fok között.

Aztán magokat vagy sütiket bele 1:2 arányban (1 arány mag 2 arány keverék)

Tubba

Várj

Szüretelj

Küldj printet FSRE-nek

Béke!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. december 10. 15:01
 
 
Jaja a fura szag baktérium, a legtöbb gomba korlátozott számban legyűri, mert antibiotikumokat termelnek. Laskagomba meg is eszi őket.

Tampanensis sklerócium képző, legjobb módszer búzamag gyenge Kávés vízben forralva, 24h várakozás, majd kukta és oltás, majd amikor beszőtte, halvány fényes helyre téve képzi a köveket. 4-6 hónapig szokták hagyni növekedni, majd tiszta helyen kibontják az üvegeket, kiszedik a köveket az már fogyasztható. CVG-be vagy lótrágyás aljzatba csírázzák a magokat, majd monotub módszerrel keltetik. Amikor lejött a második-harmadik hullám termőtest szétbontják az aljzatot és kiszedik az új köveket. A maradékot még földel keverik és fűmaggal bevetik és fűrdőszobába teszik és ott még lehet valami.

Jó kis fajta 2x-3x potensség. Bár lett volna hozzá szerencsém.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 17. 21:00
 
 
Én voltam :D

sok tiszta friss levegőt neki... akkor legyőzi a bacikat...

Milyen fajta?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 16. 14:39
 
 
Ohh és mindemelett egy átlagos Pan Cambo, vagy Pan. Cyan még mindig legalább 2x erősebb lesz :D Amit "ugyanúgy" lehet termelni mint a kubit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 16. 14:35
 
 
Természetesen (mint mindig, az okoskának) van ötletem, ez működik az ehetőknél, így tesztelnek törzseket.
DE több sebből is vérzik…

Tegyük fel, rendelkezik a termesztő agarral és petri csészékkel, tapasztalattal, stb…
Tegyük fel van egy kubi nyomat (mindegy milyen fajta). Nos, Ebből csinál egy (2-4) monotubot a termesztő
Ilyenkor a spórák rendkívül sok (al) törzset hoznak létre, akik tudnak együtt dolgozni (kompatibilisek) és akik nem, ezt hívják multikultúrának.

Lesz olyan törzs, aki nem tud termőtestet fejleszteni, na, őt nem látjuk, lesz olyan aki hoz egy formájút, egy másik más milyet, lesz aki steril (spóramentes), lesz aki albínó (lecuistic) lesz aki kluszteres (sok fejecske egy pontból) lesz aki óriásokat hoz de keveset …

NA DE:

Lesz, ami nagyon kékül, ha elvágod és lesz, ami nem annyira. Tudom sok a változó, ez az egyik seb, amiből vérzik. Egy ideális törzs: rizomorf, gyors, átmegy a baktériumon, nagy termést hoz, nem klaszteresedik (annyira), kevés abbamaradt gombát (abortot) képez, egyenletesen vastag szárú, közepes méretű kalappal rendelkezik, stb…

De jelen esetben fontosabb, hogy apróbb méretű és kékül, mint a DAATH kezdőoldala. A Penis Envy típus ez utóbbiaknak megfelelt, mindamellett, hogy viccesen néz ki.
Szóval elvileg mindegy milyen printed van, csinálsz egy termesztést spórából, levágod őket, megnézed, hogy melyik kékül be gyorsan, mélykékre, amolyan feketére. Itt számít az idő és az objektív összehasonlítási képesség :D (Egy másik seb)

Majd a legkékebb gombából agarra dobsz pár szálat és növeszted.
Itt jön még egy kisebb seb. Ugyanis egy-egy gomba testében több (al) törzs is lehet, ezeket szét kell válogatni és külön-külön kitermelni. Ha ez kész, akkor megnézni a kékülést és akkor már tudod, hogy melyik klónozott (al) törzsed a szuper kék, aztán mész azzal, amíg el nem öregszik, ez az izolált monokultúra (vagy mi :), magyar szakirodalom szerint TÖRZS (strain)

Illetve csinálhatsz belőle printet, amiből ha újra spórával oltasz, nagyobb az esély megint erős gombára.

Az utolsó seb: Mivel a kékülés ugye a pszilocin tartalom jele, és azt szárítás során szinte teljesen elveszti azt, ezért lehet, hogy egy másik fajtával, törzzsel összehasonlítva, szárítva nem lesz erősebb (sőt lehet gyengébb is lehet) mint a már kikeresett (tenyésztett) törzsed, de frissen elvileg elég potens lesz.

Ez csak elméleti okfejtés, ezzel még nem találkoztam sehol, kíváncsi vagyok rá, mit gondoltok?

HMMO Theoretical Cultivation Center
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 16. 09:12
 
 
Külhoni információk szerint:

A Kubi az Kubi :) (Kivéve Penis Envy, de az mutáns)

Potencia a szubsztrátumtól függ.

Erősség szerint:
1. Takart magok
2. Szalmás casingen, vagy trágyás kókusz monotub
3. CVG monotub
4. Sütik

Ha erőset akarsz akkor csinálj Panaeolus fajtákat, de akkor rá kell állnod a monotubokra és a takarásra, van kísérlet sütikkel is, nem is nehéz. A lényeg, hogy a PF sütihez lótrágyát adnak 1:1:1:1 arányban barna rizsliszt, száraz trágya, vermikulit, víz. Persze a víz csak útólag miután összekeverted a többit.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 16. 08:59
 
 
Baktériumos a sütid, megmenekülhet, külön terráriumba tedd és kicsit többet legyezd, 1-4 napig ne spricceld, csak a környezetét, magas legyen a pára.

Sok remény nincs de volt már akinek legyőzte a baktériumot és szépen hozott. A GT, Amazon különösen ilyen fajta.

A baktérium legtöbbször a túl nedves táptalajban van, legközelebb csináld kicsit szárazabbra és Dunkolásnál felveszi a kellő nedvességet.

Üdv
M
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 12. 20:45
 
 
Koleszgombi, na erre kinek milyen ötlete van?

Én kis vödörben, magot takarnék forrázott macskaalommal, mondjuk zsíros vederben, bár a koleszban sok az éhes ember és még tényleg zsírnak nézik.

Occsó, finom...

Üdv
M
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. szeptember 25. 08:56
 
 
Huhh ez az RR :D

Kíváncsi leszek, ha van kedved játsz csak abból szoktak jó eljárások születni.

Ha lesz kevert törzsed, akkor vegyél lenyomatot, spóra agarra, aztán izolálj vagy 10-20 törzset és termeszd ki őket a legjobbat mentsd el :D

Good luck...

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. szeptember 23. 15:17
 
 
#mbulgakov02
Kis foltok jók lehetnek 1 - 2 nap múlva kiderül.

A folyamatos keverés az azt jelenti, hogy mondjuk, 5 napig folyamatosan megy a keverés :) de lassan.
Az az ideális sebesség, amikor még szemmel, élesen tudod követni az úszkáló darabokat, nincs örvény, ha így keveredik 24 fokon egy fanyűvő is kész kb. 7-10 nap alatt, mondjuk 10 ml LC vel oltva 48-72 óra alatt van kész (külhoni infó)

Laskának elég 36-48 h, aztán magokba, ami megmarad az hűtőbe, majd ha kell megint, akkor 24h kavarás és oltások.

Kész akkor van, ha olyan kisebb (de tömörebb) hópehelyszerűséggel van tele a folyadék.

Ha nyúlós, vagy nem kristálytisztán áttetsző a folyadék, valószínű, hogy fertőzött.

#fr33man
Elvileg lehet, hogy lesz olyan kapcsolat, ami a GT kompatibilis spórájából a Columbian komp. spórájához kapcsolódik, de mivel mindkettő kubi és vagy 1000 féle törzs keletkezik amúgy is csak az egyik spóráiból is, (én) valószínűleg nem látnám meg a különbséget, ergo nem tudnám melyik a „hibrid”:

GT + GT spóra
GT + Columbian spóra
Columbian + Columbian spóra

De az elmélet helyes, de ezt mikroszkóppal meg egy tucat laboreszközzel csinálják a nagyok, én nem is láttam élőben ilyet és remélem nem is kell majd. :D

Kérdés mi a kombinálással a célod? Gyorsaság, erő, méret, hozam...?

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. szeptember 19. 22:29
 
 
Ha sikerült az LC és minden szép akkor 22 fokon folyamatos kavarás mellett 4-7 nap alatt kész, naponta megrázva is kész lesz 2 hét alatt.
Itt a kultúrák - LC, Agar, Magok - mind 24 - 25 fokon vannak, köszönik megvannak :)
22 -n csak lassú lesz, mondjuk 1 LC-s süti max 1 hónap.

Legyen tiszta a hely és csinálj oltóboxot legalább.

Sok sikert!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. augusztus 8. 14:49
 
 
Utánna olvastam és igaz lehet:

- Az első petri ugyebár a spóráknak van. 4% dextrózos PDYA
Azon lehet baktérium/ penész stb., bár rendszerint nem lesz.
- A második petri amibe átoltasz az lehet 2%-os dextrózis PDYA
De én a fanyűvőkkel csináltam azt, hogy semmi cukrot nem tettem bele, hanem a fűrészpor pasztőrös vizéhez tettem agart és ún. wateragar-t kaptam, ebben az a jó, hogy a szép mycélium simán lenövi a baktériumot és a penész. Kubik estében talán egy kis kakis agart kellene csinálni.
- a harmadik transzfernél már 2%-os dextróz agar kell, ez azért jó hogy kevesebb a kaja benne, jobban kihozza a rhizomorph mycéliumot, és általában azok a jó törzsek.
- a negyedik agar körnél már csak a szektorosodást kell nézni és a szektorok széléből oltasz át, ha jó szemed van, akkor egy kis rizo szálat ;) de még ez sem lesz 1 génállomány, csak nagyon kompatibilis törzsek.

Ehhez kell vagy 100 petri :D Ezért szeretem a kitermelős klónozóst.
A bacikkal meg az a tapasztalat, hogy rendszerint sterilizálási probléma.
Az eljárásom ha megengeded: :D
1. nap felfőzöm a búzát megfelelő víztartalomra, beüvegezem és állni hagyom legkevesebb 16 órát, rendszerint több mint 24 órát :) de ne legyen több 48-nál
2. nap sterilizálás kuktafújástól kezdve 1,5 órán át, nincs mese.
3. nap oltás, csak a gloveboxba helyezés előtt veszem ki a kuktából és még körbe is fújom hipós spriccelővel, bent meg leveszem a tetején lévő alufóliát, és mikor kiveszem a kezem befújom a dobozt is, majd 20 perc szünet.
Oltásnál 1-2 csepp alkeszt teszek a befőttesüveg tetején lévő lyukra. és azon oltok.
G2G-nél meg mindent meglazítok és oltóanyagról veszem le a tetőt, rá a tisztára,azzal együtt a tisztáról le, majd gurítás, vissza és vissza. eddig 100% volt pedig féltem tőle, mint a tűztől, de ha egy ültetvény laskát akarsz megcsinálni 7 decis üvegekkel, akkor rá kell szokni.

Huhh na mára elég az okoskodásomból.
Játszatok gyerekek :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. augusztus 8. 11:42
 
 
Klónozz :D

Magyarul:
MS fecsi ből 8 darab búzásüveg
G2G 1-4 azaz 8-32 üveg
Spawn monotubba 32 üveg + 16 kókuszrostkocka + verm =8 tub
A legjobb klaszteres és szép termőtestekből kell csinálnod klónt.

Az izolálás lassabb és kihagyott idő.

Szempontok:
- Gyors pin (lehet az első pinből is)
- Szép termőtest, arányos, nagy kalap, kékül rendesen.
- Kis termet, ebből lesznek a nagy erdők, meg potensebb is.

Hozzá kell tennem, hogy amikor még foglalkoztam Cubikkal akkor nekem egy 6 éves multispórás oldatból kikelt jó klaszteres törzsből volt a mentett klón, amit agaron még 2 szer transzfereltem.

Na most ha megvan a klón akkor teszttermesztés ugyanazon körülmények között és ha bevált a kiinduló petriből mented el és teszed hűtőbe. Javaslom a 2%-os nádcukros oldatot, jó sokáig inkubálni, amíg majdnem víztiszta lesz az oldat, aztán hűtő, ez lesz a master, de érdemes egy petriben is megtartani.

Ha mindenképp izolálni akarsz akkor nézz körbe shroomery-n mert én csak laska és déli tőkegomba ügyben tudok némileg segíteni :) De gyakorlatilag ott is a multi termesztés/klónozást választom.

Ja meg javaslom a gloveboxot, biztos ami biztos, lenyomatokból még így is volt penészfertőzés az első petriknél néha, bár gyanús, hogy a print volt vicces.

Üdv
Móricz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. július 23. 12:49
 
 
Szia.

1. Casing (takarás) sütiből történhet morzsolással majd takarással, mondjuk nejlonzacsiban morzsold ;)
2. casing ne legyen tápos mert penészes lehet :S még a nem tápos is, de van aki kókuszrosttal takar és jó neki, az ugyebár tápos.
3. Olyan klónozást, amiről beszélsz azt csak fanyűvőknél láttam, ott működik, mondjuk harmatgomba: Spóraoldat -> magok -> pasztőrös faapríték -> kinti ágyás. Az ágyást rendszeresen öntözni kell ha jön feljebb a micélium adni kell egy réteget a tetejére, majd megint feljebb jön és így tova.

Trágyakedvelőknél nem láttam ilyet, kísérletezni kell vele. Elméletileg nem lehetetlen, csak macerás és szerintem fertőzésmentesen csak az első termésig lehet játszani vele, azután már nagy a rizikó.

Csiperketermesztőt kérdezz :D
Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. július 16. 10:12
 
 
Szia, a folt gyanús, hogy penész.

A penész elleni küzdelem fő eleme a 24 (23) C° alatti hőmérséklet. Friss levegő, kiváló páratartalom.
Én 20-21 körül tartottam a sütiket is. Kicsit lassabbak, de husibbak lesznek.
Sőt a kolonizálás alatt is 24 vagy alatta tartottam, ráértem :)
Szóval a hőmérséklet a hármas kombó közül a legfontosabb. Minden más hanyagolásával is érhető el eredmény.

Viszont ha mondjuk nyár van ;) és akár 2 percre is (tényleg) 25 vagy felé megy a hőmérséklet már el lehet temetni a telepet.

Van olyan megközelítés, hogy a 15-18 fokos inkubálás is jó, ott gyakorlatilag állnak a gyorspenészek (fehér, zöld, pókhálós) viszont vannak hidegkedvelők, de azokat sokszor legyőzi a kultúrgomba.

Saját tapasztalat:
Búzamagos üvegek max 27C°
Sütik 27/22 C°
Takart magok 20-21 C° - nagyon érzékeny a párára
Monotub 20-21 C°

Odakinn meg mindegy :D megoldják.

Üdv
M
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. július 11. 07:18
 
 
Coop, penny tesco mindenhol lehet csak nemmindig van :) érdemes venni vagy20-at ilyen 69 ft/db
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. július 10. 13:16
 
 
A MEA (malt extract agar) nekem nem jött be, mert, nem volt olyan jól kivehető a micélium, főleg déli tőkegombáknál.
De a recept:
- fél liter víz
- 10 g malátakivonat
- 10 g agar-agar

Ami bejött:
Hivatalos neve Potato Dextroz Yeast Agar (PDYA)
Hozzávalók fél liter agarhoz:
- Fél liter víz
- 150 gramm hámozott vékonyra szeletelt krumpli
- 7 gramm krumplicukor, amire az van írva, hogy dextrózmonohidrát vagy mi :)
- 9 gramm agar-agar
- 1 gramm élesztő (bármilyen bolti)
- 1 kis csipet olyan liszt, amibe majd megy tovább a myc. Pl. ha búzamagra oltod agarról, akkor búzaliszt.

Eljárás:
1. Főzöd (takarékon) a krumplit kb. 30-40 percig, akkor jó, amikor olyasmi állaga lesz, mint a paprikás krumpliban.
2. Leszűröd még forrón egy nagyobb teaszűrővel a leve kell majd. A krumplit megsózod és megeszed:) Forró vízzel felöntöd, hogy megint fél liter legyen. (mert párolgott ugye)
3. A krumplicukrot hozzáadod, javaslom, hogy törd össze, mert hajlamos összeragadni
4. Csak ha már nem látsz K.cukor darabokat, akkor adod hozzá az agart jól elkevered, majd jöhet az élesztő azt is szétoldani. Ebből egy jó barnás löttyöd lesz.
5. mehet bele egy fél literes whiskeysüvegbe, a kupakon legyen 3-4mm lyuk és vattával tömd ki, majd alufolcsi rá.
6. Petri csészéket csomagold be alufóliába patyolat tisztára mosva
7. Kukta aljára rongy, víz és üres pohár, amibe a petriket teszed, hogy ne érje a víz őket. Lehet, hogy 2-4 kisebb packot is csomagolsz majd petrikből.
8. Beteszed az üveget és az esetleges kellékeket, szike, fecskendők stb., természetesen alufóliában.
9. Kuktázás, forrástól kezdve 1 óra.
10. Hagyod kihűlni a kuktában, de csak annyira, hogy már kézzel meg bírd fogni (40-50 fok körül) Én szeretem forróbban, mert ha esetleg az átpakolásnál valami fertő ráesik a csészékre, akkor töltésnél még mindig megpusztul.
11. Mindent gyorsan be a kesztyűsbe és kicsomagolás, töltés, majd várakozás, ha megdermed, már olthatsz is.

Én is azt hittem, hogy egyszer dermed, aztán nem olvad. Mostanában mindig csinálok egy fél litereset, használok belőle amennyit akarok, aztán ha kihűlt, elteszem a hűtőbe.


Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. július 10. 08:43
 
 
Lehet tápozni, két módszer van:

1. Superspawning.
Vegyünk egy monotubot, mondjuk Kókuszrost+lótrágya+vermikulit+gipsz+bécsifehér mixben (30/50/15/2,5/2,5 arány)

Feltétele, hogy nem takart volt a szubsztrát és nem nagyon hagytad spórázni a macskákat, vagy van steril törzsed ami nem spórázik :)

A menete:
- Lejött a második kör, nagytakarítás a tetején, le is lehet kaparni egy részt, akkor jön az áztatás 6-12 óra le kell súlyozni a telepet
- Mire kész az áztatás még egy monotubnyi szubsztrátot pasztörizáltál
- A régi telepet és az új szubsztrátot kihülés után 1:1 arányban jóóóól elkevered, majd két tubot csinálsz belőle :)
- Teljes kolonizálás után (max 1 hét ;) takarás, de az nem muszály de dob az első flush-ön.
- Nem lesz akkora mint az eredeti flush de két darab lesz :D

Persze fertőzésveszélyesebb, nem is illik 20C° felé menni. Ha letermett az első flush, akkor még egy duplázást csinálsz, aztán mehet a kinti ágyásba :D

A másik az az ÚN: dúsítás, vagy 1000 féle variáció lehet rá. Amit próbáltam de csak ördögszekér laskával az a takarás előtt szórtam lisztet vékonyan a tetejére, nedvesítés és takarás.

Lehet esetleg mézes/dextrózos/malátás/cukros forralt vizet injekciózni a telepbe, de nem próbáltam még, csak hallottam róla.

Láttam olyat aki quiona magos, virágporos történetet pasztőrözik sokáig (órákig) és abba teszi bele a magokat, na egy ilyenbe érdemes lehet szuperspawnolni.

Jó kísérletezgetést!

A jó húsos gombákhoz (amik állítólag potensebbek is) érdemes 20 fokon képeztetni a termőtesteket, persze lassabb lesz de szebb és husibb is :)

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. július 9. 10:36
 
 
Szerintem :)

Laskás tapasztalat alapján tökmindegy, kubiknál is, a laskacsíráim gyakorlatilag egy 20 fokos helyen vannak ahová nappal beszűrődik fény, szóval nincs jelentősége.

Stamets is mondta, meg RR is, de eddigi tapasztalatok alapján ÉN nem láttam különbséget. (volt sötét inkubátorom is)

Ha a sebesség számít akkor én a második rázás után már hagyom szellőzni, a csírát. Volt olyan GT amit láttam hogy elbaktériumosodott de legyőzte, meg se kottyant neki 20 - 22C° - on egy szellős helyen, kint le is termett.

Láttam olyat is aki az adott gomba természetes termési időszakának megfelelően állítja a megvilágított órák számát, szintén nem láttam semmi hasznát.

Volt aki kubinál 24/24 órás ciklust művel, mégsem volt olyan nagy flush.

A nagy hozam és szép gombák leginkább az ideális környezet elérésével (friss levegő, pára, hőm.) érhető el.
Fénynél szerintem max. a 6500K fokos hideg-fehér (nappali fény) számít igazán, mindegy, hogy LED vagy kompakt fénycső, fénycső. Itt látható különbségek vannak a normál 2700K - s világítótestekkel szemben.
Valamint érdemes egy jó klónt választani.

Üdv.


PS.: TESTER, minden rendben ? :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. július 4. 13:38
 
 
Egyetértek Still Air box elég, nekem is volt egy nagy akvárium az oldalára fektetve, a lyukon meg egy fólia, és hipós permetezéssel fertőtlenítve benne minden.

De ha van kedved csinálhatsz egy gloweboxot is, az még tutibb, elég egyszerű, az egykalapalatton van rá módszer. Gyakorlatilag macskás kutyás kézzel nyúlok bele és csak akkor volt fertőzésem, amikor én rontottam valamit.

Megbízható, egyszerű olcsó. Vegyél egy spricnit meg hipótablettát.
Agarhoz, LC-z-hez, Grain to Grain-hez mindenre alkalmas. Egyedül a steril zsákokat nehézkes oltani a méret miatt, de nem lehetetlen.

http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=T%C3%BAlnyom%C3%A1sos_glovebox

Nekem gyakorlatilag ilyen van, venti nélkül.
Oltás előtt mindent spriccelek, a hozzá érő eszközöket meg majd lángolom bent.
FONTOS!!! nincs alkohol használat a dobozban, robbanásveszélyes.

Peace

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 29. 06:38
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=Mjv8Zj1ABAc

4 perctől, ha megy az angol :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 28. 11:25
 
 
Tedd ki a kertbe, rájuk ragad a myc és széthordják :) Aztán csak egy jó esős augusztus kell :D

Nálam a déli tőkére jöttek a legyek és a muslincák, szúnogok, mint az atom, már vagy 100 lógos légycsapda van kinn.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 23. 14:42
 
 
:D :D

Jaja mindegy nekik (gombák, fogyasztók)

Lehet placebó, de reagen a legjobb kubitrippem biobarnarizses magtakarásból volt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 22. 09:07
 
 
580-as az a szabvány üveg nálam (az a mézes, alul felül kockás) :) Elég nagy és 14 db befér a kuktámba.

Ha azt a löttyöt beszövi szépen, akkor az kb 100 pohárra is elegendő, bár én már csak ehetőkkel foglalkozom.

A GT az nagyon jó. Extra erős lesz ha takart magon csinálod ;)

Az LC meg állhat is, leginkább a hülés miatt érdemes, meg esetleg feloldódik a karamelles cukor. Nekem is a barnanádcuki vált be. Egyébként nem kell aggódni, ha kicsit darabos lesz, akkor is beszövi. Inkább a fertőzés a para, sajna nagyon jó oldat másnak is :)

A PF-hez meg még annyit, hogy inkább szárazabbra csináld, úgyis áztatod. Vagyis ha elkeverted az anyagot még víz nélkül, akkor lassan adj vizet hozzá. Akkor jó ha olyan mint a gyerekkori homokozás közbeni nedves homok :) Ha beleteszel egy kanálnyit a pohárba, akkor az alján nem lehet masszás, ha az akkor keverj hozzá még száraz keveréket.

Sok sikert!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 21. 08:31
 
 
Szia, ha van kedved és nem para ha elromlik és van still air box, vagy kesztyűsdoboz, akkor:

Csinálj egy 580 ml-es beföttesből LC-s üveget (FBS szilikon+légzőnyílás a kupakon)
Sterilizáld kuktában vagy főzd 2 szer
a dobozban nyisd ki a tetejét és "fertőzd meg a kis cicaszőrökkel
majd zárd vissza

működött már, de ez csak amolyan végszükség

a helyedben megvárnám, amíg lesz egy két-öt friss nyomatod, mert ez eláll akár 7 évig is, és így ez lesz a vésztartalék.

ps.: milyen márkájúak a macskák ? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. május 8. 12:13
 
 
Sziasztok, Persze én is bele pofátlankodok „kicsit” :)

Darth Véder szerint:

Ha nincs kukta akkor is működik de kétszer főzném 24 óra elteltével (biztos ami biztos)

- Használj (bio)barnarizst, daráld le, és azt keverd 2:1 arányban 2 vermi 1 liszt, szárazon, majd nedvesíts igény szerint :)
Bármi mással csinálta , gyengébb lett a macska (próbálva mindenféle barna és fehér liszt, korpa)

- pohártartalom: keverék -1cm, a megmarad rész száraz vermi :)
főzéskor persze nedves lesz és elvileg utánna is az marad, hiszen a vermi szívja a vizet, de ez bentről jön kifelé. Amikor hűl visszaszívná, ezért hagy a kuktában/forró lábasban lehetőleg fedővel. De működött már simán csak úgy hogy főzés vége után forrón kivéve tiszta ronggyal letakartuk. Sőt még annyi sem volt.

- zárhatod befőttesgumival az alsó réteget, és púposodni is fog, majd vissza is húzódik, persze még be is süpped hiszen valamennyi vizet kinyomott magából. Főzés előtt tegyél rá csak simítva még egy réteget, ez lesz a "fedő" ezt még gumizni sem kell. Csubakka azért szokott rá erre, mert utálta vakarni a ragacsot a pohárról :)

- Oltás tiszta helyen, kesztyűs dobozban, kartondobozban hipós spricceléssel. Na most sikerült már úgy is hogy mezei konyha és csak ala natur. A felső, rögzítetlen réteget leveszi az alsót törli alkesszal/hipóval, majd forrósított tűt gyorsan átszúrja, nyom, forgat szúr nyom forgat szúr, nyom forgat szúr nyom, felső vissza. Középre nem szokott, úgyis összeér a fonálzat.

- FONTOS, hogyha már van legalább 4-5 centis fonás, vedd le a felső fóliát, mert akkor már kellhet a levegő neki. esetleg gumizz rá egy tiszta papírlapot. Az oltólukakon majd elég gázcsere zajlik.

Üdv
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. március 5. 11:40
 
 
Jaja zacskónál minimum két óra :D de jobb a 2,5h, dúsított fűrészpor+fadarabkáknál 2 órával is gyakran fertőződött belülről.
Mellesleg nem szabad 24 °C felé menni, mert befülled. A sütiknél nincs akkora felület odabenn, azok azért nem füllednek.
Mértem ha kint 22 van a zsák körül, akkor a belseje gyakran 27-28 is az oltás utáni 3. napon.

Apropó hogy oltasz be egy zacsit? Hogy van előkészítve és kuktázva.
Ha leírnád a procedúrát megköszönném. :)

Üdv
M
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. február 6. 09:54
 
 
Jaja, relatíve vastag, jó szellős takaróréteg napi több kis permet, úgy hogy meg se mozduljanak a takaróréteg kis szemcséi sem. Jó messziről, mintha a pára csapódott volna rá. Ha jól csinálod nem éri el a szubsztrátot a víz, csak a takaróréteget nedvesíti. A gomba leszívja a vizet onnan magának.
Csiperkéknél' bevált, hogyha csak a magokat takarom, hogy a magok alá tiszta, alignedves vermikulitréteg kerüljön, ezzel felfogva az esetleges több vizet, így nem baktériumosodott el.

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. január 31. 08:31
 
 
Ön nyert :D sárgásbarna és kemény, ha félbevágod, belül fehér - akkor szklerócia.

TT képzéshez kell egy takarás és rendszeres vizezés. A kucsmagombákhoz hasonlóan a szkleróciumból nő majd a gomba ami a takarás alatt van. Ha megfelelő vizet kap, meg légcserét (jóval több mint a kubiknál) akkor elindul a TT képzés. Jó lassú lesz. Türelem.

Ha nem érdekel csinálj oltóanyagot LC-ben sokat, aztán kb 100 üvegben termelhetsz fűmagon szkleróciumot.

De természetesen ez csak srúméris infó.

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/9460552
Innen indulhatsz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. január 21. 09:53
 
 
Szia, csak az itteni címem él. (névre katt, bejelentkezés)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. január 20. 08:55
 
 
Szia, remélem maradt egy kis mycelium, ha igen próbáld ki ezt.

https://azurescenssociety.wordpress.com/2008/12/15/mch-generator-tek/

"Azt mondják" az Azunál nagyon beválik.

Először csak 1:1 arányban aztán mikor már van 5 liter spawn akkor lehet 1:4 -ben is, szobahőmérséklet és 2-3 hét alatt végez.

"Hallottam" olyat, hogy kartonlapra dobott magdarab, rászórtak bükkfaaprítékot, beszőtt egy egész ételhordónyit, aztán duplázás, duplázás, végül 1:4 ben lett 2 db 15 lityós veder.

Ilyen környezetben még a penészt is felzabálják.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. január 18. 13:29
 
 
Mycelium:

Az szép, melyik faj(ta).

PS. Serbica - lett valami? :)

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. december 9. 15:44
 
 
Sima befőttes üveg, tetején kb 1 mm X 1mm lyuk, hogy a tű beférjen. Leragasztva arctörlős vattával. Oltás előtt egy egy csepp alkesz a vattára, lyukon elhúzom, majd oltom.
A lángolt tű hegyét rakd csak bele, úgy hogy az alkesz vatta felette legyen annyira nyitva, hogy épp elférj.
Visszaragasztod, majd kicsit meglögybölöd :)
Inkubátor, vagy 24 C° felett.

Ha bolyhos fehér = Micélium, még nemtudni milyen :D
Ha gyorsan nő és nyúlik = penészfajták
Ha úszik és fekete a teteje = penészfajták
Ha opálosodik = baktérium - olthatsz vele de én nem tenném :D
Kristály tiszta de semmi sem indul - rossz oltóanyag.

A havernak van már egy két hónapos LC, amibe nem indult meg semmi de még mindig gyönyörű, szép tiszta.


Üdv

ps.: az első LC sosem sikerül :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. december 8. 19:22
 
 
Thom: Mézes LC Kuktázva?...

Állítólag nem, sajna nem próbálta semmi ismi csak főzve ott nem nyert.
Amit ajánlanak és bevált, az Nádcukor (Biobolt) és 4% desztív. Kavarás után kávéfilteren szűrve és kukta 1 órára

Kubi: 3-4 nap a bolyhosodás.
Egy ehetőnél több (kb 5-7 nap)
Ráadásul gyönyörű sárga, ha meg már kifakul mehet a hűtőbe, mert elfogyott a kaja.
Legalábbis náluk:

De érdekelne, ha esetleg főzöl (csinálj ilyet, olyat), oszd meg a tapasztalatokat :)

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. november 21. 13:45
 
 
Sziasztok

Először is király az a MT. :D

Ha klónozni szeretnél, pl. Ubul haverom így gyártja:

1. szedd le azt a gombát amit szeretnél. javasolja a nem túl nagyot, hosszú szárral és szép kalappal, klaszter tagjaként, gyorsan kékül, erősen kékül stb... A kalap annyira nem fontos. (Ubul rajong az apróbbakért, az olyan er(d)ősebb.
2. vágd le a kalapot, mosd meg folyó vízben, a langyos jobb.
3. készíts 1 deci 3%-os H2O2- oldatot egy tiszta, széles bögrében, vagy a botmixer üvegében.
4. csinálj tiszta munkaasztalt (hipóspricc, 10 perc, törlés)
5. hámozd meg a gombát mint a banánt a külső leeső részeket edd meg a kalappal!
6. dobd bele a H2O2-be
7. turmixolj, majd várd meg amíg a hab leülepszik
8. szívd fel frissen bontott fecsibe.
9. várj egy napot, tartsd 20 fok felett állítva a fecsit, hogy a képződő oxigén elillanhasson.
10. Másnap mindenképp olts vele valamit, ő LC-t szokott és 4 búzát.

A többi már ugyanaz.

De agarozhatsz is, nekem nem igazán szektorosodott az ilyen klón.

Matias Romero:

http://www.hostfile.nl/fpimages/mgyidtfh6w/16348/MR_CLA.JPG.html

Klónozott kúltúra (ezek vak klónok, vagyis csak gyors mycélium miatt lett agarral leválasztva)

Ideális gomba (Ubul szemének):
http://www.hostfile.nl/fpimages/mdab7t225m/16349/TOClone.jpg.html

Érdekes ez a pin kérdés nagyon, még kísérletezem vele picit. A klónoknál jobb az egyszerre pinelési arány.
Mondjuk a haveromnál mindig 20-23 °C van és ilyen lesz (fent)

Üdv


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. november 20. 10:58
 
 
Kísérleti eredmény:

Nos egy barátom barátja (Walker, felhőoszlatás :) csinálta meg az alábbi kísérletet:

Vizsgálat célja a potencia változása termesztési eljárás vonatkozásában.

Fajta: Ps Cubensis, Matias Romero, "A" klón (ugyanaz a szövetdarab egy gombából, ugyanazzal az LC-vel oltva)

3 féle eljárás:
- PF süti 3,5 dl-es pohár(1 rész barna rizsliszt, bolti, 2 rész vermikulit + csapvíz)
- Casing tálcás (biorozs + vermikulit casing)
- Casing tálcás (sima búza + vermikulit casing)

Kontroll csoport:
- Casing tálcás (búza + vermikulit multispórás oltás, Matias Romero)

Szüret után 5-10 nap szárítás majd fogyasztás, figyelve hogy mindig két hetente vasárnap legyen fogyasztva a tolerancia és a pontos mérés miatt.

Fogyasztási mennyiség 1.1 gram, mindig szárítva és szétrágva.

Szet, Szetting: Nappali természet és mindig jó közérzet/lelkiállapot

Eredmény:

PF sütisek:
Halvány bizsergés, minimális időtorzulás, nincs vizuális hatás, maximum egy kis színesedés, hangok normálisak.

Búzás Casing:
Erősebb időtorzulás, hamarabb bejött (15-20 perc) erős bizsergés, minimális gyomorémelygés. A vizuális részben erősebb színkiemelődés, kék árnyalat, fényaurák. A csúcs közelében minimális hullámzás a perifériában. Hangok normálisak.

Biorozsos Casing:
Nagyon erős idő torzulás (1.1 g hoz képest :), Rendkívül gyors felfutás (15 perc) erős beindulás, szintén leveszi az embert a lábáról. Kifejezetten erős színesedés, jobban "bemásznak a hullámok a perifériából. Erősebb gyomorémelygés. Hangokban minimális Delay effektus érzékelhető a csúcs környékén.

A kontroll csoport megegyezett a Búzás+Casinges erősséggel.

Összegezve "ár"/ teljesítményviszonylatban érdemes a búza+casing verziót választani és 2-3g-t enni, egy igazi trippért.

Természetesen itt két fő vett részt a kísérletben, ami így nem szolgálhat reprezentatív mintaként, de ők már csak búzásat csinálnak :) És mint jól tudjuk minden trip kicsit más, ezek az ő véleményeik.

Üdv

HMMO Research Center 2013
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. november 8. 11:02
 
 
Igazából mindet :D

Shi-Take hegyek, Téli fülőke (másra is jó) Laskák, bármi ami gomba.
illetve sok sok citrom is segít a "tudósok" szerint.

Van egy új Stamets film a neten több mint egy órás
Érdemes ezt is megnézni, legalább jobb kedvet csinál ha nem ad új ötletet.

http://www.youtube.com/watch?v=za-vIdak3bI

"ha tiszteled a természetet az megajándékoz téged"

Kitartás, hajrá immunrendszer, hajrá Rex!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. november 6. 09:57
 
 
Szia, kitartás és jobbulást.

Ha még jófajta gomba érdekel, akkor itt a lepketapló (trametes tricolor), szárítva porrítva teában rendszeresen.

https://www.google.hu/search?q=trametes+tricolor&client=firefox-a&hs=7U0&rls=org.m
ozilla:hu:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YAR6UvbpMeGe4gT224HgCA&ved=0CAcQ_A
UoAQ&biw=1440&bih=774


Némi szakirodalom :)

http://www.youtube.com/watch?v=Mjv8Zj1ABAc

Stamets az anyját mutatja be bizonyítékként. Erdőkben most nagyon nő és érdemes lehet szedni, szinte téveszthetetlen, vagy ami hasonló semmi para nem lesz. Én is iszogatom :)

Mégegyszer jobbulást és ha bármi változás van írj légyszi szerintem sokakat érdekel a történeted.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. október 8. 13:17
 
 
Sziasztok, van valaki aki sikeresen termesztett farontókat ?
P.Cyan
P.Azur
P.bármi :D

Köszönettel:
Móricz
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. augusztus 30. 12:08
 
 
Az egykalapalatt.info oldal még üzemel, lehet szerkeszteni benne, vagy nagyon elbotosodott?

Lehet írna egy haverom egy Casing szakaszt néhány "hónap" múlva "agaricus bisporus" kísérletek alapján.

Vagy... kinek kell küldeni...
Milyen formátumban?

Tester ?

Alap web ismeretek vannak :) (nagyon alap)

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. augusztus 21. 14:51
 
 
Félig Off:
Egy informatikus ismerősöm mondta:
Egy ötlet spór megosztásra HMMO szinten: (GÉN töröld légyszi, ha veszélyes eme hozzászólás, bárkire nézve is)

Kell egy Tor ami elrejti hogy ki vagy a neten. (torproject.org)
Kell egy freemail vagy valami bengáli kis e-mail szolgáltató, legjobb esetben egy kis gép valahol, tor-on keresztül saját levelező szerverrel és no-ip DUC-cal, Akár azon is futhatna egy fórum.
Ott lehet regelni levelesládát, és ott lehet megosztani, megbeszélni.

Vagy levél is játszhat. veszel bélyeget.
Trükkös csomagban (legjobb a szülinapi kártya) eldugod a nyomdát
Bedobod egy publikus postaládába, okos névvel, címmel és már csak a célpont bátorsága számít.

On: érdemes friss spórákból dolgozni, a haveromnak órára pontosan 3 nap alatt már jól látható csomók lettek kölesben és PF-ben is. Volt öröm, hogy mind sikerült neki.

Ubul meg klónokkal dolgozik, 1 dl 3%-os H2O2-es desztvíz, bele gomba alsó-belső szárából 1 darab, kézimixer nem sokáig, majd fecsikbe be és egy nap múlva oltás (addig a peroxid elbomlik kissé, micélium regenerálódik), 4. napon barnarizsben már látszott szépen 10 nap alatt kész és aztán Casing...

Üdv
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. augusztus 1. 18:24
 
 
Igen igen rájöttem, hogy Zérónak már volt így macskája 2004-ben úgy látszik elfelejtettem XD
Ubul haverom készítette Mátyás bátyóval, pont ma mesélte, hogy kikeltek és elindultak. Egy termőtestes H2O2-es klónnal oltotta.
Ezt egyébként egy 2007-es lenyomatból készítette és kb 2 hét volt amíg a spórákból kidurrantak a csomók.

A CaCO3-as magok támogatják a spóravizes oldattal való oltást, vagy csak micélium mehet bele?

Készített EQ-t és Z-Straint is rozsmagban, pf-ben, de azokkal semmi sem lett. (2006-os nyomat) Csak a ZS kelt ki LC-ben de az fenomenális, ahogy nő (Mézes LC-némi barna rizs liszttel)

Amik voltak rozsmagosak és nem keltek ki, arra ma ráoltott még a MR klónból hátha :)

A youtubos birkatrágyás srác blogján meg olvastam, hogy nem lett belőle semmi, kitette, betakarta lombbal, hátha nő belőle valami. Néha spricceli.

Béke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. július 28. 11:29
 
 
Egy kérdés a nagyérdeműhöz, elméletben sima barnarizzsel működhet a magos megoldás, akár úgy mint rozzsal, búzával?

Áztat, felfőz, kukta, beolt, összeráz, 29 fok., majd takarás?

Igazából volt - e már valakinek.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. július 28. 11:24
 
 
Akkor a probléma meg is van, 29 - en nem igazán sikerül nekik termőt hozni.

A panír, az olyan mint a takarás, csinálj 50-50 Casinget, egy ismerősöm esküszik rá.

Egyébként hideg vizes palack mellé és leviszi, csak cserélgetni kell :(

Párásításra jó a perlit takaróval, mert az megadja a párát neki, de egy haveromnak kb 70% - on is hozott macskákat. Erősek ez a ki kalaposok.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. július 27. 23:11
 
 
Thom:

Hőmérséklet, páratartalom?

A helyedben azt csinálnám, hogy abortokat és minden mást le, egy villával felszín karistól csíkokat húzzon, nem baj hogyha egy kis micélium is kárba vész.
Dunkolás 12-16 óra szobahőmérsékleten. majd csipet panír és mehet a terráriumba.

De remélem nem ez az utsó teleped :D
azt láttam külföldi oldalakon, hogy 27 fok felett fajtafüggő a termőtesthozatal, én 24 -re tenném.

Try it.
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. július 13. 11:50
 
 
Kintre érdemes lefedni fóliával egy árnyákos helyen, esetleg felé egy tetőt eszkábálni és napi spriccelés. Persze nem hallottam még ilyet, csak elméletben gondolkodom.

Valami 4 karót a földbe négyzetalakban, az ágyás felé kihúzni a fóliát, úgy hogy szélesebben nyúljon el mint az ágyás, felé a tető, a hő miatt. Érdemes valahogy könnyen felnyithatóra tenni. A profik keretet tesznek felé. Az ágyás felett legyen kb 20-25 centivel.

Ha mondjuk az ágyásod 40x40 cm, akkor a fólia akkor a fólia 80x80 cm és legyen 20 centi magasan felette.

Tessék barkácsolni :D

Üdv
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. július 11. 23:02
 
 
Thom én még várnék vele, ha hűvösre teszed, vagy inkább csak úgy otthagyod a keltetőben, akkor is kibír pár napot, esetleg vasárnap felráznám, ha magokról van szó és vissza a keltetőbe. Vagy macskaalom és tőzeg keverék.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. július 9. 11:26
 
 
Éljen Éljen a július!! :D
Várjuk a fotót!


Üdv
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. június 30. 10:57
 
 
Sziasztok, olvastam egy cikket, nincs mese ezek erős akaratú macskák...

Szóval a cikkben a figura olyan 2006-2007 környékén egy csomó letermett/fertőző gabonát és sütit temetett el a kertjének a komposztjában, aztán olyan 2013 áprilisa körül ásta szét a komposztot a kertjéhez és mit ad isten talált benne liluló fakorhadékokat, sokat, meg magok maradványait. Érezte is az erős macskaszagot.
Gondolta mi baj lehet, eltette őket egy nejlonzacskóba kicsit megöntözve vízzel.
Aztán olyan június közepe július eleje felé elővette a fadarabokat és hát az egyik kis csücsökben már egy kezdemény csücsült. Téveszthetetlenül az egyik macskája. Mivel nem is tudta melyik az így elnevezte Denerys-nek (mert nagy vihar lett miután megtalálta) és hát gondolom most várja hogy kinyíljon és jóóól meg lehessen simogatni némi fóliával. Biztos érdekes lesz a kísérlet.

A kis darabot egy vermis pohárba tette letakarta, a többi darabot eltette és csinált belőle egy két gabonás üveget, hátha beszövi azt is.

Szóval ezek a macskák aztán tényleg erősebbek mint Chuck Norris, 6-7 telet túlélt a komposztban, pedig hát trópusi macsek, gondolom meg is lepődött.

Peace
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. május 28. 08:49
 
 
Vagy valami más kinti shroom :D
Lehet négy nap is volt az már, de tényleg úgy nézett ki a videón, hogy szereti a trágyát, de viszont van olyan hely ahol nincs semmi sem. Meg gondolom a hidegebb időjárás az biztos lelassítja majd.

Ja ha jól tudom akkor equadori a macsek, de 1 nappal azelőtt egy kis spóraoldatnyi Z-strain is oda lett hagyintva.

LEHET azokból lettek a csomók :)

Béke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. május 27. 19:39
 
 
Fejlemény...

Az ismerősöm aki a youtube-on látta, annak elindult a micélium a birkatrágyán.
a dolog úgy nézett ki, hogy a tejesládában apróra aprított trágya, vízben áztatva, majd leöntve, aztán nyomtatópapíron lévő spóranyomatot kaparta bele, majd darabra aprította a nyomatot a tejes ládába és jóóól összekeverte, 3 nap múlva gyönyörű fehér fonalak kb 1 Ft-os nagyságban itt ott. :)

Na erre kíváncsi leszek...

HMMO
Biotechnical Researching Facility
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. május 27. 09:04
 
 
Úgynéz ki kicsit bunkóbbá is változtam :D

Szóval köszönöm a tanácsaid, átadom őket!

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. május 27. 09:00
 
 
Hát volt itt minden, más őrület, munkahely, stb... de most ismét folytatom az elméleti kísérletezgetést, esetleg csiperketermesztésbe kezdek, már egy gyönyörű pincém is van hozzá.
És hát érdekel mi történt errefelé azóta, szép gyarapodás van (már elolvastam)
Meg persze tartom a kapcsolatot azóta is a Star Wars Univerzum lakóival és látogatom Őket hátha beszámolhatok egy két érdekes dologról.

Úgy is mondhatjuk eddig kerestem az utam de végre békére leltem :)
És kívánom mindenkinek, hogy meglelje!

És hogy ne legyen off:

Egy ismerősöm kapott jóóóóminőségű tehéntrágyát és azt áztatta, majd sima "mezei" aratott búzát oltott, és azt keverte és már szövi szépen, kinti trükközés készül vele, ha jól tudom.

Üdvözletem minden macskásnak! :)
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. május 24. 22:17
 
 
Kísérlet:

Szóval véleményetek szerint?
A neten láttam egy srácot, aki birkatrágya nyomára bukkant, össze is szedte, majd hagyta megszáradni, majd rákapart egy adag lenyomatot, majd feláztatta, aztán az árnyékba tette egy tejesláda félében.

Még csak kísérletet csinál, de érdekes lehet, szerintetek, működhet.
Láttatok már ehhez hasonlót?

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. május 15. 12:27
 
 
Hogy lehet megnézni, regisztráció kell ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. május 14. 10:00
 
 
Morning!

Van valakinek olyan ismerőse (látta youtube-on) akinek kinti Cubensis termesztéssel van valami tapasztalata.

Egyszer egy kislány a téren kitett egy-két letermett sütit majd egy kiskalap után elhalt a téma.

Üdv
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2013. április 30. 12:32
 
 
Itt :)

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. szeptember 19. 02:09
 
 
Hát én mindenki álláspontját megértem, ezért vagyunk a Daathon ;)

De ha "én" lennék "te" és "ő" me"gén" :D lehet kitörölnék egy két írást.

Derüs napot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. július 3. 15:15
 
 
Lelehet szűrni de mivel turmix volt nem érdemes mert észre sem veszed, Csubi is ivott olyan narancsleves turmixot és azt mondta semmit sem érzett a gyomorémelygős részből, plusz kb 20 perc múlva már érezni ;)

Source: HMMO Star Wars Ethnic Research Facility
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. július 3. 00:47
 
 
Sziasztok

Egyszer volt Han Solo ismerősöm egy Ewok felnőtté avatási rituálén és azt mondta hogy a friss gombit narancslébe dobták és összeturmixolták, aztán hagyták 3 azaz három óráig állni, végül elkortyolgatták.

Ám a fősámán Ewok, az a langyosra hűlt teába tette a nagyon apró darabokra vagdalt száraz mannát, hagyta állni ő is három órát, majd elfogyasztotta kb 3-4 perc alatt, ő nagyon átélte a transzot és mivel a legjobb a Lipton féle Green Label tea, (ha már a prosztóbbakat említheti a sámánewok) ami jelentősen csökkenti a Bad Trip esélyét, mivel a zöld teának vannak remek másnaposságitünet-csökkentő, detoxikáló, és aktivizáló hatásai.

Ám a pici táncos Ewokok is nagyon ki voltak mivel a friss manában rendesen van mágia, nem beszélve a C vitamin katalizátor jellegéről.

Ez a hatalmas élmény egy erdőben volt kis tűz mellet, azt mondja Solo kapitány hogy ha lehet megismétli.

Szóval így is lehet fogyasztani azaz vízben jól oldódik, de sokáig kell áztatni, persze nem melegben, hanem langyosabb vízben, a megfelelő "langyosságot" úgy tudod lemérni, hogyha egy húzásra megtudnád már inni (kivétel szőröstorkú ewokok) akkor jó. (olyan 50 fok körül már nem bomlik gyorsan a 6óanyag)

Üdvözlettel
Móricz
HMMO

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. június 17. 12:14
 
 
Hát Airborn meg PsyForma, ez a kérdés, hogy elméletben a filmbeli szereplőknek akik már rég meghaltak (RIP) minek is egy letermett süti, na az engem is érdekelne :D , valószínűleg nem vagyok egyedül, ha megoldható írjátok már le mit is csináltak ezek az emberek 1951-ben :D.

Köszönöm.
Moricz
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. június 14. 06:55
 
 
Sziasztok

Egy érdekes észrevétel fény ügyben.

Nos A gumimaci klánnak volt két Z-strain sütije (egy körben készültek) és a klán két hadvezérénél nőtt 1-1.
A felszerelés ugyanaz volt ( akvárium meg 24 fok perlites pára stb... )
De a fényben különbözött, amelyiket egy kislámpa világította azok is szépen nőttek de mindnek kicsi volt a kalapja, és ki sem nyílt. (de nem abort mert nagyra nőtt) a másik helyen az ablakban déltöl besüt a nap így az oda az ablakba lett téve és azon meg tengernyi nőtt és nagyon de NAGYON szépek (tippikus Z-strain fajták)

Igazából még a fényen kívül sok oka lehet (pl. légkör) de érdemes lenne kipróbálni a természetes fényt aki tudja.

Persze a sztorihoz az is hozzátartozik hogy a kislámpás verzióban meg hattalmas gigantikus Equadorok nőttek szép kalappal minden ok, így nem értem.

Üdv
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. május 15. 18:57
 
 
Sziasztok

A panaelous elindul PF-sütiben, csak nem nő meg nagyra, mert trágyagomba, inkább szalma meg trágya tekkel kellene csinálni.

Az működik, hogy beszöveted a rozst, aztán bekevered valami szalmás trágyás zsákba a shroomery-n van tek rá és zsír.

Jó termesztést.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. május 13. 15:02
 
 
Szia PsyFarmer

A kölest főzd vagy egy órát, forrás után takarékon, aztán ne adj hozzá vizet hanem a fazékból szűrővell egyből az üvegekbe rakd és azt csomagold be ahogy szoktad, és aztán kukta, 1,5 órán át, így pont annyi víz lesz benne amennyi kell. Lehül -> oltás ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. május 7. 14:43
 
 
Sziasztok

Én a Botán felderítők szerint úgy hallottam, hogy a Pan trop. Az trágyagomba a trópusokról, Mifelénk (Európa) is vannak trágyagombák (pl.: Panaelous Foenescii és Panaelous Papilionaceus) amik szinkén "okosak".Viszont a Tropicalis (trópikalisz) mint a neve is mutatja Trópusi gomba így ez maximum nyáron egy trágyás közegben nő.

Amíg az Azurescens Az fakorhadék lakó és honos bizonyos Német területeken is Európában. Addig a Tropicalis NEM.

Szal, ha kint akar egy Wookie termeszteni ne a Tropicalissal próbálkozzon, hanem Azurral, szerintem ;)

Békés jóidőt.

Moricz HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. május 5. 21:10
 
 
Psylocica :D:D:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. április 29. 10:21
 
 
Rá fogsz jönni Von, kb 5-6 nappal oltás után látni fogod.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. április 11. 06:29
 
 
Hőmérséklet 22 - max 24-re, napi legalább három legyezés, fény az mindegy. Ha süti nézd meg lejjebb amit írtam, tecceni fog ;)

Good Luck
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. április 8. 12:03
 
 
Sziasztok.

Yoda mesternél voltam a minap és láttam, hogy s mint tesz. Nála láttam, hogy Van egy PF-Cake de amikor beszőtte a cica, akkor felönti vízzel és egy napig áztatja Kb estére elrakja a szoba leghidegebb sarkába. Azután hogy az ásztatás megvolt a felesleges vizet leönti róla, aztán úgymond "bepanírozza" ami azt jelenti, hogy fogja a sütit és JÓÓÓÓ alaposan belegorgeti egy kis száraz Vermikulitba. Aztán lágyan megspricceli és mehet a terráriumba.

Most hogy láttam, mi lett belőle mindenkinek csak ajánlani tudom.
NAGYON JÓ

forrás: H.M.M.O. Research Center :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. április 2. 08:06
 
 
Acidtrexx:

Ne vedd ki, most jutott eszembe, hogy te teljesen hermetikusan lezárva tartottad őket, Nos miután eléggé beindult már nincsen bent elég oxigén.
5 lyukat szúrj rá egy forrósított tűvel, és nézd meg még 4 napon át ha nem indul tovább akkor tuti kuka.

Próba cseresznye ;)

Nekem pl. két réteg alufolcsi van a standard Whiskey-s poháron. Ahol beoltottam őket az az alsó réteg oltás után rakok rá mégegyet amíg be nem indulnak, aztán ha eltelt egy hét (30 C°) akkor csak a felsőt szedem le.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. április 1. 21:18
 
 
Eightball:

Szárazon az a lényeg aztán pack, nejlon stb... rak6cc mellé silicagéles kis zacsikat, amiket pl. cipőkhöz adnak.

Acidtrexx:

Jujujúúújjj Az szerintem Bacilus amid van. Bár ha valakinek van más diagnózisa akkor írja meg.

Kicsit folyékony, nyálkás az egész a be nem szőtt helyen igaz?
Az halott sajna, ha kicsike rész van így meghalva akkor még meglehetne menteni egy jó vágással, így viszon ki a kertbe és talán valamikor lesz egy kis telep. (Nem valószínű, csak nem tartom szépnek, ha valaki a kukába dobja szegényt ;)

Don't Give it up.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 26. 22:12
 
 
Bocs az enyém is megváltozott.

agentmoricz@gmail.com

Thannxx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 26. 22:09
 
 
Sziasztok.

Cambo, Nehari de nem tudnál adni egy mailt, hogy meglegyen a címed, mert szeretnék kérdezni egyet s mást...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 22. 21:39
 
 
Lacycibin:

Figy, a h2o2 NEM VESZÉLYES a Mycéliumra max később indul be egy héttel, nyugottan oltsd be. Mivel LC-d van az meg mycélium, ezért nem Gáz.

Tutti mert az evok haverok is így csinálják.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 21. 18:17
 
 
Szia A h2o2 NEM roncsolja a mycéliumot (csak kicsit;) Mivel csak 3%-os

Van egy javaslata Csubakkának, forrald fel 2 nap x1,5 óráig a poharat, aztán LC+h2o2 fecsibe és oltás. kedves Wookie havernak már sok sok ilyenből lett macskája.

NEM PARA!

Így lehet klónozni is, gombinak le a fejjel, törzs banánszrűen megpucolva, 1 deci 3%-os h2o2-be bele, majd kéziturmix, és fecsibe fel.

FONTOS még aznap olts, ahogy kész a fecsi. Lehet utánna is.

Happy cicusmakin'

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 21. 06:32
 
 
:D

Ezt ismertem, de köszi. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 20. 17:07
 
 
Szasztok

Egy ismerősöm "agaricus Cubensist-t" akar termeszteni kint a nyáron. Nincsen valakinek ismerőse aki csinált már ilyet.Egyszerű módszerek érdekelnék csak legyen kint is neki.

Szal valami tek kéne milyen mélyre ásson mivel takarja meg ilyesmi.

Vagy valami info a Shroomeryn kívűl.

Thx
Móricz HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 8. 15:26
 
 
3-4 nap kell nek ispórából

Klónból vagy agarról a terjeszkedés már 2 nap műlva látszik 28 C°-on
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 8. 06:58
 
 
Darth Vader unokaöccsének az unokabáttyjának a régi koleszos szobatársa úgy csinálta. Régen míg fel nem jött Pöstre, hogy falun a holma x lyukas fazekak közt néha volt egy két nem lyukas is, hogy fogta a fazekakat és kétszer lefőzte az üvegeket úgy, hogy egyik nap 2 órán keresztűl, a másik nap meg 1,5 óráig főzte. Fontos hogy a két főzés közt ne legyen több mint 24 óra. És a Cellux meg az alatta lévő ruha is kibírja ha van elég víz a lábosban, és mivel fedő is van rajta, ezért a vízbűl annyi nem párolog el, hogy elfoggyon két óra alatt.


UI.:

PH: beállításra, jó a kréta.

Béke
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 7. 14:39
 
 
Megkérdezhetem mi van a mézesüvegben.

Egy tipp a 34 C° az tutti sok nagon lassan fog fejlődni, max max 30
Másik tipp hogy oltottad a tálakat, és az üveget is ???

az fotos.

ha megírod írok véleményt Zérótól. Aztán okoskodunk egy jót. persze a 34 C° az gáz. Inkább 28 -29

Píísz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 6. 20:05
 
 
Szia Lacicybin

Csak help, de lehet hogy felesleges, Zéró szerint a macseknak max 30 fok az inkubálási idő (Zérónak is volt GT-je) És termőtest képződés az 23-25 max. C°

Csak Zéró tapasztalatai ezek voltak a legjobban hozott hőmérséklet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. június 5. 23:54
 
 
MeDman: (j. remélem jól írtam)

Érdekes elgondolás a gyümölcsleves megoldás. Én megpróbálnám, ha foglalkoznék vele, de majd ajánlom Zérónak, ő már csinált mézes megoldást és működött. Ez az, fejleszéseket, ötleteket és meg lesz az eredmény.

Móricz
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. május 9. 12:50
 
 
vág ki azt a fenébe még jobb is lehet. Bármi amit nem tucc, hogy mi azt vágd ki.

Móricz aki ezt tenné
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. május 5. 05:58
 
 
ha a kert egy befőttesüveg aminek a tetején van x db lyuk akkor egy radiátor felett minnél sterilebben minnél gyorsabban szedd le az alufóliát és rakj rá pár réteg szilviát vagy ha van valami speckó légszűrős anyag, akkor azt, Persze csak ha eddig nem volt nyitva. (egyébként akkor nem tud a víz elpárologni.)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. május 4. 14:20
 
 
Snazzy: mid1 bármelyik jó ötlet, de magadnak is hagyj spórát ;)

Mert:
Lejjebb valahol van egy kis fertőzésleírás de az valszeg vírus és az ilyet ki szokták rakni az erdőbe hátha... (bár eddig az erdőben csak egészséges telepek nőttek ki Pista bá szerint szerint)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. május 3. 21:52
 
 
Bocs kettő lemaradt


Az azure persze, sokkal potensebb mint a kubensziszek.

Mert: Az a baj, hogyha nem szövi tovább akkor csak a fóliát vedd le (csak a felsőt) és hagyd a levegőt azon keresztűl beáramolni.

Namost amit letöltöttem képeket a barátod szobatársának a nepálijairól azok halottak sajna mert tök feketék (SZERINTEM) így az a helyzet hogyha jön is kevés is lesz meg "gonosz" is. :( Szal én kidobnám.

Azért ne add fel !

peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. május 3. 21:44
 
 
Snazzy

Jó a földkeverék, de ha tucc küldj képet a nagyi azurjáról, 2-őt az emilemre és majd meglátjuk okosabb vagyok -e mint eddig.

Transkei: Csak annyit hogy kubai és passz.

Equador: Jól klónozható, sok a hozam, de gyengébb kubenzisz mint mondjuk mathias. De fini. Grow 26-28, Fruit: 20 - 22 C°

(bár én a mathiasnak adnék egy olyan tudományos nevet Potentus Cubensys - mathias romero :)

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. május 3. 12:39
 
 
És az azure kb 7 szer ellenállóbb mint kubai haverjai.

Snazzi casingben van valami fa alapú cucc mert az kell.
(karton pont jó)

Písz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. április 25. 10:24
 
 
Hello Snazzy

A földes az a Casing ugyebár és a mami akkor szokta elkezdeni legyezni, amikor az első egy két szál megjelenik a tetején, akkor kell a fény és akkor kell a 10 C° alatti hőmérséklet. napi 1 legyezés és felette elsprielni úgy hogy a kis pernyék maguktól essenek rá casingre.

Szal Legyezés kell most neked, fény, és egy KEVÉS plusz nedvesség naponta, ajánlom a Hyperol tablettát amiből 3 db kell 1 dei vízbe és abból lesz 3%-os H2O2 oldat. Aztán ezt a decit önts bele egy 500 ml-es fröcskölös flakonba (A mami egy régi clin citrusosba tette, amit jól kimosott előtte) aztán nykig vízzel, rá a tetőt és már kész is. És ezzl spriceld a casinget naponta, egyszer keveset, NEM KÖZVETLEN.

Azt hallottam, hogy lassaban indul meg. Kéne hidegsokk. Aztat monják, hogy érdemes betenni egy 10 perre a fagyasztóba, Én nemtudom. talán elég ha csak kevesebb, mondjuk 5 C° fokra rakod.

Píísz

Moricz
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. április 4. 20:55
 
 
Ja és tényleg kinőnek, Zeró próbálta.

Viszon PF methodos Cloning tek ami bejön MŰKÖDIK!!!

Szóval a lényeg, hogy kell egy még le nem szedett gomba ami szép de még nem nyílt ki a kalapja.

Kell egy adag H2O2 nemtom olyan Deci.

Kell egy két sterilizált fecsi, tű és PF Cake(beoltatlan)

Aztán akár nyilt levegőn is lehet (Zéró is így csinálta) leszeded a gombát levágod a földes vagy vermis részt, aztán belemártod h2o2-be
A Fecsibe félig felszívsz h2o2-t. Feltolod a fecsit a gomba közepébe, kitépsz belőle egy kis részt, aztán felszívod még egy kis h2o2-vel.
Utánna el kezd pezsegni, mint a kóla (Die bacterias, Die!!!) Aztán lesz benn egy kis levegő, azt meg kell tölteni sterilizálatlan vízben oldott Mézzel (lehet steril is), így el lehet rakni későbbre, de ne m muszály a mézes cuccos. Ha kész a fecsi rakd fel a tűt és rázd össze rendesen.
(sokáig fog tartani;) így lesznek szétesett myceliumok a h2o2-ben. Aztán tőt égetni bele a h2o2-be és standard PF oltás 5 - 6 - 7 X helyen Zéró 5 helyen oltott és már majdnem jó.

Try and enjoy
Móricz
HMMO

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. április 4. 20:45
 
 
Hehe

Fog az idén hozni, csak úgy csináld ahogy a shroomery-n írják.
Nemtom a linket pontosan, de valami Cubensis outdoor tek

A lényeg, hogyha áprilisban kirakod ezzel a tekkel, akkor lesz nyárra termőtest Sok.

HMMO
 

Korábbi 10 20 (összesen: 147)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!