DAATH

A képzelőerő nem valami kiváltság, hanem az egészség forrása.

Ralph Waldo Emerson

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (113 - 212)
 (Témakör: Salvia Divinorum)

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Sel2018. április 19. 21:54
 
 
Köszönöm, hogy jóvá lettem hagyva :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Sel2018. április 11. 12:45
 
 
Sziasztok!
Rengeteg hozzászólás van ebben a témakörben és egyenlőre még nem találtam meg a kérdésemre a választ, azért kérdeznék itt.

Vettem egy Salviát. Gagyi piros/kék/uv/fehér kínai lámpa alatt van jelenleg. Szépen nő, hozza az új leveleket, tudtam klónozni is.
Mennyire szereti ez a növény a fényt? Most, hogy jó idő van kirakjam a napra, vagy árnyékos helyre? Vagy hagyjam bent, mert kevés fény is elég neki? Tápozni kell?

Leszárítottam pár levelét, 4 db-ot (0,8g) szárítva sima pipába raktam és elszívtam. Semmi hatása nem volt, talán picit lenyugtatott, de mindenféle élmény elmaradt. Mi lehetett a gond? Kicsi még a növény (fél tenyérnyi levelei vannak csak), vagy nem voltak érettek a levelek? Vagy tápanyaghiány, vagy fény hiány? Vagy sokáig száradtak (kb 2 hónap)?

Köszönöm a válaszokat!
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2018. április 2. 20:29
 
 
Örülök. Nem csak az óvatosságról van szó (persze arról is), hanem hogy semmi értelme nekimenni, mint egy idióta és behabzsolni mindent, mert semmilyen választ nem fogsz kapni. Valójában nem is biztos, hogy van válasz. Szerintem a legjobb dolog, amit elérhetsz ezekkel a szerekkel, hogy megtanulod tisztelni a világ folyamatait, megtanulsz utánajárni a dolgoknak, keresni, információkat szerezni, megismerni mások tapasztalatait, élményeit, megtanulsz érvelni dolgok mellett vagy pont ellenük. Kreatív, tevékeny agyi folyamatokat indít el ez az egész. A hatás élvezete, a kipróbálás csak a jéghegy csúcsa kell, hogy legyen.

Nem tudom, hány éves vagy, de 7-8 évvel ezelőtt, amikor így rátaláltam, hogy létezik ez a világ is, nekem is ez tette ki a napi agyi érdeklődésem 90%-át.
Idővel azonban az ember egyre inkább rájön, hogy a folyamatos öncseszegetés nem kifizetődő egy olyan életben, ahol azért enni, inni, aludni esetleg munkával pénzt szerezni is kéne.
Többször volt olyan, hogy így ültem itthon szétcsúszva, bámultam a falat és kérdezgettem magam, hogy jó-e ez nekem, vezet-e ez valahova. Ezek a pillanatok az ékes bizonyítékai ennek az egésznek a túlhasználatára, ilyenkor érdemes kicsit távolabbról szemlélni a dolgokat és újratervezni.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Yeti19972018. március 27. 08:59
 
 
Na megvolt az első két kísérlet. Az elsőnél csak nevetés, meglepődés, furcsa torzulások, a másodiknál meg éreztem a kaput. A kapu azt jelentette, hogy ha többet szívok (egy kis bongnak a felét nyomtam el, szerintem kb 0.25), akkor elvesztem a szociális kapcsolataimat, elvesztem magamat, és elvesztem a világot. Szóval az a kapu várat magára. Miközben slukkoltam, azt gondoltam hogy a növén akarja hogy szívjam még, mintha beszélt volna hozzám. Azt is akarta hogy ne bízzak a sitteremben. Az egész kicsit skizofrén dolog volt, egy picit meg is ijedtem hogy maradandó bajom lesz, de mondanom sem kell, lejövetel után nem volt semmi. Szerintetek lehetséges pszichoszomatikus tünetek maradandó megjelenése salvia hatására? Esetleg tapasztalatok? Nem tudom, hogy mi lesz azzal a kapuval, de most egy darabig pihentetem. Ppnqdd írta egy másik topikban, hogy ezek a szerek nem úgy működnek, ahogy képzelem. Azt hiszem igaza volt :-) most már sokkal óvatosabb leszek...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
PostMan2018. március 6. 13:54
 
 
Szia, nekem volt hasonló még jópár éve. Egyszer-kétszer ismerkedtem ezzel a növénnyel, nem mindig sikerült "átlépni", de egyik alkalommal körülbelül a második slukknál átváltoztam egy rétté. :D A réten keresztül folyt egy folyó, ami a bongom volt, és a salvia entitás az egyik oldalon (bennem) állt és hívogatta át a gyermekeit a folyón. (a maradék salviát ami a pipában volt) Én meg persze slukkoltam közben a pipát, hogy segítsek nekik egyesülni... :DD A másik entitást egyértelműen éreztem (csak a benem lévő salviát, a folyó túloldalán lévő kicsiket nem) de nem nagyon foglalkozott velem, és nekem sem tűnt akkor furcsának ez az egész, meg hogy ő ott van.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
weeed2018. március 6. 08:03
 
 
A sima levelet is próbáltam de már nagyon nagyon régen. Mivel nekem nem hatott sehogy sem ( bong, vizipipa, cigi, rágás ), csalódtam benne és egy jó idöre letettem róla. Vagy a levél volt gyenge vagy én nem álltam még rá készen. Aztán úgy 6 évre rá gondoltam adok neki még egy esélyt, de ezennel 10x-es kivonattal aztán az elég lehengerlö élményt nyújtott. Viszont azóta sima levéllel nem is próbáltam de kíváncsi lennék rá vajon müködne e.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Yeti19972018. március 5. 20:27
 
 
Hát az a minőségén múlik :D Azért egy személyre egy jó fekete "csokival" már lehet ügyeskedni annyival magában is ;-) Köszönöm a választ! Esetleg levelet simán próbáltad? És ha személyeskedhetek egy kicsit, megkérdezhetem mi az oka annak hogy a 10x-es kivonatot választottad? Gondolok itt tapasztalatokra más kivonatokkal, esetleg "fokozatos felépítés", stb...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
weeed2018. március 5. 19:14
 
 
10x-es kivonat volt. pontos mennyiséget sajnos nem tudok mivel szemmérték, nem mértem le... de kb. 0.04-0,05 g lehetett maximum.

jamég egy fontos dolog... volt kb. 0.05g "csoki" is hozzákeverve, de nem tudom befolyásolta e egyáltalán az élményt mivel csokiból ez elég apró porció :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2018. március 5. 14:19
 
 
Weeed::
Akit a háttérben éreztél, az valószínüleg te vagy. Te nézhetted a tüzet a két lyukon keresztül. Csak valószínüleg nem ébredtél föl. Mivel a test mindent átéreztet velünk, ezért azonosulunk vele, fogva tart.... Így beszippant ez a világ.... Én így láttam. De szerintem járj utána, hogy így van-e ;-)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Yeti19972018. március 4. 22:24
 
 
Kedves weeed!
Ez általános erősségű levéllel elért állapot volt, vagy kivonatot használtál? Én most kerülgetem a dolgot, de nekem leveleim vannak...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
weeed2018. március 2. 09:11
 
 
2. rész:
még egy durva dolog: amikor a tüzet néztem olyan érzésem volt mintha egy rajtam kívül álló valami ( entitás, alien, szellem vagy a salvia maga, fogalmam sincs ) nézné a tüzet és az én lényemen keresztül tapasztalná meg azt a pillanatot. tudtam magamról, de éreztem hogy van itt valami/valaki más is és ez az illetö egyfajta megelégedö sóhajjal nyugtázta az elé táruló gyönyörü látványt és boldog volt hogy úgy döntöttem hogy megnézem a tüzet. kicsit fura, de egyetértöen néztem én is vele a tüzet és nem zavart bárki/bármi is volt. ez az érzés végül eltünt ahogy alábbhagyott az élmény de a tüz nézése közben nagyon ott volt és az a megelégedö sóhaj az valami nagyon mély dolog volt. kicsit olyan érzés is volt mintha még nem látott volna ilyet vagy mintha már nagyon rég látta volna és már régóta epekedett ezután.

amúgy még mindig egyfajta nyugalom van az elmémben de már tudok úgymond "normálisan" lenni :D igaz ez egy elég szubjektív dolog: mi az ami normális? :D

gondoltam megosztom veletek meg jó is leírni kicsit összegezni a tanultakat :) bár igaz leírva más minden mint átélve de akinek volt hasonló tapasztalata annak végülis valamennyire átérezhetö a dolog :)

volt bárkinek hasonló tapasztalata? föleg az érdekel hogy másnak volt e ilyen "van ott még valaki a háttérben" tapasztalata?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
weeed2018. március 2. 09:04
 
 
1 rész:
tegnap hosszú kihagyás után találkoztam megint ezzel a növénnyel... ha tiszteled és nyitott vagy rá akkor elképesztö hogy milyen mély tanítást képes adni ez a növény, de kell hozzá jó humorérzék is mert viccelni azt szeret :D

nevetni azon és elengedni hogy ha éppen azt élem meg hogy ami körbevesz valóság az tulajdonképpen illúzió. ha azt hiszem meghaltam vagy bekattantam és így fognak rám találni a barátaim tudok e nevetni ezen? elengedni? hát tudtam és nagyon jól esett :D az elme lecsillapodott, végtelen csend - a valóság kitágul, azt élem ami éppen, azt gondolom amit éppen gondolok és abban a pillanatban meg is teremtem magamban azt a gondolatot. annyira mélyen belevitt a jelenbe hogy az elmémet kb teljesen lesokkolta és teljesen elcsitult, köpni-nyelni nem tudott és egy lélegzetvétel is ami egy nagyon egyszerü dolog, a jelen pillanat valóságának/illúziójának az ünneplésévé vált. valamiféle nagyon mély áramlatba vitt bele, ahol se múlt se jövö csak éppen ami van. teljesen magamnál voltam végig azt is merném mondani hogy ott voltam csak igazán magamnál :D nem történt semmi hallucinálás vagy ilyesmi viszont a kitágult pillanat megélése elég brutál föleg ha el is fogadod azt mint normális állapot ( nem tudom mennyi idö telhetett el de egyszercsak eszembe jutott hogy hoppá, hiszem én salviáztam úgy kerültem ide :D ). mozogtam is közben, emlékszem mindenre: csukott szemmel kezdtem és a gondolataim valóságában voltam amik elég fura irányokba mentek fura összefüggésekkel, végül felültem és kinyitottam a szemem egyfajta tesztként hogy élek e, miután ez megvolt.... jó élek, akkor bizony bekattantam mert ez nem normális ami történik akkor jött az hogy mivan ha így rám találnak, mivan ha már itt vannak és kopogtatnak? itt vannak már? kik vannak itt? a barátaim? meg mindenféle Philip K. Dick regényeibe illö összefüggések a gondolatok között :D sokszor van utólag olyan érzésem a salviáról mintha egy Philip K. Dick regény föhöse lennék aki éppen abban a pillanatban van hogy ráébredjen mi is az a valóság ami körbeveszi. nade ezután a figyelmem a kályhára irányult, odasétáltam kinyitottam és egy örökkévalóságig néztem a tüzet és éreztem a melegét aztán a kezeim táncot jártak körülötte mert azzal is érezni akartam a melegét. fogalmam sincs meddig lehettem így, idön kívül voltam aztán egyszercsak becsuktam a kályha ajtaját és visszaültem az ágyra és csak ott voltam, csend, nézelödés, pillantásom a gitáron megakadt így kezembe vettem és játszottam... hát ez valami elképesztö élmény volt, nem gondolok rá hova menjen az ujjam, mit pengessek csak hagytam hogy történjen és menjen ahova menni akar. meddig voltam így? kitudja. talán másfél, két óra telhetett amíg úgymond visszatértem a földre :D jameg volt 2 álmom amiket az elözö éjszakákon felvettem diktafonra és valamiért azokat is meghallgattam közben és teljesen világos volt hogy mit akarnak mondani és az egyik tulajdonképpen erröl az esti "kiruccanásról" szólt amit alig akartam elhinni de teljesen egyértelmü volt hogy erröl szólt :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
weeed2018. február 25. 12:40
 
 
nekem nincs, de utánanézelödtem kicsit és érdekesen hangzik a dolog! próbálok magokat venni aztán ha szépre megnö 1-2 éven belül tudok írni tapasztalatokat :D addig meg türelem :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
botanikus992018. január 25. 17:06
 
 
Sziasztok!
Salvia Recognita-val kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
dclxvi2017. szeptember 13. 20:45
 
 
Sziasztok régiek!
Most olvastam olyat, hogy létezik salvinorin b ethoximetil éter.
Namost valamikor, talán 13ban kaptam egy valamit, aminek a hatása nagyban hasonlított az élménybeszámolókban leírtakra. Lehetséges, hogy keringett ilyen magyarországon abban az időben?
Tudom, rendkívül feleltőtlen olyasmit fogyasztani, amiről nem tudni micsoda. öreg motoros vagyok, nem ártalomcsökkentés kioktatást kérek. Nagyon biztos forrásból jött a dolog, de azt nem akarta elárulni pontosan micsoda.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tlalocatecuhtli2017. május 9. 21:40
 
 
Egy Dennis McKenna beszélgetést halgattam a nagy USÁ-ból (nem megadatott, hanem kerestem 2017), eszerint jelenleg is aktív a kutatása a Salviának (valahol egy elvont térben tőlünk. Mi erkölcsi okokból nem kutatunk).

Beszámolók (ahogy legalábbis én leszűrtem a Joe Rogan podcast #946-ból): Adott idejű trip alatt "leélem egy másik ember életét", "egy tőlem idegen családban, egy velem nem azonos személyben élek át egy karácsonyi ajándékozást" (engem mondjuk érdekelne, hogy ezek honnan jönnek; és mondjuk nem egy rendőrrel szeretnék elbeszélgetni ezekről [ha lehetne tekintsük inkább filozófikus érdeklődésnek]). A salvinorin A, ha minden igaz egy kémiailag elkülönülő jelenség (egyébként már a Terence is mutogatta a hawaii birtokán, hogy ez milyen érdekes lesz majd. Aztán nem sokkal utána meghalt).

A youtube nyilván egy referencia keresés: "salvia divinorum documentary". Az ott található videók, egy "tömegreakciót mutatnak". "Mi történik akkor?", ha az úgynevezett "drog"-ot; egy "világot" nem látott átlagember" veszi be (például set and setting: a csollános szélén levideózzák, és közben mennek a poénok például. és ebből soha jó nem lesz! Tökéletesen indifferens, a megevett béka fajtája). Anyám szokta mondani, hogy a liberalizmushoz, meg kell érni. De eltelt egy idő (jöttek az arab hordák), és már ezt a liberalizmust is hova tegyem (hogy például elengedni rab katonát, hogy vigye hírét a morális helytállásnak). Tudott tendencia, hogy szűkül a bizalom.

A youtube videók alapján mi érik meg végülis? Egy kiválasztott/szent növényi princípium (rendszeres) lecsapódása egy-egy ignoráns/szűklátókörű emberben? És hol kapjuk mi mindezt vissza? Amit itt elhánytak.

Nekünk milyen a természetes álláspontunk? Törekedünk a fény felé? A véget nem érő türelem az ami szükséges?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
fluid2016. május 26. 14:04
 
 
Én+te+ő=gén:

Igen, ez lett volna a másik...hogy a gyerekkori érzés. Nálam is megfigyelhető volt, hogy mintha a gyerekkorom egyik pillanatába "ébredtem volna bele", vagyis azóta aludnék :D De csak részben volt kapcsolatos az itteni életem gyerekkori érzéseivel, főként energia-minták szintjén amiket "felismertem". Ebből én azt raktam össze hogy gyerekként még talán mindannyian láttuk honnan jöttünk..még...majd öregkorunkban megint fogjuk látni, és az ágyunk mellett levő hozzátartozóink majd mondják hogy "már félrebeszél, nincs sok neki hátra :D"
..ezért mondhatta Jézus hogy "míg nem lesztek olyanok mint a kisgyermekek, nem lehet a tieteké az Isten országa"
chuccknorris:
Nagyon érdekes az írás, köszönöm szépen és még tanulmányozni is fogom :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
chucknorris1002016. május 25. 14:27
 
 
fluid, olvasd el ezt: http://terebess.hu/keletkultinfo/ramana.html
Ramana Maharsi bá pont ezzel a kérdéssel foglalkozik.

+ a egyik kedvenc idézetem tőle:
"Aki megállapodott Önmagában, annak a legkisebb mértékben sem szabad elfordulnia ettől az Önmagába-mélyedéstől. Valódi természetétől elfordulva ragyogó sugárzást láthat maga előtt, szokatlan hangokat hallhat, vagy valóságosnak vélheti a benne vagy rajta kívül megjelenő isteneket. De ezeknek [a jelenségeknek] nem szabad félrevezetniük őt. Nem engedheti meg, hogy ezek eltereljék figyelmét önmagáról.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2016. május 25. 01:10
 
 
fluid:
Hmm, érdekes téma! A szalvia nekem mindig az időt és a teret csavarta meg, de mindig másképp. Az "otthon élmény" például az volt, hogy egy kb. 5-éves koromban meglévő tudatállapotot éreztem meg, ami rendkívül alapvető és biztonságos érzés. Minden egyszerű és letisztult volt, de mégsem lebutított, egyszerűen csak nem voltak ott a felesleges emlékek, infók, asszociációk, gondolatok (amik gyk. neurális zaj).

A "felébredések" utáni "bealvások" valahol érthetőek, hiszen a közösen létrehozott "bealudt" állapotból van folyamatos visszajelzés a mindeddigi sikeres életbenmaradásra, tehát ezt fogja folytatni a gép. A gyökeres változtatások - akár a "felébredtebb" irányba - bizonyára egzisztenciális szorongással járnának együtt, amit igen nehéz leküzdeni.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
fluid2016. május 23. 22:32
 
 
Gondolkozott e már itt köztetek valaki azon hogy tulajdonképpen a Salvia HOVA is viszi az embert? Vagy melyik részét viszi és hova? Több élményem volt -s egy régebbi nicknévvel le is írtam őket-, számtalan külföldi beszámolót elolvastam és rendkívül meglepő hogy annak ellenére hogy egy pszichedelikus szer mindenkire elvileg másként hat, a 80%-ánál a beszámolóknak egyeztek bizonyos érzések. Mintha összekapcsolódna spiritualitás és tudomány a Salvia világában. Ezek az érzések a következőkben álltak:

-Annak felismerése hogy ez a valóság szinte nem is létezik, csak egy gyors álom, egy "bealvás" egy másik világban, s nem azt a világot álmodjuk innen Salvia alatt hanem onnan álmodjuk csak ezt a világot

-Teljes személyiség és földi tudat vesztés, de ezzel ellentétben egy öntudatra ébredése-az ottani énünknek. Sokan pontos emlékanyagot kezdenek el érezni hogy ott ők kik, mi történik VALÓJÁBAN, mi is volt ez a földi "álom" és hogy ez a "visszatérés" már szinte ezerszer megtörtént velük. Vajon az elme hogyan tud olyanra emlékezni ami bizonyítottan vele nem történt meg?

-Teljes meggyőződésű valóság és létállapot váltás: Sokan arról számolnak be hogy azt érzik -s jómagamnál is ez volt- hogy rendkívül ismerős az a hely ahova kerülnek és lényegében arra eszmélnek hogy jó ég hát több millió éve ott élnek, az az igazi otthonuk és hogy felejthették el.

-Néhányan gonosz erőt éreznek hogy ez az élet, sőt nem is élet hanem ez az egész létező univerzum csak egy átverés volt és most megkapják a magukét. Megsemmisítő "kvantum darálókról" beszélnek amik megsemmisítik még a lét tudatát is. Mégis ezt természetesnek érzik mintha ez egy folytonos körforgásban történne (különben honnan tudnák hogy meg fognak semmisülni a kvantum-gépek által?)

-A szerencsésebbek pozitívabb "otthon élményt" tapasztalnak, szerető Istennel és az előző kissé mátrixos érzéssel ellentétesen. De mindegyikben ott a közös pont: Ahova kerülünk az az "otthonunk", elfelejtjük az itteni valóságot. A hely rendkívül ismerős, szó szerint ŐSI. Pontosan tudjuk kik vagyunk ott és milyen "történet" részei vagyunk. Az érzés hogy "onnan álmodjuk ezt a világot és valójában nem is hallucinálunk (tehát sokan elfelejtik hogy Salviát szívtak)
Vajon mi lehet az a világ?? És ezek után talán jogos a kérdés: kik vagyunk MI valójában?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
rogersmith2016. február 27. 23:13
 
 
üdv.a Szalvia termesztők kézikönyve megtalálható még valahol?az egykapalalatt minta megszűnt volna / tud valaki segíteni kültéri termesztéssel kapcsolatban?van magyar oldal / könyv ami ezzel foglalkozik? roger.smith8222@gmail.com
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
sildart2016. február 12. 07:37
 
 
Abban volt egy salviás rész
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
sildart2016. február 12. 07:33
 
 
Nem tudjátok hogy fel lelhető e az interneten az a dokumentumfilm sorozat aminek Szent Növények a címe? Régen a youtube -on volt fent és a spektrumon adták csak youtube- rol már leszedték
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Assamoa2016. február 11. 11:58
 
 
Kedves LojálisFrank!

"Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!"

>>>

"Üdvözlünk a DAATH fórumán! ...
Nem kívánjuk támogatni a drogokhoz való hozzájutást. Ne küldj el olyan hozzászólást, amiből kiderül, hogy valaki fogyasztásra kész tudatmódosító szert keres, kínál, birtokol, vagy hogy segítséget tud nyújtani a beszerzésben. Ennek tekintetében nem teszünk különbséget legális és illegális anyagok között. Ne kérj, és ne kínálj segítséget pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos konkrét tevékenységek megszervezéséhez vagy előmozdításához, és ne írj olyan hozzászólást, ami ilyen tevékenységre való buzdításként értelmezhető."
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
LojálisFrank2016. február 11. 00:08
 
 
[beszerzés]
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
PsyDuckMonkey2016. január 18. 10:55
 
 
Elvileg C-listás anyag "importálása" már bűncselekmény kategóriájú... Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a hatóanyagot tartalmazó élő növény a törvény hatálya alá tartozik-e...

Minden esetre EU-n belül kétlem hogy gond lenne ebből.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
JWHboy2016. január 16. 20:23
 
 
Nem nem az vagyok :) kicsit már szégyellem is a nevemet.
Tisztában vagyok vele, hogy a hatóanyag c listás, de maga a növény nem, ezért gondoltam, hogy ha valaki még foglalkozik a termesztésével esetleg tud nekem is segíteni. Külföldről nem szeretnék rendelni, hátha valami kellemetlenkedés lenne belőle.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Microcos2016. január 16. 20:15
 
 
Egyébként te az a jwhboy vagy, aki egy másik fórumon is aktív?:)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Microcos2016. január 16. 20:08
 
 
Sajnos nincs könnyű dolgod. A hatóanyag C listás, ezért nem forgalmazzák. Viszont ha bátor vagy, rendelj külföldről.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
JWHboy2016. január 16. 19:44
 
 
Nagyon szeretnék elkezdeni salviát termeszteni. Ha valaki tudna nekem egy dugványt ajándékozni nagyon megköszönném :) email:kozsoma@gmail.com
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Sloth2015. november 7. 11:02
 
 
Salvinorin A már pszichotróp anyagnak minosul... Maga a noveny tartasa nem gond...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
pedromagi2015. november 3. 10:15
 
 
Üdv, lenne egy kérdésem... A Látnokzsálya most milyen "büntetőjogi kategóriába" esik? A hatóanyaga tiltott (esetleg c-listás), vagy a növény, a kivonat, stb. mit érdemes tudnom mielőtt úgy döntök veszek egyet szobanövénynek?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2015. február 17. 14:28
 
 
Éppen ma jelent meg Peter Addy és munkatársai legfrissebb szakcikke az eddigi legnagyobb alanyszámú (30 fö) szalviakísérleteikröl:

http://jop.sagepub.com/content/early/2015/02/14/0269881115570081.abstract
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
toney2015. február 17. 12:26
 
 
köszi az infot THC! :) van már vagy 3éve, hogy kiváncsiságból kipróbaltuk a zsályát. a hattérben 1 chus&ceballos mix ment éppen, ami lényeges mert végigkísérte az egész utazásomat.
https://www.youtube.com/watch?v=TwiOBHJmTow
20X kivonatból tömtem egy bongot, lehúztam egyben es akkor ott abban a pillanatban jött maga a mennyország, egyszerűen eggyé váltam a zenével és egy mesebeli helyre csöppentem. a minap eszembe jutott ez az egész, és arra gondoltam mivel sajnos csak kis időt tölthettem ott, valahogyan vissza kellene repülnöm oda mert azt érzem hogy én meg ott nem végeztem :) haha a második hozzászólásod amivel a salviát jellemzed az pedig csodás! szoktam olvasgatni a fejlécnél lévő idézeteket
szerintem simán helye lenne ott a tiednek is! :D

"A Salvia egészen más. Egy örök rejtély, egy csoda. igazi misztikum.
Ki tudja hová visz, és ki tudja ki az egyáltalán akit visz :) " ++THC++
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
++THC++2015. február 16. 23:46
 
 
N2O-nál viszont lehet folytatásos sztorikat megélni. A Salvia egészen más. Egy örök rejtély, egy csoda, igazi misztikum. Ki tudja hova visz és ki tudja ki az egyáltalán akit visz :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
++THC++2015. február 16. 23:43
 
 
Igen :) De kb 2 mp-ig tudtam fenntartani a szándékomat :XD Salviánál nem igazán volt jellemző hogy én irányítsak bármit is :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
toney2015. február 12. 19:48
 
 
sziasztok! egy fura kérdés: ti próbáltatok már meg egy előző tripetkhez visszatérni (fejben) egy ujabb utazás által?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
myr2015. január 30. 16:42
 
 
A természeti kultúráknál, törzsi életmódban nem kapott ekkora kondícionálást az ego, mint a nyugati vagy nyugatiasodott civilizációkban. Szerintem ők nem is nagyon kerültek szembe vele, vagy ha igen, akkor sem döntötte romokba egy komolyabb utazás a világról és önmagukról alkotott képüket.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
gardenofeden12002015. január 30. 15:23
 
 
Azért egy kicsit durva belegondolni mi történt volna ha amikor először megszereztem a növényt akkor sikerült volna ki is próbálnom egy nagy dózist. (szegényke elhalálozott mielőtt szüretelni lehetett volna) Lehet hogy lerombolta volna a falakat amik nem hagynak igazán élni, de lehet hogy én romboltam volna le a koponyámat egy vonat segítségével. Valahogy akkoriban az a szókapcsolat hogy legerősebb természetes hallucinogén nem keltett bennem félelmet. Én amúgy egy-két embertől hallottam személyesen élménybeszámolót. Volt akinek arról szólt hogy röhögnek rajta hogy milyen flash-t adogat (egy általam kevésbé elismert egyén), de egy másik haverom akit azért sokra tartok arról mesélt hogy milyen volt látnokzsálya-kender kombinációval meditálni. Nagyon-nagyon nagyszerű élmény lehet, mindenesetre ha most valaki iderakna az asztalomra egy bongot azzal tömve, nem kellene. Egyszerűen félnék. Meg nem tudom hogy mennyire jellemző ennél ez az ego-harc, de az én egóm az utóbbi időben egyre erősebb és egyre vadabb. Beszippant Babylon, és attól félnék hogy nagyon durván szembe lennék állítva magammal. Amúgy is félek a tükröktől, de egy olyan amiben nem a bőröm látom hanem a tudatom, azt lehet hogy fel se tudnám dolgozni. Ezért is tettem le a trippelésről egy időre. Amik eddig voltak, azokkal választ kaptam sokmindenre, de nem vagyok képes elfogadni őket. Fogalmam sincs hogy most akkor mire van szükségem. Amit a leges legfontosabbnak tartok, azzal is tisztában vagyok, de egyszerűen nem tudom átültetni a valóságba azt hogy: nem kell várni semmire. nem lesz holnap ez, jövőre az, hanem most van és kezdjek már el végre dolgozni basszameg. A messiásvárás az emberiség rákfenéje szerintem és az enyém, hatványozottan. És még annyit hogy ha a látnokzsálya, most ha szubjektíven is beszélünk róla, mindenki szerint kibaszott erős és nem a kezdők játékszere, akkor hogy lehet hogy a Mazatec-indiánoknál a kezdők szere volt ? Én sem értek egyet a kategorizálással, de ha megpróbálunk egyfajta statisztikát felkeresni, vagy elméletben készíteni egyet, mindenféle durva becslésekkel, akkor szerintetek lehet azt mondani hogy a zsálya a nem kifejezetten jártas pszichonauták számára szignifikánsan kevesebb esetben ad hasznosítható életvezetési megoldásokat , mint a finomabb természetű szerotoninerg cuccok ? És talán a kezdő sámánok csak arra használták hogy megtanuljanak elvonatkoztatni, megtanuljanak nem hinni a szemüknek ? Csak mert abból indulok ki hogy a sámánok munkája nem abból állt tudtommal hogy elmondták amit flashelnek, hanem szellemeket és egyéb dolgokat metaforaként, vagy egyszerű emberek számára érthető, afféle takarólemezként használva komoly bölcsességeket, tanácsokat, stb-ket adtak át a törzsnek. Vagy ez hülyeség amit most találok kifelé ?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
wonderstag2015. január 29. 14:32
 
 
Vigasztal a tudat, hogy szerintem ennél rosszabb élményem már nem lesz az életben, bár ki tudja. Köszönöm h kiírhattam magamból, sokat segít ez, h helyére tegyem magamban a tripet, nem is gondoltam volna pedig...

Be careful ! :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2015. január 26. 22:44
 
 
wonderstag:
Jó ötlet, átpakoltam a remek bad trip -leírásodat a 'bad trip'-témakörbe - http://www.daath.hu/showTopic.php?id=64 - legalább az is feléled kicsit! (A többi NBOMe-hozzászólást a dizájneres témakörbe tettem át.)

A beszámolódat olvasva leginkább az jött le, hogy itt gyk. egy "mérgezés" került leírásra. Az én meghatározásomban a "mérgezés" a nem-kívánt mellékhatásokkal járó túladagolást jelenti. Szembetünik, hogy kiemelkedöen sok a testi tünet, holott a klasszikus "pszichedelikus" szerek (klasszikus adagolásaikban) éppen hogy szinte kizárólag a pszichére hatnak, elhanyagolható testi tünetekkel (OK, ayahuasca a kivétel). De persze lehet mondani, hogy a deliriáns növények is rendesen halusan mindfuckolnak, és persze dichotóm alapokon nehéz eldönteni azt a sorrendet, hogy itt vajon a test vágja-e, hogy ez rossz neki fizikailag, és emiatt beparáztat, vagy pedig az elme nyomatékosítja-e a testi tünetek manifesztálásával, hogy ezt a cuccot ne jusson eszedbe még egyszer betolni. Elvileg azt is rá lehetne mondani, hogy igazából ez egy "sima" trip-mechanizmus, ahol a tudatalattidból jönnek elö a piszkok, csak a szokásosnál több - de csak amiatt, mert sok van ott elrejtve. Lehet, hogy kicsit önmeghatározásnak és statisztika-szagúnak tünik, de talán mégis érdemes azt nézni, hogy az adott szernek (az adott adagolásban) létezik-e tudattágító/transzcendens/stb. potenciálja? Elsö körben én tényleg az adagolást kalibrálnám be; szerotonerg dolgoknál van értelmezhetö dózis-hatás görbe (szalviánál kevésbé ilyen, az sokkal binárisabban on-off: vagy szinte semmi, vagy extrémen intenzíven plusz/mínusz). Tehát _esetleg_ ki lehetne hozni kevesebb testi mellékhatásos és több elmebeli szabadságfokot adó tripet is belöle. Ugyanakkor persze tisztában vagyok a receptoraffinitással is: lehet, hogy az erös/full/tripla/irreverzibilis stb. agonisták egyszerüen nem olyan profilúak, hogy komolyabb testi tünetek nélkül is ki tudnák nyitni az észlelés kapuit (vö. a klasszikus meszkalin a 300 mg-os küszöbdózisával, vs. mikrogramm-adagolású NBOMe család) [poén, hogy létezik meszkalin-NBOMe is, ahol gyk. a meszkalin aminjának nitrogénje folytatódik metoxibenzillel!].

Beugrott az a példa is, hogy vajon az alkoholról hogy vélekednek azok, akiknek a szervezete genetikai okokból túl sok acetaldehidet metabolizál belöle, és mindig rosszul lesznek, ha isznak (ráadásul becsípés nélkül)? Gondolom, ök is "kegyetlen"/"rossz" szernek tartják az alkoholt... Pedig ez ismét csak nem magáról a molekuláról szól, hanem az egyén számára hasznosíthatóságáról.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Fotinó2015. január 26. 22:13
 
 
Volt 1 kellemes élményem vagy 25c- nbome vagy 25i- nbome-mal. E kettő közül volt biztos valamelyik, mert egy időben rendeltem anno a silk-ről. Az egész tripre már nem emlékszem, lassan több mint 2 éve volt, de az erősen megmaradt, hogy jót mászkáltam az egyik haverral a városban, majd beugrottunk egy Mcdonaldsba pisálni, és amikor épp benyitottunk, a klotyón valaki nagy dolgát végezte, amit akkora szellentéssel kísért, hogy nem bírtunk ki röhögés nélkül. Egész végig a wc-ben röhögtünk. Az emeletre alig bírtunk felmenni, hogy kimenjünk úgy szakadtunk. A várost pedig elég érdekessé tette. Egyetlen kellemetlen oldala, az érszűkület. Olyan volt mintha az ujjaim lefagytak volna, de azon kívűl kibírható és kellemes élmény volt az egész trip. Talán 500ug-800ugos blotter volt, de asszem inkább az 500ug-ra emlékszem.

Volt egy alkalom, amikor még legális volt, kaptam 1mg-ot tesztelni. Megérkezett a csomag és olyan kis mennyiségnek látszott, hogy azt hittem átkúrtak. Benyaltam az egész csomagot és vártam. Kezdett érződni a hatása, amikor elkellett mennem Wc-re. Majd a Wc-én ülve nagyon beütött. Mint itt: http://youtu.be/X0gyqsPdWFE?t=2m16s
csak kellemetlen érzéssel, mintha horror filmben lennék és kezdtem elveszíteni a fonalat a valósággal. Kezdett a félelem eluralkodni, és az 'elmém' azt mondani, mivan ha ez egy horror film, de sikerült tudatos maradni, majd gyorsan vissza mentem a szobámba és bedobtam 1mg alprazolmot, ezzel sikerült lenyugodnom valamennyire és nem elveszíteni a fonalat a valósággal. Majd filmezésbe menekítettem az elmét, hogy inkább ne gondolkodjon, mert lehet akkor elhitette volna magával a horro filmes gondolatokat.

A második eset volt az első alkalom, amikor Nbome-ot próbáltam, kezdő psychedelic utasként, mert ha jól emlékszem, csak egy darab LSD trippen voltam túl akkoriban, ami igen kellemes volt.

Amint látható, hogy első alkalommal amikor 1mg-ot a zacskóban meglátva azt gondoltam, hogy ez átbaszás, majd felelőség nélkül benyaltam az egészet, elég kellemetlenre fordult a helyzet. Talán a nyugtató az, ami miatt nem fordult még kellemetlenebre.
A második esetben, pedig már felkészültebben, utána olvasgatva, nyugtatóval a zsebunkbe vágtunk neki a városnak, kisebb adaggal, akkor már több psy utazásos tapasztalattal, és elég kellemesre sikeredett.

Az, hogy ki mit tapasztal bármilyen drog befolyása alatt, lehet ez lerohadt kar, vagy széteső gondolatok (aminél egy dolgot még lehet 'tenni' = megfigyelni , a gondolatok az elme kreálmányai, de az elme, az nem én vagyok, mert azt is valami megfigyeli, az ami megfigyeli az vagyok Én) még nem jelenti, hogy egy szer rossz, gonosz vagy jóska-pista. A fagyáló mérgező az emberre, de az nem jelenti azt, hogy rossz. Miért kellene bármelyik drogot így beskatulyázni? Vagy egyáltalán bármit a világon?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
wonderstag2015. január 26. 18:30
 
 
Gén: Hát próbálgatom átvenni a szemléletedet, rengeteg trip report után ahogy leírtad ezt a salviás strange feelinget pár mondatban, kábé eddig most tudtam beleélni magam , értelmezni leginkább (aztán valszeg a közelében sem járok az igazságnak még így sem), de ilyen nyugodt, semleges elemző hangvétellel még nem találkoztam a salviás élménybeszámolók között, úgyh ahogy valaki érzékenyebb egy gyógyszerre elképzelhetőbb, hogy valaki rezisztensebb a salvia mindfuckra, és nagyon is jól tudja kezelni. Azzal nem értek egyet továbbra sem, hogy alig olvasni bad tripről a témában, vagy csak nagyon furán szűri a google a találatokat a témában :D

Elmondásod szerint akkor salviánál a megfelelő skillel, ha tisztában vagy vele, hogy ez oké ez a dolog (dopamin blokk?), ezt csak hagyni kell, hogy szépen "működje" magát, közben mégiscsak rendben vagy, és el is tudod hinni, hogy rendben vagy... hagyod h menjen a folyó a kis medrében, aztán ha túlteszed magad rajta, talán még mutat jó dolgokat is a látomás..

[25I-NBOMe bad trip leírása áthelyezve ide: http://www.daath.hu/showTopic.php?id=64 - 389-391.hsz.]
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
myr2015. január 25. 19:11
 
 
@Fruiti: kipróbálni nem KELL egyiket sem. :) Viszont ha elhatároztad, hogy téged valóban érdekel a dolog, akkor az ártalomcsökkentést szem előtt tartva éppen adhatunk tippeket. De ez nem ebbe a topikba való, hanem a "Segítség kezdőknek" címűbe ;)
Javaslom, hogy olvasd el az anyagismertetőket alaposan, azután lesz némi elképzelésed anélkül, hogy mi mondanánk meg, hogy ezt vagy azt vedd be. :)
Ha személyes segítséget szeretnél, írok neked mailt, a címem nem publikus.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Fruiti2015. január 25. 18:52
 
 
Elsőre milyen hallucinogént kellene kipróbálni?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Assamoa2015. január 25. 15:20
 
 
Ezek után már csak nyitnék poénból "Jó és rossz drogok, avagy természetes vs. mesterséges tudatmódosítók" címmel egy topicot... de úgy érzem minimum egy IP bant kapnék érte! :D:D:D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
greenman2015. január 25. 15:14
 
 
OFF:
Ezek szerint nincs olyan tudatmódosító anyag (drog) a földön, ami káros az egészségemre nézve? Független attól szintetikus vagy nem szintetikus?
Nincs olyan ami egészségkárosodást okoz?
Pl. hogy az amfetamin (ha minden igaz) kivonja a kálciumot a szervezetből, de kontrázzatok meg ha tévedek... Tapasztaltam én is hogy a fogaim baromira furcsák lettek egy éjszaka után... Na már most ha egy "drog" elvon egy szervezetre nézve fontos anyagot a szervezetből, az egészségkárosító hatásnak nevezhető meg talán (javítsatok ki ha tévedek).
Ha egy drognak egészségkárosító hatása van rám nézve a kiváltott hatás érdekében miért nem nevezhetem rossznak? Ha már károsítja az egészségemet? Hol itt a probléma? Az hogy az egészségkárosító hatást rossznak nevezem?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
PostMan2015. január 25. 14:54
 
 
szoval ha valakinek lerohad a keze a krokodiltol az kb olyan mint, hogy meghal, mert penészes gombát evett. Ettől a gomba még nem lesz rossz... Igazságot a desomorfinnak!
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
PostMan2015. január 25. 14:47
 
 
am a krokodil sem vészes, a desomorfinnal nincs nagy baj, morfium analóg vagy mi. az a gáz, hogy a sufni előállítás közben benne maradnak valami savak vagy mik és azért rohad le az ember keze. Tehát ha igényesen állítják elő akkor nem rohad le tőle semmi...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
greenman2015. január 25. 14:26
 
 
Fotinó:
Most elképzeltem magamat ahogy jól bekrokodilozok, lerohad miatta a kezem, utána meg mondogatom magamnak, "ez a drog nem rossz, nem rossz, nem rossz, a rossz én vagyok, rossz volt a set-setting"
Utána belövöm a másik karomba a krokodilt és az is lerohad... De csak azért mert a krokodil nem rossz... :DDDDD
Befejeztem az off-topicot Assamoa kedvéért, de csak mert jókat szokott kérdezni néhanapján :DDD
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Assamoa2015. január 25. 13:58
 
 
Most komolyan minden topicban oldalakon keresztül ez a téma lesz újra meg újra megtárgyalva? :D Nem volt elég az LSD-ben ami volt? :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Fotinó2015. január 25. 12:58
 
 
Szerintem Gén nem a drogokat védi a 'jó-rossz' megkülönböztetéstől, hanem a még tájékozatlan, tapasztalatlan embereket szeretné védeni a szubjektív élmény utáni elfogult kinyilatkoztatásoktól, hogy ez a drog rossz, az a drog jó.
A jó és a rossz skatulyázását ideje lenne felszámolni. A jó és a rosszat az elme képzeli oda. Következmény van. Ami akkor is ugyanaz a következmény marad, ha jónak vagy rossznak tünteted fel.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
greenman2015. január 25. 12:43
 
 
Látom még mindig a jó drog <-> rossz drog a téma :D
Gén:
Szerinted a krokodilra sem lehet rámondani hogy "rossz" drog? Lehet krokodilozni biztonságosan? :)

Én mindenesetre továbbra is azt tartom hogy a jó és a rossz megkülönböztetése nagyon alapvető, viszont teljesen egyéni ki hogy kategorizál, halmazol.
Például látom rajtad Gén hogy te a drogok "jó és rossz" megkülönböztetését elutasítod... "rossz"-nak tartod... Én pedig jónak...

"Innentől engem senki nem győz meg hogy az egy jó szer."
Ez teljesen rendben van... Nem jó szer... Neki...
Az ember olyan dolgot ami árt neki... Képtelen jónak látni...

Továbbá azt nézem még a "drogokban" hogy a "kívánt" hatást milyen áldozat révén éri el...
Na már most a krokodil... Ahhoz hogy bekrokodilozhassak rendesen és érezzem a hatását annak az az "áldozata" hogy lerohad a kezem... kicsit drasztikusan kifejezve... :D
Vagy ott a szipuzás... A szipu sem "rossz" drog? Nem rossz... csak a hatásért cserébe elbomlik az agy :D

Gén:
Igazad van abban hogy minden drognak van egy olyan mértéke ami még nem káros... tehát herkázhatnék kicsiben... Csak az ember épp azért drogozik hogy legyen hatás...

Egy Nagy Kérdés!!!
Nevezhető drogozásnak úgy egy folyamat hogy nincs megváltozott tudatállapot vagy bármiféle hatás?
Mert ha úgy herkáznék hogy nincs hatása... akkor lehet nem is nevezhető drogozásnak... Akkor meg az egész téma tárgytalan... mert nem történt semmi... Ez egy kérdés... :D

Lehet nem tudok majd reagálni gyorsan, ritkán van mostanában időm fórumokat lesni, de a téma boncolgatása igen érdekes még mindig számomra... :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2015. január 24. 12:25
 
 
A szalviával az a "trükk", hogy a deperszonalizáció-derealizáció mellett rendesen megváltoztatja a test-, tér- és idöérzékelést is. Amikor a tér egy része eltünik, és/vagy amikor elkezd finoman"forgatni" egy irányba, akkor a tapasztalatlan használó bepánikol és igyekszik erövel ellenállni. Nagy hiba, mert az azonnal fellépö hatásokat nem lehet megszüntetni jópár percig. A kudarc viszont kontrollvesztést sugall, amire az egó még erösebben kapaszkodni kezd (csak a dolgát végzi). Ha valamire, akkor a szalviára nagyon igaz a "go with the flow". Nekem az vált be, hogy elfogadom a forgatás irányát, de én magam határozom meg a sebességét (vagy legalábbis csinálok egy ilyesfajta illúziót magamnak).

Ha valaki betol egy szert, azzal tudatosan lemond a szokványos egós totálkontrollról a következö percekre-órákra. Ezt nem lehet hirtelen befosásból visszacsinálni. A "trip" (utazás) analógia éppen erröl szól: ha elmész kirándulni, akkor mondjuk 3 óra és 10 kilométer után NEM lehetsz hipp-hopp otthon, csak mert meguntad vagy elfáradtál! A belekezdéssel felvállaltál egy jövöbeli idötartományt, és a döntés nem vonható vissza egy tollvonással. Akartál valamit, kaptál valamit, te akartad a valamit - mi a probléma? Ja, hogy mást kaptál, mint amit akartál? Semmi gond, csak akkor lásd be, hogy ez nem a te szered, és ne eröltesd tovább a dolgot. De emiatt nem kell a szert fikázni. Nem a te szered, és kész. Mint ahogy bizonyára van sok zene is, amik nem a te zenéid, és azokat sem erölteted magadra, ugyebár. Aligha akarod "jólmegmutatni" a zenéknek, hogy csakazértis meghallgatlak! :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2015. január 24. 11:18
 
 
wonderstag:
"Innentől engem senki nem győz meg hogy az egy jó szer."

Mert ennek nem is a meggyözésröl kellene szólnia, és nem is a "jó" és "rossz" _szerekröl_. A rossz élmények jelentös része magyarázható a túl nagy adaggal, ami aránytalanul felerösíti a nem-kívánt mellékhatásokat a kívánt hatások ellenében. A pszichedelikumoknál pedig esetenként a nem megfelelö szet-szetting miatt lesznek kellemetlen élmények. De persze, ezek korántsem annyira mechanikus tényezök, hogy ezek alapján megbízhatóan megjósolható lehetne az élmény kimenetele. Egyezö paraméterek esetén is nagy egyéni különbségek lehetnek - de hát ez minden szerrel így van! A gyógyszertájékoztatón is fel van sorolva rengeteg mellékhatás - de ez nem azt jelenti, hogy _mindenkinél_ _minden_ mellékhatás megjelenne. Van, aki 1 szem mogyorótól vagy borsótól majdnem megfullad - ez vajon elegendö ok lenne "rossz" szernek tartani ezeket? Vagy ha fetrengö, behányó, ordibáló részegeket látok az utcán, akkor már nem is ihatnám meg a boroskólámat, mert a hatóanyaga "rossz"?

A szalviáról több nagy alanyszámú felmérés is készült, és ezekben nagyon ritka volt a bad trip. Egy angliai ismerösöm több száz embert szalviáztatott ottani nyári fesztiválokon, és 1 bad tripröl számolt csak be. Viszont valóban "furcsa" az egész, ráadásul nem is euforizál, úgyhogy sokan tényleg nem kívánják megismételni az élményt (holott az nem volt kifejezetten "rossz", csak nem találják értelmét/hasznát). Másoknak pedig sokat ad és kíváncsiak maradnak.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
wonderstag2015. január 23. 23:40
 
 
Assamoa: Hát kemény, teljesen egybevág a külföldi reportokkal. De tényleg ott van olyan konkrétan aki egyetlen kivonatos trip után szoszira megkattant, azt hiszi, hogy az igazi élete csak valami "mester", vagy "isten" vagy nevezd akárminek rossz tréfája, egy színdarab, ahol ő a főszereplő. Hosszútávú durva deperszonalizáció.

(bocsánat a tripla postért, csak mindegyiknél azt hittem, hogy már a végére érte, közben most értem a végére :) )
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
wonderstag2015. január 23. 23:31
 
 
egy kis érdekesség: http://www.vice.com/read/why-is-salvia-so-uniquely-terrifying-1015
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
wonderstag2015. január 23. 23:25
 
 
Gén: Én tényleg törekszem arra h ne démonizáljak egyetlen szert sem fölöslegesen. DE valljuk be vannak vegyületek amikhez rakhatsz akármilyen settinget, lehetsz óvatos mégis szétb.sz, de legalábbis a fogyasztók elenyésző részének vannak bármilyen pozitív élményei velük. Amikor egy 25i-nbome trip olyan érszűkületet okoz, hogy konkrétan rohamaim vannak és ha nincs nitroglicerin valszeg most nem írkálnék.. és persze acid néven odaadták. Innentől engem senki nem győz meg hogy az egy jó szer. RCknél ugyanez MDPV-re, és Salviáról körvonalazódik, hogy nem egy disney land, készülhetsz te rá akárhogyan.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
++THC++2015. január 23. 13:26
 
 
Ha itt is lehetne hozzászólást "lájkolni" akkor Géné most kapna egyet tőlem, mert pontosan erről van szó! Én amúgy egyike vagyok a Salviát pozitívan vagy inkább mélyen misztikusan megélőknek, tehát minden csak nyitottság, hozzáállás kérdése. Amire nyitott vagy alapállapotban is, könnyebben hangolódsz be olyan rezgéstartományra is és az ottani dolgok előbb elérnek. Ezt több növény bebizonyította már nekem. Ugyanaz a növény képes volt jóformán a teremtői tudatállapotba is vinni és porrá is alázni és megsiratni az akkori szánalmas életemen...nézőpont kérdése minden a világban. Ezt még a kvantumfizika is vallja..
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
myr2015. január 22. 13:26
 
 
Hogy őszinte legyek nekem is a túlnyomóan negatív riportok vették el a kedvem a salviától. Meg az, hogy sokan a soha többet kifejezéssel fejezik be a riportokat.. :P
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2015. január 21. 21:19
 
 
Nem kéne már túllépni ezen a sémán, hogy X drog emilyen, Y drog pedig amolyan?

A kérdés helyes formában feltéve: "nektek milyen élményt adott X drog, összehasonlítva Y droggal?"

Csak mert már koncepcionálisan is unalmas ez, hogy ha jó a trip, akkor te magad vagy fasza, ha pedig rossz a trip, akkor a cucc a szar :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
costa2015. január 21. 10:24
 
 
Ha 2 szóval kellene jellemeznek a hatásokat, akkor DMT=misztikus, szalvia=kegyetlen. DMT után meg szalviát tényleg nem ajánlanám. ott akkor majdnem kisétáltam az ablakon a hatodikon. Beszartam. Akkor megtapasztaltam egy vigyázó jelenlétét, hívjuk aminek akarjuk.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Assamoa2015. január 20. 23:55
 
 
wonderstag!

Én ugyan nem fogyasztottam DMT-t, így nincs összehasonlítási alapom.
(Bár ha klasszikus értelemben idevesszük, akkor 4-HO-DMT -vel volt 'haveromnak' dolga. A két 'világvesztés' egészen más jellegű volt. De hogy konkrétan hogyan... arra most nem vállalkoznék hogy megpróbáljam leírni.)

Salvia tripem: 4825. hozzászólás
(mellé nézheted ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=Q1WBIMDydEo)

Eléggé visszaadja (vigyázóm elmesélési alapján), hogy mi történik az egyénnel, olyan szinten mint amit kb. leírtam.
Olyannyira így van, hogy a videón kb. pillanatról pillanatra tudok egyéni élményt társítani a viselkedésének dinamikus változásához.
Nem egy szívderítő látvány, könnyen ki lehet találni hogy miért nehezen integrálható élmény az agyunknak.)

Hatása hónapokkal később: 4923. hozzászólás


Összességében: Szalvia _kivonat_ kipróbálását nem ajánlanám.
Nem azért mert 'rossz', hanem mert _a kivonat_ embertelenül tömény... nehezen kezelhető és rizikós. 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
wonderstag2015. január 20. 22:45
 
 
Salvia lady tényleg ilyen kegyetlen, mint mondják? DMT vs. Salvia címszó alatt kezdtem keresgélni neten, mivel ezt tartják a két legintenzívebb hallucinogénnek és utóbbival még nem volt dolgom (a macskámnak volt egy palántája, amikor még legális volt, de levéllel nem ért el semmit, aztán a vihar ki is nyírta szegényt). és kicsit rákattantam a külföldi trip reportokra, de amiket írnak az lesokkol, már attól hogy olvasom. Elszívod és trip alatt nem emlékszel, hogy rajta vagy a salvián? Gépek amik a valóság színfala mögött működnek és irányítják ezt az egészet, meg bedarálják a lelkeket? Hogy értik azt, hogy a salvia valóság után a jelenlegi valóság csak egy viccnek tűnik? Azt írják horror az egész, a legfélelmetesebb és legszomorúbb érzés amit tapasztaltak és hogy lényegében mindegyik egy bad trip. Egyrészről borzasztóan kíváncsi vagyok Salvia-landre, de jelenlegi állás szerint nem tudnának rávenni, hogy kipróbáljam.

Szóval a lényeg, hátha magyarul is valaki meg tudná fogalmazni: miben más a DMT-hez képest? Mindegyik egyfajta reality-switch, de miben tér el, miért van az, hogy az egyik életre szóló, gyógyító, pozitív élmény, a másik után meg emberek kattannak meg évekig vagy egy életre?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2014. december 17. 21:46
 
 
gardenofeden1200:
Köszi az infót! Azért necces az egész ügy, mert közben pont kábszerlistára kerül a látnokzsálya hatóanyaga, a szalvinorin-A, és a végén még valamelyik dilettáns politikus jól összekapcsolja ezt a "zsályával".

A félig megemésztett kaják amúgy alapból narancssárgás péppé válnak a gyomorsavval/-ban - ezért is van a poénkodás, hogy minden hányásban van répa :) A penetráns szintifü-szag viszont valóban visszaköszönhet még a hányásból is.

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
gardenofeden12002014. december 14. 19:04
 
 
Én Északkeleti vagyok és egy egész nagy csoport hívja úgy hogy zsálya. Sokan nem tudják amúgy hogy van egy olyan gyógynövény hogy zsálya, amitől nem lehet beállni, csak mint drogot ismerik a szót hogy zsálya. Ja és igen gyakran volt egyrészt arra fújva a dolog, másrészt az innen onnan megvásárolt dolog ami jórészt ziliz, az fel lett ütve zsályával, mivel nem tudták hogy mi az amin alapból van. Egy idő után kiderült és széles közönségek tudomására jutott hogy azt ziliznek vagy fehérmályvának hívják, és hogy gyóyszertárban lehet venni. Hát elég furcsa kellemetlen íze van a szívott zsályának amúgy, de nem sokkal roszabb mint a ziliznek. Mondjuk sokszor nem is volt lényeges, egy slukk és már nem is tudod mik azok az ízek :D Azt nem tudjátok mi az ami narancssárga és régebbben divat volt rá fújni ? Egy időben ilyen brand-ek alakultak ki az utcán a herbálból, volt pl. X úr, aki kamillát adott, volt egy fiú aki ilyen narancssárga nemtommit, az volt a legütősebb, fent a városban meg a legszélesebb körökben sima ziliz, lent a telepen zsálya, és persze voltak még az ilyen herbálkeverékek, amik a régi tasakos-márkásokban voltak(félig ilyen színes virágok, félig zöld darabkák, levélkék meg minden).


Most ezt tudom nem ebbe a topikba kéne, de hátha tudja valaki a választ ha már így megkezdtük a zsályázást: Az miért van hogy amikor bejött a FUBINACA anno, és elkezdődtek köreinkben is az "egyslukkos" cuccok terjesztése, volt egy olyan brutál amitől az elsőtől mindenki, meg utána még egy párszor néhányan hánytak, ez a hányás mindig egészen homogén és élénk narancssárga színű volt, és érezni lehetett(vagy legalábbis beflashelni) rajta a herbál szagát, ami szerintem a hatóanyag szaga volt, egy éles, gyomorban irritáló szag. De ha spagettit ettem, ha spenótot, ha rántotthúst, ha kenyeret, akkor is homogén élénknarancssárga, herbálosszagú volt a hányás. Ez miért lehetett nem tudjátok ? Bocs mégegyszer az offtopikért, csak már olyan jól megkezdtük itt a beszélgetést.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2014. december 14. 12:00
 
 
A "zsálya" elnevezést már én is hallottam, Dél-Magyarországi "drogszleng" - de persze lehet, hogy arrafelé orvosi zsályára viszik fel a szintetikus kannabinoidot, és nem pl. orvosi zilizre (fehérmályva) vagy damianára.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
gardenofeden12002014. december 13. 21:11
 
 
Akkor nem csak a helyi cigótelepen hiszik azt a herbálra hogy az a látnokzsálya. Gondolom az elvonók sincsenek felkészülve kannabinoidfüggők kezelésére, pedig nem csodálkoznék ha manapság az lenne az alkohol után a második helyezett a problémás szerek közül. Sőt szerintem tuti.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Hopax2014. december 13. 18:07
 
 
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/krisztian_a_latnokzsalya_rabja_a_sz
ulok_ketsegbeesetten_kuzdenek_17_eves_fiukert/2410086/( :D )
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
++THC++2014. március 17. 09:52
 
 
Én néztem több külföldi oldalon és az ideális oldal felkutatásában egy ismerősöm is segítségemre volt. Kivonatot is néztem és Magyarország nem volt a listán ahova nem szállítanak..Elvileg tehát ha külföldről rendelek, akkor nincs különösebb gond?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2014. január 14. 15:15
 
 
JWHboy:
A boltok a felesleges kellemetlenségektöl félnek: idörabló átvizsgálásoktól, alaptalan gyanúsítgatásoktól, rejtettkamerás tévéstáboktól, ferdítö bulvárcikkektöl, stb. A látnokzsálya nem egy tömegcikk, legfeljebb néhány tucatnyi embert érdekel komolyan az országban, akik máshogy is megtalálják egymást, nem az apróhirdetéseken keresztül :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
JWHboy2014. január 14. 14:09
 
 
Igen erre én is gondoltam :) De akkor miért nem lehet kapni már sehol? Mitől félnek az árusok?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2014. január 13. 19:41
 
 
JWHboy:
A Salvia divinorum (növény) nincs szabályozva, ezért teljesen legálisan lehet behozni, árusítani, növeszteni, stb.

A rendelt "palánta" viszont gyakran csak egy dugvány (tehát gyk. egy levágott ág, amit neked kell majd gyökereztetned páradús közegben, PET-palack búra alatt), úgyhogy nem feltétlenül bírja ki a többnapos, pláne külföldi postai szállítást.

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
JWHboy2014. január 13. 13:45
 
 
Illegális salvia palántát rendelni külföldről?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
PostMan2013. december 3. 10:15
 
 
Sziasztok!

Házi készítésű bongból fogyasztottam 10x es kivonatot. Első alkalom volt, úgyhogy gondoltam biztosra megyek, így bepakoltam kb 0,2grammot.
Mint minden jó "pszihonauta" tanulmányoztam a dolgot előtte sok hozzászólást olvastam amik meghatározták az élmény kimenetelét.

Kellemes panelszoba, félhomály, egyedül.

Belégzés, kilégzés, belégzés...
Láttam magam előtt a szobámat, a bongot, de ugyanakkor az érzékelés valamilyen új dimenziójában átváltoztam egy rétté. Valahogy annyira természetesnek tűnt az egész, ez az átlebegés más tudatosságba, hogy fel sem tűnt a dolog így újabbat slukkoltam.

Most már erőteljesebben voltam a rét, mint én, de a valóság helyét még mindig nem vette át teljesen a salvia álomvilága.
Megjelent a réten egy folyó...

Érdekes, de még mindig megmaradt a képességem, hogy újra belélegezzem a füstöt.

Most már teljesen elmosódott a két világ határa viszont a tripp végéig sikerült újra és újra slukkolni. Most különböző entitások jelentek meg a folyó két oldalán a réten. Az egyik oldalon állt "salvia mama" a másikon a "salvia gyerekek". A női entitást olvastam, hogy sokan tapasztaltátok lehet ez befolyásolta ilyen irányba a dolgokat. "Salvia mama" ott állt az egyik parton és hívogatta át a gyerekeit a túlpartról.

Ahogy elszívtam az utolsó slukkot eltávolodtam ettől a réttől és úgy éreztem, hogy nem sikerült túl intenzívre a dolog. Aztán ahogy telt az idő lassan rájöttem, hogy én voltam a rét egyik felén (azonban én voltam az egész rét is.) és a bongom volt a folyó. "Salvia mama" a bennem lévő salvinorin volt és ahogy hívta át gyermekeit az a füst belégzésének a metaforája. A rét azon partja ahol a gyerekek voltak a bong tölcsére volt. :)

Az egész élmény kedves és barátságos volt. Körülbelül 3 éve történt, azért írom most le, mert nemsokára szeretném megismételni és eszembe jutott. Most 5x ös kivonattal fogok próbálkozni, feltehetően jobb minőségűvel, és nem házi készítésű bongból. Remélem sikerül teljesen átlépnem abba a világba és meglátogatni a régi ismerősöket. :) 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
neutroncsillag2013. október 14. 09:12
 
 
Trip music

http://www.youtube.com/watch?v=534awuL5ves
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Assamoa2013. szeptember 30. 11:48
 
 
Ennek az anyagnak már a kivonatai is eszméletlen durvák, erre még ilyenek... :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2013. szeptember 30. 10:45
 
 
A hasmenés kezelésére szolgáló egyik gyógyszerhatóanyag, a loperamide (Enterobene, Imodium, Lopedium) úgy hat a P-glikoprotein transzporter rendszerre, hogy a szalvinorin-A könnyebben átjut a vér-agy gáton és felerösödnek a hatásai:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22434677
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
chucknorris1002013. augusztus 31. 15:03
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=7_yQhUsdvN0
:D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
inigom2013. augusztus 26. 16:06
 
 
ifjúszent: zseni a videó leírása. nekem is az az érzésem kicsit, hogy lehet elég egyszer is megnézni ezt az egész dolgot. ez nem jelenti azt, hogy többször sok :), de a megfelelő embernek lényegében az egy már elég.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ifjúszent2013. augusztus 24. 23:43
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=Ck-vN-Hzcu4

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
pixifári2013. július 4. 12:52
 
 
Sziasztok, egy kezdőrúgást szeretnék kérni egy kis botanikai kutatómunkához. Jelenleg (2013) Európában neten beszerezhető, botanikai tudományoskodásra készült 1g/csomag Salvia-kivonatokra is vonatkozik, hogy az 5X leröpíthet a skáláról? Ha az 5X nem okoz semmit, akkor az adott brand 10-20X termékeivel sincs amiért tovább próbálkozni? A termékleírás alapján úgy tűnik szívni is nyelni is lehet, de a fórum azért megkavarja a dolgokat. Pl. a szíváshoz szükséges a vihargyújtó támogatás (youtube-on többen így kutatnak)? Illik itt konkrét brandre rákérdezni, hogy van e valakinek vele kutatási eredménye, vagy attól irány a belépési teszt? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, mert bevallom, az 5000 hozzászólást mind egy szálig nem olvastam végig :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
weeed2013. május 26. 23:37
 
 
http://sagewisdom.org/

ezt ismeritek? most leltem rá, elég jó kis oldalnak tünik
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Dr.Psylocybe2013. május 14. 14:08
 
 
Kösz az infót!

Már azt hittem ez is valami átverés csak.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Papirka2013. május 13. 21:59
 
 
Szia!
Próbáld meg pipából, a salvinorin csak igen magas hőfokon aktiválódik, amihez a sima cigi égése nem elég.
Nem lehetetlen így se eljutni valahova, volt már vele tapasztalatom, de akkor is nyílt lángba tartottam a cigit.
Szóval vegyél elő egy pipát, tegyél bele kb. fél gramm salviát (ezen növelhetsz ha nem érzed elégnek, de ha nyitsz a növény felé, nem fog több kelleni :) és törökülésbe egyenes háttal szívj bele néhány nagyot, miközben egy vihargyújtóval folyamatosan égeted.
Üdv!
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Dr.Psylocybe2013. május 13. 00:03
 
 
Üdv!

Nemrég rendeltem salvia leveleket herbál shopról, és
megsodortam egy vastag cigit dohány nélkül.
Azt hallottam pár nagy slukk elég, de mivel nem hatott, elszívtam az egészet, de semmi nem volt.

Nem értem, talán régóta állt már raktáron és kiment a hatóanyag?
Vagy inkább a 20xos kivonattal kéne próbálkoznom?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Quaoar2013. január 12. 04:19
 
 
Elolvastam pár élményt és egy (régi) saját történetet. Összefésültem az új kóstolással. És különös/érdekes látni a hasonlóságot! (:

"...kérdeznek valamit és nem akarok rá válaszolni, mert "ezt még nem kérdezhette , csak akarja majd megkérdezni, és hülyének nézne ha előre válaszolnék arra amit még csak most akar föltenni nekem". Olyan érzés mintha minden egy időben történne, de közben végig fülig érő vigyor." (hangya)
"...a másik pedig az általam is megtapasztalt: hazalátogatós érzés." (++THC++)

Valóban! Hazalátogatós, lezser, mosolygós a Lányka.

Finom haladás. Út. Irányok.
Szárított levéllel utazok. Jó lett volna annak idején kivonatot szerezni, de igazából... *vállvon* A természet is levél formában kínálja, nem? Becsomagoltam kb. 1.5 grammot, tisztán. Vihargyújtó, mély slukkok. Bent, ameddig lehet.
Ropogtató hideg odakint és elszoktam a keserű íztől, így feszülten szívogattam. Erős szívverés, jégpálcák az ujjaim. Sajnos.
A Lánykához türelem kell. Szerintem. Szeretet és türelem. (Aki pörögni akar, kóstoljon mást!)

Lefeküdtem az ágyra, becsuktam a szemem és miközben figyeltem a szívverésemet, próbáltam ellazulni.
Enyhe flashback jött (egy kellemes papíros természetsétából és az első, meggondolatlan fű-kóstolómból az a rész, amikor sikerült egyedül kimentenem magamat az igen ócska bad tripből, belső szavak nélküli beszélgetéssel, meditációval - majd megosztom), kizárólag a gondolatok vonalán. Tér, terek, belső mozgás. Lassú, ringatózó, hullámzó. Felfelé-lefelé. Hajlékony indák hullámzása - talán olyasmi, mint a Magyar népmesék főcímében: lágy körözés (mint a madár), fölfelé törő növények, friss hajtások, levelek. Nem vizuálisan! A gondolatok hintázt(att)ak, gyengéden.
Nem fáztam. Lágy melegség. Türelem. Csönd.
Nem voltak szavak. Megpróbáltam magamban beszélni, konkrét szavakba önteni, némán, de... elfolytak - csak mosolyogtam, szelíden - és vitt a lágy ringatózás. Tovább. Jobbra-balra, fölfelé, lefelé. Lefelé, mint a papíros domboldalon, a száraz füvön. Természet, elégedettség: Lányka simogat. Sétálok. És főleg fölfelé, az ég felé. Néhány gondolattal később, mintha lépcsőn haladnék fölfelé. Nincs kép, csak a tudat, hogy haladok.
Az első élménybeszámolómban azt írtam: "Csak a tudat: út. Az. Miért? Csak." + "Nem mozdultam, nem tudtam és nem akartam. Minek? Mennék, de minek? Nincs rá szükség. Jó így."
És most is, ugyanez. Felkelni. Minek? Kéne? Miért? Nem fontos.
Fölösleges szavak, fölösleges valódi mozgás. Az megszakítja, és nem szeretném megszakítani.
Feküdtem tovább, mosolyogva. Nem tartott sokáig, legfeljebb 12 perc. Még annyi sem. Utána feltápászkodtam és ki a félhomályba. A függönyön olyasmi minta, mint a madárberkenye bogyós ernyője. Néztem és lágyan ringatózott, hullámzott. Álltam és mozdulatlanul figyeltem. Szavak még mindig sehol. Ez aztán pillanatok alatt elmúlt. Jó volt. (:

Egy ismerősöm ismerőse a napi zözi helyett szívta. Nem tudom, de engem az taszít.
Régebben írta valaki, hogy a zsályához [alázat] kell. Számomra inkább egyenlőség. Hogy nem fölöttem vagy alattam van, hanem mellettem. Velem. Együtt vagyunk. A Lányka és én. Talán furcsa hasonlat, de... gondolat(ban) szeretkezés. Vagy mi. (:
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Krisz302012. december 2. 19:42
 
 
Sziasztok!

Van szárított Salvia levél online rendelésében tapasztalatok?Mert ugye a levél ≠ vegyület.Idág rendben is van,viszont az országhatáron valahogy át kell jönnie, az viszont már törvénybe ütközik?Vagy akkor hogy is van ez?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
katonafull2012. november 22. 10:03
 
 
Üdv!
ha esetleg valaki botanikai kísérletet szeretne végezni, találtam ígéretesnek tűnő zsálya fajokat, amikre rá lehetne oltani a S.d. hajtásait.

részletek itt:
http://osnovenykiserletek.vacau.com/viewtopic.php?f=3&t=6#p43
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
pipas2012. november 2. 14:50
 
 
Akkor a beindításhoz bőven elég, csak nem lesz olyan mély a hatása?
Te is írod, hogy cigiben is jó. Több helyen csak pipából javasolják. A cigiből jó úgy mint a dohányt (szívással izzítva a parazsat), vagy ott is legyen a lángba tartva szívás közben, hogy elérje a hőfokot?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Én+te+ö=gén2012. november 2. 14:16
 
 
pipas:
Az én "technikai" magyarázatom az, hogy a füstöléssel tüdön át bejuttatott szalvinorin kb. fél perc alatt indítja be nagyon intenzíven a tripet. Fél perc alatt kb. 3-szor lehet beszívni-letüdözni-lenntartani. Ez a füstmennyiség viszont kb. 0.1 gramm növényi törmelék elégetésével jön össze. Ha ennél több anyagot raksz a pipába/cigibe/bongba, akkor egyszerüen nem lesz idöd végigszívni, mert fél perc múlva már annyira kész leszel :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
pipas2012. november 2. 14:06
 
 
Sziasztok!
Új vagyok itt. De nem csak itt. Nincs tapasztalatom a salviaval. Sok mindent olvastam róla, talán nem elég alaposan, mert nem világos hogy a kivonatoknak mi az előnyük. Ha a sima levélből elég fél, vagy akár negyed gramm, akkor mi értelme 5x, 20x vagy akár 50x-es kivonatnak? Főleg most, hogy a sima levélre semmilyen szigorítás nem vonatkozik, ha jól értettem. Ha így van, akkor miért tűnt el a kínálatból mindenhonnan?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
cellux2012. szeptember 13. 15:56
 
 
Well, not exactly banned... It's more tricky.

If you want to sell it, you have to acquire a license from the government.

And they won't grant such a license to anybody.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Navigator2012. szeptember 12. 22:16
 
 
Thank you, guys! I was in a step from breaking the law, which was definitely beyond my intention.

As I understood, salvia in your country has been banned beginning from this year, right? Too bad..
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
deeptrip2012. szeptember 10. 23:44
 
 
You don't bring it trough the border but you are ordering it so, no it's not a good idea, not legal either. Of course you have a good chance to get the package but if they open it you will have some issues.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Navigator2012. szeptember 10. 21:56
 
 
To Cli_hlt: thanx a lot! It helped indeed, now the situation is clear for me :).

And is it safe here to order salvia from other EU countries online-shops via post?

All in all, it's not that I'm bringing it across the border, right?))
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
cli_hlt2012. szeptember 10. 15:23
 
 
Navigator: The active substance of Salvia divinorum, Salvinorin-A is on the so-called "C-list" here. It's considered a controlled substance, but possession for personal use and consumption is not an offence. However selling, or bringing it into the country is against the law.

Hope it helped.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Navigator2012. szeptember 9. 22:21
 
 
Hello, amigos!

Could anyone be so kind to explicitly tell me the current legal status of salvia in Hungary? I shall be vastly obliged :).

I wish you knew how uneasy it was to pass the test with google-translate..
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
katonafull2012. szeptember 3. 23:44
 
 
Hemplar!

Na, király, ha tudod hogyan kel kivirágoztatni, akkor írd le a te verziód a fórumon...persze ha van kedved
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
hemplar2012. szeptember 3. 22:10
 
 
udv szoldzser,
szerintem a salvia simán virágzik rendszeresen, ha jól tartod, nincsen ebben semmi rendkívüli (nálam is meg láttam már másnál is).
viszont a hawaii törperózsa tudtommal tényleg keményebb dió, de szerintem az sem lehetetlen. megfelelő tartás mellett idő kérdése leginkább, több év is szükséges lehet magról való vetés után, mire virágzik.. persze valami melegház lehet kell még hozzá, ami szintén nem szériatartozék minden házhoz/lakáshoz :)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 4832)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!