DAATH

A szabadság az, ha vágyaink szerint cselekedhetünk.

John Stuart Mill

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

MarcoS


Létrehozás ideje:

2002. április 18.


Utolsó hozzászólás:

2019. június 17.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

248899 letöltés
5123 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Salvia Divinorum

MarcoS, 2002. április 18.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Látnokzsálya témájú részletes információk az Anyagismertetőkben, a Könyvtárban valamint a salvia.tvn.hu oldalon találhatók.

Szalvia termesztők kézikönyve az Egykalapalatton.

A témakörbe írt élménybeszámolók összesítései: I II III

Kérjük, NE írj be kereskedelmi jellegű, látnokzsálya beszerzésével kapcsolatos hozzászólásokat (üzletek, címek, weboldalak, árak stb.).

ONLINE szalvia-kérdőívek:
"Általános" + "Test"

 
5123. ppnqdd2019. június 17. 00:13
 
 
Milyen magyar nyelvű munkát? Az az összes gondolatom, amit le is írtam itt. Nem akarom kilogikázni, mi a titok, mert valószínűleg nem lehet, viszont próbálom elhelyezni a salvia és a DMT élményeket egy logikai összefüggésrendszerben. Az, hogy ellentétesnek érzem a kettőt, még nem egy bonyolult összefüggés, nem a titok megfejtése, csak egy megérzés. A világ legalapabb, mindenben megjelenő szabályrendszere a születés-elmúlás, élet-halál körforgása. Gondolom ennek a létezésében megegyezhetünk a klasszikus keretek között. Ha pedig van körforgás, valószínűleg kell lennie szélsőséges pólusoknak is, innen pedig nem érzem túlzónak a két pólus párhuzamba állítását a két legerősebb pszichedelikus szer élményeinek jellegével és állandó elemeivel.
 

 
5122. estimese2019. június 16. 22:36
 
 
ppnqdd:
Valószínüleg, azért van a fórum, hogy ne okozzunk kárt magunknak, leírjuk az agymenéseket, stb
Amúgy a világ működését akarod kilogikázni, hogy mi a titok? A salvia megmutassa :-) hiszen egy mankó, elvisz oda, ahova akarod, amire sokéves meditációs gyakorlással képes az ember, ha van hozzá kedv.
Szeretek veled írni, kevesen írnak ide.
Amúgy kiadsz egy magyarnyelvű munkát ezzel kapcsolatban?
 

 
5121. ppnqdd2019. június 16. 21:35
 
 
estimese, nem tudom követni a laza asszociációid, pedig próbálom. Azt akarod mondani, hogy értelmetlen bármit is levonni a salvia tripből?
De akkor minek van ez a fórum?
a) narkós ömlengésekkel való teliíráshoz
b) dísznek
 

 
5120. estimese2019. június 16. 19:35
 
 
Mit kezdesz ezekkel az elemzésekkel, amit a gondolat hozott létre?
Az egészben a frappáns az, hogy amit éppen érzékelsz, az a valóság.
És szerinted ki az az ott maradt én? Lehet, hogy az aki érzékeli környezetét.
Minek kell következtetést levonni? Ki akarja azt levonni? És mi történik feltételezhetően, ha levonod a következtetést? Az allergia egy belső ellennás, vagy akár konfliktus.
Amit meg leírok, az mindig új mikor érzékeljük, ja meg képesek vagyunkemlékezni korábbi hasonló érzékelésre.
Minden amit érzékelünk az a valóság. Ha most olvasás közben, mikor pislantasz, és felfelé húzod a szemhéjadat, akkor egy tutajon találod magad az óceán közepén, -akkor az valóság. A valóságot lehet változtatni. Lehet világok között járni...
 

 
5119. ppnqdd2019. június 16. 14:54
 
 
estimese, nagyon szenzitívek az élmény leírásaid és az értelmezéseid. Nekem ezzel nincs bajom, de én egy ennek a dimenziónak megfelelő némileg racionális megfejtést próbálok alkotni az egészről. Találgatás? Találgatás. Pontos? Nem. Összefoglalhat valami frappánsat és számunkra fontosat? Talán.
Nem baj, hogy leírtad, de azért logikusan pár száz élmény elolvasása után meg tudom állapítani, mik a visszatérő elemek egy salvia tripben: vortex, felcsavarás, lehámozás, a valóság lecipzárolása, átlökés, részleges vagy teljes valóság, személyiség vesztés ( utálom az ego vesztés kifejezést, mert a lehámozott "én" ott marad és pont ez a lényeg), női entitás megjelenése, haldokló univerzum, gép, ami irányítja az univerzumot és bedarál, cirkusz, bohóc, aki elmondja az igazságot az életről, nevetgélő salvia gnómok, amik valószínűleg az érzékelésed komponensei leszakadva rólad, lényekké válva, multivision, más élőlényekbe, személyekbe költözés, központi tudat, valóság rétegek, stb.. Tudnék még párat.
Nem éltem át, nem is akarom, de tiszta fejjel tudok következtetéseket levonni mások beszámolóiból.
Arra megkérnélek, mert erre eléggé allergiás vagyok, hogy ha reagálsz valamire, akkor legalább tudd, hogy kinek és mire reagálsz. Az eddig hozzászólásaimból logikus volt, hogy, amiket most leírtál, azokat minimum 150-szer olvastam már, mégis úgy írtad le, mintha újat mondanál. Átélnem biztos 100%-osan új lenne, de olvasnom róla nem.
Konstruktív kommunikációt úgy lehet folytatni, ha megérted a másik álláspontját, átérzed kicsit a mondandóját és reagálsz rá valamit, de nem függetlenül a másik fél eddigi véleményétől, előismereteitől, stb.
 

 
5118. estimese2019. június 16. 09:07
 
 
Én olvasás alapján nem tudtam átélni a szexet úgy, mint amikor a valóságban kipróbáltam... de viszont valakinél működhet, mert már ilyet tapasztaltam. A párom mikor elolvasta azt amit salvia leíratott velem, akkor más tudatállapotba került. Megszűnt nála a testel való azonosulás, megszűnt azonosulni a múltjával, élete történetével. Akkor kb egy órán át egy magasabb értelemmel beszélgettem, ami rajta keresztül nyilvánult meg. Utána innen megszűnt...

A gondolat egy tőlünk független lény, ha gondolunk, az nem mi vagyunk, azt más teszi, más célból. Hogy majd elhiggyük. A hívők is elhisznek mindent, és a gondolathoz imádkoznak, a gondolat határozza meg a cselekedeteiket.

A salviánál a női entitás nálam egy anya érzetét kelti, ami majd megszűnik. Lehet az ego leépülésének a hatása, hogy valami hasonlóságba akar kapaszkodni. Amíg meg nem szűnik. A trip elején vagyok én is, tudom hogy ott a pipa, becsukom a szemeket, majd hívnak, közben egy csavaró erő kiszippant innen, megjelenik a női entitás, de nem mindig, vagy csak nem mindig vagyok tudatában, majd a női entitás is megszűnik, mint ahogy már megszűnt a személyem és a pipa is.
És ott vagyok amit nem lehet leírni, csak tudom. Aki nem volt ott az nem tudja. Aki nem néz ki azon az ablakon, az nem tudja mi van kint. Az csak azt tudja, amit leírtam. Hogy van ablak, meg hogy hogyan találtam meg és nyitottam ki az ablakot. Ezt még le lehet írni. A többire meg nincs kifejezezés. Az ego utólag próbálja azonosítani, vagy ráhúz valamit, hogy az az.

ppnqdd, lehet, hogy érdemes kitekinteni azon az ablakon, de nem csak egyszer. Mert minél töbször látogat meg az ember egy helyet, annál jobban megismeri.


 

 
5117. ppnqdd2019. június 15. 13:23
 
 
estimese
Az éremnek két oldala van, azért ne szerelmesedj bele nagyon az egyikbe :).
Én, amikor az első intenzívebb salvia tripeket olvastam, a kis szűz, tudatlan lelkemmel, eléggé megdöbbentem. Nekem nem feltétlen kell hozzá az élmény, olvasás alapján is át tudom élni, főleg, ha jó a leírás.
Először ellenkeztem, aztán elkezdtem elfogadni, hogy talán így van, ez van, de valahogy, valamiért élnie is kell az embernek. Aztán továbbolvasgatva egyre több bizonyítékot találtam a másik oldal igazságára is. Az oldaléra, ami életben tart bennünket.

"A vissza az alap megérzésekhez" alapján egyre inkább a Jin-Jang magyarázatban hiszek, hiszen ez az ősi kínai elv mindenféle vallási és filozófiai továbbgondolástól mentes, tisztán tapasztalati alapú. Egyszerűen megfigyelhető, hogy az életben minden dolog keletkezik valahogy, valamikor és elmúlik valahogy, valamikor. Ezek a legegyszerűbb komponensek, ezek az élet egyensúlyának mozgatói. Ennek a két komponensnek léteznie kell a felszín alatt.

Itt jön tőlem is egy továbbgondolás, fogadjátok fenntartással.
A Jin-t nőies a Jang-ot férfias oldalnak is szokták hívni a taoisták. Figyelemre méltó, hogy a legerősebb Salvia és DMT tripeken pont egy nő és egy férfi lény jelenlétét figyelték meg. Ezek gyakran ismétlődnek. Írjátok csak be a Google képkeresőbe: DMT god vagy Salvia god. Az első egy férfi lesz, a második egy nő.

Valószínűleg azért látjuk így őket, mert az agyunk az adott "hullámhosszú" energiákat így azonosítja. Honnan van beleépítve ez az agyba? Fogalmunk sincs.

És most jön a legelvontabb felvetésem, próbáljátok átérezni. Miért női a salvia és miért férfi a dmt?
A női energia jellemzői a passzivitás, befogadás, a dolgok tiszta megélése, a gyermek visszavárása, feltétlen szeretete, az állandóságra való törekvés.
A férfi energia jellemzői a mozgékonyság, nyughatatlanság, tenni akarás, építkezés, fenntartás, ideológiák, stb.
Most engedjük el a nemek modern felfogását, logikusan nem esik ezekkel egybe.

Ez a felvetésem akkor érdekes, ha a salvia élmények kontextusába helyezzük. Megjelenik egy női entitás uralta passzív dimenzió, ahol gyak. a statukus energia véleményét ismerhetjük meg a világ dolgairól. A női entitás itt megértő, befogadó viszont az oly gyakran megjelenő férfi entitás ennek az ellentéte. Ő egy démonizált istenségként jelenik meg, aki a világot működtető mindenható szerkezetért felelős. Azzal "játszik" szüntelenül és érthetetlenül. Irányítási, alkotási és nevelési kényszer vezérli. Ez a női entitás szemszögéből, aki a nyugalomra és állandóságra törekszik, eléggé érthetetlen és a salvia trip segítségével meg is fogalmazza az ellenvéleményét, ami gyak ez:
"Mi értelme ennek az egész játéknak? Mi értelme az életnek, ha úgyis elmúlik és halál követi? Mi értelme a végesnek, ha ott a végtelen? Mi értelme a teremtésnek?"

Ez a vélemény eléggé relatív. Itt egy kérdés, ami rávilágít az egyensúlyra: a nő neveli jobban a gyermekét, aki, ha bármit tesz a gyerek, azért akkor is feltétlenül szeretni, ölelni fogja, hazavárja vagy a férfi, aki szüntelen nevelni próbálja, kiküldi a világba szerencsét próbálni és megharagszik rá valamilyen szinten, ha nem fogadja be az intelmeket?

Mondom még egyszer, ennek az átérzéséhez el kell engedni a mai nemi szerepeket, hiszen logikusan ma közel sem vagyunk ehhez. Aki ezt nem tudja megtenni, inkább értelmezze statikus és dinamikus energiaként vagy élet és halál erőkként.
 

 
5116. estimese2019. június 15. 10:40
 
 
Akkor még megy a salvia élményhatás elemzés...? Nekem sikerült egy pár könyvet is elolvasni(Carlos Castaneda, Eckhart Tolle, Maharaj, stb) Minden út a tudatossághoz vezet? Érdekes volt felfedezni a hasonlôságot Castaneda és Tolle között, de párhuzamot lehet vonni Jézusig is...(igaz, nem a keresztény ideológiára céloztam). A salvia és hozzá hasonlók, lerombolják a világról alkotott képünket, vagy inkább, ahogy egy ismerős mondta kinyit egy ablakot, ahonnan van egy kis kitekintés a nagyvilágra a bezártságból. Utána, ha bekerül egy kis fény, akkor lehet az ajtót keresni, majd kinyitni és kisétálni. Az tény hogy egy testben vagyunk, a testben rajtunk kívül ott van egy másik lény, amit nevezhetünk gondnak, kísértetnek, sárárnyéknak, egonak, fájdalomtestnek,ördögnek.... jelenlegi fogyasztói társadalmunkban nehéz megszabadulni. Így nagyon sok táplálék jut a velünk egy testben élősködőnek. A salvia egy varázsszer, mely összeköt két ...
Valamikor faragtam borókából egy pipát, direkt a salviához. Olyan volt a kivitele mint egy barlang. És mindig volt egy olyan benyomásom, hogy a salvia füstje egy kulcs, egy belépő a varázslók világába
 

 
5115. facombkivammá2019. június 15. 03:54
 
 
ppnqdd: Az a HBWR-élményleírás tökéletes :D
 

 
5114. ppnqdd2019. június 14. 19:33
 
 
Komolyan, befosok ezeken. Soha nem voltam egy nagy vallásos egyén, sőt inkább a természettudományok hívőjének tartom magam, de egyre nagyobbra nőnek a kétségeim a dolgok szilárd voltát illetően. Talán mégsem volt mindenki elmebeteg, aki a vallások alap téziseit megalkotta.

"my attention was drawn more to the man. He stood perhaps eight or so feet to my left and slightly ahead of me, facing the tree. I could not see his face. His hair lay just past his shoulders, somewhat wavy and a darker brown like my own. He was roughly my height. "
(...)
" He immediately reminded me of a blacksmith and I knew he was somehow responsible for this machine before me. Without words, I asked him to show me his face and without words he refused. Although words were not used, the emotion of his reply was something along the lines of, "Not yet" or "Not now", rather than a simple "No""
(...)
" I tried to move so that I could see his face and felt his same reply again. I tried once more and then I felt him forcing my gaze to the top of the machine. He compelled me, my resistance making no difference"
(...)
"
"My monkey-brain wailed in fear that I would be sliced to bits by the sharp edges as I pitched forward, drawn back into the machine"
 

 
5113. ppnqdd2019. június 14. 11:33
 
 
"Nekem gombán sokszor volt az az érzésem, hogy léteznie kell valamilyen minden felett álló rendező elvnek (vagy ha úgy tetszik istennek), ami a világ dolgait irányítja. És ennek minden élő (és nem élő) dolog a része lenne. Ez lehet az abszolút?
Salviánál mintha az lett volna az üzenet, hogy ilyen nem létezik, de a végtelen lehetőség miatt erre szükség sincs. "

Ezt teljesen adom, valami nagyon hasonlóról magyaráztam én is. Mintha az élet valami metszéspontja lenne két univerzális erőnek, vagy az erőnek és az erő hiányának és mindkét irányba el tudnánk mozdulni ebből az állapotból.

Mintha a Salvia élmény az lenne: "-jaj, a kicsi cuki emberkének szüksége van az atyuskája pátyolgatására. Jujujj, nagyon akarja a kis szánalmas életetét, most mi lesz? Bepisil még szegény egyedül!"

A klasszik pszich élmények meg: "-értsd meg, érezd meg végre halandó, hogy nincs kiszakadás, nincs heterogenitás, egy vagy az élettel, egy vagy a teremtéssel, a körülmények egy apró porszeme vagy"

HBWR élmény: "-fentrengj te féreg, vezekelj, mert így nem vagy méltó a Tudásra!"

Lehet kicsit elborult, bocsi :D
 

 
5112. ppnqdd2019. június 14. 11:03
 
 
Szia, persze nem állítom semmivel kapcsolatban, hogy abszolút, inkább minden relatív, de a két ellentétes tripen (salvia vs dmt like stuffz) olyan, mintha olyasmit akarna mutatni.
A világ álom volta eléggé alap eleme a pszichedelikus élményeknek, persze nagy kérdés, hogy mi ennek az álomnak a jelentősége.
Ha szereted az ötletelgetést, írok még pár szempontot, amik eszembe jutottak a rengeteg élmény olvasgatása közben.

1. Párhuzamos tudatállapotok gondolata: az élet csak egy tudatállapot, rengeteg másik párhuzamos is létezik mellette. Minden tudatállapotnak van valami saját létsíkja, amikben egyszerre létezel. Ha az egyikben ébren vagy, az ellentétesben(?)/ többiben álmodsz.

2. Multidimenzionális imperializmus gondolata: elveszett, heterogén, absztrakt lelkek vagyunk, amik a semmiben lebegnek. Valahonnan jött egy iszonyatosan nagy és erős kolonizáló energia (Isten?), ami a lelkeket bekötötte az életbe a lélek tudatállapota segítségével. Az életet a dinamikus energia (fantázia?) alakítja ki, aminek viszont az élet csak egy megszelídített light formája, a valódi lélektana pedig, amit a gombán látsz pl.

3. Kicsit a másodikhoz kapcsolódik: az élet egy átmeneti állomás csak a fény vagy a sötétség felé vezető úton és a célja a tanulás, a megerősödés.

4. McKenna: tudatilag a szimbólum és szokásrendszerünk bevezetésével valamiért kiszakadtunk valami ősi, édes harmónia állapotából és a pszichedelikumok használatával ezen nosztalgiázunk.
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (16 írás)

Airborn: Térszakadás (2008)

Goloka: A végtelen határán túl (2009)

Janos666: Érdekes egy növény (2008)

Majom: Csavarodás Salviával (2007)

Névtelen: Látnokzsálya (2001)

Névtelen: Majdnem megvilágosodás (2001)

Névtelen: Lényeg (2002)

Overmind: Utazás, zenével (2008)

Polimer: Bűnhődj! (2003)

Precíz: Három a magyar igazság (2008)

Scp: Egy közepes, viszonylag átlagos salvia-trip (2007)

Sos-syde: Először és utoljára Salvia (2006)

Szeder: Symmtrical EarthGround (2006)

TOM1: A leírhatatlan tanítás (2009)

TOM1: Önértékelés (2009)

Vegha: Száraz trip (2003)


Kapcsolódó beszámolók / külföldi (fordítások) (3 írás)

Innocent: Olyan vigyázód legyen, akiben megbízol! (2001)

Névtelen: Valóságváltás (2001)

Tree: Tizenéves tölgyfa voltam! (2001)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.