DAATH

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább ne olvass.

Japán mondás

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

MarcoS


Létrehozás ideje:

2002. április 18.


Utolsó hozzászólás:

2018. július 30.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

245223 letöltés
5067 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Online teszt az iskolai drogmegelőzésről (magyar)
Felmérés: DMT entity encounter study (angol)
Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Salvia Divinorum

MarcoS, 2002. április 18.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Látnokzsálya témájú részletes információk az Anyagismertetőkben, a Könyvtárban valamint a salvia.tvn.hu oldalon találhatók.

Szalvia termesztők kézikönyve az Egykalapalatton.

A témakörbe írt élménybeszámolók összesítései: I II III

Kérjük, NE írj be kereskedelmi jellegű, látnokzsálya beszerzésével kapcsolatos hozzászólásokat (üzletek, címek, weboldalak, árak stb.).

ONLINE szalvia-kérdőívek:
"Általános" + "Test"

 
5067. gombasz2018. július 30. 15:03
 
 
Ki mondta hogy a Dmt meg a gomba az kellemesebb vagy másabb mint a salvia? Én nem emlékszem ilyenre , de így utólag azért kötelességünk különbséget tenni köztük , mert azért a psylocibin meg a salvinorin nem igazán említhető egy lapon , legalább is szerintem.
Az Istenes dologra reagálva pedig en úgy gondolom hogy minden ember egy kis isten . Amint fent úgy lent , amint lent úgy fent . Nézzük csak meg a természetet . A fa struktúra a legjobb példa erre. Veszel egy fat, kivalasztasz egy adott részt és az felnagyitva megegyezik az egész fa rendszerével. Magyarul mindenkiben ott van az isteni rész amivel teremthet illetve pusztithat is.
 

 
5066. ppnqdd2018. július 30. 13:21
 
 
Az ember fantáziája, az ember isteni komponense nem ismer határokat, szerintem ezzel bárki egyetért. Ha meditációval, szerekkel, spirituális dolgokkal felpörgeted, akkor ez a végtelen fantázia átveszi az uralmat és világot kezd teremteni. Ha nagyon felpörgeted, akkor annyira elkezd világot teremteni számodra, hogy azt is képes elhinni, hogy ő maga az isten, hiszen ha valami teremteni képes, az isten, nem? Nekem itt kapcsol be valami vészcsengő, hogy ezt inkább nem kéne túlfeszegetni.
 

 
5065. ppnqdd2018. július 30. 13:09
 
 
gombasz, nem lételemem a vitatkozás, de ha azért tartjuk magunkat ahhoz a kiindulóponthoz, amit most élünk, látunk érzünk, az agyunk alapállapotában, akkor a salvia egy rohadt erős tudatmódosító.
Na most érdemes leszögezni, hogy az igazságról fogalmunk sincs és valószínűleg soha nem is lesz, szerencsére.

Na most innen nézve a zsálya hatóanyaga, ha jól emlékszem az ópiát receptorok antagonistája és valamelyik d dopamin receptor erős, szelektív agonistája. A hatás, amit létrehoz, ebből érezhető, hogy maga a brutális, izolált félelem, gyakorlatilag kinyomtatja az idegrendszerednek a félelem komponensét.
Ha úgy nézzük, hogy az emberi agy, a képzelet egyfajta kozmikus, istentől származó vonásunk, valószínűleg láthatjuk a szerrel a félelem ösztönének ősi állapotát. Inkább egyfajta időutazásnak gondolnám a múltba, vagy egy totális disszociatív állapotba inkább, mint a valóság tiszta látásának.

A valóság megkérdőjeleződésénél az alternatív valóság témájánál azért az a kérdés is felmerül, hogy salvián miért egy ilyen fajta dolgot látsz, dmt-n vagy gombán miért egy kellemesebb fajta, színes végtelent?

Továbbá miért próbálunk valóságot keresni izolált agybaszogatással, mivel a valóság sosem izolált? Hol az ősi nyugalom, az ősi szeretet, a totális empátia, a mindenbe beleszarás állapota? Az a baj, hogy ha ezeket a komponenseket is bedobjuk a zsákba, újra a földön vagyunk.

Nem mondom, hogy az arra alkalmasaknak nem lehet hasznos a félelem komponensébe való betekintés, de a legtöbb embernél simán tartós megborulást okozhat.

További érdekes kérdés amúgy, hogy miért kell a fizikai testedbe bejuttatnod valami különleges dolgot, hogy kiláss egy illúzióból? Ez kicsit paradoxon. Persze tudom, egy fizikai valóságot is el lehet képzelni, csak nemtom, ott miért működik egy fizikai szétbaszó, miért nem védekezik ellene az illúzió?

Továbbá miért kell az embernek mindig megtalálnia a legrosszabb lehetséges dolgot, ami létezik? Ez valami kényszeres elbaszottság :D

 

 
5064. gombasz2018. július 30. 12:34
 
 
Ezekkel a dolgokkal nagyon sokat lehet veszteni , de viszont nyerni sokkal többet lehet. Mindenki a maga erejéhez mérten nyer vagy veszít vele. Ilyen egyszeru.
 

 
5063. ppnqdd2018. július 30. 00:47
 
 
Erre ezt tudom mondani :)
És ezek egy narkós szavai, aki megélte ezeket.

"Mind túlélésre vagyunk berendezkedve. Elfogyott a hatvanas évek üzemanyaga. Ez volt a végzetes repedés Tim Leary kísérletén. Felráztuk Amerikát az öntudat robbanását terjesztve, anélkül, hogy törődtünk volna a valóság húskampójával, ami azokra várt, akik túl komolyan vették a gurut. A sok szánalmas mohó narkomániást, aki azt hitte, hogy békét és megértést tud venni egy háromdolláros cigivel. De amit vesztettek, az a mi veszteségünk is. Leary a guru magával vitte a sírba annak az életnek az illúzióját, amit megalkotott. Az állandó nyomorékok generációja, a bukott keresők, sose vették tudomásul, hogy tévedés a narkósok közösségének alapvető feltételezése. Az az elkeseredett elképzelés, hogy valaki, vagy legalább is valami erő vigyáz a fényre, az alagút végén."
 

 
5062. gombasz2018. július 29. 21:12
 
 
Nekem erről most Castaneda könyvei jutnak eszembe.
Többek között szó van ezekben a tanitasokban a világról mind a mindennapi , konszenzusos valóságról, mind a módosult tudatallapotokban tapasztalható világról.
Mi is jön le ebből tanulsagkent?
Igazából mindenkiben megvan ez a fajta magasabb tudatallapot, tudatosság. Már szuletesunktol fogva bennünk van a lehetőség csak sajnos ezeket elnyomjuk a mindennapi gondjainkkal, szokásainkkal. Ez mondjuk a rendszer és a társadalom hibája is. Mindenkinek megvan a lehetősége hogy felemelkedjen a tudata és hogy már földi életében elerjen egy magasabb tudati szintet.
Ezt azonban csak nagyon kevesen teszik meg , miért ? A csorda szellem miatt, mindenki megy a többi után akkor is ha az jó , akkor is ha nem. Nagyon kevés olyan ember van aki túl tud lépni önmaga és a társadalom által kreált akadalyokon.
A különböző phszichedelikumok pont ebben nyujtanak segítséget. Olyan kapukat nyitnak meg melyeket maximum több évtizedes munkával , meditacioval, tudatos élettel érhetsz el .
Castaneda is arról ír hogy don Juan szerint a kulcs magunkban illetve az eletmodunkkal van. Elmondja hogy legfőbb gond a belső parbeszedunk.
Szerinte ebben rejlik a valódi megismerés kulcsa. Valóban gondoljunk csak bele mi van akkor ha az egész világ csak azért ilyen amilyen mert mi tudatos lelkek ilyennek krealjuk meg. Mi lenne ha a gondolkodásunkat , társadalmi beidegzodeseinket , patterneinket eldobnank és a valódi enunkkel , valodi egonkkal néznénk a világra.
A különböző keleti tanok is ezt akarják elérni a meditacioval illetve más módszerekkel .
Nem is csoda hogy a phszichedelikumok nagy része tiltólistán van a rendszer által. Mi lenne ha egyszerre mindenki felebredne a matrixbol és rajonnenk hogy valójában egész életünkben egy jeghegybe próbáljuk belevesni a nevünket és ha sikerül is mit érünk el ? Semmit.
 

 
5061. ppnqdd2018. július 29. 10:15
 
 
Sziasztok!

Mostanában, valszeg a nyári meleg és a rossz alvásom miatt elég kellemetlen hangulattal küzdöm, gondolom mások is, a sok nyűglődés közben pedig előjött a halál gondolata, a halál gondolatáról a hinduizmusra és a buddhizmusra lendültem tovább, ahonnan jött a salvia trippek olvasgatása.

Biztos vagyok benne, hogy soha, de soha nem fogok tolni belőle, annyira bizarr, annyira sötét, annyira horrorisztikus, hogy az elemző agyam egy kis koffein segítségével még az élménybeszámolók alapján is rá tud pörögni, rendes fáj leállítani utána.

Most azoknak szeretnék írni egy ötletszerű felvetésről, akik nagyjából megélték, érzik a súlyát, a "valóságát" a zsálya tippeknek és esetleg kellemetlenül is érzik magukat az életben emiatt.
A mondandóm célja legyen:

Az elméletek valósága
Bárhogy is van a világ valóságossága, ugye a zsálya ezt kérdőjelezi meg , most nem akarom ezt részletesen leírni, tudja, aki olvassa.
Vegyük a klasszikus nézőpontját a kérdésnek. Az elménkben lévő szellemi komponensünket brutálisan aktiválja a hatóanyag, ami miatt a képzeletünk gyakorlatilag a végtelenségig száll, hogy azt megszemlélve általános érvényű megállapításokat tehessünk a létezésről.

Persze pontosan nem lehet tudni a működést, de a lényeg tényleg valami képzettágítás a bennünk élő ősi fantázia segítségével, az emberi viszonyítási pontot véve alapnak, egyfajta illúzió. Persze felvetődik a kérdés, hogy mi az illúzió és mi nem.
Szerintem azzal is egyetértenek a legtöbben, hogy ez a képzeletnek egy nagyon brutális, mély, távolra szálló változata.
És itt jön az indirekt bizonyítás.

Vajon a hétköznapokban is használjuk a képzeletünket hétköznapi feladatokra? Persze. Hasonlítható az intenzitása a salvia tripnél jelentkezőhöz? Koránt sem, több nagyságrendnyi különbség mutatkozik.
És mégis milyen gyakran hibáznak az elméleteink, az elképzeléseink, az eszméink ilyen bagatell dolgoknál, vegyünk egy elég jól kigondoltat: kommunizmus? Szinte mindig. A valóság állandóan felülírja, javítja, módosítja őket.

Na most ha ilyen egyszerű dolgoknál ilyen hibákat vét a szellemi voltunk, milyen hibákat véthet az olyan nagyságrendekkel komolyabb problémák megoldásánál, mint hogy mi a létezés?

Szerintem érdemes néha az okoskodó embernek hallgatnia a vallásokban leírt bölcsességekre: a világ olyan összetett, hogy az emberi elmével fel nem fogható megőrülés nélkül, emiatt érdemes a természetes korlátainkra hagyatkoznunk, esetleg csak finoman kitekintenünk abból, megérzés szinten.
Ugye, hogy a kis elcseszett életünkben is ezek a finom, megérzésszerű elméletek működnek legjobban, a beteg képzettársításokkal szemben?
 

 
5060. Revemu2018. május 29. 00:53
 
 
0.05, pipába be, gyújtás, egy slukkra le, lent tartom sokáig (még tudnám, de kifújom, gondoltam ennyi már elég lesz) első gondolatom á ez kevés volt, nem fog hatni. 1 másodpercre rá:
megindul a hullámzás, idézem magam: "hűha, megint ugyan az a régi salviás érzés", gyors letettem a pipát az asztalra, amíg képes voltam rá :D
Következő pillanat, egy üregben vagyok benne, elég mélyen, valami elem vagyok benne, a lyuk tetején a szobámat látom, illetve egy fiú szobáját, aki nem én vagyok, de tudom, hogy mégis, csak nem tudom, hogy ki Ő.
Ekkor a sitterem elmesélése alapján annyit mondogattam, hogy "Szé..Szétnyílt...Sz...." ez előttem egy vízió volt, szétnyílt az egész világ, a tudatom kettéhasadt és darabokra tört. Olyan érzésem volt, mintha a testem hozzá lenne
csatolva egy nagyobb egész valamihez, az egész gerincem hozzá lenne nőve. Félig ültem az ágyamon, a hátam pedig a falnak támaszkodott, ez adhatta a "hozzánőtt" érzést. Próbáltam néha feljebb kelni, de olyankor a trip alatt azt éreztem,
hogy saját magam szakítom ki ebből a testből és mindig átalakulok, valami újabb része leszek, ez kellemetlen érzés volt.
Lent a lyuk legalján, az egom teljesen darabokra hullott, itt a tudatommal mozgattam a pár hozzám közel álló nagy darabot (ezek élő szerv szerű dolgoknak tűntek), erre picit átalakultunk, ugyanis mintha egy spirál alakú szerv része
lettem volna, mellettem fura entitás(ok) voltak, előttem szembe pedig mintha egy fogsorszerű szintén szervből hullottak volna ki a "fogak", mindegyiknek volt valami fura jelentése, amiket tudtam is, de az utolsó kihullott darabnál,
nem tudtam mondani, hogy mi az, az entitások pedig még mondogatták is nekem, hogy "De te tudod mi az" ezt persze nem magyar nyelven, de megértettem, viszont nem tudtam kinyögni. Ahogy mozgolódhattam, egyre feljebb kerültem a lyukban,
és már több dolgot sikerült kivenni a szobámból, viszont annyira elvesztettem az egóm, hogy nem tudtam, ki vagyok, mi a nevem, a múltam. Csak azt tudtam, hogy az a szoba ahol vagyok, amibe nőtt ez a lyuk, kijuthatnék, és az enyém
lehetne
(még szép mert az enyém is :D) de akkor ez kicsit ilyesztő volt, mert érzésre nagyon sok ideje annak az egésznek a része voltam már, picit az az érzésem támadt, hogy "ők" nem szeretnék, hogy "visszaalkuljak", maradjak csak velük
a helyemen, ahová tartozom. A sitterem egyszer lement vízért, mert kérhettem (bár ez nekem kimaradt), viszont amikor lement, mondta, hogy csak pár perc, és vége, ekkor már el tudtam szakadni kicsit a lyukból, tudtam, hogy vége lesz
hamarosan,
kezdett visszaépülni a tudatom, amit abban a pillanatban már meg is bántam, mert szivesen maradtam volna még ott kicsit ismerkedni az entitásokkal, ezért biztos, hogy lesz még találkozónk...
Utólag úgy érzem, mintha a saját testem lett volna a lyuk, a saját elmém, aminek a legmélyén voltunk az öreg Divinorumékkal. Meg kell jegyeznem, hogy a hang(ok), aki(k) beszélt(ek) hozzám, női entitások voltak, de most nem az a tipikus
salvia nő, mint pár régebbi utazásaimban. Sajnos kivenni nem nagyon tudtam, mert nagyon sok minden történt akkor, de érdekes volt, hogy annyira nem voltak ilyesztőek, mint régebben. Mintha támogattak volna, segíteni akartak volna
"megmaradni a helyemen"
Visszatéréskor az átmenetben, mikor már volt egy kis tudatom, a sitteremtől egy kicsit megilyedtem, úgy éreztem, mintha ő tudná, hogy most mi volt ez az egész :D Ami persze most már viccesen hangzik, de akkor fura volt, hogy teljesen
természetesen viselkedik :D Egy ideig nem is hittem el, hogy fogalma sincs semmiről, hol voltam és kikkel beszéltem :D
Ez volt életem egyik legjobb salviás élménye :)
 

 
5059. Sel2018. május 2. 04:05
 
 
Köszönöm, így már értem.
 

 
5058. estimese2018. április 30. 09:40
 
 
Internetes keresővel meglelheted a kulcsot. Gola kulcs, vagy dugó kulcs néven.
Hirtelen ezt a videót találtam: https://m.youtube.com/watch?v=JVQE6_1O-qg
 

 
5057. Sel2018. április 29. 21:45
 
 
Még aznap elolvastam a válaszod, amikor írtad, de nem értettem. Gondoltam fáradt vagyok, vagy valami. Ma megint neki futottam és most se tiszta. Mi az a 15 góla kulcs. Meg az egész rendszer nem tiszta számomra. Van erről valami youtube videó?
 

 
5056. estimese2018. április 22. 14:50
 
 
Én tovább ben tartom, vagyis ameddig bírom... Ha rögtön kifújod, lehet elmarad a lényeg...
Nekem bevált két PET palack. Az egyik nagyobb átmérőjű kell hogy legyen mint a másik. A nagyobbnak levágom a tetejét, a kissebb átmérőjűnek meg az alját. Úgy, hogy egymásba férjenek. Ezután az alsót feltöltöm vízzel, majd beleteszem a másik részt, aminek a kupakját leszedem. A palack nyílásába (ahol eredetileg a vizet iszom) oda bele fér egy 15 góla kulcs, aminek a belsejébe teszek egy fém szitát, vagy megcsinálom alufóliából is amit kilyuggatok. Ebbe rakom a levelet. Meggyújtom és a másik kezemmel húzom fel a levágott aljú palackot. Ez beszívja a füstöt. Csak nem húzom ki teljesen a vízből. Majd leveszem a 15 gola kulcsot. És betolom a füstöt... Sokszor elegendő egy levél... Ez módszer nekem legjobb a zöldnél is.
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (16 írás)

Airborn: Térszakadás (2008)

Goloka: A végtelen határán túl (2009)

Janos666: Érdekes egy növény (2008)

Majom: Csavarodás Salviával (2007)

Névtelen: Látnokzsálya (2001)

Névtelen: Majdnem megvilágosodás (2001)

Névtelen: Lényeg (2002)

Overmind: Utazás, zenével (2008)

Polimer: Bűnhődj! (2003)

Precíz: Három a magyar igazság (2008)

Scp: Egy közepes, viszonylag átlagos salvia-trip (2007)

Sos-syde: Először és utoljára Salvia (2006)

Szeder: Symmtrical EarthGround (2006)

TOM1: A leírhatatlan tanítás (2009)

TOM1: Önértékelés (2009)

Vegha: Száraz trip (2003)


Kapcsolódó beszámolók / külföldi (fordítások) (3 írás)

Innocent: Olyan vigyázód legyen, akiben megbízol! (2001)

Névtelen: Valóságváltás (2001)

Tree: Tizenéves tölgyfa voltam! (2001)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.