DAATH

Az élet apró dolgok óriási halmaza.

Oliver Wendell Holmes

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

MarcoS


Létrehozás ideje:

2002. április 18.


Utolsó hozzászólás:

2020. augusztus 5.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

258006 letöltés
5159 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája (magyar)


Salvia Divinorum

MarcoS, 2002. április 18.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Látnokzsálya témájú részletes információk az Anyagismertetőkben, a Könyvtárban valamint a salvia.tvn.hu oldalon találhatók.

Szalvia termesztők kézikönyve az Egykalapalatton.

A témakörbe írt élménybeszámolók összesítései: I II III

Kérjük, NE írj be kereskedelmi jellegű, látnokzsálya beszerzésével kapcsolatos hozzászólásokat (üzletek, címek, weboldalak, árak stb.).

ONLINE szalvia-kérdőívek:
"Általános" + "Test"

 
5159. ppnqdd2020. augusztus 5. 19:56
 
 
Hát nekem az ego inkább azt jelenti (bár nem ez a közismert meghatározása), hogy elhiszed azt az illúziót, hogy te egy különálló valami vagy, nem pedig a véletlenek összjátéka.
 

 
5158. Reiker002020. augusztus 5. 19:10
 
 
Ha a közeledsz az ÈN-hez ,ami nem azonosul az ego-val. Akkor hogy lehetne ego trip?
 

 
5157. ppnqdd2020. augusztus 5. 18:50
 
 
Reiker00, mennyire értesz egyet azzal a feltételezésemmel, hogy nem ego vesztés trip, inkább ego trip? Úgy értem, hogy nem elveszted az ÉN érzést, hanem közeledsz hozzá és inkább minden mást kezdesz elveszteni helyette.
 

 
5156. Reiker002020. augusztus 5. 08:45
 
 
Alapból az ,hogy sokszor nevetèssel kezdődnek a trippek elèggè kizárja a Lucifer jelleget nálam :D meg azaz ismerős "tèr" ahova rak ,èrzed , hogy nincs mitől fèlni. Bár mèlyebb szinteken nem tudom milyen lehet
 

 
5155. ppnqdd2020. augusztus 4. 23:39
 
 
Eléggé jellegzetes salvia élmények. Én azért nem próbálom, mert egyrészt nem merem, másrészt meg van egy olyan spirit zizim, hogy talán ezzel megszegném a személyre szóló "tiltott gyümölcs" parancsot :D.

Nem érzel egy kis Lucifer jelleget? Lehet Lucifer egy női spirit? Ez eléggé nem píszíí mondjuk :D.
 

 
5154. Reiker002020. augusztus 4. 14:01
 
 
Sziasztok! Leîrom pár èlmènyem hátha valaki èrdekesnek találja: legeslegelső 10 ève sima levelekkel:
Sörösdobozra raktam,nem tudom mennyit mèg kis kezdő voltam .
2.slukknál már előjött egy ilyen èrzès mintha kisgyerek lennèk aki valami rosszban sántikál ès mindjárt lebukik a szülei elött. (Ez a feeling elèg sokszor előjött akkoriban ) Szègyelltem magam de rászîvtam mèg egyet. Elkezdett szúrni minden ami a bőrömhöz èrt ,levetkőztem meztelenre kinn az udvaron. De mèg a hajam is szúrta a fejbőröm. Be akartam menni a szobámba ,az ajtóban 10msre èreztem egy hihetetlen èrzèst (addig is nagyon èrdekelt a spiritualitás de ez volt nekem a bizonyîtèk) ,hogy valakik akiket ismerek folyamatosan velem vannak mindîg, nagyon nagyon szeretnek bármit is csinálok. Boldog voltam. Lefeküdtem ,beszèlt hozzám a növèny női energiája èrzelmekkel,nem szavakkal. Olyan volt mintha több èvnyi tudás menne át rajtam pár perc alatt. Utána órákig csak feküdtem ,hogy meg tudjam ezt emèszteni. Volt pár trippem mèg(tárgyak összevesztek egymással a szobámban stb),majd hónapokkal kèsöbb is vettem de az kis bizsergèsen kîvül nem adott semmit. Aztán abba is hagytam (nem volt ilyenre pènzem) . Sok èvre rá újra szerencsèm volt hozzá ,mintha egy kedves règi barát üdvözölne ,egyből abban az ismerős tèrben voltam ,otthon. Sok sok nevetèssel ès tèr èrzèkelès torzulással (mèsz előre ès mintha hegyet másznál). Vagy ülsz egyhelyben ès mintha folyamatosan hátra akarnál esni.
Ennyi lett volna :) mèg ismerekedem vele.
 

 
5153. ppnqdd2020. július 23. 00:04
 
 
Sziasztok! Újabb kissé agyament tézis következik újabb pár tucat élmény elolvasása és néhány háborús film megnézése után.

Várom a valós salvia élményekkel rendelkezők megerősítő/elutasító véleményét!

Szóval a top háborús drámák nézése közben esett le a tantusz, hogy a háborús veteránná fejlődési folyamat tökre hasonlónak tűnik, mint a salvia élmény, csak sokkal lassabb és tartósabb. Az újonc katona kezdetben minden egyes halottat megsirat, minden egyes mozzanatra figyel, minden egyes pozitív vagy negatív élményt mélyen megél. A "fejlődési" folyamat során (ez főleg tényleges háborúra, nagy nyomásra igaz) azonban lefojtja az élményeket, eltávolodik a valóság részleteitől és már csak a lényegre figyel. Ha valakit túl nagy behatás ér, hajlamos lehet tartósan elzárkózni a külvilág élményeitől és már csak igen elnagyolt képekben érzékelni azt.
Mondhatjuk szerintem, hogy egyfajta disszociatív belső valóságba kerül az illető.

Az életünk, a fejlődésünk során is hasonló folyamatot látok. Kisgyermekként olyan, mintha a tudatunk még félig a kavargó, színes fantáziavilágban lenne, mindent nagyon erősen megélünk, sokszor túl erősen, túl kiszolgáltatottan.
A felnőtté válás útján a háborús példához hasonlóan, csak annál finomabban megtanuljuk kizárni a felesleges élményeket és a lényegesekre koncentrálni. A színes világ hullámokban vissza-visszatér, de már nem annyira általánosan, mint a gyermeki tudatunknál.

Az élet aztán vagy megöregedve, vagy korábban szakad meg. A korábban megszakadásra nehéz szabályszerűséget találni, de talán az öregedő tudat passzol a pattern-embe.

Aztán ott a halál, amit teljesen olyannak képzelek el, mint amiről egy-egy intenzívebb salvia élmény beszámol: az élményektől, a kapcsolatoktól való teljes megfosztottság. Találkozás valami ősi, energiamentes, tiszta állapottal.

Aztán újraindul a vágyódás a fantáziavilág felé...
 

 
5152. ppnqdd2020. június 1. 21:15
 
 
Nem teljesen tiszta, amit írsz, de nagyjából értem. Nem rég láttam egy videót a relativitás elméletről és tökre megtetszett. Ott az a lényeg, hogy ha mész mondjuk az autópályán az autóddal, nem lehet megmondani, hogy az autópálya megy-e alattad, vagy ténylegesen te mész.

A tudatnál is ezt érzem, ezt a relativitást: a külső és belső világot. Ha befele mész, akkor csak egy megfigyelője vagy a világnak és te vagy a központ. Ha meghalsz, a világ szertefoszlik, mint egy álom és te ott maradsz a meztelen tudatoddal.

Ha kifele mész, akkor a belső világ létezése csak egy illúzió, a tested, az idegrendszered felépítő apró komponensek összessége, a megélt élmények: csalódások, sikerek, tanult dolgok egyvelege. Ha meghalsz, porrá leszel és beleolvadsz a mindenségbe.

Ha a relativitás igaz erre, akkor a kettő között nincs ultimate döntési lehetőség. Mindkettő örökké igaz marad.

A te szempontjaidnál is ez a relatív kettősség jelenik meg, attól függően, hogy épp belülről néz az ember kifele, vagy kívülről befele.
 

 
5151. Yeti19972020. május 31. 11:25
 
 
Mi a bizonyíték, hogy a pszichedelikum nem csak az állandóan aktív elmét "pörgeti fel"? Egy megvilágosodott ember (aki már egyáltalán nem azonos az elmével, ergo nem lát valótlan dolgokat) nem hallucinál lsd-n. Tudom, mert ismerek egyet, mindegy mennyit vesz be (400 mikrogramm akár), semmi hatása nincs. Ha elszív egy spanyát, akkor egy kis áldottságot érez még, de mivel amúgy is ebben él, ezért nem számít neki annyira. Szóval ő azt mondja, hogy a pszichedelikum nem más, mint erőltetett meditáció. A meditáció is addig működik, amíg az ego (az elmével való azonosulás) működik. Ez az ember, akit ismerek, azt mondja, hogy soha nem tapasztalhatsz semmi mást, csak a saját agyadat. És hogy minden más félreértés csak abból adódik, hogy a még nem teljesen felébredettek ezt félreértették, és úgymond "hittek a tapasztalásnak". Ő azt mondja, hogy a halállal vége is mindennek egyből. Mit gondoltok erről?
 

 
5150. Reiker002020. május 27. 03:08
 
 
Azt olvastam a csalán levèl permet egy idő után megvastagîtja a leveleket ,hogy a bogarak ne tudjanak olyan könnyen lakmározni belőle. Ez jelenthet többlet salvaronin A termelèst hölgyemènyünknèl?
 

 
5149. ppnqdd2019. december 28. 00:20
 
 
Hallottatok már erről? Szerintem nagyon találó világkép. Főleg a salvia tripekhez illik. Maga az oldal elég ilyen katyvasz konteógyűjtemény, de maga ez a cikkfordítás frankó.
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2018/01/a-panpszichizmus-orult-dolognak-tunik.html
 

 
5148. ppnqdd2019. november 2. 09:13
 
 
Megnézem, ha lesz egy kis időm, me' mostanában nem sok van.
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (16 írás)

Airborn: Térszakadás (2008)

Goloka: A végtelen határán túl (2009)

Janos666: Érdekes egy növény (2008)

Majom: Csavarodás Salviával (2007)

Névtelen: Látnokzsálya (2001)

Névtelen: Majdnem megvilágosodás (2001)

Névtelen: Lényeg (2002)

Overmind: Utazás, zenével (2008)

Polimer: Bűnhődj! (2003)

Precíz: Három a magyar igazság (2008)

Scp: Egy közepes, viszonylag átlagos salvia-trip (2007)

Sos-syde: Először és utoljára Salvia (2006)

Szeder: Symmtrical EarthGround (2006)

TOM1: A leírhatatlan tanítás (2009)

TOM1: Önértékelés (2009)

Vegha: Száraz trip (2003)


Kapcsolódó beszámolók / külföldi (fordítások) (4 írás)

Innocent: Olyan vigyázód legyen, akiben megbízol! (2001)

Névtelen: Valóságváltás (2001)

Salviaaah: Ötös szintű áttörés szalviával (2013)

Tree: Tizenéves tölgyfa voltam! (2001)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!