DAATH

A spermának angyali erényei vannak, mert a meg nem fogant lényeket tárolja.

Salvador Dalí

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

MarcoS


Létrehozás ideje:

2002. április 18.


Utolsó hozzászólás:

2019. szeptember 28.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

251265 letöltés
5146 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Salvia Divinorum

MarcoS, 2002. április 18.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Látnokzsálya témájú részletes információk az Anyagismertetőkben, a Könyvtárban valamint a salvia.tvn.hu oldalon találhatók.

Szalvia termesztők kézikönyve az Egykalapalatton.

A témakörbe írt élménybeszámolók összesítései: I II III

Kérjük, NE írj be kereskedelmi jellegű, látnokzsálya beszerzésével kapcsolatos hozzászólásokat (üzletek, címek, weboldalak, árak stb.).

ONLINE szalvia-kérdőívek:
"Általános" + "Test"

 
5146. ppnqdd2019. szeptember 28. 23:32
 
 
Unaloműzőnek javaslom ennek a versnek a megértését. Akkoriban még nem volt 50x-es salvia kivonat, mégis ilyeneket írt, hogyan?
https://www.magyarulbabelben.net/works/en/Eliot,_T._S./The_Hollow_Men/hu/11267-Az_%C3%BCresek?interfaceLang=en

"Mi vagyunk az üresek

A kitömött emberek

Jaj! összehajlunk

Összehajlik szalmabélű kobakunk.

Száraz hangunk

Mikor összesugdosunk

Halk és nincs értelme semmi sem

Mint a szél száraz gyepen

Vagy patkányláb tört üvegen

Száraz pincékben odalenn"

Eliot, T. S.: Az üresek
 

 
5145. estimese2019. szeptember 28. 21:44
 
 
Mókás ötlet az alternatív állapot, nehéz elképzelni hogy három órát eltölteni ott, hogy itt nem is létezem, hanem máshol, vagy én vagyok minden állapot. Na ez kemény lenne. Ilyenkor már kellene egy vigyázó...

Amúgy érdekes az az emberi tulajdonság, hogy ezt mire akarja haszni. Átnézni odaátra, ésakkor mi van. Elmúlik és újra itt vagy. Olyan mintha elfogyna a hajtóanyag azelőtt, hogy elhagynám a bolygó gravitációs terét.

Tudom, hogy a tudat soha sem hal meg, minden egy, a test nem én vagyok, stb... és mit lehet ezzel kezdeni? Van még ennél is több? Hova tovább?
Nincs salvia közösség a környéken. Nincs kivel beszélni. Az embereket jobban érdekli az alkohol, tv, konzum, milyen kiegészítő kell a szerep eljátszásához...

 

 
5144. ppnqdd2019. szeptember 28. 19:49
 
 
Ja, a citromsav eléggé oldja a fogat.
Mikrodózis? Hát nem tudom, inkább talán a közepes dózis lehet érdekes rágcsálva, ha ilyen egész napos alter állapotokat akarsz elérni :D
 

 
5143. estimese2019. szeptember 28. 09:27
 
 
Kipróbáltam citromsavval, pár másodpercig volt a számban, mert nagyon savanyú, meg ugye a fogzománc is bomlik. Intenzitásban nem volt semmi +, de azt mondanám, hogy a hatás egy percen belül megkezdődött. Valószínüleg a pH a lényeg. Ha azt veszem a salvinorin oldódik kis mértékben vízben is. Rágásnál a szájban is általában a savanyúbb a pH.

ppnqdd: találkoztál már a salviánál microdosing-al?
 

 
5142. estimese2019. szeptember 27. 12:31
 
 
A növény illegális vagy a használata illegális?
Ahol én létezem a növény legális, de az inkvizíció bünteti a használatát. A paragrafus toxikománia. Akkor egy picivel több itt a szabadság, mint a keresztény alkoholista Magyarországban :-D

Akkor az aszkorbinsav (Cvitamin) segíti a kioldódást? A pH a lényeg?
 

 
5141. ppnqdd2019. szeptember 27. 00:04
 
 
Ja és a salvia illegális, illegális cselekményre pedig nem biztatlak, úgyhogy ez csak egy lehetséges használati mód leírása volt, nem ajánlás!
 

 
5140. ppnqdd2019. szeptember 26. 18:15
 
 
Estimese, kösz az élményt, érdekes, ez a felelősség dolog, amit írsz. Meg ugye a nagy filozófiai kérdés: ki irányít? A környezeted határoz meg téged, vagy van egy éned, ami dönt? Nehéz kérdés.

Tudod mit próbálj ki? De csak saját felelősségre! Ugyanígy a nyelved alá, de rá még
úgy 1000mg aszkorbin savat. Tuti nem fog kelleni annyit várnod. Az intenzitás viszont kérdőjel. Valószínűleg jóval erősebb lesz, ha bírod a marást.
 

 
5139. estimese2019. szeptember 25. 10:25
 
 
Kérdés: próbálta itt valaki a salviat elrágva?
Tegnap két tenyér méretű levelet gombócoltam egybe, és kimentem egy ebbel sétálni a kert végébe. Ahogy bezártam a kert kaput, beraktam a számba, megnéztem az órát, majd rágni kezdtem. Mikor péppé rágtam a sok nyállal elkevert valamit elkezdtem a szájüregben öblögetni csukott szájjal, hogy ne köpjem ki. A végére édes lett az íze... Kb 10 perc ha eltelt, feltűnt, hogy a büdöske színe élőbb, mint szokott lenni. Majd elindult a csavarodás. Balról. Kb ez vagy két órán át volt érzékelhető, utána mentem aludni...+volt egy felelőség érzet a személyem és környezet iránt. Lényegében, hogy ki hozza a döntéseket. Én vagy a személyem :-) Az ember az akin keresztül végrehajtom a tettet. Vagy végigérzékelem a személy tettét, akit az érzelmek irányítanak.
Tehát elrágva tovább tart a hatás, de ezt le is írták. Pl egy kis levélke ad valamilyen tetterőt. Örömöt a cselevekvésben...

 

 
5138. ppnqdd2019. augusztus 21. 04:35
 
 
Kicsit sok monológot írok, remélem valaki elolvassa egyszer. Próbálom azért úgy tálalni, hogy ne csak öncélú blogolós fejtegetés legyen.

Az előzőekhez képest egy jóval egyszerűbb gondolatom támadt:
A valóság szoros összefüggésben állhat a világgal kapcsolatos tudásunkkal.
Vagyis, különböző valóságot érzékelsz, ha kevesebbet, vagy ha többet tudsz a világról. Jó persze ez nem egy nagy találmány de mégis érdekes lehet.

Nézzük a salvia élmény szempontjából: a salvia trip ugyanis szimulálja a világ összefüggéseinek teljes megértését, vagyis egyfajta isteni tudást.
Alapjáraton, salvia nélkül úgy érezzük, hogy az életünk, az élet utunk egy kiszámíthatatlanul bonyolult összefüggésrendszer, amit ugye a döntéseink és a környezetünk egyszerre alakít. Ehhez az érzéshez nagyban hozzájárul a korlátozott tudásunk a dolgokról.
A salvia hatása alatt ellenben azt érezzük, hogy ez az egész kiszámíthatóvá vált. Nem hogy a környezetünk egy előre legyártott mese, de a tudatunk döntései is azok. Az az igazság, hogy ez tudományosan is belátható, hogy így van, de számunkra (az életünk szempontjából) nincs túl nagy jelentősége.
Ha azt mondanám, hogy a döntéseinket az agyunkban lakozó aprócska szellemi lények irányítják, a legtöbben azt mondanák, hogy kiégett valami biztosíték bennem. Ha azonban azt mondanám, hogy a döntéseink az ösztöneink, a tudatalattink, az érzékeink, a tanult dolgaink, a kultúránk, a szokásaink stb. alapján születnek, egyből tudományossá válik az állítás, pedig ugyanazt mondom, csak a lények a salvia szimbólumai egy olyan tudatállapotból, ahol a tudatunk ismeri a felsorolt tényezők bonyolult és mély szabályrendszerét.

Ez az, ami miatt a valóság és a tudás szorosan kapcsolódik.
 

 
5137. ppnqdd2019. augusztus 9. 22:39
 
 
Érdemes elolvasni a hindu valláskörben is a gondolatoknak megfelelő fogalmakat:

[Brahma]
a semmi és a minden, a nagy üresség és a nagy egység,
talán ez az, amit a salvia mutat https://hu.wikipedia.org/wiki/Brahma

[Prakriti]
ez a DMT által mutatott világ szerintem, de én többet látok benne, mint a hinduk https://hu.wikipedia.org/wiki/Prakriti

[Dzsíva]
A megtestesülés valamilyen formája https://hu.wikipedia.org/wiki/Dzs%C3%ADva

[Szanszára]
A lét örök körforgása https://hu.wikipedia.org/wiki/Szansz%C3%A1ra

[Avidja]
A tudatlanság, ami a körforgást okozza https://hu.wikipedia.org/wiki/Avidja

 

 
5136. ppnqdd2019. augusztus 9. 21:59
 
 
EZT OLVASD ELŐSZÖR!

Elsőre kicsit félreírtam. Úgy, ahogy mondod, a disszociatívak, mint a salvia, kimozgatnak abból az állapotból, amire a tudatod alapjáraton rácsatlakozott. A kimozdítás után viszont gyakran megtörténik, hogy a tudat átállítódik és valami másba kapaszkodik bele, ezért írtam a beleélést, de pont az ellenkezője történik.
 

 
5135. ppnqdd2019. augusztus 9. 21:30
 
 
Értem, amit mondasz, lehet néha félreérthető az ego szó használatom. Nekem az ego nem egy aktuális létállapot, hanem az, hogy te vagy a megfigyelő, te vagy te, tökmindegy milyen szerepben., a testedtől függetlenül. Ez lehet rossz szóhasználat, nem tudom, mivel nevezhetném el. Legyen az, hogy az éned, vagy az isteni darabod, amitől magadnak érzed magad. A megfigyelő, ami te vagy.
Amit írsz, egy tipikus disszociatív érzés, a tudatod képes bármilyen szerepbe beilleszkedni, legalábbis az absztrakt komponense. Ezért hívom absztrakt komponensnek, mert különálló, önálló.

Szerintem ez az egész két oldalról közelíthető meg. Képzeld el, hogy van egy nagy isteni egység, ami az isteni tudat összes lehetőségét tartalmazza, amiről leválasztható egy egyedi tudat.

Képzeld el, hogy lehull egy mag, betemeti az avar, a föld, stb. ráesik az eső és rengeteg, rengeteg dolog összjátékából elkezd kicsírázni egy növény. Ehhez a növényhez tartoznia kell egy absztrakt tudatnak is, egy olyannak, ami pont megfelel annak a bonyolult kombinációnak, ami a sok-sok összefüggésből és kapcsolatból összeállt. Nincs egyik a másik nélkül, csak együtt léteznek.
Tehát szerintem minden asszociációhoz kell egy absztrakt kijelentés is.

Ezt úgy tudod könnyen megfogni, ha a másik oldalról közelítesz és azt mondod, hogy igazából nem létezel te, nincs egy szilárd éned. Az éned a testedtől, a genetikádtól, a neveltetéstől, a tapasztalatidtól, örömödtől, bánatodtól, szükségleteidtől függ, nem fix. Az, hogy te vagy, csak egy illúzió. Ha el tudod engedni a szilárd éned, ami túléli a megöregedő testeket és lélek vándorol, azt tudod mondani, hogy elengeded, had kerüljön vissza a természet körforgásába, akkor pont a salvi által mutatottal ellentétes oldalt látod meg.

Ha ennek az inverzét vesszük, akkor ott van az absztrakt éned, ami örök, állandó, nem az asszociációk alakítják, hanem ő alakítja az asszociációkat.

Nem tudom mennyire megy át, de szerintem ez összecseng mindennel, amiről eddig szó volt.
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (16 írás)

Airborn: Térszakadás (2008)

Goloka: A végtelen határán túl (2009)

Janos666: Érdekes egy növény (2008)

Majom: Csavarodás Salviával (2007)

Névtelen: Látnokzsálya (2001)

Névtelen: Majdnem megvilágosodás (2001)

Névtelen: Lényeg (2002)

Overmind: Utazás, zenével (2008)

Polimer: Bűnhődj! (2003)

Precíz: Három a magyar igazság (2008)

Scp: Egy közepes, viszonylag átlagos salvia-trip (2007)

Sos-syde: Először és utoljára Salvia (2006)

Szeder: Symmtrical EarthGround (2006)

TOM1: A leírhatatlan tanítás (2009)

TOM1: Önértékelés (2009)

Vegha: Száraz trip (2003)


Kapcsolódó beszámolók / külföldi (fordítások) (3 írás)

Innocent: Olyan vigyázód legyen, akiben megbízol! (2001)

Névtelen: Valóságváltás (2001)

Tree: Tizenéves tölgyfa voltam! (2001)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.