DAATH

„Tehát azt hiszed, tudod, mi az őrület?” Válaszom meggyőződéssel teli és szívből jövő volt: „Igen.”

Aldous Huxley

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

MarcoS


Létrehozás ideje:

2002. április 18.


Utolsó hozzászólás:

2019. március 26.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

247458 letöltés
5090 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Salvia Divinorum

MarcoS, 2002. április 18.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Látnokzsálya témájú részletes információk az Anyagismertetőkben, a Könyvtárban valamint a salvia.tvn.hu oldalon találhatók.

Szalvia termesztők kézikönyve az Egykalapalatton.

A témakörbe írt élménybeszámolók összesítései: I II III

Kérjük, NE írj be kereskedelmi jellegű, látnokzsálya beszerzésével kapcsolatos hozzászólásokat (üzletek, címek, weboldalak, árak stb.).

ONLINE szalvia-kérdőívek:
"Általános" + "Test"

 
5090. estimese2019. március 26. 18:11
 
 
GYERE VELÜNK állapot ismerős, kik azok akik hívnak, hogy ébredj fel? Ezt sokan megtapasztalják. A közlésnek van nyelvezete? Milyen nyelv az? Mit jelent az, hogy gyeplészkedtek? Mert ennek pl a hangzása magyarra hasonlít. Odaátról ahhoz volt köze, hogy itt vesztegelünk. Ha szót elemzem, a szó töve gyep, ami földhöz ragadt, gyeplő irányítást fejez ki, gyeplészkedtek- hogy ide ragadtunk és irányít valami? ... Érdekes lenne más kultúrkörbe ragadt egyének ilyen irányú tapasztalatát is megvizsgálni.
Ha egy alkohol függő mindennapjai a szesz körül forog, tágabb értelemben az életfüggők mindennapjai is az életről szólnak. Amitől nehéz szabadulni. Mert egy függőség sokaknak egy sóvárgó küzdelem.
Mikor kisgyerek testéből érzékeltük ezt a környezetet, akkor megtanították nekünk, hogy kisfiúk vagy kislányok vagyunk. Kisgyerekként ez nem érdekelt senkit, egy bizonyos pontig. És itt jön azonosulás csapdája, mert már ilyen korán lekötik a tudat figyelmét... Hasonló dolgokról hosszan lehetne írni...
Mivel a salvia megmutatja, hogy a világ több, mint ahogy a hétköznapi polgár felfogni képes, sőt körbeveszi ezt létformát, azon is túl van, akkor az a tudatállapot sokkal hogy inteligensebb mint a halandó öntudatlanság.
Lényegében életfogytig vagyunk itt, amíg tönkre nem megy a test annyira, hogy képtelen legyen működni. És ne feledjük, hogy utána is vagyunk. De nem itt, mert ez itt akkor nem számít.
 

 
5089. ppnqdd2019. március 26. 01:33
 
 
The reality we happen to be in, regardless of where it lies on the continuum, is not a prison, not unless we choose to see it that way. And if you choose to view reality as a prison, then it’s reasonable to view “salvia reality” as a prison with respect to the deeper reality containing it, and so on.

A valóság, ami jutott nekünk, tekintett nélkül arra, hogy a (tér-idő)kontinuum-on hol fekszik, nem egy börtön, hacsak mi nem úgy akarjuk látni. És ha úgy döntesz, hogy a valóságot börtönként értékeled, akkor illene a "salvia valóságot" is börtönnek hívnod tekintettel a még mélyebb valóságra, ami azt tartalmazza, és így tovább.

“Reality” is something we define, not something that is. When conscious experiences satisfy the definition, then we call the abstraction created by mind “real”. When conscious experiences fail to satisfy the definition, we call the abstraction created by mind “illusion”.

A valóság valami, amit mi definiálunk, nem valami ami csak úgy magában az. Ha az érzékelésünk (valóság)élménye kielégíti a definíciót, akkor az agyunk által kreált absztrakciót "valóságnak" hívjuk. Ha az érzékelt dolgok nem teljesítik a definíciót, akkor az agyunk által kreált absztrakciót illúziónak hívjuk.
 

 
5088. ppnqdd2019. március 26. 01:30
 
 
Olvasgattam külföldi oldalakon a Salvia valóságáról és azt vettem észte, hogy mint ahogy az élményeknél is, itt is általában kétféle szélsőség található meg: az a személyiség aki teljesen elutasít bármiféle koherenciát a mi valóságunkkal és kizárólag narkós tripként kezeli, és az, aki szerint az univerzumunk egy mátrix és átverés áldozatai vagyunk az életünkkel.
Ráleltem viszont egy ritka, tudományosabb hozzászólásra, ami szerintem megér egy ide bemásolást.

Szerző: gibran2, fórum: https://www.dmt-nexus.me

As time passes, it matters less and less to me to know what is real and what is illusion. It seems that reality, like many things in nature, is relative.

Ahogy telik az idő egyre kevésbé és kevésbé számít számomra, hogy mi a valóság és mi az illúzió. Úgy tűnik, hogy a valóság is, mint oly sok dolog a természetben, relatív.

An illusion is real to a perceiver within the illusion. In that sense, our everyday reality is as real as it gets. Maybe there is a deeper “salvia reality” or “DMT reality” which “surrounds” our reality. You suggest that when perceiving reality from the relative position of “salvia reality”, our everyday reality dissolves into illusion. This may be the case, or maybe not.

Egy illúzió valóság a megélője számára az adott illúzión belül. Ebben az értelemben a mi hétköznapi valóságunk annyira valós, amennyire csak lehet. Talán létezik egy mélyebb "salvia valóság" vagy "DMT valóság", ami körbeveszi a mi valóságunkat. Azt állítod, hogy amikor a (hétköznapi) valóságunkat szemléled a salvia valóság relatív nézőpontjából, akkor a mi valóságunk illúzióban oldódik fel. Talán ez az igazság, talán nem.

But why stop there? Why assume that “salvia reality” is an ultimate reality? It may itself be contained in a larger reality, and relative to a perceiver in that reality, everything in “salvia reality” (and our everyday reality) is illusion. Maybe there is no end to these “nested realities”.

De miért álljunk meg itt? Miért feltételezzük, hogy a "salvia valóság" a mindenek felett álló valóság? Talán ő maga is egy még nagyobb valóság része és az észlelő számára relatív abban a (nagyobb) valóságban. Talán nincs is végük ezeknek az "egymásba ágyazott valóságoknak".

Our dreams are contained in the reality that is everyday life, which may be contained in the reality that is “salviaspace”, which may be contained in a higher reality, which may be contained in a higher reality, etc., without end.

Az álmaink a mindennapi valóságunkon belül vannak, amit talán a "salviaspace" valóság tartalmaz, ami lehet egy még magasabb szintű valóság része, ami lehet egy még magasabb szintű valóság része, így tovább, vég nélkül.

It’s all illusion from the outside, and real from the inside. That’s just the nature of things.

Kívülről illúzió, belül valóság. Ez a dolgok természete.

 

 
5087. ppnqdd2019. március 24. 21:40
 
 
A totális egyedüllét kérdésén én is gondolkodtam, de ha a Salvia igazsága az abszolút igazság (nem hiszem), akkor ez nem releváns, mivel te is és én is csak a kollektív tudat illúziói vagyunk :D. Ez amúgy annyira relatív: miért számítana nekünk, hogy egy isteni szinten mi számít illúziónak? Nekem pont ezért is sok kicsit a Salvia (olvasás alapján is), mert azt sugallja, hogy függetlenné kell válnod és egy szintre kerülnöd a teremtővel/álom hozóval. Biztos jó lenne ez nekünk? Nem lehet, hogy ez egy szolgáltatás, ami mentesíti valameddig a végtelen fájdalmának folyamatos nyomása alól a lelket és mi kértük? Sok itt a kérdés.
Persze ez az egész csak ilyen játék a feltételezésekkel.
 

 
5086. estimese2019. március 23. 23:11
 
 
Lehet igazad van. Volt hogy megkérdőjeleztem a salviat. Volt, hogy azt mondtam hülyeség... Ma megkérdőjelezem ezt az emberi társadalmat, sokszor felteszem a kérdést, hogy álmodom-e? Nehéz benne lenni az emberek őrületében, ami ma zajlik. Hová fejlődik a világ? Egy zsákutca lesz az egész? Mi lesz az önzés következménye?
Talán jobb lett volna a törzsi életformánál maradni? Az természetesebb. Ott az egyensúly a természettel. Az utolsó megmaradt törzsek a dzsungelek mélyén még átélhetnek némi szabadságot, amíg meg nem térítik őket...
Lehet a salvia egy kapaszkodó, amiben nem kell hinni, hanem elég megtapasztalni. Az ember formája lenyűgöző, leírhatatlan az a pozitív érzelmi áradat, szeretet, megértés, stb. De ha van tovább, akkor miért ne. Kár egy helyen leragadni. Ki akar az örökkévalóságig a menyországban kuksolni? A testem egy közlekedési eszköz. Sejtek halmaza. Valamiért össze vagyok kapcsolódva vele, talán én hoztam létre, talán én álmodom ezt a világot is. És talán mikor itt neked írok, akkor valójában magammal írok. Mert Jézus is mondott talán olyasvalamit, hogy én te benned, te énbennem. És van a salvia, amivel emlékeztetem magam, hogy én vagyok, és mielőtt itt megjentem, már voltam is. Miért ismerős minden, mikor innen felébredek? Miért van, hogy odaátról ami itt van nem számít? Nincs mit elveszíteni. Lehet sok kérdése személyemnek, de lényemnek nem számítanak semmit.
Mondjuk érdekes lehet, hogy akit állatok nevelnetek fel, az milyen nyelven gondolkodik? Azt az illetőt is megszálták a gondolatlények, hogy leszívják tudatosságát? Hogy eltereljék figyelmét a valóságról????

 

 
5085. ppnqdd2019. március 23. 21:45
 
 
estimese, van egy kis álmodozó vizionálás abban amit írsz. Elvileg most pont a tiszta, csupaszra vetkőzött valóságot keressük, ahhoz pedig objektivitás kell. Én azt érzem, hogy nincs abszolút, nincs bennragadás, van jó videojáték is és van jó videojátékon kívüli élet is.
Szerintem rohadt nagy kérdés a Salvia élmények minőségi besorolása, te tapasztaltabb vagy, én viszont tiszta fejjel elemezgetek és az a megérzésem (persze nem tudom biztosra), hogy ebben a témában nincs jó vagy rossz, inkább erő és ellenerő, fekete és fehér, jin és jang.
A salvia élményt nem szabad túlértékelni, mint ahogy az életet sem: erre pont a Salvia figyelmeztet és pont ez az, ami értékes a mondanivalójában. Az emberi elme az, ami mindig jelentést keres, jobb akar lenni, többet akar tudni másoknál, stb. Inkább csak élvezni érdemes az élményeket, ha tudod (becsüllek ezért) és levonni belőle a tanulságot: nem vagy mindenható és az élet véges.
 

 
5084. estimese2019. március 23. 21:12
 
 
A salviaval voltam olyan helyen, más emberként, más kultúrában, valászínüleg időrendben korábban, ahol érzékeltem a környezetet, és még emberek is voltak a környezetemben. Az evilági emberi érzékelés megvolt. Belecsöppentem egy helyzetbe... Akár egy időutazás a múltba. Mondjuk mostanában sokszor van, hogy valamiről, akár egy poros földútról jön egy emlékkép, hogy hasonlót akár évezredekkel korábban érzékeltem hasonló poros úton. A nyelv amit használunk, az meg rámutat egy nyílásra, egy lyukra, [luk, lik, lék] és az em[ber] is csak egy em[lék]. Mint ahogy tűz is csak egy cselekvést jelöl, hogy egy tű-vel ami lehetett fából, az illető tesz valamit, mint akár fő[z], fű[z], stb... Ha valami az eszünkbe jut, bármi, akkor valószínüleg az lehet egy korábbi tapasztalás. Mert az ember nevű élőlényen keresztül érzékel a lény.
A salvia, vagy hasonlók, olyan szerek amik képesek kikapcsolni bizonyos dolgokat az ember nevű biológiai gépezetben. Pl, valaki annyira beleéli magát egy PC játékba, hogy azonosul a figurával, és csak akkor ébred rá emberi mivoltára, ha valaki kikapcsolha a kijelzőt. Ugyan ez a gond, hogy azonosulunk az emberi testel, és így estünk csapdába. Vagy időben felébredsz, vagy elfogy az erőd(meghalsz) és benragadsz a burokban :-)
 

 
5083. ppnqdd2019. március 22. 19:38
 
 
[off]
A félreértések elkerülése végett hozzátenném, hogy a DATURA nagyon VESZÉLYES, míg mondjuk a peyote és a salvia csak max mentális sérüléseket okoz (általában).
 

 
5082. ppnqdd2019. március 22. 19:31
 
 
[off]
estimese, beleolvastam a Don Juan tanításaiba, már tökre kezdett magával ragadni, amikor is odaértem a peyote élményhez és totál megtorpantam. Ez a leírás teljesen olyan (én így érzem), mintha egy olyan ember fogalmazta volna, aki sosem próbált meszkalint, vagy ha igen, akkor nem jól emlékszik rá. Vannak dolgok, amikben engem nehéz átverni :).
Utánaolvastam és van egy összefoglaló, hogy az élmények időpontjában általában a könyvtárban olvasgatott.

Kizárt dolognak tartom, hogy valaki meszkalinon konkrét tárgyakat vagy élőlényeket hallucináljon. Sőt alagút sincs, meg fény az alagút végén. Az a salvia & egyéb disszociatívok. Konkrét dolgok meg mondjuk még a daturán. Színek, fények, hangok, mozgások, nagyon erős érzések, lebegés, hullámzás, asszociációs tévesztések vannak, de egy kutya random megjelenése az elég ritka. Mint ahogy az is ritka, hogy koherensen hallucinálsz látványbeli és tapintásbeli dolgokat. Szóval, hogy megjelenik valami és az kezed odatéve érzed is, hogy ottvan.
 

 
5081. estimese2019. március 21. 19:26
 
 
Üdv

A salviaról egy cimborám mesélt először, addig nem is tudtam, hogy van ilyen is. Ezután rendeltem egy 20x kivonatot, majd 40x kivonatot. Érdekes volt a csavarodás, de úgy álltam hozzá, hogy nincs mitől félnem, nem is vártam el semmit. Elképesztő volt anyumnak mikor meséltem koragyerekkoromról, egyszerűen neki durva volt, hogy hogy lehet emlékezni kb 1éves korból valamire. Vannak emlékképek korábbi történésekről... Majd jött a minden egy... Évekkel később kolléggákkal beszélgettünk, meséltem salviáról. Mire valaki megjegyezte, hogy olyan mint amit Castaneda leírt. Eddig a pontig nem tudtam erről az ürgéről sem, majd ez után el kezdtem olvasni, ami nagyon érdekes volt.... Egyszerűen salvia egy olyan növény ami azt adta, hogy egy szép napon itt becsukom a szemem, és máshol kinyitom, ha akarom, ha beszippant a világ.... ;-)
 

 
5080. ppnqdd2019. március 21. 13:54
 
 
Sziasztok!

Kicsit megint továbbgondoltam a dolgot, de szerintem hasznos lehet, ezért leírom.

Nekem úgy tűnik, hogy az agy vagy a tudat két nagyon fontos alapvető funkciója, egyfajta alap utasításkészletként az absztrakció és az asszociáció. Hogy érthető legyen: az asszociáció, amikor dolgok egymáshoz kapcsolásával, viszonyrendszerével gyak. felépítesz valamit, az absztrakció ezzel kicsit ellentétes, mondhatni ez alakítja ki magát a dolgot, amit csak egyszerűen kijelentesz és onnantól kezdve minden kérdés nélkül létezik, nem vizsgálod, hogyan épül fel, vannak-e a belsejében asszociációk, elfogadod önmagában.

Nekem úgy tűnik, hogy a Salvia az agy absztrakciós funkcióját cseszegeti meg nagyon erősen. Ennek hatására gyakorlatilag páros lábbal rúgja ki a lelked vagy tudatod a megszokott létformádból, az életedből és elveszítesz minden megszokott asszociációt.

A Salvia trippeknél gyakori, általános élmény az élet, a teremtés erős kritizálása, illúzió jellegűnek beállítása és az alárendeltséged hangsúlyozása. Ezt valószínűleg az absztrakcióval éri el, amikor is elvesztesz minden életbeli kapcsolatot és az egész itteni létet egyfajta fabrikációként éled meg és a teremtés kívülről látod, elrugaszkodva.

Sokan abszolútnak, a dolgok igazi arcaként értelmezik ezeket a jelenségeket. Ez már filozófia, de én ezzel nem értek egyet. A Salvia szerintem nem az abszolút valóságot mutatja, hanem egy véleményt a teremtés ellen. Ha létezik lélekvándorlás, akkor talán egy döntési lehetőség ez a választás.

Spirituális megvilágítás, a keresztény kultúra alapján:
Isten és a teremtés a legszentebb dolog, ezért a zsálya gyak. olyan, mintha 10 percre kölcsönadnád a lelked az ördögnek. Megmutatja, milyen a lét Isten nélkül. Gyak. a pokolt ajánlja fel.

Spirituális megvilágítás a buddhista kultúra alapján
Mivel az élet, a múlandósága miatt, az ember összes bánatának forrása, ezért jobb a lélek igazi természetére a végtelen jellegre koncentrálni. A zsálya ebbe ad egyfajta betekintőt. Az, hogy a DMT által mutatott asszociatív végtelen, vagy a Salvia által mutatott disszociatív végtelen a jó erre, nem tudni.

Racionális (az élethez tudományosan ragaszkodó, spiritualitást elvető nézőpont):
Az agy hosszú-hosszú evolúciós fejlődésen ment keresztül és főleg az embernél iszonyatosan összetetté, bonyolulttá vált, emiatt félelmetes dolgokra képes. Ebből következően a Salvia trip, mint ahogy a DMT trip is csak egy-egy nagyon erős őrületszerű hallucináció, amelynek során a fent említett absztraháló vagy asszociáló rendszer működik túl, amely az élettől elrugaszkodott alternatív élmények megélését eredményezi. Ezekre utólag emberi válaszokat keresünk/adunk és általánosítani próbálunk.
Probléma az elmélettel: nem ad választ a halál és az EGO kérdésére.
 

 
5079. psychedelic99992019. március 19. 16:28
 
 
Na most a szokványos hallucinogének (pl. dmt) is kb. egy erőltetett "megvilágosodást" okoznak. A használó "egója" lebomlik, és tapasztalja az "ürességet" aminek következtében utána beáll az a jelenleg elképzelhetetlen tudatállapot. Ez egy szép folyamat, kb mintha egy pár év meditáció koncentrált hatását érezné be valaki ~ ha akarja - ha nem. De mivel bevette a szert hát akarja :)

A salviától nincs ilyen folyamat! Az van hogy nagyobb dózisnál kb van egy testen kívüli élmény. Ezt viszont nem lehet visszahozni, vagy hová tenni.., mert ez is csak egy puszta tapasztalássá válik. Persze kérdéses hogy akkor mi tapasztalja, ha emlékek szintjén marad belőle valami :) De attól szerintem az is lehet simán, hogy ott is megvan ez a találkozás az "ürességgel" és a személytelen intelligenciával ~ csak nincs semmi következménye. Egyszerűen ahogy visszatér a használó a fizikai testbe.., szinte azonnal teljesen felveszi az "egó" nézőpontját is. Vagyis csak egy élmény marad, és más "hozadéka" lesz mint pl a klasszikus hallucinogéneknek.

De ez csak most egy egyéni gondolatfuttatás volt részemről.. Nem kell komolyan venni :)
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (16 írás)

Airborn: Térszakadás (2008)

Goloka: A végtelen határán túl (2009)

Janos666: Érdekes egy növény (2008)

Majom: Csavarodás Salviával (2007)

Névtelen: Látnokzsálya (2001)

Névtelen: Majdnem megvilágosodás (2001)

Névtelen: Lényeg (2002)

Overmind: Utazás, zenével (2008)

Polimer: Bűnhődj! (2003)

Precíz: Három a magyar igazság (2008)

Scp: Egy közepes, viszonylag átlagos salvia-trip (2007)

Sos-syde: Először és utoljára Salvia (2006)

Szeder: Symmtrical EarthGround (2006)

TOM1: A leírhatatlan tanítás (2009)

TOM1: Önértékelés (2009)

Vegha: Száraz trip (2003)


Kapcsolódó beszámolók / külföldi (fordítások) (3 írás)

Innocent: Olyan vigyázód legyen, akiben megbízol! (2001)

Névtelen: Valóságváltás (2001)

Tree: Tizenéves tölgyfa voltam! (2001)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.