DAATH

Tulajdon hitványságunk és gyengeségünk tudatában a szégyennek van egy olyan határa, amelynél tovább már nem mehet az ember, és amelynél már éppen szégyenében kezd érezni valami óriási élvezetet.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (113 - 132)
 (Témakör: legalize)

 
 
>>> legalize <<<
Bogoly2013. november 28. 12:18
 
 
http://www.hir24.hu/zoldblog/2013/11/27/ujabb-zold-szin-a-politikaban/
 

 
 
>>> legalize <<<
inigom2013. november 28. 01:20
 
 
Van akadálya a fű legalizációjának? - 4K!-s nyílt vita pénteken:
https://www.facebook.com/events/599043423465730/
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. október 8. 14:28
 
 
Észak-Koreában legális a fű
http://kotaku.com/buying-marijuana-in-north-korea-sure-sounds-easy-1441913397/144192361
8/@orosz

 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. június 19. 09:13
 
 
Amerikai papok is dekriminalizálnák a drogfogyasztást:
http://www.usatoday.com/story/news/2013/06/14/pastors-seek-to-end-war-on-drugs-by-
decriminalizing-use/2425811/
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. június 15. 14:57
 
 
Dekriminalizációs kampány, 2013. június 26. szerda (=kábítószer-ellenes világnap), 16:00, Budapest, Szabadság tér:

"Segítsd. Ne büntesd. Egy kampány a HIV fertőzés megállításáért, kormány intézkedési reformok útján."

https://www.facebook.com/events/201567476663956
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. május 21. 10:24
 
 
A Drug Policy Alliance friss, világosan és érthetöen megfogalmazott kiadványa a drogellenes háború "leszerelési" folyamatairól (USA-specifikus):
https://www.drugpolicy.org/sites/default/files/DPA_Exit%2520Strategy_Federal%2520L
egislative%2520Guide.pdf
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. május 5. 21:36
 
 
Külföldieknek is árulhatnak füvet Hollandiában
http://drogriporter.blog.hu/2013/05/05/kulfoldieknek_is_arulhatnak_a_coffee_shopok
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 25. 17:14
 
 
+ Mo.-i viszonylatban az orvosi kendernél a "deus ex machina" úgyis az lesz, amikor a máshol már hivatalosan müködö medikannabisz-iparág belobbizza magát itt is, jósokpénzzel. Hiszen a gyógyszer-törzskönyveztetéshez elég csupán néhány tucatnyi egészségügyi jogalkotót és szakmai szervezetet megkenni :) Kivárjuk...
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 25. 17:04
 
 
deeptrip:
A szavazóknak beígérös témák szinte kizárólag mindig az anyagi elönyökröl szólnak, tehát hogy melyik társadalmi csoport kapjon valamennyi kedvezményt (persze a többiek kárára, mert a költségvetés véges). Az ígérgetések általában az adók, járulékok, kedvezmények, nyugdíjak, segélyek, eü. térítések, munkahelyteremtések témájában mennek. A pártpolitika nem az eszmék, hanem az érdekek harca. A kendertéma, és az "igazságosabb társadalom" nem választási témák, mint ahogy pl. a környezetvédelem sem tud lényeges támogatást szerezni. Pláne addig, amig a status quo helyzet további fenntartásáért nagy érdekcsoportok lobbiznak.

Gyakorlatilag bármelyik párt felvállalhatna bármilyen témát, mert utána egy másik párt úgyis a téma szöges ellentétjét vállalná fel, csak hogy ketté lehessen osztani a népet felháborodott "igen-nem" véleményü szavazókra és ezáltal mindkét párt gyarapíthassa a saját táborát (teljesen mindegy, hogy egy ügy mellett vagy pedig ellen). A kendertéma viszont annyira marginális politikailag, hogy sem mellette, sem ellene nem érdemes kiállni - egyszerüen sokkal több gyorsabban kiélezhetö (és kevésbé kiaknázott) más téma létezik.

Nem hinném, hogy azokban az országokban, ahol a rekreációs és/vagy az orvosi kendert engedélyezték, a (civil mozgalmak által befolyásolt) pártpolitikának különösen nagy szerepe lett volna a folyamatban. A gyógyászati engedélyezés egy tipikusan szakmai kérdés - de alapvetöen az egész drogtéma is hasonlóan szakmai alapú népegészségügyi, mintsem (büntetö-)politikai kérdés kellene hogy legyen. Legalábbis Hollandiában és Portugáliában a tényleges illetve a "de facto" dekriminalizációt nemzeti drogstratégia illetve joggyakorlat határozta meg. Szerintem pont emiatt lenne érdemes kihúzni az egész drogtémát a - Mo.-n egyébként is túlságosan egyoldalúan befolyásos - politikai közegböl, és szakmai dimenzióba helyezni át.
 

 
 
>>> legalize <<<
deeptrip2013. április 24. 17:23
 
 
Nem tudom mit vártok, a füvesek is ugyanúgy szavazó réteg, amit ugyanúgy meg szoktak célozni a pártok ígérgetéssel, amit ugyanúgy nem tartanak be, mint az összes többi párt se. Miért is tartsák be, ha szavazás után 4 évig biztosítva van a pozíció a zsírosbödön mellett viszont törvényileg nincs sehol leírva, hogy bármelyik párt köteles lenne betartani a szavazások előtt tett ígéreteit.

Nézzétek meg, hogy mindig ez a forgatókönyv. Ki tud szimpatikusabb arcú embereket a tömeg elé rakni, illetve ki tudja az aktuális helyzetben leginkább vágyott dolgokat beígérni. Aztán, ha már benn vannak a parlamentben és megvan a másfél millás fizetés akkor hirtelen már nem is lesz annyira fontos semmi se, leszámítva persze a saját érdeket.

A "mi nem leszünk párt, aztán mégis" is egy jól bevett módszer, semmi új nincs a nap alatt csak másabb nevű pártok, ugyanazzal a korrupt politikai réteggel, akik akkor fognak eltűnni, ha öregségben elhaláloznak, előbb biztos nem.
 

 
 
>>> legalize <<<
Rex2013. április 24. 08:21
 
 
http://www.lex18.com/news/police-seize-giant-joint-in-california#_
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 22. 22:58
 
 
Lehet, hogy az egész kendertémát (pláne az orvosit) nem is kellene egyáltalán az utcára vinni? Mert az a színtér már régóta mások harctere: a politikáé, a közmédiáé, a rendöröké, és az ellentüntetöké, akik közül az egyik kisajátítja-eltereli, a másik elferdíti-elhallgatja, a harmadik feszélyezi-korlátozza, a negyedik pedig fenyegeti-túlordítja a tényalapú és/vagy tudományos közléseken alapuló párbeszéd-kezdeményezéseket. Minden eddigi kendertüntetés átpolitizált volt, ahol a közmédia kivétel nélkül mindig az ellentüntetést és az esetleges rendöri intézkedéseket emelte ki - legfeljebb fél mondatban megemlítve a tüntetés eredeti céljait és témáit. Úgy tünik tehát, hogy ezt a "csatát" nem az utcán, túlerövel szemben kellene megvívni, hanem a kulisszák mögött, olyan saját magunk által választott módszerekkel, amik függetlenek a hatalom, nyilvánosság és eröszak lekorlátozó dimenzióitól.
 

 
 
>>> legalize <<<
csizmaskandur2013. április 21. 21:42
 
 
Na akkor most milyen tapasztalatokat szereztünk a kendertüntiből?

Az én véleményem az, hogy: ROSSZ SZERVEZÉS minden szinten!

ez most nagyon oltás lesz, de ostoroznunk kell magunkat, mert ilyet többet nem engedhetünk meg!


ROSSZ SZERVEZÉS!

ROSSZ hely - kirakodóvásár mögé eldugva...

ROSSZ időzítés-egy napon a critical massal? komolyan ilyen gyökériséget?

ROSSZ promo- komolyan egy facebook oldal lett volna hivatott összehúzva a magyar kenderszcénát amiről 2 héttel a tüntetés előtt még senki nem tudott???

ROSSZUL kommunikálva a külvilág fele... E14 plakát?? ezt a kibaszottul nagy baromságot meg melyik elmebeteg találta ott ki????

srácok! sokkal többet ártottatok az ügynek mint amit segítettetek ezzel a baromsággal! gratulálok!


 

 
 
>>> legalize <<<
tüdő2013. április 21. 21:12
 
 
Na akkor most milyen tapasztalatokat szereztünk a kendertüntiből?

A: Tökéletesen érdektelen és közösségi megmozdulások szintjén hasznavehetetlen a kenderszcéna.
B: Kimutathatatlan az itthoni kenderrel kapcsolatos egészségügyi kezelések iránti igény, esetleg a mars eredeti célja rosszul volt propagálva.
C: A tüntetés eredeti célja jól volt propagálva, így a sok tízezer rekreációs célú és legalizációért napi szinten küzdő magyar aktivista fűhasználó távol maradt, esetleg épp két keréken tépett.
D: Nem volt semmi propagálva, esetleg rosszul.
E: A kenderszcéna és a teljes társadalom felnőtt a nyugati országok szintjére, a kendert és használatát elfogadja, az egyén magánéletének részeként kezeli és lényegtelennek érzi olyan dolog propagálását, támogatását és az ellene való tiltakozást ami mindennapjaink része. Csak 21 ember nem veszi észre magát az országban.
F: Volt valaki egy táblával aki lehet provokátor és seggfej, vagy Együtt2014-től volt valaki aki megbánta a táblát és seggfej, vagy az E2014 bánta meg, hogy kiment valaki táblával, így az E2014 a seggfej, vagy a KDNP seggfej. Illetve nem vagy. A KDNP seggfej.

Jövőre a Sinyára kell a szervezést bízni, innentől úgyis ráér.
 

 
 
>>> legalize <<<
ppnqdd2013. április 21. 17:16
 
 
Gén, gondolom te főként a megvalósításon krtad fel magad. Most ettől függetlenül, szerinted ebben az országban mikor lesz olyan, hogy egy ilyen, vagy ehhez hasonló megmozdulásra, akármilyen kicsi és szervezetlen is, értelmes, vállalható agyi szintet produkálva tud reagálni, mind a politika, mind a média...stb. És NEM ARRÓL fog szólni, hogy a kovács józsi beszól a vágó ferinek, hogy milyen dolog az, hogy az ő párja a betonrágcsáló mókusokkal szimpatizál?! Könyörgöm!+!+
 

 
 
>>> legalize <<<
Rex2013. április 21. 17:10
 
 
jajj félreolvastam :)
 

 
 
>>> legalize <<<
Rex2013. április 21. 17:07
 
 
szóval a 350 emberbe a kiküldött tudósító szvsz a rendőröket és a médiamunkásokat is beszámolhatta... ,max 21en voltak a tüntetők...
 

 
 
>>> legalize <<<
ppnqdd2013. április 21. 17:03
 
 
Pont én is ezzel kapcsolatban szerettem volna linkelni. Szánalmas az egész. Igazából nem is a legális-nem legális kérdés izgat fel (sosem voltam nagy kannabisz kedvelő), hanem az, hogy mennyire beszűkült, elcsökevényesedett, gyökér az általános hozzáállás, a gondolkodás, meg úgy általában minden ebben az országban. Idővel visszajutunk valami növényevő szintjére...de nem is, inkább ne sértegessük az értelmesebb lényeket.
 

 
 
>>> legalize <<<
Rex2013. április 21. 17:03
 
 
nos igen.
mi többször is odamentünk. illetve még mindig nem tudjuk, hogy odamentünk-e, mivel korán értünk a deák térre, de ott csak a 11. street jam-et találtuk meg a görkori pályáknál, aztán hosszas keresgélés után a deák téri pavilonok mögött találtunk kb. 8 rendőrbuszt, és úgy 15 rasztát, akik egy dombocskán ültek és akiket náluk kicsit népesebb csapat fotózgatott, videózgatott, de mivel egyikünk sem raszta, celeb, vagy médiamunkás inkább visszamentünk az utcai táncosokat nézni, akik kva jók voltak, majdnem beálltam fejen pörögni :D
aztán megint visszanéztünk a kendertüntetésre, bementünk a báránybőröket árusító pavilon mögött, láttunk egy ismerőst, aki itt a daathon is jelen van. én intettem neki, de mivel még mindig kevesebben voltak a "tüntetők"a rendőröknél és a médiamunkásoknál inkább visszamentünk megint nézni a táncosokat...
 

 
 
>>> legalize <<<
Én+te+ö=gén2013. április 21. 15:26
 
 
Kiküldött tudósítónk jelentése, valamint képek és hírek alapján az idei kendertüntetés EPIC FAIL volt: a közfigyelemtöl tökéletesen izoláló deszkabódék mögötti kis gyepen ült a FB-n lelkes kb. 350 résztvevöböl kb. 15-20 db, körülöttük kb. ugyanannyi médiás lebzselt, egy kerekesszékes néni elmesélte külföldi tapasztalatait, egy provokátor feltartott egy Együtt2014-táblát, a média ezt megörökítette, a KDNP közleményben kábítószeresezte az E14-et, az E14 közleményben felbujtózta a Fideszt, és a tüntetés eredeti témája és üzenete (=a kannabisz orvosi célú használata) gyakorlatilag semennyi nyilvánosságot sem kapott - miközben a kijelölt helyszín mellett száz méterrel kb. 100000 Critical Mass-es bringázott el...
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 2779)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!