DAATH

A jog nem az, amit adnak, hanem amit nem vehetnek el.

Ramsey Clark

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (423 - 442)
 (Témakör: Magic Mushroom)

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Assamoa2011. november 6. 16:08
 
 
Ha kipróbáltad, akkor légyszi oszd meg a tapasztalatokat: vákuummal, töltőgázzal vagy... hogyan volt jobb lehegeszteni!
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
tester2011. november 6. 15:20
 
 
Nehezen szánom el magam új dolgok vételére, mert egy az hogy nem fér már el a házban, meg azért a nagyon max 20 zacskóért felesleges lenne kiadni azt 5 rongyot is, ráadásul az ilyen olcsó elektronikai dolgokban nem bízok.

Még gyógynövényekhez meg aszalt gyümölcsökhöz tudnám felhasználni, ezekkel együtt lenne kb évi 20 hegesztés.

Az lesz hogy veszek egyet a környéken, lehegesztem amit le kell, aztán 3 napon belül visszaviszem, de előtte még csinálok almacsipszet a konvektoron. Ha meg tetszik akkor megtartom.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Assamoa2011. november 6. 13:48
 
 
Lehet venni olcsón is fóliahegesztőt.
(Általában a komolyabbak több tízezrek, főleg a vákuumosak.)

De itt van egy-kettő olcsóbb termék:
http://www.argep.hu/trend/FOLI/Foliahegesztoe.html

Szét kell nézni a "piacon"...
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
tester2011. november 4. 19:43
 
 
Sütőzacskó nem vált be, az sem biztos hogy gáztömör és a fapados módszerekkel (hajsütő, forrasztópáka) nem sikerült lehegeszteni, úgyhogy nálam kiesett.

A simítózáras zacsit viszont le lehet hegeszteni a zár felett, úgyhogy ha az anyaga gáztömör akkor így légmentesen le lehet zárni.
Felbontás után meg a simítózárral visszazárni. Esetleg magát a simítózárat összeolvasztani.

Egészben lévő termőtesteknél rengeteg levegő marad a zacskóban vákuumozás után is, úgyhogy szerintem CO2 vagy N2O-val fel lehet fújni a zacsit kiszorítva belőle a levegőt, hogy a vákuumozás után csak a CO2 és a gomba maradjon.
Vákuumozásra a porszívó elég jól működött egy szűkítő fejjel.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
tester2011. október 30. 08:52
 
 
cli_hlt:
A szilikagél frissen sülve nálam is 20% RH körüli értéket adott, de a zeolit is, ha a sütőből jött.
A nem frissen sült darabos vagy granulált szilikagél viszont nem vitte 40% alá a páratartalmat, akkor olvastam is ezt valahol de most nem találom (úgyhogy lehet hogy rosszul emlékszem).

Assamoa:
Köszi ezt még nem olvastam.

Tárolásra visszatérve kicsit már extrém de ott van a védőgáz (CO2 vagy N2O szifonból). Kinyomni a zacskót aztán kiszívni belőle, hogy az a kevés ami bent marad is csak a védőgáz legyen, O2 nélkül. Ehhez is mindenépp gázzáró anyagból készült vákuumzárható (vagy nyomásálló) zacsi kell.
A sütőzacskó lehet hogy jó lenne az anyagát tekintve, már csak a hegesztésre kell találni valami egyszerű módszert (forró kés, vasaló?)
Majd kipróbálom.

CO2-nek meg lenne az az előnye is hogy sok kártevőre halálos, nálam egyszer kirágta valami moly a zacskót és a gombába is belekóstolt, de már csak a bábját találtam meg, nem gondoltam volna hogy van ilyen.

N2O nem tudom mennyire lenne jó védőgáznak, de szerintem jobbnak kéne lennie mint a levegő.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Assamoa2011. október 29. 18:25
 
 
tester, küldtem e-mailt!
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Assamoa2011. október 28. 09:46
 
 
Na itt is van: https://mycotopia.net/forums/feasts-food-drink-tea-mushroom-dosing-magic-extracts/
17394-psilocybin-extraction-study.html


Az elején van egy kis általános összefoglaló arról hogyan termesztették a gombát, és leírják nagyvonalakban hogyan vonták ki a pszichoaktív anyagokat belőle.

Később az "EXAMPLE "-ben fajokra lebontva meg van határozva a szubsztrát pontos összetétele és az extrakciós eljárás pontos lépései.

A bevezetőt mindenképp ajánlom, mert vannak benne nagyon érdekes és gyakorlati szempontból hasznos megállapítások.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
cli_hlt2011. október 28. 09:41
 
 
Nekem lement 20% alá frissen kisütött szilikagéllel. Persze lehet, hogy rossz a páramérő, megpróbálom másikkal is valamikor.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
tester2011. október 27. 13:56
 
 
Szilikagéllel csak 40% RH-ig lehet levinni a páratartalmat, de ezt tartja.

Assamoa: engem érdekelne a link
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
cli_hlt2011. október 27. 13:28
 
 
Ha a páramentesítés az ember szilikagéllel, vagy hasonló nedvszívóval végzi, akkor érdemes előtte letesztelni: egy fél marék nedvszívót be kell zárni egy műanyag dobozba egy páratartalommérővel. Ha 1 órán belül nem megy le nagyon (mondjuk 20% alá) a páratartalom, akkor regenerálni kell a nedvszívót.

A Porty macskaalom pl. gyári állapotban használhatatlannak találtatott, sütni kellett 1 óráig, hogy működjön rendesen.

A szilikagél akkor a legjobb, ha szinte teljesen tejfehér. Ha csak opálos, átlátszó, akkor abban sok víz van már.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Assamoa2011. október 27. 12:08
 
 
Amúgy szerintem is a kivonás (extrakció) lenne a megoldás, csak az körülményes, és nagy mennyiségű gombával érdemes megpróbálni.

Találtam egyik fórumon nemrégiben egy cikket amiben 1959 körül egy tucat tudós nekiállt tesztelni a pszilocint és a pszilocibint. Ehhez tiszta vegyületekre volt szükségük. Agaron és maltodextrózon kisérletezve letermeltek kilókat a gombából. :D Extrahálták alcsony alifás alkoholokkal, asszem még kromatográfiás módszerrel is tisztították stbstb. Végül kikristályosították őket.
Na annak szerintem csak a hőmérséklet árhatott. Tiszta kristályokat akár fel is oldhattad desztvízben, elméletileg optimális hőmérsékleten végtelen ideig el kellene hogy álljon.
És ezt tök precízen le is jegyezték.

Ha gondoljátok megkeresem és belinkelem. Ha jártas vagy egy kicsit a szerves és analitikai kémia területeken akkor nagyon érdekesnek találhatod!
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Assamoa2011. október 27. 11:51
 
 
Nem tudom mennyit akartok rááldozni erre páramentes dologra, de elég nagy űrtartalmú exszikkátorok vannak olyan 30k-ért.
(http://hu.wikipedia.org/wiki/Exszikk%C3%A1tor)

Ez is szilikagéllel megy, csak ez csiszolatos üveg"edény". Laborokban is ilyet használnak és a bennük tárolt, mondjuk CaCl2 csövek is csont szárazak maradnak. Ezek erre vannak kitalálva.

Persze hátrányuk hogy nehezek, tehát nem túl mobilisak és drágák.
De ha biztos megoldást akartok akkor ezt keresitek.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
tester2011. október 27. 02:01
 
 
Gondolkoztam én is rajta, mert idén összefutottam a "tupperes" dobozokkal, ismerősök istenítették úgyhogy ki kellett próbálnom.
A szeder kb 2szer tovább bírta benne mint egy átlag műa dobozban. Viszont ha az ételhordót alkohollal vagy domestossal mostam át a használat előtt, az is bírta ugyanaddig (1 hét).

Viszont a dobozban valamivel több oxigén marad mint egy vákuumzárt zacskóban.
Egyébként a szilikagéles tasakok mintájára vannak oxigén absorberek is, viszont ezekhez kell valamennyi nedvesség is hogy működjenek (finom vasreszelék van bennük, ahogy rozsdál úgy köti meg az O2-t, de lehet hogy van más fajta is)

Simítózáras zacsiban tárolt csontszáraz gomba 3 év után is működött, de ez végig roppanós állagú volt, ha észrevettem hogy nedvesedik megint megszárítottam.
Volt egy olyan zacsi amiben a tönkök hajlottak, a színűk is sötétebbé vált, ezek a hatásukat is elvesztették.

Hosszú távon porrá őrölve + letömörítve + csurig töltve egy ilyen befőttesüvegben szerintem sokáig eláll, vagy esetleg a port mézbe is lehetne keverni, ez mégjobban elzárná a levegőtől és a tömény cukor tartósítaná.
Vagy nemtudom hogy egy alkoholos kivonat tovább bírja-e.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
deeptrip2011. október 27. 01:01
 
 
Tester: egy jó minőségű vákuumzáros műanyagdoboz megérne egy próbát.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Én+te+ö=gén2011. október 26. 22:08
 
 
Soproni:
Hmm, érdekes ez a hullámoztatás.

A migrénes rohamok gyógyszeres kezelésére használt sumatriptan is egy triptaminvázas vegyület (mint a pszilocibin), és szintén a szerotoninrendszeren keresztül fejti ki a hatását. Triptaminfélékböl rengeteg van, sok közöttük a nem-pszichoaktív is - ezek emiatt elvileg jobbak lehetnek migrénre, hogy ne kelljen trippelni egy-egy fejfájásos roham elmulasztáshoz.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Soproni2011. október 26. 21:29
 
 
Gén:

A migrén témakörhöz visszatérve, az biztos, hogy a mush kordában tartja. Nálam a kibontakozott migrén úgy néz ki, hogy ha épp nem a földön/ágyban/kanapén fetrengek (ált. ezek között rohangálok, mert nem találok kényelmes testhelyzetet) akkor valószínűleg épp epét hányok a fürdőben, miközben azért könyörgök, hogy valaki lőjön le.

Ezt azért mondtam el, mert ehhez képest a trip alatt csak annyit voltam kénytelen átélni, hogy nem kényelmes sehogy sem feküdni, illetve következetesen takarom a kezemmel a szemeimet (fotofób vagyok a rohamok alatt, mint az állat).
A görcsös fájdalom a fejemben, sokkal elviselhetőbb volt. SOKKAL! És kimondott érdekesnek találtam, hogy a gomba mintha hullámokban terjedt volna végig a testemen. A lábam felől indult és a fejem búbján csapott össze. Ezek a hullámok időlegesen "lefújták" a fájdalmat rólam (persze mindig visszatért). Egy idő után az volt az érzésem, hogy ha kérem a gombát, akkor küldi a hullámot.

Ezzel együtt továbbra is úgy gondolom, hogy migrén ellen a jó megoldás, ha időben beveszek egy lórúgás fájdalomcsillapítót, 1-2 görcsoldót, 1 liter vizet és ezután párom addig masszírozza a tarkómat, míg el nem tudok aludni.
Gombán nincs esély az alvásra, viszont aki migrénes az fél tőle mint a tűztől. Ezért mondom, hogy nem ajánlom migrén-veszély esetén.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
tester2011. október 24. 18:26
 
 
Az átlagos fémfedeles csavaros befőttesüvegek tényleg nem mindig zárnak légmentesen, idővel bejut a párás levegő, emiatt a cucc benedvesedik, rossz esetben penészedik vagy rohad, jobb esetben csak gyorsabban elveszti a hatóanayag tartalmát mintha csont száraz maradt volna.
Főleg ha nem állandó hőmérsékleten van, a hideg/meleg levegő térfogat különbsége miatt az üveg megszívja magát és a fémfedő is vetemedhet.
A csattos -vagy csavaros fedelű de gumibetétes- üvegek jobban zárnak de drágák és ezek is törnek.

A sima befőttesüveg sem olyan rossz egyébként, ha felmelegíted mielőtt lezárnád, és a kupak behorpad akkor jól zár, időnként ellenőrizni sem árt hogy úgy maradt-e.

A simítózáras zacskó sem sokkal jobb, gondolom a zacsi minőségétől is függ, de a zár sem légmentes és a zacskó anyaga is átereszt idővel, nálam legalábbis pár nappal később látszott hogy a zacskó újra megszívta magát a vákuumozás után.

Fóliahegesztővel vagy vasalóval ki lehet kerülni a simítózár problémáját, de ha szar a zacskó anyaga akkor még mindig szívás.

A szilikagéles tasakokkal az a problémám, hogy ha csak nem külön erre a célra vásárolja az ember, akkor valószínűleg már rég megszívta magát vízzel, mire a zacskóba kerülne, ha meg véletlenül kiszakad az sem lenne túl egészséges ha a gombával keveredne. Sütőben magas hőmérsékleten lehet reaktiválni.

Vannak vákuumos hegesztők is vákuumálló zacskókkal, talán ez a legjobb megoldás, 2-3 réteget használva, a rétegek közt mylarral. Ezt egy ideig még a kutya sem szagolja ki annyira jól zár.
De nyilván ez általában nem lehet megoldás.

Gombánál szerintem az a fontos hogy száraz legyen elrakáskor, úgyhogy vagy hővel vagy vegyszerrel (CaCl2, szilikagél) roppanósra kell szárítani, aztán mehet száraz papírzacskóba, majd egy simítózáras vagy hegesztett zacsiba. A papírzacsi sötétít, felesleges nedvességet vesz fel, és védi a a zacskót attól hogy a gomba esetleg kiszúrja. Az egész mehet még egy zacskóba, amiben már lehet szilikagél. végül az egész egy műanyagdobozba, hogy ne törjön össze a gomba.

Vannak ezek a kisebb méretű műanyag hordók csattos fedéllel, gumi betéttel, azok is légmentesen zárnak, legalábbis egy vezeték nélküli páratartalom mérő hónapokon keresztül 40% RH-t mutatott miközben kint 90% RH volt. (Nem volt benne szilikagél vagy hasonló.)
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
H2O2011. október 24. 17:08
 
 
Köszönöm, köszönöm! (csak ilyen elméleti, síkon mozgolódom ám, minthogy írtam is, az anyagismertetőről jutott eszembe)
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
Én+te+ö=gén2011. október 24. 16:13
 
 
H2O:
A beföttesüveg nem optimális a sötétség és légmentesség szempontjából, ráadásul a törékenysége miatt is fokozottan kockázatos tárolóeszköz. Inkább pakold a maradék csiperkét egy zacsiba (légmentesen záródó ziploc a legjobb), rakj hozzá szilika géles tasakokat, aztán szívd ki szájjal a levegöt a zacsiból és zárd le. Utána tekerd/tedd bele még alufóliába vagy valami nem-átlátszó dobozba, hogy fénymentes is legyen, mielött a hüvös helyre viszed tárolni.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
sevicious2011. október 24. 16:10
 
 
értem, köszi.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 2267)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!