DAATH

Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik.

Marcus Aurelius Antoninus

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

Mr.Duke


Létrehozás ideje:

2002. május 10.


Utolsó hozzászólás:

2019. február 18.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

105215 letöltés
2321 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Magic Mushroom

Mr.Duke, 2002. május 10.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Ez a témakör általánosságban foglalkozik a varázsgombával, a gombatermesztésnek saját témaköre van.
Pszilocibin-gomba témájú részletes információk az Anyagismertetőkben találhatók.

Kérjük, NE írj be kereskedelmi jellegű, gombaspóra beszerzésével kapcsolatos hozzászólásokat (üzletek, címek, weboldalak, árak stb.).

 
2321. sleepwalker2019. február 18. 19:24
 
 
NORDKOVSKY:

Milyen környezetben gombáztál? Nálam lényeges különbség, hogy bélyegen kis-közepes dózisnál jól kijövök a külső környezettel - természetben mászkálás, nézelődés, beszélgetés ha épp megy - , de a gomba jobban szereti, ha csak rá koncentrálok (sötétített nyugis szoba, zene, csukott szem, fekvés). Közepes dózistól felfelé mindenképp. Ilyenkor bejönnek a mélyebb, sodró ritmusú, pszichedelikus zenék is (pl némelyik durvább Ozric Tentacles album, ami LSD-n lehet már sok lenne). De jó lehet egy goa mix, vagy pl egy Younger brother album is :). A jó zene nem hagyja, hogy sokáig leragadj egy gondolatnál. Én pont azért szeretem a gombát, mert egy erősebb trip esetén könnyebb úgy felfogni, mint egy kibontakozó törétenetet, ami vezet valahová. Fontos, hogy teljesen add át magad az élménynek és fogadd el, hogy a (sok) gomba ritkán mutat csak pozitív dolgokat :). Jó, ha van egy tapasztaltabb társad, vagy egy vigyázó, aki csak akkor avatkozik be, ha kéred. Ne elemezd a tripet menet közben, elég lesz utána is! A pia szerintem max előtte segíthet az ellazulásban valmennyit, de inkább legyél józan és menj helyette túrázni vagy sportolni.
 

 
2320. TrippSurfer2019. február 17. 15:00
 
 
NORDOVSKY ,

Nekem a kevés alkohol csökkenti az előtte izgalmat ami rossz fele veheti az utat. Utolsó gombázásom kb 2 hete volt akkor kicsit túl zaklatottan vágtam neki és csak ugy T2:00 után nyugodtam meg és jótékonykodott velem. Bár pl engem a mexicana kicsit piszkál aktivizál idegileg az elején majd behúz a mélybe megpihenni.
Alapban ha megettem a gombát kb 30 perc múlva elkezdek agyalni sörözni és kortyolgatom. Mindig amennyi éppen jo. Kb egész utazásra elég 5 ora hosszára 2 sör vagy 3. Ha sokat beszélek. Minden egyes korttyal szabályzom a trippet. Amit észrevettem az elejn kb úgy 2 decit iszok meg az annyira ellazít , hogy nem izgulok semmin. Bár nekem a settings ek nagy része Nem nyugodt környezetben van. Nekem az fekszik sokszor jobban ha pörög az agyam.

Volt Bad trippem párszor mert nem jó idegállapotban is gombáztam és felerősítette. Elmulik ha nem ellenkezek és átadom magam a rossznak is. Gyorsabban vége.

Terence McKenna mondta azt a tippet ami szerinte a legjobb ( azért ő sokat gombázott :D) ha jön a baj elkezdel énekelni valamit hangosan bármit összevisszaság is lehet csak valami dallamot. Ő szerinte ez a leggyorsabb ami kihoz a Bad trippből ha elvonod énekkel a figyelmed.
 

 
2319. NORDKOVSKY2019. február 16. 13:39
 
 
Valószínűleg igazad lehet, és kb. eleve kihánynám még a kevés piát is.
Most hogy mondod eszembe jutott, amikor lsd alatt bontottam egy sört, és még a felét se tudtam meginni kihánytam. A feles meg még irritálóbb lenne.
Meg abból kiindulva, hogy akik pl. speed alatt isznak, alig érzik a hatását max annyit, hogy valamivel kisebb lesz a mozgáskényszer, szóval esélyes, hogy pszichedelikumokra is annyit érne, mint tehénszarnak a légypiszok.
Elnézést a hasonlatért. Köszönöm, hogy időt szántál rám, és minden jót kívánok!
 

 
2318. folydogáló2019. február 16. 10:59
 
 
Nordkovsky!
Nem vagyok tapasztalt utazó, de azért járkáltam már párszor a másik dimenzióban, s a tudatomba benne maradt dolgok alapján, az alábbiakat írnám neked...
kontra érveim:
Mondják, meg tapasztalta is a tevém, hogy kalappal a fejed(b)en felfordul egy picit a gyomrod, sztem ha ekkor alkoholt fogyasztasz, az csak ront a dolgon ilyen szempontból, s a fizikai rosszullét kihathat az elmédre is. Továbbá, sztem ha rossz hangulatban vagy, azt az alkohol is felerősíti valamennyire, így az is ronthat a helyzeten.
Más: a tevém, amikor még sosem hordott kalapot, elolvasta, hallotta másoktól, hogy milyen kurva gyönyörű... ennek hatására elvárásokat épített. Ez szerintem nem volt jó építkezés..., hanem csak egy stressz forrás.. úgy sokkal jobban tudott az útra figyelni, amikor rájött, hogy ami történik, azt csak önmaga tudja megélni, s ha már neki jó, akkor a megosztás csodálatos, vicces élményével gazdagodhat. Röviden: az túlzott elvárás rossz lehet talán. Bad tripje még nem volt a tevémnek, így nem akarok hülyeséget írni, csak azt, hogy okosságot hol találsz.. ha nem tetted volna, sztem olvasd el a sok-sok trip guideot a neten, erowid, daath, psychonautwiki.org... sok jó tanácsot találni bad trip esetére :) Meg, ha esetleg nem szoktal, sztem előtte a jogizas, vagy bármi más sport nagyon meg tudja nyugtatni az izguló űrhajóst...de akár egy jó séta a természetben :)

Pro:
Ha szoktál sörözni, sztem egy-két sör nem árthat, ha amúgy is jól vagy, akkor az is jól esik.

Mindenesetre csodálatos utat kívánok Neked! Ha nem gombazik a kisállatod akkor is!
 

 
2317. NORDKOVSKY2019. február 15. 16:14
 
 
Üdv!

Nektek milyen tapasztalatotok van azzal kapcsolatban, ha ne adj isten bad tripem lenne, pár felesnyi alkohol lehoz a gombáról? Vagy legalább is kihoz a rossz utazásból? Vagy csak épphogy tompít valamit a hatásán? Vagy semennyire?
Természetesen megtisztelném a gombát azzal, hogy se előtte se utána nem fogyasztok más szert, és alkoholt sem, de a csúfosra sikeredett első tripem után csak azzal a tudattal mernék újra belevágni, hogy ott van a zsebemben az orvosság, ami megment az őrülettől, ha szükséges lenne.
Esetleg van különbség lsd vs alkohol és gomba vs alkohol között?
Olyan szempontból, hogy tegyük fel a gombát tompítaná a pia, de az lsd-re már meg se kottyanna?

Tudom nem éppen magasztos hozzáállás ez, de a legutóbb a húgom mentett meg pár xanax nyugtatóval attól, hogy bemenjek az ügyeletre és elmondjam nekik, hogy varázsgombától pánikrohamom van. A xanax tökéletesen lehozott róla amint rendesen hatni kezdett. Hatalmas megváltás volt! Még aludni is el tudtam egyből. De nem szeretem én az ilyen szereket. Szívesebben innék meg pár felest, ha szükséges lenne. Az magasztosabb : )
De fontos lenne tudnom, hogy az is használna-e így, mint a xanax?
 

 
2316. TrippSurfer2019. január 5. 12:25
 
 
NORDKOVSKY ,

irtam az ottani gombákrol egy hosszabb leírást. Nem mindegy melyik sorozatbol veszel mert elég eltérő a sorozatok erősége. Esetleg a beszámolómban találsz számodra fontosat.
 

 
2315. sleepwalker2018. november 14. 21:53
 
 
NORDKOVSKY:

Ha fél papír után rendben voltál, nem ér nagy meglepetés. Max annyi, hogy már aznap este is tudsz majd aludni. Legalábbis a többségnek menni szokott. Én egy kiadós alvás után már másnap rendben szoktam lenni, de ha vezetsz, azért legyen egy pihenőnap. Ha még biztosabbra akarsz menni, fagyasztó vagy szárítás is megoldás lehet egy megfelelőbb időpontig.
 

 
2314. NORDKOVSKY2018. november 10. 12:48
 
 
Üdv! Haver hoz Amsterdami üzletből egy kisdobozos gombát, amiben egyszemélyes adagnyi mennyei manna van, azaz enyhe közepes dózis.
Abba ne menjünk bele, hogy meddig áll el, mert tudom, hogy hűtőben se sokáig, de úgyis aznap egyből elfogom fogyasztani, szóval ez a része nem befolyásolja a dolgot. Szerintetek, ha legrosszabb esetben szombat este 9körül eszem meg,
(de valószínűleg pár órával korábban fogom, ha minden a megbeszéltek szerint zajlik) és a másnapom is szabadnap lesz természetesen, viszont hétfőn hajnalban kelve dolgoznom kell menni, addigra visszaáll teljesen a hétköznapi tudatállapot? Azért kérdezem, mert sofőr vagyok, és elég para lenne,
ha nem :- )
Régebben már kétszer lsd-ztem, de a gombához most először lesz szerencsém.
Szóval voltak már élményeim, elsőre mindjárt egy egész duplahoffmannal :- )
De túléltem :- ) pár héttel később a fél papír már barátságos volt :- )
Azért említem ezeket, hogy lásd, van már némi tapasztalatom, viszont tartok attól, hogy esetleg vezetés közben visszajön valami flashback 3-adnap.
lsd-t nem merném így megreckírozni, de a gombának állítólag rövidebb a hatása, és a dózis sem lesz túl sok.

Szóval összegezve a kérdésem lényegét: Szerintetek ha szombat este 9 körül eszek egy enyhe közepes adag gombát, akkor hétfő hajnalban már a megszokott kerékvágásban ébredek majd az ébresztőórára?
Mert azt már tapasztaltam, hogy fél papír lsd -t délelőtt fogyasztva, 3-adnapra már visszaállt minden a régi kerékvágásba (nekem legalább is), de kérdés, hogy némi gomba ESTI fogyasztása után visszaáll-e minden 3-adnapra?
 

 
2313. moricz2017. december 3. 13:00
 
 
Thumbs up!
 

 
2312. pedromagi2017. november 20. 16:06
 
 
Oh Yesss!!! Megvan ismét a P.Serbica és leis oltottad!! Ez a legfontosabb pszichedelikus felfedezés az elmúlt években, legalábbis nekem... Magyarországi power shroomy... Quva nagy!
 

 
2311. mycelium2017. november 19. 21:53
 
 
P. serbica micélium bükk termésen és malátás táptalajon :)
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=545DSC_0156.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=247DSC_0083.jpg
 

 
2310. Én+te+ö=gén2017. november 7. 23:55
 
 
roli1203:
Küldd át nekem emailben (katt a nevemre) és ha jó minőségű a beszámoló, akkor beszerkesztem/felrakom!
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (14 írás)

cAnna: Válasszak színeket... akkor ez a minden (2015)

Én+te+ö=gén: Egybetekeredés (2003)

Ezékiel: Egy újabb év, egy újabb élet (2011)

Gábor: Agytágítás egyedül (2005)

Kesey: A legtávolabbi tisztáson... (2013)

Metametta: Gyógygomba szerelemfájásra (2006)

Móricz: Felhőoszlatás (2013)

PsyDuckMonkey: Life Reboot (2015)

Roli1203: Idegeket nyugtató zene (2018)

Roli1203: A színek dzsungelén (2018)

Shin: Elmefésülés (2012)

SWIM: Első kalaptúra (2018)

Teletabi: Félelem és reszketés (2006)

TrippSurfer: 6 évnyi gombázás (2018)


Kapcsolódó beszámolók / külföldi (fordítások) (10 írás)

Israel Franqui: Egohalál (2000)

Lauren L: Első utazás a pokolból (2000)

Mathew: Egy napfényes szombat és egy kaktusz (2001)

Navi: Történetek a semmiben (2001)

Névtelen: Utazás a Sárkánnyal (2000)

Névtelen: Zep! A Zaj (2000)

Pauliegirl: Maradandó bénulás? (2001)

Psybernaut: Egy első gomba-trip (2000)

Scott Fossel: Egy tuti biztos módszer (2000)

Wiser: Egy elszaródott éjszaka... (2001)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.