DAATH

Semmi sem tartható fenn, csak a változás.

Hérakleitosz

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


tester hozzászólásai (61 - 80)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. december 10. 01:06
 
 
Korrupt:
a sima rizsliszt gyorsrizs, vagy egyszerű fehér rizs? Lehet, hogy amiatt nem lett olyan potens, az még mindig vitatott hogy a kékülésnek mennyire van köze a hatóanyag tartalomhoz, (vannak olyan aktív fajok is amik nem kékülnek). Vagy ha mélyebben bele akarsz menni, a metol nevű anyaggal lehet erőteljesebbé tenni ezt a kékülést, hogy kiderüljön hogy tényleg ha tényleg nincs benne indol alapú aminosav vagy mi.

Roppanósra szárítást télen radiátoron is meg lehet csinálni, az a 40-50 fok nemhiszem hogy ártana. A macskaalom lehet hogy már megszívta magát vízzel, ha előtte beteszed a sütőbe újra aktív lesz.
Ugyanez igaz a bioluxos alomra is, ha kisütöd fel fogja venni a levegő nedvességét, mint minden más hasonló kőzet.

Ha magas marad a víztartalma, és fagyasztás után felenged, már lehet hogy nem érdemes vissza tenni a hűtőbe, egyébként nem hiszem hogy baja lenne.
A száraz de hajlékony gombák is elállnak egy jódarabig, nálam több mint egy évig.

Shroomy:
a párás/alkoholgőzös elméletben én nem hiszek, a csírázás elmaradásának viszont sok oka lehet.
Az agar tápanyagtartalma sztem nem nyom sokat a latba, a spórák minimális tápanyagtartalom mellett is kicsíráznak.
Lehet h karamellizáció, sokáig volt sterilizálva a táptalaj, kaparásnál alkohol került a spórára a pengéről, vagy ha lángsterilizált és nem lett lehűtve, akkor megsütötte őket stb. Lehet h nincs elég víz, meg igazából nagyon sok minden lehet, minden körülményt meg csak te ismerhetsz.
Légmentesen van lezárva az agar vagy van gázcsere?

Fecsi újrahasználásnál az is egy megoldás, ha valaki ellövi az egész tartalmat egy szittingben, akkor gyorsan újra lehet tölteni LC-vel, és így teletöltve mehet a hűtőbe.
Következő oltásnál megint elhasználni az egészet, és megint egyből után lehet tölteni.
Laskánál így a 6. töltésnél járok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. október 29. 12:54
 
 
Szerintem nem lenne jó ötlet mézes vízben dunkolni, mert a süti felületén maradt cukros víz hamar megpenészdne.
Szalma vagy trágya kiáztatott levében lehetne, de szerintem nem sok értelme, bár ha éppen van kéznél szalmalé akkor miért ne, de nem hiszem hogy sokat számítana és megérné a fáradtságot.

Akkor már inkább szétmorzsolni a sütit és hozzákeverni valami friss táptalajhoz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. október 29. 00:39
 
 
A képen elég száraznak látszik a süti felülete, ha minden jó, lenni kellene rajta légmicéliumoknak, bolyhoknak, életnek.

http://forums.mycotopia.net/attachments/fungi-growing-edible-medicinal-magic-mushr
ooms/133046d1246773554-pf-tek-cake-supposed-sit-verm-layer-top-bottom-malabar-indi
a.jpg


http://forums.mycotopia.net/attachments/fungi-growing-edible-medicinal-magic-mushr
ooms/132817d1246490775-pf-tek-cake-supposed-sit-verm-layer-top-bottom-pfr-20b2b1_.
jpg


A tönk alján lehetnek kiálló szálak, ez még önmagában nem jelentene semmit, de ha a vegetatív micélium kezd ránőni a termőtestre alulról, vagy a termőtest kezd átalakulni újra vegetatív micéliummá akkor szerintem éhes vagy szomjas a kolónia. A termőtest visszaalakulásához viszont optimális körülmények kellenek amihez magas páratartalom és nedvesség is kellene.

Szóval szerintem szomjas és a páratartalom sem elegendő.

Meg szerintem nyugodtan rá lehet tenni a perlitre a sütiket, az is egy jó nedvességforrás, a fertőzésektől meg nem kell félni mert ha optimálisak a körülmények a kolónia simán meg tudja védeni magát.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. október 28. 11:11
 
 
Ha nem alacsony a páratartalom akkor lehet a süti víztartalma lett alacsony, vagy a légcsere kevés.
Én gyakrabban szellőztetném és permetezném, esetleg be is hempergetném vermivel, miután leszedtem az elhalt gombákat és kapott egy napos hideg vizes áztatást.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. szeptember 28. 19:37
 
 
Alacsonyabb vízszint,
alufólia+szigszallag.

Ha kuktázod (nem pedig csak fazékban főzöd) akkor lehetne lazítani valamivel, pl szalmával vagy kókuszrosttal, esetleg jóféle tőzeggel, tulképp bármivel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. szeptember 28. 01:29
 
 
Miből látszik hogy egy rész elázott?
Melyik részen szokott előfordulni?
Már közvetlenül sterilizálás után látszik hogy el van ázva, vagy csak később?

Egyébként nem biztos hogy ez az ok, de lehet hogy hozzájárul, hogy az itthon kapható vermi túl kicsi szemcseméretű (0-2mm). Tömörebb, levegőtlenebb lesz tőle a süti mint a nagyobb szemcsésnél.

A sima rizsliszt (pontosabban gyorsrizs (hántolt, fényezett, előfőzött)) inkább csak legenda, de be van linkelve a forrás a kvízben ahol olvashattál róla.
De ha te is kipróbálod eggyel több tapasztalat lesz ezzel kapcs.


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. július 12. 11:47
 
 
Szerintem csak spawn-ként üzemelne ugyanúgy mint a gabonánál, valamiért nem fordul rajta termőre a gomba, csak ha van rajta takarás vagy vagy valami víztartó anyag van hozzá keverve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. július 12. 01:03
 
 
Ja és lehet macskaalommal is termeszteni, nekem is sikerült félig meddig, de van is egy tek valahol, amiben ezt használják egy sütiben vermikulit helyett, de elég körülményes.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. július 12. 00:19
 
 
Több mint 20-an írták a gombás kérdőívben hogy szívták a gombát, kíváncsi lennék hogy működött e, mert amit eddig olvastam az alapján nem, én meg nem akarom kipróbálni mert inkább nem szívok semmit sem.

Ha valami mással együtt eszed, kajába főzve akkor hányás lehet a vége, éhgyomorra egyébként is jobban hat, persze biztos van aki bírja, de minek.

A spóraszám nem növeli az esélyeket csak ha az oltási pontok száma is nagyobb, magyarul ha a spórás víz nagyobb felületen van szétoszlatva.
Nem nagy a különbség aközött hogy egy tucat spóra kel ki egy pontban, vagy 10000, a szövés akkor sem folyik gyorsabban, persze más szempontból még számíthat valamennyire, de nem valószínű hogy ezen múlna a siker.
Ha sűrű spórás víz inkább érdemes hígítani és több sütit beoltani vele, ezzel lehet igazán növelni az esélyeket és a hozamot is.
Ez egyébként le van írva a spórafecskendős cikkben is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 30. 11:00
 
 
Olcsóbbnak nem olcsóbb, csak hosszabb távon :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 19. 14:03
 
 
Sütőben pár óra alatt elpusztul rajtuk minden, az átmosást nem ajánlom mert tiszta perlit lesz minden, az egykalapalatt cikkeit viszont igen, mert ott le van írva ez is a perlit cikkben.

Az agyaggolyót egyébként könnyebb kezelni, átmosni, újra hasznosítani, nem porzik, nem gáz ha a tüdőbe jut, olcsóbb és könnyebben is hozzá lehet jutni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 17. 14:45
 
 
Amúgy ha az egyszer használatos fecsiket 20 percre forró vízbe dobod nem lesz belőle gond, főleg ha előtte hipós vízben is áztak egy negyed órát.

Ha a forralás után a fecsiket még a forró víz alatt összeállítod (gumikesztyűben, miután egy kicsit már hűlt a víz) vagy a forralt vízzel megszívod, kész a steril vizes fecskendő.
Nem tudom tűvel együtt mennyire működne, mert a műanyag csatlakozójában megáll a víz, hipót átspriccelve majd kiöblítve lehet hogy jó lenne.
Mindenesetre kényelmes megoldásnak hangzik, egyszerre többet meg lehet csinálni, relatíve biztonságosnak is tűnik, ki is próbálom.

Használathoz egy már elkészített, sűrű spórás vízből/LC-ből lehetne hozzá szívni egy kicsit, vagy az edénybe kapart spóraporhoz spricelve, majd kiszívva kész is spórás fecsi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 16. 17:35
 
 
http://www.anivet.hu/?kat_1=1&kat_2=24&kat_3=6&oldal=0&megjelenit=1

Van még egy ilyen oldal valahol.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 6. 02:10
 
 
Paul Stamets and J. S. Chilton: The Mushroom Cultivator
"The casing should be balanced to an initial pH of 6.8 - 7.2. "

elég régi már
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 5. 20:51
 
 
Hát próbáld ki ha gondolod.
Annak sem ártana utána nézni, hogy milyen kémhatású közeg az ideális a cubensisnek (meg más gombáknak), nekem erről csak egy hozzászólás ragadt meg az meg nem valami megbízható forrás.

Hány üveg fertőződött el kb?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 5. 17:28
 
 
Ilyen alacsony pH tőzegeknél is ritka, az ecetnek 3 a pH-ja.
Szerintem túl savas.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 5. 14:30
 
 
A takarást is szokták pasztörizálni, de lehet meg lehet úszni anélkül is, nem tudom a tőzeg hogy viselkedne. Egy vékony réteg kókuszrost működött pasztörizálás nélkül is, pasztörizálva is, sterilizálva (kuktában) szinte mindig bepenészedett (pókhálós).

Sokan írták mekkorát dobott a mész a termésen, és a fertőzésekkel szemben is ellenállóbb lesz a magasabb pH-jó takaróréteg.

Meszet ha máshol nem a baumaxban (vagy praktikerben?) lehet kapni bécsi fehér néven a festékeknél.
A gyártó azt mondta tiszta, kezeletlen, őrölt fehér puha mészkő, más semmi.

De a legjobb szerintem akkor is az lenne, ha magad próbálod ki hogy az egyik tálca takarása mészköves, a másik kevésbé, a harmadik egyáltalán nem... csak ne vonj le elhamarkodottan következtetéseket.
Egy tálcát is fel lehet osztani és be lehet takarni különböző takaróanyag keverékkel.

10 liter csíra az kb 20 db 7 decis üveg, ha ekkorákat használsz.
Ha nincs kuktád és 3* főzöd frakcionális sterilizálással az bele telik pár napba nem?
Mindezt egy 1 centinyi printtel oltottad be?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 5. 12:21
 
 
Melyik virágföld működött, és mi lehet a különbség a nem működő és e között?

Ha a lekaparást kérdezed szoktak ilyet csinálni dunkolás előtt, overlaynél, vagy ha elfertőződik a takarás (pl pókhálós penésszel)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 4. 17:06
 
 
Jó hogy mondod, megyek is veszek egyet ha még nyitva lesz.
Milyen a tőzeg/mészkőpor arány?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. június 4. 17:00
 
 
Szkleróciumot több gomba fajta is fejleszt a Psilocybe-k közül:
mexicana
tampanesis
atlantis
meg biztos van még.

Több hónap kell mire kifejlődik, de nem kell vele semmit csinálni, csak beoltani és elfelejteni, aztán már csak a megtisztítás lehet nehézkes.

Azt olvastam legjobban a ryegrass seeds-en fejlődik, és tisztítani is könyebb ezen, ez valami fűféle magja lehet de mást nem tudok róla.
Azt is olvastam hogy kölesen is kifejlődik.


A 3-4 hónapos csírát is fel lehet még használni, én is használtam és másokról is tudok, de jobban ki lesz téve a fertőzéseknek és lassabban is fejlődik elméletben.
Persze ha ki van száradva vagy áll az üvegben a pisi akkor annyira már nem érdemes.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 303)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!