DAATH

Ha az észlelés kapui tiszták lennének, az ember mindent olyannak látna, amilyen valójában: határtalannak.

William Blake

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


tester hozzászólásai (1 - 10)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2013. május 26. 22:25
 
 
Cubensis kint is leterem de télen elfagy úgyhogy évente újítani kell, nekem még nem jött össze pedig volt pár próbám, de volt már akinek sikerült hazai klímán.

Én nem sok esélyt adok a spóráknak a birkatrágyán, hátránnyal indulnak (nincs hőkezelve a táptalaj úgyhogy tele van konkurens gombákkal bacikkal) meg szerintem tömény magában, kéne hozzá szalma vagy forgács.

Kinti ágyást forgáccsal és/vagy fűrészporral érdemes oltani mert a gabonát felzabálják vagy berohad még mielőtt tovább terjedhetne a gomba, úgyhogy spóra->gabona->fűrészpor->forgács a sorrend, mert a spóra->fűrészpor nem működik igazán (LC-vel sem, ugyanúgy ahogy szalma alapú szubsztrátot sem lehet közvetlenül LCvel oltani)

Amúgy az utóbbi 10 évben mit csinált a macskád, és hogyhogy visszatalált?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2013. április 20. 21:44
 
 
Ha az oltási portokon jutott volna be a penész akkor inkább a süti tetejéről indult volna ki a fertőzés, mert a lyukakon keresztül először ide jutnak a penész spórák. Ha a táptalaj sterilezése nem volt elég, akkor a süti belsejéből vagy külsejéből indult volna ki, persze ránézésre nehéz eldönteni hogy belülről indult vagy kívülről. Ha meg a tűvel vagy oltóanyaggal jutott be akkor az oltási pontokon jelenik meg először a süti külső részén, de ennyiből még nem lehet eldönteni hogy mi miatt fertőződött el.

Az LC-ről ránézésre nem lehet egyértelműen eldönteni hogy fertőzött-e, és attól hogy fertőzött még működhet mert a micélium elnyomhatja ha másik táptalajra kerül mikor átoltod sütire vagy gabonára.

A dunk and rollal szerintem ráérsz akkor foglalkozni ha a sütik nem akarnak teremni, addig felesleges bevezetni egy plusz kockázati tényezőt (fertőzés)
Minél tisztább körülmények közt csinálod annál nagyobb esély van a fertőzés elkerülésére. Meg lehet úszni szabad kézzel, nyílt levegőn is de attól még biztosabb egy still air box, fertőtlenített gumi kesztyű stb.

A só 70% RH-nál kezd el folyósodni, ha szórsz egy csipetet egy ragszalag darabra és berakod a terráriumba akkor láthatod ha megfolynak a kristályok, (felesleges mert a 70% RH biztos hogy meglesz)
Ha a sütik szikkadnak, a micélium bőrösödik, kékül, a bolyhok leszáradnak akkor emelni kell az RH-n valahogy.

Nem feltétlenül kell napi permetezés de ezt majd a sütik eldöntik, ha száradnak vagy nincs pin képződés 2 hétig akkor én gyakrabban permeteznék és szellőztetnék még pár napig, ha így sincs változás akkor pár süti dunk, pár meg dunk+roll.

Amúgy attól hogy nálad nem vált be az mézes LC még nem kéne elhamarkodott következtetést levonni és szarnak leírni, mert sok embernél sok alkalommal működött már, sokan számoltak be arról hogy a szőlőcukorban lassabban indul be a növekedés mint a mézben köztük én is, mondjuk jópár mézet kipróbáltam mire találtam egy olyat ami nálam működött, szóval azt hogy a méz gyorsabb mint a szőlőcukor és működik is, a te negatív tapasztalataid még nem fogják megcáfolni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2013. április 3. 10:17
 
 
Tüdő:
Nekem bevált amelyikről itt írtam, a tömítések is bírják. Keverés nélkül leég benne a szilvalekvár de azért annyira nem mint egy sima edényben. Egy nyomás/hő mérő néha jó lenne de annyira azért nem kell.
http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=Kukta

Thom:
Végülis a lapok megvannak a kenderforumon. Viszont a képek nincsenek meg véletlenül eredeti méretben?

Maniec:
Az időt onnantól kell számolni hogy teljes gőzzel fúj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2013. március 28. 19:06
 
 
Mielőtt egyben átemelték az összes cikket, valaki beletörölt a kalapba, és kirakta a főoldalra hogy "átalakítás alatt". Ezt csak akkor tudtam meg mikor két napra rá írt a kenderforum SAdminja, hogy örömmel látja hogy még foglalkozok az oldallal, és hogy érdekelné milyen újításokat tervezek. Kicsit gyanús volt hogy hamarabb tűnt fel neki a változás mint nekem, főleg hogy már 1 éve szólt pár kenderforum tag hogy SAdmin le akarja másolni a kalapot, csak nincs rá ember aki megcsinálja, úgyhogy nem válaszoltam.
Két napra rá írta hogy csak most látja hogy valaki vandálkodott a kalapon, és hogy pont szóba került hogy átmásolják a cikkeinket, és hogy ez nekem is milyen jó lenne mert nem kellene foglalkoznom az oldal fenntartásával, vagy attól tartanom hogy valaki megint tönkrevágja a weblapot.
Sőt ha segítek a másolásban, akkor még az is fel lenne tüntetve a cikkek alatt, hogy a kalapról vannak.
Hát így történt hogy a forrás sem lett feltüntetve, mert erre sem válaszoltam.

Hogy valaki képes lehet idáig süllyedni azért hogy pár dollárral nagyobb bevétele legyen a reklámokból...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2012. július 7. 01:38
 
 
A szalma nagyon nehezen pinel takarás nélkül, nálam plusz 2-3 hét is kellett a casingeshez képest (szalma szemeteszsákban, a zsák szája egyenesre húzva, derékszögben lehajtva vs. monotube nyitott fedéllel. (a monotubeban takarás nélkül le sem pinelt).
30 fok körül még nem kéne hogy gond legyen a pineléssel, de biztos fajtától is függ.

A tőzeg és az avar között én nem látok nagy különbséget, végülis mindkettő bomló növényi eredetű szerves anyag.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2012. június 13. 18:14
 
 
Szerintem a bazídium szó nem arra utal, amire Assamoa használja, de amúgy sztem is a fényhiány a legvalószínűbb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2012. május 23. 20:29
 
 
A cubensis leterem Magyarországon, de hogy télen elhal a telep. Takarással lehet, hogy meg lehetne védeni.
Kalapon volt is valaki, aki tévedésből cubit termesztett kint azurescens helyett.
Azurescensről csak rosszat hallok hazai körülmények között, általában azt, hogy valamiért nem vagy csak ritkán terem, van hogy évekig nem, szerintem locsolással lehetne késztetni mint ahogy a laskát is a melegben. De lehet csak azért ,mert csak a rossz hírek jutnak el hozzám, jó hírekkel nem keresnek.
Spórának viszont nem sok esélye lenne kint, jobb lenne előbb gabonára oltani, majd fűrészporra és forgácsra, amit már kint vagy ment is át lehet szövetni, aztán a talajba forgatni, mulcsozni.

Psychedelic:
Szerintem a száraz gombán lévő spórát sikerült továbbszaporítanod, ami általában ott van a kalapon és a tönkön is, és a szövetdarabbal együtt jutott az LC-be vagy az agarra, de mindenesetre szép teljesítmény.
Az LC-t miből csináltad?
Ezek a tünetek engem is a vertire emlékeztetnek, csiperkén néz ki ugyanígy az itthon mólének nevezett betegség.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2012. február 9. 12:01
 
 
Kiszárad a búza:
- túlhevül az üveg, mert magas a láng / vékony a kukta talpa, az üvegeket egy alátéttel el lehet emelni.
- nincs eléggé megfőzve

Beszőrösödik a szár:
- nem fajtafüggő, ehető az a rész is

Spórás fecsi hűtőben hónapokig/évekig eláll.

Ez mind le van írva az egykalapalatton.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2012. január 29. 00:42
 
 
Aztán mondjuk kiderül hogy a kert végi illatosabb és szebb rózsa ugyanarról a tőről származik mint a kert eleji satnya, tehát ugyanaz a növény, ugyanaz a genetika, mégis más a megjelenése, más az illata, lehet hogy tényleg, az is lehet hogy a tudat.
Amúgy szerintem is vannak mérvadó különbségek mondjuk egy kolumbiai meg egy thai gomba között, de egy feketepiaci lenyomat nem hiszem hogy onnan származik amit ráírnak.
Van vagy 70 cubensis "fajta" amit gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni, nem hiszem hogy egy spóra díler 70 féle tenyészetet tart fent, amikor 1et is elég neki.
De oké, rendelek A-t meg egy B-t, lehet hogy nagyobb lesz köztük a különbség mint A és A közt, de ki tudja hogy legközelebb ugyanazt kapom-e A néven, egy másik dílertől származó A-ról nem is beszélve.

Forognak printek, vannak köztük különbségek, de sokszor nem nagyobbak annál amit ugyanabból a lenyomatból származó kultúránál is meg lehet figyelni, és a nevek is megbízhatatlanok.
Lutri.
Nemesítéssel biztos sok mindent el lehet érni, lásd a laska, én még most is elképedek hogy tud egy gomba ilyen agresszív meg ellenálló lenni, amit a psziló nem bírt azt a laska még simán beszőtte, legyen nyálkásodó búza vagy poshadó szalma.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2012. január 28. 12:00
 
 
Micélium hatóanyag tartalom:
Mycelium growth was observed from 4 to 6 days. Fruiting bodies were observed from 24 to 48 days. The average amount of time for the primordia to appear was 32 days. Samples of mycelium were taken after 13 days of growth, 20 days of growth, and at various other days of growth. A total of 29 samples of the white mycelium growth were analyzed. No psilocyn or psilocybin was detected in any of these 29 samples. Nine of the 29 samples were confirmed by GCIMS, and again no psilocyn was detected.

Samples were analyzed after the first sign of growth of mycelium knots. A total of 22 mycelium knot samples were analyzed by TLC. Samples were considered to be consistent with a standard if their relative Rr value and their color matched the standard also spotted on the plate. Samples were considered to indicate a standard if their relative Rr value matched the standard but the color was not as dark as the standard spotted. Of the 22 mycelium knot samples, 17 were consistent with psilocyn. Of these 17 samples, 8 were also consistent with psilocybin and I indicated there was psilocybin in the sample. Four samples were consistent with the psilocybin standard spotted on the TLC plate, and one of these samples also indicated there was psilocyn in the sample. There was no psychoactive drugs detected in one of the samples.
http://www.fanaticus.com/forensic.htm

Nem találtam egyik hivatkozott doksiban sem ami erre utalt volna amit itt írtak:
Mycelium growth was obtained with two of the syringes; analysis of samples of the mycelium by GC/MS and GC/IRD confirmed psilocin
http://www.seanet.com/~rwmcpherson/pfcase.html#fedlaw

Persze ettől még lehet hogy van.

Fajták:
Szerintem nem érdemes fajtanevekhez kötni tulajdonságokat, mert általában nincs semmi ami megkülönböztetné őket a nevükön kívül. Ugyanabból a lenyomatból származó fajtánál is megvannak ezek a különbségek, méretben, megjelenésben, és hatásban is.

Hatás:
http://daath.hu/showTopic.php?id=11
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 303)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!