DAATH

A cinikus olyan ember, aki mindennek tudja az árát, de semminek az értékét.

Oscar Wilde

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tom003 hozzászólásai (11 - 30)
 (Témakör: LSD, út az igazi tisztasághoz?)

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. december 2. 09:13
 
 
Én 2 papírral is a 8. órában már tudtam aludni, egész kellemeset lehet ilyenkor és ha szerencséd van, amikor felkelsz mondjuk 2-3 óra múlva még mindig tart a hatás! Viszont utána már értelmetlen a redose, tipikus afterezős, teázgatós, füvezgetős lecsengést ad a tripnek. Ilyenkor még jó pár óráig ellazulhat az ember, bebugyolálva egy jó vastag pokrócba!

Amúgy elárulom, hogy tripen minden zene tripes lesz, nem csak a pszichedelic címkével fémjelzettek! Érdemes kísérletezgetni neked mi jön be ezért, nem feltétlen kell psytrancenak lennie ha távol áll tőled az ilyen zene. :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. november 16. 18:48
 
 
Köszi a beszámolót, jó volt olvasni!

A véleményem, hogy még véletlenül se utazz még1x a héten, bár tudom most ezt pozitívként éled meg, de igen könnyen beárnyékolhatja az egészet egy ismételt megterhelő utazás! Én azt mondom, várj vele még 1-2 hónapot, ha nem is lesz rá alkalmad, inkább több mint kevesebb időt hagyj az integrálódásnak! Ettől független persze nyugodtan elkísérheted a többieket, mint kívülálló, egy kis zölddel te se fogsz unatkozni és ha gond adódna, mindig jó egy (majdnem) józan vigyázó!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. szeptember 11. 09:31
 
 
A zene téren: mindegy végülis mit hallgatsz, mert bár ezt sokan nem fogadják el, de minden zene "pszichedelikus" ami valamit benned elindít. Amiket felsoroltál, mind mind nagyon jó zene és nem hiszem hogy csalódás érne ha azokat részesítenéd előnyben idegen zenékkel szemben.

Amit én speciel ajánlok még stílusban: triphop, jazz, IDM, ambient, space rock, breakcore, ezek mind mind nagyon utaztatós dallamú zenék és nem érne csalódás egyikkel se. (a példáidból kiindulva)

És akkor jöjjön néhány konkrét zene:
http://www.mixcloud.com/blocwknd/amon-tobin-bloc-2008-dj-set/
http://www.mixcloud.com/AdAy0/dj-krush-live-sonar-2003/
http://www.mixcloud.com/HnR_Soundsystem/semiomime-q-base-2011-hit-n-run-the-sanctu
ary-stage/

http://www.mixcloud.com/abeas/the-big-medley-massive-attack/
http://www.mixcloud.com/matsutake/afx-selected-mashup-works-88-01/
http://www.mixcloud.com/disease/aaron_funking_bastard/
http://www.mixcloud.com/JoseFinnerty/venetian-snares-mix/
http://www.mixcloud.com/doctv/trip-on-acid-jazz/
http://www.mixcloud.com/abeas/the-big-medley-nine-inch-nails-left/

etc etc etc. Remélem segítettem (ez kb 2 tripre is elegendő zene, de ha ennyi se elég, keress rá a műfajokra és/vagy az előadókra ugyanitt)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 27. 17:09
 
 
Ööööö... Á mind1
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 21. 17:49
 
 
Igen, elég elfogadott dolog, de pl szerintem tömegbe, vagy egy goa partyn kisebb eséllyel lesz bad triped, mert mindig el tudod vonni a figyelmedet a nem kívánatos dolgokról. Nem feltétlenül kell kis dózissal nekikezdeni ha már tapasztaltabb vagy 1-2 lappal is el lehet lenni, max ha elfáradsz, felkeresed a chillt. (főleg 2 lap magasságában úgyis van egy rész, amikor nehezedre esik a mozgás, vagy bárminemű cselekedet, ilyenkor érdemes csak leülni és hallgatni a zenét)

A lényeg, hogy minden esetre itt is készülj fel, víz, szőlőcukor, több napos buli esetén legalább egy hálózsák, váltásruha legyen nálad (na meg kellő könnyed kaja)

 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 8. 17:51
 
 
A legegyszerűbb módja lenyugtatni az érzékelést. Leülni egy kicsit meditálni az adott problémán. Próbálni keresni olyan egyszerű, könnyen értelmezhető kérdést ami megfogja, körüljárja azt. Szétszedni apró darabokra, majd nézni ahogy a foszlányok felszívódnak.

Igazából a lényeg mindig is az, hogy az aktuális bajunkra kivetítve rájöjjünk, hogy mindez amit mi problémának vélünk, csupán az agyunkban létezik. Nincsen külső ellenség, csupán az egónk játszik velünk. Ha sokáig figyelünk, meghalljuk a segélykiáltás mögött a saját identitásunk vergődését. El kell engedni a kontrollt, hagyni hogy a saját útját járja, hiszen nincs hova mennie, előbb utóbb hazatér :)

A legtöbb bad trip abból ered, hogy menekülni próbál az egónk a felvetődő probléma elől és minél jobban kapálódzik, annál jobban belekerül. A legjobb módja ezt kiküszöbölni, ha megállunk és szembefordulunk vele: "Miért?", "Tényleg?", "Hogyan?" Akik belesétálnak egy bad tripbe, általában a saját maguk által kifeszített gátjaik csapdájába esnek. Merj változni, azért van a szabad gondolkodás csodája. Ha valami nem jó nekünk elsőre, vizsgáljuk meg jó alaposan, hogy tényleg rossz az nekünk, vagy csak az árnyékos felén állunk a dolognak. Aztán ha már sehogy se megy, több soron körbejártuk a problémánkat és még sincs változás, nincs más hátra, mint hogy változtassunk rajta, ha csak az segít. Ebben az esetben lépésről lépésre meg kell találnunk a hogyanra a választ, majd megtenni az első lépést. Sokszor a trip utánra marad az adott probléma megoldása, de az a tudat, hogy pontosan tudjuk mit kell cselekedni, elég ahhoz, hogy ne a problémára, hanem annak a megoldására figyeljünk. Negatívból pozitívba, csak könnyedén ;)

Persze mindez csak a szellemi síkra értendő, fizikai problémák, amik értelemszerűen tripen kívül álló okok miatt következik be (mivel hogy a pszichedelikumok semmi fizikai problémát nem tudnak okozni) nem oldhatóak meg csupán nyitott elmével. Viszont ezeknek a helyzeteknek az elkerülése végett utaznak az emberek megbízható körülmények között, biztonságos feltételekkel. Nem kellemes például a gondatlanságból okozott seb ilyenkor, de ha mégis bekövetkezik, gondoljunk arra, hogy módosult tudatállapotban a szuggesszió is erősebb és csodákra képes. Megfelelő ellátás után könnyen segíthet elvonni az ember figyelmét a sérüléséről, sőt egészen erős fájdalmakat is képes vele az ember elnyomni, ha megfelelően koncentrál rá!

Hirtelen így ennyi, remélem segíteni fog valakinek a kellő pillanatban felidézve a tanácsaimat, nekem mindig segít :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 7. 22:00
 
 
Affene... pedig én is szívesen válaszoltam volna... :/
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 12. 18:36
 
 
Igazából ez a tudatállapot nem vizuálisan, hanem gondolatilag jelenik meg a meditáció során. Ez az a képesség, hogy rá tudj hangolódni a gondolataidra. Vannak technikák amikkel neki lehet ülni és eredményeket lehet elérni, pl a buddhista vallás többet is leír ezek közül. Gondolok én a különböző témaindító versre (itt is van a fórumon külön topicja http://www.daath.hu/showTopic.php?id=174&page=all ) amiket Koanoknak hívnak. A lényeg, hogy elmerengsz egy-egy ilyen ellentmondásos tézisen és ezáltal olyan gondolatsorok jönnek elő ami számos problémához megoldást nyújthat. Minél többet ismételgeted magadban, ízlelgeted, annál több aspektusban vagy képes az adott problémát szemlélni. Érdemes csemegézni innen és kipróbálni, meglepődik az ember, hogy mennyire bele tud mélyedni. Aztán vannak még például különböző festmények. A legjobbak Aldous Huxley szerint a tájképek, mert ott a világban fellelhető örök kettősség (Yin-Yang) lépten, nyomon fellelhető. A közeli-távoli, kicsi és nagy, végtelen és véges, kék és a zöld, ég és föld. A képeknél az a fontos, hogy a meditáló magában próbál tárgyilagos megállapításokat tenni arról amit lát. Szintén idővel rájön, hogy pl.: amit fának lát, lehet az akár egy bokor is és ezek a többalakúságok szintén segítenek beindítani a gondolatokat. (pl a bokor lehet csak egy kisebb fa? Mi a különbség? Érdemes e ilyen különbségeket tenni? Vajon ha ugyanonnan gyökeredzik, számít e a magasság? Számít e a külsőség, ha mindkettő ugyanúgy fás szárú, vajon a világban fellelhető külsőségek közti különbözőség megszűnésével kiderülne, hogy mindenki ugyanonnan gyökeredzik? A közös gyökerek hova vezetnek? Miért ágaztak el annak idején és miért alakultak ki a különbségek? etc etc etc... Ez a példa egy néhány perces merengés eredménye és ebből is látszik, hogy mennyire el lehet vonatkoztatni a dolgoktól) Például még virág meditáció is létezik. Vagy a különböző monoton hangok ismételgetése (egy idő után szavakat hallasz ki a monotonitásból, vagy csak szimplán elindulnak a gondolatok, mivel a monoton dolgok kikapcsolnak bizonyos észlelő funkciókat az agyban amik a túléléshez kellettek és előjön a szellemi oldal, felerősödik, így meghallja őket a lélek) Szóval a meditáció gyakorlásához el kell vonatkoztatnunk a környezetünktől és be kell indítani a gondolati világunkat.

Én például ha "üresjárat" van (pl utazás, várás, séta, sport <erre még visszatérek>) mindig meditálok valami fontos kérdésen, frissen tartja az elmét és a legváratlanabb pillanatokban jöhet egy-egy mély felismerés ami változtat a világszemléletemen. Ezért tartom botorságnak a vég nélküli üres locsogást ami úton útfélen körülvesz, azt az energiát és figyelmet akár meditálásra is lehet fordítani :)
A sport azért is jó, mert míg a meditáláshoz fölösleges érzékek le vannak foglalva a test küzdelme által, a tudat lenyugszik és sokkal jobban megy az elmélkedés. A test fáradtsága az elme brillírozásához vezet.
Szerintem nem szabad konzervatívnak lenni ha meditálásról van szó. Millió technika létezik, meg kell találni a személyhez illőt. Ehhez mondjuk az is kell, hogy ne féljenek az emberek gondolkodni, mivel azt veszem észre, a mai világban egyre jobban "megy ki a divatból"

Annyit még, hogy ahhoz, hogy elkezdjünk meditálni, nem kell sok idő. Viszont ahhoz, hogy ki tudjuk zárni teljesen a külvilágot és úgy tudjon száguldozni a gondolatvilágunk, mint mondjuk LSD alatt, hosszú évek kitartó szellemi munkája kell. Ki kell építeni azokat a szellemi ösvényeket amik a legmélyebb rétegekbe vezetnek. Viszont minden alkalommal mélyebbre jut az ember. Ezért van az, hogy minél többször élsz pszichedelikumokkal, annál könnyebb, ösztönszerűbb elérni ezt a tudati állapotot. Ha egyszer az észlelés kapui kinyílnak...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 12. 15:56
 
 
Elárulok egy titkot: az LSA is ego gyilkos, sőt!
Az hogy mégse így lett veled ellenben az LSD szétzilált az utazás során, az mind-mind set és setting függő. A pszichedelikus szereknél nem a dózis döntő, lehet fél laptól is ego halál és 2től is vígan ellehetsz a sarokban, ami igazán számít azok a külső és a belső körülmények! Mivel ez a drog a gondolataidból táplálkozik, az agyad működését piszkálja meg, ezért a hatása attól függ, hogy milyen a pillanatnyi lelki állapotod, min gondolkozol, milyen megoldatlan problémáid vagy örömforrásod van, amikor utazol (belső) valamint hogy milyen helyen, ismerős, ismeretlen, emberekkel, egyedül, fekve állva, guggolva, úton, útfélen szállsz az agy végtelen univerzumában (külső)

A meditáció és az LSD meg igenis kiegészítik egymást, hasonló hatást ér el a szer mint egy fejlett, komoly meditációs gyakorlat. El kell fogadni amit látsz, érzel és tapasztalsz az út alatt, nem a szer, hanem a te saját elméd amit megtapasztalsz! Mint egy nagyító, ott se előre generált képeket nézel, hanem ugyanazt a valóságot mint eddig csak felnagyítva. (sokan túlmisztifikálják a pszichedelikumokat, mint egy varázsdoboz, amiből váratlan dolgok ugorhatnak ki, de mindeközben csak a saját elméjük rejtett zugaira csodálkoznak rá)

Úgy látom még nem sikerült a lényegre rájönnöd, ha tényleg érdekel az egész, próbálkozz tovább, de mindenféleképp tapasztalt segítővel. Úgyis érezni fogod amikor elérkezik a megvilágosodás, akkor hirtelen minden amit mondtunk neked, érthető lesz számodra! Ez olyasmi mint anno az egyik mikrobi mese részben volt: Az egyik bolygó gyűrűjén élt egy 2 dimenzióban létező civilizáció. Te is egy ilyen emberke vagy (és mindenki más is aki még nem használt pszichedelikus szert és/vagy nem jött rá az egész mechanikájára) Mi, a 3d-s emberkék, hiába mondjuk, hogy létezik még 1 dimenzió, addig amíg pontosan ugyanúgy, ahogy mi is anno, meg nem tapasztalod, nem tudod elképzelni se milyen lehet az, viszont utána annyira triviálisnak hat az, hogy sokkal több van a (2D) világ mögött, hogy rájössz, eddig korlátok között éltél és gondolkoztál. (durva a felismerés, hogy létezik még1 tér ami ráadásul végtelen és mégis a tested része, konkrétan az agyad)

Az MDMA-t meg ne keverjük ide, az a szer ha tekinthetjük is pszichedelikusnak, nem olyan értelembe teszi mint a klasszikus triptaminok. (Az egy empaktogén szer és a megértésben, emberek felé nyílásban nagyszerű) De ebbe ne menjünk bele, mások úgyis másképp látják, de neked most az a legegyszerűbb ha nem tekinted az LSDvel hasonlatosnak.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 8. 14:30
 
 
Hülyeséget írsz, a papír + fű kombó mindig is tipikusnak számított, kellőképp megdobja (sokszor még túlságosan is, ezért csak óvatosan) és kiegészíti a hatást.

Rajtamaradtál a tripen? Ez nem a fű miatt volt, valószínűleg anélkül is fellépett volna a mentális probléma, csupán az intenzitás növelésével jött elő. Ez egy ilyen dolog, benne van sajnos a pakliban az,. hogy utána nem vagy képes elfogadni a valóságot, nem vagy képes feldolgozni az átélteket, de azért legtöbb esetben visszaáll idővel az ember tudata a normális valóság síkjára. (van aki végleg rajta marad persze, de az nagyon ritka, sokkal gyakoribb az átmeneti pszichózis)

Röhögős rész? Komolyan, te röhögni szoktál utazás alatt, ezért csinálod? Ez _nem_ játékszer, nem azért veszi be az ember, hogy röhögjön vagy mert menő. Persze ez is sokszor el lett mondva, de mindenki saját érdekében csak akkor vágjon bele a pszichedelikumok használatába, ha komoly elhatározás vezérli, céljai vannak vele és ha megfelelően felkészült. Ha röhögni akarsz, nézz inkább vígjátékot, kevésbé veszélyes ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 7. 22:24
 
 
Óvatosan a fűvel, mert könnyen ledobhat a "skáláról" Ami nálam a tipikus magas dózisoknál (másfél lap + ) ha a tetején rászívok, szinte megáll az idő, órákat töltök le egy másodpercnyi időben és minden újra meg újra lejátszódik és mindig csak 1-1 ezredmásodperccel tekeredik az idő fogaskereke előrébb. (Kocka példa: iszonyat magas laggnál amikor mennél előre és a gép nem tudja fogadni a jeleket megfelelő időben, előre hátra dobál azon az útvonalon ahol addig haladtál, na ez is pont ugyanez) Szóval csak óvatosan.

Amúgy szerintem felesleges ezen rágódni most, hogy mi is volt, hogy is volt, ha már túl leszel néhány utazáson, rá fogsz jönni idővel az egész működésére és arra is, hogy hiába próbálnád, nem bírnád leírni a lényeget, ezt érezni kell :)

Ahogy Gén is írta: Kérdezd meg elsőnek magadtól, miért is tripelsz? Mi a célod? Legyél mindig tisztában vele. Persze nem szabad ragaszkodni foggal körömmel hozzá, de ha nincs miből kiindulni az olyan, mintha alap nélkül kezdenél házat építeni. Ha ez megvan, válaszd meg a set/settingedet, mert a legfontosabb része az egész utazásnak, hogy milyen körülmények közé leszel bezárva 12 órára! Végezhetsz még lelki gyakorlatokat, persze mindezt csak mérsékletesen. A legfőbb lényeg pedig: Ne próbáld meg görcsösen irányítani vaqgy megmagyarázni a dolgokat, ez olyan mint egy film, te se szeretnéd, hogy ha valaki végigkommentálná az egész vetítést, mert csak belekavarodnál a cselekménybe és igazán semmire se tudsz közben odafigyelni.
A gondolataid olyanok mint egy marék víz: ha lazán tartod az ujjaidat, kipereg közüle a víz, míg ha összeszorítod, kispriccel mindenfele és szintén üres kézzel távozol!
Be water, my friend! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 2. 22:46
 
 
Nyugi, 2 lap felett már tökmindegy, az az a mennyiség, hogy minden megtörténhet, akár teljesen el is tűnhet a valóság. (True story :D )

Az LSD-t is lehet élvezni, csak ahhoz teljesen át kell adnod magad az élménynek. Ezzel csak az a baj, hogy olyan mint a következő paradoxon: Mondják neked hogy ne gondolj semmire. Ilyenkor elkezdesz gondolkodni, hogy nem akarsz gondolkodni, de akkor min is gondolkodsz? Az is gondolat, ami egy visszatérő paradoxonba vezet, etc, etc... A lényeg könnyeden kezelni, átélni, de nem szorongatni a gondolatokat. Ha harcolsz ellene, egyre jobban beléd mar az egész és egyre jobban befordulsz. Ez egy ilyen szer, kell hozzá a rutin és a lehető legtisztább fej. Viszont ha felelőtlenül állsz hozzá, csúnya sebeket képes ejteni! Ja és a zölddel óvatosan, képes megállítani az idő kerekét! ;) (szintén megtörtént már)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. május 31. 07:35
 
 
Én voltam az az illető... Nem tudom mi volt rajta, de biztos nem LSD. Vizuálisan harmatgyenge volt, viszont alig bírtam felkellni a hatás alatt. Aludni nem sűrűn hagyott és még 12-14 óra múlva is érezni lehetett. Az íze hosszabban tartó és keserűbb volt mint az Lsd, de nem gyanakodtam az elején, annyi féle ízt éreztem már blotteren :P
Am. az akkori tippem DOM volt, de a fene se tudja, egy csomó hasonló vegyület létezik már és az se egyedi hogy rafér egy bélyegre.
http://www.erowid.org/chemicals/dob/dob_dose.shtml
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. május 5. 19:18
 
 
Miért hiányzik a sark a blotternak? :D

Valaki benegyedelt egy gyors tesztet?
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. március 18. 07:24
 
 
Kivéve ha nem a papírra hanem a tálra szárad rá! Nem tudom mennyi az adagolása, de annak megfelelően ajánlott felvinni (pl 1mgnál egy 25ös blotter 25 mgnyi anyagot tartalmazzon)

A módszer amit ajánlok: nagyon kis mennyiségű oldat, lehetőleg keress egy olyan közeget amiben kitűnően oldódik és jól párolog. Aztán fecsivel a felosztott papíron (ajánlom a fogas kést, azzal könnyű tépő mintát csinálni) 1-1 cseppet raksz mindegyik területre majd vársz míg elpárolog a hordozó folyadék. És ezt addig ismétled míg ki nem fogy a fecsi. (ajánlatos 2 eksön között dugót rakni a fecsire is)

A legjobb megoldás a mikrogrammos fecsi lenne, de valószínűleg területen nem jártas személyek nem találkoznak vele.

Utolsó tipp: Ne eladásra, vagy ne nagy tételben gyártsd és azoknak is mondd meg mi van a papíron! Nem akarok összefutni a tákolmányoddal LSD címén... (de szerintem senki se)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. március 3. 18:39
 
 
wonderstag: köszi a beszámolódat, ennek segítségével tegnap rájöttem 1-2 dologra :)
Beszámoló amint úgy állok a fenetilamin topicban (2C-E)

Amon Tobin és Dj Krush alázott...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. január 9. 19:22
 
 
Korábban ez vhol, lehet itt ki lett tárgyalva, ez természetes, nálam ez low dose tripek után jön rám, viszont high dose után nem jelentkezik. Mindig az utolsó az aktuális, szóval ki lehet ütni egy high dose tripel ha nagyon zavar :D

De nyugi, semmi komolyabb bajod nincs, ez csak ilyen velejáró hatás
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 29. 10:12
 
 
Nekem azt jelenti hogy másfél naptól mutatja meg magát telljességében a lap, addig számomra sétagalop, 1 lapot alap esetbe minden gond nélkül kezelek és nem is hoz semmi újat. (mondjuk volt egy olyan korszakom amikor már a 2 lapot is lazán letudtam a maga teljes valójában, de az már régen volt, kijöttem a gyakorlatból :) )

Ha gondolod, olvasd el felelőtlen első utazásom történetét valahol az első hozzászólásaim környékén, másfél lap és megannyi fű kombója elég heavy tripet eredményezett, de összességében úgy érzem megérte.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 27. 12:01
 
 
Másféltől kezdődik a móka, addig csak játék a receptoraiddal ;)

Amúgy én meg a felet tartom pazarlásnak, ha lúd akkor legyen kövér :D Nah jó, kinek mi, ez nagyon egyénfüggő. De hidd el, van a lapon túl is bőven felfedeznivaló, sőt! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 23. 17:00
 
 
Érdekes megfigyelés az hogy alacsony tripek után jön elő, de high dose után nem... Próbáld ki 2 lappal hogy eltűnjön ;)

Amúgy idővel eltűnik (kb 1 év) magától is
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 134)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!