DAATH

Semmilyen hatalom, legyen akár egyházi, akár világi, nem tűrheti el annak megértését, hogy mindannyian Isten vagyunk álruhában, és hogy legbelső, legkülső, legvégső Énünk halhatatlan. Ezért kellett Jézussal is végezniük.

Alan W. Watts

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

Nomad


Létrehozás ideje:

2003. június 21.


Utolsó hozzászólás:

2021. december 10.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

215831 letöltés
4682 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


LSD, út az igazi tisztasághoz?

Nomad, 2003. június 21.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Mielőtt hozzászólnál vagy kérdeznél, kérjük olvass bele a témába:
- LSD anyagismertető
- Magyar nyelvű LSD FAQ
- Útmutató a pszichedelikus élményekhez
- Emmanuel tanácsai a pszichedelikumok használatához
- Hogyan kerüljük el a rossz utazást?
- A pszichedelikus krízisek kezeléséről

 
4680. Dr.Benway2020. november 17. 21:01
 
 
Kedveseim!
SWIM barátomat érdekelné hogy valaki találkozott e már színes háttér előtt Buddha figurás postai bélyeggel? 1-1 lapon 1-1 Buddha szerepel, nem egy nagy kép van perorált lapon.
Meg szeretne győződni róla hogy a szokásos bélyeggel van dolga, nem hamisítvány, esetleg egy körülbelüli hatóanyagtartalom is hasznos tudást biztosítana neki.
Sajnos az ismert bélyeggyűjtő oldalakon nem bukkant releváns információra szegény.
 

 
4679. lolli2020. június 15. 17:51
 
 
szerintem az előállítók adják nekik ezt a fantázianevet, hogy megkülönböztessék a többi eresztéstől
 

 
4678. KingCrimson2020. június 12. 00:13
 
 
Sziasztok!
Egy jóbarátom (nevezzük SWIM-nek) a közeljövőben készül élete első LSD-tripjére, és ezzel kapcsolatban merült fel benne néhány dilemma.
SWIM 25 éves, viszonylag rendszeresen tép (heti 1-2 alkalom), ezentúl ilyen "hétköznapibb" dolgokat szokott fogyasztani néha-néha, mint az eki és a spuri, eddig kizárólag pozitív élményei voltak ezekkel.
SWIM érdeklődését már nagyon régen felkeltették a hallucinogének, azonban mivel nem érezte még úgy, hogy készen áll, egészen tavaly őszig várt az első találkozásra. Akkor 4 hawaii rózsamagot fogyasztott első kísérlet gyanánt, azonban nem tervezte meg kellően és hirtelen ugrott bele a dologba, így átélt egy kisebb bad tripet. Nem abból a haluzós-parázós fajtából, inkább csak érzelmileg kavarta fel nagyon. Ezt az élményt követően még két LSA-tripje volt, egyszer 4, egyszer pedig 5 maggal, viszont tanult a hibáiból, a lehető legjobbkor, legjobb helyen és legjobb társaságban csinálta, így ez a két élmény már kimondottan pozitív volt számára és nagyon sok kérdésre választ kapott, melyek nyomasztották őt a hétköznapokban. Az utolsó trip februárban történt.
SWIM-nek most az ölébe hullott egy olyan lehetőség, amire már nagyon régóta várt: pár napot egyedül tölt otthon, ezalatt meg fogja őt látogatni a legjobb barátja és mindeközben egy helyi ismerőse felajánlotta neki, hogy tud lapot szerezni, méghozzá igen jófajtát. SWIM épp kijött egy rossz időszakból, mire aktuális lesz a trip a vizsgáival is végezni fog, így a set és a setting is tökéletesnek ígérkezik.
SWIM legnagyobb dilemmája, hogy harmad, vagy fél lappal vágjon neki a dolognak. Szeretne intenzívebb élményt kapni, mint amit 5 db FRACTAL mag adott neki, azonban a kontrollt sem akarja elveszteni. Nem akar úgy visszajönni, hogy "hát, azért lehetett volna több", sem pedig úgy, hogy "azt a k.va, én ezt soha többet nem csinálom". (Erről a bélyegről tudni kell, hogy igen erős, tízesért osztogatják).
Mindennek tudatában mekkora dózist ajánlanátok SWIM-nek, mint firsttimer?
Ezentúl még az is érdekli SWIM-et, hogy a candyflipping mennyire bizonyul hatásosnak egy esetleges rossz élmény esetén? Be merjen venni fél tabeszt, ha esetleg úgy érezné, kezdenek kicsit sötétbe átmenni a dolgok?
Válaszaitokat előre is köszöni szépen SWIM :)
 

 
4677. henrik_2020. június 4. 08:06
 
 
LSD kapcsán mostanában olvastam olyat, hogy DS 3.0 crystal.

ez egészen pontosan mit jelent?
 

 
4676. sleepwalker2019. január 15. 21:25
 
 
espeke:

Én is ugyanígy jártam, kár hogy csak most olvastam a kommented.
Viszont az enyém nem volt keserű. Próbáltad is azóta? Csak mert ha valami analóg - 1p-lsd, ald-52 fordult elő mostanában labteszteken úgy látom - azoknak sincs semmi íze. Hatásra viszont nagyjából megegyeznek az eredetivel - nagy kár, hogy már mind2 c-listás.
 

 
4675. espeke2019. január 9. 21:23
 
 
Válaszolok magamnak:

A bizalmatlanság és kíváncsiság győzött, így vettem a gomoától egy ez teszt lsd tesztet :) A kis papírdarabka nem akart lilulni, ezért mondom, ha már úgy is mindegy, belerakok még egy kis darabot. Hát, várni kellett volna. :) Mert akár 5 percbe is telhet, míg beindul tutira a reakció. Érdekes, hogy a második darabon csak egy rész lilult be, gondolom nem volt mindenhol cseppentve. Így megoldás: (ez a) hoffman-os blotter a keserű, de nem zsibbasztó íz ellenére LSD (v. vmi hasonló indol alkaloida). Ebből látszik, hogy nem egyenlően vannak cseppentve a blotterek.

Szóval, lsd teszt tanácsok: várjatok blotterrel 5 percet, mielőtt lemondanátok róla, hogy nincs reakció, nekem is olyan 3-4 perc volt, mire látványosan lilára színeződött.

A másik, hogy a gomoás teszt 1200-ért helyett van ilyen, ha minden igaz ez is az Ehrlich reagens: https://szkarabeusz.shoprenter.hu/ehrlich_oldat_100_ml_pheur_6002

100ml-s kiszerelésre potom 1,1e forint, bár nem tom kiadják -e engedély nélkül, de egy próbát megér és ezzel egy kisebb fesztiválnyi blotter le lehet tesztelni (~2000 blotter).

 

 
4674. espeke2019. január 4. 10:03
 
 
opsz, elfelejtettem a lenyelős trükköt, hogy az lsd hat lenyelve, nbome nem. de, már mindegy. :(
 

 
4673. espeke2019. január 4. 09:59
 
 
Üdv!

Nbome és igazi LSD között hogy lehet különbséget tenni?
Az UV-s megoldásról tudok, amikor uv fény alatt az lsd világít, nbome nem, de egyébként. Ettem egy kis darab blottert, ami nem volt sem túl nagy, normál méretű volt, csak mikrodóz célból, de határozottan kémiai íze volt, kicsit mintha egy lájtosabb ízű eki lett volna, savanyú ízű. Nyelvzsibbadás nem volt tőle és egy egészen pici darab volt (1/6-od). Persze, lehet csak régi volt vagy a festék, egyébként hofmann-os, dehát abba nem lehet bízni :)
 

 
4672. gardenofeden12002018. november 27. 03:37
 
 
A végtelen mint olyan is nagyon érdekes téma. Én a kellemetlen dolgok elvégzésénél azt szoktam magamnak mondogatni hogy nem kell magamat beleélni hogy milyen rossz és milyen hosszú, úgy is el fog jönni az a pillanat amikor kész és vége, és akkor is ugyanolyan jelen lesz mint most, megszűnik a jövőbe nyúlása és ezzel minden vele járó teher is megszűnik. Bár az élet nem feltétlenül kellemetlen, de bizonyos kötöttségekkel és terhekkel jár, viszont el fog jönni a halál pillanata, amikor (ha eszméletünknél vagyunk amikor megtörténik és tudomásunk van róla) ugyan olyan jelen lesz mint most, a mostani jövő ami hordozza a terheket és kötöttségeket az akkor múlt lesz, a jövő pedig nem fog létezni. És ez akkor is igaz ha 12 évesen dobjuk fel a talpunkat, meg akkor is ha 110 évesen, meg akkor is ha felfedeznek valami öregedésgátlót/testregenerálót és 1000 évig fogunk élni. Ez nekem nyugalmat ad, és hideg fejjel tudok cselekedni, ha ezt számításba veszem. Viszont ugye vannak elképzelések a végtelen életről, az egyik a természetfeletti, pl az ábrahámi vallásokban megjelenő pokol. Szerintem egyáltalán nem kell ahhoz kisördögöknek vasvillával szurkálnia hogy pokoli legyen, elég az hogy örökké ott marad az illető, Ö-RÖK-KÉ, nem 100 évig, nem 10000 évig, nem 100 milliárd évig, hanem örökké. Ez a legborzalmasabb szó. És ennek tekintetében a mennyország is csak egy másik pokol.

A végtelen idő és tér (bár nem tudja még senki hogy hogyan fog viselkedni a téridő szövete ahogy az univerzum vészesen közelít a maximális entrópia felé és nem is fogja megtudni soha) és a véges élet szembenállása a tripekből kinyerni kívánt információk körére is hatással van számomra. Régen úgy képzeltem el ezt a témát, hogy tripelek, kapok egy információhalmazt, amiből kiszűröm a hamis és/vagy haszontalan információkat, az értékeseket pedig felhasználom a cselekedeteim alapjául. De rájöttem hogy gyakorlatilag nem vagyok képes cselekedni, bármilyen gigászi emberfeletti dolgot hozok létre, az az univerzum szempontjából olyan mint az én szempontomból egy darab molekula állapota. Nem is igazán lehetséges de főleg nem érdemes alaposan vizsgálni, csak a halmazt amit alkot, ami tucatnyi nagyságrenddel nagyobb. Ezért manapság megfigyelőként viselkedek. Nem próbálok megvilágosodni, nem próbálok hatalmas rejtett titkokat kideríteni, nem próbálom a világ bölcsességét megszerezni, illetve nem fordulok úgy a belső hangomhoz, és az esetenként feltűnő entitásokhoz mint valami udvari tanácsadóhoz vagy terapeutához. Nem tudom ezt a viselkedést amúgy észérvekkel alátámasztani, ha van valami érvetek mellette vagy ellene, akkor osszátok meg. Ez a fajta hozzáállás egy kicsit eltávolodás az élettől, a mindig küzdés, mindig jobbnak levés, mindig alkalmazkodás elveitől amiket ha a felmenőim nem tudhattak volna magukénak most nem lennék itt. Kicsit olyan ez mint Szókratész véleménye a tudásról, minél több mindent tudok meg, minél többet tapasztalok, annál inkább rendülnek meg az alapvető pillérek amire építkeztem, és annál inkább beláthatatlan a megszerzendő tudás mennyisége, ráadásul annál nehezebb célokat definiálni is.
 

 
4671. gardenofeden12002018. november 27. 03:31
 
 
Nagyon jó a koncepciód. Szerintem több oka is van hogy a tudomány nem veszi komolyan és nem teszi az egzakt tudományok részévé ennek a belső világnak az összefüggéseit.

Az első az, hogy csak az tudja tapasztalni, akinek az elméjében létrejön, jelenlegi technológia nem alkalmas arra hogy átéljük mások álmait, érezzük gondolatait, és még kevésbé hogy ezekből mérőszámokat és logikai összefüggéseket vezessünk le. Mivel minden ember belső világa különböző, ezért ha odabent valamit megvizsgálsz, megállapításokat teszel, összefüggéseket társz fel, az nagyon jó hatással lehet rád, mind (külső fizikai)életvezetés, mind intellektuális célok elérése szempontjából. (vagy épp hogy ezen célok újradefiniálásával változnak meg a dolgok) Csakhogy ez az eredmény csak neked szól, nem tudod ráhúzni mások belső világára, bizonyos részei működhetnek bizonyos embercsoportoknál, de sosem lehet általános érvényű egy megállapítás odabentről.
Ezért az érdeklődés és a befektetési hajlandóság is alacsony marad, és a munkamegosztás -aminek a mai világunk eredményeit köszönhetjük- nem lehetséges.

A másik ok szerintem, hogy etikai akadályokba ütközik az embereken való kísérletezés egy bizonyos szint felett. Itt nem egyszerűen mintákat kell venni vagy műszereket kell figyelni, hanem egy emberi életet kell "ától cettig" dokumentálni, beleértve a legféltettebb legintimebb zónánkat, az elménket.

Ahhoz hogy az egzakt tudomány komolyan vegye, függvények kellenének amik összekötik ezt a belső valóságot a külső anyagival.(Ugyanis az egzakt tudomány nem hisz abban hogy odabentre bármi kerülhetne ami nem az anyagi világból ered, az érzékelés szelektáló és torzító hatásán keresztül) Nem feltétlen matematikai egzaktsággal definiált függvények, csak valami megfelelően szűk eseményhalmaz-összepárosítás. Pl belső világban megélt történés párosítása elektroenkefalogram képekhez (agykutatás), vagy belső világban megélt történés párosítása külső világban megélt történéshez (pszichológia). Ezek ugyan folyamatban vannak, milliók dolgoznak rajta, de a céljuk kicsit más: széles körben érvényes összefüggéseket igyekeznek feltárni, mert azok hasznosak sok embernek. És így a széles kör a mélység rovására megy, az erőforrásokat (beleértve az emberi szellemi munka kapacitást is) úgy lehet rászánni, hogy a kettő között valamilyen kompromisszumot kötünk. Nagy mélységben való tanulmányozás például kevés alanyt igényelne, de rengeteg időt, ami a harmadik ok szerintem. Ahhoz hogy egy ember belső világát feltárjuk, gyakorlatilag le kellene élni az életét helyette. Ha csak a földön járva képzeljük el a feltárást, akkor úgy nézne ki az illető, hogy EEG-vel a fején és egyéb elektródákkal a teljes testfelületén, mikrofonokkal, kamerákkal, kemoreceptorokkal, vitális paramétereket mérő műszerekkel felszerelve járna-kelne, amiknek az adatait folyamatosan rögzítenék és nagy teljesítményű mesterséges intelligenciával dolgoztatnák fel és dokumentálnák, miközben az emberke minden egyes gondolatot amit eszébe jut és érzést amit érez a lehető legpontosabban lejegyzetelne. Ugye nyilvánvaló hogy így nem lehet élni, vagyis hogy ez semennyiben nem fog hasonlítani egy normális emberi életre. És ez szerintem a negyedik ok, ami kvantummechanikai elv, de az emberi gondolkodásra is legalább annyira érvényes: a megfigyelő hatása. Nem tudjuk úgy megfigyelni az alanyt, hogy ne befolyásolnánk az állapotát elég jelentősen.
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (26 írás)

Acid Rain: Candyflip a tóparton (2014)

Anjou: 2007.11.10-11. (2007)

Boeder: Boldogság áramlása a testben (2009)

Cauldfield: Egy első trip (2007)

Cellux: Beavatás (1999)

Cellux: Halásztelek 2000 (2000)

Danika: Mélybúvárkodás a tudatalatti sötét tengerében (2005)

Dismas: Lucy in the Sky with Demons (2003)

Goacidnb: A leírhatatlan (2007)

Hola: Születésnap egy másik dimenzióban (2007)

Joseph: A végső igazság (2017)

Kritikus: Rejtett félelmek (2005)

Magura: Mindentölelő (2007)

Mia: Ilyennek képzellek (2020)

Mr. Duke: Március 15. (2002)

Nomad: A Szent Hegy (2003)

Nomad: Szétfolyó álom (2003)

Pusztai Farkas: Két szívdobbanás közötti téridő (2016)

Pusztai Farkas: Eat acid & See God (2016)

Ready: Isteni színjáték (2002)

Red Plant: Az első utazásom a legjobb barátommal közösen (2014)

Sári: Első utazás (2011)

Shin: A falak békésen hullámoznak (2003)

Starchild: Tanulságos kis mese (2008)

Tripper: Az érzékelés kapui (2008)

Ynul: Táncra hívás (2008)


Kapcsolódó beszámolók / külföldi (fordítások) (5 írás)

Anti-Acid: A Savas Gonosz (2001)

Bry: Egy valódi összekötő élmény (2001)

Chronotron: A Játszma (2000)

DeWitt: Biztos, hogy irányítani tudom (2011)

Joe: Armageddon (2001)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!