DAATH

A jog nem az, amit adnak, hanem amit nem vehetnek el.

Ramsey Clark

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tom003 hozzászólásai (1 - 10)
 (Témakör: LSD, út az igazi tisztasághoz?)

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032013. június 15. 19:35
 
 
costa: Sajnos az nem LSD volt, én is belefutottam ilyen lapba, valamilyen DO(x) származék lehetett, gyenge vizuális és jelentős stimuláló hatással, igazából úgy adja, mint egy fél lap, viszont 16+ óráig ne is reméld az alvást. Nem kellemes az én véleményem szerint és törném le annak a kezét aki LSDként árulja...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032013. április 14. 18:10
 
 
Mielőtt elkanyarodunk teljesen és kitaláljuk, hogy nem merek boldog lenni és szégyenlem, hogy nyitott vagyok a másik iránt, bemásolnám ismételten a lényeget az első hozzászólásomból, amit nem sikerült úgy látszik kiragadni a mondandómból:
"azok az érzések és gondolatok amik előjöttek alatta, lehet hogy pozitívabbak voltak az alapállapotnál, de semmiképp se a személyiségemet tükrözték és mint olyan, személyiségidegen és taszít"

"Ez is egy erösen (felelösség-)hárító koncepció, hogy a szer eröltetne rád bármit is."

Ha 10ből 9 embernél ugyanazt a hatást eredményezi, akkor valószínű nem én hárítok, hanem a szer generálja a hatást, ergo személyiségtől függetlenül előjön és mint olyan nem mond semmit az aktuális állapotomról.

"Szerintem alapvetöen az ekizés szet-szettingjével van baj"

Nem, magával az ekivel van bajom (pontosabban az MDMA-val :P )

"nem tudod olyan emberekkel körbevenni magadat, akik feltétel nélkül elfogadnák a pillanatnyi tudatállapotodat és a viselkedésedet"

Ha elfogadják, ha nem, különösebben nem érdekel mások véleménye, csupán magam miatt nem tetszik az egész hatás, függetlenül attól, hogy elönt e az eufória vagy sem (direkt nem jókedvet írtam)

"MDMA-terápia kisebb kockázatok mellett alkalmazhatóbb több emberen, mint az LSD-terápia"

Az LSD használat kockázatait megfelelő felkészüléssel és orvosi felügyelettel minimalizálni lehet, inkább a hatásosság a kérdéses, amire nem lehet egyöntetűen azt mondani, hogy nagyobb eséllyel segít az MDMA mint az LSD. (vagy van ilyen tanulmány, csak én nem tudok róla? )

Szerintem hagyjuk ezt az egészet, még mielőtt távorvoslásba kezdünk úgy, hogy se engem, se az életkörülményeimet nem ismeri senki és vica versa. Amiket írtam, azokat a dolgokat a saját tapasztalataimból levont konklúziókból zanzásítottam össze saját magamra kivetítve. (elég jó önismerettel rendelkezek, ezért nagy eséllyel helyesek a következtetéseim magamra nézve, még mielőtt valaki más meg szeretné mondani, hogy milyen is vagyok és mit kéne gondolnom/éreznem :P )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032013. április 12. 09:33
 
 
"Ez úgy is értelmezhetö, hogy az alapállapotban legátolt, de MDMA alatt felszabaduló pozitív személyiségvonásaidat nem mered felvállalni az MDMA utáni szakaszban."

Nem azzal van bajom sose, ha sikerül felszabadult lenni, hanem azzal, hogy mindezt rám erőlteti ez a szer és mindenkire vigyorgok meg ölelgetem mint valami idióta :P Túlzás azt állítani, hogy ez lenne bárkinek is az alap tudati sík.

LSD alatt nekem mindig spontán, magától előjövő volt a végtelen béke és megértés megélése. Elfogadom magamat és társaimat, képes vagyok egy időre elvonatkoztatni mindattól az emberi gyarlóságtól ami alap esetben süt az emberek zöméből. Megértem, átérzem őket. Néha még meg is bocsájtok olyan embereknek akik a végtelen egoizmusukban mindenen és mindenkin áttapostak/nak.

Nem pedig forgatom a szememet, harapdgálom a számat, sóhajtozok, csikorgatom a fogamat, miközben kényszeresen mozgok. Ez nem az én szerem, ahogy jópár emberé se, ezért szerintem nem ildomos azt mondani, hogy "Ilyen célokra nem az LSD a legmegfelelöbb;" mivel embere válogatja.

Más a kettő, nagyon más... (én a mai napig nem tartom pszichedelikus szernek, MDMAtól még sose sikerült semmit se tanulnom, szimplán jól érzi magát az ember, túlontúl jól) Ki kell próbálni és utána dönteni, melyik irányban indulunk el.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032013. április 10. 22:37
 
 
"de rövid időn belül azt tapasztaltam, hogy az a tudatállapot "leválik" a hétköznapi tudatállapotomról, nem érzem magaménak, kissé bugyuta állapotként élem meg"

Pontosan én is így érzek az MDMA-val, számomra az egész élmény utólag egy szégyenletes állapotként ragad meg a műségével és a hazug kattogásaival együtt (azok az érzések és gondolatok amik előjöttek alatta, lehet hogy pozitívabbak voltak az alapállapotnál, de semmiképp se a személyiségemet tükrözték és mint olyan, személyiségidegen és taszít)

Míg az LSD nekem mindig valami felszabadulást, egy pluszt adott hozzá a mindennapokhoz, segített szép sorban leküzdeni a lelki problémáim és gátlásaim zömét, miközben minden amit tapasztaltam a maga rideg valójában a valóság volt, az én valóságom, csupán nagyító alatt. Persze ehhez szép lassan fel kell építeni a személyiséget és nem egy instant eszköz amivel azonnal megváltod a világot. Ellenben tartós és ez jó!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032013. március 28. 23:20
 
 
Bocs, hogy csak most írok, sok a munka :P

Először csak ösztönösen jött az egész, majd az egyik utazás során észrevettem, hogy mennyire nyilvánvaló mindaz amit az emberek a másik felé sugároznak, mutatnak akaratlanul is. Mivel a legtöbben azt hiszik, hogy csupán a szavakkal elég hazudniuk, könnyen át lehet látni azon amit mondanak. Pedig a kommunikáció 70%a nem verbális és elég csak egy kicsit ráérezni...

Én elsősorban a következő sorrendben szoktam figyelembe venni a testi jeleket: szem, száj, kéz, testtartás, hangszín. Ehhez még hozzájön külön a mondanivaló, ami minél jelentősebb, annál élesebben kifejezi, hogy épp hazudik e az illető vagy próbál meggyőzni, hogy igazat mond. Sajnos Housenak igaza van, mindenki hazudik, így azt nem feltétlen lehet megtudni mi a konkrét igazság, csupán a hazugság ténye valamint annak jellege állapítható meg első blikkre. Amúgy minél kevésbé tart valaki eszesnek annál nagyobb hézagot hagy a kommunikációban és ezáltal könnyebben megfejthető az, ezért érdemes figyelni, hogy te milyen jeleket sugárzol a másik felé, megkönnyítheti a dolgod a jól megválasztott reakció ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032013. március 22. 21:12
 
 
A 2 ember közötti kapcsolat csak a 2 személy hozzáállásán múlik! Ha sikerül egymásra hangolódni, rájössz, hogy a fizikai határok csupán illúziók és sokkal közelebb állnak egymáshoz az emberek, mint amit sikerül felfogni ebből az érzékszerveinkkel.
Nekem is volt ilyen élményem, sőt többnyire az együtt tripelők átélik ezt a kapcsolódást. Mindenki tudja mi jár a másik fejében, szavak nélkül kommunikálnak és teljesen lelát a másik lényének mélyére.

Nálam mondhatni ez állandósult a mindennapokban, ennek köszönhetően megértem, átérzem a másik ember gondolatait, így tulajdonképpen kiismerhető a másik. (alapból sokan számolnak be arról, hogy az utazásaik során felerősödnek az emberismereti képességeik. Ha sikerül megfogni ennek a lényegét, jobban megértheted a körülötted élőeket a mindennapok során!)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032013. február 20. 20:52
 
 
Hosszú távra ne tervezz, max 1 évig, ideális körülmények között nem romlik (alacsony hőfok, oxigénmentes és sötét környezet, mozgatás nélkül.

Amúgy is ritka a likvid és akkor is csak nagy mennyiségben árulják. Inkább vegyél hébe hóba papírt, így nem ér meglepetés egy idő után.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. december 13. 22:35
 
 
"megnyugtattál, hogy egész jól felkészültem rá"

Néhány sorból nem lehet megállapítani, ki mennyire felkészült. Még ha tényleg fel is vagy készülve, előjöhet olyan dolog amire nem is gondoltál volna és olyankor már csak az számít, hogy abban a pillanatban hogy kezeled a helyzetet.

Nem kötekedni akarok, csupán ne legyél ennyire biztos az egészben, mert az se jó ha elbízza magát az ember, főleg a kezdők, akik (ahogy te is beszámoltál róla) egy gyenge első utazás után felbuzdulva az élményen túl nagy fába vágják a fejszéjüket. Lehet nem lesz így se bajod (bár ezt se lehet garantálni, soha senkinél se) de hidd el létezik olyan állapot amiben nem szívesen töltenél el nemhogy 12 órát (szubjektív időben még többet, heteket is akár), még 1 percet se, úgyhogy inkább óvatosan mint félvállról véve a dolgot! Persze félni se kell, maradjunk egyensúlyban, ez a lényeg!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. december 13. 22:27
 
 
Meg ugyan hagyjuk már, ránézésre 280-300 mikrogramm :P

Azt is gondolom beleszámoltad, hogy a levegőn mennyi oxidálódott már el a hatóanyagból vagy kopott le a fogdosás közben.

Hidd el nekem, még mikros fecsivel is lehet olyan 10-20 mikrogrammnyi ingadozás, attól függően mennyi marad a fecsiben vagy megy félre. Ráadásul a homogenitás se garantált, meg az se, hogy hány százalékos lett a hordozóanyag.

De mivel nem ti csepegtettétek, hanem a barátod mondta, hogy ő neki mondták, hogy tuti jó, így még kevésbé adjál hitelt neki. Majd amikor már bevetted, tudni fogod erős e vagy sem, de még akkor se fogod tudni, hány mikrogramm, max egy szubjektív skálán el tudod helyezni. (ami szintén nem jelent semmit, mert sokat változtat a megítélésen a set és settings, lásd ugyanaz a lap egy társaságban se feltétlen ugyanúgy üt be)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. december 2. 20:25
 
 
Hát ez már csak ilyen, ha a tudat kapui egyszer kitárulnak...
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 134)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!