 | 
Legfrissebb hozzászólások (20726 - 20735)
 |  |  | | | |  |  |  | | Ha a páramentesítés az ember szilikagéllel, vagy hasonló nedvszívóval végzi, akkor érdemes előtte letesztelni: egy fél marék nedvszívót be kell zárni egy műanyag dobozba egy páratartalommérővel. Ha 1 órán belül nem megy le nagyon (mondjuk 20% alá) a páratartalom, akkor regenerálni kell a nedvszívót.
A Porty macskaalom pl. gyári állapotban használhatatlannak találtatott, sütni kellett 1 óráig, hogy működjön rendesen.
A szilikagél akkor a legjobb, ha szinte teljesen tejfehér. Ha csak opálos, átlátszó, akkor abban sok víz van már. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Amúgy szerintem is a kivonás (extrakció) lenne a megoldás, csak az körülményes, és nagy mennyiségű gombával érdemes megpróbálni.
Találtam egyik fórumon nemrégiben egy cikket amiben 1959 körül egy tucat tudós nekiállt tesztelni a pszilocint és a pszilocibint. Ehhez tiszta vegyületekre volt szükségük. Agaron és maltodextrózon kisérletezve letermeltek kilókat a gombából. :D Extrahálták alcsony alifás alkoholokkal, asszem még kromatográfiás módszerrel is tisztították stbstb. Végül kikristályosították őket. Na annak szerintem csak a hőmérséklet árhatott. Tiszta kristályokat akár fel is oldhattad desztvízben, elméletileg optimális hőmérsékleten végtelen ideig el kellene hogy álljon. És ezt tök precízen le is jegyezték.
Ha gondoljátok megkeresem és belinkelem. Ha jártas vagy egy kicsit a szerves és analitikai kémia területeken akkor nagyon érdekesnek találhatod! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nem tudom mennyit akartok rááldozni erre páramentes dologra, de elég nagy űrtartalmú exszikkátorok vannak olyan 30k-ért. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Exszikk%C3%A1tor)
Ez is szilikagéllel megy, csak ez csiszolatos üveg"edény". Laborokban is ilyet használnak és a bennük tárolt, mondjuk CaCl2 csövek is csont szárazak maradnak. Ezek erre vannak kitalálva.
Persze hátrányuk hogy nehezek, tehát nem túl mobilisak és drágák. De ha biztos megoldást akartok akkor ezt keresitek. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | 3-4 jött le nekem szalmáról, pf sütivel oltva, de dobozva volt, nem nuggetbe (nem szamit sztem) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Intravénásan jobban üt. Mellesleg nem tudom, soha nem jutna (és eddig eszembe se jutott) ilyet tenni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Szín: -nincs szín- Logó: -nincs logó- Forma: kristály
Én pont azon tűnődtem, hogy most már boldog-boldogtalannál megtalálható, persze ritka amelyik nem ütött(ha van egyáltalán) főleg ezen a nyáron az jött le, h egyre szélesebb körben hódít Ádám |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | sportolj, azt lehet leégve is, és csak jót tesz
20g nagyon soknak tűnik, bár ha porítva veszed el tudom képzelni |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hát igen mert a benne levő szafrol nagy mennyiségben toxikus a májra.
A kérdés inkább az lenne mit nevezünk nagy mennyiségnek.., ill. hogy milyen rendszerességnél tud a máj regenerálódni?
Sajnos erre sehol nem találtam elfogadható információt.
|
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Gondolkoztam én is rajta, mert idén összefutottam a "tupperes" dobozokkal, ismerősök istenítették úgyhogy ki kellett próbálnom. A szeder kb 2szer tovább bírta benne mint egy átlag műa dobozban. Viszont ha az ételhordót alkohollal vagy domestossal mostam át a használat előtt, az is bírta ugyanaddig (1 hét).
Viszont a dobozban valamivel több oxigén marad mint egy vákuumzárt zacskóban. Egyébként a szilikagéles tasakok mintájára vannak oxigén absorberek is, viszont ezekhez kell valamennyi nedvesség is hogy működjenek (finom vasreszelék van bennük, ahogy rozsdál úgy köti meg az O2-t, de lehet hogy van más fajta is)
Simítózáras zacsiban tárolt csontszáraz gomba 3 év után is működött, de ez végig roppanós állagú volt, ha észrevettem hogy nedvesedik megint megszárítottam. Volt egy olyan zacsi amiben a tönkök hajlottak, a színűk is sötétebbé vált, ezek a hatásukat is elvesztették.
Hosszú távon porrá őrölve + letömörítve + csurig töltve egy ilyen befőttesüvegben szerintem sokáig eláll, vagy esetleg a port mézbe is lehetne keverni, ez mégjobban elzárná a levegőtől és a tömény cukor tartósítaná. Vagy nemtudom hogy egy alkoholos kivonat tovább bírja-e. |
| |  |  |  |

|