 | 
Legfrissebb hozzászólások (33526 - 33535)
 |  |  | | | |  |  |  | | Szerintem azért mert viszonylag új szer (2007-2008) és még nem végeztek vele annyi (állat)kísérletet ,még nem biztos,hogy azonnal be lesz tiltva. Az amfetaminokat sem tiltották be azonnal! Évtizedekig kísérleteztek, használták őket. Mindegy majd meglátjuk! Már jönnek az újabbak!;) (Pl: Benzo fury) Ezeket úgysem lehet teljesen betiltani, csak egy kis molekulabuhera aztán mindjárt megint kész egy legális szer! Egy darabig, aztán jön a következő...:) |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Tényleg jó cikk, meg is szomjaztam egy kis ayahuascára. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Bocsánat, csak még egy-két dolog:
A Banisteriopsis Caapi-nak nem a gyökerét, hanem a szárát, tehát magát a liánt főzik, a P. viridisnek pedig a levelét.
A MAO-A nem blokkolja, hanem lebontja a DMT-t még mielőtt az a véráramba lépne (erről kevés és nem pontos forrást találtam csupán), a harmine / harmaline / tetrahydroharmine pedig nem a kibocsátását akadályozza, hanem visszafordíthatóan blokkolja magát az enzimet (ezért is hívják őket MAOI helyett inkább RIMA-nak: reversible inhibitor of monoamine oxidase A). |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nargile: a "lélek bora" egy teljesen logikus elfordítás, az angol vine-t nézik nagyon sokan wine-nak, mert ugye isszák is, meg wine-os hangzása van. Ráadásul hallomásból angolszász nyelvterületen is elterjedt ez a verzió.
Valójában azonban a "lélek indája" (vine, szimpla v), mivel a Banisteriopsis Caapi, ami az egyik legfontosabb alapanyag, egy lián (=inda).
http://www.cosmovisionandina.org/runasimi/espanol.php
aya: s. alma; espíritu; (ECU:) diablo waska: s. lonja; tiento; soga; cuerda; bejuco; liana |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | PostMan a duplát gyakorlatilag bármilyen papírra rá lehet mondani. Régebben dupla hofi volt divat, aztán kétséges hogy dupla adag lett volna rajta.
Tépni szerintem érdemes, az elején opcionális, de az afterben, amikor már érzitek hogy csökken az intenzitás és egyre kisebbek a hullámok, na akkor egy izmosabb spangli vagy pipa intenzíven vissza tudja hozni a trippet egy rövidebb időre. Nem mondom, hogy kezdőknek ajánlott, de ilyen hatásra lehet számítani tőle.
Az elején tépés a felmenetelt segíti azáltal, hogy elmulasztja a feszült várakozást. Peaken nem szoktak tépni, teljesen fölösleges (kivétel, ha nagyon gyenge papírt kaptatok). |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok!
Júliusba akarjuk haverommal megejteni az első trippünket, füvezni viszonylag gyakran füvezünk, inni néha szoktunk, de még semmi erősebbet nem próbáltunk, egy kérdésem lenne.
A srác akitől beszerezzük a papírt füvet árul, de azt mondta, tud megbízható embert, akit oda hív, megmutatja és oda is adja. Az illető (mármint akit ismerünk) majdnem száz százalékig megbízható és valami olyasmit mondott, hogy a papír dupla oldalú vagy valami hasonlót nem nagyon értettem azt a szót ami a dupla után van. Az illetővel a túrához szükséges kellék beszerzéséig nem találkozunk, így nem tudom megkérdezni tőle, hogy ez pontosan mit jelent, a telefon meg alapból kilőve, telefonon nem lehet az ilyen fontos dolgokat megbeszélni mert rettenetesen víz-hangzik. Esetleg ti tudjátok, hogy mi ez a dupla ... (persze ha dupla oldal akkor én is tudom, de ha a dupla után valami más szokott lenni, akkor lenne szükség a közös tudásra.)
Másrészről, néhány írásban azt olvastam, hogy nem hülyeség egy kis füvet szívni hozzá, még hasznos is lehet, néhányban pedig azt, hogy veszélyes, szívjunk rá, vagy ne, szerintetek? |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Nargile!
Nagyon jó cikk! Forrásmegjelöléssel feltehetem a blogomra? Nagyon tetszett! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A tökből ivásnak egyébként pont az a legjobb része, hogy nincs két egyforma felöntés, mindig mást mutat magából. Én mostanában maximum egy-két teraszon termesztett stevia levelet rakok hozzá édesítőként, semmi mást. Nálam a folyamat: megtöltöm teafűvel a tököt, bombilla bele, némi rázogatás után (hogy a nagyobb szárrészek kerüljenek "szűrőnek" felülre) öntök rá egy kis szoba hőmérsékletű vizet, majd az így megnedvesített matéra öntöm a 90 fok körüli szűrt vizet. A maradék vizet ezen a hőmérsékleten fémtermoszba töltöm, így pár óra múlva is nagyjából hasonló hőmérsékletűvel tudom felönteni és nem kell újat forralni állandóan. Nyáron melegben viszont azt hiszem már írtam, hogy a tereré megy inkább: mate, borsmenta, kevés citromlével jó hideg vízben áztatva, sportoláshoz is kiváló :) |
| |  |  |  |

|