DAATH

Ha el tudunk tölteni egy tökéletesen haszontalan délutánt tökéletesen haszontalan módon, megtanultunk élni.

Lin Jü-tang

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Én+te+ö=gén


Létrehozás ideje:

2009. március 10.


Utolsó hozzászólás:

2012. január 8.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

14992 letöltés
215 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


A Tea Útja

Én+te+ö=gén, 2009. március 10.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
215. an0nym2012. január 8. 17:05
 
 
így nem vámolják meg :D minden gomoa-s meg herbognosisos cuccra rá van firkantva,de semmit nem jelent
am meg akinek a mate vagy a kávé kevés annak javaslom a guaranát
-eredeti recept szerint kb. 0,5dl fórró víz>10perc fűzés (1teáskanál guarana)
-lehűteni,1,5dl ananászlé hozzáadása,egy teáskanál méz és néhány csepp citrom
(sztem még így se finom)

-legegyszerűbb ha a nyelvedre öntesz(nem bekapod,mert telemegy vele az egész szájüreged és por formában tényleg elég undorító íze van) 1 teáskanál port és leöblíted egy pohár vízzel

-nem annyira durván üt be a stimuláns hatás mint a kávénál,de sokkal tovább tart és tényleg nem hagy elaludni még ha nagyon álmos voltál is vagy 6-8órán át

meg a kóladió is jó,csak az eléggé vízhajtó hatsú így néha idegesítő tud lenni,és az íze,hát mondjuk nem olyan rossz mint a guaranáé,de semmiképpen sem jó

 

 
214. deeptrip2012. január 8. 16:53
 
 
Maté, amire rá van írva, hogy emberi fogyasztásra nem ajánlott? Az kemény! :D
 

 
213. vidaqx2012. január 8. 16:02
 
 
1000tea nevű boltban lehet zöld matét venni, 1000ft 100g ott nekem azt mondták h abból látszik h jó egy mate ha minnél nagyobb darabokban van benne a levél. szár nincs benne.

gomoában is lehet matét kapni ott 200ft al olcsóbb pörkölt-füstölt matét árulnak "emberi fogyasztásra nem ajánlott" cimkével.

ez persze beszerzés de ha törlik, a lényeg az h lehet itthon is kapni

mindkettő finom a pörköltnek talán erősebb kicsit a hatása de igazából sok különbséget ízre sem fedeztem fel. mézzel és kis tejjel iszom már fél éve kávé helyett. élénkítő hatást maténál sem és kávénál sem érzem igazén (kivéve az emésztőrendszeremre) viszont a kávétól azóta tudok rosszul lenni, szívdobogás, izzadás.
 

 
212. Rimoó!2011. november 29. 20:10
 
 
Nos mate-ról nem sokat tudok (kb. 2szer ha ittam),de kratomnál a szárakban és erekben több fajta alkaloid van így lassabban induló,de teljesebb és hosszabb élményt nyújt,viszont a levélrészekben kevesebb tipusú alkaloid de nagyobb koncentrációban-ez általában gyorsabban "beütő" hatást és rövidebb élményt jelent(ugye itt a sejtfalak is vékonyabbak,és gyorsabban oldja gyomorsav).
Matenál ez főleg hidegvizes elkészítésnél lehet jelentős,mert a forrázásnál ígyis rengeteg alkaloid egyszerűen "meghal" így ennél a módszernél teljesen mind1,de a stimuláns hatás érdekében én az erek nélkülit javasolnám
remélem tudtam segíteni
ui.:ímélben küldtem beszerzési megbízható infót

béke :)
 

 
211. avenue2011. szeptember 27. 21:28
 
 
Mi a különbség a szár és szár nélküli mate teaák közt, egy-kettőre azt írták, hogy szár nélkül. Hatásban ez jelent valamit?

 

 
210. avenue2011. szeptember 27. 21:14
 
 
Valamelyikőtök adna egy linket egy jól bevált oldalról, ahol mate teát lehet rendelni. Német oldalakat nézegettem, de nem igazán tudom melyik az ami minőségben jó.
(Remélem ez nem sérti az irányelveket, hiszen teljesen legalis dologról van szó, és még drognak sem tekinthető).
 

 
209. tester2011. április 13. 23:14
 
 
Cukor helyett mivel lehetne növelni a tea töménységét?
A cukor jó vivőanyag, tovább tartja meg a hőt (messzebbre jut el a forró tea a nyelőcsövemben) és jobban oldja a trutymót, viszont a szervezetem meg nem kívánja, ezért kéne valami lehetőleg hasznos vagy semleges vegyület amit fel lehet még oldani teában.
A só nem rossz de inkább levesben, aszkorbinsav nem jó így forrón más meg nem jut már eszembe, pedig régóta gondolkozok ezen.
 

 
208. spirit2011. február 10. 00:31
 
 
Én magam is azt tapasztaltam hogy több teának van elég érdekes hatása.
Hogy ez mennyire placebo, azt nem tudom, és nem is érdekel, de egy matétól nálam garantáltan "van valami", csak nyilván amikor az ember arra van ráállva hogy az ilyen lórúgás szintű dolgokat se veszi észre akkor nehéz ezekre a finom dolgokra ráhangolódni.
 

 
207. tezcatlipoca2011. február 1. 11:36
 
 
kedves tea-szeretők!:) Lenne egy érdekes kérdésem:

Van még rajtam kívül valaki, aki pszichedelikumnak tartja a teát?

Itt most szigorú értelemben véve a Camellia sinensis-re gondolok, nem pedig mindenféle egyéb teaként elkészíthető gyógynövényekre. És persze valódi teára gondolok, olyanokra mint például egy erős sencha, egy koicha vagy egy őserdei, akár évezredes korú teamatuzsálem téglába préselt levelei (pu-ehr). Ez nem filteres "tea" kategóriára vonatkozó kérdés. Továbbra is úgy gondolom, hogy a tea igazi oldalát, sokféleségét, és hatásainak komoly mélységét egyelőre nagyon kevesen ismerik idehaza, de nagyon örülnék, ha kialakulna valamilyen tartalmas diskurzus e témában, itt a fórumon. A Tea Útja mégiscsak erre vonatkozik. Az én szememben mindenképpen egy hosszú tanulási folyamat, tele megvilágosodásszerű pillanatokkal, és olyan percekkel, amikor szinte belerokkan az ember a körülötte lévő világ határtalan szépségébe.

Elmesélem az egyik élményemet, ami a "tea, mint pszichedelikum" témára vonatkozik. Szóval régóta mindennapi szinten hatja át az életemet ez a drog, ami valószínűleg abban is egyedülálló, hogy nincs ismert negatív hatása. Innen nézve a minden nap pár órát kitevő tevékenység valóban egyfajta folyamattá kerekedik, lelassítva a gondolatfolyam sebességét, és éles érzékelést eredményezve. Ha valaki megtapasztalta már a cha qi-t, annak nem kell magyaráznom. Szóval ott tartottunk, hogy pu-ehr. Ezek legtöbbször lepényformába préselt, bonyolult módon fermentált teák, sokféle létezik. Az egyik legeredetibb, amikor nem ültetvényen növő, hanem valóban őserdei fák (igen, a camellia sinensis idős pédányai bizony 10-20m magas fák, nem pedig teacserjék!!!) leveleiből és rügyhajtásaiból készítik. Nem nehéz elképzelni, mekkora életerő áramlik az emberbe ezen keresztül: hiszen a fa többszáz éve folyamatos kapcsolatban állva táplálékával, a földdel olyan energiát ad a kezünkbe, ami elképesztő hatású, főleg annak, aki még soha nem érzett ilyet.

A lényeg, hogy ezeket a puehr teákat sokszor is fel lehet önteni, mert lassan nyílnak csak ki a levelek. Koffeintartalmát tekintve lórúgásnyi, 5-6% szárazanyagtartalomra mért tömegszázalék! Ez kb. olyan, mintha literszám tolnád a kávét. De ne felejtsük el, hogy nagy része xantinokhoz és katechinekhez kötött. Tehát nem közvetlen szabadul fel, hanem elnyújtva, és a többi alkaloid hatásával egyetemben. Másik tényező: a teanin. Ez elvileg egy csak a teára specifikus aminosav, ami önmagában nyugtató, idegrendszeri stimuláló hatással bír. Amikor először ittam ilyen teát, nem számítottam rá. 4-5-6. felöntés körül elkezdtem érezni valami "furcsát":D

Lüktető, pulzáló érzés vette körül az egész testemet, és a hőérzetem is megváltozott. Úgy éreztem, a gondolataim szárnyalnak, de pont emiatt a körülöttem lévő világ elképesztően lelassult. Jókedv és derű vette kezdetét, ami egész napon át tartott. Egészen rendkívüli, de a mozgáskoordináció területén is változás következett be, kb. olyan mértékben, mint amikor enyhén be vagy tépve (és összességében hasonlított is ahhoz az állapothoz). Azóta felfedeztem, hogy meditációval egybekötve ezek az élmények testenkívüliségig tudnak hatolni, és a tea ily módon szerintem igenis pszichedelikus hatású drog lehet.

Persze a leghétköznapibb szinten nekem sem elsősorban ez, hanem pár kortynyi frissítő élet-esszencia. De mindig kisimítja a gondolatokat, egyszerűbb és világosabb lesz tőle az ember észjárása.
 

 
206. bufo2010. november 11. 20:14
 
 
Aranygyokertea...
fullos..
Koszi Alomvadasz!!! :)
 

 
205. spirit2010. november 9. 20:12
 
 
Macskamenta.
Fullos.
:D
 

 
204. wormwood2010. október 17. 22:22
 
 
Most kortyolgatok egy kellemes Ginseng és valami cirill betűs orosz zöld tea keverékét pár csepp citrommal semmi egyéb ízesítés. Nagyon bejön. asszem ez lesz a reggeli ital is. :)
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!