 | 
Legfrissebb hozzászólások (52326 - 52335)
 |  |  | | | |  |  |  | | A könyvet mindenképp érdemes elolvasni! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | ez így van,ahogy mondod. Technogladiátor?:)ez most komoly?:)) nah mindegy Tabinak igaza van,10-20%nál biztosan nem kaptál jobbat,szarrá ütik.Max ha konyháról kaptad,bár ezt kétlem.Ha por álaga volt akkor kizárt,az ugyanis szippantgatásra alkalmatlan...ergó 50% véleményem szerint kizárt -"vérben forgó szemekkel üvöltve a " Ájem di gád off hellfájer end ájjjj bringgjúúúú" csatakiáltást" ezen még mindig röhögök. na csöcspöcs |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | december 5. James Zaniela DTD Kiskunhalas december 25. Lee Burridge Korona Kecel ...legalább is én így tudom. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | 400W-hoz 400g dukál, de valóban jobb a felével számolni, 0-200g reálisabb főleg első próbálkozásra.
Attól is függ hogy milyen sokáig tart a veg szakasz, meg hogy mekkora a cserép.
A leggyakoribb hiba a túlöntözés, a második a túltápozás.
Normálisan kikevert közegben a nitrogén és a magnézium hiányon kívül nem valószínű hogy bármilyen más makro vagy mikor elem hiány előfordulna, ha mégis ilyen tüneteket produkálna egy növény akkor valószínűbb hogy a pH-val van a gond vagy a locsolóvíz keménységével. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | ha valahonnan valami varazslatos modon sikerul kb 3000 ftot kolcsonkernem, akkor lemegyek dieselbe. vehetitek felhivasnak :D nemám. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Explosionon alap megjelenést lehet tőlem várni:D |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | TELETABI.Koszonom Testver az infot ;-).En kevesebre szamoltam ugy 200g-re max 240g-re.Termeszetesen 1nm re ertettem.Nem tartozom az alvilaghoz de ekonomus letemre szeretem kiszamolni,hogy az amit beleteszek az visszais jojjon{ ha nemakarom a deelereket gazdagga tenni}.A szamolas nekem foglalkozasi artalom.Hat ha enyi lejon szarazon akkor ez mar egy evre majdnem elegendo is:-)) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | valószínűleg a haldoklás kínjához megfelelő a halál gyönyöre. valami olyasmi érzés mint mikor nagyon álmos vagy és végre elalhatsz-szerintem. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | dagga:
Köszönöm a hozzászólásodat. Lehetőségünk van arra, hogy itt megbeszéljük hogy mivel mi a gond és változtassunk rajta sőt biztonságosabbá tegyük gyakorlatlanok számára.
Az Argyreia nervosa nagyon értékes ezért hamisítják. Az igazi farózsa nagyker ára 1000 EUro/kg körül van. Jöhet farózsa Gahnaból , Indiáól , Új zélandról, Hawaiiról és Madagascárrból és kiváló minőségű Austráliából csak onnét tilos exportálni (Valahogy mégis kijut...hihihi). A jó fajták ausztráliából és hawaiiról jönnek- VIGYÁZAT! itt van az a nagy külömbség , hogy az Austrál 2X!!!! erősebb a Hawaiinál ! Biztosan tudom, hogy nem ugyanaz a Argyreia fajta jön mindenhonnét hanem különböző fajták. Gátlástalan nagykereskedők eladnak A. nervosaként minden félét ami hasonlít rá és nem mérgező. Ehez jön hozzá , hogy évjárattól is függ a minőség és ami nagyon fontos, hogy ha rosszul van tárolva akkor hónapok alatt jelentősen csökken az ereje.
A kiskereskedők nem próbálnak ki minden egyes tételt és gyakran sokáig áll a polcon... így talán már érthető a probléma!
Én is adok veszek farózsát és a következő képpen próbálom egységesíteni a minőséget:
1. Csak egy helyről vásárolok szüret után (most volt szep-okt-ben) igazi Argyreia nervorosat 2. amit mostmár egyből tesztelek is. 3. Hütve tárolom a minőségmegőrzés érdekében.
Lehet , hogy össze kéne állítani egy farózsa FAQ -ot, képekkel, hogy hogy lehet megkülömböztetni őket. Addig is csak az ellrettentés kedvéért, hogy mivel hamisítják (és nincs itt az összes fajta!):
http://www.jlhudsonseeds.net/ArgyreiaID.htm
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Fél év, de ha már sikerült egy biztosan fertőzésmentes LC-t csinálni, célszerű továbboltani vele még több LC-t.
Az sikeres LC lesz a mester kultúra, ebből elég pár mililitert elhasználni néhány teszt sütihez -és ha ezekből kiderül hogy tényleg fertőzésmentes- akkor másik 10 LC-hez.
LC-vel LC-t szilikon porttal ellátva elég biztonságosan lehet oltani, úgyhogy ezt a 10 LC-t nyugogtan lehet további táptalajok beoltására használni, a mesterkultúrát pedig elég csak akkor elővenni, ha a többi LC-fogytán van, akkor is csak egyújabb csapat LC előállításához.
Így az első sikeres LC fertőzés szempontjánól is nagyobb biztonságban lesz a kevés használat miatt, és a sejtosztódások korlátozott száma miatti elöregedés sem történik meg olyan hamar, hiszen az a 10 LC, amihez elég kb 2ml a mesterből, mindig második generácoós lesz.
Ha az első LCvel beoltott második LC-vel beoltott harmadik LC-vel beoltott negyedig LCvel ...stb beoltott kultúrát használná fel valaki az már a számtalan sejtosztódás miatt eléggé degradált kultúrát hozna létre.
Egy mester kultúra fél-egy évig is simán elállhat, hosszabb távra érdemes pár mililiterrel sima desztillált vizet beoltani, és így tárolni. Így akár évekig is elállhat.
Termőtestből is könnyen lehet LC-t készíteni egyébként, sőt akár micéliumdarabkából is.
Inkubálásnál nem árt néha megrázni hogy több oxigént kaphasson és a micéliumszálak apróbb darabokra szakadva több kis kolóniát hozhassanak létre.
A legjobb erre mágneses keverőket használni, ezeket könnyen össze lehet csapni egy tápventiből, winyó mágnesből, meg egy villa fokából.
|
| |  |  |  |

|